kornelka37 02.03.24, 21:32 Czy jest możliwa jakaś infekcja pęcherza jeżeli objawy jakby na to wskazują. Wynik mocz i posiew dobry. Tylko 2 dni przed badaniem podane były 2 tabletki furagin. Czy mogły przekłamać wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doloresamigo Re: Infekcja pęcherza a wyniki 02.03.24, 21:40 Jakie objawy? kornelka37 napisała: > Czy jest możliwa jakaś infekcja pęcherza jeżeli objawy jakby na to wskazują. W > ynik mocz i posiew dobry. Tylko 2 dni przed badaniem podane były 2 tabletki fur > agin. Czy mogły przekłamać wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka37 Re: Infekcja pęcherza a wyniki 02.03.24, 22:19 Np posikiwanie majtek . W ciągu godziny od sikania jakieś kropelki czy plamki lub skąpe ilości moczu bez ciśnienia. Czasem jakby w trakcie sikania uciskanie siusiaka. Łapanie się za pupe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
doloresamigo Re: Infekcja pęcherza a wyniki 02.03.24, 22:32 A ma stulejkę? kornelka37 napisała: > Np posikiwanie majtek . W ciągu godziny od sikania jakieś kropelki czy plamki l > ub skąpe ilości moczu bez ciśnienia. Czasem jakby w trakcie sikania uciskanie s > iusiaka. Łapanie się za pupe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Infekcja pęcherza a wyniki 03.03.24, 12:51 Dobrze pamietam, ze pisałaś o owsikach? Mógł przenieść bakterie jak się drapał, lepiej w takim przypadku podać D-manozę, bo nie wpływa na posiew, a pomaga bakterie wysikac. Do kupienia w każdej aptece, często w combo z żurawina dla obniżenia pH (tez nie wpływa na wyniki posiewu). Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka37 Re: Infekcja pęcherza a wyniki 03.03.24, 16:44 Mam d mannoza. A czy ona nie powoduje częstego sikania?tzn czy jest moczopędna? Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Infekcja pęcherza a wyniki 03.03.24, 19:01 Nie, jeżeli nie ma dodatku pietruszki to nie jest moczopędne. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Infekcja pęcherza a wyniki 02.03.24, 23:41 Mogły, posiew po furaginie może wyjść fałszywie ujemny. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka37 Re: Infekcja pęcherza a wyniki 03.03.24, 10:58 W sobotę podałam 2 tabletki furaginy w niedzielę nic i w poniedz zrobiłam ten posiew. Mogły 2 tabl wpłynąć na wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
karmello29 Re: Infekcja pęcherza a wyniki 03.03.24, 11:08 kornelka37 napisała: > W sobotę podałam 2 tabletki furaginy w niedzielę nic i w poniedz zrobiłam ten p > osiew. Mogły 2 tabl wpłynąć na wynik? ja przed badaniami krwi czy moczu nie biore zadnych lekow aby wykluczyc ich wplyw na wynik. mysle ze te tabletki mogly wplynac na wynik ale upewnij sie w laboratorium Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Infekcja pęcherza a wyniki 03.03.24, 12:49 Tak, nie zaleca się robić posiewu przez 7 dni od ostatniej dawki. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka37 Re: Infekcja pęcherza a wyniki 03.03.24, 16:43 Ech no to może dlatego nic nie wyszło posiew czysty a objawy jakby wskazywały na jakąś infekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Infekcja pęcherza a wyniki 03.03.24, 17:10 Przede wszystkim, może mieć zapalenie prostaty, nie pęcherza. A przerywanie kuracji furaginą jest źle widziane przez urologów. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Infekcja pęcherza a wyniki 03.03.24, 19:06 furagin załatwił temat na nastęny raz zbierz mocz przez wziąciem fur. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka37 Re: Infekcja pęcherza a wyniki 05.03.24, 12:17 Nie myślałam, że 2 tabletki mogą wpłynąć na wynik. Szkoda właśnie bo ɓy może bez furaginy wynik bul miarodajny. Coś by wyszło i wiadomo co. A tak to wyniki ok a dalej był problem. I białam się z myślami czy infekcja jakaś czy coś innego. Już nawet myślałam, że może od stresu czy coś tak podsikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Infekcja pęcherza a wyniki 05.03.24, 13:16 moze tez warto konktrolny posiew np za miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka37 Re: Infekcja pęcherza a wyniki 05.03.24, 14:20 Nie daję już ponad tydzień furaginy. Ale myślę że narazie na posiew jeszcze za wcześnie. Podaję d mannoze Odpowiedz Link Zgłoś