xxxeeez 25.04.24, 12:17 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30919277,duda-nie-gryzie-sie-w-jezyk-ostro-o-slowach-sikorskiego-wzbudzily.html#s=BoxMMtImg2 Pisowski prezydent znowu się mądrzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aagnes Re: Anżej 25.04.24, 12:23 A jego koledzy pojechali na fajny zlot: wyborcza.pl/7,75399,30917496,morawiecki-kuchcinski-mastelerek-i-fogiel-goscmi-konferencji.html#s=BoxOpImg9 Odpowiedz Link Zgłoś
xxxeeez Re: Anżej 25.04.24, 12:31 No był tam przyjaciel Orban, trzeba było rękę podać 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
black-pill_polska Re: Anżej 25.04.24, 18:18 Podejrzewam, że nie dotyczy to zbyt geopolityki, tylko problemów takich jak gender i woke Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Anżej 25.04.24, 18:58 Putina tam nie było, ale pewnie od niego ktoś. Pasowałby tam Sołowiow. Albo Dugin. Odpowiedz Link Zgłoś
black-pill_polska Re: Anżej 25.04.24, 12:54 A tymczasem zachodnia prasa uważa Dudę za polityka sprawczego, mającego znaczny udział w załatwianiu pomocy dla Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Anżej 25.04.24, 16:04 > jaka prasa zachodnia? Pewnie chodzi mu o te słowa n/t Krymu😱 „jeśli popatrzymy historycznie, to przez więcej czasu był w gestii Rosji” Owszem, wtedy cytowany był na całym świecie Ale najchętniej cytowała prasa rosyjska Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Anżej 25.04.24, 18:37 www.politico.com/news/2024/04/17/trump-duda-nyc-meeting-00152971 A gdzie jest ze ma taka sile sprawcza? moze ja niewidoma czy cos Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Anżej 25.04.24, 16:08 Nie, nikt dudy za sprawczego nie uważa. Wszyscy się z niego śmieją a pis udaje, że duda ma jakieś sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Anżej 25.04.24, 13:04 Bardzo dobrze odpowiedział. Niech Sikorski dba o Polskę i polskie interesy a nie pajacuje. "- Z zażenowaniem przyjąłem tę część wypowiedzi ministra - podkreślił. - Zwłaszcza że nijak ma się ona do tego, jak później mówił, że dobrze jest realizowana polityka, że pozycja Polski jest silna, że Polska jest krajem stabilnym i pewnym. Nie stała się taka przez ostatnie pięć miesięcy, odkąd jest nowy rząd. Po prostu jest krajem pewnym i stabilnym od lat, dlatego że była realizowana bardzo skuteczna polityka bezpieczeństwa, kiedy rządził inny obóz polityczny i w tym zakresie rząd Donalda Tuska tylko tę politykę po prostu kontynuuje - mówił Duda." "Andrzej Duda mówi o sukcesach polityki zagranicznej za czasów rządu Zjednoczonej Prawicy - Od 2015 roku była realizowana skuteczna polityka w zapewnieniu Polsce bezpieczeństwa, w tym tego gazowego. Nawet pan Sikorski wspomniał o Gazociągu Bałtyckim, który zbudowaliśmy właśnie na przestrzeni lat 2016-2023 - mówił dalej Duda. - To są sukcesy polskiej polityki zagranicznej, które były realizowane. Ja mam nadzieję, że polska polityka będzie dalej prowadzona raczej tak, jak w drugiej części wystąpienia pana Sikorskiego. Czyli rzeczywiście poprzez dalsze umacnianie bezpieczeństwa, rzeczywiście poprzez dalsze kontynuowania wzmacniania polskiej armii, rzeczywiście poprzez umacnianie sojuszu ze Stanami Zjednoczonymi. Ja to robię cały czas, jako prezydent, robię. Konsekwentnie. I chciałbym, żeby obecny rząd tę właśnie politykę dalej realizował, bo ona jest polityką dobrą i skuteczną. To dzięki tej polityce jesteśmy teraz rzeczywiście coraz mocniejsi - dodał. - Nie jesteśmy dzisiaj klientem Stanów Zjednoczonych, tylko jesteśmy partnerem. Tak jesteśmy zresztą traktowani na arenie międzynarodowej - zaznaczył." Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Anżej 25.04.24, 13:44 Sikorski ma niebywaly potencjal z wyksztalceniem , inteligencja i j.angielskim, ale od czasu do czasu jak cos palnie to normalnie jak Rysiek Petru. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Anżej 25.04.24, 16:09 A co niby Petru palnął? Przejęzyczył się, że jakieś katolickie pseudoświęto 3 króli, które jest 6.01 to 6 króli? Zestaw to z wypowiedziami takie np dudy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Anżej 25.04.24, 18:39 no oczywiscie ale ja nie porownuje Sikorskiego z Duda, na boga nie ta liga. Nie obrazajmy Sikorskiego. Duda to osobna kategoria do ktorej nalezy chyba tylko z Trumpem. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Anżej 25.04.24, 19:23 Przypomnij mi jak często przez ostatnie 8 lat zbierał się Trójkąt Weimarski? Siłe naszej polityki i dyplomacji bylo tez widac w wynikach głosowania 27:1 i gdy czasem jedynie Orban popieral zabiegi naszego rządu . Gołym okiem widac ze wszelkie kontakty miedzynarodowe ożywiły się od grudnia gdy wczesniej mówiło się że nie jesteśmy jako panstwo skloceni tylko z Bałtykiem Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Anżej 25.04.24, 19:30 Co najmniej dwa razy juz duduś wyrwał się przed szereg by zabłysnąć i pokrzyżował misterne negocjacje i plany dotyczące spraw wojny w Ukrainie. Najpierw z myśliwcami teraz wyskoczył z atomem. To nie sq sprawy ktore ogłasza się przed kamerami gdy nie ma się tego uzgodnionego z sojusznikami. Podobnie jest z nawoływaniem by inne kraje spełniły wysokosc nakładów na zbrojenia. Dudus się chwali ze Polska wydaje 4% ... tylko to jest pryszcz w porównaniu do kwot jakie wydają kraje ktore nie spełniają nawet 2% Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Anżej 25.04.24, 16:33 lajtova napisał(a): > Mąż stanu! Który przez długi czas przemawiania Sikorskiego gapił się w swój smartfon. Kamery pokazywały też Derę i Bandych, jak zamiast słuchać to buszują po swoich smartfonach. Prezydent i ministrowie kurła mać. 😬 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Anżej 25.04.24, 17:13 W temacie polecam: youtu.be/2S25kTkFOzU?si=fFYs7GZ0cI87lAdm Odpowiedz Link Zgłoś