szarmszejk123 19.12.24, 18:42 Czyż one nie są przepiękne, jak na mnie szyte? No powiedzcie same... <Nawet nie sprawdzam ile kosztują, nie potrzebuje kolejnych czarnych botków w podobnym stylu, co zawsze😅> Co wam ostatnio wpadło w oko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czcigodnystarzec Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 18:46 szarmszejk123 napisał(a): > Czyż one nie są przepiękne, jak na mnie szyte? Być może twoja uroda pasuje do urody tych butów. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 21:12 Fajne, szukam bardzo podobnych na zimę. Sa ocieplane? Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 18:47 Kupuj. Bardzo fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 18:51 Obiecałam sobie, że nie kupię ani jednej pary butów póki którejś nie zniszczę... A ja buty niszczę bardzo powoli... Do śmierci nowych nie kupię 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 21:57 A co sobie będziesz żałować. Takie zawsze będą w modzie i nie raz jeszcze założysz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 22:23 No to weź i zniszcz. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 18:51 Ale brzydkie 🙄 fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 18:52 Dobra, kupuję! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:09 Ale kosztują mniej niż 3 tys. Bo wiesz są limity... Odpowiedz Link Zgłoś
simonna Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 18:54 Nie mój styl, ja muszę mieć choć trochę elastyczną podeszwę, w takich bym chodziła jak w bucikach z betonu. Ale jak tak bardzo pragniesz, to kup. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:02 Nie kupię! ( Powtarza to sobie w głowie 1000 razy) Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 18:57 Martensy moja milosc, ale litosci - nie na obcasie. Ja ostatnio choruje na te w roze haftowane Ale to bylaby moja czwarta para ... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:03 Nie wiem dlaczego, ale akurat te w róże mi się nigdy nie podobały, a generalnie lubię haft. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:03 Piękne, ale przymierz - miałam kiedyś martensy na obcasie i chyba były źle wyprofilowane, bo nogi mnie bolały. Ale może to nie buty, to ja😉 Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:50 (nie pomogę, bo ja bym kupiła🤪) Ale czy one są już dostępne? Bo nigdzie nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:52 A nie wiem, nie szukałam, żeby nie kusiło:p reklama mi się tylko wyświetla w kółko :p Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:30 Niekoniecznie ty. Mam te poniżej, i w mojej opinii są to najpiękniejsze i zarazem najmniej wygodne martensy ever. Nie da się w nich chodzić, ale za to świetnie się w nich jeździ na rowerze. Mają tak dziwnie wyprofilowana tą podeszwę, że bolą stopy. W żadnych innych Martens ach mi się tak nie dzieje, ani w innych butach na obcasie też nie Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:06 Martensom na obcasie mowie zdecydowane nie. A kochalam ta marke miloscia wielka. Pamietam jak zakupilam z blachami. Kolega mnie wkurzyl czym i zapomniawszy sie, co mam na nogach, kopnelam (na szczescie) w noge od krzesla... Oj, polecial bidoczek (a kawal chlopa byl) z tym krzeselkiem... W zimie twardo je nosilam, chociaz stopy mi od blach zamarzaly w obojetnie jak grubych skarpetach. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:10 EE, to ja w glanach z blachami przechodziłam tak od 16 do 25 roku życia, lato czy zima :p długie 20tki HD, nadal je mam :p nawet na plażę w nich chodziłam 🤣 Jednak powera w nodze to mi raczej nie dodawały, żeby ludzie z krzesłami latali jak kopnę:p Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:16 Mi nie dodawaly, tylko nie czulam impetu. 😅 Ciesze sie, ze w kolege nie trafilam. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:40 O, miałam identycznie. Od 15 do 25 roku życia martensy z blachą przez cały rok, zawsze bez skarpet. Latem Dębki, zimą góry, Kraków zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:09 nieeeeeeee, absolutnie nie mieszcza sie w moim pejzazu wewnetrzym ostatnio to nic ale w ramach bojkotu hermesa ( za moj w...w w sklepie) kupilam absolutnie patriotycznie jedwabna apaszke z milanowka Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:09 moze do konca lata dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:10 Fajne. Jeżeli wygodne, to kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:26 Sama bym w życiu nie założyła, ale na innych mi się bardzo w takim typie podobają, zwłaszcza jeśli kobieta ma drobną sylwetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:27 Nie są. Są zwyczajne, ale też w Twoim stylu - myślę, że lubisz to co znane, bo tu nie ma nic zachwycającego. :p Niemniej, jeśli cieszą (mam taki test - patrzę sobie przez dwa tygodnie na produkt i jeśli po dwóch tygodniach dalej jara, to trzeba kupić). U mnie na topie białe martensy - niewygodne w xuj, ale rozbijam. :p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:30 No, ja akurat jestem idealnym przykładem do wątku o nudnych stylizacjach 😅 Ps. Fajne, współczuję;p Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 22:11 Piękne te białe, kocham i marzę od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 10:09 No mnie się też takie marzyły już od roku, ale nie wiem czy są warte tego rozbijania. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 13:19 ja to podziwiam. Dla mnie but ma byc wygodny od pierwszego zalożenia na 10km dystans z miejsca. Obcierające ida w kąt i juz nigdy nie zakładam. Obecnie do spodni nosze buty robocze Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 13:51 Do chodzenia i jeżdżenia to ja mam te. :p W białych to ja, póki co, tylko windą do samochodu. I w pracy do kibelka na siusiu. :p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 13:53 Kurde, a ktoś tu kiedyś wmawiał, że martensy już nie są takie jak kiedyś i nie występuje już efekt krwawej docierki:p Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:35 fajne, bierz! moje nowe takie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:43 takie 'twoje' Kuro Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:55 > takie 'twoje' Kuro specjalnie dla Ciebie ... (wiem wiem, mam brudne lustro w pracy ...) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:57 super a rajstopki czadowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 20:03 mysiulek08 napisała: > a rajstopki czadowe ! calzedonia - bardzo lubie ich rajtki z napisami, kupilam niedawno "next please" Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 22:39 Napisy na rajstopach wyglądają jak wytłoczki na korku od wina. I śmiesznie, i strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 09:04 widzialam w zarze tez dziurkowane - czepiają oko, nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 20:23 ja wlasnie tez scrollowalam strone i jak zobaczylam te buty, to pomyslalam o kurze. Zerknelam wyzej i mialam racje Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 20:29 taka jestem przewidywalna! Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 19:40 Na pewno bym się za tobą obejrzała. Ja wykorzystuję każdy suchy dzień i chodzę w cichobiegach. Nie chcę zakładać nowego wątku, ale czy ktoś wie dlaczego te same buty są tańsze w Izraelu o 100 euro i więcej? Nic nie znalazłam w internecie, a na pewno podniosło mi to ciśnienie i mam przyspieszoną akcję serca. Sprawdzałam różne pary obuwia. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 21:51 Trochę brudny ten samochód jednak 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
zyciemniekocha2000 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 00:29 pewnie juz minelo 6 dni jutro mycie Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 20:24 fajne, ja takie lubie ale juz nie umiem chodzic na takich obcasach. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 20:24 Martensy się zepsuły ostatnio, kupiłam sandały na grubej podeszwie, ładne ale ciężkie, jakbym hantlami obciążyła. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 20:33 Są śliczne. Ale nie kupiłabym. Byłabym w nich za wysoka, źle bym się czuła. Mam już jedne podobne, nie chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 21:14 Tzn taka moda byla w latach 80 tych. Od tego czasu to nie jest nic nadzwyczajnego Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 22:28 Nigdy mi się nie podobały botki w tym stylu (Martens czy nie). Nie widziałam jeszcze kobiety w takich butach, bym uznała, że dobrze wygląda w takich botkach. No nie mój styl zupełnie. Zwykle Martensy nosiłam jako nastolatka (czarne oczywiście). Dziś może kupiłabym białe lub różowe (ale różowe musiałyby być lakierowane). Odpowiedz Link Zgłoś
n-ell Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 22:31 Płaskie bym brała, ale te też niczego sobie Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 22:32 A co powiesz na takie? Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 19.12.24, 22:41 To są buty dla subkultury młodzieżowej, podobnie jak te tytułowe. Nie wiem, dlaczego dorosłe kobiety robią sobie taki autosabotaż. Przypomina mi się wątek o Polkach bez gustu, niestety ten również potwierdza tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 07:15 > To są buty dla subkultury młodzieżowej, podobnie jak te tytułowe. Nie wiem, dla > czego dorosłe kobiety robią sobie taki autosabotaż. Przypomina mi się wątek o > Polkach bez gustu, niestety ten również potwierdza tezę. a jaki narod wedlug Ciebie jest "z gustem"? miesiac temu bylam w Mediolanie - stolicy wloskiej mody - mnostwo takich wlasnie ciezkich butow. bardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 14:02 Musiałaś pomylić mediolańczyków z wieśniakami z Warszawy! 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 14:13 Tak, w Mediolanie dużo ciężkich butów, ale również zamszowych szpilek, minimalistycznych kozaków z porządnej skóry, płaszczy z wełny i eleganckich nieprześwitujących rajstop. Plus oczywiści jakiś underclass, który nosi się byle jak. Demokracja i różnorodność. Tymczasem w Polsce wypada przechwalać się rzeczami o gorszej estetyce, a na ulicach króluje czarny ortalion z Reserved. Plus nieforemne obuwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 15:01 > Tak, w Mediolanie dużo ciężkich butów, ale również zamszowych szpilek, minimali > stycznych kozaków z porządnej skóry, płaszczy z wełny i eleganckich nieprześwit > ujących rajstop. bzdura z tymi rajstopami - wlasnie czarne przeswitujace krolowaly miesiac temu na ulicach Mediolanu. plus chyba nie widzialam nikogo w szpilkach. (bylam prawie tydzien i bardzo duzo chodzilam po centrum). Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 15:05 Prześwitujące czarne rajstopy są na topie w it, przynajmniej na południu :p Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 08:47 Nie wiem, czy części subkultur zwyczajnie nie stać na takie cuda. Co do Polek bez gustu - na szczęście szarm jest za granicą i nie obniża nam notowań, tylko Włoszkom! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 09:12 Włoszkom to tylko na gościnnych występach. A w Holandii ludzie z domów wychodzą w piżamach i satynowych czepkach, takich do spania, więc tego:p Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 14:14 Włoszki ubierają się generalnie gorzej od Włochów. Tylko tam mężczyźni mają pojęcie, czym jest moda. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 08:26 Te. Tak długo łaziły za mną, aż kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Zakochałam się/ dżihad butowy:p 20.12.24, 08:36 Nie kupuj, są bardzo niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś