Dodaj do ulubionych

Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł?

01.09.23, 20:03
Moi rodzice emeryci wyjechali na początku lipca na działkę i na czas wakacji ( aby nie płacić) zawiesili usługi Vectry ( tv+internet). Dokładnie od 1 lipca do 1 września. Dziś mieli mieć wszystko włączone ponownie. Tymczasem zero- ani tv, ani internet nie działają. Cały dzień siedzieli w domu i wydzwaniali na infolinię, gdzie oczywiście byli zbywani, odsyłani od Annasza do Kajfasza, miał do nich odezwać się technik- nie odezwał się. Zero pomocy. Ja napisałam do nich przez fb z prośbą o interwencję- odpisano mi, że nie jestem klientem i rodzice muszą się z nimi kontaktować. Gdy napisałam im ironicznie- że bardzo chętnie się z nimi skontaktują, tylko niech najpierw włączą im internet- Ci dalej swoje i żeby rodzice poszli do BOK. Napisałam maila na adres mailowy Vectra- zero odpowiedzi.
Oczywiście pójdą do BOK-u, ale to nie do pomyślenia, aby tracić tyle nerwów na uruchomienie tv i netu, przecież to powinno zostać z automatu włączone 1 września. Już nie wiemy, gdzie pisać i do kogo i w ogóle co z tym dziadostwem zrobić. Może macie jakiś pomysł?
PS. Tak umowa zostanie rozwiązana, ale póki co rodzice są bez TV i bez netu.
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł? 01.09.23, 20:12
      Napisać na fb i poprosić znajomych o udostępnianie. Mój znajomy tak się bił z Euroagdrtv, skutecznie.
      • szare_kolory Re: Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł? 01.09.23, 20:20
        100% rscji, to skuteczny bicz na takich tanich cwaniaczków. A w korespondencji mailowej już teraz nie prosić, tylko przypomnieć warunki zawieszenia usług i poinformować, że składacie skargę jednocześnie do UOKiK i URE. Przetestowane. Skuteczne.
        • clara.burgund Re: Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł? 01.09.23, 22:59
          szare_kolory napisała:

> 100% rscji, to skuteczny bicz na takich tanich cwaniaczków. A w korespondencji
          > mailowej już teraz nie prosić, tylko przypomnieć warunki zawieszenia usług i po
          > informować, że składacie skargę jednocześnie do UOKiK i URE. Przetestowane. Sku
          > teczne.

Jezeli mama jutro nic nie wskóra w BOK, tak zrobię. Dzięki.
    • piataziuta Re: Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł? 01.09.23, 20:23
      big_grin
    • szmytka1 Re: Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł? 01.09.23, 20:23
      Nigdy nic nie udało mi się załatwić na infolinii i fb u nich. Zawsze tylko w bok w mieście u siebie. Bok nie maja służbowych numerów telefonów. Iść tam i Głoście, jak przyjdzie technik to wydebic od niego nr telefonu. Sprawdzone przez wiele lat użerania się z vectra. I aha, jak 1 z rodziców jest abonentem, to drugi nic nie załatwi jeśli nie zostawia upoważnienia pisemnego w bokz fo wpięcia w akta.
    • aniani7 Re: Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł? 01.09.23, 22:48
      Zajrzyj do maila gazetowego.
      • clara.burgund Re: Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł? 01.09.23, 22:59
        aniani7 napisała:

> Zajrzyj do maila gazetowego.

Dzięki, już odpisalam.
    • volta2 Re: Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł? 01.09.23, 23:58
      Jesteś pewna , że piszesz o Vectra? Zawsze załatwiam wszystko przez infolinię, przychodzi monter w umówionej godzinie i problem rozwiązany
      • clara.burgund Re: Walka z Vectrą- ktoś ma pomysł? 02.09.23, 11:21
        volta2 napisała:

> Jesteś pewna , że piszesz o Vectra? Zawsze załatwiam wszystko przez infolinię,
        > przychodzi monter w umówionej godzinie i problem rozwiązany

Jestem absolutnie pewna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka