Dodaj do ulubionych

Typy figury

18.07.24, 22:00
Jesteście zadowolone ze swojego typu figury czy wolałybyście inny?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Typy figury 18.07.24, 22:05
      Jestem
    • gryzelda71 Re: Typy figury 18.07.24, 22:13
      A można zmienić?
      • taki-sobie-nick Re: Typy figury 18.07.24, 22:50
        Nie, ale można marudzić.
        • alina460 Re: Typy figury 19.07.24, 07:51
          A po co?
          • marta.graca Re: Typy figury 19.07.24, 08:23
            Żeby sobie życie zatruć.
    • eliszka25 Re: Typy figury 18.07.24, 22:47
      A gdzie się wymienia?
      • m_incubo Re: Typy figury 19.07.24, 08:16
        Nigdzie się nie wymienia, ma się to, co się wylosowało, ale to jakby nie gwarantuje zadowolenia.
        • marta.graca Re: Typy figury 19.07.24, 09:01
          Z większością rzeczy w życiu tak jest wink
          • m_incubo Re: Typy figury 20.07.24, 10:00
            No pewnie.
            Ale nie uważam, że ze wszystkiego, na co nie masz wpływu, należy być koniecznie zadowolonym.
            Jest sporo rzeczy, które akceptuję, na co dzień absolutnie nie spędzają mi snu z powiek, ale z pewnością nie jestem z nich zadowolona.
            • marta.graca Re: Typy figury 20.07.24, 10:18
              Mam tak samo. Jak było powiedziane w jednym filmie: jeżeli się do czegoś przyzwyczaisz, to nie znaczy, że to lubisz smile
    • angazetka Re: Typy figury 19.07.24, 01:04
      Jestem. A jestem gruszką.
      • marta.graca Re: Typy figury 19.07.24, 09:01
        Ja tak samo smile
      • bruy-ere Re: Typy figury 19.07.24, 12:09
        Ja też i w sumie OK, da się to fajnie ograć. Najgorzej nie chciałabym być szersza w ramionach niż w biodrach.
        • jdylag75 Re: Typy figury 23.07.24, 08:39
          Da sie żyć, wkładasz rozkloszowana spódnicę i jesteś klepsydrą.
    • m_incubo Re: Typy figury 19.07.24, 08:17
      Bardzo.
    • szarmszejk123 Re: Typy figury 19.07.24, 08:19
      Ostatnio tak sobie.
      • lucerka Re: Typy figury 20.07.24, 11:53
        A to nie ty masz kaloryfer? 😮 czemu jesteś niezadowolona?
        • szarmszejk123 Re: Typy figury 23.07.24, 00:52
          Ja? Nie, to gruu.
          Jestem niezadowolona, bo jestem za chuda i jakoś nie idzie mi przytycie. Jak mnie ostatni covid pół roku temu przeczołgał to nie mogę zupełnie odbić i ciągle moja waga uparcie chce się zatrzymać w okolicach 50 kg , a to jest, kurde, bardzo mało na mój wiek i wzrost.
          Co dwa kilo przytyje, to zaraz, kurde, znowu je gubię.
          • wapaha Re: Typy figury 23.07.24, 08:48
            szarm-badałaś tarczycę ?
            • szarmszejk123 Re: Typy figury 23.07.24, 09:15
              Badałam, wszystko badałam i wszystko jest ok, a przytyć nie mogę 🤷
              • szarmszejk123 Re: Typy figury 23.07.24, 10:46
                O, to są szorty rozmiar 36 z h&m, które mi spadają z doopy.
                Wczoraj próbowałam kupić sobie ciuchy, to damskie S mi wszędzie wisi. Wyglądam okropnie, wylazły mi zmarchy na ryju bo tłuszcz sobie poszedł... co się przekłada, oczywiście, na ogólne samopoczucie.
                Mam kryzys wieku średniego, zdaje się, do tego.
                • szarmszejk123 Re: Typy figury 23.07.24, 10:46
                  A, szorty.
                • wapaha Re: Typy figury 23.07.24, 15:38
                  szarmszejk123 napisał(a):

> O, to są szorty rozmiar 36 z h&m, które mi spadają z doopy.
                  > Wczoraj próbowałam kupić sobie ciuchy, to damskie S mi wszędzie wisi. Wyglądam
                  > okropnie, wylazły mi zmarchy na ryju bo tłuszcz sobie poszedł... co się przekła
                  > da, oczywiście, na ogólne samopoczucie.
                  > Mam kryzys wieku średniego, zdaje się, do tego.

rozumiem, ze jestes przebadana wzdłuż i wszerz ? ( poza morfologią równiez kał ?)
                  jesli tak -to może przyjrzyj się swojemu jadłospisowi ? spisuj co jesz i ile-spójrz na kalorie i makro?
                  martwi cię to w ogóle czy jest spoko ?
                  • szarmszejk123 Re: Typy figury 23.07.24, 17:40
                    Tak, kał, mocz, cały dłuugi panel z krwi, USG jamy brzusznej - to wszystko jest w najlepszym porządku. Jedynie Wit D niska, ale to akurat nie dziwi tam, gdzie mieszkam :p
                    Martwi jak martwi, bo czuję się ogólnie dobrze ( nie licząc doskwierajacej dyskopatii) , ale wizualnie przeszkadza bardzo.
                    • wapaha Re: Typy figury 24.07.24, 09:38
                      szarmszejk123 napisał(a):

> Tak, kał, mocz, cały dłuugi panel z krwi, USG jamy brzusznej - to wszystko jest
                      > w najlepszym porządku. Jedynie Wit D niska, ale to akurat nie dziwi tam, gdzie
                      > mieszkam :p
                      > Martwi jak martwi, bo czuję się ogólnie dobrze ( nie licząc doskwierajacej dysk
                      > opatii) , ale wizualnie przeszkadza bardzo.

a dopytam o tarczycę - robiłaś cały profil tarczycowy ? ( tsh,ft3,ft4,antytpo?)
                      w moroflogii- żelazo i ferrytyna ?
                      a suplementujesz wit d ?

liczyłaś ile kcal i ile w tym białka zjadasz?
    • jowita771 Re: Typy figury 19.07.24, 09:19
      Jestem zadowoloną gruszką.
      • asia.sthm Re: Typy figury 19.07.24, 09:28
        A jest taki typ jak deska do prasowania?
        Dla koleżanki pytam
        • marta.graca Re: Typy figury 19.07.24, 09:30
          Może kolumna? tongue_out
          • asia.sthm Re: Typy figury 19.07.24, 09:35
            Nie, kolumna to chudy walec, wałek znaczy
            • marta.graca Re: Typy figury 19.07.24, 09:41
              Myślałam, że ta deska, to taka jednak trochę metafora- nigdy nie widziałam tak płaskiego człowieka smile
              • asia.sthm Re: Typy figury 19.07.24, 09:44
                Nie no, deska to nie tasiemka przecież 😆
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Typy figury 19.07.24, 12:08
          Nie ma. Jeśli chodzi o typy figury to liczy się wygląd en face. A deska to mi się kojarzy z brakiem biustu i płaską pupą, co jest widoczne z boku. Więc każda figura może być deską.
    • pffpffpff Re: Typy figury 19.07.24, 09:40
      Chciałabym większe pośladki.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Typy figury 19.07.24, 12:04
      Chciałabym mieć większe cycki i ogólnie być nieco masywniejsza, zwłaszcza ręce i nogi. I może odrobinę szersze biodra, ale to już detal tongue_out
    • damartyn Re: Typy figury 19.07.24, 12:19
      Jestem. Trochę mogłabym mieć mniejsze wycięcie w talii, bo trudno kupuję się spodnie ale generalnie jest ok.
      • black_magic_women Re: Typy figury 19.07.24, 23:23
        damartyn napisał(a):

> Jestem. Trochę mogłabym mieć mniejsze wycięcie w talii,

Jestem zadowolona, ale każdy centymetr mniej z talii przyjęłabym z chęcią 😉
    • mama-ola Re: Typy figury 19.07.24, 18:48
      Typ figury mam fajny, ale zawsze chciałam mieć dłuższe nogi. Najchętniej takie jak nasza Alexis.
    • vivyan Re: Typy figury 19.07.24, 18:56
      Gdybym mogła wybierać, to wolałabym być 10 cm wyższa i w typie smukłej, wiotkiej sarenki z małym biustem 😄 A tymczasem mam 160 cm wzrostu i figurę najlepiej wyglądającą w sukniach z gorsetem, dekoltem i krynoliną🤣 No nie mam wyjścia, muszę być zadowolona bo i tak nie zmienię 😄
      • taki-sobie-nick Re: Typy figury 19.07.24, 22:15
        vivyan napisała:

> Gdybym mogła wybierać, to wolałabym być 10 cm wyższa i w typie smukłej, wiotkie
        > j sarenki z małym biustem 😄 A tymczasem mam 160 cm wzrostu i figurę najlepiej
        > wyglądającą w sukniach z gorsetem, dekoltem i krynoliną🤣

Tzn. jaką?
    • aluszka97 Re: Typy figury 23.07.24, 04:57
      Jestem zadowolona, jest ok, wreszcie dojrzałam i zaakceptowałam się w całości
    • jaktolecialo Re: Typy figury 23.07.24, 06:47
      Jestem zadowolona. Mam chyba figurę typu wazon - wysoka, proporcjonalna, spory biust, wcięta talia, ale mniej niż u klepsydry, długie, szczupłe i zgrabne nogi. Trochę mi zajęło, żeby to docenić. Nie jestem bardzo szczupła, ale bez nadwagi. Przydałoby się popracować nieco nad mięśniami i mam taki plan na powrót do lepszej kondycji, ale i teraz jestem zadowolona i ostatnio odkryłam jakiś rodzaj czułości do mojego ciała, że mi służy i mnie nosi. Staram się lepiej odżywiać.
    • bywalec.hoteli Re: Typy figury 23.07.24, 08:56
      Jestem zadowolony smile
    • kaki11 Re: Typy figury 23.07.24, 15:33
      Umiarkowanie. A już zdecydowanie nie jestem zadowolona z nóg. No ale mam co ma, nic z tym nie zrobię.
      • pazdziernikowa47 Re: Typy figury 23.07.24, 21:12
        Jestem, tylko wolałabym być wyższa, mam 160 cm
    • konsternacjax Re: Typy figury 24.07.24, 09:51
      Nie jestem i zrobiłabym wiele gdybym mogła mieć inny. Przy wadzę 78kg przy 172cm zwrostu moja góra to S, za to tyłek mam o 35cm!!! szerszy od talii, niestety bardzo szeroki talerz kości biodrowej, nic z tym nie zrobię, a potem mam dość szczupłe nogi. Wyglądam jak Kim Kardashian na sterydach i nie, nie jest to fajne, katorgą jest kupowanie np płaszczy, bo zapnę się w biuście i talii - nie zapnę się w biodrach, zapnę się w biodrach, pływam u góry. Spodni nie mogę w ogóle nosić, noszę tylko sukieni, to najlepiej tuszuje problem, nienawidzę swojej budowy.
    • klaramara33 Re: Typy figury 24.07.24, 10:00
      Nie myślę w tych kategoriach, cieszę się,że jestem szczupła o dobrej kondycji,że duzo mogę fizycznie bez zmęczenia.
    • zerlinda Re: Typy figury 25.07.24, 14:56
      Tak, jestem zadowolona. No gdybym miała większe wcięcie w tali to by było idealnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka