dyrgosia 06.01.06, 08:02 Fajnie byłoby wedzieć coś o sobie. Zacznę od siebie: samodzielna z niemężem z trzema synami ze Szczecina, wiekowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greenbu Re: Lista obecności 06.01.06, 09:50 teraz ja - w 100% samodzielna, z niemalże już 4 letnia córką, ojciec dziecka płacący, bezkontaktowy, 30 lat, Warszawa - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.mm Re: Lista obecności 05.02.06, 00:31 Witam Szanowne koleżanki - samodzielne mamy. Samodzielna od roku mama 6 miesięcznego Kuby z Tarnowskich Gór. Odpowiedz Link Zgłoś
marner4 Re: Lista obecności 15.10.06, 10:27 Witam gorąco -samodzielna mama 2 latka ,który teraz jest dla mnie wszystkim ,31lat ,ojciec dziecka niepłacący ,niekontaktowy Odpowiedz Link Zgłoś
maddakw Re: Lista obecności 21.10.06, 22:39 Cześć! Chciałbym się do Was dołączyć. Samotna mama rocznego Arturka z Rzeszowa. Od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
ato8 Re: Lista obecności 07.01.07, 00:31 38lat, Toruń, sama, malutka córka, ojciec płaci i odwiedza,ale z mojej inicjatywy, gg 6783477 Odpowiedz Link Zgłoś
pelagaa Re: Lista obecności 06.01.06, 10:55 Podchodzaca pod kategorie "wiekowa" Ale przezywam to jedynie w okresie urodzin )) Syn lat 9,5, chorujacy. Samodzielna od niedawna, rozwiedzona od bardzo dawna, niesamotna. Alimenty na dziecko placone regularnie poprzez zaklad pracy exa, ale bez komornika, bo dobrowolnie sie nie sprawdzilo. Tatusiek bezkontaktowy z wlasnego wyboru. Poza Synem na stanie pies, oggggrrromny Mieszkamy na wsi zabitej dechami i cudnej zarazem, w centralnej Polsce. Znana z wredoty i nietolerancji dla exow i niektorych macoch Odpowiedz Link Zgłoś
ejotka Re: Lista obecności 29.01.06, 19:33 32 letnia mama 1,5 rocznej Magdalenki. Same od prawie od 1,5 roku. Tatuś kontaktowy, ale tylko wtedy kiedy nie ma nic innego ciekawszego do roboty. Średnio raz na 2-3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
robal294 Re: Lista obecności 10.11.06, 03:06 Alka 29 lat,3-letnia córcia,już bez męża (od kilku miesięcy) Słupsk Odpowiedz Link Zgłoś
natalusk Re: Lista obecności 21.03.07, 19:37 Natalia 24 lata mama 3 miesiecznego Mikolajka!Tata kontaktowy od 4 dni!Narazie nie placacy...zobaczymy jak bedzioe dalej Odpowiedz Link Zgłoś
khaldum Re: Lista obecności 01.06.06, 17:58 Trafiłam tu z forum w stronę ojca dzięki linkowi podanemu przez kama-mama. KAMA MAMA THX porzucona przez męza po 1 roku małżeństwa. depresja leczenia, ale to już było. Alimenty płacone przez zakład pracy, tata dziecka niby się poczuwa, ale widuje córkę raz w miesiącu, "wiecznie zapracowany a imię tej pracy Monisia rocznik 84" przez 5 lat wziął ją raz na weekend.... Aktualnie Lat 33 i dobrze mi z tym ,z wykształcenia pedagog, zawód wykonywany inny, 6 letnia córka, od roku związek z mężczyzną z przeszłością, na dwa domy w odległości 300 km, czyli tak właściwie nadal singiel... ale są perspektywy zmian Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Lista obecności 06.01.06, 11:06 samodzielna od prawie 2 miesiąca ciąży Mały lada dzień skończy 2 latka i 3 miesiąca obecnie z nami jest M. planujemy wspólną przyszłość a mieszkam prawie w centralnej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Lista obecności 06.01.06, 12:36 aha ojciec dziecka bezkontaktowy dziecka nawet nie widział tak samo z alimentami Odpowiedz Link Zgłoś
urszula88 Re: Lista obecności 24.07.06, 16:35 cześc, ja jestem sama od samego początku ciąży. Moja córeczka ma teraz prawie 20 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczkaa Re: Lista obecności 06.01.06, 11:51 Samodzielna od kilku tygodni ale tak na prawde przez cłe małrzeństwo byłam sama mam 7 letnią córke ojciec kontaktowy narazie zobaczyczymy jak to sie potoczy dalej Mieszkam w Słupsku. Odpowiedz Link Zgłoś
bachak Re: Lista obecności 06.01.06, 12:16 prawie 30letnia wrocławianka, samotna od 3lat, sama od roku, rozwiedziona od pół roku, była żona "krawężnika" (dlatego samotna az od 3lat). Jak na razie bez faceta i dobrze mi z tym. Syn prawie 3,5roku. W sumie to jestem szczęśliwa że jest tak a nie inaczej. sądząc po pani ktora jest obecnie na moim miejscu w zyciu eksa, to gust mu sie zwichrowal totalnie. Kontakty eksa z dzieckiem zupelnie zerowe, nawet nie dzwoni, przysyla tylko na czas alimenty. Jak powiedzial: chce o nas jak najszybciej zapomnieć. A niech zapomina. kij z nim baśka Odpowiedz Link Zgłoś
bojana Re: Lista obecności 06.01.06, 12:39 Warszawianka, ale z importu. Samotna jestem od dawna, samodzielna od pół roku (co nie znaczy, ze nie było wcześniej takiego przypadku). Synek w marcu skończy 4 lata. Ja tam nie wiem co poprzedniczki mają na myśli wymieniając kategorię "wiekowa", ale ja mam 35 i wiekowa zupełnie nie jestem Wręcz przeciwnie. Cenię sobie prawdę i wolność, dobre kino i podróże. W wolnych chwilach zajmuję sie ceramiką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bojana Re: Lista obecności 06.01.06, 12:40 Tata mojego synka kontaktowy, 3 razy w tygodniu, ale na noc zabierał nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
zakreta1881 Re: Lista obecności 06.01.06, 13:02 21 letnie studenta hehe jak to brzmi ,maly ma 20 miesiecy, niesamodzielna - bo na utrzymaniu rodzicow,niesama-bo od roku mam kogos, przewazanie szczesliwa, brak kontaktow "ojca " z dzieckiem,widzial go 2 razy na usg i na badaniach dna- sytuacje chyba wymuszone,brak dobrowolnych alimentow nawet po interwencji komornika, za niebawem wystepuje do sadu o zabranie praw . Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna1 Re: Lista obecności 06.01.06, 13:33 Witam, jestem lekko po 30-stce dzieci 14 i 6 lato, mąż nie mieszka z nami od 4 miesięcy, rozprawa rozwodowa 7 kwietnia. Mąż pozostał dobrym ojcem - na ile to mozliwe w tych okolicznościach, płaci dobrowolnie duze alimenty, ale tylko raz w tygodniu widzi się z dziećmi (zabiera na 1 noc)- zdaje się ze jego nowa kobieta i jej dzieci są bardzo absorbujące... Poza tym bardzo staram się widziec pozytywy obecnej sytuacji, bez nowego partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaa26 Re: Lista obecności 06.01.06, 14:54 lat prawie 27,synek ma 10 miesciecy,od samego poczatku ciazy jestem samodzielna,tatus najpierw nie chcial,pozniej sie wypieral,widzial synka tylko raz przy okazji badan dna.teraz niby bardzo chcialby go odwiedzac,ale podobno go nie stac.fakt,dzieli nas pol Polski,ale tak naprawde nie o to chodzi.No nic,nie wie co traci,a ja jestem szczesliwa mama.na razie na urlopie wychowawczym,ale coraz mniej mi sie to podoba.mieszkamy pod Bialymstokiem.pozdrawiam.magda Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia13 Re: Lista obecności 06.01.06, 21:20 Witajcie! Ja od dwóch lat jestem samodzielna. Córeczka ma prawie 4,5 roku. Tatuś nie płaci alimentów i nie kontaktuje się z córeczką. 27 stycznia będzie sprawa o pozbawienie go władzy rodzicielskiej. Mieszkam w Rzeszowie. (południowo- wschodnia Polska) Pozdrawiam wszystkie mamy Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: Lista obecności 07.01.06, 11:57 Sama odkąd się mały urodził czyli 2,5 roku, samodzielna mam nadzieję niedługo. Na stanie pies labrador, mieszkamy w Warszawie - Odpowiedz Link Zgłoś
jonajona Re: Lista obecności 07.01.06, 19:48 Samodzielna od sześciu i pół roku. We dwie dobrze sobie radzimy, moja córka ma dziewięć lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_25 Re: Lista obecności 07.01.06, 21:17 Witajcie ja 26 czestochowa , sama od 2 miesiecy moja corka urodzi sie za 3 tyg , tatusiowi sie znudzilo bycie mezem , narazie na utrzymaniu rodzicow przed badaniem dna , i pozwem o rozwod ........... Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
foretka Re: Lista obecności 08.01.06, 10:32 Witam Samodzielne Ja raczej podczytuje, pisze rzadko - czesciej na "oddam/przyjme". Prawie lat 30, Lulisia prawie 16 miesiecy, prawie od polowy ciazy mieszkamy same (w Szczecinie). Tata twierdzi, ze kocha ponad wszytko, czasem bywa, raz czesciej, raz rzadziej, obecnie "pracuje" w Londynie. Niestey jest kompletnie niedopowiedzialny. Nie placi alimentow. A my jakos juz sie przyzwyczailysmy Praca, zlobek, babcia i tak w kolko. Malo czasu dla znajomych a wlasciwie malo mozliwosci wyjscia. Ostatnio w ramach zrobienia czegos dla siebie zapisalam sie na angielski, mysle jeszcze o jakims kursie i moze basenie. Pracuje zawodowo od 6 lat w jednej firmie, mam wyzsze wyksztalcenie(licencjat), duzo planow i marzen No i jestem mama Najcudowniejkszej Dziewczynki pod Sloncem!!!! I to jest w tym najwazniejsze. Pozdrawiamy serdecznie ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ... Odpowiedz Link Zgłoś
zeppelia Re: Lista obecności 08.01.06, 12:21 ja niebawem 27, Zofka 3 i połowa. mieszkamy w Warszawie. Ojciec płaci (heh, raczej niedoszła teściowa) i na tym kończy sie ojcostwo.. Sama od początku, raczej niesamodzielna acz walcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
aggtt Re: Lista obecności 08.01.06, 18:50 Samodzielna i sama z córą 4 letnią, mam 24 lata i jestem z Radomia. Czytam bardziej niż piszę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gotyma Re: Lista obecności 09.01.06, 08:54 kochane kobitki, czytam Was juz od chyba roku! i bardzo was podziwiam. jestem samodzielna.... chyba od zawsze, niewiekowa jak kolezanka wyzej, czyli 35 - niewiarygodne!, stan dwoje dzieci 15 i 12 i pies. tata kompletnie niekontaktowy ale ma tzw. zrywy poczucia ojcostwa. alimentow nie mam, bo nie chce, a to dlatego, ze tata by przypominal to dziciom i calej rodzinie co rusz, szkoda nerwow. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1602 Re: Lista obecności 09.01.06, 12:08 Ja samotną matką jestem od ponad roku, po rozwodzie ponad pół roku. Tatuś płaci alimenty, ale raczej minimalne przy jego zarobkach, widuje się z dzieckiem, ale niestety ma zły wpływ a chce Go widywać zbyt często. I właśnie mam problem, bo czy bez mojej zgody on może wciągnąć się sam na listę osób mogących odebrać dziecko z przedszkola??? Synek nasz ma 3 latka. Tatuś jest zazdrosny o to, że poznałam kogoś, z kim powoli układam sobie życie i buntuje synka przeciwko nam, po każdym spotkaniu synek jest inny, dziwnie się zachowuje, jest nerwowy i nieznośny. Jego kontakty nie są ustalone sądownie, czy Waszym zdaniem powinnam to zrobić? Narazie bierze synka co drugi weekend na całe dwa dni, i 2-3 razy w tygodniu na 2 godziny. Próbuje cały czas kontrolować nasze życie. Wyśledził, gdzie mieszkamy i oczywiście przez to boję się go. Wyśledził, gdzie synek chodzi do przedszkola, nawet miał czelność chodzić tam i wypytywać panie, chociaż to ja płacę za przedszkole. Powodem naszego rozwodu była przemoc w każdej postaci...... Iwa Odpowiedz Link Zgłoś
baby111 Re: Lista obecności 09.01.06, 14:57 hej samotna od trzeciego miesiaca ciąży. teraz z ponad dwulatkiem, który jest prawie całym moim światem. mieszkam i pracuję w Lublinie. zazwyczaj szczęśliwa a częściej bardzo zmęczona. Ex dla mnei nie istnieje, kontakty rzadkie, małe zainteresowanie Synem. ale pelna nadziei patrzę na świat i w swoją i synka przyszłość. pozdrawiam. i Odpowiedz Link Zgłoś
mammunita Re: Lista obecności 28.01.07, 14:45 Ja mam 25 lat i 6-miesieczna sliczna coreczke, sama od 2 miesiaca ciazy. Ojciec dziecka placi, ale nie odwiedza malej. Jakby ktos mial ochote porozmawiac to zostawiam moj nr gg: 5443499 Odpowiedz Link Zgłoś
jane795 Re: Lista obecności 09.01.06, 22:41 Bogna,lat 35 z 8-letnią coreczką Sylwią.Mieszkamy w Poznaniu,jestem sama od 7 lat.Więcej Was podczytuję jak piszę ale jestem z Wami regularnie tzn,na ile pozwala mi to,że korzystam z netu tylko w pracy.I chyba jedyna mama na tym forum z dzieckiem Mulatkiem.Gdyby była jeszcze jakas mama Mulatkowa jaka byłabym szczęśliwa...ciekawe,czy też słyszałaby od lekarzy:wie pani ale nie wiem dokladnie jak to moze byc w tym przypadku musze sie douczyc...echhh.Pozdrawiam Was,mamusie wasze posty często dodaja mi sil...acha eks w Wawie,płacący regularnie acz niewiele i twierdzi,ze interesuje sie dzieckiem tylko czemu niedlugo minie rok jak nie widzial corki..??No i na stanie jeszcze nexia Ola i przyszywany braciszek mojej corki..i to juz cala szczesliwa "rodzinka" Odpowiedz Link Zgłoś
eska78 Re: Lista obecności 10.01.06, 11:49 Dopisuję się i ja.Lat 27,Synio 2,5 "Oficjalnie" sama od 1,5 roku.Mieszkam i pracuję w Lublinie.Tatuś płaci regularnie,gorzej jest z regularnymi spotkaniami z Synem......eh.... Odpowiedz Link Zgłoś
jollyg Re: Lista obecności 05.03.06, 23:44 To i ja się dopisuję. Samotna od 20.03.2004. Hania ur. (26.03.2004). "Tatuś" czasem odwiedzał - od 2 miesięcy zero kontaktu. Jutro idę z pozwem o alimenty (dotychczas dobrowolnie 250 zł miesięcznie). Może ktoś wie jak napisać pozew o ograniczenie praw ojcowskich? Pozdrawiam! Jolka (25 lat - studentka) Odpowiedz Link Zgłoś
scania81 Re: Lista obecności 11.01.06, 14:11 Inowrocławianka bez wianka (tak mi sie napisało...) 25 lat, córka 4 i 3 miesiace. Na reszcie samodzielna i w końcu nie samotna... Odpowiedz Link Zgłoś
kini_m Re: Lista obecności 11.01.06, 20:46 Najukochańszej córki najukochańszy tata. Mimo że ma niespełna 4 latka, to jest najwspanialszą dziewczyną jaką życie pozwoliło mi poznać. Razem przeszliśmy górskie wędrówki, już od pierwszych dni życia zabierałem ją położynym abym to tylko ja mógł ją kąpać i przewijać. Na jej 3 urodziny nie zezwolono nam się spotakać, mimo że mieszkamy w odległości spaceru (w ciągu roku zaledwie 4 razy). Ona bardzo przeżywa rozłąkę ze mną, jej mama też - tylko że całkiem inaczej. Okolice trójmiasta, okolice 30 na liczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
evik3 Re: Lista obecności 11.01.06, 21:50 Wiek 32. Wrocław, Samodzielna od początku ciąży. NIgdy nie zamieszkaliśmy razem. Sama od 1,5 roku mimo prób zmiany tej sytuacji. Córeczka 3,5 roku Zuzia. Ojciec nie placący z wielkimi aspiracjami i pretensjami . Małą odwiedza raz w tygodniu, zabiera na wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
amfenix Re: Lista obecności 12.01.06, 01:43 Jestem mamą 11 latka z ADHD, rozwódką, z 8 letnim małżeństwem gdzieś tam daleko za sobą. Samodzielna, samowystarczalna i okresowo wolna od prawie czterech lat. Wchodze właśnie w wiek Chrystusowy. Mieszkam w okolicach Warszawy. NIe mam większych problemów z exem. Jestem szczęśliwa, czasami nawet bardzo. Choc zaliczam chwilowe upadki. NA tym forum od ponad dwóch lat. Choć ostanio coraz rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Lista obecności 12.01.06, 04:16 Synek 4 lata, mocny alergik. Sama od 3,5 roku - po 16-to letnim związku, rozwiedziona. Samodzielna pod każdym względem, mieszkam w okolycach stolycy. Generalnie zadowolona z życia, w wieku "ponadchrystusowym". Na stanie moi pomocni rodzice, regularnie płacący wysokie alimenty eks (obecnie bezkontaktowy od kilku miesięcy, aczkolwiek wcześniej mocno walczący o bardzo szerokie kontakty z synem), nexia katalizatorek i przyrodnia siostra synka. Na Samodzielnej od ponad 3 lat. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
aldusia78 Re: Lista obecności 12.01.06, 17:22 Samotna z 8 mieisęcznym synkiem, szukająca pracy, niezałamana, wręcz przeciwnie rosnę w siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
damabiah Re: Lista obecności 12.01.06, 23:33 Kasia, samodzielna..prawie jeżeli to oznacza że ojciec dziecka się wypisał, mieszkam z mamą i młodszym bratem. Matula pracuje za granicą więc to ja zajmuje się domem, posiadam kota i wielkiego piecha(nie mylić z pechem). Za około 3 miesiące pojawi sie moje wyczekane maleństwo, z jego ojcem czeka mnie jeszcze przeprawa o kase więc nie wiem jak to bedzie, na razie broni się jak może. Mała miejscowość w okolicach Szczecina :] Pozdrawiam serdecznie Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
tsunami05 Re: Lista obecności 15.01.06, 14:16 Samodzielna, 29 lat od miesiąca. Z ojcem dziecka się nigdy nie zwiazałam. Dziecko za parę dni, więc na razie w sumie jeszcze nie mama. Mieszkam... Hmmm - teraz w górach, na Dolnym Śląsku, ale to od partu miesięcy i na chwilę - normalnie Wrocław. Ojciec szczerze zainteresowany i szczerze załamany, że na alimenty go nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: Lista obecności 16.01.06, 08:46 Wrocław, 26 lat, synuś 1,5 roku, ex z prawem jedynie "do ogólnego wglądu w wychowanie", cokolwiek to znaczy, bez alimentów, za to z długami exa Samotna, ale raczej samodzielna. Optymistka Odpowiedz Link Zgłoś