Dodaj do ulubionych

Besafe Izi Up X3 isofix

18.01.12, 17:47
moja korespondencja z dyrektorem Besafe

Hi Martin, i have two questions
1. when will be on sale in Poland Izi Up isofix ?
2. or two years old 18 kg and a meter tall may ride in the Izi Up X2 ?

with respect Christopher

Hi, I know the Polish distributor has ordered the new iZi UPX3 fix. Please ask them when they get it in stock. As your 2 year old is 18kg, she can sit in the iZi UPX2. I recommend to use your grp.1 seat as long as possible before you change, especially if she is sitting rear facing! Is there still space for the child?

Martin Moe
Obserwuj wątek
    • liveveb Re: Besafe Izi Up X3 isofix 18.01.12, 18:37
      A ja już kupiłam izi x2....
      Buuu
      Czy pan dyr z besafe jest w stanie podpowiedziec - jesli dziecko miesci się wzrostem w combi x2, ale przekracza 18 kg - to nadal w combi czy zdecydowanie w izi ?? Ma powyżej 104 cm i nie ma 3 lat...
      • ilhenny Re: Besafe Izi Up X3 isofix 18.01.12, 18:46
        homologacja i crash testy są robione na 18 kg więc nikt nie zaryzykuje odpowiedzi iż można wsadzić dziecko 20 kg mimo iż renomowane firmy produkują foteliki z dużym zapasem tolerancji na błędy rodziców
        • monna16 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 18.01.12, 22:35
          Ale ucieszył mnie ten wątek smile To ja czekam na dalsze info od Ciebie jak będziesz wiedział już coś więcej smile
    • aniam123 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 18.01.12, 22:40
      O!!! Ja też bardzo się cieszę smile). Od jesieni czekam na ten fotelik.
      • mrukumaster Re: Besafe Izi Up X3 isofix 19.01.12, 08:29
        kwap666 napisał już w innym wątku, popijając kawę z kimś z Marko , że Izi up x3 ma być teoretycznie pod koniec stycznia w Polsce ale cena nieznana smile
        • pitu_finka Re: Besafe Izi Up X3 isofix 19.01.12, 15:26
          Czy wiadomo jak szeroki jest ten fotelik?
          • ilhenny Re: Besafe Izi Up X3 isofix 19.01.12, 18:34
            wymiary są takie same przynajmniej tak mi się wydaje bo nie mierzyłem go a jedynie "bawiłem się" a cena będzie pewnie z 200 zł większa niż X2
            • ilhenny Re: Besafe Izi Up X3 isofix 19.01.12, 18:37
              i już są nowe filmiki i opisy
              www.trikiklo.com/blog/besafe-loves-greece/
            • pitu_finka Re: Besafe Izi Up X3 isofix 20.01.12, 13:56
              A jak szeroki jest X2 - nie mogę znaleźć tej informacji.
              • pitu_finka Re: Besafe Izi Up X3 isofix 20.01.12, 13:59
                OK, mam. Przepraszam.
    • agaciha Re: Besafe Izi Up X3 isofix 19.01.12, 17:22
      Ja tez poluje na niego w UK.
    • aniam123 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 19.01.12, 22:20
      i pojawiły się informacje na stronie producenta, z podziałem na isofixowy i bez

www.besafe.com/products/children-15-36-kg
      • eszkal Re: Besafe Izi Up X3 isofix 22.01.12, 11:36
        Niestety, z tego co widzę, bez izofiksa = bez SIR. Powiedzcie , że się mylę. sad
        • wiola_wd Re: Besafe Izi Up X3 isofix 22.01.12, 19:07
          dokładnie to samo zauważyłam, X3 z obrotowym systemem jest chyba tylko na Isofix... sad
          • monna16 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 31.01.12, 10:36
            Wiadomo już kiedy dokładnie wejdzie do sklepów i jaka będzie cena?
            • liveveb Re: Besafe Izi Up X3 isofix 31.01.12, 15:02
              Ja też jestem zainteresowana... korespondowałam z Kwap666 kilka dni temu - cena - na razie w wersji nieoficjalnej - ok 700 pln, nie pozostaje nam nic innego jak czekać na oficjalne info odnośnie ceny i dostępności w PL.
              • karrlos Re: Besafe Izi Up X3 isofix 01.02.12, 14:19
                No to mamy początek lutego, a tu ciągle nic nie wiadomo.
                Ani kiedy, ani za ile.
                Czy ktoś wie czy on już jest dostępny gdziekolwiek na świecie?
                • mrukumaster Re: Besafe Izi Up X3 isofix 01.02.12, 14:46
                  Ludzie wyluzujcie 1 luty jest dzisiaj.
                  • karrlos Re: Besafe Izi Up X3 isofix 04.02.12, 14:24
                    Widzę jaka jest data. Co nie zmienia faktu, że były przecieki o końcu stycznia, mija kolejny tydzień i nic nie wiadomo, a dzieciaka ledwo co mogę dopiąć.
                    Cybex jest sztuczny, Romer może bym wziął ale oparcia nie można zablokować (nie podoba mi się to) i jeżeli to potrwa jeszcze 1-2 tyg to poczekam ale miesiąca nie da rady.
                    • kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 04.02.12, 15:07
                      fotel w sprzedazy bedzie po 20lutym, orientacyjna cene postaram sie w poniedzialek napisac.
                      • mrukumaster Re: Besafe Izi Up X3 isofix 04.02.12, 18:50
                        karlos w besafe plecy też latają wink a to rozkładanie o którym mówisz to pozostałość po tym, że w wersjach bez isofixu kiedyś odpinało się się plecy i poddupnik sie używało. Śmiesznie będzie jak tak wszyscy rzucą się na nowego Besafe (sam czekam aby sobie go gdzieś pooglądać na żywo) a tu będzie niespodzianka taka jak z MC Fero i Ferofix, że wynik testu nie wypadł zbyt dobrze tongue_out
                        • abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 04.02.12, 20:11
                          mrukumaster napisał:

Śmiesznie będzie jak tak wszyscy rzucą się na nowego Besafe (sam
                          > czekam aby sobie go gdzieś pooglądać na żywo) a tu będzie niespodzianka taka j
                          > ak z MC Fero i Ferofix, że wynik testu nie wypadł zbyt dobrze tongue_out

Bardzo śmieszniewink Ja chcę od razu kupić 2smile) Po tym jak mi dzieci przedwczoraj dyndały w przód po zaśnięciu bardzo potrzebuję odchylanego besafe izi up (to co - brać bez isofixa?wink
                          • kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 04.02.12, 22:58
                            chociaz jak tak sobie pomyslalem to na poczatku marca sa targi w kielcach, i no coz.. obawiam sie ze tam wlasnie bedzie premiera izi upa x3 tongue_out
    • karrlos Re: Besafe Izi Up X3 isofix 05.02.12, 08:07
      Dzięki za informacje.
      Właśnie o takie mi chodziło.
      pzdr
    • ger_berek Re: Besafe Izi Up X3 isofix 13.02.12, 21:08
      fotelik pojawił się w jednym ze sklepów internetowych za 799 zł
      • mrukumaster Re: Besafe Izi Up X3 isofix 14.02.12, 10:24
        Zapewne reklama smile
        • liveveb Re: Besafe Izi Up X3 isofix 14.02.12, 10:42
          Mają mieć - pod koniec miesiąca. Informacja uzyskana telefonicznie od jednego ze sprzedawców ze sklepu, który ma izi up x3 isofix na stronie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka