23.08.23, 19:20
To była tylko kwestia czasu big_grin

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30111328,katastrofa-lotnicza-pod-moskwa-na-liscie-pasazerow-mial-byc.html#s=BoxOpMT
Obserwuj wątek
    • sol_13 Re: Prigożyn 23.08.23, 19:31
      Szybko.
      I 9 osób razem z nim poświęcili.
      • emateczka Re: Prigożyn 23.08.23, 20:13
        Nie takich znowu niewinnych...
        O ile to prawda oczywiście.
      • shule_aroon Re: Prigożyn 23.08.23, 20:42
        Ogromnie trudno uwierzyć, że to nie jest sfingowany zgon.
      • mhanutka Re: Prigożyn 24.08.23, 07:42
        U nich ludzi mnogo
    • enia17 Re: Prigożyn 23.08.23, 19:31
      Pierozyn RIP
      • ida_listopadowa Re: Prigożyn 23.08.23, 20:47
        enia17 napisała:

> Pierozyn RIP

RIP - rest in pieces?…
    • sueellen Re: Prigożyn 23.08.23, 19:31
      Ale że pożył aż 3 miesiące to jego 😉
      • nelamela Re: Prigożyn 23.08.23, 19:34
        Też o tym pomyślałam. Ciekawe kto następny...
        • sueellen Re: Prigożyn 23.08.23, 19:40
          Oj jeszcze sporo. Tam ludzi dużo
        • falofilia.falofilia1 Re: Prigożyn 24.08.23, 10:12
          nelamela napisała:

> Też o tym pomyślałam. Ciekawe kto następny...
          >

Następni będą ci którzy będą zadawali pytania w tej sprawie i będą chcieli uczciwego śledztwa .
          Na pierwszy ogień pójdą ci którzy dokonali tej katastrofy . Nie może być wykonawców , świadków ...

.................................................

poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,30108578,trzecia-droga-homofobia-perwersyjny-pomysl-na-sukces-w-poznaniu.html?_gl=1*1mik44f*_gcl_au*MTkxNTM4NTEyMC4xNjkyNTUwODgy*_ga*MTMwODQ5MDk1LjE2OTI1NTA4ODI.*_ga_6R71ZMJ3KN*MTY5Mjg2MjMyNi4xOS4wLjE2OTI4NjIzMjYuMC4wLjA.&_ga=2.199349353.611783398.1692550883-130849095.1692550882#S.TD-K.C-B.6-L.1.duzy
      • taje Re: Prigożyn 23.08.23, 19:54
        2 miesiące ale lepsze to niż nic
    • iwoniaw Re: Prigożyn 23.08.23, 19:36
      Ale że zaoszczędzili na herbacie, czy udalo mu się z sukcesem przekonać podających herbatę, że wcale nie ma już takiej potrzeby i w ogóle to nie on żyje sobie na pacyficznej wyspie czyvw innym Ekwadorze?
      • taniarada Re: Prigożyn 24.08.23, 00:04
        A to on zginął .Może nie te kondolencje .
    • bistian Re: Prigożyn 23.08.23, 19:38
      jahelena napisała:

> To była tylko kwestia czasu big_grin

Myślę, czy mam w to wierzyć, czy raczej odwołać się do rozumu?
      Prigożyn wymiata w Afryce, stamtąd przychodzi złoto i kamienie, to jest prane w krajach arabskich i potem legitnie wjeżdża do Rosji.
      Prigożyn jest niezły w logistyce i wyżywieniu, on został "kucharzem Putina" nie bez powodu. Jeżeli nie ma Prigożyna, to żołnierze rosyjscy, nie są pewni dnia i godziny, będzie wyżywienie albo nie będzie, ewentualnie będzie bardzo złej jakości. Obecnie, nie ma kto zastąpić Prigożyna.

Tak więc, ja wątpię, ale Rosjanie nie zawsze zachowują się racjonalnie, czym wyższe stanowisko, tym racjonalność zdycha z głodu.
      • snajper55 Re: Prigożyn 23.08.23, 19:40
        bistian napisał:

> Tak więc, ja wątpię, ale Rosjanie nie zawsze zachowują się racjonalnie, czym wy
        > ższe stanowisko, tym racjonalność zdycha z głodu.

To chyba dotyczy nie tylko Rosjan.

S.
        • bistian Re: Prigożyn 23.08.23, 20:07
          snajper55 napisał:

> bistian napisał:
          >
          > > Tak więc, ja wątpię, ale Rosjanie nie zawsze zachowują się racjonalnie, c
          > zym wy
          > > ższe stanowisko, tym racjonalność zdycha z głodu.
          >
          > To chyba dotyczy nie tylko Rosjan.

Nie doceniasz Rosjan big_grin
          Oni sami sobie wbili bramkę, bo są idiotami.
          Jeżeli zabili Prigożyna i Utkina i wyrzucili na margines Surowikina, to znaczy, że ich miłość własna wygrała big_grin
          Stracili bardzo dużo i kolejny raz namawiam, żeby Ukraina na największym placu Kijowa, postawiła wielki pomnik Szojgu, a obecnie myślę, że tablica ku trzci Putina, też by się przydała big_grin
          • snajper55 Re: Prigożyn 23.08.23, 21:25
            bistian napisał:

> Nie doceniasz Rosjan big_grin
            > Oni sami sobie wbili bramkę, bo są idiotami.
            > Jeżeli zabili Prigożyna i Utkina i wyrzucili na margines Surowikina, to znaczy,
            > że ich miłość własna wygrała big_grin
            > Stracili bardzo dużo i kolejny raz namawiam, żeby Ukraina na największym placu
            > Kijowa, postawiła wielki pomnik Szojgu, a obecnie myślę, że tablica ku trzci Pu
            > tina, też by się przydała big_grin

Rosjan, oni? Chyba generalizujesz. Tam się ścierają różne interesy i chyba nigdy się nie dowiemy kto zabił Prigożyna. Jeśli zabił. Tam są takie tarcia jak u nas choćby między Ziobrą i Morawieckim, tylko odpowiednio silniejsze.

S.
            • taniarada Re: Prigożyn 24.08.23, 00:09
              A jak tam snajper z wyborami ? Przecież z powodu Wagnerowców miały być odwołane. Jak tu dalej straszyć Wagnerowcami jesli Prigożyn i jego zastępca nie żyją . A USA potwierdziły te informacje ?
            • bistian Re: Prigożyn 24.08.23, 09:20
              Wielu zależało na śmierci Prigożyna, Ukraińcom, ale również Chińczykom, jeżeli chcieli wejść z interesami do Afryki. Najmniej opłacało się Rosji i większości ważnych o tym wiedziało. Jedynie Putinowi mógł przyjść do głowy taki pomysł, bo on zachowuje się nieracjonalnie i zdrada musi być ukarana, choćby nie wiem co.
              To samo z Surowikinem, on przygotowywał linię obrony i to się sprawdza, teraz jest odsunięty, ale gdy będzie krucho, wyciągną go z szafy, dlatego nie został zabity.
              • alicia033 Re: Prigożyn 24.08.23, 09:30
                bistian napisał:

> ale również Chińczykom, jeżeli chcieli wejść z interesami do Afryki.

"Wejść z interesami?
                Pod jakim kamieniem spędziłeś ostatnie 30 lat?
                Chiny w Afryce "kupiły" już sobie niejeden kraj, działają tam oficjalnie i mocno nieoficjalnie i żaden Prigożyn ani nawet Putin nie jest tam dla nich jakąkolwiek przeszkodą.
          • pampelune Re: Prigożyn 24.08.23, 09:48
            > bistian napisał:

> tablica ku trzci Putina

ku trzci Putina

ku trzci

🥰🥰🥰
            • bistian Re: Prigożyn 24.08.23, 12:48
              pampelune napisała:

> 🥰🥰🥰

Błogosławieni dający innym radość 😁
              Korzystałem z nowego słownika z 2030 roku 😉
              • pampelune Re: Prigożyn 24.08.23, 16:11
                bistian napisał:

> Błogosławieni dający innym radość 😁

Po trzykroć!
                • little_fish Re: Prigożyn 24.08.23, 21:40
                  Chyba czykroć!
    • areyoubetter Re: Prigożyn 23.08.23, 19:40
      O ile w ogóle tam był. Równie dobrze może teraz pić drinka na jakiejś wyspie.
      • homohominilupus Re: Prigożyn 23.08.23, 19:47
        Ale to całkiem możliwe że upozorowali jego śmierć.
        Dosłownie przed chwilą skończyłam oglądać reportaż TVN o nim.
      • ggrr.ruu Re: Prigożyn 23.08.23, 19:49
        Są już komentarze, że go nie było, ale już służby dowożą zwłoki na miejsce big_grin
        • iwoniaw Re: Prigożyn 23.08.23, 19:53
          ggrr.ruu napisała:

> Są już komentarze, że go nie było, ale już służby dowożą zwłoki na miejsce big_grin

Ty się smiej, a w zalinkowanym artykule stoi "samolot rozbił sie w czwartek"
          Ja: zaraz zaraz, ale przeciez jest dopiero sroda
          Mój mózg: niczym w tym kawale o Chruszczowie dzwoniacym do USA z kondolencjami z okazji zamachu, gdzie Amerykanie pytaja zdumieni: ale jakim zamachu? - na co Chruszczow: a jaki dzis dzień? - No środa! - Cholera, te przeklęte strefy czasowe! 😉
      • demono2004 Re: Prigożyn 23.08.23, 20:47
        areyoubetter napisała:

> O ile w ogóle tam był. Równie dobrze może teraz pić drinka na jakiejś wyspie.

Dokładnie.
    • polamek100 Re: Prigożyn 23.08.23, 19:42
      Ruskim nie mozna wierzyc. Za jakis czas sie okaze ze zmartwychwstal i jest na Bialorusi. tzn okaze sie ze mial brat blizniaka.
      • taniarada Re: Prigożyn 24.08.23, 00:12
        polamek100 napisał:

> Ruskim nie mozna wierzyc. Za jakis czas sie okaze ze zmartwychwstal i jest na B
        > ialorusi. tzn okaze sie ze mial brat blizniaka.
        O to to .Mądry człowiek z Ciebie .
    • ggrr.ruu Re: Prigożyn 23.08.23, 19:48
      Takie życie, że samoloty spadają. Podobno Utkin też
    • marusia_ogoniok_102 Re: Prigożyn 23.08.23, 19:49
      Ech, no i po co ci to było big_grin
    • lauren6 Re: Prigożyn 23.08.23, 19:53
      Podają, że znaleziono 8 ciał, nie 10.

Możliwy jest jeszcze scenariusz: zabili go i uciekł.
    • ingryd Re: Prigożyn 23.08.23, 19:56
      Ojejej jej, cóż to za niespodzianka ?????
      No NIGDY bym się tego nie spodziewała po obronie antyaeriennej rosyjskiej, żeby tak pomyłkowo zestrzelić TEN samolot 🙄
      Normalnie ztragarzami 🫣

Ciekawam tylko co się będzie teraz działo, z wagnerowcami, szczególnie afrykańskimi
    • jasnoklarowna Re: Prigożyn 23.08.23, 20:06
      Niechcący założyłam nowy wątek, nie zauważyłam że już jest.
      Potwierdzili że powinno być 10 osób, ale ciał tylko 8. Nie wiadomo gdzie 2.
      No i kto i do czego użyje najemników z Armii Wagnera? Bo że ich ktoś przejmie to pewne.
      • jasnoklarowna Re: Prigożyn 23.08.23, 20:13
        Potwierdzono, iż wśród 8 ciał nie zidentyfikowano ani Prigożyna, ani "Wagnera", którzy mieli być na pokładzie.
        Coraz ciekawiej.
        Słucham tvn 24, właśnie szukają związku między faktem, że przy nibyzamachu Prigożyna brał udział jako rozjemca Łukaszenka, że 2 dni temu USA odwołało swoich obywateli z Białorusi , faktem że wagnerowcy cały czas na Białorusi siedzą i zastanawiają się co z tego będzie dalej. Bo w przypadek/zwykłą katastrofę nikt nie wierzy.
        • 71tosia Re: Prigożyn 23.08.23, 21:26
          Tez słucham TVN - nadal nie ma potwierdzenia czy był czy nie na pokładzie.
      • bene_gesserit Re: Prigożyn 24.08.23, 09:57
        jasnoklarowna napisała:
        > No i kto i do czego użyje najemników z Armii Wagnera? Bo że ich ktoś przejmie t
        > o pewne.

No, na pewno PiSowi będzie trudniej, przynajmniej przez jakiś czas, używać ich jako argumentu wyborczego.
    • beneficia Re: Prigożyn 23.08.23, 20:14
      Piszą też, że mogło go tam nie być.
      • jasnoklarowna Re: Prigożyn 23.08.23, 21:05
        czyli mógł sfingować, choć spece od spraw wschodnich mówią że jednak większa szansa na zamach niż sfingowanie. Mógł to też być zamach nieudolny, tzn z jakichś powodów w ostatniej chwili zrezygnował z lotu, o czym zamachowcy nie wiedzieli.
    • princesswhitewolf Re: Prigożyn 23.08.23, 21:20
      Albo moze pionek pozornie usuniety.....byc moze wszystko na zlecenie Putina..wiernych agentow sie usuwa tak ze zaczynaja nowe zycie
      • iwoniaw Re: Prigożyn 23.08.23, 22:51
        princesswhitewolf napisała:

> Albo moze pionek pozornie usuniety.....byc moze wszystko na zlecenie Putina..wi
        > ernych agentow sie usuwa tak ze zaczynaja nowe zycie

Niezależnie od tego, czy żyje - nadal uważasz, ze loty z Bialorusi do miliona miejsc na świecie via Rosja są super pomysłem?
        • taniarada Re: Prigożyn 24.08.23, 00:14
          iwoniaw napisała:

> princesswhitewolf napisała:
          >
          > > Albo moze pionek pozornie usuniety.....byc moze wszystko na zlecenie Puti
          > na..wi
          > > ernych agentow sie usuwa tak ze zaczynaja nowe zycie
          >
          > Niezależnie od tego, czy żyje - nadal uważasz, ze loty z Bialorusi do miliona m
          > iejsc na świecie via Rosja są super pomysłem?
          >
          > Myślę że nic nie zrozumiałeś z wpisu Princessy .Ona o te dwa poziomy wyżej .
          >
    • angazetka Re: Prigożyn 23.08.23, 21:32
      Tak naprawdę nic nie wiemy. Zginął teraz? Zginął już dawno, ale teraz zrobiono teatrzyk? Nie zginął, ale zrobiono teatrzyk? Kto wie?
      • milva24 Re: Prigożyn 23.08.23, 23:40
        Zgadzam się, tu wszystko jest możliwe.
    • tokyocat Re: Prigożyn 23.08.23, 21:53
      To ze byl na liscie jeszcze o niczym nie znaczy.
      • snajper55 Re: Prigożyn 24.08.23, 00:18
        tokyocat napisał(a):

> To ze byl na liscie jeszcze o niczym nie znaczy.

Już miał wsiadać, ale zadzwonił telefon... big_grin

S.
    • bene_gesserit Re: Prigożyn 24.08.23, 09:54
      Yhyyy, bo za parę lat do sieci nie trafi film z miłym panem z brodą jak święty Mikołaj, żyjący w złotym , ale skromnym pałacyku gdzieś w jakimś latynoskim kraju. Podobnym do Piogozyna jak bliźniak.
    • falofilia.falofilia1 Re: Prigożyn 24.08.23, 13:32
      Pierożkin i Utkin ps."Wagner" kaputt !!!
      Teraz pora na wyłapanie 5 tys. jego companieros i "zneutralizowanie"

...................

resetobywatelski.pl/holownia-willa-i-opus-dei/
      • homohominilupus Re: Prigożyn 24.08.23, 13:42
        Bez bossów się nie ogarną i będą łazić jak pijane dzieci we mgle.
        • falofilia.falofilia1 Re: Prigożyn 24.08.23, 16:40

O to , to właśnie . Wyłapie się jeszcze na początek tak dla przykładu gdyby ktoś coś ze 100 pomniejszych do utylizacji i finito .
          Bez boosów 5 tys. pierożkinów są jak ślepe i piskające kocięta . Zewidencjonować i puścić w samych kalesonach do domu lub przetransportować do mamra skąd wyszli .

.....................................

resetobywatelski.pl/holownia-willa-i-opus-dei/
        • bistian Re: Prigożyn 24.08.23, 16:54
          homohominilupus napisała:

> Bez bossów się nie ogarną i będą łazić jak pijane dzieci we mgle.

To chyba nawet nie o to chodzi. To byli kryminaliści, którzy ufali Prigożynowi i ufali Utkinowi. Zginęło 7 osób z dowództwa, a grupa Wagnera opierała się na liderach. Rosja próbowała tworzyć takie grupy w ramach konkurencji, bez sukcesu. Gdy Prigożynowi zabrano zadanie żywienia wojska rosyjskiego na froncie, żołnierzom bardzo się pogorszyło, wszyscy to zauważyli i byli wściekli na to.
          Wagnerowcy tylko w części pójdą do armii, część pewnie wróci do mafii, może ktoś się załapie na etat najemnika, może ktoś wróci do domu i będzie straszył wszystkich w swojej okolicy, ale na pewno nie będą łazić jak pijane dzieci we mgle. Rosjanie będą żałować, że Prigożyn i jego ludzie zginęli w tym samolocie.
          • homohominilupus Re: Prigożyn 24.08.23, 18:33
            No akurat ruskich mi nie szkoda, sami zresztą te puszkę Pandory otworzyli.
            Lepiej dla Ukraińców myślę i ich sytuacji na froncie. Oraz cywilów, może nie powtórzą się już tak koszmarne masakry jak np w Buczy.
    • rozwiane_marzenie Re: Prigożyn 24.08.23, 18:15
      Nie wierzę Ruskim, zakładam, że wszystko jest sfingowane i P. teraz siedzi już sobie pod palmami daleko stąd i popija drinka.
      • bistian Re: Prigożyn 24.08.23, 21:30
        rozwiane_marzenie napisała:

> Nie wierzę Ruskim, zakładam, że wszystko jest sfingowane i P. teraz siedzi już
        > sobie pod palmami daleko stąd i popija drinka.

Raczej mało rozumiesz z tego. Rajd Prigożyna nie był oszustwem, Prigożyn z Putinem się nie pogodzili, tylko ustalili rozejm, Prigożyn uwierzył w swoją moc i kontakty oraz współpracę, a Putin z FSB się zaczaili i zaczekali, ale musieli coś zrobić, żeby nie wyjść na słabeuszy, taka prosta więzienna zasada. smile
        Tak więc, Prigożyn uwierzył we współpracę i jakiś cel, a Putin musiał coś udowodnić, choćby miał sobie odciąć nogę. wink
        W konsekwencji, Afryka zostanie zawalona, wagnerowcy będą wkur..., Prigożyn nie zorganizuje wyżywienia dla ruskiego wojska, ale Putin będzie zadowolony z siebie i pokaże, że jest gościem. smile Cienias, według mnie, czym więcej takich, tym lepiej dla nas.
        • sueellen Re: Prigożyn 24.08.23, 21:36
          Przypominam że Prigozin już kilka razy umarł i zmartwychwstał. Rozbił się też w Kenii czy Kongo, nie pamiętam. Niw jest takie oczywiste że nie żyje.
          • lauren6 Re: Prigożyn 24.08.23, 21:48
            Za to oczywiste jest, że Putin jest psychopatą, który nie cofnie się przed niczym by dokonać zemsty. A Prigozin okrutnie go ośmieszył.
    • mid.week Re: Prigożyn 24.08.23, 19:52
      Biedaczek, znow mu sie nie udało dotrzec do Moskwy.
      • melikles [...] 24.08.23, 21:38
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mid.week Re: Prigożyn 24.08.23, 21:45
          E tam, nie trzeba. Mozna sobie przyjsc i pop... ć bez sensu 🤷‍♀️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka