Dodaj do ulubionych

Prezent na obronę dyplomu

03.07.24, 11:59
Odpada pióro i zegarek, pomysły wyczerpane z okazji matury i dostania się na studia. Kobieta. Kwota do dyspozycji: 500-1000. Mój pierwszy pomysł: perły, klasyczny krótki naszyjnik, ceny są różne ale już za 1000 da się kupić. Ale nie jestem pewna. Podrzucicie jakieś pomysły? Z góry dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 12:01
      Nie jestem przesądna, ale pereł za nic nie kupię komuś.
      Ma być pamiątka, czy prezent? Pamiątka - biżuteria, niekoniecznie perły, może być bransoletka/naszyjnik.
      Jak prezent to dowiedzieć się o czym marzy zainteresowana - może zbiera na fajna podróż, planuje gap year, albo zakup samochodu. Wtedy dofinansować.
      • husky_cat Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 12:10
        Zgadzam się, może dziewczyna nie jest fanką biżuterii, a woli podróże.
        Ale jeśli biżuteria to raczej też wybrałbym bransoletkę, coś klasycznego

PS A o co chodzi z perłami, ja swoje dostałam od babci, to pamiątka rodzinna?
        • simply_z Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 12:15
          Podobno przynosza pecha ale nie do konca sie z tym zgadzamsmile. Btw uwielbiam perly
        • kaki11 Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 12:16
          Mówi się, że podarowane perły przynoszą łzy, kiedyś spotkałam się też z tym, że to łzy powodowane przez darczyńcę. I jeśli ktoś zwraca uwagę na takie rzeczy, to faktycznie nie są najlepszym prezentem.
        • husky_cat Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 12:23
          No chyba to jednak fake, swoje dostałam niemal 20 lat temu i wszystko w życiu układa mi się idealnie ☺
          Ale to prawda, jeśli ktoś jest przesadny to może mieć problem
        • berdebul Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 12:26
          Przynoszą łzy. I nawet jak darczyńca nie jest przesądny to odbiorca prezentu bywa.
      • segregatorwpaski Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 14:17
        Pamiątka. Zmartwiłyście mnie z tymi perłami ;/ Wiem, ze się podobają, niby nie jestem przesądna, dyplomantka także nie, ale kurcze...
        • nick_z_desperacji2 Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 16:20
          Jeśli WIESZ, że lubi perły i że nie jest przesądna, bo ją znasz, to w czym problem? Kupujesz perły i tyle. Jak nie jest przesądna, to może nawet o tych łzach nie wiedzieć (ja nie wiedziałam do tej pory).
          • husky_cat Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 18:46
            Ja też nie.
            No i swoje dostałam niemal 20 lat temu i żadnego pecha ani łez mi nie przyniosły.
    • ju8 Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 12:06
      Biżuteria ale nie perły, bo po pierwsze niektórzy sa przesądni i potem wszelkie niepowodzenia zwala na ciebiesmile a po drugie nie każdemu pasują, są wymagające.
    • kaki11 Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 12:20
      Jeśli dziewczyna nosi to poszłabym w biżuterię. To zawsze fajny pomysł, a czy naszyjnik z pereł czy jakaś bransoletka, to już od obdarowanej i jej gustu zależy smile
    • cranberries1983 Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 18:47
      a moze kolczyki, srebro z markazytami?
      albo zestaw wisiorek i kolczyki?
      • cranberries1983 Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 18:49
        albo coś zawodowego?
        narzedzie do pracy?
        • segregatorwpaski Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 20:01
          Do pracy potrzebuje wiedzy i mega sprzętu komputerowego, który zapewnia pracodawca, więc to odpada, niemniej dziękuję za radę smile
      • segregatorwpaski Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 20:03
        O matko, jakie to piękne, wyguglałam bo nie wiedziałam jak wyglądają. Mega w moim stylu! Nie dla dyplomantki bo ze względu na ciemną karnację pasuje jej złoty kolor, nie srebrny i taki nosi, ale dla mnie ideał. Dzięki!
        • cranberries1983 Re: Prezent na obronę dyplomu 04.07.24, 10:16
          złoto - to moze z tanzanitem
          A co z bursztynami

ciekawie też wygląda zoisyt - moje tegoroczne odkrycie

w kazdym razie udanych smile zakupów

• bi_scotti Re: Prezent na obronę dyplomu 03.07.24, 20:11
      segregatorwpaski napisała:

> Podrzucicie jakieś pomysły?

W nawiazaniu do niedawnego watku ... moze jakas cool/fancy walizke/torbe podrozna koniecznie z extra miejscem/pocket na laptop skoro to zawod broniacej smile Z dedykacja nawiazujaca do wszystkich drog (professional & not only wink), ktore sie teraz przed nia otwieraja ... Cheers.
      • kotejka Re: Prezent na obronę dyplomu 04.07.24, 13:52
        bi_scotti napisała:

> segregatorwpaski napisała:
        >
        > > Podrzucicie jakieś pomysły?
        >
        > W nawiazaniu do niedawnego watku ... moze jakas cool/fancy walizke/torbe podroz
        > na koniecznie z extra miejscem/pocket na laptop skoro to zawod broniacej smile Z d
        > edykacja nawiazujaca do wszystkich drog (professional & not only wink), ktore sie
        > teraz przed nia otwieraja ... Cheers.
        >

to jest swietny pomysl - statusny wypasiony travel set bedzie sluzyc lata
        a mlody czlowiek w dzisiejszym swiecie jest czesto w podrozy
    • kropkaa Re: Prezent na obronę dyplomu 04.07.24, 10:40
      W perły bym poszła.
      U nas jakieś przesądy, w innych krajach matka daje córce jako naszyjnik ślubny.
      Ostatnio bardzo mnie urzekła córka koleżanki: dzieci same wymyśliły i wybrały bransoletkę z pereł dla pani na zakończenie roku. Bardzo urocze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka