Dodaj do ulubionych

Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka

28.04.21, 11:55
no wlasnie, szukalem znajdywalem i za jakis czas cos sie psulo wiec juz nie szukam i CHCE byc sam . doszedlem do wniosku ze dopoki dziewczyny nie dorosna to wole byc sam i nie musiec sie przejmowac ze jakas kobieta bedzie zle traktowac moje dziewczyny. naprawde probowalem i to moze moj pech lub moze moje wygoroawne oczekiwania zeby ktos pokochal moje dzieci i okazal im troche ciepla ? nie wiem . ja jakos potrafie traktowac nie swoje dzieci jak moje ale kobiety ktore poznalem nie .

dlatego rada dla samotnych facetow - zacznijcie sie cieszyc z bycia samotnym ojcem!!
Obserwuj wątek
    • salina Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 06.05.21, 21:14
      Nie rezygnuj. Zycie bez milosci jest smutne. Trudno dzis o taka kobiete ktora jest szczera i pokocha mezczyzne i jego dzieci,a trudno dlatego ze jestesmy schowane,wartosciowa kobiete zeby znalezc to trzeba sie naszukac:)
      • tomtom414 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 07.05.21, 15:05
        No to sie pieknie pochowalyscie :) .
        a moze nie mam szczescia? Na razie daje sobie spokoj i tyle. mam fajna prace w ktrorej ciagle sie rozwijam, mam super corki ktore rosna tak szybko . Mam paru zanjomych / rodzine wiec to mi musi wystarczyc .
        • salina Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 08.05.21, 04:32
          Nie mow,ze musi wystarczycnie wiem ile masz lat ale,corki kiedys wyfruna z gniazda i wtedy ani znajomi ani zadne nawet najfajniejsze hobby nie da Ci szczescia. Mysle,ze teraz gorycz przez Ciebie przemawia bo sie zawiodles,nie zamykaj sie na milosc. Jezeli jestes wartosciowym mezczyzna to szkoda zebys sie zmarnowal;) tak malo jest normalnych,troskliwych i cieplych facetow.
          • tomtom414 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 09.05.21, 09:16
            Akurat tu sie zgodze , mam nadzieje ze moze jak juz dziewczyny "wyfruna" to sie otworze . mam juz 41 a dziewczyny dopiero 10 i 8 wiec troche wody w wisle jeszcze przeplynie . ale patrzac jak szybko dorastaja , jak sie ucza nowych rzeczy , jak pokonuja swoje leki jest dla mnie najfajniesze i potrzebowalem duzo czasu zeby zrozumiec ze nie moge wymagac od kogos "obcego" zeby tez sie z tego cieszyl. chociaz mialem nadzieje bo ja potrafilem zaakceptowac nie swoje biologiczne dziecko i traktowac je jak swoje i myslalem ze to jest normalne . ale tyle razy sie zawiodlem ze zrozumialem ze to nie ma sensu w tym momencie .

• salina Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 09.05.21, 13:46
              Jestem kobieta i tez potrafilam wychowywac nie swoje dziecko,chore dziecko,nie dalam go nigdy skrzywdzic bo czulam ze jest moje mimo,ze ja go nie urodzilam. Kochalam,rehabilitowalam,bylam w szpitalu obok.Zapewniam Cie,ze sa kobiety ktore to potrafia tak jak ja:) a 41 hmm najlepszy wiek;) ja mam pare lat mniej i mysle,ze przezylam wieksze rozczarowanie niz Ty a mimo to,bardzo chce nadal probowac. Nie wycofam sie z poszukiwania milosci bo ktos mnie skrzywdzil i zranil. Samotnosc jest gorsza niz probowanie. Tak sobie wyobrazam,jaka fajna musi byc sobota wieczorem,przed telewizorem z dzieciakami ktore leza przyklejone do nas na kanapie,smiejemy sie,zartujemy,jest wesolo,glosno i dom jest wypelniony miloscia:) dla takich marzen chyba warto sie nie poddawac,jak myslisz?:)
              • tomtom414 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 10.05.21, 03:25
                No i jak sie z Toba nie zgodzic? oczywiscie ze masz racje - pelna rodzina jest lepsza od samotnego wychowywania . ja tylko mowie ze jest niesamowicie ciezko taka kobiete znalezc . wedlug mnie jest to niemozliwe prawie. prawdopodobnie podobnie trudno jest znalezc takiego faceta jak jest sie samotna matka.
                a u Ciebie tez nie wyszlo? bo opisujesz to co robilas w czasie przeszlym ?
                mozesz napisac na maila jesli nie chcesz na otwartym forum pisac, , dawrhino@gmail.com
      • balbina_1975 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 09.05.21, 10:09
        Nie mów, że nie ma takich kobiet, tak jak nie można powiedzieć, że nie ma takich mężczyzn. Wiadomo, że szanse mniejsze na spotkanie po 40tce, bo znakomita część zajęta. Nie ma sensu szukać na siłę, bo rozczarowanie większe. Warto po prostu byc otwartym na możliwości i tyle.
        • tomtom414 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 10.05.21, 03:30
          zgadzam sie - nie ma sensu szukac na sile , mysle ze to byl moj problem przez jakis czas. mysle ze wierzylem ze/ ludzilem sie ze to bedzie latwe a to jest cholernie trudne , szczegolnie ze sa dziewczyny szczere ktore od razu ci powiedza "sorry ale nie dam rady z dziecmi" i ja to cenie , bo sa takie ktore beda udawac i opowiadac ci jak to Cie kochaja a byc zimne / oschle dla twoich dzieci w tym samym czasie beda slodziutke dla swoich dzieci i twoje musza to znosic pomimo ze nie maja swojej mamy ktorej mogly by sie wyzalic. to mnie najbardziej dobilo.
          • bebe919 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 19.05.21, 20:29
            Ja uważam, że ma Pan szansę. Sama jestem 30 letnią kobietą, która nie wyklucza związku z mężczyzna z dziećmi. Jestem wykształcona, pracuje, ale bardzo bym chciała mieć rodzine i uważam, ze rodzina parchworkowa to nic zdrożnego ☺️
    • samodzielna_nie_tylko_mama Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 26.09.21, 00:38
      Mam nadzieję, że jednak się udało, mimo braku poszukiwań...Sama jestem mamą dwójki wspaniałych dzieciaków i nie szukam tylko mężczyzny dla siebie...To ma być osoba, którą zaakceptują dzieci i która je również zaakceptuje. To trudne, ale nie niemożliwe. Mimo różnych zakrętów nadal uważam, że wszystko ma swoje miejsce i czas. Może Twój jeszcze nie nadszedł a może tak...Jeśli nie to powodzenia a jeśli tak to gratuluję. Ciągle wierzę, że nie ma nic lepszego niż przyjaciel u boku, który łączy oba światy. Liczę, że dla mnie taki czas nadejdzie i znajdzie się ktoś, kto będzie dobry dla mnie i moich pociech. Pozdrawiam
      • sammp-75 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 29.09.21, 19:03
        Samodzielna_nie_tylko_mama, a szukasz przyjaciela którym miałby być samotny mężczyzna czy facet samotnie wychowujący dzieci? pozdrawiam
        • samodzielna_nie_tylko_mama Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 14.10.21, 18:16
          Szukam przyjaciela, który miałby podobną sytuację jak moja, bo lepiej się rozumie drugą stronę jak się przechodzi lub przeszło podobną historię...Nie uważasz? Dziękuję za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam
    • 14quadro Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 21.10.21, 16:26
      Podjęłam dokładnie taką samą decyzję. Sama wychowuję dwóch synów i ciągle źle wybieram .. ludzie okazują się inni .... Był i taki który chcial mnie z dziećmi skłócić .. więc pogonilam go w siną dal;) tak więc doskonale Cię rozumiem .. Tak trzymaj!
    • feti3 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 09.01.22, 21:15
      Wiesz Tomtom , mam ten sam problem, jestem samotnym ojcem mam 2 dzieci. Uważam że samotna mama prędzej znajdzie faceta który pokocha ją i dzieci , bo sam znam wiele takich par, niż samotny ojciec, bo problem jest w tym że kobiety boją się takich związków, na samym początku boją się czy dzieci ją zaakceptują. A nawet słyszałem takie obawy, zemsta byłej żony. Szczerze mówiąc trudna sprawa.
      • elzza Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 03.02.22, 13:52
        Może poszukaj kogos kto też ma dzieci. Takie kobiety mają trochę inne podejście. Ja mam 30 lat, jestem wdowa i wolałabym poznać kogoś z dziecmi. Czasem jak ktoś dużo przejdzie w życiu to nawet zemsta byłej żony nie jest straszna 😄
    • drobne13bb Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 06.02.22, 02:36
      Ja tez balam sie wejsc w zwiazek by ktos nie skrzywdzil moja ciorke ..i ten strach zabral mi moze okazje miec pelna rodzine ,zrozumienie.... nue traccheci
    • kasleo123 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 07.02.22, 18:10
      Absolutnie sie zgadzam! Ja tez nie szukam, koncentruje sie na wychowanu syna i rozwijaniu swoich/naszych zainteresowan. Dojscie do prawdy o zwiazkach patchworkowych zajelo mi jakis czas:)) Nie bede probowac bo to nie ma sensu. Samotna mama - brzmi naprawde pieknie i dumnie! pozdrowienia
    • beatagorniak210278 Re: Samotny ojciec dwojki dzieci juz NIE szuka 30.12.22, 18:33
      Kobiety też mają ten sam problem niestety

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka