rutkam 23.08.05, 21:36 Poszukuję dobrej rehabilitantki, proszę o nazwisko i numer telefonu, synek ma 7 m-cy bez znaczenia jaką metodą bo chodzi o masaże, proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam rutkam@gazeta.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozaczek25 Re: Rehabilitantka? 24.08.05, 17:24 Ale co dolega maluszkowi?Bo znam dobrego specjaliste.sama jestem rehabilitantka,tylko zalezy na co choruje dzidzia,nie kazdy jest dobry we wszystkim:)A jesli chodzi o male dzieci to naprawde trzeba sie na tym dobrze znac.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
rutkam do:Kozaczek25 25.08.05, 09:27 witaj, napiszę ci co synek ma w opisie od neurologa: niewielka asymetria ułożenia (skręca lewą stronę), poza tym stan neurologiczny prawidłowy;zalecenia: ćwiczenia czynne + masaż. Bardzo proszę o odpowiedź, zależy mi na czasie chcę się dowiedzieć co powinnam robić, nie mogę czekać na zapisy bo wszędzie są bardzo odległe terminy, także jeśli znajdę szybko to poproszę o wizytę w domku.Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kozaczek25 drDominiak 25.08.05, 17:43 To jest naprawde dobry rehabilitant,pracuje w szpitalu na Kasprowicza im.Korczaka.Musisz isc na oddzial rehabilitacji i pogadac z nim,umowi sie pewnie z toba na pare zabiegow.Buzka! Odpowiedz Link
rutkam do: kozaczek25- numer telefonu? 25.08.05, 21:28 witaj, dzięki serdeczne za polecenie specjalisty, ale gdybyś mogła podać mi numer telefonu to ja bym najpierw zadzwoniła , bo chciałabym się dowiedzieć ile to będzie kosztowało i wogóle jakieś szczegóły,ja mieszkam we Wrocławiu dopiero 4 m-ce, mąż pracuje w różnych godzinach ale zazwyczaj do późna, więc nie bardzo mogę jeździć i szukać, możesz na priva. Pozdrawiam rutkam@gazeta.pl Odpowiedz Link
kozaczek25 Re: do: kozaczek25- numer telefonu? 25.08.05, 21:59 Nie mam tel,ale zdaje sie ze ma moj kolega,postaram sie zalatwic,albo poszukaj w ksiazce tel nr do szpitala,polacza cie z rehabilitacja i poprosisz jego.Aha i nie zrazaj sie wygladem pana dr:mlody,opalony,modny fryz,fajny ciuch,ale naprawde zna sie na swym fachu.Uprzedzam,bo czasem ludzie oceniaja innych zbyt powierzchownie,a w jego przypadku to mozna stwierdzic ze to jakis imprezowicz,ale pewnie sama sie przekonasz,ze jest godny zaufania i mozna powierzyc mu dzidzie ze spokojnym sumieniem. pozdrawiam goraco!! Odpowiedz Link
kozaczek25 Mam numer!! 26.08.05, 09:55 Podaje ci nr kom 602192688. Mam nadzieje ze pomoze dzidzi! Buziak!! Odpowiedz Link
rutkam kozaczek25 26.08.05, 17:30 witaj, dzięki za starania i zdobycie numeru telefonu,mam pytanie co to są te ćwiczenia czynne?, możesz mi wyjaśnić; i jeszcze jedno, nie wiesz czy ten doktor Dominiak przyjeżdża do domu?, jeszcze raz bardzo dziękuję i czekam na odpowiedź. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link
kozaczek25 :) 28.08.05, 12:08 Cwiczenia czynne to sa zwyczajne cwiczenia,poprostu ruchy raczakmi,nozkami,glowka,tulowiem.To skrety,zginanie,prostowanie itd.maja na celu poprawe ruchomosci,zwiekszenia sily miesni,jest lepsze ukrwienie,maluszek uczy sie jak ma prawidlowo wykonywac dany ruch itp.Majac na mysli uczy sie,mysle o zakodowaniu pewnego prawidlowego wzorca ruchu w jego malutkiej glowce.Czeste powtarzanie cwiczen powoduje ze nasz maly szkrab zaczyna wiedziec jak ma wykonac prasty ruch np.zgiecie nozki.Mam nadzieje ze wyjasnilam ci choc troszke?Nie mam pojecia czy jezdzi do domu,ale mysle ze tak.W domku dzidzia sie nie bedzie tak stresowac. Buuzka! Odpowiedz Link
rutkam Re: do kozaczek25 31.08.05, 15:09 witaj, postanowiłam zapytać Ciebie, czy byłabyś zainteresowana przyjazdem do mnie do domku i pokazniem mi ćwiczeń , które w formie zabawy mogłabym robić z moim synkiem żeby wzmacniać jego mięśnie, byłam na konsultacji u drugiego lekarza dr Ujma-Czapska, podobno najlepszy specjalista, znasz? i powiedziała nam inne rzeczy niż wcześniej usłyszeliśmy, te wydają mi się bardziej prawdziwe, oczywiście stwierdzam to na podstawie obserwacji mojego dziecka.Chciałabym żeby rehabilitant(-tka) , pokazał co i jak powinnam robić, o szczegółach porozmawiamy jak się odezwiesz. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link
rutkam Re: kozaczek25 01.09.05, 10:55 witaj, dziś wyjeżdżam, wracam dopiero w poniedziałek mam nadzieję że się odezwiesz, ja po powrocie napewno tez. Pozdrawiam Odpowiedz Link