Dodaj do ulubionych

Duloxetina.

17.04.24, 19:35
3 dzień odwyku.
Najgorsze jest te łupanie w głowie, szmery.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Duloxetina. 17.04.24, 19:46
      wytrwaj.
      • lalkaika Re: Duloxetina. 17.04.24, 19:50
        Dzięki....
    • lalkaika Re: Duloxetina. 17.04.24, 20:04
      Niebiesko żółte cukierki.
      Ostrzegam, łatwiej jest zejść z alkoholu.
      To gówno prawie mnie pokonuje .
    • shellyanna Re: Duloxetina. 17.04.24, 20:38
      Gratuluje decyzji i trzymam kciuki za wytrwałość!
    • thea19 Re: Duloxetina. 17.04.24, 23:28
      U mnie zero atrakcji. Po prostu przestałam brać i włosy zaczęły odrastać
      • anilorak174 Re: Duloxetina. 17.04.24, 23:32
        Włosy wypadają od duloxetiny?
        • thea19 Re: Duloxetina. 18.04.24, 09:32
          przerzedziły mi się, jak się okazało dość mocno ale poznałam dopiero po masowym odroście, gdy robiłam warkoczyk a tu wokół głowy mnóstwo baby hair. Minął juz rok i dalej mi sterczą wokół głowy te odrosty bo jeszcze gumka ich nie łapie. Dulsevię brałam równo pół roku i to dość małą dawkę bo jedną tab 60mg, plus na noc 1 tab trazodone ale krócej
          • anilorak174 Re: Duloxetina. 18.04.24, 10:27
            Kurczę, walczę od roku z wypadającymi włosami, może faktycznie wina dulsevii?
            Czyli jeszcze jest nadzieja.
    • szorstkawelna Re: Duloxetina. 17.04.24, 23:48
      Gratuluję decyzji i trzymam kciuki.
      Odwyk w domu czy w jakimś ośrodku?
      • nick_z_desperacji2 Re: Duloxetina. 18.04.24, 13:53
        W jakim ośrodku, jak ona odstawia nieuzależniający lek, którego, jak wielu zresztą, po prostu nie można rzucić z dnia na dzień. Jakby schodziła z niego z pomocą lekarza, to by jej powiedział, jak to zrobić.
    • migafka357 Re: Duloxetina. 18.04.24, 08:34
      Przecież Duloxetyna nie uzależnia, jak ty ją odstawiasz, że coś ci jest? Jesteś pod kontrolą lekarza?
      • thea19 Re: Duloxetina. 18.04.24, 09:34
        bo nie odstawia się tego z dnia na dzień właśnie ze względu na skutki uboczne odstawienia. Nie jest to lek uzależniający ale sposób wychodzenia z leczenia trwa ok 2 tygodnie, żeby nie było nieprzyjemności
    • lalkaika Re: Duloxetina. 18.04.24, 08:47
      Dzień kolejny,tak mnie uczyli w AA, żeby nie liczyć za szybko.
      Łupanie w głowie jest, jakby mniej...
      Doszły tak zwane trzastki, ale da się przeżyć. Naprawdę powiem wam. Nie bierzcie tego gówna.
      Jestem zaprawiona w tych bojach niestety, może wiek albo słabsza motywacja, prawdopodobnie oba wymienione
      Jest chujowo.
      • swiezynka77 Re: Duloxetina. 18.04.24, 08:56
        ja biorę i nie zamierzam odstawiać. a jak będę musiała to to zrobię. już odstawiałam paroksetynę i wenlę, trochę nieprzyjemnych atrakcji przy tym jest ale bez przesady, to nie żaden odwyk.
      • migafka357 Re: Duloxetina. 18.04.24, 08:59
        Brałam, odstawiłam i nawet tego nie zauważyłam, zupełnie nic mi nie było. Nie zniechęcaj ludzi do bardzo dobrego leku na depresję, który nie uzależnia.

Nie wiem, dlaczego źle się czujesz, może gwałtownie zeszłaś z wysokiej dawki, czego nie wolno robić. Odstawia sie stopniowo. A może ma to związek z innymi lekami, które bierzesz albo z twoją historią medyczną (którą znam z forum, bo pisalaś).

Ale nie pisz, że Duloxetyna uzależnia, bo nie uzależnia, a z tego powodu inni mogą się tego leku przestraszyć. Mam nadzieję, że odstawiasz ten lek pod kontrolą lekarza i zgodnie z jego wskazówkami, jak masz to zrobić, a nie na własną rękę.
        • nick_z_desperacji2 Re: Duloxetina. 18.04.24, 14:02
          Ja najbardziej lubię gadanie, że "antydepresant uzależnia, bo jak przestałam brać po miesiącu, to depresja wróciła".
      • 1matka-polka Re: Duloxetina. 18.04.24, 09:54
        lalkaika napisała:

>
        > Jest chujowo.

A kiedy chlałaś było lepiej? Bo jeśli tak, to musisz się zastanowić czego tak naprawdę chcesz. Chodzisz na indywidualną terapię? Przydalaby ci sie, bo ty nawet na trzeźwo piszesz niezrozumiale.
    • 1matka-polka Re: Duloxetina. 18.04.24, 09:56
      lalkaika napisała:

> 3 dzień odwyku.
      > Najgorsze jest te łupanie w głowie, szmery.

A w ogole, dlaczego niby odstawiasz ten lek?
    • purchawka2020 Re: Duloxetina. 18.04.24, 14:12
      Ale to chyba trzeba stopniowo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka