lalkaika 17.04.24, 19:35 3 dzień odwyku. Najgorsze jest te łupanie w głowie, szmery. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalkaika Re: Duloxetina. 17.04.24, 20:04 Niebiesko żółte cukierki. Ostrzegam, łatwiej jest zejść z alkoholu. To gówno prawie mnie pokonuje . Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Duloxetina. 17.04.24, 20:38 Gratuluje decyzji i trzymam kciuki za wytrwałość! Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Duloxetina. 17.04.24, 23:28 U mnie zero atrakcji. Po prostu przestałam brać i włosy zaczęły odrastać Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Duloxetina. 18.04.24, 09:32 przerzedziły mi się, jak się okazało dość mocno ale poznałam dopiero po masowym odroście, gdy robiłam warkoczyk a tu wokół głowy mnóstwo baby hair. Minął juz rok i dalej mi sterczą wokół głowy te odrosty bo jeszcze gumka ich nie łapie. Dulsevię brałam równo pół roku i to dość małą dawkę bo jedną tab 60mg, plus na noc 1 tab trazodone ale krócej Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Duloxetina. 18.04.24, 10:27 Kurczę, walczę od roku z wypadającymi włosami, może faktycznie wina dulsevii? Czyli jeszcze jest nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Duloxetina. 17.04.24, 23:48 Gratuluję decyzji i trzymam kciuki. Odwyk w domu czy w jakimś ośrodku? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Duloxetina. 18.04.24, 13:53 W jakim ośrodku, jak ona odstawia nieuzależniający lek, którego, jak wielu zresztą, po prostu nie można rzucić z dnia na dzień. Jakby schodziła z niego z pomocą lekarza, to by jej powiedział, jak to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Duloxetina. 18.04.24, 08:34 Przecież Duloxetyna nie uzależnia, jak ty ją odstawiasz, że coś ci jest? Jesteś pod kontrolą lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Duloxetina. 18.04.24, 09:34 bo nie odstawia się tego z dnia na dzień właśnie ze względu na skutki uboczne odstawienia. Nie jest to lek uzależniający ale sposób wychodzenia z leczenia trwa ok 2 tygodnie, żeby nie było nieprzyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Duloxetina. 18.04.24, 08:47 Dzień kolejny,tak mnie uczyli w AA, żeby nie liczyć za szybko. Łupanie w głowie jest, jakby mniej... Doszły tak zwane trzastki, ale da się przeżyć. Naprawdę powiem wam. Nie bierzcie tego gówna. Jestem zaprawiona w tych bojach niestety, może wiek albo słabsza motywacja, prawdopodobnie oba wymienione Jest chujowo. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Duloxetina. 18.04.24, 08:56 ja biorę i nie zamierzam odstawiać. a jak będę musiała to to zrobię. już odstawiałam paroksetynę i wenlę, trochę nieprzyjemnych atrakcji przy tym jest ale bez przesady, to nie żaden odwyk. Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Duloxetina. 18.04.24, 08:59 Brałam, odstawiłam i nawet tego nie zauważyłam, zupełnie nic mi nie było. Nie zniechęcaj ludzi do bardzo dobrego leku na depresję, który nie uzależnia. Nie wiem, dlaczego źle się czujesz, może gwałtownie zeszłaś z wysokiej dawki, czego nie wolno robić. Odstawia sie stopniowo. A może ma to związek z innymi lekami, które bierzesz albo z twoją historią medyczną (którą znam z forum, bo pisalaś). Ale nie pisz, że Duloxetyna uzależnia, bo nie uzależnia, a z tego powodu inni mogą się tego leku przestraszyć. Mam nadzieję, że odstawiasz ten lek pod kontrolą lekarza i zgodnie z jego wskazówkami, jak masz to zrobić, a nie na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Duloxetina. 18.04.24, 14:02 Ja najbardziej lubię gadanie, że "antydepresant uzależnia, bo jak przestałam brać po miesiącu, to depresja wróciła". Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Duloxetina. 18.04.24, 09:54 lalkaika napisała: > > Jest chujowo. A kiedy chlałaś było lepiej? Bo jeśli tak, to musisz się zastanowić czego tak naprawdę chcesz. Chodzisz na indywidualną terapię? Przydalaby ci sie, bo ty nawet na trzeźwo piszesz niezrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Duloxetina. 18.04.24, 09:56 lalkaika napisała: > 3 dzień odwyku. > Najgorsze jest te łupanie w głowie, szmery. A w ogole, dlaczego niby odstawiasz ten lek? Odpowiedz Link Zgłoś