Dodaj do ulubionych

~~~~ LIPIEC ~~~~

01.07.07, 19:49
Teraz ja zapraszam smile
To jest ciąg dalszy wątku CZERWIEC\LIPIEC, ale nowe duszyczki też są mile
widziane, zapraszamy do dyskusji i dzielenia się wiedzą smile
Pozdrawiam niedzielnie i życzę wysypu || w tym wątku smile
Obserwuj wątek
    • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 19:56
      jaki ladny tytul strzelilaś smile
      i ja się tu ladnie przywitam smile

ps. mentafolia, ja chyba dzis przez Ciebie nie zasnę wink
      • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:01
        Sotie, a ja przez Ciebie smile Od razu jak wstanę to forum będę okupować smile
        • sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:02
          Trzymamy kciuki za Sotie i same staramy się starać i nie dolowaćsmile)!
          • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:13
            Jestem i ja.

Podobnie jak Ivinka jak tylko jutro wstanę,od razu przylecę do kompa przeczytać
            co u Sotie smile)
            • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:19
              jestem i ja
              o nie, ledwo przeczytałam co napiusałyście jeszcze na maj/czerwiec, tyle tam
              wypociłam, a Wy juz tu, no nie!!!
              wklejam

ale naskrobałyscie, jak ja dam radę

Sotie te ceny Ivince podawałam, bo ona bedzie robiła monitoring, to cena
              jednego usg. Buuuu stoja kolorowe kubeczki do kawy, pasuja do wyciągnietego z
              lodówki pomidora, chyba zostanie obok nich na stałe. Sotie juz nie nakręcam. No
              tak juz wszystko napisałyście, że ceny tyczą usg, ja tak pomalutku odpowiadam,
              tu czytam, a w drugim oknie pisze, i stąd głupotki.

Ivinko ja tylko leki kupie i ulotki wyrzucam i pudełka, tylko jesli mam mieć
              dobry efekt zbijania tej prl to powinnam brać, spytam gina i ulotke poczytam w
              aptece. Ale zresztą bez sensu odstawiac leki jak nie wiadomo czy jest ciąża,
              jak bedzie to odstawię. Oczywiście podrążę temacik.

Mentafolia tak zrobię, herbatka na romantyczny wieczór, M w czerwonym ja w
              niebieskim plus żółte stringi. Mentafolia dobry wybór przeprowadzka, zyczę
              wszystkiego dobrego na nowej drodze życia.

Ivinko dziekuje bardzo, moja imienniczko, tak tak wrzuicisz hasło i wyskakuje
              lawina informacji, ale czasami ciekawe rzeczy.

Tesi ja tak sobie tylko gadam, czy to moja wina że FF nie chce mnie przyjąć?
              Wykresik bardzo ładny, dawno takiego porządku nie miałam. Harmonia
              macierzyństwa, ha ha. No własnie droczę sie. A Megisa pewnie urokiem powaliła i
              stąd taki rabat.

A mi tez się wydawało że Megisa jest a Wawy, uuu?

Ivinko sport, no może może, więcej tlenu, ruchu, organizm lepiej funkcjonuje,
              ciężko stwierdzić.

Sotie tylko nie mów że udało Ci się zarejestrować, ja próbuje od 2 dni i klapa.
              O w morde czytam dalej, a Ty już się zalogowałaś, no zaraz mnie coś trafi, ja
              chyba źle coś robię, proszę zobacz, ja tak robie: wppisuje w tej dużej
              tabelce "Free Membership Registration" trzy poniższe pola:nick, mail i skąd o
              nich wzięłam info i next i pojawia mi się cały długaśny tekst, który mi Tesi
              tłumaczyła, że na razie nie ma dostępu do rejestracji. Co ja kurcze źle robię?

Dobre bobre, właśnie przytyłam 4kg i patrzcie jaki długi cykl. Ale po ostatniej
              ciąży miałam znacznie więcej, a cykle krótkie, takie norm 28 dni.

Sotie teraz dopiero widze, ja jestem wzrokowcem, Ty masz bardzo ładny skok w
              3dc, jakie masz te,mpki zwykle w pierwszej fazie? no tak dawno nie mierzyłaś,
              wszystko mogło ulec zmianie.
              Miałam Cie nie nakręcać, ale taki ładny skok w 3dc, kobieto, kobieto, juz nic
              nie mówię. Ależ mnie korci coś rzec, jak pozwolisz, to powiem, testuj jutro,
              nie czekaj. Dobra skoro Mentafolia Cie nakreca, to i ja, masz piękny wykres
              ciążowy. Wysokich jest juz 14 dni, ale pewności nie mam.

Sil zgadzam się z Mentafolia, czas najwyzszy na badanka.

Mi sie jeszcze to jako tako otwiera, ale juz może być czerwiec/lipiec?
              • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:28
                co do ff, to zrobilam dokladnie tak jak napisalaś, z tym że po "next" bylo, że
                succesfully chyba. a na pocztę Ci nic nie przyszlo? może innego maila wpisz. a
                na pewno pierwszy raz z tego kompa sie rejestrujesz?

a z tym moim testowaniem, to rany julek, w mordę jeża, ok. niech wam będzie.
                zrobię tego testa jutro, niech stracę. przynajmniej mnie molestować
                przestaniecie wink wyniku proszę się spodziwać po godzinie 8 - z pracy napiszę.
                trochę mnie nakręcilyście przyznam, ale i tak się cudu nie spodziewam.
                • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:31
                  W takim razie jutro od 8 wszystkie warujemy przy kompach smile)
                • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:32
                  wiosenko, jeszcze co do tych moich temperatur w 1 fazie, to zwykle mialam
                  wyższe niż te początkowe tutaj. o ile pamiętam jakieś 36,3 - 36,6.
                  a na tym wykresie tempka w 1dc jest z kapelusza, bo wtedy nie zmierzylam.
                • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:33
                  probuje sie logowac drugi raz, ale ciagle nie moge, spóbowałam z innym mailem i
                  nic, ale w sumie czemu z innego kompa, skoro nigdy u nich sie jeszcze nie
                  rejestrowalam, spróbuję jutro z innego kompa.
                  • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:36
                    Wiosenko,a sprawdziłas pocztę?
                    I spam?Bo maile od nich,nie wiedzieć dlaczego,często przychodzą jako spam.
                    A generalnie to oni tam chyba trochę bajzel mają.
                  • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:36
                    Sotie szkoda ze nie mierzylas calego cyklu, prawda? testuj jutro spoko, jeśli
                    jest ciążą test powinien wyjść. Ja odpadam, ludzie jak Wy piszecie, duuużo.
                    Uciekam bo trzeba pić herbatę z kolorowych kubków.
                    • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:38
                      Ha ha Wiosenko,nie zapomnij o tych żółtych stringach smile
                      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:44
                        tak, stringi koniecznie wink
                        wlaśnie studiuję instrukcję pre-testu ha ha pierwszy raz mam taki porządny
                        test, zawsze korzystalam z taniochów allegrowych, a ten sobie kupilam żeby
                        potwierdzić pozytywnego taniocha, którego nigdy nie zobaczylam...
                        no i już mam pewność, że dzis nie zasnę!!! wszystko przez Was nakręcaczki ;P
                    • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:44
                      Wiosenko Wiosenko
                      My dużo piszemy? My? smile
                      A jak Ty tasiemca rąbniesz, to aż miło sie czyta smile
                      Co do castagnusa to znów mam mieszane uczucia, Wiosenko, zapytaj lekarza, tak
                      będzie najbezpieczniej.
                      Fakt Mentafolio (o rany, jak ładnie brzmi, hihi), w spamie też trzeba okiem
                      rzucić.
                      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:48
                        no dzisiaj trochę naplodzilysmy, nie ukrywam, że się dotego mocno przyczynilam.
                        a teraz to już sie wogole rozkręcilam i ciężko mi stąd odejść wink

u mnie z FF przyszlo nie w spamie,a normalnie, ale tytul mialo jakiś taki jak
                        typowy spam. i gdyby nie uprzedzili o tym, to pewno bym nie czytając wywalila.
                        • mentafolia Sotie 01.07.07, 20:55
                          Nawet nie wiesz jak bardzo Ci tej ciąży zyczęsmile
                          • sotie Re: Sotie 01.07.07, 20:58
                            no, nie wiem co powiedzieć, ja jej tak samio zyczę sobie jak i każdej z nas
                            tutaj z osobna. no..
                      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:54
                        Ale o co chodzi z tym Wiosenkowym castagnusem?
                        • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:55
                          chyba o to czy można w 2 fazie brać (po 2 tabl).
                          • mentafolia castagnus 01.07.07, 20:58
                            Mozna brać.On ma w sumie działanie bardzo podobne do bromku,a jego spokojnie
                            mozna zażywać do czasu stwierdzenia ciąży.
                            To tak jak z wiesiołkiem.Każdy pisze,że tylko w pierwszej fazie.A ja o niczym
                            takim nie słyszałam.Moze gdyby kg dziennie brać to jakies skurcze by wywołał,ale
                            kilka kapsułek to watpię.
                            • sil.bi Re: castagnus 01.07.07, 21:09
                              Ja się nie piszę na wstanie do kompa o 8, ale o 9 już na pewno będę w pracy.
                              Super gdyby się udalo,pewnie i mnie by to na duchu podnioslo.Sotie, walcz jutro
                              dzielnie z testemsmile.
      • mentafolia Sotie :)) 01.07.07, 20:15
        Tez będę miała problem z zaśnięciem smile
        Żebym tylko nie musiała Cie przepraszać,jak wczoraj mnie Tess,za nakręceniesmile
        • sotie Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:18
          dziewczyny bardzo Wam dziękuję za dzielne kibicowanie, ale dajcie spokój,
          pośpijcie jutro wink bo jak będę wiedziala, że wszystkie tu bladym świtem
          przylecicie, to będę musiala tego testa zrobić smile a w sumie nie wiem czy chcę smile
          a nakręcanie powinno być karalne wink))
          • mentafolia Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:25
            Nakręcanie JEST karalne - w postaci niewyspania smile
            • sil.bi FF logowanie 01.07.07, 20:29
              Wiosenko,sprobuj też może z innego maila.Ja też czekalam dlugo i z
              niecierpliwości zarejestrowalam się ponownie podając innego maila-wtedy poszlo
              blyskawicznie.Powodzonka!
            • sotie Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:30
              smile))))))))))
              bardzo dobrze, chcialaś - cierp! wink
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:21
      FF mnie nie loguje, buuu, zosatłam tylko ja, a pomyslęć ze FF był ostatnia
      rzeczą której p[ragnęlam.
      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:24
        Wiosenko nic sie nie martw.
        z FF tak czasem bywa,że kilka dni trzeba poczekać.
        Podałas im swojego maila?Lada dzień powinni przysłać Ci login i hasło.
        A jesli nie to spróbuj moze z innego kompa?
        • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:26
          Mentafolia, to znaczy, że FF rozpoznaje użytkownika po jego IP?
          Jeśli tak to faktycznie z innego kompa trzeba, a jeśli nie to może z innego
          maila? Co Wiosenko?
          • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:29
            Jeden komputer - jeden FF.
      • aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 21:38
        Wiosenko, ff pewnie sie msci za Twoja niechec do niego, ale w koncu go zmusisz.
        Ja mysle ze ff rozpoznaje IP tylko wtedy gdy zaznaczy sie opcje 'remember me on
        this computer' czy jakos tak, inaczej to nie powinien... Poza tym gdyby cos mial
        przeciwko rejestrowaniu CIebie (oprocz czystej zemsty), to chyba by napisal, a
        nie ze wszystko ok a potem mail nie dochodzi. Musi byc cos z mailem, moze Twoja
        poczta automatycznie eliminuje spam, a nie wrzuca do specjalnej skrzynki?
        • ewinka22 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:20
          No więc i ja do Was zaglądnęłamsmile Wiecie ja z jednego kompa miałam 3 razy inne konto na ff wiec chyba nie zapamietuje IP. Choc noże fakycznie wyedy kiedy się da aby zapamiętalo mnie na danym komputerze. Ja Wiosenko radzę, spróbować na ten sam nick i haslo raz jeszcze i do skutu, ja tak raz mialam i robilam i w końcu za którymś razem zaskoczylosmile A ja jutro dopiero wieczorkiem Was odwiedzę i moze jakieś nowosci poczytam!smile Powodzenia Ewa
        • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:32
          No, wreszcie się do Was tutaj dokopałam... Sotie nie żartuj sobie tylko jutro
          testuj, bo Ci inaczej żyć nie damy....a może lepiej od razu idź na betę...
          przecież wiemy, że będzie ładna...wink Ale test będzie szybciej... wink)) Nie
          macie umiaru z tym nakręcaniem dziewczyny.. hi hi i kto to mówi???

Która jeszcze następna do nakręcenia..? Na Wiosenkę za wcześnie..., Mentafolia,
          a może i Ty zatestujesz? Czy jeszcze czekasz? Jeśli Twoja tempka pójdzie jutro w
          górę choc odrobinę, to warto się dobrze zastanowić czy testowac... Ja to pewnie
          już bym 5 razy testowała hi hi... Dzisiaj to już co chwila do kibelka latam
          sprawdzać śluz. Bo tak myślę zacznę testowac owulacyjnymi jak się śluz pojawi,
          lub tak cosik ok 10dc, żeby nic nie przegapić... Pewnie nie wytrzymam i polecę
          na monitoring...
          Nic nie zrozumiałam jak zrobic sygnaturkę ;-((. Może jutro przekopię się i
          spróbuję...

Wiosenko ten ff to chyba trzeba z uporemm maniaka... ja mam podobnie tylko z
          WorldPay. Chcę VIP'a a odrzuca mi transakcje z WorldPay. Niby to jest WorldPay -
          czyli na całym świecie a tu gucio, nic z tego. Ciągle to samo. Zmień komp i może
          nick i hasło zmień... nie wiem już co doradzić...

Iwinko, na Ciebie jeszcze za wcześnie do nakręcenia, a szkoda.

Pozdr

Tess.
        • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:38
          Hej Aquita chyba weekendowałas? A niech FF sie mści, ja chyba w chwilach
          namietnych prób wcisnęłam to Remember, moze mnie szaleniec zapamietał, mam w
          pracy dwa kompy, wiec jutro szaleję od rana, skrzynek mailowych mu wrzucałam do
          bólu, spamy do nas przychodza, M mi tu podpowiada, że nawet jak ma się blokady
          na spamy to i tak przychodzą. Chyba ze te platne jakieś programy są antyspamowe
          są lepsze, pewnie tak, bo poczta mailowa miedzybankowa ma takie zabezpieczenia,
          na przyklad, i pewnie wiele innych instytucji.

Jesli chodzi o castagnus, to na druga fazę chciałam łykac tylko 1 tabl, i też
          jestem zdania, że nie ma co szaleć i leki odstawiać, i cóż znów zacznie mi
          szaleć prl, a tak zacznę nowy cykl z jakąś harmonią. Mi lekarz mówił, że i w
          ciąży bromek się bierze, jesli prl skacze. Oczywiście, że spytam jutro gina,
          ale i tak wiem co powie, że brac bo to przecież ziolowe, on ma lajtowe
          podejście do takich spraw, i w sumie cóż nie ma ciąży to nie ma.

Piszcie dziewczynki piszcie milutko sie czyta.

Mentafolia nie mam stringów żółtych, buuu, piżamka za to żółta frunęła, bo
          właśnie ogłaszam zakończenie ceregieli pt staranka.

Sotie nakreciłysmy Cię, co ma byc to będzie, trzymam kciuki, bądź dzielna, spij
          spokojnie.
        • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:45
          no nie Tesi istne jaja, se tu robimy, testujmy jutro wszystkie, wspierajmy
          Sotie, Sotie, Sotie

ja mam jednego Quika, trzymam go na lepsze czasy, ja z reguły nie testuję, z
          zsensem to 10dpo, a zaraz u mnie bo za 2 dni plamienie, te 2 dni do
          wytrzymania, ale że teraz mam nadzieje to testuję za 9 dni, zaczynam odliczanie.
        • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:46
          dziewczyny tę stronę wypełniam tak?
          www.fertilityfriend.com/fforeg.html
          tylko te ramke na srodku wypelniam, czy tez te pola nick i mail po lewej?
          • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:50
            Wypełniasz to co po środku (oczywiście te 3 linijki) i klikasz 'next'.
            • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:55
              czyli tak robie, czyli dobrze, wiec bede go męczyć , bo zalazł mi za skóre,
              dobrej nocki dziewczynki
              • tessie124 Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:29
                Witajcie,

Co słychać??? Sotie jak Twój test? Mentafolia i Wiosenka jak tam Wasze tempki???
                U mnie nic nowego. Sil.bi widziałam Twój wykres, rzeczywiście same wzloty i
                upadki... Tylko dlaczego to nie jest w skali Celcius? Masz termometr na
                Farenhite'a? Nie wiem, może w innej skali wyglądałoby to nieco inaczej. Niby nie
                sama tempka jest ważna tylko wykres jako taki, no ale jak tu człowieku zorientuj
                się czy tempka nie za wysoko albo za nisko...? Sorki, ale to takie moje
                przemyślenia - po prostu trudniej interpretowac wykres w mało znanej skali...
                Dobra, jeżeli Tobie tak wygodniej...ok.

Pozdr

Tess.
                • tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:32
                  A swoją drogą to może by i nową listę o ddzielnym wątku...?
                  • ivinka275 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:46
                    Tess, bosko, jak przeczytałam, że chciałaś i mnie wczoraj ponakręcać to się
                    uśmiałam, ani ja Ciebie ani Ty mnie, no nie damy rady mieć objawów Ty w 4 a ja
                    w 7 dniu cyklu smile))
                    Pomysł z listą super, zaraz się tym zajmę smile
                    No, Sotie, to ja stoję na stanowisku i czekam na info smile
                    • mentafolia Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:52
                      Dzień dobry

Tess,pod wykresem z lewej strony masz "view in celsius".
                      Mnie dzisiaj wykres poleciał w dół.
                      Ja wiedziałam,że tak będzie...
                      • tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:08
                        No widzisz Mentafolia, co ślepemu po oczach... Muszę zobaczyć Twój wykres...
                        gdzieś tu jest...

Pozdr

Tess.
                      • tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:18
                        Mentafolia przykro mi ;-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
                        • mentafolia Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:22
                          Dzięki Tess.
                          Trudno,widocznie nie pora na to...
                    • aneczka_78 Witam i ja w ten piekny poranek 02.07.07, 07:54
                      Sotie jak test?? A co ureszty? Wiosenka co u Ciebie? A ja od rana zaczynam walke
                      z FF moze dzis mi sie udasmile
                      • aneczka_78 Re: Witam i ja w ten piekny poranek 02.07.07, 08:09
                        U mnie 10 dpo, i zostały 3 dni do niechcianej @. Mam przeczucia, że niestety w
                        tym miesiącu też nici. Ale już dziś zaczyna mnie korcić żeby zrobić testsad
    • sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:31
      tak szybko mnie się stąd nie pozbędziecie ha ha
      wyszla mi piękna krecha... kontrolna smile
      drugiej nawet przez lupę nie widać.
      nawet nie jestem specjalnie rozczarowana..
      Mentafolia, daruję Ci te przeprosiny chyba. ściskam smile
      teraz chyba aneczkę trzeba nakręcić smile))
      • sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:34
        a wiecie co, mój mąż mnie rozwalil
        rano orzekl, że test jest zepsuty i potem i tak się okaze że jestem w ciąży
        hehe slodki... uważa tak dlatego, bo "dawno nie mialam @". pińcset razy mu
        tlumaczylam te zawirowania z dupkiem. chyba nie do końca w ogóle kojarzy o czym
        mówilam wink
        • aneczka_78 Sotie....... 02.07.07, 08:38
          ..... jak Tobie wyszła jedna to mi już napewno, więc proszę mnie nie nakręcaćsmile
        • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:41
          Twój M ma rację. Dopóki @ nie przyjdzie nie uwierzę, że nie jestes w ciąży... A
          może by tak betę???

Pozdr

Tess.
          • ivinka275 Sotie 02.07.07, 08:46
            Hmm, zastanawiające. Sotie, a jak Ty się Słońce czujesz w ogóle?
            Jaką masz zazwyczaj lutealną? Test jak test, nawet tydzień po terminie może być
            niejednoznaczny, a czujesz się jakoś inaczej niż zazwyczaj?
            • sotie Re: Sotie 02.07.07, 08:50
              ja Was blagam, przestańcie... smile zadnej bety!
              lutealną normalnie mialam krótką, średnio 10 dni, ale na dupku ładną dłuższą 14-
              16 o ile dobrze pamiętam. teraz uważam, że owu mialam w 7dc, więc póki nie
              minie jakieś 18 dni, to już żadnych testów nie robię wink
              a czuję się najnormalniej w świecie, brzuch mam wzdęty, ale to pewno po
              obżarstwie niedzielnym.
            • remka1 Witam:):):) 02.07.07, 08:54
              Witam wszystkich tak z rana smile Widzę,że wasze forum tękni życiem przez cały
              czas! No to super! Pozwalam sobie od czasu do czasu wtrącić się do waszych
              dyskusjii, czytam wiele (a jest co czytać, a jak!). Miło tu i na dodatek zawsze
              ktoś jest!

Sotie, myślę tak jak Tessie, że dopóki nie ma @ to jest nadzieja. Z testami
              jest różnie.A jak temperaturka się zachowuje?
              • sotie Re: Witam:):):) 02.07.07, 09:00
                witaj remka wink
                tempka wysoka, wykres ukryty w kropkach w moim podpisie.
          • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:50
            Sotie, zrób jednak cytologię i to jak najszybciej...

Pozdr

Tess.
            • sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:51
              tessie, ale po kiego czorta ten pośpiech?
              • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:56
                O ile dobrze pamiętam to Ty powinnas ją robić co pół roku a ostatnio robiłaś rok
                temu. Sorry, ale zdrowy rozsądek tak podpowiada.
                • sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:59
                  nie wiem czy powinnam co pól roku, tylko sama z siebie tak zawsze robilam,
                  teraz też zrobię, spokojnie.
                  tak to zabrzmialo, jakby mi jakieś nieszczęście grozilo, jezeli jej dzisiaj nie
                  zrobię wink
              • remka1 Re: no więc... 02.07.07, 08:57
                Nie, pośpiech nie wskazany. Nieraz się okropnie nakręcamy, a tu spokój taki
                ważny. Spokój a nie stres!!!
                • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 09:00
                  Dobrze, bez pośpiechu, ale zrób w tym tygodniuwink i przestane Cię męczyćwink
                • sotie Re: no więc... 02.07.07, 09:01
                  ale pośpiech dotyczyl cytologii wink))
                  • remka1 Re: no więc... 02.07.07, 09:04
                    ok niech będzie, tak czy siak lepiej na spokojnie niż w stresie smile
                  • tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 09:06
                    No jasne, a betę to możesz zrobić albo nie robić. Ona w końcu niczego nie
                    zmieni, ciąża jest lub nie, bez względu na betę...
    • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:31
      Sotie,trudno.
      W końcu się doczekasz,zobaczysz.
      Ty Tessie też.

U mnie to jednak PMS wczoraj był.
      Nie mam chęci do pracy,armosfera jest beznadziejna.I to też zdecydowało o mojej
      przeprowadzce.Mam nadzieję,że nie będzie jak z tą pracą i nie będę żałowała.
      Miałam fajną to chciałam jeszcze lepszą,no i trafłam tutaj....zamienuł stryjek
      siekierkę na kijek he he ..Chyba mi na mózg wtedy padło.
      Na 11 idę na badania,potem znowu praca i tak do wieczora.sad
      Trzymajcie się dzielnie wszystkie.
      Od czasu do czasu Was podczytam,ale na luzie raczej nie pogadam.
      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:41
        ej, no kochana, przeciez wszystkie się doczekamy!!!
        każda w swoim czasie, o ile nie powariujemy do tego czasu wink
        mentafolijko, wierzę że przeprowadzkowo wyjdziesz naprawde na lepsze, no i
        zmienisz pracę, klimat, otoczenie etc będzie lepiej, zobaczysz!
        no i wierzę, że jutro zajrzysz tu z lepszym nastrojem smile bardzo cieplutko cię
        ściskam! nie wiem jakie badania robisz, ale też za nie kciuki potrzymam!
        buźka*
        • monaliska1985 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:46
          witajcie. ja 10 lipca chyba zrobie test bo wtedy powinnam dotac okres. ale juz
          teraz sfiksuje. caly czas mysle czy jestem czy nie, pobolewa mnie troche
          brzuch, czy to moze juz byc jakas oznaka? pewnie nie ma sensu robic testu juz
          teraz tylko czekac do 10 ?co myslicie. aha i jeszcze mam pytanko strasznie mnie
          boli glowa 2 dzien od slonca, ale nie wzielam tabletki bo boje sie ze moge
          zaskodzic jesli bede. to dobrze ? nie wolno mi brac nic poki sienie upewnie?
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:44
      cześć Dziewczynki, ale nas tu pełniutko
      dziś tempka 36.65, jest ok, dzis monitoring nr 5 w celu polukania czy pęcherzyk
      ppękł i cóż pozostaje czekanie.

Aneczka czy Ty też walczysz z FF, ja nie mogę się zalogować, próbowałam już z
      drugiego kompa, i kombinacje alpejskie stosuję i nic. Jak przyjdzie kumpela,
      przesiądę się na swój i tam popróbuję. Nie chcą mnie i tyle.

Aneczka rób teścik rób, a co se będziesz żałować, ale oczywiście lepiej
      poczekać.

Sotie co ma być to będzie, ja tylko raz betę poszłam zrobić, szkoda kasy.
      Poczekaj cirpliwie i testuj za tydzień.

Mentafolia wrzuć wykresik, nie chce mi się kopać, szkoda, że spadła, ale samo
      życie, jak zamieszkacie razem, to zobaczysz blixniaki pykniecie.

Tesi Sotie zdąży zrobić i test i cytologię, na raka nie umiera się od razu,
      tydzień w tą czy w tą, nie stresujmy dziewczyny. Jezu Tesi Ty mi tylko nie pisz
      że mam betę robić, kobieto ja po 10 litrów tankuję, bo kasy za dużo mi
      stopniało, a że ciągniemy pewną inwestycję do końca, to już niedługo na
      piechotę będę chodzić. Teraz lepiej niech Sotie nie robi cytologi, po @ lepiej.

Remka cześć, jestem w szoku, dużo nas tu ostatnio, i wesoło się zrobiło, Sotie
      ma przepiękny wykresik w stopce.

Sotie zmień sobię tę stopkę, taka ona niewidoczna prawie.
      • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:48
        Tak wiosenko ja też walczę z ff, niechce mnie zalogowac - odsyła za jakiś czassad
      • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:50
        Mentafolia dziś robi cytologię i chyba prg?
        Kochana ja też wierzę, że ułozycie sobie razem życie, wiadomo to ogromna
        zmiana, być już razem 24h, to prawie jak młode małżeństwo, miłość wszystko
        zwycięży. Rety ale napisałam, sama słodycz.

Testuję w sumie nie wiem po co? już za 8 dni
        • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:54
          Dziś cyto,progesteron w nastepnym cyklu.O ile się nie wystraszę...
          • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:15
            mentafolia napisała:

> Dziś cyto,progesteron w nastepnym cyklu.O ile się nie wystraszę...

z czego tu się bać? ten kolega taki straszny? wink))
      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:52
        Dzięki dziewczyny,niesamowite jesteście,że mnie tak na duchu podtrzymujecie.
        Bo ja sama nieźle potrafię się wkręcic w czarnowidztwo...

Mnie sie podoba stopka Sotie,taka dyskretna,wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.
        • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:10
          a fakt, dziś cytologia z kawką u znajomego smile
          dzięki za obronę mojej stopki mentafolio smile wiosenka, na wlasnie ma być
          dyskretna, mialam zamiar postawiuć jedną kropkę, ale się nad wami zlitowalam
          hehe
      • melani5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:01
        Dzieki Wiosenko.Ja tez tak myslalam ze najwczesniej od czwartku, ale M mnie
        popedza tak jakby to mialo przyspieszyc owulacje.Wczoraj brat M "chrzcil" swoja
        druga corcie-Hanie.To wlasnie przez Hanie podjelismy staranka-taka slodka.
        Gdzie pojdziemy do sklepu to kupujemy ubranka-dla Hani,ale z zaangazowaniem jak
        dla wlasnej dzidzi.
      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:13
        wiosenka1 napisała:

> Tesi Sotie zdąży zrobić i test i cytologię, na raka nie umiera się od razu,
        > tydzień w tą czy w tą, nie stresujmy dziewczyny.

buahahaha
        no wiosenko, malo kto tak potarfi pocieszyć, no naprawdę smile
        • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:28
          chyba mnie dopadl syndrom wykonanego testu, tak coś czuję że nadciąga @ ;[
          • sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:52
            O matko,ale sie rozpisalyscie Dziewczynysmile. Na razie tylko omiotlam watek
            wzrokiem,zeby zobaczyc,co tam u Sotie i...no trudno,trzeba probowac dalej.
            Znam 'smak' jednej krechy,bo sama ja pare dni temu widzialam. Rozczarowanie u
            mnie bylo, bo pierwsy raz spozniala mi sie @. Teraz od dwoch dni glupie
            plamienia,ktore nieuchronnie zapowiadaja @sad. a wiecie co,troche nie rozumiem
            tego nakrecania sie na ciaze Sotie,bo przeciez wzrost tempki to nie
            wszystko...? Buziaki z biura wszystkim!
            • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 11:39
              sil.bi, ten smak zna każda z nas wink u mnie aż tak gorzki akuratnio nie byl,
              gdyż nie ja się nakręcalam, ale forumki się nakręcaly heh

a tak na marignesie, to co równie ważnego jak tempka powinno wystąpić? (no
              prócz seksu oczywiście wink)) )
              • sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 11:53
                > a tak na marignesie, to co równie ważnego jak tempka powinno wystąpić? (no
                > prócz seksu oczywiście wink)) )

Wiesz, ja to ekspertem nie jestem,ale czytalam bodaj na FF,ze nie ma
                udowodnionej scislej korelacji miedzy tempkami a ciaza, ze moze byc szereg
                innych objawow,a moze nie byc ich wcale. Moze bardziej doswiadczone kolezanki
                to zweryfikuja?
                • mercy2 :( 02.07.07, 12:09
                  Czuję, ze @ nadciąga sad((((
                  Od następnego cyklu starania na maxa, no ile można czekać, hihihihi.
                • sotie Mentafolia :) 02.07.07, 12:24
                  no melduj nam tutaj jak krzywa nastroju się ksztaltuje, jak wizytacja na fotelu
                  i w ogóle smile
                  • wiosenka1 Sotie 02.07.07, 12:38
                    ja mam takie nieudaczne żarty, często w życiu zdarza mi się coś palnąć!
                    ale chyba nie zraziłam?
                    pozdrawiam Was wszystkie, pomalutku zbieram się na usg nr 5
                    • sotie Re: Sotie 02.07.07, 12:43
                      nic się nie stalo, ja odporna wink
                      powodzenia na usg!!!
                    • tessie124 Wiosenko... 02.07.07, 12:46
                      Wiosenko zbieraj się zbieraj i nam tu dobre wieści przynoś. Troszkę płynu w j.
                      Douglasa i piękne ciałko żółte.

Powodzonka

Tess.
    • megisa1 melduję obecność ;D 02.07.07, 10:06
      oj dziewczynki ale żeście sie rozpisały...kurcze moze znajde czas żeby
      nadrobić...póki co jestem

u mnie jeszcze gdzieś z 5 dni do @
      która pewnie przylezie bo szanse marniutkie
      (moze ktos akcję "plecki" pamięta) sad

ale juz mi główka najwidoczniej figle płata big_grin albo to mój ukochany
      progesteron...

wczoraj mnie odrzuciło maksymalnie od kawki przy sniadanku....szok nr 1,
      szok nr 2 nastapił przy otworzeniu pastelli z makreli...tak mi sie zebrało że
      myslałam że bedzie paw....już mi tak slina nabiegła...pewnie wiecie o co chodzi
      ...oj wyszłam na taras głęboko pooddychać i na sniadanko był sucharek sad
      pomogło big_grin

eh
      • mentafolia Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 10:13
        Megisa,jak widzę Twój wpis to od razu wiem,ze jestes przed @.smile)
        Po przyjściu @ znowu nas olejesz ha ha;
        Nie nakrecaj się tak,za wcześnie na objawy smile)
        Mnie tam codziennie rani rzygac się chce wink
        • megisa1 Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 11:38
          mentafolia jak ty mnie dobrze znasz big_grin...heheh

...ale nie oleje tylko bedzie lizać rany sad

...no mi tez sie chce rzygac czy to przed @ czy to po @
          ale wyłaccnie w dni pracujace! hehehe mysl o 8 godzinach tak na mnie działa
          heheh

w weekend to jakaś nowość wiec stawiam na główkę albo jakieś hormonkowe
          zachwianie
          • mentafolia Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 12:58
            Swoje rany szybciej wylizesz w naszej obecności smile

Ja pawia też czasami mam ochotę puścic przed pracą.
            Jak juz czuję,że nie dam rady to wtedy dzwonię,zmyślam,że fatalnie sie czuję
            lub cos w tym stylu i biorę urlop.
            Tym sposobem nigdy nie mam zaległego,niestety.
            • megisa1 Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 14:14
              no ja tak nie mogę... ale nie ma tego złego mam 12 zaległego i 26 bierzącego big_grin
              a niech sie zbiera bedzie jak znalazł po macierzyńskiem smile))

..ja w drodze do pracy otwieram w autku wszystkie okna....jak człowiekowi zimno
              to o rzyganiu nie mysli hehehe ja widać każdy ma swoje sposoby big_grin
              • mentafolia Megisa 02.07.07, 14:54
                Mogłabyś mi wrzucić skład oleju,o którym pisałas na innym wątku?
                W kazdym razie idzie mi o miksturę którą podobno popijasz smile
                • megisa1 Re: Megisa 02.07.07, 20:28
                  mentafolia składu ci nie podam hehe bo az takim małym chemikiem nie jestem
                  ale gdybys go szukała, to musi być
                  olej lniany tłoczony na zimno NIEOCZYSZCZONY

Z tego co wiem to Oleofarm ma tylko licencje na tłoczenie takiego oleju.
                  Robią go na zamówienie i ma ważność 30 dni, koszt chyba jak dobrze pamiętam z
                  45zł.
                  Gdybyś szukała w necie to ten olej ma kwasy omega 3, po tym haśle tez duzo sie
                  dowiesz....ja diety dr Budwig nie stosuję...bo pewnie na to tez gdzies trafisz

ale piję 3 duże łyżki oleju zmiksowane z jogurtem naturalnym i jakimiś
                  owocami...pewnie gdyby nie świadomość ze jest tam olej, piło by sie
                  nieźle....bo oleju wogóle nie czuc tylko taki orzechowy posmak no ta
                  świadomość ;D

pazury zrobiły mi sie twarde, włosy sie swiecą, o jakis przytkaniach to wogóle
                  zapomniałam....polecam...rewelka

jakby co to pisz big_grin
                  • mentafolia Re: Megisa 02.07.07, 20:48
                    Dzięki.
                    Własnie chciałam wiedzieć co to za olejowe mikstury.
                    Moja teoria się potwierdzasmile,dalej o tym piszę,jeśli chcesz poczytać.
                    Olej lniany tez zawiera mnóstwo NKT i cudownie działa na całego człowieka smile
            • sil.bi Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 15:36
              Dobre,bo ja wlasnie wrocilam od lakarki ze zwolnieniem na kilka dni. I nawet za
              duzo nie wymyslalam,po prostu powiedzialam jej, ze mam dola,bo kolejna proba
              nieudana i ze nie moge sie w zwiazku z tym skupic na pracy. Lekarka wykazala
              sie zroumieniem i od srody do piatku mam sie relaksowac w domku z dobra ksiazka
              w dloni.
              • tessie124 Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:25
                Oh Aregiec, wiedziałam że się za Toba stęskniłam, wiedziałam... Z Twojego
                wykresu wynika, że jeszcze wszystko jest możliwe... głowa do góry i uśmiech na
                twarzwink))) Uda się nie teraz to za miesiąc i już. Musi się udać!!! Zrób ten
                progesteron, nie ma czego się bać. Przynajmniej będziesz wiedziała z czym
                walczyć. A to, że nie będziesz wiedziała, że jest zły (jeśli jest) nie
                zlikwiduje problemu. Tylko będziesz żyć w błogiej nieświadomości nie posuwając
                się do przodu... A może jest ok, to sie uspokoisz...

Aneczko, chciałam zerknąć na Twój wykres... nie wiem czy masz jutroo testować
                czy nie... No cóż jeśli masz ochotę to przecież nie zaszkodzi...a może coś
                wyjdziewink Wiosenko i co, masz to ciałko żółte??? Odpowiedź na tak proszę mi tu
                zaraz przysłać....!

Ja to już naprawdę, właśnie wróciłam z poczty i mam dziecko w Afryce - opłaciłam
                adopcję serca... A co, na monity to mogę wyrzucać kasę, a na pomoc dla kogoś to
                nie??? I czuję się lepiej wink)) Po drodze wstapiłam do apteki i dokupiłam
                jeszcze testy owulacyjne - te tańsze LH. Mam ich już w sumie 20 LH+ 5 + 4. W
                zasadzie to mogę testować od dzisiaj, bo chyba pojawił się jakiś śluz - mokry,
                śliski... Jak na mnie to owulacja za wcześnie, ale co tam. A nóż widelec
                porypało się wszystko i będzie wcześniej??? He, he już owul u mnie wcześniej to
                byłby cud, he he. I chyba pójdę zatesuje, kurcze ja bez tych testów żyć nie
                mogę...

Sil.bi dobrze, że siedzisz w domu ja też, będzie nam raźniej...

Pozdr

Tess.
                • sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:36
                  Sluz to kolejny ciekawy tematsmile. Ja juz sie dawno zakrecilam w jego obserwacji
                  i najpierw kazdy wydaje mi sie sticky, potem kazdy creamy, a tego
                  najwazniejszego,czyli watery nie moge uchwycic. moze macie jakeis niezawodne
                  sposoby obserwacji?
                  Tess, a Ty siedzisz w domu,bo tak chcesz, czy musiszwink?
                  • tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:46
                    I chcę i muszę... mam urlop. Później planujemy gdzieś wyjechać, chociaż na
                    tydzień...

Ja to automatycznie sprawdzam śluz jak idę siusiu i namiętnie łykam wiesiołek.
                    Prawdę mówiąc to mogłabym go garściami łykać i czasem to chyba nawet więcej niż
                    3x2kaps...

Pozdr

Tess.
                    • sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:10
                      A na co konkretnie ma pomoc ten wiesiolek?
                  • aneczka_78 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:48
                    Tessi to mój wykres
                    www.nmpr.bfe.pl/pelny/index_pelny.php?analiza=tak
                    login - aniakow
                    haslo - dawidek
                    • tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:11
                      Aneczko, a kiedy spodziewasz się @? Na razie jest 9 dni wyższej tempki, chociaż
                      to też trudno określic bo w 1 fazie 3 były nie zmierzone i w 2 jedna. Można więc
                      tylko gdybać... Najwcześniej jutro zatestuj, ale nie rób sobie zbyt wielkich
                      nadziei. Chyba jeszcze za wcześnie na testowanie. Jeśli tempka pójdzie jutro w
                      górę to testuj, a jeśli nie to czekaj.... Taka jest moja rada...

Pozdr

Tess.
                      • aneczka_78 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:17
                        Dzieki. Wiem, że jeszcze czs - conajmniej 3 dni. Ale właśnie tak to jest u mnie
                        z ta cierpliwosciasmile
                      • tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:18
                        Aregiec, a nie robiłaś sobie monitoringu? Wiadomo by było, czy jest pęcherzyk,
                        czy dojrzewa, czy jest ciałko żółte. A testy owulacyjne? Ja tam jestem ich
                        wielką fanką. W ostatnim cyklu wyniki z testu pokryły się z wynikami usg...
                        Pomyśl o tym, łatwiej walczyc jak wiadomo z czym...

Wiesiołek tzn olej z wiesołka w postaci kapsułek Oeparol jest na poprawę śluzu.
                        Trzeba go brać 3x2 kaps i rezultaty są ponoć po 3 miesiącach.

Pozdr

Tess.
                        • aregiec Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:25
                          Trochę już o tym myslałam ale doszłam do wniosku, ze damy sobie jeszcze czas
                          przez wakacje bo i tak chcemy gdzies pojechac. Moze własnie jak sie nam klimat
                          i miejsce zmieni to jakieś efekty będą. Ehh czyms pocieszać sie trzeba.
                        • sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 18:25
                          OK,zatem nabędę wiesiolka, może pomoże,a na pewno nie zaszkodzi.Dzięki,Tess.
                          • tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 18:35
                            Tylko ten wiesiołek to bierz do owulacji, później już nie. On powoduje skurcze
                            macicy, więc dla ewentualnej dzidzi to nie za dobrze. Owulację wystarczy
                            określić tempką.

Pozdr

Tess.
                            • tessie124 Wiooooseeeenkoooooooooooo! 02.07.07, 18:37
                              Wiosenko, co z Twoim pęcherzykiem? Co z ciałkiem żółtym??? Dlaczego się nie
                              odzywasz?????

Tess.
                              • tessie124 Wieczór dzień 7... 02.07.07, 19:15
                                Tak więc zatestowałam owulacyjnym dzisiaj bo już zaczynam pływać. Pojawił się
                                śluz, niby nie wiele, ale rozciągam go na 3-4cm. Sa 2 kreski, ale testowa dużo
                                jaśniejsza od kontrolnej. Przez 20 dni mogę spokojnie testować takimi samymi
                                testami i zobaczymy. Na usg chyba zapisze się na 16-17dc... Tylko 17dc to będzie
                                12.07 i mój M idzie do swojego androloga, no ale może uda sie jedno i drugie.
                                Zobaczymy.

Dziewczyny, jest tam kto???

Pozdr

Tess.
                  • aregiec Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:02
                    Kurcze Tess własnie tak sobie pomyslalam, ze moze wlasnie u mnie ten problem co
                    u Wiosenki. Ja zawsze mialam cykle 25-26dniowe a ostatnio ciagle mam 23dni.
                    Moze sa za krotkie? Moze prawidlowa owu jest tylko w takim 26 dniowym. A ja
                    glupia sie ciesze, ze owu szybko u mnie przychodzi a tu moze jej wogole nie ma
                    sad, ehh.
                    No ale przeciez wszystko bylo ok. W listopadzie 2006 zaszlam w ciąze bez
                    problemu, w pierwszym cyklu starań!!! Niestety poroniłam... sad Myslicie, ze w
                    tak krotkim czasie moglo mi sie cos popiprzyc z hormonami?
                    No nic moze faktycznie wybiore sie na ten progesteron.

Aneczka ja bym sie jeszcze wstrzymała z testowaniem ale ja do tych cierpliwych
                    naleze ;P Jeden test w życiu zrobiłam i był pozytyw smile i nawet wiedzialam, ze
                    bedzie smile Teraz choc nie czekam na @ to zawsze przychodzi w terminie sad wiec i
                    zatestowac nie ma okazji.
    • mercy2 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:48
      Ło matko, ale śie przez weekend rozpisałyście wink I ja się serdecznie witam w
      nowym wątku smile
      Soti - trzymam kciukasy i tylko spokojnie wink Będzie dobrze coś tak czuję wink
      • aregiec to i ja się melduję ;) 02.07.07, 11:39
        Megiska to przez Ciebie postanowilam wyjść z ukrycia ;D choć dziewuszki nie
        myslcie sobie, ze nie wiem co u Was bo na bierząco Was podczytuję. No i jak
        widać cięzko mi się z Wami rozstać na dobre. A kurcze długo nie pisałam dwa
        tygodnie równe no i tym sposobem u mnie juz 16dc - 6dpo!!! Ale jak patrze na
        mój wykres to złudzeń żadnych nie mam bo te tempki po owu jakies takie niskie
        sad. Tak więc postanowiłam się ujawnić i podopingować innym. Zaraz luknę na
        nasza liste która tam najwyzej sie plasuje smile
        • tessie124 Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 12:14
          Witaj Aregiec, właśnie wczoraj o Tobie myślałam co z Toba się dzieje??? Wykres
          masz ok Poszedł ładnie w górę i oby tak dalej... Jak pewnie wiesz ja jestem
          dopiero 7dc i już fiksuję, bo nie mogę sie doczekac owulacji i testowania i w
          ogóle nakręcania... Ja to chyba tak trochę to nawet dla samego nakręcania się
          kurcze blade. Nienormalna jestem czy co? Już niedługo i będziesz testować
          (będziesz?) Kurcze, ja chyba naprawdę minęłam się z powołaniem - powinnam byc
          ginem...

No pozdr

Tess.
          P.S. Sotie może rzeczywiście poczekaj z cytologią na po @... Mentafolia, a nie
          sądzisz, że i Ty powinnaś zrobić cyt dopiero po @?
          • mentafolia Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 12:56
            Sotie,ja się nie gina boję,tylko wyniku progesteronu.Że niski będzie ;
            Tessie,nie jest tak,że cyto mozna robić tylko po @.Mozna tez przed,byleby
            plamienia nie było,bo wtedy w obrazie wyjdą krwinki czerwone.
            Pogadalismy,zapytałam co sądzi o staraniach w tym wieku,czy nie za stara jestem
            he he.Gin na moje pytanie obśmiał się jak norka i jako ,że jest baaardzo
            sympatycznym i kulturalnym człowiekiem,powiedział,że jestem zdrową babą
            (sic!),bardzo młodo wygladam ( moje ego urosło )i żebyśmy brali się do roboty
            jak najszybciej.
            Aha,jeszcze powiedział,ze ryzyko wad tak naprawdę rośnie po 40,a nie jak mylnie
            się uważa po 35r.ż.
            Pogadalismy jeszcze o wakacjach,dostałam skierowanie na progesteron i tyle.

Tess,nie jestes nienormalna.Po prostu napalona na dzieciątko i tyle.Co złego w
            testowaniu?Nikomu to przecież krzywdy nie robi.Jak dla mnie mozesz testować co
            10 minut smile
            • tessie124 Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 13:01
              Progesteron można jakoś podwyższyć, więc to chyba nie powinien byc problem... Co
              do testowania... no cóż moja kieszeń na tym ucierpi baaaaardzowink

Pozdr

Tess.
              • sotie Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 13:07
                Mentafolia, dokladnie, jak będzie niski, to da się powyższyć, tym sie nie
                przejmuj smile a wizytacji u takiego gina na poziomie to zazdroszcze smile no i
                budujące co powiedzial smile
                • aregiec Niespodzianka :D 02.07.07, 13:33
                  Dziewczyny na wątku z lista mam dla Was niespodziankę, mam nadzieję, ze mój
                  pomysł sie Wam spodoba.

Ja też sie zastanawiam czy nie zrobic sobie badania progesteronu. Wypadałoby
                  jutro albo pojutrze ale kurcze chyba jednak za bardzo sie boje wyniku.

Tess, ja to o Was ciagle mysle big_grin
                  • tessie124 Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 13:49
                    Dzięki Aregiec, niespodzianka superwink Chociaz prawde mówiąc to myslałam, że to
                    będą ciążowe fluidkiwink)) Może niebawem Słonko tak będzie. Ta niespodzianka
                    naprawdę Ci sie udała!!!Buziakiwink)))))))))))))))))))

Pozdr

Tess.
                    • aregiec Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 13:59
                      Ciesze sie, ze Ci sie podoba no ale zobaczymy jak inne Dziewczyny. A co do
                      ciązowych fluidków - och gdybym tylko mogła to od razu bym posłała tysiące no
                      ale cóż - moze kiedys...

Ale sie za Wami steskniłam smile
                      • aneczka_78 Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 14:13
                        Dziewczyny kochane a jak myslicie jak bym zrobila jutro test wyjdzie??
                        Qrcze juz mnie bierze, nakrecam sie i pytania zadaje jak 15 latka <lol>
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 19:36
      dziewczyny rozkładacie mnie na łopatki, toz ten wątek niebawem nie będzie
      chodził, wczoraj założony a tyle juz wpisów, czyżby ten lipiec to jakiś dobry
      znak dla nas wszystkich tu zgromadzonych

sorki że tak późno, ale młody dzis juz nie w przedszkolu, więc trza było babcię
      odciążyć trochę, a i sprzatanie bo nosi się strasznie, i pranie, i gotowanie,
      i jeszcze 8kg truskaweczek do pomrożenia

dobre wieści przynoszę, płyn w jamie D jest, owu dokonana, ciałko żółte juz
      mnie nie obchodziło, pewnie gdzieś ukryte było, zrobię prg w 7dpo, to sie
      dowiem czy z ciałkiem żółtym ok, w każdym razie endo w całej jamie 14mm,
      jedynie przy ujściu szyjki 4mm, eureka jakl dla mnie, 5 cykli temu zaczynałam
      od endo w porywach do 7mm

a teraz czaszkuję czy jednak w zeszłym cyklu to ja czasem też owu nie miałam,
      12dc i 17dc pęcherzyk niby bez zmian, w 17dc skok tempki, a w 28dc płyn w zat
      D? dobra już nie myślę, bo to dobijające, teraz najchętniej bym monitorowała
      każdy cykl

Mentafolia i zobacz owu dokonana, a linia na poziomie 36.55, pierwsza wyzsza
      36.75, druga 36,65 i gdzie tu magiczne 0,5 stopnia nigdy tak nie miałam. Wiesz
      co Ci jeszcze powiem, chyba to Ty pisałaś że bolą Cię długo jajniki, otóż od
      porodu 04.2006 każdy mój cykl stał się bardzo bolesny, miałam wrażenie że ból
      trwał przez cały cykl, krzyz nawet mnie bolał, zawsze prawy jajnik, jak
      zaczęłam ponownie obserwować cykle, zauważyłam, że przed owu i po owu
      najbardziej, gdzieś czytałam że jak pęcherzyki nie pękają, to taki ból jajinika
      trwa jakby bez końca, wg mnie znajduje to wytłumaczenie, bo taki pęcherzyk
      rosnuie i rosnie i nie peka, dopiero z @ sie wydala lub wcześniej się wchłania.
      Dopiero w tym cyklu z castagnusem odczułam ogromną ulgę, miałam lekkie
      pobolewanie wczoraj. Coś w tym jest, wiem że rozgryziesz temacik.

A castagnus w ciązy nie wolno przyjmować, mam brać do stwierdzenia ciąży, bo
      coż gdy odstawie to znów cykl zacznę z hustawką prolaktynową. Będę go brać jak
      bromek czyli na noc, bo właśnie u mnie prl po obciążeniu MTC czyli ta
      prolaktycośtam jest w miare dobra czyli nie mam prolakty... czynnościowej a
      raczej spoczynkową, czyli po nocy miałam zawsze dużą.

A ja o Was wszystkich mysłałam myjąc dziecku wypaćkane buty, ale się usmiałam,
      bo tak się z Wami zżyłam.

Mentafolia kiedy robisz prg? ja sobie zrobię i w piuątek i w poniedz, mam jedno
      skierowanie, ale ciekawa jestem jaka będzie różnica.

zaraz cd idzie ryksa
      • mentafolia Wiosno :) 02.07.07, 19:56
        Gratuluje płynu w zatoce D.smile
        Mnie jajniki w życiu nie boały,ale dzieki za info!smile
        Progesteron zrobię w nastepnym cyklu,tez juz poszedł na straty.
        Co to jest ryksa?
      • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:10
        No, Wiosenko super. To endometrium to jest fantastyczne. No jeżeli teraz nic z
        tego nie będzie to ja wymiękam. No tak, no tak Sotie zaciąży, Ty Wiosenko też a
        my biedne sieroty zostaniemy same ;-( Mam nadzieję, że nam wszystkim wreszcie
        sie uda... A ten wątek rzeczywiście robi się długaśny - tak jak moje cykle...ha
        ha 100 postów jednego dnia... Przedtem było 600 (prawie) w ciągu 2-3 tygodni...

Trzymam kciuki Wiosenko...
        A wiesiołek i tak będę łykac w 1 poł cyklu, inaczej zbankrutuję wink)) niech
        sobie działa nawet jak placebo, ale działa.

Pozdr

Tess.
        • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:15
          Wiosenko, kiedy jajeczko uwolni się z pęcherzyka Graafa i idzie sobie jajowodem,
          to pęcherzyk już bez jajeczka zapada się i tworzy się z niego ciałko żółte. To
          ono produkuje progesteron i pełni funkcję łóżyska we wczesnej ciąży... Po prostu
          zapytaj czy było ciałko żółte - gin będzie wiedział o co chodzi. Mogło być
          przysłonięte albo coś...

Pozdr

Tess.
        • mentafolia Tess 02.07.07, 20:18
          Ale ja wcale nie miałam na myśli,że wiesiołek nie działa smile
          Owszem,działa,i to bardzo fajnie,tylko nie na śluz.
          Kiedyś czytałam wywiad z jakimś profesorem z kliniki piękności w Szwajcarii.
          Mówił,ze na dobre samopoczucie,zdrowe serce,skórę,układ hormonalny i na młodość
          poleca wypijać codziennie na czczo łyżeczkę oliwy z oliwek,która zawiera mnóstwo
          NKT.
          I wiesiołek tez ma mnóstwo tych kwasów.
          A jak człowiek jest zdrowy to i śluz lepszy i łatwiej zaciążyć.Ale to taki efekt
          uboczny smile)
          • mentafolia Re: Tess 02.07.07, 20:19
            No i gratuluję adopcjismile
            Fajnie smile
          • mentafolia Re: Tess 02.07.07, 20:36
            A jakie oszczędności!
            Za butelkę oliwy z oliwek zapłacisz ok.20 zł i wystarczy na kilka miesięcy.

Dodam tylko,że nie jestem importerem oliwy smile
    • mentafolia wiesiołek 02.07.07, 19:51
      Kochane,ponieważ wszędzie czytam o śluzorodnych właściwościach wiesiołka to
      zaczęłam drążyć temat co też takiego owa roślina zawiera ;
      I doszłam do wniosku,że zawiera sporo,ale na pewno nie są to substancje śluzorodne.
      W nasionach,z ktorych otrzymuje sie olej wiesiolkowy przede wszystkim są NKT
      (nienasycone kwasy tłuszczowe),białka,trochę węglowodanów,wapń,magnez,żelazo.
      NKT stosuje się w zapobieganiu miażdzycy,chorobach skóry,SM,zresztą nie będę tu
      wyliczała wszystkiego.
      I moja teoria jest taka,że to ściema.smile
      Doszłam do wniosku,ze skoro NKT działaja na całego człowieka,to równie dobrze
      można popijać np.oliwę z oliwek czy tran,który tez jest przecież olejem i
      zawiera NKT.
      Nie ma też nigdzie info,jakoby olej z wiesiołka powodował skurcze macicy.
      I zastanawiam się czy to przypadkiem nie wzięło sie z sufitu i żyje własnym
      życiem,powtarzane z ust do ust smile)
      To samo z rzekomo śluzorodnym działanie siemienia lnianego.Śluz w nim zawarty
      działa tylko miejscowo,nie wchłania się z przewodu pokarmowego.
      Poprawcie mnie jeśli się zagalopowałam smile
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:04
      Aregiec buuu fajny pomysł, buuu nie mam FF.

Tesi nie było pęcherzyka, w sumie to nie spytałam o te ciałko żółte szkoda,
      teraz żałuję. Dziewczyny jak to jest z tym ciałkiem jak ono się wytwarza? Po
      jakim czasie ono sie wytwarza po peknięciu pęcherzyka, to chyba indywidualna
      sprawa?

Aregiec ha ha ja zaszłam w pierwszym rzucie 7 lat temu, i w drugim rzucie 1,5
      roku temu, a obecnie 5 cykl staranek, a wykresy od zawsze dwufazowe. Często
      własnie po poronieniach pieprzy się coś z hormonkami, ale dojdzie to do ładu i
      składu, ale pewnie warto sobie prg zrobić i może prl?

No tak juz po usg mam doła że nie powiedz mi gin o ciałku żółtym, ale wrzućcie
      prosze kilka info na ten temacik i zaraz poslę do niego jakieś madre pytanie,
      czy widział, a jeśli nie to dlaczego nie widział, ha ha, on ma ze mną ubaw.
      Dziś leżę rozkraczona, a on pyta, czy coś wydarzyło przez te 3 dni, ja mu na
      to, hmmm wiele się wydarzyło no i śmiechu było...
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:23
      zupe mieszałam i doszłam Tesi do wniosku że przecież ciałko żółte musi powstać
      żeby była wzwyzka tempki, ciałko wytwarza się na pęcherzyku i produkuje prg?
      chyba tak?
      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:33
        Tak smile
        • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:46
          no, chwilę mnie nie bylo, i już za Wami nadążyć ne mogę smile))
          Wiosenko, gratuluję! plynu i endo! pięęęęęęknie! smile cialko musi tam być!

Tessie, dajżesz już spokój. póki co w ciąży nie jestem smile żadne objawy mi od
          poludnia nie doszly smile

Mentafolia, nie wiem czy z wiesiolkiem ściema czy nie, ale oliwa na pewno
          bardzo zdrowa. chyba moja mama kiedyś eksperymentowala i pila lyżkami wink ale
          ona to różne eksperymenty robila smile))

aneczka, testuj, nie denerwuj mnie! smile ja musialam, to Ty nie? wink)))
      • megisa1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:38
        dziewczynki a ciałko to nie powstaje z blizny po uwolnieniu pecharzyka
        przypadkiem....cos gdzies mi sie koleboce

i to chyba tu tak naskrobali

pl.wikipedia.org/wiki/Cia%C5%82ko_%C5%BC%C3%B3%C5%82te
        • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:42
          Dla mnie bez różnicy z jakiej blizny.
          Grunt żeby powstawało w ogóle i litrami produkowało progesteron smile
      • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:41
        Aaaaa, rozwaliłyscie mnie na łopatki, zdolne bestie. 120 postów w jedną dobę, a
        ja to wszyskto przegapiłam, o szoook smile
        Anetko, cieszę się, że jesteś, a z tymi wykresami to był strzał w dychę! ja też
        namawiam Cię na badanie progesteronu, 7-8 dni po owu, a już będziesz miała
        czytelniejszy obraz swojego cyklu.
        Tess, Ty to masz głowę, tyle razy już pisałaś jak to z tym żółtym ciałkiem
        jest, a ja co Cie czytam to się dziwię, nijak moja głowa tego nie ogarnia smile
        Wiosenko, no Ty to Rybka teraz będziesz mi sen z powiek spędzać, owu
        przepisowa, starania w dobrym momencie, zaciążać umiesz, to nic tylko czekać na
        niespodziankę!
        No nic, czytam Was dalej, chyba mi do nocy zejdzie smile
        • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:46
          Aleee, FF dało mi vipa na miesiąc, nawet go nie chciałam, a tu samo mi
          wskoczyło. No dziękuję smile
          • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:50
            To świnie na tym FF smile
            Mnie dali tylko na 5 dni.Pewnie za niskie temperatury miałam ha ha.
            • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:52
              Mentafolia, hehe, nie za niskie temperatury tylko za krótkie cykle pewnie smile
              Ja to mogę rekordy pobijać smile
          • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:52
            jeszcze w kwestii wiesiolka, to mi też nic do życia nie wniósl...
            5 miechów brania, fakt, że może malo, bo tylko 1x1. ale gdzieś wyczytalam
            (chyba na bocianie, ale nie chcę sklamać), ze wiesiolek obniża ciśnienie, a ja
            i bez niego mam 85/58 heh
            • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:01
              Sotie z ciśnieniem prawda.
              Obniżają je właśnie NKT zawarte w wiesiołku,dlatego oliwa z oliwek jest polecana
              nadcisnieniowcom.Obniza tez cholesterol i takie tam miażdzycowe historie.
              • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:09
                a widzisz! a ktos tu mi wcześniej nie wierzyl. ha!
                tylko co ja mam brać, żeby być piękna i mloda, i na dodatek śluzowa?????
                bo jakoś ni cholery...
                • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:18
                  Łyżeczka oliwy z oliwek,obowiązkowo na czczo.Jesli dasz radę,bo mój M nijak sie
                  zmusic do tego nie moze.
                  A na śluz w okresie płodnym łyżeczka-dwie jakiegokolwiek syropu mukolitycznego.
                  • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:22
                    Ta oliwa z oliwek to na czczo i bez popijania? Dzielne kobiety jesteście, ja
                    już wiem jak u mnie by się to zakończyło. Brrr smile
                  • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:03
                    oliwe mogę dać radę, jestem sklonna do wszelakich poświęceń, spoko.
                    no wlaśnie, a ten syrop to np. guajazyl? coś mi sie obilo kiedyś o uszy
                    i przez caly cykl czy tylko 1 faza?
                    • aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 15:47
                      jezusicku, ale po co lyzkami, kobiety, to nie lepiej oliwe w salatce albo
                      hiszpanskim sposobem zamiast masla polac na kanapke??? zmilujcie sie, tak lyzka
                      to mozna natychmiast zwrocic, ja przynajmniej od razu mam odruch. wiem, bo
                      kiedys wypilam sadzac ze to miod!!! bylam mala a po dzis dzien robi mi sie
                      niedobrze, jak sobie przypomne ... Zmilujcie sie! Toz niemozliwe zeby dzialala
                      tylko na czczo, bez przegiec ...
                      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 16:31
                        Aquita
                        Jasne że oliwa z oliwek działa nie tylko na czczo,ale na czczo jest najlepiej
                        wchłaniana,a NKT są najlepiej przyswajalne własnie wtedy.
                        To nie przegięcie i czary mary tylko fakty smile
                        • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:00
                          Coś sobie zachachmęciłam i widzę Was do góry nogami smile
                          Tzn porządek wątków mam od najnowszego, muszę Was przekręcić smile
                          Pierwsza dobra wiadomość jest taka, że wtrąbiam właśnie pulpety własne, nigdy w
                          życiu nie pomyślałabym, że jestem do tego zdolna (nie lubię gotować smile)
                          Druga dobra, że łyżką oliwa z oliwek misię dziś rano wcale nie cofnęła, a już
                          myślałam, że będzie mały dramacik smile
                          Tess, rozwaliłaś mnie tym testem, miałabym mętlik taki jak Ty, oj biedna, ja
                          ciągle trzymam kciuki! A co Cię podkusiło o test w 8 dc? Wygrałaś dziś smile
                          Sotie, jeśłi zdecydujesz się na dietę pt ZERO CIASTEK, to obiecuję, że nie będę
                          się forumowo chwaliła co właśnie wcinam smile
                          Anetko, ależ Ty szczuplutka dziewczynka, o szok. Kiedyś byłam u teścia w
                          szpitalu i w ramach rozrywki zabrał mnie na szpitalną wagę, wchodzę, a tam
                          strzałka włazi na przedział: CHORY Z NIEDOWAGĄ, przy moim 168/55, to co byłoby
                          u Ciebie? smile))) U mnie nadmiary właża w tyłek, co prawda tych nadmiarów jest
                          nieduzo, ale za to jakie dupsko się robi wielkie sad
                          Wiosenko, ja roztrząsałam z gin tylko mój przypadek hiperprl, ale egoistka ze
                          mnie smile Ale też tłumaczyła, że czynnościowa, bo opowiedziałam ze szczególami
                          jak mi sie guziki w koszuli rozłaziły, hihi, ale teraz dałaś mi zagadkę, że
                          powinnam rano, a ona przykazała wieczorem, a ja jak osiołek posłuchałam. Hmm,
                          pogadam jeszcze jutro w pracy z kumpelą. No i o tej prolaktynemii nie wiem nic,
                          bo jak padło HIPER to już od samego słowa wariowałam z niepokoju. No
                          niedouczona jestem. Ale zgłebimy temat, razem szybciej smile
                          Ja też belfer, ale tylko na papierze, co prawda douczam nieraz na szkoleniach,
                          ale to nie to samo co szkoła, dłuzsze wakacje i przerwy świateczne, ech...
                          No, pulpety były pycha, czas na pranie i prasowanie, a potem wieczorny joging w
                          parku. Buźka!
                          • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:14
                            Wiosenko oj te moje cyckismile
                            Zawsze bolały mnie od owulacji i przechodziły przed okresem, w tamtym miesiącu
                            zaczęły boleć tuż przed @.
                            Teraz to tak naprawde nie bolą śa duże, pełne, brodawki wrażliwe, ciągną jak
                            zdejmę stanik i są wrażliwe na dotyk.
                            Ale ja już nie patrzę na te cycki bo w końcu zgłupieje, okaże się może jutro
                            albo w czwartek zrobię test
                            • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:17
                              Aneczka, i nie dotykaj ich, bo mnie od samego dotykania bolały jak piernik smile
                              Swoja droga cierpliwa dusza jesteś, że nie testujesz smile
                              • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:21
                                Ivinko nie dotykam sama, ale czasami się zdarza że siedzę przy biurko i dotknę
                                przypadkiem itp.smile
                                A z tą cierpliwością to tylko tak wygląda, ale jak bym miała testy w domu to
                                nawet i 10 bym już zrobiłasmile
                                • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:59
                                  Dziewczyny moze sprobujcie tej oliwy z oliwek z pomidorem, mozzarella i
                                  listkami świezaj bazylii na sposób włoski. Mnie bardzo smakuje ale niestety mam
                                  bardzo niskie ciśnienie wiec jak przeczytałam tutaj nie powinnam za dużo tej
                                  oliwy.
                                  Ivinko Ty to masz super wage, mój M by chciał bardzo zebym taka miała. Ja
                                  najwiecej wazyłam 51kg ale jak poszlam na studia to mi chyba z nerwów poleciala
                                  i potem juz sie nie podniosla. Dopiero jak w ciaze zaszłam to 2kg przytyłam. Oj
                                  dziewczyny gdybyscie mi troche oddały to wszystkie byłybysmy zadowolone ;D
                                  A Wiosence to tylko pozazdroscic dużych piersi, ehh u mnie tylko A sad
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:14
      ja mam wrażenie że lepszy od wiesiołka na poprawę sluzu jest wywar z siemienia
      lnianego, gluty nieziemskie ale jak ma byc tak w majciochach, i chyba kiedys
      Ivinka mi pisała, że lepsze nie to mielone, tylko w zirenkach ale gotowane, i
      ziarenka odcedzane, w smaku lepsze niż to mielone, ja tam piję, miałam w tym
      cyklu kurze jajko w majtach, hi hi, nigdy czegos takiego nie widziałam, nie
      wiem jak to przechodzi, może mocno uwierzyłam

To co mi sie ubzdurało Mentafolia, no nie wiem, to chyba pisałas że brzuch
      zaczyna Cie boleć zaraz po owu? nie istotne wa każdym razie

Ryksa to dziecko które ryczy czasami, moja mama tak mówiła na mnie i ja to
      widać przejęłam, pewnie jak beksa od beczenia, ryksa od ryczenia.

Tesi ta ja się nie nastawiam, bo nawet jak wszystko zagra to i tak ciąży być
      nie musi.

Megisa dzieki za tekst o ciałku żółtym, ależ to fachowy język.

Ivinko dziewczyny są niesamowite, pisza i piszą, kiedyś byłam na bieżąco, a
      teraz, nie nadążam, buuu, a jeszcze 8kg truskawek do obrania.

Dziewczyny jutro jadę do koleżanki z innego forum, zaszła niedawno za pierwszym
      razem, maja już 2 dzieci, i cóż poroniła niestety w 8tc, ale do czego zmierzam,
      trafiła do super lekarza ze swissmedu, który kazał jej czekać na samoistne
      poronienie-niesamowite-a jesli krwawienie by nie przyszło, to miała przyjechać
      do szpitala i dostała by tabletke na rozwarcie szyjki, i byłby zabieg, ale bze
      mechanicznego rozwierania szyjki. Czyż to nie postęp, pozwalaja czekać,
      niesamowite!!! Dobrze pamietam na NPR, Mentafolia radziłaś Joannie czekanie na
      naturalne poronienie? Tylko czasem dziewczyny nie wytrzymują psychicznie i wolą
      od razu łyżeczkowanie. To tak informacyjnie.

Sotie spokojna dziewuszka z Ciebie - cisnienie.
      • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:24
        Wiosenko ja pisałam kiedys o siemieniu,że powinno byc w ziarnach,bo ze
        zmielonego uwalnia się cyjanowodór.
        No i ono naprawdę się nie wchłania z przewodu pokarmowego,ale jesli Ci pomogło
        to oksmile
        • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:53
          Mentafolia ale mam pamięć, a pisałaś Joannie 006 o poronieniu samoistnym, czy
          też zmyslam?

Ewinko no tak opiateczek 13 ale w końcu gdzie?
          • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:01
            Pisałam,pisałam.
            Tylko ja jej wtedy nie namawiałam żeby czekała na samoistne,ale informowałam o
            takiej możliwości.
            Bo wkurza mnie bardzo,że lekarze nie dają kobiecie wyboru,tylko z marszu
            odsyłaja do szpitala.
            I jeszcze niektórzy plotą bzdury o zakażeniu,a przeciez w macicy jest srodowisko
            beztlenowe i żadne mikroorganizmy tam się nie rozkładają.Poza tym znane są
            przypadki śmierci jednego z bliźniąt i wtedy zabiegu sie nie robi,bo jak?
            Zresztą co ja wygaduję,my sie tu staramy,a ja o poronieniach.Ale znowu mi sie
            cisnienie podniosło na samą myśl...
            • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:04
              mądra z Ciebie kobieta, Mentafolia smile
              • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:51
                Sotie dzięki smile)
                Jestem czerwona jak burak.
                Tak naprawdę nie jestem mądra,mam tylko wiedzę na niektóre tematy smile
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:15
      Sotie kawa i wiesiołek
      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:00
        no bez kawy to ja nie egzystuję normalnie. piję dwie dziennie wprawdzie, ale z
        trzech kopiatych lyżeczek wink
        no to już nie wiem oliwa czy wiesiolek? może najpierw wykończe tego wiesiolka,
        co go jeszcze mam, ale zwiększe dawkę i zobaczymy smile a potem pewno sie na cos
        przerzucę, nawet nie wiecie jak ja bym chciala zobaczyc w końcu te kurze jajko
        czy cos wink
        • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:04
          Sotie,zarówno oliwa jak i wiesiołek będzie ok.Działanie podobne.
          • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:09
            jakoś prześladuje mnie wrażenie, że na mnie to nic nie zadziala.
            • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:28
              Wiosenko super!!!!!!!! gratuluje!!!!!!!! to co jeszcze dwa tygodnie i idziesz
              sobie od nassad
              Mi piersi urosły big_grin, nie bolą przy dotyku, ale jak zdejmę na noc stanik to
              uuuuuuusad, troche swedza. Brzuch mnie zaczał pobolewac w podbrzuszu od paru dni.
              Chyba wytrzymam jeszcze chociaz 2 dnismile Ale chyba jak @ przyjdzie ( a znajac
              zycie przyjdzie napewno), to albo kupie testy owu, albo odetne sie od forum.
            • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:55
              Zadziała zadziała,i to już niedługo.
              Jeśli chodzi o medykamenty i ich działanie to podstawowa sprawą jest wiara w ich
              skuteczność.
              Czy wiecie ,że największą skuteczność mają lekarstwa gorzkie i czerwone?
              Im lek bardziej ohydny,tym lepszy skutek terapeutyczny.
              • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 23:41
                Aneczko, nawet nie myśl, żeby się od nas odcinać - chyba, że zaciążyszwink)) Kup
                sobie masę testów owulacyjnych i testuj, będzie super. A i mnie nie będzie
                głupio, że taka porypana jestem z testami...
                Co do wiesiołka to chyba się uzależniłam, mogę go łykac garściami...

Wiecie co, tak naprawdę to mam inny problem... Nie wiem, wątpię czy będziecie w
                stanie mi pomóc... otóż musze schudnąć... Naprawdę nie kryguję się - jestem
                gruba... Już nawet nie chodzi o to, że nie mogę na siebie patrzec w lustrze, ale
                grubasy maja większe problemy z zajściem w ciąże... Gdybym tak zdołała schudnąć
                - najlepiej ok 20kg (ważę 78 przy wzr 162cm) i naprawdę nie jest mi do śmiechu;-///
                Przecież nawet jak bym zdołała zaciążyć to jeszcze przytyję, i co przekroczę
                100? To już w ogóle nie będę mogła się ludziom na oczy pokazać... Dlatego tak
                myślę i myślę, może by pobrać cynk organiczny....Niestety od jedzenia też nie
                umiem się odzwyczaić he he buuu. Sama już nie wiem...Oh Iwinko ja nie tylko mam
                głowę, (dzięki - podbudowałaś moje egowink) cztery litery i brzuszek też...
                Tylko,żeby jeszcze w tym brzuszku coś było...;-/

A może u mnie te jajowody niedrożne, skoro nie było płynu w j. Douglasa? To co
                mi po ciałku żółtym i owulacji, kurcze blade. Na jesieni mam iść na
                laparoskopię. Miałam iść w kwietniu a ja durna baba (nauczyciel he he) nie
                chciałam iśc na zwolnienie tuż przed maturą i w czasie matur. Zawsze jest zła
                pora, bo tam coś...

Słuchajcie jak tak dalej pójdzie to co tydzień trzeba będzie nowy wątek
                zakładac...wink))

No widzicie, ja zawsze jakieś problemy wynajdę...

Pozdr

Tess.
                • tessie124 Poranek dzień 8? 03.07.07, 07:14
                  Witajcie,

Ja to naprawdę jestem zakręcona... Zmierzyłam dzisiaj tempkę 36.6 - dziwna ona
                  jakaś, trochę za wysoka...nic z tego nie rozumiem... I wiecie co ja durnota
                  zrobiłam? Sugerując się wykresem Sotie, że ciągle pnie się do góry i mój durny
                  też, zrobiłam dzisiaj rano test ciążowy (wczoraj owulacyjny był neg tzn linia
                  testowa była słabsza od kontrolnej, ale była). Dzisiaj miałam taki b. wrażliwy
                  test niebieski 10cośtam. W instrukcji jest, że jak są 2 linie to oznacza ciąże.
                  Nawet jeśli druga jest b. słaba, ale musi ona się pojawić w ciągu 5minut. No i
                  pokazała się druga linia, b.słaba ale jednak widoczna i to nie pod odpowiednim
                  kątem i w dobrym oświetleniu... Kurcze, co ja mam myśleć? przecież miałąm @,
                  bolał mnie brzuch, wychodziły skrzepy, może nie była najbardziej obfita, ale
                  jednak. Beta tydzień temu była poniżej 0.5 I co uroiłam sobie, a może to pik LH?
                  Piersi w zasadzie nie bolą, brzuch przestał ciągnąć a ja przestałam brać luteinę
                  w zeszłym tygodniu. W sumie tych niskich tempek to jest może 4 dni, bo 3 dni nie
                  mierzyłam bo @. No i co?

Pozdr

Tess.
                  • aneczka_78 Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 07:53
                    Tessi no niezle. Ja chyba dziś jeszcze wytrzymam bez testu temperatura w dalszym
                    ciagu 36,8.
                    Dziewczyny testy owu kupujecie w ptece(jaka cena i ile sztuk?)?, czy na allegro?
                    (od kogo?)
                    • sotie Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 08:33
                      Tessie, no ale jaja. to Ty może jesteś w ciąży? ja dla spokojności ta betę bym
                      strzelila.
                      żeby się upewnić, ze ten test nie zwariowal smile
                      i nie sugeruj się moim wykresem, gdyż dziś z hukiem spadla mi tempka na 36.55,
                      więc, tak jak czulam, idzie @ :[

aneczka, testowałaś???

Mentafolia, jak nastroje dzisiaj? smile

co do wagi, to mam podobny problem, dobre 10kg do starcenia. a najgorsze jest
                      to, że nie chodzę na aerobik. a zawsze chodzilam, i to taki fest wycisk, że na
                      czworakach wracalam. uwielbiam to smile no a teraz mam już rok przerwy, boję się
                      zacząć chodzić, bo to bylby zbyt duży wysilek przy staraniach, tak myślę. a
                      może tylko szukam wykrętów?
                      udalo mi się w życiu dwa razy schudnąć po 16kg, z czego raz na specyfikach, a
                      raz silą woli, plus oczywiście aerobik 2xtyg i basen. za każdym razem na
                      przestrzeni kilku lat, niestety nadrabialam. i teraz też już osiągam moment
                      kulminacyjny...
                      • ewinka22 Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 08:41
                        Dzisiaj wyjeżdżam do Gdańska wieczorkiem, wiec pewnie nie zajrzę już do Wassad(
                        Powodzenia życzę Wam wszystkim i jak zajrze następnym razem to mam nadzieję, że sie dużo miłego w trakcie wydarzysmile

Wiosenko piatek aktualny na priva wysyłam mój numer telefonu, a proszę Cie o podanire konkretnego miejsca w tym Centrum Matarni a ja to znajde, bo wiesz mi trudno coś wybrać bo nie wiem co tam jestwinkhihi Proszę wyślij smskiem nazwę tej kawiarenki czy czegoś innegosmile

U mnie dalej tempka wysoko, ale nie nakręcam się zupełnie bo jakoś czuję, że to tylko te leki a nie owusad W czwartek ostatnia tabletka a w niedzielę pewnie @

Trzymajcie się dzielnie Pozdrawiam Ewcia
                        • aneczka_78 Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 08:49
                          Sotie testu nie robiła, poczekam może do jutra albo do czwartku
                          • aregiec Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 09:45
                            Witajcie Kochane!!!

Wiosenko ale dobre wiesci nam przyniosłas wczoraj. Nawet nie wiesz jak bardzo
                            podbudowałas tym mnie samą. Mam nadzieję, ze nawet jak u mnie jakies problemy
                            hormonalne sie pojawily to beda przejsciowe. Ale jutro chyba wybiore sie na
                            progesteron. Na czczo sie go robi? A jak jest z prolaktyną? Czy tez moge ja
                            zrobic jutro, czyli 8dpo? Wiem, ze ostatnio wywodziłyscie sie na ten temat ale
                            chyba jakos mi umknęło.
                            Wiosenko nie poddawaj sie jeśli chodzi o FF, wkońcu muszą Cie wpuścić. A my z
                            niecierpliwościa czekamy zeby podgladac Twoje wykresy big_grin

Ivinko no chyba rzeczywiscie ff nagrodził Ci vipem Twoje długaśne cykle, bo ja
                            tak jak Mentafolia taki bonus dostałam tylko na 5 dni sad Ale dobre i to.

Tessi ja tez mam problem z wagą tyle ze moja jest za niska sad(( (46kg przy
                            wzroście 167cm) Nijak nie mogę przytyć choć jem wszystko i w życiu sobie
                            niczego nie odmówiłam. A najgorsze jest to, że ostatnio przyczytałam, że taka
                            niedowaga sprzyja poronieniom sad(((((((

Aneczka muszę pogratulować cierpliwości smile ale tez juz jestem ciekawa tongue_out
                            Tessi Kochana tak bym chciała żeby u Ciebie to była ciąża. Leć na ta bete i
                            zdawaj nam tu szybko relacje. Trzymamay kciuki!
                            • mentafolia Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 09:51
                              Aregiec,progesteron robisz 7-8 dpo,pora dnia obojętna,stan żółądka też smile
                              Prolaktynę na czczo,po krótkim odpoczynku,byleby nie podczas @.
                              • tessie124 Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 10:18
                                Zaraz polecę na betę, znowu kłucie - jak ja tego nie lubię. No ale tańsze niż
                                usg. Co mnie podkusiło, żeby ten test zrobić to ja nie wiem. Przeczytajcie wątek
                                na niepłodności'no i mam prezent od losu;-(((' - chyba taki tytuł. Rano tempkę
                                zmierzyłam i już tak w półśnie zaczęłam się zastanawiać nad tą tempką, nad
                                Sotie, nad tym wątkiem (tym powyżej). Zrobiłam test tylko, że teraz to linia już
                                powinna byc mocna a u mnie słabiutka, ale po mniej więcej 2-3 minutach się
                                pojawiła. A może ja już mam zwidy. A może ja wszystko popsułam jak przestałam
                                brac luteinę? No ale beta była beznadziejna, nie pozostawiała złudzeń. W tych
                                testach jest niby 99% skuteczności - może ja jestem ten 1%. I jak ja mam
                                schudnąć, kiedyś chodziłam na siłownię, basen, wiele lat temu. Chodziłam
                                systematycznie i b. dobrze się z tym czułam. Niestety nadeszły wakacje, siłownię
                                zamknięto, ja gdzieś wyjechałam i odzwyczaiłam się. Po wakacjach już nie
                                wróciłam. Dostałam od gina clo i metformax i wtedy niemiłosiernie przytyłam i
                                za cholerę nie mogę tego teraz zrzucić...

Dobra, trzeba się zbierać... iść na betę...

Pozdr
                                Tess
                                • sotie Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 10:46
                                  wątek czytalam. bardzo mocno trzymam kciuki, żeby u Ciebie bylo podobnie!
                                  powodzenia wink)
                            • aneczka_78 Aregiec 03.07.07, 09:51
                              Ja przed pierwsza ciązy też byłam chudziutka - 48 kg przy 168 cm. Zaszłam w
                              ciąże donosiłam bez komplikacji.Waga w dzień porodu 63 kg, po porodzie spadło do
                              53. Dawid urodził się zdrowy jak ryba 3700, 56. A ja teraz waże już 60 kgsmile
                              Także jak Bóg da i będę miała drugie dziecko to ciekawe ile bede pozniej ważyć.
                              Ale to juz bede se martwić jakprzyjdzie pora.
                              • aregiec Re: Aregiec 03.07.07, 10:04
                                Dzieki Mentafolia smile

Aneczka, bo widzisz 2 tygodnie temu moja kolezanka urodziła bez komplikacji
                                synka a jest tak chuda jak ja. Ale w najwiekszym szoku byłam jak wysłała
                                zdjecia na których wogóle nie widac, ze w ciazy była - chuda jak patyk!
                                Niestety za mna jedno poronienie i chyba stąd ta obawa sad Ale nadzieje mam i
                                tak łatwo sie nie poddam smile
    • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 09:31
      Tess,ale numer z tym testem.To że wyszedł pozytywny to nic,nalepszy był Twój
      pomysł z zatestowaniem.Ale z Ciebie aparatka wink
      Co do wagi to łatwo nie jest jak się chce schudnąć,ale ja tam nie wierzę w te
      wszytskie pseudo-cudowne-preparaty.
      Mało jedzenia,dużo ruchu,innego sposobu nie ma.
      Mnie dzisiaj smutno,tęsknię za moim M,pewnie rozkręcę się pod wieczór.
      • aregiec Mentafolia 03.07.07, 10:30
        Własnie spojrzałam na Twój wykres big_grin Siedzisz sobie cichutko a to już 14
        wyższa! Ładnie big_grin Nic sie nie martw ja do niczego nie namawiam, hehe.
        Rozchmurz sie, M wróci dzisiaj?
        • mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 10:33
          Aregiec,ja mam 13-15 dniową lutealną.smile
          Ciąży nie ma na bank.
          M dzisiaj nie wróci,mieszkamy ponad 300 km od siebie,dopiero w piątek się
          zobaczymy.
          • aregiec Re: Mentafolia 03.07.07, 10:45
            UUU ja sie własnie zasugerowałam poprzednim wykresem, wtedy było chyba 13 dni
            lutealnej a dzisiejsza 14 troche poszła do góry.
            Sorki nie wiedziałam, nie mam chyba tak dobrej pamieci jak nasza Wiosenka. Ale
            dziś już wtorek i ani się obejrzysz a będzie piątek. No głowa do góry smile
          • sotie Re: Mentafolia 03.07.07, 10:45
            eee niejeden bank już padl wink
            tempka ladnie trzyma się w górze, trzymam kciuki, bo nie wszystko stracone! smile
            a do piątku już tylko dwa dni smile))

a mnie brzuch booooliiii buu
            • mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 11:01
              Dziewczyny,co tu bedę ściemniać ;
              Zwyżka jest,bo wino wczoraj piłam,a alkohol tak właśnie na mnie działa wink
              • sil.bi Re: Mentafolia 03.07.07, 11:07
                Tess, a to ciekawe wiesci nam tu dalassmile. koniecznie poinformuj o wynikach
                bety, tymczasem mocno trzymam kciuki za pierwszy lipcowy sukces!A u mnie za to
                dol glebokosci Rowu Marianskiego, bo dzisiaj przyszla @ z cala moca, tempka
                36.2, czyli startuje z nowym cyklem. Powinnam pewnie tez napisac 'i z nowa
                nadzieja', ale jakos z tym ostatnio kiepsko... Po @ planuje umowic sie na
                wizyte do gina i powiedziec mu,ze mam juz troche dosc prob i pocieszania-czas
                na badania.
                • mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 11:11
                  Dobry pomysł Sil z badaniami,rzeczywiście najwyższa pora.

• sotie Re: Mentafolia 03.07.07, 11:10
                i co, tak se sama żłopałaś??? nieładnie wink))
                • mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 11:21
                  No sama,a z kim?smile
                  Lata samotności zrobiły swoje ha ha.
                  Moja matka jak kiedyś do mnie przyjechała i pobyła kilka dni to przed wyjazdem
                  ze łzami w oczach stwierdziła,że straszne dziwolągi ze mnie i z córki.
                  ...dziecko,co się z Wami porobiło?Mała siedzi zamknięta w swoim pokoju i
                  gada,że lubi byc sama,ty siedzisz u siebie,wieczorami popijasz...
                  Tak nas widziała he he.
                  Coś w tym było,ale bez przesady...
                  • sotie Re: Mentafolia 03.07.07, 11:30
                    no przecież że z nami! wink)
                    e tam żadne dziwolągi, dwie dorosłe kobity, to każda ma swój świat smile
                    a Twoja mama to chyba w trzecim pokoju siedzieć musiała? wink))
                    • mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 11:46
                      Moja mamuśka siedziała w kuchni i gotowała dla nas ogromne ilości żarcia.
                      Bo uważała,że obie jesteśmy za chude..
                      • sotie Re: Mentafolia 03.07.07, 11:49
                        hehehe smile))
                        oj, chyba by Was tam chętnie poustawiała po swojemu smile
                        • tessie124 Re: Mentafolia 03.07.07, 12:44
                          Poszłam na betę, ale akurat sprzęt im się zepsuł i wynik będzie dopiero jutro
                          ok. 15.00 buuuuuuu

Naprawdę to ze mnie dziwoląg... Zaraz zerknę na te Wasze tempki... Mentafolia, u
                          Ciebie to chyba jeszcze wszystko jest możliwe, Aregiec, Ty masz ciekawą tempkę,
                          poszła w górę. Sotie, co Ty nam tu wyprawiasz? Kto Ci pozwolił tak spadać??? Do
                          góry, do góry...

A ja nie wiem co ze mną będzie, kurcze blade... Może powinnam zrobic jeszcze
                          raz, tylko M dać do odczytania? Ee tam pewnie szkoda testu... Cyrk Wam
                          zafundowałam, to trzeba przyznać...wink

Pozdr

Tess.
                          • sotie Re: Mentafolia 03.07.07, 12:52
                            złośliwość rzeczy martwych z tym sprzętem sad
                            ja bym ju dała spokój z testami, wytrzymaj do jutra, beta prawdę Ci powie smile

ja jeszcze nie spadłam, w sensie z listy, bo @ nie ma narazie. trzymam sie
                            resztką sił smile
                            póki nie pozwolicie, to nigdzie nie idę smile))
                            a brzuch to mnie jakoś mniej boli, ale w ogóle to może nie z fizjologii, ino z
                            czynników zewnętrznych, mam na myśli nowe dżinsy, w które się wbiłam
                            dzisiaj wink))))))
                            • tessie124 Sotie... 03.07.07, 13:01
                              Sotie, dziewczyno nie wbijaj się w ciasne dżinsy... powinnaś utyć (no tak na 8-9
                              miesięcy) a nie wciskać się w ciasne dżinsy...

Tytuł tamtego wątku na niepłodności to był:'no to mam niespodziankę od losusad '

Czekam cierpliwie, jeśli będę w domu to ok 17.00 zatestuje owulacyjnym...

Pozdr

Tess.
                              • sotie Re: Sotie... 03.07.07, 13:08
                                jak utyję, to już się nie wbiję wink
                                a po co chcesz robić test owu??
                                • sotie Re: Sotie... 03.07.07, 13:32
                                  tiaaa.
                                  no to u mnie już koniec złudzeń...
                                  cykl nr 25 uważam za otwarty ;[
                                  • tessie124 Re: Sotie... 03.07.07, 13:46
                                    Hm, prawdę mówiąc sama nie wiem, ale chciałam robic testy codziennie i prawdę
                                    mówiąc jestem ciekawa co wykaże...

Sotie, nie mów, @ przyszła??? Tak wcześnie? Który to dzień cyklu? Przykro mi.
                                    Było tak obiecująco...smile Ja muszę wyjść, może zatestuję na mieście...

Trzymajcie się
                                    Pozdr

Tess.
                                  • sil.bi Re: Sotie... 03.07.07, 14:13
                                    Sotie,czyzbys dolaczyla do Rogalli i mnie (1 i 2 dc)? Jesli tak,to wielka
                                    szkoda,ale przynajmniej mamy silniejsza grupe lipcowasmile. Trzymajmy sie razem:-
                                    ))!
                                    • sotie Re: Sotie... 03.07.07, 14:26
                                      jeszcze nie wiem czy to tylko plamienie czy pełna @. stawiam na @, bo w tym
                                      cyklu nie brałam dupka, więc i plamień nie powinno być.

Tessie, no jak szybko? mój wykres dotyczy części cyklu po póltoradniowym
                                      krwawieniu, tak naprawde to chyba już 39dc albo jakoś tak, straciłam rachubę ;]
                                      • ivinka275 Re: Sotie... 03.07.07, 14:35
                                        Sotie, to i Ty takimi tasiemcami obdarzona? Oj nie, oj może to nie @, nie
                                        ruszaj jeszcze lipcowej listy.
                                        • sotie Re: Sotie... 03.07.07, 14:40
                                          normalnie nie miałam tasiemców, no... dwa cykle w całym zyciu po 39 dni. inne w
                                          miarę przepisowe, a nawet krótsze niż ustawa przewiduje.
                                          teraz wylazł taki długaśny przez to zaburzenie dupkiem, wszystko się przesunęło.

nie powiem, jakieś tam nadzieje miałam, szczególnie po waszym nakręcaniu. ale
                                          z drugiej strony ciesze się, że @ już jest i moge spokojnie zacząć nowy cykl, z
                                          obserwacją i pomiarami, może będzie szczęśliwszy...

listy póki co nie ruszam, dotąd aż nie wykluczę że to tylko plamienia.
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 14:48
      czesc dziewczynki

rano przed wyjazdem do kumpeli, próbowałam wejść na forum, ale chyba znów coś
      naprawiali w naszej sieci internetowej (modernizacja tazw) i nie mogłam nic
      napisać

Aneczka ha ha nie pójdę sobie od Was prędko, tu jest fajnie. A te cycuchy to w
      drugiej fazie Coi tak dokuczają?

Mentafolia nam poronienia nie grożą, toż my do rodzenia stworzone! I dziel sie
      kochana swoją wiedzą, i jak coś Ci się nasuwa na mysl, to pisz, dzieki Wam
      dziewczyny drążyłam temacik i szłam kolejny raz na monit, choc głupio mi juz
      było. A buraka nie iwdzimy, hi hi. Jakie fajne to forum, można z Wami rozmawiać
      i się buraczyć, hi hi.

Ivinko pewnie masz juz takie wiadomości, ale mi ostatnio lekarz tłumaczył te
      zależności z tą prl i już mniej wiecej jarzę, jęsli po obc MTC Twój staniczek
      staje się za ciasny, znakiem tego że reagujesz na zewn bodźce, typu stres, typu
      ta tabl MTC i w związku z tym masz hiperprolaktynemię czynnościowa, ja z kolei
      nie reagowałam na tę MTC i skłaniał się że mam prolaktynemię spoczynkową. Sorki
      jeśli się wymadrzam, ale jak znasz temacik, napisz proszę czy wiesz cosik
      wiecej. Rozumiem to tak, że jeśli ktoś ma tę czynnościową to raczej leki
      powinien brać rano, a ten co ma spoczynkową czyli zaraz po śnie powinien brać
      leki na noc? No i jeszcze jest prolaktynemia i hiperprolaktynemia, a to juz
      zalezy od wysokosci prl, te do 20 jednostek i powyzej 20 jedn a nawet powyzej
      25 jednostek? czy tak? miesza mi się to ciut więc prosze o wyrozumiałość.

Sotie ja tez nie wierzyłam w jakiś wiesiołki, brałam bo brałam, bo dziewczyny
      piszą że birą, w tym cyklu zaczęłam cos poprostu łykać systematycznie, oprócz
      dupka, i cóż miałam jajko kurze, początkowo myślałam, że to żel z usg lub
      nasienie, ale nigdy dotąd tak nie miałam, a nie raz było nasienie (ono bardziej
      płynne) i żel z usg. Zobaczysz efekty, trezba dobrze uwierzyć. Jak mnie boli
      głowa, najwieksze ukojenie daje mi połknięcie tabletki, nie jej działanie, ale
      że wzięłam tableteczkę.

Same belfry na forum (Tesi, Ewinka, Agafrytka z NPR), u mnie w rodzinie też
      sporo, więc ich lubię bardzo. Kochana Sotie to fakt że trudniej niby o owu jak
      się ma kg za dużo, ale bez paniki. 7 lat temu zaszlam spoko, wazyłam 70kg/168,
      w sumie żadna nadwaga, ale zawsze walczę z otylością można powiedzieć, bo przed
      10 laty ważyłam ok 85, i racjanalną dietą 1000kcal zjechałam do 70kg, trwało to
      ho ho 1 rok, sporo, ale miałam zacięcie wówczas. Po urodzeniu dziecka (6 lat
      temu) stanęło na ok 74kg, później stres schudłam i znów przytyłam, doszło do ok
      78. Po drodze były hormonki na wywołanie @, bez efektu. A już jak zaszłam w
      drugą ciążę wrzesień 2005, to dobiłam na koniec ciąży do ok 90kg (ale tu było
      full hormonków, wcale si8ę nie objadałam, bo wymiotowałam), gdzie w pierwszej
      ciąży tylko 10,5kg. I cóż we wrześniu 2006 zaczęłam walkę, wyjściowa waga to
      84kg, w ok 3msc zjechałam do 69, 2 kg w skoczyły od razu, bo się kichy
      porządnie wreszcie wypełniły, a obecnie mam wagę buuu 73kg, żle nie wyglądam,
      ale u mnie najlepeij tak 70. Dieta ta osoatnia to dieta cambridge, paskudztwo,
      chemia totalna, ale nie mam już tyle w sobie zaparcia co kiedyś, musiałam
      zjechać szybko, no i to było własnie przygotowanie do ciąży, do tej o którą się
      staram.
      Ale jest to zbyt drastyczna dieta żeby sie starac jednocześnie. Proponuje Ci
      dietke 1500kcal, zero ciastek (mniam mniam), dieta pt uważanie na to co się je,
      co sie pije i liczenie kg, a wkażdy poniedz i wtorek możesz sobie zrobić
      oczyszczenie, pijesz jedną kawusię, sok jablkowy, wode i jesz jabłek do woli,
      uwierz że nie zjesz ich za dużo, bo ile mozna, ja za nimi nie przepadam, w te 2
      dni, 2 kg w dół murowane, ale to tylko oczyszcenie więc jak 3 dnia się napchasz
      to niestety wracasz na ten sam poziom. Oj Tesi walczę z tym od stu lat. Życzę
      powodzonka. A jeszcze, zobacz w drugą ciążę zaszłam ważąć ok 80kg/168, więc
      spoko.

Sotie widzę że odwet robisz, Tesi nakrecasz, uwaga, bo Tesi łatwo się nakręca.

Aregiec cały czas próbuję z tym FF. Buuu Aregiec ile Ty ważysz, zawsze taka
      niska wagę miałaś? Czemu kurde jeden za dużo, drugi za mało.

Dziewczyny wymiekam jak odpisuję, tak dużo tego. Ufff. To nie znaczy że macie
      przestać, hi hi.

Tesi podgladnęłam Twoje tempki, niestey nijak się ma te 36,4 z 5dc do ciąży,
      daruj sobie betę, cudów nie ma, bądź czujna, co po clo, cykl kolejny bez niego
      może Cię zaskoczyć. Starajcie się, żeby za późno nie było i lukaj na śluz. I
      testy rób, ale tylko owu!!!!

• sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 15:00
        wiosenko, ważymy dokładnie tyle samo smile)) mam 170cm wzrostu.
        najlepiej się czuję (i wyglądam) jak mam 63kg.
        udalo mi się kiedyś zejść z 78kg do 61,5kg w ciągu 3 mc-y, głównie za pomoca
        herbalife + ćwiczenia.
        po paru latach znów mi się przytyło i zawzięłam się sama, i tez w ciągu 3 mcy
        zeszłam z 75kg do 58,5kg - dietą MŻ i ćwiczenia. ale trochę przegiełam, bo już
        źle wyglądałam wink
        ja jak się wezmę to umiem utrzymać reżim, gorzej jak mam się do tego zabrać wink))
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 14:58
      ha ha Aregiec dobra pamieć.
      Menatfolia a dobrze pamiętam, miszkasz za gramanicą, a do Wrocka się
      przeprowadzasz?

sama po wątku Tesi nie wiem, może w sumie i być że prg spada i tempka leci w
      dół, ale wówczas trzeba brać luteinkę, no dawaj nam znać jak beta?

Sil nawet nie chodzi o starania, te badania które warto zrobić, profilaktycznie
      tez waro, bo jak zajdziesz, to żeby nie pluć sobie w brodę, że nie zrobiłas.

Tesi kochana żaden cyrk, my tu wszystkie po części z cyrku. Czekaj kochana
      cierpliwie. Może lepiej owu zrobic, cobyś ciągłość miała, bo może ten skok to
      juz na owu idzie? Licho nie spi.

Sotie nowy cykl, nadzieja ogromna, już Cię nie zaskoczy.
      • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 15:03
        Sotie prawidłowo cykl to nie 25 dni, a ten dluzszy, bo plamienie srodcykl nie
        jest poczatkiem nwoego cyklu, ale to i tak niewazne. I tak tempka poszla w dół,
        zwiastuje @, ale pod linie domniemana jeszcze nie spadla.

Sotie dla mnie waga 70 jest ok, ja mam nogi szczupłe i dupke nie zadużą, za to
        cycki balony i mocne ramiona, więc jak bym ważyła 60, to buuu.

Pa pa do wieczora.
        • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 15:09
          jakie 25 dni???? pisalam, że 25 cykl się zaczyna.
          u mnie to jakieś 39dni cały cykl chyba, wiem wiem że liczę całość smile
          tylko ff mi automatycznie rozdzielił po krawawieniu na dwa kawałki, stąd ten
          18dc.

szczupłych odnóży zazdraszczam, resztę mam taką samą wink
    • mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:50
      Dziewuszki kochane jak miło Was poczytacsmile
      Nie było mnie zaledwie dni kilka, a tu zaległości takie, że nie wiem kiedy
      nadrobię. I jakie nowe porządki na forumiebig_grin I jak miło wiedzieć, który cyklu
      dzieńsmile
      Wiecie to forum to nałóg...jestem po nielada wyprawie, mam za sobą
      przejechanych 3500km w 5 dni i co? I zanim zdążyłam walizę rozpakować do kompa.
      do forum- w poszukiwaniu dobrych wieścibig_grin

Ale widzę, że się nam lista znów posypała i cosik mało kreseczek. Ja byłam
      pewna, że w urodzaj wrócęsmile

No nic, padam tam gdzie stoję/siedzę, wypadłam chwilowo z obiegu, nadrabiam
      juto od rana i włączam się do dyskusji moich ulubionychsmile
      • aregiec Mjuleczko witaj :D 03.07.07, 18:03
        Cieszymy sie ze znow z nami jestes smile I czekamy jutro na opowiesci jak sie
        wyprawa udała. Mam nadzieje ze wszystko oki. Buźka wielka!
      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 18:16
        witaj mjulka, a gdzie to Cie nosilo tak daleko??

ivinka, ale ja w zasadzie nie jem ciastek! ciastka mnie w ogóle nie ruszją wink
        • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 18:46
          Mjulka, witaj przebardzo, ja myślałam, ze Ty na dłużej, a tu rachciach i z
          powrotem, no ale udała się wyprawa? Co widziałaś i co tam robiliście
          Robaczki? smile
          Anetko, pozwól, że i ja dołaczę do Cię z tym przyjmowaniem biustu, kto ma za
          dużo niech nam trochę odda, nasze A aż się o to proszą smile Mnie to cycki
          wywaliło po teście z metaklopramidem, hehe, żeby tak nie swędziało i wkurzało w
          trakcie to bym sobie codziennie taką tableteczkę fundowała. Podobałam się sobie
          i nie tylko, że hej smile No ale co kobiety z biustem mogą o takich marzeniach
          wiedzieć smile))))))))) Ech smile
          Sotie, szczęściaro, ja szczególnie przed @ za ciasteczko krwi bym sobie utoczyć
          dała, a jak z czekoladą to życie skłonnam oddać smile
          • mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 19:12
            oj staram ja się Was dogonić z czytaniem, starambig_grin, do jutrzejszego wieczorka
            dam radęsmile
            Widzę, że o biustach rozprawiaciebig_grin, to ja Wam powiem, że jest to element mego
            ciała, z którego wyjątkowo jestem zadowolonasmile. Ni za mały, ni za duży, taki w
            sam razbig_grin, no może do jędroności można by się było przyczepićsad

A kilometrów natrzaskałam, bo skoro postanowiliśmy zaniechać prokreacji, to
            mieliśmy nadmiar wolnego czasubig_grin. I tak Budapeszt załatwiliśmy w 1,5 dnia.
            Potem miał być Balaton, ale pogoda plażowa nie dopisała, więc postanowiliśmy
            jej poszukaćbig_grin. I tym sposobem po 4h jazdy malowniczą autostardką wylądowaliśmy
            na słoweńskim wybrzeżusmile. 2 nocki tam i rzut beretem do Wenecjismile I tym
            sposobem, przez Triest na most Rialtosmile. I pomyśleć, że jeszcze wczoraj o tej
            porze przesmykałam się weneckim Wilekim Kanałembig_grin. Także romantyzm był pełen,
            aż żal, że ze staranek zrezygnowaliśmysmile. Ale co tam, w przyszłym m-cu może
            znów podejmiemy próby.
            Gorzej było wracaćsad. Jeszcze w Wenecji dopadła nas prawdziwa burza
            śródziemnomorska i deszcz dawał tak czadu do samiuśkiej Polski. Powroty zawsze
            są najgorsze, ale nasz w wyjątkowo trudnych warunkach. Ale emuś dzielny był,
            całą noc grzał, nie bacząc na ścianę deszczu, błyskawice i pioruny walące w
            sece Alp. Dopiero pod koniec Słowacji przejęłam stery, bo jemu już nawet
            zapałki nie pomagałybig_grin. I tak szczęśliwie, w poprawnej atmosferze (a w naszym
            przypadku, ostatnimi czasy, to na prawdę ogromne osiągnięcie) dotelepaliśmy się
            prawie w południe do Wawkibig_grin.
            W każdym razie baaardzo się wyluzowałam, i o ciąży nie myślałam prawie wcale,
            choć myślałam, że to niemozliwe "niemyśleć". Sądziłam, że weszło mi to myślenie
            w krew, bo przez ostatnie pół roku nic innego nie zaprzatało mojej głowy na
            taką skalę, jak upragniona ciąża. I było mi z tym "niemyśleniem" bardzo dobrze,
            tak...błogo i spokojnie?
            • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 19:27
              Wyprawa, że pozazdrościć, a tego wyluzowania jeszcze bardziej. W każdym razie
              bardzo się cieszę, że myślicie o staraniach, to znaczy, że wszystko zmierza ku
              dobremu smile
              Według mojej głowy miałaś wrócić pod koniec tygodnia, to przykład na to jak to
              baba potrafi sobie wbić do głowy własne przekonania. Hehe. Podobno jestem w tym
              mistrzem (to z doświadczeń mojego M) smile
              Nie to, że Cię wyganiam, wcale nie smile)) Super, że jesteś, bo my tu Ci
              codziennie cykl obliczamy smile
              • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 19:49
                mjulka, no to żeście pól Europy przejechali smile))) niezle tempo big_grin
                super, że się tak oderwalas od codzienności smile
                alez mnie sie marzy urlop... a tu jeszcze co najmniej póltora miesiąca buu
                • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 21:16
                  Mjulka -cześć smile
                  Wiosenko,z jakiej ja zagranicy znowu?smile
                  Zgadzam się z Ivinką,że dzisiaj wygrała Tess winkZa testowanie w 8dc należy się
                  nagroda smile.A tekst o zrobieniu testu na mieście mnie rozwalił smile
                  Ja już wyraźnie czuję jutrzejszą wizytę @.Niech ją szlag...

Wiosenko,jak tam Twoje ukochane nowe kubeczki? Całe jeszcze czy juz niechcący wink
                  się potłukły?
                  • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 22:37
                    Witaj Mjulka. Wszystko jest rozumiem na dobrej drodze wink Super.

Miło tak usiąść wieczorkiem i poczytać coście tu popełniływink))
                    Ja nie nastawiam się na zbyt wiele tym testowaniem, ale sama nie wiem co mnie
                    podkusiło... Jutro jak odbiore bete będzie spokój przez parę tygodni...
                    Mentafolia, ja nie rozumiem o co Ci chodzi wink) z tym testowaniem na
                    mieście??wink) Byłam w Blue City, poszłam do łazienki, spędziłam tam 10 min i
                    test zrobiony. Jak chcę mieć zrobiony codziennie, to nie mogę się przejmować
                    takimi drobiazgamiwink)) Wynik taki jak wczoraj - 2 kreski, ale nie nadzwyczajne...
                    Wiosenko, ja sama bardzo łatwo (i chętnie) się nakręcam he he...

Wiosenko, nie znikłam tylko cała wyprawa do banku była a mój M na swoje badanko
                    pojechał, później mojego tatę spotkaliśmy a ponieważ ja umierałam z głodu
                    wstąpliśmy do Blue City coś zjeść. Jak wróciliśmy to już 20.00 a ja od tv
                    uzależniona i 'Wstrząsy wtórne' cz.2 w TVP1 oglądałam...
                    Od tego forum i od Was też jestem uzależniona wink, ale od czasu do czasu trzeba
                    cosik innego, bo przeciez wariatkowo będzie jak nic... Już i tak to chyba nie
                    najlepszy objaw testowac w 8dc?

Wy tak o ciastkach, kurcze blade a dla mnie to najlepszy wynalazek to
                    czekolada... Oh, w każdej postaci (no może niekoniecznie) o i każdej porze... a
                    zielska (sałatek) wszelakiego nie znoszę i nie jadam...To jak ja niby mam
                    schuść??? Wiem, że to trzeba więcej spalać niż się wprowadza do organizmu... I
                    co ja przy starankach mam zacząć ćwiczyć??? Porypało się wszystko, od jutra się
                    odchudzam... tylko żeby mi to nie przystopowało owulacji... Kolacji staram się
                    nie jadać (prawdę mówiąc z lenistwa - nie chce mi się szykować). Chyba porobię w
                    domu porządki, okna pomyję... zawsze to coś... Ja nie wiem, ale to chyba
                    niemożliwe żebym była w ciąży - te całe testy to można o d.... potłuc... Może
                    już taka moja uroda, że stale mam taki sam niski, ale wykrywalny poziom bety
                    hcg... Myślicie, że to możliwe? Jutro się okaże, wóz czy przewóz...

No dobrze, dosyc tego dobrego. Oczekuję jutro od Was samych dobrych wieści... A
                    ja to mam po prostu parcie na dzidzię i tyle...

Pozdr

Tess.
                    P.S. Bardzom ciekawa Waszych tempek jutro...wink Która testuje?
                    • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 22:41
                      Aneczko, czekam z niecierpliwością na wynik testuwink Chyba nie sądziłaś, że ja
                      Cię będę powstrzymywać.. Wręcz przeciwnie jestem za... Co za problem z ff?
                      • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 23:02
                        Tessi nie moge sie zarejestrowacsad
                        • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 08:02
                          Witam.
                          Test zrobiony niestety "I", nie widać nawet cienia drugiej kreskisadsadsadsad. ale
                          póki @ nie ma jest nadzieja. Temperatura poszła o 0,1 w górę.
                          Ale ja i tak nie mam nadziei<buuuuuuuuuuu>
                          A co u Was?
                          • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 08:11
                            Dziewczyny gdzie kupujecie testy owu?? W aptece na allegro - ile sztuka, cena??
                            Od następnego cyklu chyba będziemy współpracować z testami
                            • tessie124 Dzień 9... 04.07.07, 09:00
                              Witajcie,

Aneczko, ff trzeba z uporem maniaka aż wreszcie zaskoczy. Wiosenka ma ten sam
                              problem co Ty. Nie wiem co na to poradzić... Co do testu dzisiaj, to może jest
                              po prostu za wcześnie... Jeśli tempka poszła w górę to dobry znak wink
                              U mnie tempka nijak nie wskazuje na ciążę, bo spadła dzisiaj do 36.3. Coś czuję,
                              że jak odbiorę betę to będę tego całego ff uaktualniać, żeby mi tu nie
                              wyskakiwał z zielona linią...
                              Testy owulacyjne, ja kupuję w aptece. Najpierw natrafiłam na bobo-plan (czy coś
                              takiego), strasznie drogie - ponad 50zł: 5testów owul i łaskawie dokładają 1
                              ciążowy gratis... To było w poprzednim cyklu, teraz mam też kupione w aptece
                              testy LH,są o wiele tańsze (24zł - 5 testów), to z tymi już idzie wytrzymać.
                              Tylko ciążowe trzeba dokupywać... Mam jeszcze jeden rodzaj testów, 5szt - koszt
                              ok 34zł (też z apteki). Ja to tak myślę, żeby w jednym cyklu tak sam test
                              stosować - czyli albo LH, albo bobo-plan .... Wtedy powinno być najlepsze
                              rozeznanie. No i ja sama obliczam kiedy zacząc testowaniewink) Hi, hi, zaczęłam
                              7dc,i jednak chcę to robić codziennie, choć owul mam raczej później ok 21dc...

Pozdr

Tess.
                              • sotie Re: Dzień 9... 04.07.07, 09:16
                                cześć dziewuszki smile
                                aneczka, no przykry to widok ta jedna kreska, ale jeszcze nie wszystko
                                starcone smile obyś tylko tym testem nie wywolala @...
                                ja testy owu zakupilam raz na allegro w ilośći hurtowej, po 3 zl sztuka plus
                                kilka gratisów ciążowych, ale mi już wyszly. w aptece kupować nie zmierzam, bo
                                cena jest kosmiczna. zresztą na mnie te testy jakoś nie dzialają.

ja z ff to chyba mialam jakiegoś nieprawdopodobnego fuksa, za pierwszym razem
                                mi się udalo, bezstresowo. mam nadzieję, że w końcu wpuści Ciebie i Wiosenkę.

Tessie, no jestem bardzo ciekawa jak tam Twoja dzisiejsza beta smile
                                przyłączam się do fanklubu "testowania na mieście". wariatka z Ciebie smile))
                                a za sałatki wszelkiej maści to się mogę dać pokroić smile za czekoladę owszem
                                też, ale najbardziej taką własnej roboty. znacie ?

u mnie @ w pelnym rozkwicie. humorem w związku z tym nie tryskam :]
                                życzę Wam miłego dnia smile
                                • mentafolia sotie 04.07.07, 10:40
                                  Mogłabyś podać przepis na tę czekoladę?
                                  • sotie Re: czekolada 04.07.07, 10:56
                                    proszę uprzejmie smile

- 1,5 szklanki cukru
                                    - 0,5 szklanki wody
                                    - 1 kostka Palmy
                                    - mleko w proszku (taki jeden duży niebieski worek, chyba to jest pół kg)
                                    - 3-4 łyżki mocnego kakao (najlepsze holenderskie)

cukier i wodę na małym ogniu rozpuścić. dodać palmę, rozpuścić, nie gotować.
                                    w osobnej misce przesiać przez sitko mleko i kakao. wlać do tego lukier,
                                    intensywnie wymieszać. wyłożyć na blachę wyścieloną kalką i ostudzić. jak
                                    zastygnie, kroić i jeść smile))
                                    jak ktoś lubi można do masy dodać wszelakie bakalie, orzechy etc.
                                    ja nie lubię, najlepsza jest taka bez niczego smile
                                    polecam gorąco, bije rekordy popularności wsród wszystkich znajomych wink
                                    • mentafolia Re: czekolada 04.07.07, 11:12
                                      Dzięki Sotie smile
                                      Własnie o to mi chodziło smile)
                                      Kiedys jadłam taki blok czekoladowy domowej roboty i to chyba jest ten
                                      przepis smile
                                      Ślina mi wisi do pasa smile
                                      • ivinka275 Mentafolia 04.07.07, 11:21
                                        Wszyscy patrzą na mnie jak na wariatkę, po Twoim pytaniu do Tess leżę na biurku
                                        i ledwo powietrze łapie
                                        smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                        • mentafolia Re: Mentafolia 04.07.07, 11:47
                                          Mam nadzieję,że Tessi tez to odbierze jako żart smile
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 21:56
      Sotie pomieszałam z tą liczbą 25, sorki.

Aquita to mój tato, jak byłam dzieckiem, też częstował mnie mioden na łyzce,
      trzymając słoik w ręku, i mi wciska, a ja mu mówię że to nie miód, a on swoje,
      w końcu sie wkurzył i sam ciach łyżkę do buzi ... to był smar do silników na
      statkach, ale pluł.

Ja wiesiołka mogłabym zjeść opakowanie, bo mi smakuje.

Cześć Mjulka bo już Cię widziałam między wierszami.

Dzięki Ivinko, tak na chłop[ski rozum to przy czynnościowej by trza łykać rano,
      a przy spoczynkowej na wieczór, nieważne czy hiper czy zwykła, bo każdy lek
      działa najefektywniej pierwsze 12 godzin, dlatego nawet w ciąży z niskim prg
      powinno sie brać duph minimum co 12 godz, czyli 2 szt na dobe, bo po 12 godz
      duph nie działa i następuje spadek prg, tak mi kiedys tłumaczono.
      Teraz serwuje sobie castagnus na wieczór szt 1, a po @ bedzie i rano i wieczór.

Oj Tesi jak Ty zaciążona, to sie dopiero będzie działo na naszym wateczku,
      ogólbnie byłby to szok, cud, ale całkiem mozliwe.

Też Aneczko kiedys miałam bolesne piersi przed @, teraz już nie wiem co to
      jest, niewiadomo, czy sie cieszyc czy płakać? Oj czekamy na teścik czwartkowy.
      Ja testuję za 7 dni, ot tak chyba sobie, chyba tylko żeby zobaczyć czy coś
      próbuje sie przylepić.

Aregiec nie ma czego zazdrościć, kobieto chcesz mieć na starość bolący
      kręgosłup, wiszą, a jak biegniesz to się telepia, kiedyś po owu nie mogłam
      podbiec nigdzie bo ból okropny. A na staniki wydaje fortune, bo muszą trzymać
      być wygodne, i ramiaczka mieć grubsze, zapomnij o topie na lato. Nie tam
      balony, prosze nie mysleć, hi. Przed pierwszą ciążą miałam C, cudowne to były
      czase, takie fajne.

Sotie ciast nie lubisz, o to juz se nie pogadamy. Rety ja uwielbiam, każde byle
      dobra, byle jakiego nie ruszam, pomysleć że od jutra dietka lekkostrawna, bo
      nie daj Boże zaciążyłam, a tu zbędne 4 kg wiecej.

Mjulka pęknie, fajowa wycieczka, bardzo sie cieszę że odpoczęłaś, ale wiesz no
      wiesz ja cały czas o jednym...a jak sie godziliście to gumeczka nie pękła?
      słuchaj tylko nawet nie odpowiadaj, bo ja tam troche do pośmiania... ojej jakie
      nowe słowo w ustach Mjulki, dziewczyny jakie ładne - emuś!!!! Cieszę sie
      przeogromnie że juuż tak dobrze.

Jeszcze niech tylkoi Megisa wybaczy Emusiowi że plecki bolą nie w porę. Ja też
      się na mojego wściekałam, jak kamyczka rodził, pamieta kto jeszcze? A i tak nie
      urdził!

No dobra Mentafolia odpuszczam przypominanie sobie, kubeczki żyją, pieknie się
      komponują, tylko stringów żółtych brakuje.

Ale Tesi nam coś zniknęła, Tesi hej gdzie jesteś. Może szczęście że zrobiła ten
      test? Hmm kto wie, nie wierzę w czary mary, ale może to jak moje pęcherzyki,
      nie było a SOM.
      • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 22:29
        Test kupiony, teraz niech mnie ktoś powstrzyma od zrobienia go rano. Jak tempka
        nie spadnie to chyba rano zrobię.
        A co do ff to już mnie wyprowadza z równowagismile
    • megisa1 shrek 3 04.07.07, 09:09
      stwierdziłam wczoraj że trzeba sie trochę odstresować i pośmiać

przejżałam repertuar najbliżeszego kina i padło na shreka 3
      ....i co film o rodzicielstwie i znowu cięzarówka sad ale sie
      wkurzyłam...nastepnym razem przeczytam o czym jest film .... eh

a na koniec miłego wieczora pokłóciliśmy sie z moim o pierdoły...nie ma jak
      udany wieczór i relaksik
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 09:44
      Tesi czyli w knajpce robiłaś ciążowy i znów były dwie kreski? Ale jaja! Tesi
      rozumiem Twoje parcie na dzidzię, ale sama widzisz jak nie wiele możemy
      zdziałać? U mnie dobre wieści, że testuję za 6 dni, w sumie nie wiem po co i
      tak będzie negatyw! A tempka dziś wogóle się nie podniosła, 36.75, ale jeszcze
      ciupkę skoczy.

Aneczka ja też próbuje, i już w d... mam tego FF! Aneczka a ile Ci zostało do
      końca lutealnej, tak plus minus? Testy owu na allegro som, za 2 zł za sztukę.
      Raz kupiłam, ale że owu nie było to i nie wyszły. Ale chyba Megisie wychodziły.

Ja też się wybieram na Shreka, co tam Fiona w ciąży?

Ja też uwielbiam sałatki, ale nie wszystkie, a najlepiej takie swieże jak ktoś
      zrobi. Tesi wiesz ta tempka za niska na ciążę, poczekajmy na betę, o której
      wynik?
      • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:16
        Wczoraj wieczorem robiłam test owulacyjny... a beta będzie dzisiaj po 15.00 Już
        widzę, że ta ciąża to jakieś opowieści dziwnej treści mi wychodzą...

My też chcemy iść do kina...wink mamy w tej kwestii spore zaległości...

Zaraz luknę, aaa nie luknę na Twój wykresiksad cholerny ff...

Trzymam kciuki, kiedy testujesz, za tydzień (czy 5 dni)?

Pozdr

Tess.
      • mercy2 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:21
        Witajcie wink
        Mjulka, ale podróz zaliczyłaś, naprawdę jestem pod wrażeniem
        A co do testow, ja testy owu kupiłam na allegro, ale nie wiem czy jakieś trefne
        czy ze mną coś nie halo, bo owu nie pokazały sad Zatem czekam na @ niestety, bo
        pewnikiem nadejdzie niebawem. Ale potem przecież zacznie się nowy ckl i nowe
        nadzieje wink
        • aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:30
          Mjuleczko, czyli miedzy wami juz wszystko dobrze?? Bedziecie znowu sie starac?
          Super!
          Aneczko, no i co z tym dzisiejszym testem?? Czekamy na wynik!!!
      • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:30
        Cześć!
        Jestem wściekła uncertain Tempka poleciała dziś w dół sad( Nie wiem co jest grane.
        Tylko błagam nie piszcie mi, ze to spadek implantacyjny bo jakoś nie mam
        nadziei. I nie poszłam na progesteron bo sie tak rano wkurzyłam sad Ide sobie
        zaparzyć melise bo normalnie mnie nosi!!!
        Będę później bo nie chce zeby sie Wam udzieliło.
        Tessi myślami jednak będę z Tobą. Mam nadzieje ze poprawisz mi humor swoim
        wynikiem bety.
        Aneczka jeszcze nie wszystko stracone.
        • mentafolia aregiec 04.07.07, 10:42
          Dobra - to nie spadek implantacyjny.smile
          Nie wiem co to,ale progesteron mogłabyś zrobić.Może jutro będzie lepszy humor?

Trzymaj się chudzinko.)
        • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:55
          Aregiec, widziałam Twój wykres. Dobrze, nie mówię tego co może być najbardziej
          oczywiste i mimo wszystko najbardziej prawdopodobne ... Jednak uważam, że jutro
          tempka powinna pójść do góry, bo na @ to jednak trochę za wcześnie. Wiesz, że
          nie jestem ginem, czasem sobie żartuję, że ja to taki lekarz amator... I wg mnie
          to, hm pewnie nie tylko wg mnie masz za krótkie te cykle. I ja bym postawiła tu
          na niedomogę lutealną czyli inaczej niedomogę ciałka żółtego. Szkoda, że nie
          zrobiłaś tego progesteronu, jestem prawie pewna, że jest niski... Czy robiłaś
          monitoring? Miałaś pęcherzyk i owulację? Powinnaś robić testy owulacyjne i to
          wcześnie zaczynać, bo jak masz skok 10dc to powinnaś zacząć testować już 5dc i
          to codziennie, nawet jak skoczy tempka a nie było owulacji. No i pewnie powinnaś
          brać dupka albo luteinę... Nie wiem co bierzesz i czy bierzesz?? Sorki, chyba
          nie pomogłam Ci zbytnio;-( ups Ja wychodzę z założenia, że łatwiej walczyć jak
          się zna wroga. Skarbie, potrzebny Ci dobry gin, który wyśle Cię na wszystkie
          badania i znajdzie przyczynę takiego stanu rzeczy, i najlepiej gdyby znał się na
          npr... Jeszcze raz sorki Aregiec, bardzo bardzo bym chciała, żeby Ci się
          udało... Jak jutro tempka pójdzie w górę, a tak będzie to ja pierwsza będę Cię
          nakręcać i napastować to testowania...wink))Zobaczysz!!!

I nie liczyłabym tak bardzo na moją betę, prędzej Ty za 5-6 dni powalisz nas na
          kolana...

Pozdr
          Tess.
          • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 11:10
            Pani doktor Tess smile)
            Gdzie Pani dziaiaj testuje? smile
          • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 11:39
            Tessi no to mnie teraz postraszyłaś ale przyznam się, ze myslałam juz o tej
            niedomodze ciałka żółtego tyle, ze ja mimo tych krótkich cykli mam prawidłową
            fazę lutealną - 13 dni. Poprzedni wykres moze nie był imponujący ale wszystkie
            inne sa ok. No chyba ze mi od tego myślenia coś zaczyna sie psuć sad
            Monitoringu nie robiłam, testów owu też nie bo jak pisałam nie jestem fanka
            testowania ;D Nic nie biorę prócz feminatalu N i foliku na zmianę. Lekarz nic
            mi nie zapisał bo w listopadzie zaszłam w ciąże bez problemu i skoro sie udało
            to z hormonami powinno być ok- tak mi powiedział. Rozmawialam z nim tez czy
            bedzie potrzebny dupek jak zajde w ciaze. Powiedział, ze zobaczymy ale naciskac
            nie bede bo jakos nie wierze w jego działanie o którym pisza dziewczyny
            zażywające go profilaktycznie po poronieniu. Co innego na wydłuzenie fazy
            lutealnej no ale to przeciez jego głowne działanie.
            No nie wiem, nie wiem co to sie u mnie dzieje, gin mi mówił, ze to moze byc
            jakas blokada po poronieniu. Fakt boje sie bardzo ale bardziej chce walczyc o
            dziecko. Tak jak mowilam dam sobie jeszcze czas na okres wakacji a później
            zacznę działac na wielka skale smile
            Już mi troche lepiej, melisa zawsze dobrze na mnie działa big_grin Pójde jutro na ten
            progesteron. Bedzie jeszcze sens wogóle w 9dpo?
            Tessi nie przepraszaj, nie ma za co big_grin
            A testowac to ja za szybko nie będę, hehe choc byscie mnie tu nie wiem jak
            napastowały. Ja myslę, ze tak jak poprzednio bede wiedziala ze jestem w ciazy i
            wtedy test bedzie tylko formalnościa. Niestety na razie nic na to nie wskazuje
            sad
            • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 11:52
              Anetko, a w czasie kiedy zaszłaś w ciążę rownież miałaś takie krótkie cykle? Bo
              to mi wcale nie wygląda na niedomogę, ale jeśli do jesieni nie byłoby efektów
              to ja bym zaczęła od monitoringu, u Cie szybciutko pójdzie, bo masz cykle
              strzały i wiadomo kiedy można się spodziewać owu smile
              W 9dpo progesteron można zbadać, co prawda piszą, że swój szczyt osiąga 7-8
              dpo, ale w 9 też jego wartość powinna wskazywać czy owulacja się odbyła.
              I wtedy będziesz miała więcej info. Pozdraiwam Cię Rybka i ściskuję, trzymaj
              się dzielnie
              • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:05
                Zawsze miałam krótkie tzn zwykle 25,26dni ale 23 tez sie zdarzały - dłuższych
                nie miałam nigdy tzn drugi cykl po poronieniu miałam 32 dni ale wówczas na
                wykresie ładnie widać dwie fazy śluzowe i dopiero po tej drugiej nastąpił skok
                tempki (byłam wtedy chora na grypę dlatego tym tłumaczę opóźnienie owu) Lekarz
                powiedzial, ze długośc moich cykli jest ok, taka moja uroda choć nie powiem bo
                zanim zaczęliśmy się starać to bardzo mnie to wkurzało wink.
                Dobra ide na ten progesteron jutro, postanowione smile
              • mercy2 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:08
                Stie, przepis czaderski
                Dzięki
                Koniecznie muszę przetestować, mniam wink
                • mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:12
                  hej dziewuszkismile jak Was czytam, to zaczynam żałować, że staranka
                  odpuściłam...no a teraz to kolejne płodne dni za miesiąćsad
                  eh, życie...

idę na czekoladębig_grin
                  • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:17
                    Mjulka, może byś się z termometrem przeprosiła, co? smile
                    Wtedy będę mogła i Ciebie podglądać. Umowa?
                    • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:31
                      Tessi hehe, Ty mnie jeszcze nie znasz jaka ja twarda jestem jesli chodzi o to
                      testowanie ;D

Mjulka ja też Cie namawiam do mierzenia, dopiszemy Twój wykresik do naszej
                      listy smile

A swoja droga to co chwila próbuje zalożyć konto na ff (Wiosence albo Aneczce)
                      ale mi tez sie nie udaje sad
                    • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:33
                      Aregiec, z wykresu to @ może przyjść nawet jutro a to jest zdecydowanie za
                      wcześnie... Jeśli skoczy to może to byc (ale nie musi) rzeczywiście spadek
                      implantacyjny. Wszystko zależy od jutrzejszej tempki... Głowa do góry...wink

Pozdr

Tess.
                      • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:36
                        A widziałyście ten post o ff i cyklu co ma 13000 dni?
                        • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:53
                          Aguita Pisałam już wcześniej niestety "I", ale poczekamy zobaczymy.
                          Wiosenko lutealnej jeszcze +/- 2 dni.
                          • mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 13:27
                            Tess, no ja tam trzymam kciukismileNie doczekam się do po 15big_grin
                            A tak w ogóle, to niezależnie od wyniku bety, jesteś ciekawym przypadkiembig_grin. A
                            może siłą woli sobie hcg podnosisz?big_grin (ptfu ptfu...oby nie)
                            a ja się może i termometrem przeproszę i linka zarzucę w sygnaturkębig_grin, tylko
                            nie wiem, czy w tym cyklu to już nie za późno?
                            Aneczko, trzymaj się zatem jeszcze te +/- 2 dnismile
                            • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 13:50
                              Dzięki Mjuleczko. Ja tak czaszkuję, czaszkuję i sama nie wiem. Test owul może
                              wykryc ciążę, poza tym pik LH krzyżuje się z HCG. Może u mnie wystąpiła odwrotna
                              reakcja i test ciążowy wykrył pik LH, czyli zbliżającą się owulację. Ta druga
                              kreska była słaba, ale się pojawiła. Innego wytłumaczenia nie znajduję. Albo
                              ciąża, co jednak jest wątpliwe, albo wadliwy test, albo test wykrył pik LH. Może
                              tak, bo śluz jak jajo sie pojawił, ból jak na @, tylko u mnie owul tak wczesnie
                              to już cud... Bo nie wiem co innego mogłoby byc. Dzisiaj okaże sie co jest.

Pozdr

Tess.
                              • mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 14:29
                                a czuły był ten test, który robiłaś?
                                Mi wychodziła blada, ale widoczna II kreska przy jednoczesnej becie=2, na
                                teście 10j.
                                Oj wtedy to się wkurzyłam strasznie, bo taka bladziocha potrafi w głowie
                                zawrócić. A tylko pozostałości po pregnylu były, choć wydawałoby się, że już
                                się organizm oczyściłsad. A może faktycznie się skrzyżowało z lhsmile, a może to
                                ciąża? No nic jeszcze pół godzinki i będziesz wiedziała co i jak. A my mam
                                nadzieję zaraz potemsmile
                                • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 14:32
                                  Tess, dopóki nie dasz znać z domu nie wychodzę, czekam z niecierpliwością.
                                  Mjulka, o jakich krzyzówkach mówicie? Co się z czym krzyżuje i dlaczego? Rany,
                                  ale mądre dziewczynki, już sama ze sobą ustaliłam, że o testy owu i hcg, ale co
                                  dalej? smile
                      • melani5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 16:49
                        Widze tess ze my juz drugi cykl idziemy prawie taksamo. Ja dzisiaj zrobilam
                        test owu. (bo M popedzal) i mam dwie grube krechy(co mnie bardzo zdziwilo bo
                        przyszykowalam sie na dlugie testowanie a tu pierwszy w moim zyciu i jeszcze
                        pozytywny). Tylko nadal te tempki mnie niepokoja,bo praktycznie od poczatku
                        cyklu 36.7. tylko raz spadla do 36.4. Czytalam gdzies ze wysoka tempka moze
                        przeszkadzac w zaplodnieniu.Czy to prawda?
                        • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:00
                          Ja nic nie wiem o tym, że wysoka tempka utrudnia zapłodnienie... A może Ty już
                          jesteś w ciąży i dlatego test owul + ? Tempka wysoka to by sie zgadzało, tylko
                          kurcze ja już tym testom nie wierzę.Tak jak u mnie tylko na odwrót... Moja beta
                          jest poniżej 0,5. Tak jak tydzień temu. To musiał być albo wadliwy test, albo
                          skrzyżował się pik LH. Może któraś będzie wiedziała jak to działa i wyjaśni tę
                          zależność...

Pozdr

Tess.
                          • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:13
                            Tess, dzielna babka jesteś, reszta dziewczyn jeszcze pewnie na wdechu, bo
                            trzymaja kciuki nie mając czasu do kompa dojść. Kurcze, niesamowity przypadek z
                            Ciebie. Nie wiem jak działają te krzyżówki, ale lekko obrażona na testy jestem,
                            bo w tę stronę mylić się nie powinny i koneic kropka. A do owu u Ciebie jeszcze
                            chyba trochę czasu jest, żeby taka krzyżówka wyszła, nie? Ściskam Rybka!
                            • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:29
                              No to ładne jaja z tymi testami. Zawsze piszą, ze nawet jak kreska blada to
                              ciąża jest, no wiec jak tu im teraz wierzyć. Oj tym bardziej na testowanie nie
                              namówicie mnie. Tess przykro mi strasznie, że ten głupi test narobił Ci
                              nadziei.
                              Jak któras sie zna na tych krzyżówkach to napiszcie o co chodzi bo ja też
                              zielona jestem.
                              Już mi troche lepiej tzn przespalam się i brzuch boli mnie mniej ale to chyba
                              rzeczywiście z nerwów wiec zaraz zaparze sobie jeszcze jedna melise.
              • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:17
                No to, Aregiec nie przejmuj się... Chyba powinnam zmodyfikować nieco moją
                diagnozę...wink Jeżeli zawsze miałaś takie krótkie cykle i zaszłaś to jest ok.
                Jeżeli dopiero po poronieniu, no to mogły się porypac hormony... Pozazdrościć
                tylko szybkiej owulacji... bo szybko masz kolejny cykl i już hop siup jest
                owulacja... Potestuj, trochę Rybka - przyłącz się do nas...wink) Mnie to szkoda
                każdego cyklu...

Mentafolia, jadłam budyń i mało się nie udławiłam czytając Twoje pytaniewink)
                Dzisiaj czekam na betę.. a potem ok 17.00 testuję w.....siusiarni wink he he, a
                więcej nie powiem bo się ze mnie nabijacie wink

Poza tym ja dzisiaj w majtach (nie w majtach tylko na papierze, no ale co za
                różnica) zanlazłam kurze jajo... a wczoraj to nawet mało wiesiołka jadłam... No,
                ale u mnie zawsze jest na początku cyklu przymiarka a faktyczna owul później
                dopiero za 10 dni... Coś mnie tak brzuch niby troche @owo pobolewa, już nie wiem
                co jest grane... A co do bety to jestem prawie pewna, że nic. No, ale cuda się
                zdarzają...

Pozdr

Tess.
                • aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 15:02
                  O rany tessie, jak to znalazlas na papierze kurze jajo??? Wyobraznia podpowiada
                  mi najrozniejsze szalone mozliwosci ... przynajmniej po wiosenkowym jaju juz
                  sobie nie wyobrazam, ze je znioslas, ale na Boga czemu na papierze???
            • aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 15:08
              Aregiec, ja uwazam, ze cykle masz super, faza lutealna moim zdaniem bez
              niedomog (nie zebym sie znala, ale jest przeciez dluga), a krotki masz cykl bo
              masz owu szybko, wiec pierwsza faza ma pare dni, a nie jak u mnie nawet 28 - to
              juz chyba zalezy od organizmu i nie jest niczym nieprawidlowym, a raczej na moj
              gust objawem prawidlowosci, bo hormony szybko sie sprezaja i jajeczko dojrzewa,
              a nie jak u mnie rodzi sie zmudnie nie wiadomo ile dni i przez kilka podejsc.
              Po prostu jestes superplodna babka - nic sie nie martw!
              • mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 15:23
                no zrobiło się po 15big_grin, i tupię z nogi na nogę z niecierpliwości Tessbig_grin

Anetko, a Tobie faktycznie cykli pozazdrościćsmile
                • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 16:07
                  Dzięki Aguitko i Mjulko za słowa otuchy smile Chyba jednak super płodna to ja nie
                  jestem skoro na razie z ciąży nici.
                  Modlę sie zeby ta @ nie przyszła jutro choć w sumie zaskoczona bym nie była
                  przez ta tempkę no i jeszcze brzuch, który jakoś dziwnie zaczyna mnie
                  pobolewać sad Chyba sie położę na chwilę.

Tess bo my tu czekamy na wieści wink Gdzie się podziewasz?
                  • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 16:19
                    Dziewczyny jesteście takie kochane... Ja nic nie poradzę... Poszłam, było po 15
                    i dowiedziałam się, że dopiero robią - bo była awaria sprzętu... No i że jeszcze
                    pół godziny. No więc wróciłam do domu, żeby Was uspokoić i zjeść obiad wink))
                    Zaraz pójdę... No, ale mówię Wam nie nakręcajcie się bo i tak nic z tego. Test
                    ciążowy był super czuły 10j i pewnie wykrył pik LH. Nie brałam żadnego pregnylu
                    ani nic takiego. Biorę bromergon i wiesiołek, no i luteinę (chwilowo jej nie
                    brałam, bo dop po owul...) To idę, lab czynny do 17, więc już powinno byc gotowe
                    (byłam 5 w kolejce)Tylko teraz to już bez wyniku nie wrócę.he hewink)

Pozdr

Tess.

P.S. Aregiec, spokojnie nie stresuj się... weź nospę (zapobiegawczo) i leż.
                    • melani5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:09
                      No naprawde tess dziwna sprawa.Ja ci nic nie wyjasnie bo sie natym nieznam.Ja
                      cie tylko moge pocieszyc-moze to juz u ciebie owu,ja wciazy raczej niejestem bo
                      niemam zadnych objawow,ale jak dzisiaj poatakuje M to mam nadzieje ze niedlugo
                      bede.pozd.
                      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:46
                        Tess, spuszczam w końcu powietrze, bo na wdechu od wczoraj jestem wink
                        i trzym się, żeby te testy Ci więcej wody z móżgu nie robily.
                        dlatego ja za bardzo nie testuję, bo chyba bym zwariowala na Twoim miejscu.
                        o tych krzyżówkach to pierwsze slyszę, więc nie pomogę.

Mentafolia, jak zrobisz czekoladę, to pochwal się jak Ci wyszla smile

wiecie co, ja chcę na urlop!!! już ledwo daje radę w pracy. mózg mi się buntuje
                        chyba i krzyczy: "odpocznij"!
                        padam na twarz i pozdrawiam smile
                        • ewinka22 A ja już w Gdańsku... 04.07.07, 18:45
                          No ja dzisiaj rano z męzusiem i chrześniakiem przybyliśmy do Gdańskasmile
                          Jechaliśmy cała noc pociagiem, ale w sumie było znosniesmile Jutro ostatnia
                          tableteczka z opakowania cyclo i czekamy na krwawienie (bo dzidzi pewnie nie
                          będzie).
                          Zresztą byłam w tym gimnazjum w ktorym bedę od września pracowac i znów sie
                          wszystko trochę pomieszałosad Ach...jak nie jedno to drugie, pogoda poza tym
                          straszna, a najgorsze, ze taka ma niby być cały czas i dziecko się nie pocieszy
                          za bardzo pogodą nad morzemsad A pierwszy raz w życiu zobaczy nasz Baltyksmile
                          No nic narazie kończę bo korzystam z netu w firmie szwagrawink
                          Pozdrawiam Was tym razem z PN PolskismileTrzymajcie się dzielnie Ewcia
                        • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 19:08
                          Dzięki dziewczyny... nie będę więcej robić tych super czułych testów 10j. A tak
                          w ogóle to mam nauczkę, żeby się nie nakręcać he, he... Nie przejmujcie się tym
                          moim wynikiem, tak jest lepiej. Owul była 7-9.06 i dopiero teraz by beta miała
                          coś pokazać? To nie byłoby normalne, i nie wróżyłoby za dobrze dla dzidzi...
                          Przecież to prawie miesiąc...

Wy tu o czekoladzie piszecie a wiecie jaki ja łasuch jestem??? A przecież mam
                          schuśćwink) Już to widzę... D

Aguita, jak to Ci wytłumaczyć... ja śluz sprawdzam papierem toaletowym, bo w
                          gaciach nie lubię szperać hmmm, i właśnie miałam kurze jajko tzn no białko jaja
                          kurzegowink Tylko to się pojawia i znika, raz mniej raz więcej, ale to chyba
                          normalka... Od dzisiaj zaczynamy orgiewink) Nie mogę się doczekać na wyniki
                          mojego M, mają być za 3 dni (od wczoraj - to chyba piątek, nie poniedziałek).
                          Mam nadzieję, że będą lepsze od poprzednich i akurat nowe staranka... a w
                          przyszły czwartek z M do lekarza i zobaczymy co dalej. Ja powinnam zapisać się
                          na usg bo już mam 9dc...

Ewinko, Ty do gimnazjum... Ja to już przerabiałam hmm, życzę powodzenia...smile

Pozdr

Tess.
                          P.S. Melani5 a gdzie Twój wykres?
                          Sotie odpocznij!Odpocznij!Odpocznij!
                          • aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 14:06
                            tessie, ja juz potem sama wpadlam na to ze ten papier byl toaletowy, widac
                            mialam wczoraj jakies zacmienie, bo jak to wytlumaczyc, dla mnie papier to byla
                            kartka papieru i w glowe zachodzilam, co ty z tym papierem wyprawialas, ja
                            chyba za duzo pracuje ... sorry!!! Kobieto, jak masz juz jajo to lec na
                            monitoring, bo jeszcze przegapisz!
                            Dzis pewnie mam owu, bo mialam niska tempke jak na mnie, ale nie mam zadnego
                            porownania, bo nowym termometrem mierzylam pierwszy dzien, wiec moze teraz
                            takie bede miec normalne, zobaczymy czy bedzie skok jutro. Brzuchol mnie na
                            dole cmi juz od wczoraj, sluz zgestnial, no i ta tempka wyglada na niska ...
                            ale zobaczymy.
                            pozdrawiam
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 19:25
      Tesi dziś 4 tempka wyższa, testuję przy 10 lub 11 wyższej tempce, pewnie to
      pierwsze.
      Aregiec ot sobie spadła i tyle, dobrze że dziś nie robiłaś prg, bo tempka w dół
      to i prg w dół, idź jutro zrobić prg, 9dpo też jest ok. Poprzednia lutealna
      bardzo ładna akurat 12 dniowa, ale leć jutro na prg nie ma co czekać.
      Sotie blok zajefajny, w dawnych czasach mama go robiła, przepisik przepisany.
      Na innym forumie kiedys dostałam przepis na chlebek, szybko się robi, ciach i
      upieczony, zaraz go odgrzebię.
      aregiec lutealna ok, nic tam narazie nie łykaj, ale ten prg to sie kłania a
      monit nie zaszkodzi, żeby zobaczyć pęcherzyki i endo. Oczywiście bez paniki.
      Tak jutro spokojnie prg możesz robić i wakacjuj a po to juz będziesz dzidzię
      oglądać na usg a nie pęchezryki.
      Mjulka eee bynajmniej masz luz psychiczny, nie czakasz, jak nie miałam
      pęcghezryka tak czułam, a póżniej nagle wysokczył, ech.
      Tesi ja się nie nabijam, ja tak szalałam na początku, z czasem ciut
      wyluzowałam. Ale testować w szaletach, no wiesz!!!
      Aregiec nie załozysz, z jednego kompa jeden login, chyba! Ja juz rzadko
      próbuje, ale jednak czasem.
      Tesi może testy pomieszali, źle popakowali, ja kiedyś kupiłam kisiel, atam
      galaretka, serio.
      O tak Ewcia pogoda do bani, tragedia.
      zaraz wrzuce przespis na chleb.
      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 19:31
        wiosenka1 napisała:
        > Tesi może testy pomieszali, źle popakowali, ja kiedyś kupiłam kisiel, atam
        > galaretka, serio.

normalnie zeszlam smile))))))) Ty to masz porónania big_grinDD
        dawaj ten chlebek smile
    • wiosenka1 chlebek 04.07.07, 19:52
      1 litr ciepłej wody (trochę cieplejsza od temperatury ciała)
      40 g drożdzy
      szczypta cukru
      1 czubata łyżka soli
      1kg mąki (może być pszenna, żytnia, razowa)
      3 łyzki oliwy z oliwek
      otręby (zazwyczaj dosypuję pół szklanki)
      ziarna

do dużej miski wlewasz wodę, wrzucasz drożdże i cukier i mieszasz do
      rozpuszczenia.
      wsypujesz mąkę, sól, ziarna, otręby, wlewasz oliwę i mieszasz - ja zawsze łyżką.
      odstawiasz w ciepłe miejsce na 30-40 min (uważaj, mi ostatnio wyrosło ponad
      miskę wink)
      nagrzewasz piekarnik do 250 st.
      dwie foremki podłużne do ciasta smarujesz masłem i wysypujesz otrebami.
      wlewasz do nich ciasto (ja wierzch posypuję jeszcze ziarnami).
      wstawiasz do piekarnika na 20 min. razem z chlebem wstawiasz też żaroodporne
      naczynie z wodą (wystarcza średnia miseczka). po 20 min zmniejszasz temperaturę
      do 220 stopni i pieczesz jeszcze 20 min. jeżeli po pierwszych 20 min chleb ma
      już wystarczająco przyrumieniony wierzch, zmniejszając temperaturę przykryj go
      papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
      chleb jest pyszny i wychodzi za każdym razem smile przechowuję go na desce,
      ewentualnie pod ściereczką, ale nie zawsze. a chleb wydaje się nie starzeć smile
      • wiosenka1 Sotie 04.07.07, 19:54
        no niestety mam usterkę od urodzenia, mówię co mam na mysli, ha ha
        • tessie124 Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 20:40
          Nie testuję na środku Marszałkowskiej ani w męskiej toalecie. Jakbym
          powiedziała, że u ginekologa to byłoby ok. Nie mam zamiaru być więźniem we
          własnym domu, jak chcę zatestować a muszę wyjść to trudno, nie będę się
          stresować i poradzę sobie inaczej i gdzie indziej. Co to komu przeszkadza i
          czemu Was to gorszy? Sądziłam, że podobnie jak ja baaardzo pragniecie dziecka,
          więc to będzie coś normalnego. Przykro mi, że tak to odebrałyście, nie mam czasu
          na kolejne stracone cykle tylko dlatego, że nie siedzę w domu po całych dniach.

Pozdrawiam ozięble

Tess.
          • ivinka275 Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 20:58
            Tessie kochana, przecież wiesz, że wszystkie tutaj jedziemy na jednym wózku, a
            że troszkę przy tym śmiechu jest to nie zaszkodzi smile Rybka, dostarczasz nam
            uśmiechu, jesteśmy z Tobą, tak jak Ty z nami, i w trudnych i w lepszych
            chwilach. Główka do góry, dobrze, że jesteś smile
            • mjulka Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 21:29
              Tessi, bardzo mi przykro, że się nadziewałaś nie potrzebnie. Taki wynik testu +
              bety może z nóg powalić, to faktsad I może spowodować chmurny nastrój, ale Ty
              się na nas tutaj nie obrażaj. Przecież my tu żartem o wszystkim i o
              wszystkichbig_grin. Ot, taki sposób na staraniabig_grin. Nie można mieć ciągle kwaśnej i
              zdołowanej minybig_grin Głowa do góry, bierz się za erotyczne igraszki z emusiem i
              nie poddawaj się złemu humorkowi!smile

A teraz trochę o krzyzówce - cholera pół netu musiałam przekopać, żeby się na
              to napatoczyć. Normalnie zara wrzucę do ulubionych. Nigdy nie wiadomo, co komu
              i kiedy trzeba tłumaczyć i wyjaśniaćsmile:
              www.storktest.pl/index.php?option=content&task=view&id=14
              Dziewuszki, przestańcie szaleć z tymi przepisami, bo i mi w końcu tyłek
              urośniebig_grin (mniam mniam)

• sotie Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 21:31
            hej Tessie, wrażliwcu, chyba za bardzo się przejęlaś naszymi komentarzami.
            calkiem niepotrzebnie przeca.
            ja tam się zgorszona nie czuję absolutnie, powiem więcej zaimponowalaś mi smile
            więcej uśmiechu smile
            buziaki*
            • wiosenka1 Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 21:52
              buuu a ja myslałam że śmiesznie będzie
              to juz tylko mi pozostało siedzieć cicho i tempkę wrzucać, bo FF nie mogę
              • mjulka Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 22:04
                Wiosenko, tam w ff jest taka opcja invite a friendsmile, podając maila. Wpiszę
                Twojego gazetowego, może to coś dabig_grin
                • mjulka Re: moje ff? 04.07.07, 22:12
                  starałam się ustawić linka do mojego wykresu, znaczy do tego który być może w
                  niedalekiej przyszłości powstanie. Nie wiem, czy mi sie udało, więc robię próba-
                  niepróbabig_grin
                  • mjulka Re: moje ff? 04.07.07, 22:14
                    hihi, to mi się udałobig_grin od razy przepraszam za 1 kropkę=1 tempcesmile, proszę o
                    rozgrzeszenie, postanawiam poprawębig_grin
                    • aneczka_78 Czwartek 30 dc 05.07.07, 08:04
                      . tempka spada - dziś 0,2, podbrzusze boli, pogoda do d...., ach! szkoda
                      gadacsadsadsadsad
      • sotie Re: chlebek 05.07.07, 18:48
        wiosenko, dzięki za przepis smile
        chyba podczas weekendu upiekę swój pierwszy chleb wink
        • ivinka275 Sotie 05.07.07, 19:02
          Sotie, czerwone i gorzkie kojarzy mi się jeszcze z wytrawnym winem smile))))
          • wiosenka1 Re: Sotie 05.07.07, 19:15
            ja tylko na momencik, pochwalić się tym co na dole, jeszcze zgwałce FF bo owu
            palant źle zrobił, za wcześnie

Mjuleczko dziekuje bardzo za pomoc w zarejestrowaniu, przy okazji angielski
            ciut liznęłam
            • wiosenka1 Re: Sotie 05.07.07, 19:32
              w sumie to nie wiem kiedy byla dokladnie owu, szczyt sluzu niby 21dc, ale
              najlepszy sluz byl w 19dc, skok tempki albo w 20dc albo w 22dc

usg w 20dc jeszcze był pęcherzyk, w 23dc juz go nie było, równie dobrze
              pierwsza wyższa tempka mogłaby być w w 20dc i linia na poziomie 36.45?

ja zawsze czekałam na pierwsza wyższą tempkę od wszystkich po @ i było dobrze,
              więc obstawiam pierwszą wyższą w 22dc (mam taką książke jakieś stare wydanie
              metody angielskiej)

dziewczyny kiedys napisałam że pierwszym FF wstawionym na forum bedzie FF
              ciążowy! ciekawa jestem jak cholera, testuje za 5 dni
              • ivinka275 Wiosenko 05.07.07, 19:36
                Czy Ty ten cykl masz z bromkiem? Czy tylko castagnus? Ale spokojny, zero
                stresujących skoków, pogratulować. No i oby było czego gratulować za kilka
                dzionków smile
    • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 08:25
      Tess,no co Ty dziewczynko???
      Przecież my tu z sercem na dłoni,nikt nie jest złośliwy.
      Zrsztą co tu ukrywać smile,jesteś testowym nałogowcem smile.ale co z tego?A że trcchę
      zabawy przy tym jest...nie możesz brać wszystkiego aż tak serio,bo dziecko nie
      będzie miało poczucia humoru smile
      Jak dla mnie to możesz testować nawet przed mauzoleum Lenina ;-

Aneczka,przykro mi z powodu spadku,chociaz z drugiej strony niezbyt książkowe
      temperatury wcale nie muszą świadczyć o ciąży bądź jej braku.
      Na dowód wklejam Wam ciążowy wykres mojej koleżanki z innego wątku ( Agniesiu
      wybaczysz?wink,za który ani ja,ani pewnie żadna z Was nie dałaby pięciu groszy.

www.fertilityfriend.com/home/126d3f
      Właścicielka wykresu w chwili obecnej jest ok.10-11 tygodnia ciąży.

Miłego dnia Wam życzę,a Ty Tess wracaj!
      • aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 08:31
        Ja w tym miesiącu niewiem czemu - starania pełną para nie miałam nadziei tylko
        mój S. mnie tak nakrecił, że piersi inne niż zwykle itp. A do tego to S. jest z
        marca i chcieliśmy dzidzię też rybkę. Ale co Bóg da to będziesmile Dopóki @ nie ma
        - szansa jest!
        • sotie Re: już czwartek ;) 05.07.07, 08:39
          witajcie w ten deszczowy dzień smile
          mentafolia, no wykres kurczę, podnosi na duchu, nie powiem smile
          aneczka, trzym się kobito smile
          brawo mjulka wink
          Tessie, wróć! smile
        • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:02
          Witajcie w zimny poranek!

Tess, nie wygłupiaj się, przeciez nikt nie chciał Cie obrazić. A Twoje
          testowanie na mieście jak dla mnie jest ok, przeciez nikt nie wie co Ty tam
          robisz za drzwiami toalety. Ja teraz bedac gdzies poza domem i stojac w kolejce
          do kibelka bede miała na uwadze, ze może któras kobitka akurat testuje i nie
          bede sie denerwowac jesli bedzie dłuzej siedzieć. No chyba, ze pęchez bedzie mi
          bardzo cisnal wink

Mjulka zaraz dopiszemy Twoje ff na naszej liscie no chyba ze Ty lub ktos juz to
          zrobił bo jeszcze nie sprawdzałam

Mentafolia, rzeczywiscie wykres Twojej kolezanki o ciazy nie dawał znaku. Ja
          kiedys przegladnelam w galerii FF chyba 200 i tez doszlam do wniosku, ze nie ma
          reguły i nie ma co sie sugerowac niczym

A mi rano tempka troszke skoczyła tzn o jedna kreske, na @ sie nie czuje
          jeszcze ale jest cos innego - zaczynaja mnie bolec piersi smile Jak dla mnie to
          pierwszy cykl, w którym zaczynam miec malutka nadzieje smile Bylam tez zrobic ten
          progesteron, wyniki beda jutro z samego rana wiec szykujcie sie moje miłe Panie
          na interpretacje ;D
          • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:34
            Aregiec,czyli zmiana nastroju? Super,bardzo sie cieszę,bo taka nieszczęśliwa
            wczoraj byłas.
            To kiedy i gdzie testujesz??? big_grinDDA.
            A jesli chodzi o wykresy na FF to mnie ich galeria w ogóle nie podnieca,juz
            kiedys doszłam do wniosku,ze te wykresy sa wyssane z palca.No niektóre ,takie
            piękne smile
            Wszystkie PRAWDZIWE ciążowe które do tej pory widziałam takie śliczne nie
            były,wręcz odwrotnie i nilt nawet ciąży nie podejrzewał,prędzej zaburzenia
            hormonalne.
            Jak znajdę to Wam wkleję.
            • mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:47
              dziewczyny, to wytłumaczcie mi w takim razie na cholerę ten cały npr? Tylko po
              to, zeby wiedzieć kiedy owu była? Nic nie kumam. Przecież na podstawie tempek i
              tak tylko w przybliżeniu można ją określićsad i niekoniecznie potwierdzićsmile

Aregiec, jak już przeszła Ci przez myśl nadziejka, to my tu się już postaramy,
              żeby Cię nakręcić i do testowania zmusimysmile. Masz to jak w bankutongue_out

Tess, no przestańże się wreszcie dąsaćsmileKażdy ma jakiegoś bzikasmileCzy szalet,
              czy klopik w pracy, czy też inna urokliwa lokalizacja, nie ma znaczenia, jeśli
              miałyby być II krechybig_grin

Wiosenko dostałaś jakieś zaproszonko z ff na maila-gazeciarza?
              • mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:53
                Mjulka,no własnie NPR to okreslenie okresu plodnego.Bo nawet nie owulacji.
              • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:59
                hehe nie uda sie Wam bo mnie w weekend nie bedzie tongue_out Prawdopodobnie wrocimy
                dopiero w poniedziałek tongue_out
                • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 10:16
                  Wiosenko to wejdz na ten link i spróbuj sie zarejestrować, moze to zaproszenie
                  Mjulki cos da, oby. Ja tez próbuje co chwila ale wyglada na to, ze faktycznie
                  maja jakies straszne przeciążenia.
                  Troche zaluje, ze nie zrobilam od razu prolaktyny.

Mentafolia ja też próbuje sama interpretowac a FF przydaje mi sie tylko po to,
                  ze moge ogladac swoje wykresy z kazdego punktu na Ziemi gdzie jest net i nie
                  musze papietac zeby zabrac karty obserwacji jak gdzies wyjezdzam (termometr
                  nosze w kosmetyczce) i nie zgubie (dwie moje pierwsze karty papierowe niestety
                  gdzies posiałam) Acha i najwazniejsze - dzieki temu Wy mozecie je poogladac,
                  cos zasugerowac i ewentualnie ponakrecac mnie ;D
            • aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:52
              O tak, dzis mam całkiem fajny humor mimo tej beznadziejnej pogody.

Ja nie testuję smile Czekam na główny objaw czyli brak @, ale musze przyznac ze
              troche mnie kusi bo w sobote jedziemy na wesele i to bedzie juz drugie na
              którym będac w tej niewiedzy nie napije sie alkoholu sad No ale sobota to bedzie
              11 dpo wiec na mój gust i tak troche za wczesnie na test. Na szczęscie nawet
              gdy nie pije, zawsze sie dobrze bawie big_grin

Myslisz, ze te wykresy na ff sa spreparowane? No jak tak mozna!
              • mentafolia Aregiec 05.07.07, 09:57
                Nie wiem czy spreparowane,bo przeciez dowodów nie mam.Ale lekko
                podrasowne?...może..
                W każdym razie mnie FF służy wyłącznie to wpisywania temperatur.Sama lepiej
                sobie zinterpretuję cykl niz jakiś bezmózgi program komputerowy,no nie ??smile)
                • mentafolia wykres ciążowy nr 2 05.07.07, 11:39
                  Popatrzcie na ten wykres,początek lutealnej wydawał sie do niczego,a tu
                  niespodzianka.www.fertilityfriend.com/home/16839b
                  • aregiec Re: wykres ciążowy nr 2 05.07.07, 11:46
                    Ten wykres już gdzies widzialam. Czy czasem szczęsliwą właścicielką nie jest
                    pewna agnieszka? smile
                    • mentafolia Re: wykres ciążowy nr 2 05.07.07, 12:31
                      Zgadza się smile)
                      Moze to Agnieszki mają takie nieprawdopodobne wykresy? smile
                      • aregiec Re: wykres ciążowy nr 2 05.07.07, 12:53
                        Czyli dobrze pamietam smile Mniej wiecej kiedy ona zaszła w ciąze to ja zaczelam
                        pojawiac sie na forum a tu zdaje sie u niej 25tc juz. Jak ten czas leci...
          • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 10:08
            Witajcie,

Boli mnie głowa od rana, tempka poszła w górę. Może ja właśnie miałam owul i
            dlatego taki cyrk z tymi kreskami na teście... Tym razem mam inne testy owul i
            może jeszcze nie umiem ich interpretować;-( śluzu na razie nie widać... pięknie,
            pewnie przegapiłam...sad Do d.... z tym wszystkim, pewnie polecę na usg...tylko
            po co... i kiedy?

Ciekawy ten wykres ciążowy, brała luteinę przez 7 dni a później przestała a
            tempka pozostała w górze...ciekawe. Dlaczego linie są na niebiesko? Normalnie
            rysują na czerwono, czasem linię przerywaną..? Gdzieś to chyba tłumaczyli, ale
            nie pamiętam...

Aregiec, (a nie mówiłam, że tempka musi pójść do górywink), to, że piersi
            zaczynają swoje to dobry znak. Kiedy testujesz? Aha jutro będzie progesteron -
            powinien byc co najmniej przyzwoity. Poczekaj z testowaniem jeszcze co najmniej
            6 dni... to moja rada i nie nakręcaj się - to baaardzo boli. Trzymam kciuki wink

Aneczko, zgadzam się z Tobą, pogoda do bani i w ogóle buuuuuuuuusad
            Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to było chwilowe, głowa do góry - jutro znów
            zaświeci słońce...

Nie zdarzyło mi się jeszcze testować jak do kibelka była kolejka... nie
            zrobiłabym tego. Na ogół wchodzę a tam nikogo nie ma...nikomu krzywda sie nie
            dzieje.

Pozdr

Tess.
            • aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 14:18
              tessie, jak linie sa na niebiesko to znaczy, ze wlascicielka sama sobie
              ustawila owu i linie, bo widocznie ff zle jej zinterpretowal, mozna tak -
              trzeba wejsc w override i wtedy samemu sie okresla dzien owu i wysokosc linii
              podstawowej.
              Ja uwazam, ze testowanie na miescie jest super! A niby co ma w tym
              przeszkadzac? Jestes po prostu oryginalna i nie dajesz sie zamknac w jakies
              nieprawktyczne ograniczenia. Tak trzymaj!
              • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 15:22
                Aguita, powiedz mi Rybka gdzie ta opcja OVERRIDE, bo błądzę od dobrych kilku
                minut i gapa znaleźć nie mogę sad A chętnie pozmieniałabym te ef-ef-owe
                pomyłki smile Pozdrawiam cieplutko, mimo zimna i deszczu smile
                • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 15:29
                  Uff, dzięki, już mam smile)))))))
                  • ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 15:39
                    Mjulka, dziś Ty wygrałaś smile)))) Z Twojego wykresu wieje optymizmem smile))))
                    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 16:09
                      Mjuleczko dziewczynbki bardzo dziekuje wieczorkiem bede zglebiac temacik.
                      Jutro spotkanie z Ewinką22, wykresiki będą sie darły.
                      Ewcia głowne wejście, niby są dwa, ale dla mnie główne to te od parkingów,
                      jakby od kierunku Ikei.
                      • tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 17:28
                        Dzięki, że też sama tego override'a nie znalazłam... Rzeczywiście Mjulka
                        wygrywa dzisiaj... chociaż ja bym przyznała exequo (tak się to pisze??)dla
                        Aguity5. Toż to prawie symetria osiowa wykresu Mjulkiwink Ponadto u Aguity to
                        chyba jeszcze nie było owul, więc ma dziewczyna farta, bo może się załapać i
                        jeszcze nam tu pierwsza zaciążywink))

Na usg zapisałam się na 12.07, to będzie 17dc, chyba nie powinno być za późno-
                        najwyżej będzie ciałko żółte, to zrobię progesteron. A teraz to może
                        zintensyfikuję staranka coby nie przegapić jajkawink

Testy owul na razie bledną... więc pewnie nic ciekawego się nie dzieje. Ja
                        zawsze na początku mam taką przymiarkę a owul dopiero później...

Pozdr

Tess.
                        • mercy2 do Sotie... 05.07.07, 17:44
                          Sotie, wczoraj zrobiłam blok z Towjego przepisu - wyszedł rewelacja, wszyscy
                          się zajadają - wielkie dzieki za super pomysł !!!
                          Mjulka - wykresik naprawdę czaderski - oby tak dalje, hehehehe wink
                          • ivinka275 Re: do Sotie... 05.07.07, 17:56
                            Ale kusicie tą czekoladą, nieładnie smile
                            Musze ją zrobić, z orzechami, ale dopiero po owulacji, wtedy mam ciśnienie na
                            czekoladę smile))))
                          • sotie Re: do Sotie... 05.07.07, 17:57
                            bardzo się cieszę i gratuluję wink))
                            tylko sie nie uzaleznij wink
                            • tessie124 Mjulka... 05.07.07, 18:29
                              Mjulka, ale za krzyżówkę to dałabym Ci medalwink) świetnie, że to znalazłaś.
                              Dzięki. wink))
    • wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:57
      Mjulka no chyba mi odpisali, mam info na gazeciaku od
      noreply@fertilityfriend.com , wieczorkiem będę ruszać, buuu nie znam
      angielskiego, przyszły dwa adresy jakieś ale zero loginów. Może wkleje treść,
      zobaczycie czy to to, będę działać z M - wieczorem - oczywiście przy FF.

You have been sent a personal invitation to join FertilityFriend.com by mjulka.
      Here is her message to you:
      oby to co?? da??obig_grin
      Please register now using this link:
      www.fertilityfriend.com/ffo/invite.php?ref=92464dc739
      FertilityFriend.com is an online ovulation calendar and fully featured
      fertility charting service
      that helps you identify ovulation and your most fertile days. Join now for free.
      --
      Please report any abuse using:
      www.FertilityFriend.com/ffo/abuse.php?ref=92464dc739

Już na liście lipiec widziałam Twoje niestarania, fajny wykres.

EEEEE Aneczka jeszcze nic straconego, a S to...? imię ema?
      Mentafolia też uraczyłaś spadek, buuu. Co tam dłużej z nami zostaniecie i
      milutko będzie.

O superek Aregiec ja jutro robię prg i rpl, i w poniedz powtorze prg z
      ciekawosci, bo jutro 6dpo a w poniedz 9dpo.

Wykresik Agniesi ciążowy fajniutki, fajniutko że się jej udało, ale to fakt że
      nie ma reguły.
      • sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 10:23
        wiosenko, wejdź w ten link: www.fertilityfriend.com/ffo/invite.php?
        ref=92464dc739
        i się zarejestruj. mam nadzieję, że Cis ię teraz yda.
        mjulka miała bardzo dobry pomysł smile
        • mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 11:16
          Wiosenko, klikniej na link, o którym mówiły dziewczyne, pojawi Ci się okienko w
          którym poproszą o podanie maila , na który przyszło zaproszenie, czyli
          gazeciarza Twojego. Dalej chyba klikacz ok albo next nie pamiętam i pojawia Ci
          się kolejno okienko z prośba o podanie nicknamebig_grin wpisujesz więc nicka-_
          sprawdziłam wiosenka1 jest wolnysmile i znowu next, czy tam ok. No i pojawi się
          komunikat, że password=hasło zostanie wysłane Twojego na maila. Tak więc moim
          zdaniem wszystko poszło jak po maślebig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka