Dodaj do ulubionych

Akupunktura

09.11.23, 18:41
Macie jakieś doświadczenia? Pomogła? Jeśli tak to na co i ile sesji było potrzebne?
Dziś byłam pierwszy raz i zastanawiam się czy jest sens dalej chodzić.
Obserwuj wątek
    • valla-maldoran Re: Akupunktura 09.11.23, 18:47
      Kocham miłością wielką. smile
      Ale trzeba pamiętać, że akupunktura raczej nie wyleczy i trzeba ją powtarzać mniej więcej co roku.
      Moje migreny i napięciowe bóle głowy przeszły. Po kilku pierwszych sesjach płakałam z radości, że się tak dobrze czuję. Na różne napięcia w plecach też pomogła. Generalnie uwielbiam to ukłucie, a potem rozchodzące się ciepło i rozluźnienie.
      Bardzo ważne jest, kto wykonuje zabieg. Prawdziwych specjalistów jest niewiele, więc łatwo trafić na kogoś, po kim nie zadziała.
      • szorstkawelna Re: Akupunktura 09.11.23, 18:56
        Zabieg wykonuje Chińczyk - lekarz medycyny naturalnej. Podobno w Chinach jest taki kierunek na medycynie.
        Po ilu sesjach jesteś uwolniona od bólu i napięć?
        • valla-maldoran Re: Akupunktura 09.11.23, 19:02
          szorstkawelna napisała:

> Zabieg wykonuje Chińczyk - lekarz medycyny naturalnej. Podobno w Chinach jest t
          > aki kierunek na medycynie.
          > Po ilu sesjach jesteś uwolniona od bólu i napięć?

Niekoniecznie Chińczyk. Chodziłam do lekarki z Mongolii, po studiach medycznych w Mongolii oraz w Polsce. Po kilku zabiegach odczułam wyraźną poprawę. W sumie zabiegów było 20. Kolejne prawie półtora roku później.
    • ewa_2009 Re: Akupunktura 09.11.23, 19:48
      Chodził w dzieciństwie mój chorujący non stop syn. Jemu chyba trochę pomogło (ale może była to kombinacja innych działań). Mi na migreny nie pomogła.
    • stara-a-naiwna Re: Akupunktura 09.11.23, 19:48
      podobnie jak valla powyżej byłam na migreny.
      Pomogło.
      I to jak!!! niestety nic co dobre nie trwa wiecznie.

Akupunkturę trzeba powtarzać - a do tej pani co chodziłam dostanie się graniczy z cudem.
      Nie wiem czy poszła bym do "kogokolwiek"
      Nie pamiętam ile to było sesji - z 10?
      i ja nie miałam tak, że mi od razu przeszło.
      Ale faktycznie przez rok ani razu mnie nie bolała głowa (a migreny ma od 3 roku życia)

do jej pani co ja chodziłam kobiety chodzą wspomagać płodność - podobno się udaje
    • una_mujer Re: Akupunktura 10.11.23, 00:55
      Chodziłam na napięciowe bóle głowy, po 5 zabiegach zrezygnowałam -zero poprawy.
      Co ciekawe, wyleczył mniefizjoterapeuta
      • una_mujer Re: Akupunktura 10.11.23, 00:57
        una_mujer napisała:

> Chodziłam na napięciowe bóle głowy, po 5 zabiegach zrezygnowałam -zero poprawy.
        >
        > Co ciekawe, wyleczył mniefizjoterapeuta
        Za wcześnie kliknęłam: wyślij.
        Wyleczył mnie też igłami, ale wbijał je w te napinające się nadmiernie mięśnie. Bolało bardzo, ale naprawdę pomogło
        • jdylag75 Re: Akupunktura 10.11.23, 07:37
          Rozmawiałam z fizjoterapeutą, twierdził, zę jest wiele podobieńst pomiędzy akupunkturą a fizjoterapią manualną.
          Mnie akupunktura u chińskiego medyka nie pomogła a fizjoterapia manualna bardzo, uspokoiła mi to jelita, po kilku sesjach zrezygnowałam z zabiegu na cieśń nadgarstka.
    • milupaa Re: Akupunktura 10.11.23, 03:46
      Chodziłam, w sumie chyba pomogło, ale raczej uważam że to placebo a pomaga "wiara" w nią że działa 🙂 Poza tym w zaganianym świecie to był dla mnie czas relaksu, ciszy, spokoju, też dużo. Chodziłam 2 razy w tyg przez kilka miesięcy.
    • mae224 Re: Akupunktura 10.11.23, 07:21
      13 sesji - pomogło na nereoból.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka