szorstkawelna 09.11.23, 18:41 Macie jakieś doświadczenia? Pomogła? Jeśli tak to na co i ile sesji było potrzebne? Dziś byłam pierwszy raz i zastanawiam się czy jest sens dalej chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
valla-maldoran Re: Akupunktura 09.11.23, 18:47 Kocham miłością wielką. Ale trzeba pamiętać, że akupunktura raczej nie wyleczy i trzeba ją powtarzać mniej więcej co roku. Moje migreny i napięciowe bóle głowy przeszły. Po kilku pierwszych sesjach płakałam z radości, że się tak dobrze czuję. Na różne napięcia w plecach też pomogła. Generalnie uwielbiam to ukłucie, a potem rozchodzące się ciepło i rozluźnienie. Bardzo ważne jest, kto wykonuje zabieg. Prawdziwych specjalistów jest niewiele, więc łatwo trafić na kogoś, po kim nie zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Akupunktura 09.11.23, 18:56 Zabieg wykonuje Chińczyk - lekarz medycyny naturalnej. Podobno w Chinach jest taki kierunek na medycynie. Po ilu sesjach jesteś uwolniona od bólu i napięć? Odpowiedz Link Zgłoś
valla-maldoran Re: Akupunktura 09.11.23, 19:02 szorstkawelna napisała: > Zabieg wykonuje Chińczyk - lekarz medycyny naturalnej. Podobno w Chinach jest t > aki kierunek na medycynie. > Po ilu sesjach jesteś uwolniona od bólu i napięć? Niekoniecznie Chińczyk. Chodziłam do lekarki z Mongolii, po studiach medycznych w Mongolii oraz w Polsce. Po kilku zabiegach odczułam wyraźną poprawę. W sumie zabiegów było 20. Kolejne prawie półtora roku później. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_2009 Re: Akupunktura 09.11.23, 19:48 Chodził w dzieciństwie mój chorujący non stop syn. Jemu chyba trochę pomogło (ale może była to kombinacja innych działań). Mi na migreny nie pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Akupunktura 09.11.23, 19:48 podobnie jak valla powyżej byłam na migreny. Pomogło. I to jak!!! niestety nic co dobre nie trwa wiecznie. Akupunkturę trzeba powtarzać - a do tej pani co chodziłam dostanie się graniczy z cudem. Nie wiem czy poszła bym do "kogokolwiek" Nie pamiętam ile to było sesji - z 10? i ja nie miałam tak, że mi od razu przeszło. Ale faktycznie przez rok ani razu mnie nie bolała głowa (a migreny ma od 3 roku życia) do jej pani co ja chodziłam kobiety chodzą wspomagać płodność - podobno się udaje Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Akupunktura 10.11.23, 00:55 Chodziłam na napięciowe bóle głowy, po 5 zabiegach zrezygnowałam -zero poprawy. Co ciekawe, wyleczył mniefizjoterapeuta Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Akupunktura 10.11.23, 00:57 una_mujer napisała: > Chodziłam na napięciowe bóle głowy, po 5 zabiegach zrezygnowałam -zero poprawy. > > Co ciekawe, wyleczył mniefizjoterapeuta Za wcześnie kliknęłam: wyślij. Wyleczył mnie też igłami, ale wbijał je w te napinające się nadmiernie mięśnie. Bolało bardzo, ale naprawdę pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Akupunktura 10.11.23, 07:37 Rozmawiałam z fizjoterapeutą, twierdził, zę jest wiele podobieńst pomiędzy akupunkturą a fizjoterapią manualną. Mnie akupunktura u chińskiego medyka nie pomogła a fizjoterapia manualna bardzo, uspokoiła mi to jelita, po kilku sesjach zrezygnowałam z zabiegu na cieśń nadgarstka. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Akupunktura 10.11.23, 03:46 Chodziłam, w sumie chyba pomogło, ale raczej uważam że to placebo a pomaga "wiara" w nią że działa 🙂 Poza tym w zaganianym świecie to był dla mnie czas relaksu, ciszy, spokoju, też dużo. Chodziłam 2 razy w tyg przez kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś