Dodaj do ulubionych

Alkohole na prezenty

• engine8t Re: Alkohole na prezenty 30.05.24, 00:29
      Mozna tez torebke marihuany, czy kokainy, karton papierosow,
    • heniek.8 Re: Alkohole na prezenty 30.05.24, 07:19
      Jeśli obdarowany nie pije, to może pościć dalej, byle nie oddał temu samemu. Prezent jest trwały (nie to co kwiaty), ma określoną wartość (nie to co kwiaty i skarpety), jak nie jednemu to innemu się przyda
    • terazkasia Re: Alkohole na prezenty 30.05.24, 08:35
      Tak, uważam, że - dla osoby, o której nic nie wiem - to idealny prezent
    • bywalec.hoteli Re: Alkohole na prezenty 30.05.24, 09:11
      Dawanie alkoholu na prezent to głupota, chyba że masz wiedzę że dana osoba rzeczywiście sobie taki alkohol życzy.
      Po pierwsze osoba może być niepijąca, może mieć problem alkoholowy, może być alkoholikiem itp.
      Po drugie osoba może nie lubić danego rodzaju. Przykładowo ja nie lubię kolorowych, mocniejszych alkoholi typu whisky, koniak itp a takich rzeczy dostałem wiele. Wódkę pijam praktycznie tylko na weselach. Itp.
      Po trzecie: jeśli ktoś pije alkohol to dość bezpieczne na prezent jest wino wytrawne lub półwytrawne. Ale znowu tu nie każdy lubi czerwone albo białe i przynajmniej to warto widzieć.
    • alexandra1984 Re: Alkohole na prezenty 30.05.24, 09:34
      absolutnie nie jest to dobry prezent ale na pewno jeden z latwiejszych ktory ladnie wyglada, ladnie sie prezentuje i kupujacy nie musi 'sie wysilac'.
    • miss_fahrenheit Re: Alkohole na prezenty 30.05.24, 13:43
      Tak, jeśli kogoś nie znam - to idealny, neutralny prezent.
    • marta.graca Re: Alkohole na prezenty 30.05.24, 14:43
      Dodam coś a propos alkoholu na prezent. Mój tata jakiś czas temu przestał pić alkohol, nie pije już ponad 3 lata, a i tak wciąż dostaje go w prezencie🙄 Nie wiem, co ci ofiarujący mają w głowach.
      • ikonieckropka Re: Alkohole na prezenty 30.05.24, 15:29
        A to ja mam takich sąsiadów nadgorliwców, z którymi już mocno poluzowaliśmy kontakty. Choć zapowiedzieliśmy, że w domu nie pijemy i nie trzymamy alkoholu, to i tak przynieśli i właśnie stwierdzili, że a to zużyjemy w kuchni. Bo w ogóle uważają, że nasza decyzja jest głupia i dlaczego mamy się dostosowywać do alkoholika, niech on się uodparnia, a nie że my coś poświęcamy, bo on nie umiał się powstrzymać. I nam powiedzieli, że jeśli już się uparliśmy, to że w domu procentów nie ma, to żebyśmy dali znać, kiedy przyjdziemy na jakiegoś grilla, to się u nich napijemy. No jakiś koszmar.
        • marta.graca Re: Alkohole na prezenty 31.05.24, 14:53
          Zastanawiam się, do czego w kuchni użyć np. 4 butelek wódki 🤷
    • lauren6 Re: Alkohole na prezenty 31.05.24, 17:41
      Nie. W wątku obok też napisałam, że to debilizm.
    • jusytka Re: Alkohole na prezenty 01.06.24, 05:49
      Tak, bo zawsze ma jakąś wartość A jeśli obdarowany nie pije zawsze może komuś innemu dać w prezencie lub poczestować swoich gości. Dla mnie osobiście butelka wina to oczywistość podczas wizyt u znajomych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka