yannefer 24.02.23, 11:29 hej, czy któraś z Was zna/ chodzi na takie zajęcia? jakieś opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotejka Re: high heels 24.02.23, 11:36 Super frajda Dużo rozciagania, no faktycznie musisz mieć elastyczne mięśnie, żeby robić te wygibasy No i wyciągasz z siebie te podkłady zmysłowości, o których nie masz pojęcia Jak fajna grupa to duzo śmiechu, ja bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
yannefer Re: high heels 24.02.23, 11:44 grupa początkująca, 3 zajęcia sie odbyły i ja ide dzisiaj na 4. Jestem zestresowana, że będę drewaniana i bede odstawać a jestem osobą mającą dystans do siebie i raczej będę się śmiać ze swoich ułomności Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: high heels 24.02.23, 11:48 Zajęcia high heels to spisek lobby sutenersko-prostytucyjnego, którego celem jest seksualizacja osób z macicami, zmuszanie osób z macicami do bycia obiektem seksualnym a w efekcie do umacniania patriarchatu i władzy osób z penisami. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: high heels 24.02.23, 11:56 Taniec na rurce sprawia, że osoba z macicą jak rąbnie penisopozytywnemu oprawcy z półobrotu, to z patriarchatu nie będzie co zbierać Odpowiedz Link Zgłoś
yannefer Re: high heels 24.02.23, 11:58 a wiesz jakie trzeba miec silne ręcę i nogi żeby na tej rurce tańczyć, można bić patriarchat ile wlezie Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: high heels 24.02.23, 12:00 I core, właściwie przede wszystkim core. Chętnie bym spróbowała, ale byłabym calutka w siniakach, obawiam się. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: high heels 24.02.23, 19:50 Coś w tym jest, jak zaczynałam chodzić na pole dance to byłam mocno posiniaczona, ale na szczęście z czasem się to jakoś unormowało. Dalej się zdarza jakiś siniak, ale jest tego jednak znacznie mniej niż początkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: high heels 24.02.23, 12:16 taniec na rurze? ja przypominam, ze praca w branży prostytucyjnej jest wynikiem przymusu i handlu ludźmi, dlatego punkty tańca na rurze powinny być zakazane, ich właściciele ścigani, tak jak i sutenerzy/sutenerki prowadzący takie "zajęcia" Odpowiedz Link Zgłoś
cosinuss Re: high heels 24.02.23, 16:51 Pole dance ma być dyscypliną olimpijską. Ale jak coś się komuś kojarzy to się kojarzy. Dla mnie zapasy to sport, dla innych dwie laski w kisielu Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: high heels 24.02.23, 17:04 cosinuss napisał(a): > Pole dance ma być dyscypliną olimpijską. Jak nią zostanie to pogadamy. A kolejna dyscyplina zostanie twerking. Ale jak coś się komuś kojarzy to się k > ojarzy. No sorry, a skąd się wywodzi pole dance? Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: high heels 24.02.23, 19:35 Na pewno nie z tego, o czym myślisz. Pole dance było pierwsze, jako sport, dopiero potem nocne lokale zagrabiły rurki i dostosowały wygibasy do swoich potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: high heels 24.02.23, 22:41 woman_in_love napisała: > Zajęcia high heels to spisek lobby sutenersko-prostytucyjnego, którego celem je > st seksualizacja osób z macicami, zmuszanie osób z macicami do bycia obiektem s > eksualnym a w efekcie do umacniania patriarchatu i władzy osób z penisami. Woman, uwielbiam twoje komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: high heels 24.02.23, 11:55 Może i by mi się przydało, hmm, zawsze jakaś odmiana po tych wszystkich sztangach. To mówicie, że dadzą radę nauczyć mnie wić się zmysłowo i kocio? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: high heels 24.02.23, 16:24 A ja wręcz odwrotnie. W ogóle nie czuje potrzeby nauki wicia się w zmysłowy sposób. Na kurs jazdy w ekstremalnych warunkach bym poszła. Albo na jakieś skitury, bo nie umiem zjeżdżać poza trasą. Agility z psem! Ale jakieś takie wygibasy, nieeee A taniec na rurce to już w ogóle bleh. Tak, ja wiem, że gimnastyka, mięśnie, i w ogóle mega fit ale kojarzy mi się jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: high heels 24.02.23, 17:14 High heels to nie jest rurka To taniec, na obcasach Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: high heels 24.02.23, 18:26 kk345 napisała: > Ona to raczej rozumie. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: high heels 24.02.23, 19:39 homohominilupus napisała: > A ja wręcz odwrotnie. W ogóle nie czuje potrzeby nauki wicia się w zmysłowy spo > sób. Ja też. Za to chciałabym się nauczyć chodzić z gracją - podobno stawiam kroki dłuższe niż ja sama i nie chodzę, a pędzę. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: high heels 24.02.23, 17:19 eeee Nie, nie, nie. Nie lubię zajęć tanecznych "sexi" - czuję się na nich nieswojo. Te wszystkie na krzesłach, sexy dance, high heels - dla mnie to taka fałszywa zmysłowość, oszukana jakaś. Mogę popatrzeć - bez przykrości - na dobrą prowadzącą, ale sama się czuję na takich zajęciach okropnie, no tak mam. Tzn. jedną piosenkę mogę się powygłupiać, ale na serio nie mogłabym traktować godzinnej nauki seksownych ruchów. No niepotrzebne to mi i żenuje niezmiernie, a specjalnie pruderyjna nie jestem. Zdecydowanie wolę potańczyć normalnie, a sexy ruchy wyjdą zapewne same jakoś, w trakcie zwykłej bachaty, salsy czy rumby. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: high heels 24.02.23, 17:38 O ile lubię taniec, to zdecydowanie nie mam przekonania do tańca na (wysokich)obcasach. No bo w sumie jaki jest sens uprawiać miły sport, przy jednoczesnym, istotnym ograniczaniu sobie swobody ruchów i znacznym podnoszeniu ryzyka skręcenia kostki? Odpowiedz Link Zgłoś
yannefer Re: high heels 24.02.23, 22:31 Bylam, widziałam i już się wypowiadam. Było sympatycznie, duzo śmiechu i zabawy, grupa raczej wyluzowana. Rozgrzewka (nie w obcasach), trwała pol godziny, raczej vos w stronę zumby, w formie tańca. Później szlifowanie jednego układu. Kilka dziewczyn miało niski obcas, kilka dość wysoki. Dla mnie to były zajęcia taneczne, nie było dużo ordynarnych wygibasów Odpowiedz Link Zgłoś
yannefer Re: high heels 24.02.23, 22:46 Ahh i były lekcje nauki chodzenia na szpilach Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: high heels 25.02.23, 10:00 Żeby nie chodzić na obcasach jak pokraka? Rzadko która kobieta potrafi ładnie poruszać się na wysokim obcasie. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: high heels 25.02.23, 01:50 haha, mogłabym sama dawać takie lekcje dobrze wiedzieć, że jest taka nisza, w którą w razie kryzysu mogę wskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś