Dodaj do ulubionych

~~~~ LIPIEC ~~~~

01.07.07, 19:49
Teraz ja zapraszam smile
To jest ciąg dalszy wątku CZERWIEC\LIPIEC, ale nowe duszyczki też są mile
widziane, zapraszamy do dyskusji i dzielenia się wiedzą smile
Pozdrawiam niedzielnie i życzę wysypu || w tym wątku smile
Obserwuj wątek
    • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 19:56
      jaki ladny tytul strzelilaś smile
      i ja się tu ladnie przywitam smile

ps. mentafolia, ja chyba dzis przez Ciebie nie zasnę wink
      • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:01
        Sotie, a ja przez Ciebie smile Od razu jak wstanę to forum będę okupować smile
        • sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:02
          Trzymamy kciuki za Sotie i same staramy się starać i nie dolowaćsmile)!
          • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:13
            Jestem i ja.

Podobnie jak Ivinka jak tylko jutro wstanę,od razu przylecę do kompa przeczytać
            co u Sotie smile)
            • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:19
              jestem i ja
              o nie, ledwo przeczytałam co napiusałyście jeszcze na maj/czerwiec, tyle tam
              wypociłam, a Wy juz tu, no nie!!!
              wklejam

ale naskrobałyscie, jak ja dam radę

Sotie te ceny Ivince podawałam, bo ona bedzie robiła monitoring, to cena
              jednego usg. Buuuu stoja kolorowe kubeczki do kawy, pasuja do wyciągnietego z
              lodówki pomidora, chyba zostanie obok nich na stałe. Sotie juz nie nakręcam. No
              tak juz wszystko napisałyście, że ceny tyczą usg, ja tak pomalutku odpowiadam,
              tu czytam, a w drugim oknie pisze, i stąd głupotki.

Ivinko ja tylko leki kupie i ulotki wyrzucam i pudełka, tylko jesli mam mieć
              dobry efekt zbijania tej prl to powinnam brać, spytam gina i ulotke poczytam w
              aptece. Ale zresztą bez sensu odstawiac leki jak nie wiadomo czy jest ciąża,
              jak bedzie to odstawię. Oczywiście podrążę temacik.

Mentafolia tak zrobię, herbatka na romantyczny wieczór, M w czerwonym ja w
              niebieskim plus żółte stringi. Mentafolia dobry wybór przeprowadzka, zyczę
              wszystkiego dobrego na nowej drodze życia.

Ivinko dziekuje bardzo, moja imienniczko, tak tak wrzuicisz hasło i wyskakuje
              lawina informacji, ale czasami ciekawe rzeczy.

Tesi ja tak sobie tylko gadam, czy to moja wina że FF nie chce mnie przyjąć?
              Wykresik bardzo ładny, dawno takiego porządku nie miałam. Harmonia
              macierzyństwa, ha ha. No własnie droczę sie. A Megisa pewnie urokiem powaliła i
              stąd taki rabat.

A mi tez się wydawało że Megisa jest a Wawy, uuu?

Ivinko sport, no może może, więcej tlenu, ruchu, organizm lepiej funkcjonuje,
              ciężko stwierdzić.

Sotie tylko nie mów że udało Ci się zarejestrować, ja próbuje od 2 dni i klapa.
              O w morde czytam dalej, a Ty już się zalogowałaś, no zaraz mnie coś trafi, ja
              chyba źle coś robię, proszę zobacz, ja tak robie: wppisuje w tej dużej
              tabelce "Free Membership Registration" trzy poniższe pola:nick, mail i skąd o
              nich wzięłam info i next i pojawia mi się cały długaśny tekst, który mi Tesi
              tłumaczyła, że na razie nie ma dostępu do rejestracji. Co ja kurcze źle robię?

Dobre bobre, właśnie przytyłam 4kg i patrzcie jaki długi cykl. Ale po ostatniej
              ciąży miałam znacznie więcej, a cykle krótkie, takie norm 28 dni.

Sotie teraz dopiero widze, ja jestem wzrokowcem, Ty masz bardzo ładny skok w
              3dc, jakie masz te,mpki zwykle w pierwszej fazie? no tak dawno nie mierzyłaś,
              wszystko mogło ulec zmianie.
              Miałam Cie nie nakręcać, ale taki ładny skok w 3dc, kobieto, kobieto, juz nic
              nie mówię. Ależ mnie korci coś rzec, jak pozwolisz, to powiem, testuj jutro,
              nie czekaj. Dobra skoro Mentafolia Cie nakreca, to i ja, masz piękny wykres
              ciążowy. Wysokich jest juz 14 dni, ale pewności nie mam.

Sil zgadzam się z Mentafolia, czas najwyzszy na badanka.

Mi sie jeszcze to jako tako otwiera, ale juz może być czerwiec/lipiec?
              • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:28
                co do ff, to zrobilam dokladnie tak jak napisalaś, z tym że po "next" bylo, że
                succesfully chyba. a na pocztę Ci nic nie przyszlo? może innego maila wpisz. a
                na pewno pierwszy raz z tego kompa sie rejestrujesz?

a z tym moim testowaniem, to rany julek, w mordę jeża, ok. niech wam będzie.
                zrobię tego testa jutro, niech stracę. przynajmniej mnie molestować
                przestaniecie wink wyniku proszę się spodziwać po godzinie 8 - z pracy napiszę.
                trochę mnie nakręcilyście przyznam, ale i tak się cudu nie spodziewam.
                • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:31
                  W takim razie jutro od 8 wszystkie warujemy przy kompach smile)
                • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:32
                  wiosenko, jeszcze co do tych moich temperatur w 1 fazie, to zwykle mialam
                  wyższe niż te początkowe tutaj. o ile pamiętam jakieś 36,3 - 36,6.
                  a na tym wykresie tempka w 1dc jest z kapelusza, bo wtedy nie zmierzylam.
                • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:33
                  probuje sie logowac drugi raz, ale ciagle nie moge, spóbowałam z innym mailem i
                  nic, ale w sumie czemu z innego kompa, skoro nigdy u nich sie jeszcze nie
                  rejestrowalam, spróbuję jutro z innego kompa.
                  • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:36
                    Wiosenko,a sprawdziłas pocztę?
                    I spam?Bo maile od nich,nie wiedzieć dlaczego,często przychodzą jako spam.
                    A generalnie to oni tam chyba trochę bajzel mają.
                  • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:36
                    Sotie szkoda ze nie mierzylas calego cyklu, prawda? testuj jutro spoko, jeśli
                    jest ciążą test powinien wyjść. Ja odpadam, ludzie jak Wy piszecie, duuużo.
                    Uciekam bo trzeba pić herbatę z kolorowych kubków.
                    • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:38
                      Ha ha Wiosenko,nie zapomnij o tych żółtych stringach smile
                      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:44
                        tak, stringi koniecznie wink
                        wlaśnie studiuję instrukcję pre-testu ha ha pierwszy raz mam taki porządny
                        test, zawsze korzystalam z taniochów allegrowych, a ten sobie kupilam żeby
                        potwierdzić pozytywnego taniocha, którego nigdy nie zobaczylam...
                        no i już mam pewność, że dzis nie zasnę!!! wszystko przez Was nakręcaczki ;P
                    • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:44
                      Wiosenko Wiosenko
                      My dużo piszemy? My? smile
                      A jak Ty tasiemca rąbniesz, to aż miło sie czyta smile
                      Co do castagnusa to znów mam mieszane uczucia, Wiosenko, zapytaj lekarza, tak
                      będzie najbezpieczniej.
                      Fakt Mentafolio (o rany, jak ładnie brzmi, hihi), w spamie też trzeba okiem
                      rzucić.
                      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:48
                        no dzisiaj trochę naplodzilysmy, nie ukrywam, że się dotego mocno przyczynilam.
                        a teraz to już sie wogole rozkręcilam i ciężko mi stąd odejść wink

u mnie z FF przyszlo nie w spamie,a normalnie, ale tytul mialo jakiś taki jak
                        typowy spam. i gdyby nie uprzedzili o tym, to pewno bym nie czytając wywalila.
                        • mentafolia Sotie 01.07.07, 20:55
                          Nawet nie wiesz jak bardzo Ci tej ciąży zyczęsmile
                          • sotie Re: Sotie 01.07.07, 20:58
                            no, nie wiem co powiedzieć, ja jej tak samio zyczę sobie jak i każdej z nas
                            tutaj z osobna. no..
                      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:54
                        Ale o co chodzi z tym Wiosenkowym castagnusem?
                        • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:55
                          chyba o to czy można w 2 fazie brać (po 2 tabl).
                          • mentafolia castagnus 01.07.07, 20:58
                            Mozna brać.On ma w sumie działanie bardzo podobne do bromku,a jego spokojnie
                            mozna zażywać do czasu stwierdzenia ciąży.
                            To tak jak z wiesiołkiem.Każdy pisze,że tylko w pierwszej fazie.A ja o niczym
                            takim nie słyszałam.Moze gdyby kg dziennie brać to jakies skurcze by wywołał,ale
                            kilka kapsułek to watpię.
                            • sil.bi Re: castagnus 01.07.07, 21:09
                              Ja się nie piszę na wstanie do kompa o 8, ale o 9 już na pewno będę w pracy.
                              Super gdyby się udalo,pewnie i mnie by to na duchu podnioslo.Sotie, walcz jutro
                              dzielnie z testemsmile.
      • mentafolia Sotie :)) 01.07.07, 20:15
        Tez będę miała problem z zaśnięciem smile
        Żebym tylko nie musiała Cie przepraszać,jak wczoraj mnie Tess,za nakręceniesmile
        • sotie Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:18
          dziewczyny bardzo Wam dziękuję za dzielne kibicowanie, ale dajcie spokój,
          pośpijcie jutro wink bo jak będę wiedziala, że wszystkie tu bladym świtem
          przylecicie, to będę musiala tego testa zrobić smile a w sumie nie wiem czy chcę smile
          a nakręcanie powinno być karalne wink))
          • mentafolia Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:25
            Nakręcanie JEST karalne - w postaci niewyspania smile
            • sil.bi FF logowanie 01.07.07, 20:29
              Wiosenko,sprobuj też może z innego maila.Ja też czekalam dlugo i z
              niecierpliwości zarejestrowalam się ponownie podając innego maila-wtedy poszlo
              blyskawicznie.Powodzonka!
            • sotie Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:30
              smile))))))))))
              bardzo dobrze, chcialaś - cierp! wink
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:21
      FF mnie nie loguje, buuu, zosatłam tylko ja, a pomyslęć ze FF był ostatnia
      rzeczą której p[ragnęlam.
      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:24
        Wiosenko nic sie nie martw.
        z FF tak czasem bywa,że kilka dni trzeba poczekać.
        Podałas im swojego maila?Lada dzień powinni przysłać Ci login i hasło.
        A jesli nie to spróbuj moze z innego kompa?
        • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:26
          Mentafolia, to znaczy, że FF rozpoznaje użytkownika po jego IP?
          Jeśli tak to faktycznie z innego kompa trzeba, a jeśli nie to może z innego
          maila? Co Wiosenko?
          • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:29
            Jeden komputer - jeden FF.
      • aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 21:38
        Wiosenko, ff pewnie sie msci za Twoja niechec do niego, ale w koncu go zmusisz.
        Ja mysle ze ff rozpoznaje IP tylko wtedy gdy zaznaczy sie opcje 'remember me on
        this computer' czy jakos tak, inaczej to nie powinien... Poza tym gdyby cos mial
        przeciwko rejestrowaniu CIebie (oprocz czystej zemsty), to chyba by napisal, a
        nie ze wszystko ok a potem mail nie dochodzi. Musi byc cos z mailem, moze Twoja
        poczta automatycznie eliminuje spam, a nie wrzuca do specjalnej skrzynki?
        • ewinka22 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:20
          No więc i ja do Was zaglądnęłamsmile Wiecie ja z jednego kompa miałam 3 razy inne konto na ff wiec chyba nie zapamietuje IP. Choc noże fakycznie wyedy kiedy się da aby zapamiętalo mnie na danym komputerze. Ja Wiosenko radzę, spróbować na ten sam nick i haslo raz jeszcze i do skutu, ja tak raz mialam i robilam i w końcu za którymś razem zaskoczylosmile A ja jutro dopiero wieczorkiem Was odwiedzę i moze jakieś nowosci poczytam!smile Powodzenia Ewa
        • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:32
          No, wreszcie się do Was tutaj dokopałam... Sotie nie żartuj sobie tylko jutro
          testuj, bo Ci inaczej żyć nie damy....a może lepiej od razu idź na betę...
          przecież wiemy, że będzie ładna...wink Ale test będzie szybciej... wink)) Nie
          macie umiaru z tym nakręcaniem dziewczyny.. hi hi i kto to mówi???

Która jeszcze następna do nakręcenia..? Na Wiosenkę za wcześnie..., Mentafolia,
          a może i Ty zatestujesz? Czy jeszcze czekasz? Jeśli Twoja tempka pójdzie jutro w
          górę choc odrobinę, to warto się dobrze zastanowić czy testowac... Ja to pewnie
          już bym 5 razy testowała hi hi... Dzisiaj to już co chwila do kibelka latam
          sprawdzać śluz. Bo tak myślę zacznę testowac owulacyjnymi jak się śluz pojawi,
          lub tak cosik ok 10dc, żeby nic nie przegapić... Pewnie nie wytrzymam i polecę
          na monitoring...
          Nic nie zrozumiałam jak zrobic sygnaturkę ;-((. Może jutro przekopię się i
          spróbuję...

Wiosenko ten ff to chyba trzeba z uporemm maniaka... ja mam podobnie tylko z
          WorldPay. Chcę VIP'a a odrzuca mi transakcje z WorldPay. Niby to jest WorldPay -
          czyli na całym świecie a tu gucio, nic z tego. Ciągle to samo. Zmień komp i może
          nick i hasło zmień... nie wiem już co doradzić...

Iwinko, na Ciebie jeszcze za wcześnie do nakręcenia, a szkoda.

Pozdr

Tess.
        • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:38
          Hej Aquita chyba weekendowałas? A niech FF sie mści, ja chyba w chwilach
          namietnych prób wcisnęłam to Remember, moze mnie szaleniec zapamietał, mam w
          pracy dwa kompy, wiec jutro szaleję od rana, skrzynek mailowych mu wrzucałam do
          bólu, spamy do nas przychodza, M mi tu podpowiada, że nawet jak ma się blokady
          na spamy to i tak przychodzą. Chyba ze te platne jakieś programy są antyspamowe
          są lepsze, pewnie tak, bo poczta mailowa miedzybankowa ma takie zabezpieczenia,
          na przyklad, i pewnie wiele innych instytucji.

Jesli chodzi o castagnus, to na druga fazę chciałam łykac tylko 1 tabl, i też
          jestem zdania, że nie ma co szaleć i leki odstawiać, i cóż znów zacznie mi
          szaleć prl, a tak zacznę nowy cykl z jakąś harmonią. Mi lekarz mówił, że i w
          ciąży bromek się bierze, jesli prl skacze. Oczywiście, że spytam jutro gina,
          ale i tak wiem co powie, że brac bo to przecież ziolowe, on ma lajtowe
          podejście do takich spraw, i w sumie cóż nie ma ciąży to nie ma.

Piszcie dziewczynki piszcie milutko sie czyta.

Mentafolia nie mam stringów żółtych, buuu, piżamka za to żółta frunęła, bo
          właśnie ogłaszam zakończenie ceregieli pt staranka.

Sotie nakreciłysmy Cię, co ma byc to będzie, trzymam kciuki, bądź dzielna, spij
          spokojnie.
        • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:45
          no nie Tesi istne jaja, se tu robimy, testujmy jutro wszystkie, wspierajmy
          Sotie, Sotie, Sotie

ja mam jednego Quika, trzymam go na lepsze czasy, ja z reguły nie testuję, z
          zsensem to 10dpo, a zaraz u mnie bo za 2 dni plamienie, te 2 dni do
          wytrzymania, ale że teraz mam nadzieje to testuję za 9 dni, zaczynam odliczanie.
        • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:46
          dziewczyny tę stronę wypełniam tak?
          www.fertilityfriend.com/fforeg.html
          tylko te ramke na srodku wypelniam, czy tez te pola nick i mail po lewej?
          • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:50
            Wypełniasz to co po środku (oczywiście te 3 linijki) i klikasz 'next'.
            • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:55
              czyli tak robie, czyli dobrze, wiec bede go męczyć , bo zalazł mi za skóre,
              dobrej nocki dziewczynki
              • tessie124 Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:29
                Witajcie,

Co słychać??? Sotie jak Twój test? Mentafolia i Wiosenka jak tam Wasze tempki???
                U mnie nic nowego. Sil.bi widziałam Twój wykres, rzeczywiście same wzloty i
                upadki... Tylko dlaczego to nie jest w skali Celcius? Masz termometr na
                Farenhite'a? Nie wiem, może w innej skali wyglądałoby to nieco inaczej. Niby nie
                sama tempka jest ważna tylko wykres jako taki, no ale jak tu człowieku zorientuj
                się czy tempka nie za wysoko albo za nisko...? Sorki, ale to takie moje
                przemyślenia - po prostu trudniej interpretowac wykres w mało znanej skali...
                Dobra, jeżeli Tobie tak wygodniej...ok.

Pozdr

Tess.
                • tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:32
                  A swoją drogą to może by i nową listę o ddzielnym wątku...?
                  • ivinka275 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:46
                    Tess, bosko, jak przeczytałam, że chciałaś i mnie wczoraj ponakręcać to się
                    uśmiałam, ani ja Ciebie ani Ty mnie, no nie damy rady mieć objawów Ty w 4 a ja
                    w 7 dniu cyklu smile))
                    Pomysł z listą super, zaraz się tym zajmę smile
                    No, Sotie, to ja stoję na stanowisku i czekam na info smile
                    • mentafolia Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:52
                      Dzień dobry

Tess,pod wykresem z lewej strony masz "view in celsius".
                      Mnie dzisiaj wykres poleciał w dół.
                      Ja wiedziałam,że tak będzie...
                      • tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:08
                        No widzisz Mentafolia, co ślepemu po oczach... Muszę zobaczyć Twój wykres...
                        gdzieś tu jest...

Pozdr

Tess.
                      • tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:18
                        Mentafolia przykro mi ;-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
                        • mentafolia Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:22
                          Dzięki Tess.
                          Trudno,widocznie nie pora na to...
                    • aneczka_78 Witam i ja w ten piekny poranek 02.07.07, 07:54
                      Sotie jak test?? A co ureszty? Wiosenka co u Ciebie? A ja od rana zaczynam walke
                      z FF moze dzis mi sie udasmile
                      • aneczka_78 Re: Witam i ja w ten piekny poranek 02.07.07, 08:09
                        U mnie 10 dpo, i zostały 3 dni do niechcianej @. Mam przeczucia, że niestety w
                        tym miesiącu też nici. Ale już dziś zaczyna mnie korcić żeby zrobić testsad
    • sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:31
      tak szybko mnie się stąd nie pozbędziecie ha ha
      wyszla mi piękna krecha... kontrolna smile
      drugiej nawet przez lupę nie widać.
      nawet nie jestem specjalnie rozczarowana..
      Mentafolia, daruję Ci te przeprosiny chyba. ściskam smile
      teraz chyba aneczkę trzeba nakręcić smile))
      • sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:34
        a wiecie co, mój mąż mnie rozwalil
        rano orzekl, że test jest zepsuty i potem i tak się okaze że jestem w ciąży
        hehe slodki... uważa tak dlatego, bo "dawno nie mialam @". pińcset razy mu
        tlumaczylam te zawirowania z dupkiem. chyba nie do końca w ogóle kojarzy o czym
        mówilam wink
        • aneczka_78 Sotie....... 02.07.07, 08:38
          ..... jak Tobie wyszła jedna to mi już napewno, więc proszę mnie nie nakręcaćsmile
        • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:41
          Twój M ma rację. Dopóki @ nie przyjdzie nie uwierzę, że nie jestes w ciąży... A
          może by tak betę???

Pozdr

Tess.
          • ivinka275 Sotie 02.07.07, 08:46
            Hmm, zastanawiające. Sotie, a jak Ty się Słońce czujesz w ogóle?
            Jaką masz zazwyczaj lutealną? Test jak test, nawet tydzień po terminie może być
            niejednoznaczny, a czujesz się jakoś inaczej niż zazwyczaj?
            • sotie Re: Sotie 02.07.07, 08:50
              ja Was blagam, przestańcie... smile zadnej bety!
              lutealną normalnie mialam krótką, średnio 10 dni, ale na dupku ładną dłuższą 14-
              16 o ile dobrze pamiętam. teraz uważam, że owu mialam w 7dc, więc póki nie
              minie jakieś 18 dni, to już żadnych testów nie robię wink
              a czuję się najnormalniej w świecie, brzuch mam wzdęty, ale to pewno po
              obżarstwie niedzielnym.
            • remka1 Witam:):):) 02.07.07, 08:54
              Witam wszystkich tak z rana smile Widzę,że wasze forum tękni życiem przez cały
              czas! No to super! Pozwalam sobie od czasu do czasu wtrącić się do waszych
              dyskusjii, czytam wiele (a jest co czytać, a jak!). Miło tu i na dodatek zawsze
              ktoś jest!

Sotie, myślę tak jak Tessie, że dopóki nie ma @ to jest nadzieja. Z testami
              jest różnie.A jak temperaturka się zachowuje?
              • sotie Re: Witam:):):) 02.07.07, 09:00
                witaj remka wink
                tempka wysoka, wykres ukryty w kropkach w moim podpisie.
          • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:50
            Sotie, zrób jednak cytologię i to jak najszybciej...

Pozdr

Tess.
            • sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:51
              tessie, ale po kiego czorta ten pośpiech?
              • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:56
                O ile dobrze pamiętam to Ty powinnas ją robić co pół roku a ostatnio robiłaś rok
                temu. Sorry, ale zdrowy rozsądek tak podpowiada.
                • sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:59
                  nie wiem czy powinnam co pól roku, tylko sama z siebie tak zawsze robilam,
                  teraz też zrobię, spokojnie.
                  tak to zabrzmialo, jakby mi jakieś nieszczęście grozilo, jezeli jej dzisiaj nie
                  zrobię wink
              • remka1 Re: no więc... 02.07.07, 08:57
                Nie, pośpiech nie wskazany. Nieraz się okropnie nakręcamy, a tu spokój taki
                ważny. Spokój a nie stres!!!
                • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 09:00
                  Dobrze, bez pośpiechu, ale zrób w tym tygodniuwink i przestane Cię męczyćwink
                • sotie Re: no więc... 02.07.07, 09:01
                  ale pośpiech dotyczyl cytologii wink))
                  • remka1 Re: no więc... 02.07.07, 09:04
                    ok niech będzie, tak czy siak lepiej na spokojnie niż w stresie smile
                  • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 09:06
                    No jasne, a betę to możesz zrobić albo nie robić. Ona w końcu niczego nie
                    zmieni, ciąża jest lub nie, bez względu na betę...
    • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:31
      Sotie,trudno.
      W końcu się doczekasz,zobaczysz.
      Ty Tessie też.

U mnie to jednak PMS wczoraj był.
      Nie mam chęci do pracy,armosfera jest beznadziejna.I to też zdecydowało o mojej
      przeprowadzce.Mam nadzieję,że nie będzie jak z tą pracą i nie będę żałowała.
      Miałam fajną to chciałam jeszcze lepszą,no i trafłam tutaj....zamienuł stryjek
      siekierkę na kijek he he ..Chyba mi na mózg wtedy padło.
      Na 11 idę na badania,potem znowu praca i tak do wieczora.sad
      Trzymajcie się dzielnie wszystkie.
      Od czasu do czasu Was podczytam,ale na luzie raczej nie pogadam.
      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:41
        ej, no kochana, przeciez wszystkie się doczekamy!!!
        każda w swoim czasie, o ile nie powariujemy do tego czasu wink
        mentafolijko, wierzę że przeprowadzkowo wyjdziesz naprawde na lepsze, no i
        zmienisz pracę, klimat, otoczenie etc będzie lepiej, zobaczysz!
        no i wierzę, że jutro zajrzysz tu z lepszym nastrojem smile bardzo cieplutko cię
        ściskam! nie wiem jakie badania robisz, ale też za nie kciuki potrzymam!
        buźka*
        • monaliska1985 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:46
          witajcie. ja 10 lipca chyba zrobie test bo wtedy powinnam dotac okres. ale juz
          teraz sfiksuje. caly czas mysle czy jestem czy nie, pobolewa mnie troche
          brzuch, czy to moze juz byc jakas oznaka? pewnie nie ma sensu robic testu juz
          teraz tylko czekac do 10 ?co myslicie. aha i jeszcze mam pytanko strasznie mnie
          boli glowa 2 dzien od slonca, ale nie wzielam tabletki bo boje sie ze moge
          zaskodzic jesli bede. to dobrze ? nie wolno mi brac nic poki sienie upewnie?
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:44
      cześć Dziewczynki, ale nas tu pełniutko
      dziś tempka 36.65, jest ok, dzis monitoring nr 5 w celu polukania czy pęcherzyk
      ppękł i cóż pozostaje czekanie.

Aneczka czy Ty też walczysz z FF, ja nie mogę się zalogować, próbowałam już z
      drugiego kompa, i kombinacje alpejskie stosuję i nic. Jak przyjdzie kumpela,
      przesiądę się na swój i tam popróbuję. Nie chcą mnie i tyle.

Aneczka rób teścik rób, a co se będziesz żałować, ale oczywiście lepiej
      poczekać.

Sotie co ma być to będzie, ja tylko raz betę poszłam zrobić, szkoda kasy.
      Poczekaj cirpliwie i testuj za tydzień.

Mentafolia wrzuć wykresik, nie chce mi się kopać, szkoda, że spadła, ale samo
      życie, jak zamieszkacie razem, to zobaczysz blixniaki pykniecie.

Tesi Sotie zdąży zrobić i test i cytologię, na raka nie umiera się od razu,
      tydzień w tą czy w tą, nie stresujmy dziewczyny. Jezu Tesi Ty mi tylko nie pisz
      że mam betę robić, kobieto ja po 10 litrów tankuję, bo kasy za dużo mi
      stopniało, a że ciągniemy pewną inwestycję do końca, to już niedługo na
      piechotę będę chodzić. Teraz lepiej niech Sotie nie robi cytologi, po @ lepiej.

Remka cześć, jestem w szoku, dużo nas tu ostatnio, i wesoło się zrobiło, Sotie
      ma przepiękny wykresik w stopce.

Sotie zmień sobię tę stopkę, taka ona niewidoczna prawie.
      • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:48
        Tak wiosenko ja też walczę z ff, niechce mnie zalogowac - odsyła za jakiś czassad
      • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:50
        Mentafolia dziś robi cytologię i chyba prg?
        Kochana ja też wierzę, że ułozycie sobie razem życie, wiadomo to ogromna
        zmiana, być już razem 24h, to prawie jak młode małżeństwo, miłość wszystko
        zwycięży. Rety ale napisałam, sama słodycz.

Testuję w sumie nie wiem po co? już za 8 dni
        • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:54
          Dziś cyto,progesteron w nastepnym cyklu.O ile się nie wystraszę...
          • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:15
            mentafolia napisała:

> Dziś cyto,progesteron w nastepnym cyklu.O ile się nie wystraszę...

z czego tu się bać? ten kolega taki straszny? wink))
      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:52
        Dzięki dziewczyny,niesamowite jesteście,że mnie tak na duchu podtrzymujecie.
        Bo ja sama nieźle potrafię się wkręcic w czarnowidztwo...

Mnie sie podoba stopka Sotie,taka dyskretna,wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.
        • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:10
          a fakt, dziś cytologia z kawką u znajomego smile
          dzięki za obronę mojej stopki mentafolio smile wiosenka, na wlasnie ma być
          dyskretna, mialam zamiar postawiuć jedną kropkę, ale się nad wami zlitowalam
          hehe
      • melani5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:01
        Dzieki Wiosenko.Ja tez tak myslalam ze najwczesniej od czwartku, ale M mnie
        popedza tak jakby to mialo przyspieszyc owulacje.Wczoraj brat M "chrzcil" swoja
        druga corcie-Hanie.To wlasnie przez Hanie podjelismy staranka-taka slodka.
        Gdzie pojdziemy do sklepu to kupujemy ubranka-dla Hani,ale z zaangazowaniem jak
        dla wlasnej dzidzi.
      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:13
        wiosenka1 napisała:

> Tesi Sotie zdąży zrobić i test i cytologię, na raka nie umiera się od razu,
        > tydzień w tą czy w tą, nie stresujmy dziewczyny.

buahahaha
        no wiosenko, malo kto tak potarfi pocieszyć, no naprawdę smile
        • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:28
          chyba mnie dopadl syndrom wykonanego testu, tak coś czuję że nadciąga @ ;[
          • sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:52
            O matko,ale sie rozpisalyscie Dziewczynysmile. Na razie tylko omiotlam watek
            wzrokiem,zeby zobaczyc,co tam u Sotie i...no trudno,trzeba probowac dalej.
            Znam 'smak' jednej krechy,bo sama ja pare dni temu widzialam. Rozczarowanie u
            mnie bylo, bo pierwsy raz spozniala mi sie @. Teraz od dwoch dni glupie
            plamienia,ktore nieuchronnie zapowiadaja @sad. a wiecie co,troche nie rozumiem
            tego nakrecania sie na ciaze Sotie,bo przeciez wzrost tempki to nie
            wszystko...? Buziaki z biura wszystkim!
            • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 11:39
              sil.bi, ten smak zna każda z nas wink u mnie aż tak gorzki akuratnio nie byl,
              gdyż nie ja się nakręcalam, ale forumki się nakręcaly heh

a tak na marignesie, to co równie ważnego jak tempka powinno wystąpić? (no
              prócz seksu oczywiście wink)) )
              • sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 11:53
                > a tak na marignesie, to co równie ważnego jak tempka powinno wystąpić? (no
                > prócz seksu oczywiście wink)) )

Wiesz, ja to ekspertem nie jestem,ale czytalam bodaj na FF,ze nie ma
                udowodnionej scislej korelacji miedzy tempkami a ciaza, ze moze byc szereg
                innych objawow,a moze nie byc ich wcale. Moze bardziej doswiadczone kolezanki
                to zweryfikuja?
                • mercy2 :( 02.07.07, 12:09
                  Czuję, ze @ nadciąga sad((((
                  Od następnego cyklu starania na maxa, no ile można czekać, hihihihi.
                • sotie Mentafolia :) 02.07.07, 12:24
                  no melduj nam tutaj jak krzywa nastroju się ksztaltuje, jak wizytacja na fotelu
                  i w ogóle smile
                  • wiosenka1 Sotie 02.07.07, 12:38
                    ja mam takie nieudaczne żarty, często w życiu zdarza mi się coś palnąć!
                    ale chyba nie zraziłam?
                    pozdrawiam Was wszystkie, pomalutku zbieram się na usg nr 5
                    • sotie Re: Sotie 02.07.07, 12:43
                      nic się nie stalo, ja odporna wink
                      powodzenia na usg!!!
                    • tessie124 Wiosenko... 02.07.07, 12:46
                      Wiosenko zbieraj się zbieraj i nam tu dobre wieści przynoś. Troszkę płynu w j.
                      Douglasa i piękne ciałko żółte.

Powodzonka

Tess.
    • megisa1 melduję obecność ;D 02.07.07, 10:06
      oj dziewczynki ale żeście sie rozpisały...kurcze moze znajde czas żeby
      nadrobić...póki co jestem

u mnie jeszcze gdzieś z 5 dni do @
      która pewnie przylezie bo szanse marniutkie
      (moze ktos akcję "plecki" pamięta) sad

ale juz mi główka najwidoczniej figle płata big_grin albo to mój ukochany
      progesteron...

wczoraj mnie odrzuciło maksymalnie od kawki przy sniadanku....szok nr 1,
      szok nr 2 nastapił przy otworzeniu pastelli z makreli...tak mi sie zebrało że
      myslałam że bedzie paw....już mi tak slina nabiegła...pewnie wiecie o co chodzi
      ...oj wyszłam na taras głęboko pooddychać i na sniadanko był sucharek sad
      pomogło big_grin

eh
      • mentafolia Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 10:13
        Megisa,jak widzę Twój wpis to od razu wiem,ze jestes przed @.smile)
        Po przyjściu @ znowu nas olejesz ha ha;
        Nie nakrecaj się tak,za wcześnie na objawy smile)
        Mnie tam codziennie rani rzygac się chce wink
        • megisa1 Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 11:38
          mentafolia jak ty mnie dobrze znasz big_grin...heheh

...ale nie oleje tylko bedzie lizać rany sad

...no mi tez sie chce rzygac czy to przed @ czy to po @
          ale wyłaccnie w dni pracujace! hehehe mysl o 8 godzinach tak na mnie działa
          heheh

w weekend to jakaś nowość wiec stawiam na główkę albo jakieś hormonkowe
          zachwianie
          • mentafolia Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 12:58
            Swoje rany szybciej wylizesz w naszej obecności smile

Ja pawia też czasami mam ochotę puścic przed pracą.
            Jak juz czuję,że nie dam rady to wtedy dzwonię,zmyślam,że fatalnie sie czuję
            lub cos w tym stylu i biorę urlop.
            Tym sposobem nigdy nie mam zaległego,niestety.
            • megisa1 Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 14:14
              no ja tak nie mogę... ale nie ma tego złego mam 12 zaległego i 26 bierzącego big_grin
              a niech sie zbiera bedzie jak znalazł po macierzyńskiem smile))

..ja w drodze do pracy otwieram w autku wszystkie okna....jak człowiekowi zimno
              to o rzyganiu nie mysli hehehe ja widać każdy ma swoje sposoby big_grin
              • mentafolia Megisa 02.07.07, 14:54
                Mogłabyś mi wrzucić skład oleju,o którym pisałas na innym wątku?
                W kazdym razie idzie mi o miksturę którą podobno popijasz smile
                • megisa1 Re: Megisa 02.07.07, 20:28
                  mentafolia składu ci nie podam hehe bo az takim małym chemikiem nie jestem
                  ale gdybys go szukała, to musi być
                  olej lniany tłoczony na zimno NIEOCZYSZCZONY

Z tego co wiem to Oleofarm ma tylko licencje na tłoczenie takiego oleju.
                  Robią go na zamówienie i ma ważność 30 dni, koszt chyba jak dobrze pamiętam z
                  45zł.
                  Gdybyś szukała w necie to ten olej ma kwasy omega 3, po tym haśle tez duzo sie
                  dowiesz....ja diety dr Budwig nie stosuję...bo pewnie na to tez gdzies trafisz

ale piję 3 duże łyżki oleju zmiksowane z jogurtem naturalnym i jakimiś
                  owocami...pewnie gdyby nie świadomość ze jest tam olej, piło by sie
                  nieźle....bo oleju wogóle nie czuc tylko taki orzechowy posmak no ta
                  świadomość ;D

pazury zrobiły mi sie twarde, włosy sie swiecą, o jakis przytkaniach to wogóle
                  zapomniałam....polecam...rewelka

jakby co to pisz big_grin
                  • mentafolia Re: Megisa 02.07.07, 20:48
                    Dzięki.
                    Własnie chciałam wiedzieć co to za olejowe mikstury.
                    Moja teoria się potwierdzasmile,dalej o tym piszę,jeśli chcesz poczytać.
                    Olej lniany tez zawiera mnóstwo NKT i cudownie działa na całego człowieka smile
            • sil.bi Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 15:36
              Dobre,bo ja wlasnie wrocilam od lakarki ze zwolnieniem na kilka dni. I nawet za
              duzo nie wymyslalam,po prostu powiedzialam jej, ze mam dola,bo kolejna proba
              nieudana i ze nie moge sie w zwiazku z tym skupic na pracy. Lekarka wykazala
              sie zroumieniem i od srody do piatku mam sie relaksowac w domku z dobra ksiazka
              w dloni.
              • tessie124 Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:25
                Oh Aregiec, wiedziałam że się za Toba stęskniłam, wiedziałam... Z Twojego
                wykresu wynika, że jeszcze wszystko jest możliwe... głowa do góry i uśmiech na
                twarzwink))) Uda się nie teraz to za miesiąc i już. Musi się udać!!! Zrób ten
                progesteron, nie ma czego się bać. Przynajmniej będziesz wiedziała z czym
                walczyć. A to, że nie będziesz wiedziała, że jest zły (jeśli jest) nie
                zlikwiduje problemu. Tylko będziesz żyć w błogiej nieświadomości nie posuwając
                się do przodu... A może jest ok, to sie uspokoisz...

Aneczko, chciałam zerknąć na Twój wykres... nie wiem czy masz jutroo testować
                czy nie... No cóż jeśli masz ochotę to przecież nie zaszkodzi...a może coś
                wyjdziewink Wiosenko i co, masz to ciałko żółte??? Odpowiedź na tak proszę mi tu
                zaraz przysłać....!

Ja to już naprawdę, właśnie wróciłam z poczty i mam dziecko w Afryce - opłaciłam
                adopcję serca... A co, na monity to mogę wyrzucać kasę, a na pomoc dla kogoś to
                nie??? I czuję się lepiej wink)) Po drodze wstapiłam do apteki i dokupiłam
                jeszcze testy owulacyjne - te tańsze LH. Mam ich już w sumie 20 LH+ 5 + 4. W
                zasadzie to mogę testować od dzisiaj, bo chyba pojawił się jakiś śluz - mokry,
                śliski... Jak na mnie to owulacja za wcześnie, ale co tam. A nóż widelec
                porypało się wszystko i będzie wcześniej??? He, he już owul u mnie wcześniej to
                byłby cud, he he. I chyba pójdę zatesuje, kurcze ja bez tych testów żyć nie
                mogę...

Sil.bi dobrze, że siedzisz w domu ja też, będzie nam raźniej...

Pozdr

Tess.
                • sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:36
                  Sluz to kolejny ciekawy tematsmile. Ja juz sie dawno zakrecilam w jego obserwacji
                  i najpierw kazdy wydaje mi sie sticky, potem kazdy creamy, a tego
                  najwazniejszego,czyli watery nie moge uchwycic. moze macie jakeis niezawodne
                  sposoby obserwacji?
                  Tess, a Ty siedzisz w domu,bo tak chcesz, czy musiszwink?
                  • tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:46
                    I chcę i muszę... mam urlop. Później planujemy gdzieś wyjechać, chociaż na
                    tydzień...

Ja to automatycznie sprawdzam śluz jak idę siusiu i namiętnie łykam wiesiołek.
                    Prawdę mówiąc to mogłabym go garściami łykać i czasem to chyba nawet więcej niż
                    3x2kaps...

Pozdr

Tess.
                    • sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:10
                      A na co konkretnie ma pomoc ten wiesiolek?
                  • aneczka_78 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:48
                    Tessi to mój wykres
                    www.nmpr.bfe.pl/pelny/index_pelny.php?analiza=tak
                    login - aniakow
                    haslo - dawidek
                    • tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:11
                      Aneczko, a kiedy spodziewasz się @? Na razie jest 9 dni wyższej tempki, chociaż
                      to też trudno określic bo w 1 fazie 3 były nie zmierzone i w 2 jedna. Można więc
                      tylko gdybać... Najwcześniej jutro zatestuj, ale nie rób sobie zbyt wielkich
                      nadziei. Chyba jeszcze za wcześnie na testowanie. Jeśli tempka pójdzie jutro w
                      górę to testuj, a jeśli nie to czekaj.... Taka jest moja rada...

Pozdr

Tess.
                      • aneczka_78 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:17
                        Dzieki. Wiem, że jeszcze czs - conajmniej 3 dni. Ale właśnie tak to jest u mnie
                        z ta cierpliwosciasmile
                      • tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:18
                        Aregiec, a nie robiłaś sobie monitoringu? Wiadomo by było, czy jest pęcherzyk,
                        czy dojrzewa, czy jest ciałko żółte. A testy owulacyjne? Ja tam jestem ich
                        wielką fanką. W ostatnim cyklu wyniki z testu pokryły się z wynikami usg...
                        Pomyśl o tym, łatwiej walczyc jak wiadomo z czym...

Wiesiołek tzn olej z wiesołka w postaci kapsułek Oeparol jest na poprawę śluzu.
                        Trzeba go brać 3x2 kaps i rezultaty są ponoć po 3 miesiącach.

Pozdr

Tess.
                        • aregiec Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:25
                          Trochę już o tym myslałam ale doszłam do wniosku, ze damy sobie jeszcze czas
                          przez wakacje bo i tak chcemy gdzies pojechac. Moze własnie jak sie nam klimat
                          i miejsce zmieni to jakieś efekty będą. Ehh czyms pocieszać sie trzeba.
                        • sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 18:25
                          OK,zatem nabędę wiesiolka, może pomoże,a na pewno nie zaszkodzi.Dzięki,Tess.
                          • tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 18:35
                            Tylko ten wiesiołek to bierz do owulacji, później już nie. On powoduje skurcze
                            macicy, więc dla ewentualnej dzidzi to nie za dobrze. Owulację wystarczy
                            określić tempką.

Pozdr

Tess.
                            • tessie124 Wiooooseeeenkoooooooooooo! 02.07.07, 18:37
                              Wiosenko, co z Twoim pęcherzykiem? Co z ciałkiem żółtym??? Dlaczego się nie
                              odzywasz?????

Tess.
                              • tessie124 Wieczór dzień 7... 02.07.07, 19:15
                                Tak więc zatestowałam owulacyjnym dzisiaj bo już zaczynam pływać. Pojawił się
                                śluz, niby nie wiele, ale rozciągam go na 3-4cm. Sa 2 kreski, ale testowa dużo
                                jaśniejsza od kontrolnej. Przez 20 dni mogę spokojnie testować takimi samymi
                                testami i zobaczymy. Na usg chyba zapisze się na 16-17dc... Tylko 17dc to będzie
                                12.07 i mój M idzie do swojego androloga, no ale może uda sie jedno i drugie.
                                Zobaczymy.

Dziewczyny, jest tam kto???

Pozdr

Tess.
                  • aregiec Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:02
                    Kurcze Tess własnie tak sobie pomyslalam, ze moze wlasnie u mnie ten problem co
                    u Wiosenki. Ja zawsze mialam cykle 25-26dniowe a ostatnio ciagle mam 23dni.
                    Moze sa za krotkie? Moze prawidlowa owu jest tylko w takim 26 dniowym. A ja
                    glupia sie ciesze, ze owu szybko u mnie przychodzi a tu moze jej wogole nie ma
                    sad, ehh.
                    No ale przeciez wszystko bylo ok. W listopadzie 2006 zaszlam w ciąze bez
                    problemu, w pierwszym cyklu starań!!! Niestety poroniłam... sad Myslicie, ze w
                    tak krotkim czasie moglo mi sie cos popiprzyc z hormonami?
                    No nic moze faktycznie wybiore sie na ten progesteron.

Aneczka ja bym sie jeszcze wstrzymała z testowaniem ale ja do tych cierpliwych
                    naleze ;P Jeden test w życiu zrobiłam i był pozytyw smile i nawet wiedzialam, ze
                    bedzie smile Teraz choc nie czekam na @ to zawsze przychodzi w terminie sad wiec i
                    zatestowac nie ma okazji.
    • mercy2 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:48
      Ło matko, ale śie przez weekend rozpisałyście wink I ja się serdecznie witam w
      nowym wątku smile
      Soti - trzymam kciukasy i tylko spokojnie wink Będzie dobrze coś tak czuję wink
      • aregiec to i ja się melduję ;) 02.07.07, 11:39
        Megiska to przez Ciebie postanowilam wyjść z ukrycia ;D choć dziewuszki nie
        myslcie sobie, ze nie wiem co u Was bo na bierząco Was podczytuję. No i jak
        widać cięzko mi się z Wami rozstać na dobre. A kurcze długo nie pisałam dwa
        tygodnie równe no i tym sposobem u mnie juz 16dc - 6dpo!!! Ale jak patrze na
        mój wykres to złudzeń żadnych nie mam bo te tempki po owu jakies takie niskie
        sad. Tak więc postanowiłam się ujawnić i podopingować innym. Zaraz luknę na
        nasza liste która tam najwyzej sie plasuje smile
        • tessie124 Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 12:14
          Witaj Aregiec, właśnie wczoraj o Tobie myślałam co z Toba się dzieje??? Wykres
          masz ok Poszedł ładnie w górę i oby tak dalej... Jak pewnie wiesz ja jestem
          dopiero 7dc i już fiksuję, bo nie mogę sie doczekac owulacji i testowania i w
          ogóle nakręcania... Ja to chyba tak trochę to nawet dla samego nakręcania się
          kurcze blade. Nienormalna jestem czy co? Już niedługo i będziesz testować
          (będziesz?) Kurcze, ja chyba naprawdę minęłam się z powołaniem - powinnam byc
          ginem...

No pozdr

Tess.
          P.S. Sotie może rzeczywiście poczekaj z cytologią na po @... Mentafolia, a nie
          sądzisz, że i Ty powinnaś zrobić cyt dopiero po @?
          • mentafolia Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 12:56
            Sotie,ja się nie gina boję,tylko wyniku progesteronu.Że niski będzie ;
            Tessie,nie jest tak,że cyto mozna robić tylko po @.Mozna tez przed,byleby
            plamienia nie było,bo wtedy w obrazie wyjdą krwinki czerwone.
            Pogadalismy,zapytałam co sądzi o staraniach w tym wieku,czy nie za stara jestem
            he he.Gin na moje pytanie obśmiał się jak norka i jako ,że jest baaardzo
            sympatycznym i kulturalnym człowiekiem,powiedział,że jestem zdrową babą
            (sic!),bardzo młodo wygladam ( moje ego urosło )i żebyśmy brali się do roboty
            jak najszybciej.
            Aha,jeszcze powiedział,ze ryzyko wad tak naprawdę rośnie po 40,a nie jak mylnie
            się uważa po 35r.ż.
            Pogadalismy jeszcze o wakacjach,dostałam skierowanie na progesteron i tyle.

Tess,nie jestes nienormalna.Po prostu napalona na dzieciątko i tyle.Co złego w
            testowaniu?Nikomu to przecież krzywdy nie robi.Jak dla mnie mozesz testować co
            10 minut smile
            • tessie124 Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 13:01
              Progesteron można jakoś podwyższyć, więc to chyba nie powinien byc problem... Co
              do testowania... no cóż moja kieszeń na tym ucierpi baaaaardzowink

Pozdr

Tess.
              • sotie Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 13:07
                Mentafolia, dokladnie, jak będzie niski, to da się powyższyć, tym sie nie
                przejmuj smile a wizytacji u takiego gina na poziomie to zazdroszcze smile no i
                budujące co powiedzial smile
                • aregiec Niespodzianka :D 02.07.07, 13:33
                  Dziewczyny na wątku z lista mam dla Was niespodziankę, mam nadzieję, ze mój
                  pomysł sie Wam spodoba.

Ja też sie zastanawiam czy nie zrobic sobie badania progesteronu. Wypadałoby
                  jutro albo pojutrze ale kurcze chyba jednak za bardzo sie boje wyniku.

Tess, ja to o Was ciagle mysle big_grin
                  • tessie124 Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 13:49
                    Dzięki Aregiec, niespodzianka superwink Chociaz prawde mówiąc to myslałam, że to
                    będą ciążowe fluidkiwink)) Może niebawem Słonko tak będzie. Ta niespodzianka
                    naprawdę Ci sie udała!!!Buziakiwink)))))))))))))))))))

Pozdr

Tess.
                    • aregiec Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 13:59
                      Ciesze sie, ze Ci sie podoba no ale zobaczymy jak inne Dziewczyny. A co do
                      ciązowych fluidków - och gdybym tylko mogła to od razu bym posłała tysiące no
                      ale cóż - moze kiedys...

Ale sie za Wami steskniłam smile
                      • aneczka_78 Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 14:13
                        Dziewczyny kochane a jak myslicie jak bym zrobila jutro test wyjdzie??
                        Qrcze juz mnie bierze, nakrecam sie i pytania zadaje jak 15 latka <lol>
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 19:36
      dziewczyny rozkładacie mnie na łopatki, toz ten wątek niebawem nie będzie
      chodził, wczoraj założony a tyle juz wpisów, czyżby ten lipiec to jakiś dobry
      znak dla nas wszystkich tu zgromadzonych

sorki że tak późno, ale młody dzis juz nie w przedszkolu, więc trza było babcię
      odciążyć trochę, a i sprzatanie bo nosi się strasznie, i pranie, i gotowanie,
      i jeszcze 8kg truskaweczek do pomrożenia

dobre wieści przynoszę, płyn w jamie D jest, owu dokonana, ciałko żółte juz
      mnie nie obchodziło, pewnie gdzieś ukryte było, zrobię prg w 7dpo, to sie
      dowiem czy z ciałkiem żółtym ok, w każdym razie endo w całej jamie 14mm,
      jedynie przy ujściu szyjki 4mm, eureka jakl dla mnie, 5 cykli temu zaczynałam
      od endo w porywach do 7mm

a teraz czaszkuję czy jednak w zeszłym cyklu to ja czasem też owu nie miałam,
      12dc i 17dc pęcherzyk niby bez zmian, w 17dc skok tempki, a w 28dc płyn w zat
      D? dobra już nie myślę, bo to dobijające, teraz najchętniej bym monitorowała
      każdy cykl

Mentafolia i zobacz owu dokonana, a linia na poziomie 36.55, pierwsza wyzsza
      36.75, druga 36,65 i gdzie tu magiczne 0,5 stopnia nigdy tak nie miałam. Wiesz
      co Ci jeszcze powiem, chyba to Ty pisałaś że bolą Cię długo jajniki, otóż od
      porodu 04.2006 każdy mój cykl stał się bardzo bolesny, miałam wrażenie że ból
      trwał przez cały cykl, krzyz nawet mnie bolał, zawsze prawy jajnik, jak
      zaczęłam ponownie obserwować cykle, zauważyłam, że przed owu i po owu
      najbardziej, gdzieś czytałam że jak pęcherzyki nie pękają, to taki ból jajinika
      trwa jakby bez końca, wg mnie znajduje to wytłumaczenie, bo taki pęcherzyk
      rosnuie i rosnie i nie peka, dopiero z @ sie wydala lub wcześniej się wchłania.
      Dopiero w tym cyklu z castagnusem odczułam ogromną ulgę, miałam lekkie
      pobolewanie wczoraj. Coś w tym jest, wiem że rozgryziesz temacik.

A castagnus w ciązy nie wolno przyjmować, mam brać do stwierdzenia ciąży, bo
      coż gdy odstawie to znów cykl zacznę z hustawką prolaktynową. Będę go brać jak
      bromek czyli na noc, bo właśnie u mnie prl po obciążeniu MTC czyli ta
      prolaktycośtam jest w miare dobra czyli nie mam prolakty... czynnościowej a
      raczej spoczynkową, czyli po nocy miałam zawsze dużą.

A ja o Was wszystkich mysłałam myjąc dziecku wypaćkane buty, ale się usmiałam,
      bo tak się z Wami zżyłam.

Mentafolia kiedy robisz prg? ja sobie zrobię i w piuątek i w poniedz, mam jedno
      skierowanie, ale ciekawa jestem jaka będzie różnica.

zaraz cd idzie ryksa
      • mentafolia Wiosno :) 02.07.07, 19:56
        Gratuluje płynu w zatoce D.smile
        Mnie jajniki w życiu nie boały,ale dzieki za info!smile
        Progesteron zrobię w nastepnym cyklu,tez juz poszedł na straty.
        Co to jest ryksa?
      • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:10
        No, Wiosenko super. To endometrium to jest fantastyczne. No jeżeli teraz nic z
        tego nie będzie to ja wymiękam. No tak, no tak Sotie zaciąży, Ty Wiosenko też a
        my biedne sieroty zostaniemy same ;-( Mam nadzieję, że nam wszystkim wreszcie
        sie uda... A ten wątek rzeczywiście robi się długaśny - tak jak moje cykle...ha
        ha 100 postów jednego dnia... Przedtem było 600 (prawie) w ciągu 2-3 tygodni...

Trzymam kciuki Wiosenko...
        A wiesiołek i tak będę łykac w 1 poł cyklu, inaczej zbankrutuję wink)) niech
        sobie działa nawet jak placebo, ale działa.

Pozdr

Tess.
        • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:15
          Wiosenko, kiedy jajeczko uwolni się z pęcherzyka Graafa i idzie sobie jajowodem,
          to pęcherzyk już bez jajeczka zapada się i tworzy się z niego ciałko żółte. To
          ono produkuje progesteron i pełni funkcję łóżyska we wczesnej ciąży... Po prostu
          zapytaj czy było ciałko żółte - gin będzie wiedział o co chodzi. Mogło być
          przysłonięte albo coś...

Pozdr

Tess.
        • mentafolia Tess 02.07.07, 20:18
          Ale ja wcale nie miałam na myśli,że wiesiołek nie działa smile
          Owszem,działa,i to bardzo fajnie,tylko nie na śluz.
          Kiedyś czytałam wywiad z jakimś profesorem z kliniki piękności w Szwajcarii.
          Mówił,ze na dobre samopoczucie,zdrowe serce,skórę,układ hormonalny i na młodość
          poleca wypijać codziennie na czczo łyżeczkę oliwy z oliwek,która zawiera mnóstwo
          NKT.
          I wiesiołek tez ma mnóstwo tych kwasów.
          A jak człowiek jest zdrowy to i śluz lepszy i łatwiej zaciążyć.Ale to taki efekt
          uboczny smile)
          • mentafolia Re: Tess 02.07.07, 20:19
            No i gratuluję adopcjismile
            Fajnie smile
          • mentafolia Re: Tess 02.07.07, 20:36
            A jakie oszczędności!
            Za butelkę oliwy z oliwek zapłacisz ok.20 zł i wystarczy na kilka miesięcy.

Dodam tylko,że nie jestem importerem oliwy smile
    • mentafolia wiesiołek 02.07.07, 19:51
      Kochane,ponieważ wszędzie czytam o śluzorodnych właściwościach wiesiołka to
      zaczęłam drążyć temat co też takiego owa roślina zawiera ;
      I doszłam do wniosku,że zawiera sporo,ale na pewno nie są to substancje śluzorodne.
      W nasionach,z ktorych otrzymuje sie olej wiesiolkowy przede wszystkim są NKT
      (nienasycone kwasy tłuszczowe),białka,trochę węglowodanów,wapń,magnez,żelazo.
      NKT stosuje się w zapobieganiu miażdzycy,chorobach skóry,SM,zresztą nie będę tu
      wyliczała wszystkiego.
      I moja teoria jest taka,że to ściema.smile
      Doszłam do wniosku,ze skoro NKT działaja na całego człowieka,to równie dobrze
      można popijać np.oliwę z oliwek czy tran,który tez jest przecież olejem i
      zawiera NKT.
      Nie ma też nigdzie info,jakoby olej z wiesiołka powodował skurcze macicy.
      I zastanawiam się czy to przypadkiem nie wzięło sie z sufitu i żyje własnym
      życiem,powtarzane z ust do ust smile)
      To samo z rzekomo śluzorodnym działanie siemienia lnianego.Śluz w nim zawarty
      działa tylko miejscowo,nie wchłania się z przewodu pokarmowego.
      Poprawcie mnie jeśli się zagalopowałam smile
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:04
      Aregiec buuu fajny pomysł, buuu nie mam FF.

Tesi nie było pęcherzyka, w sumie to nie spytałam o te ciałko żółte szkoda,
      teraz żałuję. Dziewczyny jak to jest z tym ciałkiem jak ono się wytwarza? Po
      jakim czasie ono sie wytwarza po peknięciu pęcherzyka, to chyba indywidualna
      sprawa?

Aregiec ha ha ja zaszłam w pierwszym rzucie 7 lat temu, i w drugim rzucie 1,5
      roku temu, a obecnie 5 cykl staranek, a wykresy od zawsze dwufazowe. Często
      własnie po poronieniach pieprzy się coś z hormonkami, ale dojdzie to do ładu i
      składu, ale pewnie warto sobie prg zrobić i może prl?

No tak juz po usg mam doła że nie powiedz mi gin o ciałku żółtym, ale wrzućcie
      prosze kilka info na ten temacik i zaraz poslę do niego jakieś madre pytanie,
      czy widział, a jeśli nie to dlaczego nie widział, ha ha, on ma ze mną ubaw.
      Dziś leżę rozkraczona, a on pyta, czy coś wydarzyło przez te 3 dni, ja mu na
      to, hmmm wiele się wydarzyło no i śmiechu było...
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:23
      zupe mieszałam i doszłam Tesi do wniosku że przecież ciałko żółte musi powstać
      żeby była wzwyzka tempki, ciałko wytwarza się na pęcherzyku i produkuje prg?
      chyba tak?
      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:33
        Tak smile
        • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:46
          no, chwilę mnie nie bylo, i już za Wami nadążyć ne mogę smile))
          Wiosenko, gratuluję! plynu i endo! pięęęęęęknie! smile cialko musi tam być!

Tessie, dajżesz już spokój. póki co w ciąży nie jestem smile żadne objawy mi od
          poludnia nie doszly smile

Mentafolia, nie wiem czy z wiesiolkiem ściema czy nie, ale oliwa na pewno
          bardzo zdrowa. chyba moja mama kiedyś eksperymentowala i pila lyżkami wink ale
          ona to różne eksperymenty robila smile))

aneczka, testuj, nie denerwuj mnie! smile ja musialam, to Ty nie? wink)))
      • megisa1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:38
        dziewczynki a ciałko to nie powstaje z blizny po uwolnieniu pecharzyka
        przypadkiem....cos gdzies mi sie koleboce

i to chyba tu tak naskrobali

pl.wikipedia.org/wiki/Cia%C5%82ko_%C5%BC%C3%B3%C5%82te
        • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:42
          Dla mnie bez różnicy z jakiej blizny.
          Grunt żeby powstawało w ogóle i litrami produkowało progesteron smile
      • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:41
        Aaaaa, rozwaliłyscie mnie na łopatki, zdolne bestie. 120 postów w jedną dobę, a
        ja to wszyskto przegapiłam, o szoook smile
        Anetko, cieszę się, że jesteś, a z tymi wykresami to był strzał w dychę! ja też
        namawiam Cię na badanie progesteronu, 7-8 dni po owu, a już będziesz miała
        czytelniejszy obraz swojego cyklu.
        Tess, Ty to masz głowę, tyle razy już pisałaś jak to z tym żółtym ciałkiem
        jest, a ja co Cie czytam to się dziwię, nijak moja głowa tego nie ogarnia smile
        Wiosenko, no Ty to Rybka teraz będziesz mi sen z powiek spędzać, owu
        przepisowa, starania w dobrym momencie, zaciążać umiesz, to nic tylko czekać na
        niespodziankę!
        No nic, czytam Was dalej, chyba mi do nocy zejdzie smile
        • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:46
          Aleee, FF dało mi vipa na miesiąc, nawet go nie chciałam, a tu samo mi
          wskoczyło. No dziękuję smile
          • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:50
            To świnie na tym FF smile
            Mnie dali tylko na 5 dni.Pewnie za niskie temperatury miałam ha ha.
            • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:52
              Mentafolia, hehe, nie za niskie temperatury tylko za krótkie cykle pewnie smile
              Ja to mogę rekordy pobijać smile
          • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:52
            jeszcze w kwestii wiesiolka, to mi też nic do życia nie wniósl...
            5 miechów brania, fakt, że może malo, bo tylko 1x1. ale gdzieś wyczytalam
            (chyba na bocianie, ale nie chcę sklamać), ze wiesiolek obniża ciśnienie, a ja
            i bez niego mam 85/58 heh
            • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:01
              Sotie z ciśnieniem prawda.
              Obniżają je właśnie NKT zawarte w wiesiołku,dlatego oliwa z oliwek jest polecana
              nadcisnieniowcom.Obniza tez cholesterol i takie tam miażdzycowe historie.
              • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:09
                a widzisz! a ktos tu mi wcześniej nie wierzyl. ha!
                tylko co ja mam brać, żeby być piękna i mloda, i na dodatek śluzowa?????
                bo jakoś ni cholery...
                • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:18
                  Łyżeczka oliwy z oliwek,obowiązkowo na czczo.Jesli dasz radę,bo mój M nijak sie
                  zmusic do tego nie moze.
                  A na śluz w okresie płodnym łyżeczka-dwie jakiegokolwiek syropu mukolitycznego.
                  • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:22
                    Ta oliwa z oliwek to na czczo i bez popijania? Dzielne kobiety jesteście, ja
                    już wiem jak u mnie by się to zakończyło. Brrr smile
                  • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:03
                    oliwe mogę dać radę, jestem sklonna do wszelakich poświęceń, spoko.
                    no wlaśnie, a ten syrop to np. guajazyl? coś mi sie obilo kiedyś o uszy
                    i przez caly cykl czy tylko 1 faza?