Dodaj do ulubionych

Program PiS na kolejną kadencję

24.03.23, 09:57
Akcja wyborcza się rozkręca. Ci obiecują, tamci też. Opozycja ciągle nie potrafi się skonsolidować a naczelne hasło to odsunąć PiS. A co w tej sytuacji robi PIS? Czy mają teraz jakies inne haslo oprócz" socjal głupcze"? Bo jednak mnóstwo obietnic z poprzednich kadencji im nie wyszlo
Obserwuj wątek
    • matacznik Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 10:09
      feniks_z_popiolu1 napisała:

> Czy mają teraz jakies inne haslo oprócz" socjal głupcze"?
      >
      "Zabioro"
    • sarah_black38 Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 10:17
      Nie znam programu PIS, ale za to znam jeden punkt z programu PO - usunąć religię ze szkół!!! To jest najważniejsze w naszym kraju! Z takim programem z pewnością wygrają !!! Powodzenia! PIS będzie rządził do końca świata i o jeden dzień dłużej tongue_out
      • agus-ka Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 10:53
        Mają też w programie 1500 zł dla każdej matki wracającej po urodzenia dziecka do pracy. Płatne do 3 roku życia dziecka.
        Ciekawe czy jak matka zajdzie w ciążę, wróci na jeden dzień, przedstawi L4 to też będzie dostawać to 1500 zł. To może być spore nadużycie, bo te pieniądze z założenia miały iść na żłobek lub opiekunkę
      • mdro Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 11:10
        I po co opowiadać takie bzdurki? Tylko tyle wiesz o programie PO? Widzę, że przekaz "nie głosuj na PO" idzie pełną parą - zachęcić do głosowania na PiS może się nie da, ale przynajmniej może nie pójdą na wybory...

(Btw. usunięcie religii ze szkół dałoby całkiem wymierne korzyści finansowe).
      • daniela34 Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 11:15
        Bardzo dobry postulat. Za samo to warto na nich głosować. A jak jeszcze obiecają aborcję do 12 tygodnia bez podawania przyczyny, legalizację związków partnerskich i finansowanie in vitro z budżetu to już pełen wypas.
        • asia-loi Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 13:00
          daniela34 napisała:

> Bardzo dobry postulat. Za samo to warto na nich głosować. A jak jeszcze obiecają aborcję do 12 tygodnia bez podawania przyczyny, legalizację związków partnerskich i finansowanie in vitro z budżetu to już pełen wypas.

Też jestem za. Choć za podwyższenie wieku emerytalnego, miałam już na nich nie głosować.
          A jak jeszcze załatwią należną nam kasę z UE, przestaniemy płacić 1 mln euro kary dziennie (jest już ponad 500 mln kary), przywrócą trójpodział władzy, praworządność. Kasa z UE spowoduje mniejszą inflację, złoty będzie mocniejszy, będą inwestycje, a inwestycje przełożą się na pracę dla wielu ludzi. Na mniejszej inflacji zyskamy wszyscy, zwłaszcza najbiedniejsi.
      • kropkacom Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 11:18
        A co jest najważniejsze? Wiem, nie napiszesz.
        • daniela34 Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 11:22
          Życie nienapoczęte!
      • feniks_z_popiolu1 Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 11:53
        Sarah a coś na temat programu PIS??
        Bo jednak o tym wątek
      • monikaaha Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 13:02
        Ale sama piszesz, że to jest 1 punkt z programu PO. Czy formułują wprost ze najwazniejszy punkt??? Nie słyszałam. Że jeden z postulatów, to i owszem, i jestem jak najbardziej za. Naprawde, te Twoje zawołania to ni przypiął, ni przyłatał...
    • mdro Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 11:13
      Nie ma nawet żadnych obietnic socjału. Jest straszenie PO "zabioro", "zrobio czystkę", "sprzedadzo Polskę", "każo jeść robaki"...
      • ariathedevil Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 11:47
        Można dodać jeszcze świentego jana pawła obrażajo i ta unia zła. Myślę, że wygrają z konfą, a wtedy: żegnaj demokracjo, wypierpol i katotaliban na pełnej kurtyzanie.
      • feniks_z_popiolu1 Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 11:51
        No to socjal. My, PIS wam damy. A oni zabiorą. Bójcie się i głosujcie na nas.
    • kaki11 Re: Program PiS na kolejną kadencję 24.03.23, 12:43
      Zasadniczo głównym programem PiS jest straszenie opozycją a zwłaszcza Tuskiem. Pewnym problemem jest to, że duża część programu KO to straszenie PiSem, więc pytanie kogo więcej ludzi boi się bardziej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka