Dodaj do ulubionych

Pracę tłustego kota podejmę

03.11.23, 22:56
Chodzi za mną ten wątek.

Szarpanie się z cv, szukaniem pracy, szkoleniami, rozwojem etc. jest dla frajerów [sarkazm].

Szarpanie się z zus-em i wnioskami o rentę - jak wyżej [sarkazm].

Dla władzy (aktualnej),choćby nie umiała się podpisać,są fajne fuchy tłustych kotów.
Obserwuj wątek
    • alexa0011 Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:10
      To co byś chciała?
      • taki-sobie-nick Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:13
        Na przykład uczciwy ZUS.
        • alexa0011 Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:25
          Nie rozumiem. Nie możesz podjąć pracy jak gro ludzi w Polsce bo ZUS?
          • taki-sobie-nick Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:28
            Gros.

Do ZUS-u odnosi się kwestia ewentualnej renty. Poczytaj sobie w necie, jak ZUS traktuje poważnie chorych ludzi.

A jeśli weszłaś, żeby się poczepiać, to sobie daruj.
            • alexa0011 Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:32
              Nie wiem o co ci chodzi, jak zwykle. Chcesz pracy tłustego kota? Nie przetrwałabyś tygodnia.Moze zwykłą? Tak, gros, brawo, przepraszam.
              • taki-sobie-nick Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:35
                alexa0011 napisała:

> Nie wiem o co ci chodzi, jak zwykle.

To się nie udzielaj.

• alexa0011 Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:37
                  Ależ będę .
                  • taki-sobie-nick Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:38
                    Dobrze, zatem prezentuj swoje bezcenne myśli, skoro musisz.
                    • alexa0011 Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:49
                      Moje bezcenne myśli idą za twoimi bezcennymi z postu otwierającego.
            • marta.graca Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 11:54
              Ty jesteś poważnie chora? Jak masz zatem siłę siedzieć non stop na forum?
          • taki-sobie-nick Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:30
            To była tak zwana refleksja ogólna typu "szarpanina z życiem codziennym jest dla zwykłych ludzi, władza swoich poupycha na fajnych stołkach". I nie pisz mi, że wszyscy to wiemy.
            • alexa0011 Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:33
              Zwykli po prostu pracują.
            • angazetka Re: Pracę tłustego kota podejmę 03.11.23, 23:51
              Ale wiemy. I po prostu pracujemy, bo co zrobić.
            • marta.graca Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 12:35
              Zwykli ludzie się szarpią, ale ty nie.
    • anorektycznazdzira Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 06:56
      Żeby być tłustym kotem trzeba być szwagrem, pociotkiem, żoną, teściem. Jak chcesz posadę tłustego kota, to musisz się skoligacić z pisowcami i pogodzić z tym, że to już niezbyt długo będzie działać. Chociaż w sumie- przyznaję, że na niektórych stołkach nawet 2-3 wypłaty nikt nie pogardzi. A jak będziesz obrotna, to zadbasz o jakieś klauzule, żeby się jeszcze lepiej opłacało, w TVPis już dopilnowane, zapewne nie tylko tam.
      Nuże, wżeń się gdzie trzeba.
      • mondaymorning1987 Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 10:00
        J bym sie chętnie wżeniła ale sie boję, że mi odbije jak pewnej Mariannie, mam słabą psychikę🙂
        • premeda Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 10:03
          Ja się nie nadaję, bo i tak bym robiła co trzeba, a wcześniej musiałabym się wszystkiego nauczyć. A wtedy już nie byłabym tłustym kotem. 🙄
    • babcia47 Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 10:38
      Błąd w założeniu! Tłuste koty nie pracują. Tłuste koty czasem i tylko czasem pojawiają się w miejscu zatrudnienia za to regularnie na ich kontach pojawia się tłuste wynagrodzenie.
    • triss_merigold6 Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 10:44
      Może spróbuj podjąć jakąś zwykłą pracę?
      • kk345 Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 10:48
        Doskonały żart, milordzie 😊😊😊
    • kamin Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 12:22
      Zapisz się do partii, zorganizuj sobie kampanię wyborczą, przekonaj do siebie ludzi, zostań posłem, obejmij posadę w ministerstwie. To przecież łatwe i kompletnie nie wymaga ani wiedzy ani pracy.
      • taki-sobie-nick Re: Pracę tłustego kota podejmę 05.11.23, 02:03
        kamin napisał(a):

> Zapisz się do partii, zorganizuj sobie kampanię wyborczą, przekonaj do siebie l
        > udzi, zostań posłem

Ale mnie nie chodzi o pracę posła. Tłustymi kotami są nie tyle posłowie, co ich kumple.
        • shule_aroon Re: Pracę tłustego kota podejmę 05.11.23, 02:09
          Zacznijmy od tego, że nie masz żadnych znajomych i jeczybulisz nonstop o wykluczeniu. Posłowie nie siedzą na ematce i zreszta nikt tu by Cie nie zatrudnił nawet do wykonania jakichs konkretnych prostych usług z dyspozycyjnością w standardowym rytmie dobowym, bo tego brak.
    • wisniowy_sad Re: Pracę tłustego kota podejmę 04.11.23, 18:24
      To ja w końcu nie wiem, jak z tą Twoją rentą - jesteś/byłaś na rencie? Jak długo? Byłaś, ale zabrali? Wybacz, ale widocznie nie śledziłam Twoich wątków zbyt wnikliwie.
      • taki-sobie-nick Re: Pracę tłustego kota podejmę 05.11.23, 02:02
        Nie byłam i nie jestem.
        • shule_aroon Re: Pracę tłustego kota podejmę 05.11.23, 02:12
          Bo trzeba mieć lata skladkowe. Trudno żeby przyznali swiadczenie komuś w duuuużo gorszym stanie zdrowia, niz Twoj, jeżeli nigdy w życiu nie pracował.
    • shule_aroon Re: Pracę tłustego kota podejmę 05.11.23, 02:00
      Czyli wysokie składki ZUS (umowa o prace) i wyplata za samo figurowanie na liscie plac? Słaby żart. Odmłodź się i się wżen gdzie trzeba, tylko że nie za bałdzo zdążysz. I koszty uslug calego sztabu ludzi mocno przewyższyłyby ew zysk.

Punkt pierwszy nie jest dla frajerów. Nawet z totalnie pustym CV, choroba przewlekla i 50tka na karku. Pomiń ewentualne fundacje udające pośrednictwo w szukaniu pracy, żeby się nie frustrować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka