00zxc00 18.07.24, 22:00 Jesteście zadowolone ze swojego typu figury czy wolałybyście inny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_incubo Re: Typy figury 19.07.24, 08:16 Nigdzie się nie wymienia, ma się to, co się wylosowało, ale to jakby nie gwarantuje zadowolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Typy figury 19.07.24, 09:01 Z większością rzeczy w życiu tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Typy figury 20.07.24, 10:00 No pewnie. Ale nie uważam, że ze wszystkiego, na co nie masz wpływu, należy być koniecznie zadowolonym. Jest sporo rzeczy, które akceptuję, na co dzień absolutnie nie spędzają mi snu z powiek, ale z pewnością nie jestem z nich zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Typy figury 20.07.24, 10:18 Mam tak samo. Jak było powiedziane w jednym filmie: jeżeli się do czegoś przyzwyczaisz, to nie znaczy, że to lubisz Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Typy figury 19.07.24, 12:09 Ja też i w sumie OK, da się to fajnie ograć. Najgorzej nie chciałabym być szersza w ramionach niż w biodrach. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Typy figury 23.07.24, 08:39 Da sie żyć, wkładasz rozkloszowana spódnicę i jesteś klepsydrą. Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: Typy figury 20.07.24, 11:53 A to nie ty masz kaloryfer? 😮 czemu jesteś niezadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Typy figury 23.07.24, 00:52 Ja? Nie, to gruu. Jestem niezadowolona, bo jestem za chuda i jakoś nie idzie mi przytycie. Jak mnie ostatni covid pół roku temu przeczołgał to nie mogę zupełnie odbić i ciągle moja waga uparcie chce się zatrzymać w okolicach 50 kg , a to jest, kurde, bardzo mało na mój wiek i wzrost. Co dwa kilo przytyje, to zaraz, kurde, znowu je gubię. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Typy figury 23.07.24, 09:15 Badałam, wszystko badałam i wszystko jest ok, a przytyć nie mogę 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Typy figury 23.07.24, 10:46 O, to są szorty rozmiar 36 z h&m, które mi spadają z doopy. Wczoraj próbowałam kupić sobie ciuchy, to damskie S mi wszędzie wisi. Wyglądam okropnie, wylazły mi zmarchy na ryju bo tłuszcz sobie poszedł... co się przekłada, oczywiście, na ogólne samopoczucie. Mam kryzys wieku średniego, zdaje się, do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Typy figury 23.07.24, 15:38 szarmszejk123 napisał(a): > O, to są szorty rozmiar 36 z h&m, które mi spadają z doopy. > Wczoraj próbowałam kupić sobie ciuchy, to damskie S mi wszędzie wisi. Wyglądam > okropnie, wylazły mi zmarchy na ryju bo tłuszcz sobie poszedł... co się przekła > da, oczywiście, na ogólne samopoczucie. > Mam kryzys wieku średniego, zdaje się, do tego. rozumiem, ze jestes przebadana wzdłuż i wszerz ? ( poza morfologią równiez kał ?) jesli tak -to może przyjrzyj się swojemu jadłospisowi ? spisuj co jesz i ile-spójrz na kalorie i makro? martwi cię to w ogóle czy jest spoko ? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Typy figury 23.07.24, 17:40 Tak, kał, mocz, cały dłuugi panel z krwi, USG jamy brzusznej - to wszystko jest w najlepszym porządku. Jedynie Wit D niska, ale to akurat nie dziwi tam, gdzie mieszkam :p Martwi jak martwi, bo czuję się ogólnie dobrze ( nie licząc doskwierajacej dyskopatii) , ale wizualnie przeszkadza bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Typy figury 24.07.24, 09:38 szarmszejk123 napisał(a): > Tak, kał, mocz, cały dłuugi panel z krwi, USG jamy brzusznej - to wszystko jest > w najlepszym porządku. Jedynie Wit D niska, ale to akurat nie dziwi tam, gdzie > mieszkam :p > Martwi jak martwi, bo czuję się ogólnie dobrze ( nie licząc doskwierajacej dysk > opatii) , ale wizualnie przeszkadza bardzo. a dopytam o tarczycę - robiłaś cały profil tarczycowy ? ( tsh,ft3,ft4,antytpo?) w moroflogii- żelazo i ferrytyna ? a suplementujesz wit d ? liczyłaś ile kcal i ile w tym białka zjadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Typy figury 19.07.24, 09:28 A jest taki typ jak deska do prasowania? Dla koleżanki pytam Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Typy figury 19.07.24, 09:35 Nie, kolumna to chudy walec, wałek znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Typy figury 19.07.24, 09:41 Myślałam, że ta deska, to taka jednak trochę metafora- nigdy nie widziałam tak płaskiego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Typy figury 19.07.24, 09:44 Nie no, deska to nie tasiemka przecież 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Typy figury 19.07.24, 12:08 Nie ma. Jeśli chodzi o typy figury to liczy się wygląd en face. A deska to mi się kojarzy z brakiem biustu i płaską pupą, co jest widoczne z boku. Więc każda figura może być deską. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Typy figury 19.07.24, 12:04 Chciałabym mieć większe cycki i ogólnie być nieco masywniejsza, zwłaszcza ręce i nogi. I może odrobinę szersze biodra, ale to już detal Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Typy figury 19.07.24, 12:19 Jestem. Trochę mogłabym mieć mniejsze wycięcie w talii, bo trudno kupuję się spodnie ale generalnie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Typy figury 19.07.24, 23:23 damartyn napisał(a): > Jestem. Trochę mogłabym mieć mniejsze wycięcie w talii, Jestem zadowolona, ale każdy centymetr mniej z talii przyjęłabym z chęcią 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Typy figury 19.07.24, 18:48 Typ figury mam fajny, ale zawsze chciałam mieć dłuższe nogi. Najchętniej takie jak nasza Alexis. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Typy figury 19.07.24, 18:56 Gdybym mogła wybierać, to wolałabym być 10 cm wyższa i w typie smukłej, wiotkiej sarenki z małym biustem 😄 A tymczasem mam 160 cm wzrostu i figurę najlepiej wyglądającą w sukniach z gorsetem, dekoltem i krynoliną🤣 No nie mam wyjścia, muszę być zadowolona bo i tak nie zmienię 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Typy figury 19.07.24, 22:15 vivyan napisała: > Gdybym mogła wybierać, to wolałabym być 10 cm wyższa i w typie smukłej, wiotkie > j sarenki z małym biustem 😄 A tymczasem mam 160 cm wzrostu i figurę najlepiej > wyglądającą w sukniach z gorsetem, dekoltem i krynoliną🤣 Tzn. jaką? Odpowiedz Link Zgłoś
aluszka97 Re: Typy figury 23.07.24, 04:57 Jestem zadowolona, jest ok, wreszcie dojrzałam i zaakceptowałam się w całości Odpowiedz Link Zgłoś
jaktolecialo Re: Typy figury 23.07.24, 06:47 Jestem zadowolona. Mam chyba figurę typu wazon - wysoka, proporcjonalna, spory biust, wcięta talia, ale mniej niż u klepsydry, długie, szczupłe i zgrabne nogi. Trochę mi zajęło, żeby to docenić. Nie jestem bardzo szczupła, ale bez nadwagi. Przydałoby się popracować nieco nad mięśniami i mam taki plan na powrót do lepszej kondycji, ale i teraz jestem zadowolona i ostatnio odkryłam jakiś rodzaj czułości do mojego ciała, że mi służy i mnie nosi. Staram się lepiej odżywiać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Typy figury 23.07.24, 15:33 Umiarkowanie. A już zdecydowanie nie jestem zadowolona z nóg. No ale mam co ma, nic z tym nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziernikowa47 Re: Typy figury 23.07.24, 21:12 Jestem, tylko wolałabym być wyższa, mam 160 cm Odpowiedz Link Zgłoś
konsternacjax Re: Typy figury 24.07.24, 09:51 Nie jestem i zrobiłabym wiele gdybym mogła mieć inny. Przy wadzę 78kg przy 172cm zwrostu moja góra to S, za to tyłek mam o 35cm!!! szerszy od talii, niestety bardzo szeroki talerz kości biodrowej, nic z tym nie zrobię, a potem mam dość szczupłe nogi. Wyglądam jak Kim Kardashian na sterydach i nie, nie jest to fajne, katorgą jest kupowanie np płaszczy, bo zapnę się w biuście i talii - nie zapnę się w biodrach, zapnę się w biodrach, pływam u góry. Spodni nie mogę w ogóle nosić, noszę tylko sukieni, to najlepiej tuszuje problem, nienawidzę swojej budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Typy figury 24.07.24, 10:00 Nie myślę w tych kategoriach, cieszę się,że jestem szczupła o dobrej kondycji,że duzo mogę fizycznie bez zmęczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Typy figury 25.07.24, 14:56 Tak, jestem zadowolona. No gdybym miała większe wcięcie w tali to by było idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś