Dodaj do ulubionych

Majorka w maju

11.01.24, 09:31
Pewnie byliście. Mamy plan po egzaminach 8 klasisty, więc kolo 20 maja. Jaką temperaturę ma woda w basenach. W Turcji spokojnie dało się wejść a na Majorce?
Obserwuj wątek
    • kubek0802 Re: Majorka w maju 11.01.24, 09:33
      Byłam w czerwcu i niestety dla nas za zimno. Padał też deszcz.
    • swinka-morska Re: Majorka w maju 11.01.24, 09:44
      korniz napisała:

> po egzaminach 8 klasisty, więc kolo 20 maja.

Sorry, że trochę skręcę wątek, ale przyznam, że od jakiegoś czasu biję się z myślami kiedy byłby sensowny moment, żeby gdzieś pojechać z dzieckiem z 8 klasy - tuż po egzaminach (ale nie wiem czy wtedy nie będzie jeszcze walczyć o jakieś oceny), czy po wystawieniu ocen (ale wtedy mało czasu, bo za chwilę trzeba wracać na bal 8-klasistów)....?
      • miki.20105 Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:03
        Nasz syn też 8 klasista. Zarezerwowaliśmy wczasy 23-30 czerwca. Wyniki egzaminów są 3 lipca więc spoko. Następny wyjazd 9 sierpnia więc też na luzie
        • swinka-morska Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:07
          miki.20105 napisała:

> 23-30 czerwca.

Ten termin byłoby najlepszy, ale moje dziecko już się zapisało razem z koleżanką na spływ kajakowy w tym terminie. Z tego jej wyjazdu się cieszę, bo myślę, że będzie bardzo fajny, ale brakuje mi terminu na pojechanie gdzieś razem, jako odskocznia po szaleństwie egzaminacyjnym.
    • lilia_tygrysia Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:00
      Przeczytałam: majówka w maju smile w kwestii merytorycznej nie mam nic do powiedzenia:p
    • abacab.81 Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:06
      Na baseny aż na Majorkę? Grubo.
    • mia_mia Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:06
      Byłam w maju, ale nie pamiętam czy na początku czy pod koniec. W basenie woda była zimna, zresztą w morzu też nie za ciepła. Pogody tak dokładnie nie pamiętam, ale pamiętam, że przy zachmurzonym niebie położyłam się na plaży z książką, jakoś specjalnie ciepło nie było i tak sobie leżałam przez dłuższy czas, w efekcie miałam problemy z siedzeniem do końca wyjazdu, tak sobie tyłek i nogi spiekłamsmile
    • milupaa Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:13
      Majorka to nie jest jakaś upalna wyspa, z opisów w maju może być między 13 a 25 stopni, pod koniec maja pewnie cieplej niż chłodniej. Ja byłam na początku września i szału nie było.
    • chicarica Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:14
      Byłam, pogoda cudowna, tyle że o tej porze roku trochę wieje wiatr od morza. Morze chłodne. Woda w basenach też bo nie ma tam raczej basenów podgrzewanych.
      Pogoda na plażę fajna, ale to nie są tropiki.
    • miki.20105 Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:25
      Byłam pod koniec kwietnia na Majorce i było ciepło ale za zimno na kąpiele w basenie. Tylko na szczęście był też kryty basen. Do zwiedzania piękna pora. W sierpniu będzie Minorka
      • wiosennedni5 Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:31
        Tak zapytam w temacie, wyjazd z biura podróży czy samodzielnie?
        • korniz Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:33
          Z biura
        • miki.20105 Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:42
          Nam taniej wychodzi przez biuro podróży
          • miki.20105 Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:45
            No i mamy bezpłatny wstęp do aquaparku więc dzieciaki beda szaleć
        • mia_mia Re: Majorka w maju 11.01.24, 10:46
          Majorka to taki kierunek, na którym warto sprawdzić co się bardziej opłaca.
      • milupaa Re: Majorka w maju 11.01.24, 16:07
        Ja byłam samodzielnie wyszukany lot w dobrej cenie i hotel na booking nad morzem, wychodziło taniej ale to było ok 10 lat temu.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Majorka w maju 11.01.24, 21:12
      Byłam maj/czerwiec 2017, trafilam na anomalię - chyba.
      Lokersi mówili, ze od poczatku roku nie bylo cieplej niz 24 st.
      Bylo przeważanie 22 st., na plaży wiało okropnie, nie dalo się leżec, bo wiatr od morza miał 18 st. - jak nad Bałtykiem, a woda byla tak zimna że prad przechodził po ciele.
      Przez caly pobyt zanurzylam nogi do kolan 3 razy, do basenu hotelowego nie wchodzilam bo woda podobną temp. miała.
      Idealnie do zwiedzania, co robilismy. Natomiast te wakacje wyleczyly mnie pomyslu odwiedzania poludnia Europy w celach plazowania, wczesniej niż końcówką czerwca i teraz dokladnie sprawdzam prady morskie przy wyspach.
      Chcesz cieplego morza to wrzesień i październik jest lepszy.
    • koronka2012 Re: Majorka w maju 12.01.24, 00:04
      Byłam na weekend majowy w basenie była ok ale nie wiem czy była podgrzewana czy tak sama z siebie.
      W morzu woda była zimna jak cholera, choć niektórzy pływali.
    • obrus_w_paski Re: Majorka w maju 12.01.24, 07:19
      Na Balearach jest podobna temperatura jak na olwyspie czyli np jak w Bcn. Ja co roku jeżdżę na którąś z tych wysp w maju ale moim celem nie jet moczenie się w morzu czy basenie. Było kilka wyjazdów gdzie mogłam się spokojnie w morzu kąpać, ale tak samo było w bcn- też się kąpałam tamtego roku już kwietniu. Basen lepiej podgrzewany
      • berdebul Re: Majorka w maju 12.01.24, 16:11
        Ile sekund zaoszczędziłaś na napisanie Barcelona? wink
        • obrus_w_paski Re: Majorka w maju 12.01.24, 17:10
          Nie wiem, mieszkam pod Barceloną od prawie 20 lat i tutaj tylko tak się o BCn pisze wink. Przyzwyczajenie. Life tongue_out
    • babsee Re: Majorka w maju 12.01.24, 09:40
      Ja w ubieglym roku wybierając termin( bo chciałam jak Ty-koło 20 maja) prześledziłam temperatury z 8 lat w tym czasie i....przesunęłam wyjazd o 2 tygodni. Polecieliśmy 1 czerwca-cały tydzień mieliśmy cudną pogodę, jeden tylko dzien byl pochmurny, o godz.12 przyszła mega burza i ulewa a o 16:00 byliśmy już na basenie. Codziennie kąpaliśmy się w morzu. Nie jest to jednak woda w które sie taplasz jak wTurcji(ja nie cierpie takie ciepłej zupy)ale jest ok. Z pewnością duuuzo cieplej niż w Bałtyku.
      Żałuje, że tyle lat zwlekałam z wyjazdem na Maojrkę, kierując się opiniami, jaka to dyskotekowa wyspa dla Januszy i Karyn. Wyspa jest piękna, zielona, kolor morza jak z Photoshopa, juz w pierwszy dzień widzieliśmy cudową ośmiornicę.Z pewnością tam wrócimy.
      • milupaa Re: Majorka w maju 12.01.24, 15:38
        I na Majorce jest mnóstwo pięknych miejsc do zwiedzania i architektonicznych i przyrodniczych 🙂 Naprawdę szkoda tam pojechać tylko na kąpiele w morzu. Warto wynająć auto.
    • ciri_77 Re: Majorka w maju 12.01.24, 17:48
      Byłam w połowie maja, pogoda bardzo przyjemna, woda ciut chłodna ale dzieci szalały w aquaparku, w morzu trochę za zimno. Przyjemna temperatura na zwiedzanie (27-29 stopni było)
    • una_mujer Re: Majorka w maju 12.01.24, 23:56
      Byłam w połowie maja. Pogoda super do zwiedzania, Majorka o tej porze roku przepięknie zielona. W basenie ani w morzu ne byłam w stanie zamoczyć nic powyżej kostki, dla mnie o wiele za zimno. Na szczęście w hotelu był kryty basen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka