Dodaj do ulubionych

Zaufanie do klientow🙂

17.05.23, 20:01
Podczas mojego ostatniego pobytu w Polsce ( z 10 lat temu) zaskoczylo mnie sporo rzeczy
Np realia w fast foodach
Zaskoczylo mnie, ze o ketchup i inne przyprawy trzeba bylo prosic kasjerki ktore z dobrze chronionych miejsc wyjmowaly reglamentowane dobra
A w Ameryce jest jak na ponizszych zdjeciach
To nie tylko ze nie jest fotomontaz, ale te przyprawy, serwetki, sztucce, slomki do picia itd. sa na drugim pietrze tego fast food, gdzie nie ma pracownikow, wiec nawet nie przy kasach i nie pod czujnymi spojrzeniami personelu
W Ameryce jest wieksze zaufanie do klientow i trudno byloby mi sie juz przyzwyczaic do innego stanu rzeczy
Czy pod tym wzgledem cos sie poprawilo w Polsce? I jak jest z zaufaniem do klientow wEuropie Zachodniej? Jest tam jak w Polsce czy Ameryce?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:05
      Ależ skąd. Nic się nie zmieniło.
      Zawsze i tylko
      m.youtube.com/watch?v=osiMaR5wHRo
      • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:09
        A wiec to jest tradycja🙂
        • virtualnie Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:14
          XVI Dzielnica w Paryżu?
          • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:17
            XVI Dzielnica w Paryżu?

To tu
            • virtualnie Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:18
              Nie wyszło? Smuteczek...pozostaje grill na działce w rodzinnym powiecie.
              • virtualnie Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:29
                Nie, u mnie smile

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/28/Encino_Commons%2C_Valley%27s_Miracle_Mile.JPG/1920px-Encino_Commons%2C_Valley%27s_Miracle_Mile.JPG
        • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:15
          Ekstradycja. To bardzo stara tradycja jest. Jeszcze od początków lotnictwa
          • heca7 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:52
            daniela34 napisała:

> Ekstradycja. To bardzo stara tradycja jest. Jeszcze od początków lotnictwa

Tak i pamiętaj, że mają ci też oddać samolot wink
            • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:53
              A furę?
              • heca7 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:15
                daniela34 napisała:

> A furę?

Furę też! big_grin
                • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:17
                  Uff!!!
        • 35wcieniu Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:25
          Nope. Tradycja to jest imię dla dziewczynki. A to co Daniela zalinkowala no to normalnie, postęp. Wiesz ile trwało zanim to wypracowaliśmy?
          • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:32
            Daleko zaszliśmy od jednej wspólnej miski. Co prawda Musierowicz czasem coś tęsknie wspomni o długich łyżkach, ale ja uważam że postep jest postęp i nie ma co płakać nad drewnianymi łyżkami gdy łańcuchy brzęczą.
            • aqua48 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 12:40
              daniela34 napisała:

> Daleko zaszliśmy od jednej wspólnej miski.

Aż do zlewu doszliśmy. Ale bez młynka.
              • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 12:42
                Ano bez. Za to mamy sitka 😁
    • borsuczyca.klusek Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:23
      U nas ketchupy to towar ścisłego zarachowania trzymany pod kluczem 🙄

Jak nie masz znajomości u kierownictwa i nie dasz w łapę to zapomnij 😒
      Powstała nawet funkcja ketchupowego konika, ale to nie zawsze i nie w każdym mieście, więc ogólnie nie polecam.
      • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:24
        Przede wszystkim kupowanie keczupu od konika to paserka, więc ja przestrzegam.
        • borsuczyca.klusek Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:47
          A tak głupio pójść siedzieć za tubkę ketchupu 🙄

Co innego radio z malucha albo dewizy.
      • kadfael Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:28
        Ale keczup to się jeszcze da zdobyć. Spróbuj sos tatarski!
        • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:33
          W Kiosku Ruchu widzialam. Spod lady sprzedawali.
          • iwles Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:35
            Tak, to był Poradnik Speleologiczny.
          • marta.graca Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:53
            Nie może być, u nas nic nie ma! Pewnie tam do Krakowa rzucili dużo!
            • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:56
              A bo to różnie. Czasem rzucą sos tatarski a czasem musztardę sarepską.
              • marta.graca Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:10
                Na bogato! Widać, że królewskie miasto smile
            • heca7 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:19
              marta.graca napisała:

> Nie może być, u nas nic nie ma! Pewnie tam do Krakowa rzucili dużo!
              >

wink
              youtu.be/Bu2HhX2SNEo?t=48
              • marta.graca Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:24
                wink
    • iwles Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:31

Nie rozumiem, przyjeżdżasz do Polski raz na 10 lat i zamiast iść na polski bigos z polskim schabowym, chadzasz do amerykańskich fast foodów z amerykańskim ketchupem?
      • marta.graca Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:34
        Może chodzi do polskich klasycznych fast foodów na bułkę pieczoną z pieczarkami czy coś w tym stylu, nic dziwnego, że tam nie ma keczupu wink
        • kk345 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:26
          Ej, ale zapiekanki z pieczarkami to ty szanuj!
          • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:28
            Co mi przypomina, że mam ci ja 500 g pieczarek w lodówce
            • szmytka1 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 15:39
              Toteż ja robię pizze, na cieście francuskiemu, no takie bylo, z cebulką, pieczarkami z mojej lodówki i z szynką wędzona,. Własnego wyrobu
          • marta.graca Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:51
            Szanuję w opór ❤️ w liceum na nie chodziłam i kosztowały jakieś śmieszne 3 zł. To nawet nie była taka płaska zapiekanka, tylko zwykła ordynarna bułka. A jaki smak! Chętnie bym zjadła, niestety już nie ma tej budy, a nigdzie indziej tych bułek nie spotkałam.
            • kk345 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 22:29
              U nas były zapiekanki z eleganckiej bagietki, polane keczupem i majonezem.
              Niedawno Teatralka próbowała wskrzesić tradycję, ale to nie to, nie to sad
              • marta.graca Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 22:43
                To zupełnie inny wariant, moje nie były niczym polane, tylko bułka, pieczarki i cebula.
                • kk345 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 21:44
                  Ketchup był luksusowy, produkcji firmy polonijnej.
            • memphis90 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 12:58
              Jak śmiesz??? "Zwykła, ordynarna bułka" o dziedzictwie narodowym??? Zapiekanka z wyschniętymi strzępkami grzybów i produktem seropodobnym (polana keczupem!!!) nijak się ma do klasycznej, miękkiej w środku, chrupiącej z wierzchu, ciepłej buły wypełnionej pachnącymi, soczystymi pieczarkami z cebulką...
              • marta.graca Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 13:51
                Ohhhh. Pośliniłam się. Wczoraj wygooglałam tę bułkę z pieczarkami i znalazłam nie tylko przepis, ale i bar w Bielsku o nazwie Bułka z pieczarkami, gdzie ją sprzedają w różnych wariantach. Tak że już mam plany na turystykę bułkowo- pieczarkową. Niestety już nie kosztuje 3 zł.
              • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 14:26
                nijak się ma do klasycznej, miękkiej w środku, chrupiącej z wierzchu, ciepłej buły wypełnionej pachnącymi, soczystymi pieczarkami z cebulką...“

Niestety jakosc chicagowskich zapuekanek pozostawia wiele do zyczenia i nie ma nadziei, ze bedzie lepiej
                • marta.graca Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 16:33
                  U nas też takie są, bez obaw!
      • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:35
        Tylko kilka razy,
        Glupia nie jestem, wole polskie jedzenie🙂
      • pitupitt Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 17:49
        Przecież to durne troliszcze...
    • jednoraz0w0 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:36
      jackowo.deluxe napisała:

> A w Ameryce jest jak na ponizszych zdjeciach
      > To nie tylko ze nie jest fotomontaz, ale te przyprawy, serwetki, sztucce, slomk
      > i do picia itd. sa na drugim pietrze tego fast food, gdzie nie ma pracownikow,
      > wiec nawet nie przy kasach i nie pod czujnymi spojrzeniami personelu
      > W Ameryce jest wieksze zaufanie do klientow i

E, tu niereglamentowane dobra chroni fakt ze są na drugim piętrze a Amerykanie to wiadomo, leniwe grubasy, nikt nie będzie wchodził po schodach na piętro po keczup bo się jeszcze zasapie.

W kwestii zaufania do klientów w Ameryce to miałam koleżankę, która po szkole dorabiała w bufecie KFC (czyli takim ze płaci się przy wejściu i je się ile się chce ale bez wynoszenia w doggy bags) i jej fucha polegała na tym, ze przy wejściu sprawdzała czy nikt nie wynosi jedzenia. I mówiła ze zawsze były jakieś sterowniki kitrające ziemniaki w pojemniczkach na keczup albo ledwo ponadgryzane kurczaki, ze niby to kości dla psa.
      • iwles Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:38

Aaaa bo to pewnie Polacy na wycieczce byli.
        • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:40
          Nie na wycieczce, nie na wycieczce tylko na obozie sportowym klubu "Tęcza."
      • szmytka1 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 15:43
        U nas w KFC to kojarzę, że jest opcja płacisz raz i pijesz do.woli, te.mirindy z colami,.ale ze jesz ile wlezie 😱 taki.plstep amerykański jeszcze nie dotarł tutaj, albo o czymś nie wiem..co.prawda mało bywam w KFC, raz.do.roku się zdarzy albo i to nie,.to.moze żyje w nieświadomości? Syn.mi.mowi tylko, że KFC lepsze niż mac, wieksze fryty daja
    • bazia_morska Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 20:56
      Bierzecie udział w zawodach zaśmiecania planety?
      • princesswhitewolf Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 22:59
        No wlasnie to samo pomyslalam. W UK ketchup w McDonalds jak jesz siedzac w srodku to jwst z maszyny do maciupkiego papierowego kubeczka. W Polde tez tak pewno. Taki ketchup jak na zdjeciu to w drive through wydaja. W srodku, w pomieszczeniu ekolodzy a sporo tu takich wydrapaliby im oczy.
        • aqua48 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 12:52
          princesswhitewolf napisała:

> jwst z maszyny do maciupkiego papierowego kubeczka. W Polde tez tak pewno.

My tu w Polsce jeszcze nie znamy kubeczków, zatrzymaliśmy się na etapie widelca, a wiadomo przez jego zęby to ketchup szybko przecieka.
      • hanusinamama Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 15:27
        NO przeciez Amerykanie produkują najwiecej smieci na osobę. Jakoś muszą ten limit wyrobić.
    • dni_minione Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:10
      Mnie zaskakuje w drugą stronę Żabka. Jest kasa samoobsługowa, którą nikt z personelu się totalnie nie interesuje. Podchodzę, kasuję co chcę, płacę kartą, idę sobie. Ani do widzenia, ani cokolwiek. Dziś brałam dwa opakowania lodów, wyglądających podobnie (półlitrówki, ale jedno Magnum dla syna i jedno Grycan dla mnie, bo na sobie oszczędzam). Skasowałam je po bożemu, ale mogłam dwa razy dwukrotnie tańszego Grycana i pies z kulawą nogą by się nie zainteresował, a i na kamerze (jeśli jest) pewnie wypadłoby przyzwoicie, bo opakowania niemal takie same.
      Nawiasem mówiąc, półlitrowy Grycan za 15, a Magnum chyba 26, okropnie drogo jak za litr lodów uncertain
      • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 21:12
        Widocznie byłaś w krawacie. Klientów w krawatach nie kontrolują, wiadomo że taki klient jest uczciwy i mniej awanturujący.
        • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 22:18
          Danielo,
          A ile ja mam jeszcze czekac na te zdjecia?🙂
          • daniela34 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 22:21
            Z Sabała? No przecież pisałam, będę w rodzinnym mieście to wrzucę w tamtym wątku. 25 maja się wybieram.
            • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 22:24
              O cos mi pomylilo
              • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 22:52
                Znaczy miejsce to
                Ale terminy mi sie pomylily
                • taniarada Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 22:56
                  10 lat temu .Teraz się dużo zmieniło .U Objatka na Orlenie to multum wszystkiego .Keczupy się walają dużymi butlami .Niedlugo wrócisz z tej swojej Ameryki do polskiego raju 😊
                  • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 23:03
                    Niedlugo wrócisz z tej swojej Ameryki do polskiego raju 😊“

Moze, bo ja w odroznieniu od wielu emigrantek nie mialabym klopotow mentalnych aby sie przestawic🙂
                    • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 23:21
                      Znaczy w odroznieniu od emigrantow jako calosci
                    • taniarada Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 23:22
                      Pewnie tak .Ty wrócisz ,Princessa UK i Asma i zrobimy balangę na sto fajerek 😁
                      • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 23:26
                        👍🍸🥃🍺🙂
                      • princesswhitewolf Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 18:50
                        I niby co? Dziubdzusia zostawie? Dziubdzius bardziej Anglik niz Polak. Za boga ojca nie pojedzie.
                        • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 19:39
                          Za boga ojca nie pojedzie.“

E tam
                          Jak powiesz Dzibdziusiowi, ze dostanie 2000 funtow, jak pojedzie do Polski, to raczej sie zgodzi🙂
                          • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 20:21
                            A moje dzieci mnie ostatnio zaskoczyly
                            Powiedzialy ze wolalyby pojechac do Polski (nigdy nie byly) niz na Hawaje🙂
                            • taniarada Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 21:00
                              "Powiedzialy ze wolalyby pojechac do Polski (nigdy nie byly) niz na Hawaje🙂 .Przyjedź do Częstochowy .Wezmę urlop i Cię ugoszczę 😊
                              • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 21:51
                                Dzieki, ale nie moge🙂
                                Bo jak Polska,to tylko Podkarpacie🙂
    • zosia_1 Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 22:25
      My tu w Pl nie uważamy, że Ameryka jest super, nawet jeśli keczup jest na wyciągnięcie ręki
      • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 03:44
        Ale dlaczego automatycznie atakujesz Ameryke? Bo mnie sie wydaje, ze lepiej dla klienta jest, jak sam moze sobie wziac keczup, majonez, jakies sosy itd. Naprawde nie da sie bez posrednikow?
        • jednoraz0w0 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 05:31
          Rzecz w tym, ze potem w połowie domów jak nie więcej w kuchennych szufladach się płaczą te torebeczki z keczupem, plastikowe widelce itd. To jest strasznie nieekologiczne.
        • pitupitt Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 17:53
          Taaa, bo twoje wątasy absolutnie nikogo nie atakują i niczego nie sugerują...
      • hanusinamama Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 15:29
        Jakiej ręki? na piętrze jest...co 20 Amerykanin jest w stanie te schody pokonać
        • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 16:00
          Jakiej ręki? na piętrze jest...co 20 Amerykanin jest w stanie te schody pokonać“

Na dole sa tylko kasy i , tak oczywiscie, inne stoisko z przyprawami, serwetkami itd., stoliki zas sa na pietrze
          • hanusinamama Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 21:57
            Nie wiem Jak jadę w ciekawe miejsce staram się jadać miejscowo, regionalnie...a nie szjasfood polany ketchupem. Chociaz czekaj u was to reginalne jedzenie...to właśnie to co opisujesz.
    • princesswhitewolf Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 23:10
      Przede wszystkim ketchup w Polsce ( i majonez) jest smaczniejszy. Anglosaskie ketchupy maja za duzo octu i tak samo krzywdza majonez. ( # teamDelikatny i Kielecki tutaj)
      Majonez sama robie ale ketchup kupuje Polski. #teamPudliszki
      • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 17.05.23, 23:12
        Kielecki👍
        • taniarada Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 04:24
          Włocławek jest dobry

Tylko w składzie keczupu miał. sztuczny zagęstnik acetylowany adypinian diskrobiowy. Choć jest to substancja bezpieczna to producent zdecydował się zastąpić ją przynajmniej w szklanym opakowaniu skrobią modyfikowaną .
          • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 04:31
            Thx🙂
            Sprawdze czy jest u nas dostepny
        • memphis90 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 12:55
          Kielecki to właśnie sam kwas...
          • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 14:27
            ????
          • princesswhitewolf Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 16:16
            Nie probowala memphis widocznie amerykanskiego, brytyjskiego albo francuskiego majonezu.

#team kielecki
            • memphis90 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 20:28
              #dekoracyjnywiniary
              A tak naprawdę to #teampegazlokalny
              • princesswhitewolf Re: Zaufanie do klientow🙂 19.05.23, 00:53
                Pegaza nie znam. Nie przywoza.
    • pitupitt Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 17:45
      Próbuj dalej. Z młynkami w zlewie zaliczyłaś srogą wtopę🤣
    • ludborka Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 17:52
      Na jakich przedziwnych podstawach ludzie potrafią budować sobie poczucie wyższości. Duże wow.
    • kafana Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 17:52
      Dalej wydzielają ale ja tak wole - bardziej higieniczne tosmile
      A w podejściu do klienta to ktoś mi ostatnio opowiadał ze niechcacy zarezerwował nocleg na zła datę i na miejscu spotkał się z pełnym zrozumieniem. Obsługa stanęła na rzęsach żeby ulokować ludzi i nie pobrano dodatkowej opłaty ( noc za która zapłacili była już minęła) i było to w Ameryce właśnie. Myśle ze w Polsce było by: nic się nie da zrobić.
      • pitupitt Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 17:57
        Myślisz, powiadasz?...
      • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 18:34
        Myśle ze w Polsce było by: nic się nie da zrobić“

Mnie tez nie bylo latwo w Polsce w wymiarze - obsluga klientow
        Kaprysy, fochy, dasy, a jak grzecznie zwrocilam kelnerce uwage, ze herbata jest letnia i zeby mi przynosla nowa, to zrobila mine jakby mi chciala przypomniec ze w Polsce juz dawno skonczyl sie feudalizm
        • taniarada Re: Zaufanie do klientow🙂 19.05.23, 06:22
          jackowo.deluxe napisała:

> Myśle ze w Polsce było by: nic się nie da zrobić“
          >
          > Mnie tez nie bylo latwo w Polsce w wymiarze - obsluga klientow
          > Kaprysy, fochy, dasy, a jak grzecznie zwrocilam kelnerce uwage, ze herbata jest
          > letnia i zeby mi przynosla nowa, to zrobila mine jakby mi chciala przypomniec
          > ze w Polsce juz dawno skonczyl sie feudalizm
          Dużo się zmieniło Jackowa .Teraz Ty jesteś królową w Polsce .Pod warunkiem że masz kasę .
          • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 19.05.23, 14:46
            Dużo się zmieniło Jackowa .Teraz Ty jesteś królową w Polsce .Pod warunkiem że masz kasę“

To niezle brzmi🙂
      • kk345 Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 23:05
        No patrz, a jak znajomej dwa dni przed wylotem zmarła matka, to amerykański hotel tylko odpisał, że bardzo im przykro, kondolencje, ale nie mogą anulować rezerwacji...Kilka tysięcy złotych pobrali za całość pobytu.
      • engine8t Re: Zaufanie do klientow🙂 20.05.23, 04:03
        A niedawno podrozujac po Arizonie zarezerwowalismy z drogi hotel w malej miejscowosci i jak przyszlismy to recpcjonistka spojrzala na nas i mowi:
        "Mysle ze zrobiliscie ta rezerwcje z drogi bez rozeznania?
        - No....
        "To raczej nie jest hotel dla was.
        Poczekajacie chwile sprawdze w naszym siostrzanym hotelu nie tak daleko stad czy maja miejsca".

Slyszelismy jak rozmawila i nie mieli ale ona poprosila "zeby jednak cos znalezli bo klienci maja aleregie a oni maja jedynie wolne pokoje dla palacych"
        - i znlazalo sie. A nas o to czy palimy nikt sie nie pytal smile .. smile

"OK maja. Wasze rezerwacja byla zrobiona pozno i nie mozna jej skasowac ale skasowalam bez kosztow u nas i tam macie rezerwacje.."

Do dzis nie wiemy dlaczego to zrobila bo hotel wygladal OK.. a ten drugi byl naprawde fajny..

To jest customer service smile
    • konsta-is-me Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 19:05
      A opowiedz jak tam na Florydzie u was, jeszcze jakis Wallmart się ostał ?
      Czy już wszystkie zamknięte po demolce i kradzieżach przez Afroamerykanów w ramach "reperacji"?
      • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 19:31
        Nie wiem o co chodzi
        • taniarada Re: Zaufanie do klientow🙂 19.05.23, 06:18
          jackowo.deluxe napisała:

> Nie wiem o co chodzi
          Nie wszystkich da się kochać 🤣
        • konsta-is-me Re: Zaufanie do klientow🙂 19.05.23, 12:53
          Zaczynam wątpić, czy rzeczywiście mieszkasz w USA...
          • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 19.05.23, 14:44
            Ja ogladam jedynie lokalne wiadomosci, i to nie zawsze
            • konsta-is-me Re: Zaufanie do klientow🙂 19.05.23, 15:33
              Acha, to dużo tłumaczy.
        • engine8t Re: Zaufanie do klientow🙂 20.05.23, 04:06
          Nie wiesz o co chodzi?
          LOL Zartujesz...
          Nie tylko Walmarty ale i Whole foods i Nordstromy zamykaja bo czarni rabuja bo im wolno.
          • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 20.05.23, 05:38
            Nie wiesz o co chodzi?
            LOL Zartujesz...
            Nie tylko Walmarty ale i Whole foods i Nordstromy zamykaja bo czarni rabuja bo im wolno.“

Nie jestem w temacie,
            ale wiem, ze np. Walmarty zamykaja tez w okolicach, gdzie w zasadzie tylko biali mieszkaja
    • ichi51e Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 19:07
      W Europie (nie tylko w pl) te dodatki są płatne. Dolewkę darmowych tez nie ma
      • jackowo.deluxe Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 19:34
        W Europie (nie tylko w pl) te dodatki są płatne“

Dzieki za info
        Teraz juz wiem dlaczego firumki z Europy Zachodniej milczaly odnosnie mojego pytania😂😂😂
        • virtualnie Re: Zaufanie do klientow🙂 18.05.23, 21:54
          A z jakiego powiatu jesteś?
          • panna.nasturcja Re: Zaufanie do klientow🙂 19.05.23, 05:54
            Tatrzańskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka