Dodaj do ulubionych

Recepta przez IKP

13.06.23, 11:13

Czy ktos juz zamawiał? bo się właśnie odbiłam od ściany w przychodni dziecka. Gdzieś to działa? bo pani kompletnie nie wiedziała o czym mówię.....
Obserwuj wątek
    • kai_30 Re: Recepta przez IKP 13.06.23, 11:47
      Hę? Wszystkie recepty, już od bardzo dawna, są elektroniczne. Nie wiem, co dokładnie masz na myśli mówiąc "przez IKP" i może tego samego nie wiedziała pani w przychodni. Normalnie dostajesz kod recepty, nie musisz się w tym celu logować do IKP.
      • slonko1335 Re: Recepta przez IKP 13.06.23, 11:51
        pacjent.gov.pl/aktualnosc/zamow-e-recepte-na-ikp
      • abecadlowa1 Re: Recepta przez IKP 13.06.23, 12:21
        Chodzi o zamawianie kontynuacji leku poprzez złożenie zapotrzebowania przez IKP. Nie wszystkie przychodnie to praktykują.
      • panna.nasturcja Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 14:28
        No faktycznie, nie wiesz, więc czemu piszesz?
        Receptę przedłużyć można wchodząc na ikp i tam klikając, ale nie wszystkie przychodnie to obsługują.
    • koko8 Re: Recepta przez IKP 13.06.23, 11:51
      Ja zamawiałam wznowienie recepty dwa razy przez IKP, na próbę. Nigdy mi nie wystawiliwink Nie interesowałam się dalej, bo w przychodni odnawiam od ręki przez aplikację.
    • jkl13 Re: Recepta przez IKP 13.06.23, 11:54
      Przez ikp nie zamawiałam, ale bez problemu zamawiam mailowo w mojej przychodni. Najdalej po 10 minutach mam kod SMS do realizacji recepty, dlatego nigdy nie korzystałam z ikp w tym zakresie.
      • slonko1335 Re: Recepta przez IKP 13.06.23, 12:00
        No tylko przychodnia rodzinna, w której nomen omen dziecko w życiu jeszcze nie było, niekonicznie wystawi mi receptę na lek od specjalisty jak nie ma od niego świstka, że dziecko go przyjmuje, a nie ma bo korzystaliśmy z lekarzy ostatnie kilka lat prywatnie. Na IKP jest opcja wznowienia recepty wystawianej prywatnie bądź przez specjalistę, jeżeli lek był już wcześniej zapisywany.
        • kubek0802 Re: Recepta przez IKP 13.06.23, 12:16
          Jeżeli zamawiasz przez IKP to w jakim celu odbijasz się od ściany w przychodni.
          • slonko1335 Re: Recepta przez IKP 13.06.23, 12:21
            od kilku dni cały czas ten sam statut zamówienia (niebieski-wysłany do przychodni) zadzwoniłam zatem do przychodni zapytać czy aby ktoś to obsługuje i okazało się, że niekoniecznie...
            • panna.nasturcja Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 14:30
              Słnko, a nie wystawią Ci recepty tam, gdzie dziecko się leczy? Mnie wystawiali po telefonie, że potrzebuję.
              • slonko1335 Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 14:38
                Właśnie już się nie leczy bo lekarka przestała przyjmować w przychodni prywatnej (chodziłam tam na podzlecenie luxmedu). Zapisałam mloda do tej samej lekarki w przychodni gdzie przyjmuje państwowo tylko termin przestał być od ręki i okazało się że zabraknie nam leku. Wyzebralam receptę na opakowanie u rodzinnej która jej na oczy nie widziała jeszcze bo w międzyczasie zwolnili się wszyscy pediatrzy z przychodni gdzie byly dzieciaki zapisane i przeniosłam ich do innej...
                • panna.nasturcja Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 14:41
                  Ale tam, gdzie młoda się leczyła została dokumentacja i sama przychodnia powinna Ci wystawić, nawet jak nie ma już Twojego lekarza. Mnie tak lux med robił, recepty nawet pielęgniarka lub enigmatyczny pracownik medyczny mogli wystawić jeśli były tam papery.
                  • slonko1335 Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 14:45
                    Tyle że chcieli 2,5 stówy za wizytę żeby ktoś mi wypisał głupia receptę bo to nie moja przychodnia tylko realizowali podzlecenie. Mogli zatem zapisać na nową płatna wizytę i inny lekarz wypisałby gdyby uznał za słuszne.
                    • koko8 Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 14:55
                      No ale jeśli to było podzlecenie luxmedu, to na swoim luxmedowym koncie w zakładce "leki" powinnaś mieć nożliwość odnowienia recepty online?
                      • slonko1335 Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 15:18
                        Nie mam tam wpisanych recept wystawionych poza placowką luxmedu. Tak samo jak wyników badań. Te wystawione recepty i zrobione w luxmedzie badania mam.
          • panna.nasturcja Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 14:29
            Bo ten lek zamawiany przez ikp wystawia jej własna przychodnia przecież. Nie krasnoludki.
            I jeśli jej przychodnia tego nie robi to leku nie dostanie.
        • hasty Re: Recepta przez IKP 13.06.23, 12:18
          Moja przychodnia nie obsługuje taki komunikat się pojawia po zamówieniu recepty na oko.
    • enigma81 Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 14:24
      Raz zamawiałam, przez IKP i nie dostałam.
      W mojej przychodni praktykowało się zostawianie w rejestracji karteczki z nazwą leku, jaki jest potrzebny (kontynuacja leczenia) a od jakiegoś czasu można sobie wyklikać zamówienie na stronie przychodni.
    • fenoftala Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 20:37
      Zamawiam telefonicznie. Przy zamawianiu przez IKP pojawia mi się informacja, że w moja przychodnia nie obsługuje zamówień przez IKP.
    • eagle.eagle Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 22:08
      U mnie nie działa. Moja przychodnia tego nie obsługujecrying
    • aurinko Re: Recepta przez IKP 14.06.23, 22:12
      Mogę wysyłać na Berdyczów. Po prostu to jie działa. Moja przychodnia pod tym względem nie jest skóra do współpracy.
    • unaluna Re: Recepta przez IKP 15.06.23, 00:12
      Kolejna rewelacja w tym systemie jak widzę. Po co umożliwiają coś co z zasady, jak widać, i tak większość przychodni ma gdzieś. Moja przychodnia też olewa zapotrzebowanie na recepty przez IKP...ale szczerze mówiąc po tym kurniku niczego innego nie można się chyba było spodziewać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka