Dodaj do ulubionych

Wasz najlepszy komplement ostatnio

26.11.24, 20:27
Mój ostatni to jak kierowniczka mi powiedziała "Boże, ty w ogóle nie masz zmarszczek! Jaka idealna cera! To jest aż niemożliwe 🤣"
Mam 45 lat, dwa lata temu chcieli ode mnie dowód jak kupowałam piwo.

Jakie są Wasze najfajniejsze komplementy?
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:29
      Eee.... Hmmmm....
      ......

🤷
    • daniela34 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:38
      "Jak pani mówi to ja wszystko rozumiem. " 😀
      • cottonrose Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 00:30
        "Prosze Pani, to byl fantastyczny wyklad! Ja wszystko zrozumialem!"
      • trampki-w-kwiatki Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 23:46
        Ja uważam, że to wspaniały komplement smile
        • daniela34 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 23:48
          Też mi odpowiada
    • default Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:40
      🤣🤣
      Nie wiem czy to można uznać za komplement: w zeszłym tygodniu zawiozłam chorego męża na SOR, kiedy pytałam rejestratorki ile się czeka mniej więcej na triaż, podszedł do mnie facet ok. 40 i powiedział: "Tu obok jest nocna pomoc lekarska i nie ma ludzi, DZIEWCZYNO (!!!), bierz męża i idź tam, ja właśnie z synem idę".
      Mam 60+, więc czy mogę uznać tę "dziewczynę" za komplement? 😉
      • kachaa17 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:43
        Myślę, że tak
    • anorektycznazdzira Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:41
      "twoje wykłady studenci podają jako najlepsze w całym dotychczasowym cyklu studiów"
      • default Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:56
        anorektycznazdzira napisała:

> "twoje wykłady studenci podają jako najlepsze w całym dotychczasowym cyklu studiów"

O, to naprawdę wartościowe, gratuluję.
        Z takich komplementów to ja się dowiedziałam, że moje uwagi do projektów (oceniam przed wdrożeniem) są "najbardziej rzeczowe, merytoryczne i wnoszące nową, doskonalszą jakość".
        • anorektycznazdzira Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:40
          dziękuję i też gratuluję! smile
      • trampki-w-kwiatki Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 23:47
        Brawo smile
    • astomi25 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:41
      Od mojej mamy tez ostatnio w Biedronce chcieli😂
      Tak zeten. Nie wierze, ze wygladasz na 17.
      • simonna Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 23:37
        Pewnie pokazywała kartę dużej rodzinywink)
    • stasi1 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:46
      Jedna starsza kobieta(według siebie młodo wyglądająca) umizgiwała się do gościa: Niech pan powie na ilę lat wygladam? Gość popatrzył na nią i odpowiedział: Ludzie tyle nie żyją
      • jowita771 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 06:43
        Pytanie "na ile lat wyglądam?" jest tak wkurzające, że aż strach. Zaczynam kombinować, ile może mieć lat, odejmuję dziesięć z litości i mówię.
        • la_felicja Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 17:39
          Czytałaś Rodzinę Whiteoaków? Tam seniorka zadała młodemu dżentelmenowi takie pytanie - Jak myślisz, młody człowieku, ile mam lat? - a on, niezmieszany, odpowiedział: "Wystarczająco dużo, żeby być bardzo mądrą i niezwykłą"
        • stasi1 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 11.12.24, 19:15
          Mniej więcej ja też tak stosuje tą zasadę
    • zyciemniekocha2000 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:46
      Zona swiadka na moim pierwszym slubie ,ktora spotkalam po 25 latach .: "Czas byl dla Ciebie laskawy"
    • daniela34 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:47
      A dobra. Jeszcze jeden - fajny, bo mnie bardzo zaskoczyl. Ktoś po wysłuchaniu nagrania mojego wystąpienia powiedział mi, że mam bardzo dobrze "ustawiony" głos. Zaskakujące, bo chociaż mówię dużo to nigdy nie miałam zajęć z emisji głosu, tym bardziej z mówienia do takiego - trzymanego w ręce- mikrofonu.
      To było bardzo miłe.
    • kachaa17 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:51
      We wrześniu byłam na potańcówce tradycyjnej bardzo kameralnej bo było maks 20 osób. Akurat stałam i odpoczywałam kiedy podeszła do mnie młoda dziewczyna i powiedziała: ale masz zgrabne nóżki 😀.
      Wywołało to u mnie uśmiech na twarzy ale muszę przyznać, że od kilku lat bardzo często słyszę komplementy na temat moich nóg. Jakoś tak się zrobiło, że po 40 moje nogi zrobiły się bardzo zgrabne. W sumie to nie wiem o co chodzi, może przez rower? I pomyśleć, że jak byłam młoda to się wstydziłam, że mam krzywe nogi.
      • jottka Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:55
        to mi przypomina nie tyle komplement, co tekst, na który w zasadzie nie ma dobrej odpowiedzi. przybył zrozpaczony klient, wałkowaliśmy rozmaite opcje rozwiązania problemu, wreszcie klient podniósł rozjaśniony wzrok i rzekł - no widzi pani, jak to dobrze porozmawiać z kimś inteligentniejszym od siebie!

tak że ten. zgodzić się - jakoś niegrzecznie, zaprotestować - też jakoś nie bardzosmile
        • kachaa17 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:38
          Jakoś nie widzę analogii.
      • 152kk Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 06:56
        Nie żebym deprecjonowała wartość roweru, ale myslę, że po prostu kiedyś wstydziłaś się i nogi chowalaś, a jak dojrzała i masz bardziej wywalone/jesteś pewna siebie, to pokazujesz i zbierasz komplementysmile to często tak bywa, że jak sami sobie umniejszamy, to inni też naszych zalet nie widzą, a jak nabieramy pewności siebie, to i otoczeniu wydajemy się piękniejsi, mądrzejsi itp.
        • simonna Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 23:40
          To prawda. Mówię to wielu młodym dziewczynom.
        • sarah_black38 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 30.11.24, 10:22
          152kk napisała:

> Nie żebym deprecjonowała wartość roweru, ale myslę, że po prostu kiedyś wstydzi
          > łaś się i nogi chowalaś

W moim przypadku zdecydowanie rower. Nóg nie wyprostuje, ale po przejechaniu kilku tysięcy km w sezonie ( a jezdżę od ok. 10 lat i nie po ścieżkach rowerowych, ale w lesie, po polnej drodze) mam szczupłe, smukłe nogi, tyłek mi nie opada. Mam nogi lepsze niż 20 lat temu. I wagę trzymam 56/57 kg. Mogę jeść co chcę, nie odchudzam się przez diety i głodówki.
    • gryzelda71 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:53
      Ja znajomi córki po całym weekendowym weselu powiedzieli jej, że ma zajebistych rodziców.
    • eagle.eagle Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 20:56
      W podobnym tonie. Młoda (20 l) zawiozła mnie na izbę przyjęć i była tam ze mną aż mnie przyjeli. Dodatkowo wszystkie tam panie były przyjmowane tak jak ja, więc było wiadomo że razem będziemy leżeć na sali. Po południu w trakcie rozmowy wyszło że córka mnie przywiozła - żadna nie mogła uwierzyć że ta dziewczyna z rana to ona, bo nie wyglądam na dorosłe dziecko.
      • alex_vause35 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 19:20
        Ja kiedyś namówiłam moją matkę i dziecko (duże już dość) na bieg do tramwaju na czerwonym.
        Wsiadłyśmy, zdążyłyśmy. A motornicza się do mnie wydarła: czego pani swoje DZIECI uczy big_grin.
        • szmytka1 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 11.12.24, 19:44
          Nie wzięłaś pod uwagę, że mogła się drzec do twojej matki a nie do ciebie 😆
    • eliszka25 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:41
      Od lekarza usłyszałam niedawno, że mam bardzo ładny kręgosłup 😄
      • kachaa17 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:44
        Z ja kiedyś od lekarza robionego USG piersi, że mam taką strukturę piersi, że długo będą jędrne.
        • wena-suela Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 16:10
          Obrzydliwy dziaderski tekst. Jak kobiecie może się to podobać?
          • la_felicja Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 18:56
            To nie jest ani dziaderski tekst, ani komplement, tylko stwierdzenie faktu
            • wena-suela Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 14:59
              To jest dziaderski, krindżowy tekst. Nie ma nic wspólnego z celem wizyty i ja nigdy nie wróciłabym do takiego lekarza. Zwróciłabym mu również uwagę.
              • simply_z Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 15:08
                Dokladnie, obrzydliwe.
      • mysiulek08 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:47
        a ja dwa tyg temu od lekarki robiacej usg doroczne usg kontrolne, ze macice tongue_out w sumie taki komplement po menopauzie tez niezly
      • przepio Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 23:42
        A ja od ginekologa, że mam piękną pochwę🤣
        • simply_z Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 14:04
          Jezu ale te komplementy od lekarzy sa cringowe i nie na miejscu..piekna pochwa, macica, kregoslup, piersi..nie no ludzie, do kogo wy chodzicie?
          • riki_i Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 14:09
            Do Rikiego.
          • mysiulek08 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 14:14
            do polecanej specjalistki od usg, bardzo solidna, empatyczna, a ocena macicy w rozmowie, coz kolokwialna ale wole to niz buca w typie konowala od pierwszej operacji stopy (do niedawna- dopoki mlodsze pokolenie sie nie przebilo- norma)
      • magda.z.bagien Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 00:23
        Ja usłyszałam u dentysty, że mam piękne dziąsła.
      • marszawka Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 18:58
        A ja, że jestem marzeniem chirurga. Mam mało tłuszczu więc łatwo byłoby im się dostać do wszystkich narządów w jamie brzusznej🤣
      • kocynder Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 21:04
        Usłyszałam od chirurga "Bardzo ładne szwy pooperacyjne". Ale ponieważ sam je zakładał to nie wiem, czy to komplement dla mnie czy samochwalstwo?
        Inna rzecz, że szwy faktycznie założył genialnie, blizny są ledwie widoczne i to jeśli się wie, że są.
        • tania.dorada Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 01.12.24, 13:22
          kocynder napisała:

> Usłyszałam od chirurga "Bardzo ładne szwy pooperacyjne". Ale ponieważ sam je za
          > kładał to nie wiem, czy to komplement dla mnie czy samochwalstwo?

U mnie na kontroli po cc:
          - Pięknie się goi! Piękne szwy! (Faktycznie, w ogóle nie ma po nich najmniejszego śladu). Kto panią zszywał?
          - Doktor T.
          - Kurde szkoda, miałem nadzieje ze to moje, nie mogę się napatrzeć.

• agnes_gray Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:42
      Jakiś obcy facet w średnim wieku, którego mijałam na ulicy powiedział mi "cześć" z szerokim uśmiechem.
      Dopiero wtedy dotarło do mnie, że to chyba chłopak z mojej klasy z podstawówki, którego nie widziałam 30 lat.
      I pomyślałam, że chyba nie jest jeszcze tak źle z moim wyglądem, jeśli po takim czasie mnie poznał big_grin

A tak bardziej serio to usłyszałam, że mam być zaangażowana do jakiegoś nowego roboczego zespołu w pracy, bo "potrzebują tam kogoś mądrego" smile

• kachaa17 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:42
        O fajnie
    • kocynder Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:45
      Nie ja, ale moja mama. Kanar w tramwaju zażądał od niej dowodu osobistego, że może jeździć bez biletu. big_grin Liczy się?
      A ja od pięcioletniego synka kolegi usłyszałam, że jestem najpiękniejsza w całej firmie, prawie tak piękna jak betoniarka co ją ostatnio widział! Też nie wiem, czy się liczy?
      • agnes_gray Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:48
        Dzieci to mają zabójcze komplementy, koleżanka pracuje z dziećmi i usłyszała kiedyś (wypowiedziane z zachwytem w głosie): "pani jest taka zdolna, taka zdolna... pani jest zdolna do wszystkiego" big_grin
        • kubek0802 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:57
          Od syna po wysłuchaniu jego wywodów na temat rozpadu malżeństw, że istotną przesłanką moze być niestety roztycie się kobiet po urodzeniu dzieci, a ty mamo zawsze super zgrabna byłaś.
          • 152kk Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 07:00
            Hmm, fajnie że syn tak cię widzi super zgrabnąsmile
            Ja wiem, że wątek ma być pozytywny, ale nie martwią cię te wywody nt. roztycia się kobiet jako przyczyny rozwodu, nie wiem w jakim syn wieku, może macie w otoczeniu jakiegoś mizogina, który mu takie głupoty sączy do ucha?
            • kubek0802 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 08:07
              152kk napisała:

> Hmm, fajnie że syn tak cię widzi super zgrabnąsmile
              > Ja wiem, że wątek ma być pozytywny, ale nie martwią cię te wywody nt. roztycia
              > się kobiet jako przyczyny rozwodu, nie wiem w jakim syn wieku, może macie w oto
              > czeniu jakiegoś mizogina, który mu takie głupoty sączy do ucha?

Ranek mnie nie zawiódł. Wywody były na temat rozpadu małżeństw, a nie roztycia się kobiet. I dla równowagi analizowaliśmy też "buraczaność" mężczyzn, którzy nie radzą sobie w sytuacjach kryzysowych, ale to w kontekście wątku nie miało znaczenia.
              • 152kk Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 16:04
                Czyli wrzuciłam te info żeby wzbudzić o kontrowersje? Fajnie, ja akurat lubię kontrowersyjne tematysmile
                No to może jednak mi odpowiesz czy nie zastanowiło cię dlaczego akurat to roztycie przyszło mu do głowy jako "istotna przeslanka" rozwodu? Czy rzeczywiście "roztycie" się zdarza się tak często (moim zdaniem nie, nie słyszałam żeby ktoś to wskazał jako przyczynę rozwodu) i dlaczego dotyczyc by miało tylko/głównie kobiet? No i to jednak całkiem co innego niż nieradzenie sobie w kryzysie ( też nie wiem dlaczego miałoby to dotyczyć tylko mężczyzn).
              • mizantropka_20 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 06:27
                Może skoro jesteś bardzo zgrabna, to szczujesz przy synu na roztytych?
            • riki_i Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 14:15
              152kk napisała:

> Ja wiem, że wątek ma być pozytywny, ale nie martwią cię te wywody nt. roztycia
              > się kobiet jako przyczyny rozwodu, nie wiem w jakim syn wieku, może macie w oto
              > czeniu jakiegoś mizogina, który mu takie głupoty sączy do ucha?

Jeśli naczelnym spoiwem danego związku był seks, no to co w tym jest dziwnego, że roztycie się pani spowodowało rozwód?

Miałem kochankę , która się znienacka roztyła i gdy po 5 miesiącach niewidzenia (przebywała zagranicą) ukazała się mym oczom w wersji full size , no to było to nasze ostatnie spotkanie. I nie wiem za bardzo czemu tu się dziwić???
          • nellamari Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 07:10
            OJP

istotną przesłanką moze być niestety roztycie się kobiet po urodzeniu dzieci,
            • bazia_morska Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 07:33
              Incelek jak ta lala 😁
      • cottonrose Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 00:34
        moje dziecko dawno temu ogladajac zdjecia z mojego liceum
        "Mamo, jaka ty kiedys bylas brzydka"
        cuszzzz, traktuje to jako komplement
      • jakis.login Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 07:21
        kocynder napisała:

> Nie ja, ale moja mama. Kanar w tramwaju zażądał od niej dowodu osobistego, że m
        > oże jeździć bez biletu. big_grin Liczy się?

Niespecjalnie, dzieci też się muszą wylegitymować prawem do ulgi wink
        • kocynder Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 08:19
          No nie, bo w końcu chodziło o to, że pewne prawa otrzymuje się z wiekiem. Np prawo do zakupu alkoholu, lub darmowych przejazdów. I to raczej odpowiednik pytania 50 letniej ematki o dowód osobisty przy zakupie piwa bezalkoholowego, a nie nastolatka z legitymacją szkolną. Przy czym moja mama nie wygląda na 17 lat, nie jest typową ebabcią, nastaraną, zrobioną, od fryzjera i z pazami na 10 cm.
          • jakis.login Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 08:47
            kocynder napisała:

> No nie, bo w końcu chodziło o to, że pewne prawa otrzymuje się z wiekiem. Np pr
            > awo do zakupu alkoholu, lub darmowych przejazdów. I to raczej odpowiednik pytan
            > ia 50 letniej ematki o dowód osobisty przy zakupie piwa bezalkoholowego, a nie
            > nastolatka z legitymacją szkolną. Przy czym moja mama nie wygląda na 17 lat, ni
            > e jest typową ebabcią, nastaraną, zrobioną, od fryzjera i z pazami na 10 cm.

Jeszcze raz, powoli: pewne prawa otrzymuje się z wiekiem, tak. Kontroler biletów ma obowiązek sprawdzenia, czy osoba posiada ważny bilet ORAZ jeśli bilet jest ulgowy lub osoba ma prawo do darmowych przejazdów - prawa do ulgi/ braku biletu. Jeśli osoba nie posiada przy sobie odpowiedniego dokumentu poświadczającego to prawo (legitymacja szkolna, studencka, legitymacja emeryta etc.) płaci stosowną karę. Zatem kontroler nie uważał twojej mamy za młódkę, lecz jedynie wykonywał swoje obowiązki.
            • kocynder Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 08:55
              Jeszcze raz, powoli. Znajdujesz się na ematce. Tu każdą 50 letnią babę pytają o dowód osobisty w sklepie z alkoholem. Sprzedawca ma obowiązek upewnić się, że kupujący ma prawo do nabycia towaru dostępnego tylko od pewnego wieku. Sprzedawca pytając "pięćdziesiątki" o dowód wykonuje tylko swoje obowiązki. Serio, wierzysz, że pani w wieku przedmenopauzalnym wygląda na siedemnastolatkę? big_grin
              • jakis.login Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 09:01
                kocynder napisała:

> Znajdujesz się na ematce. Tu każdą 50 letnią babę pytają o
                > dowód osobisty w sklepie z alkoholem.

Tak, i każda pałaszuje przepyszny jagielnik.

> Sprzedawca pytając "pięćdziesiątki" o dowód wykonuje tylko swoje obowiązki.

Z grubsza tak. Jednak może je wykonać również w inny sposób, bez konieczności okazywania dokumentów.

> Serio, wierzysz, że pani w wieku przedmenopauzalnym wygląda na siedemnastolatkę? big_grin

Z pewnością wierzę, że może mieć kłopoty z logicznym myśleniem, co niejako łączy ją z siedemnastolatką. Ostatnia próba: kontroler ma w pompie, na ile lat wygląda osoba w tramwaju, jest zainteresowany wlepieniem jej mandatu, bo ma od niego prowizję.
                • kocynder Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 16:32
                  Skoro jesteś tak bystra, że nie czaisz w czym "wic" to ja się poddaję.
                  • jakis.login Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 16:51
                    Ach to żart był, nie było po czym poznać.
                  • mizantropka_20 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 06:32
                    Wic? W moim mieście są bezpłatne przejazdy dla osób mających ukończone 70 lat. Podejrzewam, że takie osoby (w celu weryfikacji wieku) kontroler prosi o dokument tożsamości.
                    • kocynder Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 07:23
                      Mizantropko, litości... Oczywiście. Ale per analogiami: alkohol można kupić od pewnego wieku. I przechwalanie się pan pod pięćdziesiątkę jak to regularnie biorą je za nastolatki... No, moją mamę, solidnie po 80 rozbawiło, że kontroler ja poprosił o dowód, że ma już te 70 lat.
                      A serio, znam sporo ludzi, długi czas pracowałam w obsłudze klienta mając do czynienia z dokumentami i ANI RAZU nie spotkałam pięćdziesięciolatki, która by wyglądała na siedemnastolatkę. No, nie i już. Dwudziestoparolatków - tak. Ale między 30 a 40 "coś" się zmienia w twarzy i za małolatę już się nie ujdzie.
                      • mizantropka_20 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 21:04
                        No cóż, lituję się, choć mocno nie czytam twojego poczucia humoru, zresztą nie tylko ja.
        • iwles Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 07:35
          jakis.login napisała:

> kocynder napisała:
          >
          > > Nie ja, ale moja mama. Kanar w tramwaju zażądał od niej dowodu osobistego
          > , że m
          > > oże jeździć bez biletu. big_grin Liczy się?
          >
          > Niespecjalnie, dzieci też się muszą wylegitymować prawem do ulgi wink

Czyli dziecko musi okazać LEGITYMACJĘ szkolną/studencką. Nie ma zniżki z racji wieku, a z racji uczenia się. Po czym kanar ma poznać, czy dzieciak ma WAŻNĄ legitymację? (ważną=z aktualną pieczątką na dany rok szkolny).

• pffpffpff Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 12:11
            I to jest chore. Bo w PL jest obowiązek szkolny i zniżki ma każde dziecko.
      • maszkaroni Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 16:26
        Zawsze żąda w takiej sytuacji. Wygląd na to nie ma wpływu.
    • mysiulek08 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:50
      coz...

dzisiaj na whatsappie ...zjadlem i bylem w niebie (chodzilo o sernik, ktorego kawalek dostal wczoraj dentysta tongue_out
    • simply_z Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 21:51
      Ostatnio, to, że super coś wytłumaczyłam i pokazałam, więc zrobiło mi się naprawdę miło, że ktoś to docenił.
    • fogito Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 22:01
      Facet na siłowni zagaił do mnie, ze na pewno w młodości ćwiczyłam lekkoatletkę. Roześmiałam się, bo za młodu ledwo dychałam na zawodach szkolnych.. A jeden z uczniów klasy 8 wypalił, że jestem najlepszym nauczycielem na świece. I to akurat mnie rozczuliło.
    • katiemorag Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 23:55
      A nie masz czegoś takiego, że na taki wątpliwy komplement otwiera się w Twojej głowie klapka - czego ona ode mnie chce albo będzie chciała? lub czy ona mnie sprawdza ile kitu jest mi w stanie wcisnąć? Mam taką bardzo brzydką koleżankę ale zapatrzona w siebie niesamowicie i ile ona ode mnie jest w stanie przyjąć komplementów. A ile potem z wdzięczności wszystkich plotek powtarza o ludziach. Duży zysk za mały wysiłek.
      • pffpffpff Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 14:27
        Ja tak mam!
        Zawsze mam wrażenie, że ktoś sobie kpi.
        • katiemorag Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 22:50
          To zależy czy masz dystans do siebie. Jak ktoś mówi fałszywe komplementy a Ty w nie wierzysz to dużo świadczy o człowieku.
    • agcerz Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 26.11.24, 23:57
      Moja kierowniczka tydzień temu: jesteś uosobieniem skuteczności.
    • pytajacakinga Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 04:04
      W autobusie starszy pan przesun się dziewczynko
      • simonna Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 23:49
        Jadłam kiedyś batonika idąc ulicą. Jakiś drobny pijaczek zawołał do mnie: pani ładna, podziel się! Liczy się?
        • bananananas Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 09:59
          simonna napisała:

> Jadłam kiedyś batonika idąc ulicą. Jakiś drobny pijaczek zawołał do mnie: pani
          > ładna, podziel się! Liczy się?

Raczej nie... Jak nas tu kiedyś koleżanka uświadomiła, 'ładny" w grypserze więziennej znaczy przeciwieństwo komplementu i na to się odpowiada "pan też ładny" wink
      • maszkaroni Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 16:24
        Starsi panowie z reguły tak mówią do wszystkich "dziewczynek". Nawet jak "dziewczynka" ma 70 lat
    • konsta-is-me Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 04:20
      "Perfekcyjny kąt" - z podziwem , w czasie ćwiczenia parkowania na ostatniej jeździe.
    • nellamari Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 06:29
      Nie komplement, ale jakiś tydzień temu na urodzinach bombelka zrobiłam gofry i gorącą czekoladę i teraz mam stado 10-letnich wielbicieli, którzy zaczepiają mnie pod szkołą, żeby ich zaprosić na podwieczorek.

• 152kk Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 06:57
      Ja wczoraj usłyszałam od mojego dziecka, że najlepiej przytulam😍
      • zla.m Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 07:41
        Ale słodkie smile
    • wapaha Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 09:07
      W ciągu 2-3 min trzy osoby powiedziały mi ,że ładnie wyglądam (dwie sąsiadki i jeden obcy mężczyzna)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka