ivinka275 01.07.07, 19:49 Teraz ja zapraszam To jest ciąg dalszy wątku CZERWIEC\LIPIEC, ale nowe duszyczki też są mile widziane, zapraszamy do dyskusji i dzielenia się wiedzą Pozdrawiam niedzielnie i życzę wysypu || w tym wątku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 19:56 jaki ladny tytul strzelilaś i ja się tu ladnie przywitam ps. mentafolia, ja chyba dzis przez Ciebie nie zasnę Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:01 Sotie, a ja przez Ciebie Od razu jak wstanę to forum będę okupować Odpowiedz Link
sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:02 Trzymamy kciuki za Sotie i same staramy się starać i nie dolować)! Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:13 Jestem i ja. Podobnie jak Ivinka jak tylko jutro wstanę,od razu przylecę do kompa przeczytać co u Sotie ) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:19 jestem i ja o nie, ledwo przeczytałam co napiusałyście jeszcze na maj/czerwiec, tyle tam wypociłam, a Wy juz tu, no nie!!! wklejam ale naskrobałyscie, jak ja dam radę Sotie te ceny Ivince podawałam, bo ona bedzie robiła monitoring, to cena jednego usg. Buuuu stoja kolorowe kubeczki do kawy, pasuja do wyciągnietego z lodówki pomidora, chyba zostanie obok nich na stałe. Sotie juz nie nakręcam. No tak juz wszystko napisałyście, że ceny tyczą usg, ja tak pomalutku odpowiadam, tu czytam, a w drugim oknie pisze, i stąd głupotki. Ivinko ja tylko leki kupie i ulotki wyrzucam i pudełka, tylko jesli mam mieć dobry efekt zbijania tej prl to powinnam brać, spytam gina i ulotke poczytam w aptece. Ale zresztą bez sensu odstawiac leki jak nie wiadomo czy jest ciąża, jak bedzie to odstawię. Oczywiście podrążę temacik. Mentafolia tak zrobię, herbatka na romantyczny wieczór, M w czerwonym ja w niebieskim plus żółte stringi. Mentafolia dobry wybór przeprowadzka, zyczę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. Ivinko dziekuje bardzo, moja imienniczko, tak tak wrzuicisz hasło i wyskakuje lawina informacji, ale czasami ciekawe rzeczy. Tesi ja tak sobie tylko gadam, czy to moja wina że FF nie chce mnie przyjąć? Wykresik bardzo ładny, dawno takiego porządku nie miałam. Harmonia macierzyństwa, ha ha. No własnie droczę sie. A Megisa pewnie urokiem powaliła i stąd taki rabat. A mi tez się wydawało że Megisa jest a Wawy, uuu? Ivinko sport, no może może, więcej tlenu, ruchu, organizm lepiej funkcjonuje, ciężko stwierdzić. Sotie tylko nie mów że udało Ci się zarejestrować, ja próbuje od 2 dni i klapa. O w morde czytam dalej, a Ty już się zalogowałaś, no zaraz mnie coś trafi, ja chyba źle coś robię, proszę zobacz, ja tak robie: wppisuje w tej dużej tabelce "Free Membership Registration" trzy poniższe pola:nick, mail i skąd o nich wzięłam info i next i pojawia mi się cały długaśny tekst, który mi Tesi tłumaczyła, że na razie nie ma dostępu do rejestracji. Co ja kurcze źle robię? Dobre bobre, właśnie przytyłam 4kg i patrzcie jaki długi cykl. Ale po ostatniej ciąży miałam znacznie więcej, a cykle krótkie, takie norm 28 dni. Sotie teraz dopiero widze, ja jestem wzrokowcem, Ty masz bardzo ładny skok w 3dc, jakie masz te,mpki zwykle w pierwszej fazie? no tak dawno nie mierzyłaś, wszystko mogło ulec zmianie. Miałam Cie nie nakręcać, ale taki ładny skok w 3dc, kobieto, kobieto, juz nic nie mówię. Ależ mnie korci coś rzec, jak pozwolisz, to powiem, testuj jutro, nie czekaj. Dobra skoro Mentafolia Cie nakreca, to i ja, masz piękny wykres ciążowy. Wysokich jest juz 14 dni, ale pewności nie mam. Sil zgadzam się z Mentafolia, czas najwyzszy na badanka. Mi sie jeszcze to jako tako otwiera, ale juz może być czerwiec/lipiec? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:28 co do ff, to zrobilam dokladnie tak jak napisalaś, z tym że po "next" bylo, że succesfully chyba. a na pocztę Ci nic nie przyszlo? może innego maila wpisz. a na pewno pierwszy raz z tego kompa sie rejestrujesz? a z tym moim testowaniem, to rany julek, w mordę jeża, ok. niech wam będzie. zrobię tego testa jutro, niech stracę. przynajmniej mnie molestować przestaniecie wyniku proszę się spodziwać po godzinie 8 - z pracy napiszę. trochę mnie nakręcilyście przyznam, ale i tak się cudu nie spodziewam. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:31 W takim razie jutro od 8 wszystkie warujemy przy kompach ) Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:32 wiosenko, jeszcze co do tych moich temperatur w 1 fazie, to zwykle mialam wyższe niż te początkowe tutaj. o ile pamiętam jakieś 36,3 - 36,6. a na tym wykresie tempka w 1dc jest z kapelusza, bo wtedy nie zmierzylam. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:33 probuje sie logowac drugi raz, ale ciagle nie moge, spóbowałam z innym mailem i nic, ale w sumie czemu z innego kompa, skoro nigdy u nich sie jeszcze nie rejestrowalam, spróbuję jutro z innego kompa. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:36 Wiosenko,a sprawdziłas pocztę? I spam?Bo maile od nich,nie wiedzieć dlaczego,często przychodzą jako spam. A generalnie to oni tam chyba trochę bajzel mają. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:36 Sotie szkoda ze nie mierzylas calego cyklu, prawda? testuj jutro spoko, jeśli jest ciążą test powinien wyjść. Ja odpadam, ludzie jak Wy piszecie, duuużo. Uciekam bo trzeba pić herbatę z kolorowych kubków. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:38 Ha ha Wiosenko,nie zapomnij o tych żółtych stringach Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:44 tak, stringi koniecznie wlaśnie studiuję instrukcję pre-testu ha ha pierwszy raz mam taki porządny test, zawsze korzystalam z taniochów allegrowych, a ten sobie kupilam żeby potwierdzić pozytywnego taniocha, którego nigdy nie zobaczylam... no i już mam pewność, że dzis nie zasnę!!! wszystko przez Was nakręcaczki ;P Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:44 Wiosenko Wiosenko My dużo piszemy? My? A jak Ty tasiemca rąbniesz, to aż miło sie czyta Co do castagnusa to znów mam mieszane uczucia, Wiosenko, zapytaj lekarza, tak będzie najbezpieczniej. Fakt Mentafolio (o rany, jak ładnie brzmi, hihi), w spamie też trzeba okiem rzucić. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:48 no dzisiaj trochę naplodzilysmy, nie ukrywam, że się dotego mocno przyczynilam. a teraz to już sie wogole rozkręcilam i ciężko mi stąd odejść u mnie z FF przyszlo nie w spamie,a normalnie, ale tytul mialo jakiś taki jak typowy spam. i gdyby nie uprzedzili o tym, to pewno bym nie czytając wywalila. Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 01.07.07, 20:58 no, nie wiem co powiedzieć, ja jej tak samio zyczę sobie jak i każdej z nas tutaj z osobna. no.. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:54 Ale o co chodzi z tym Wiosenkowym castagnusem? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:55 chyba o to czy można w 2 fazie brać (po 2 tabl). Odpowiedz Link
mentafolia castagnus 01.07.07, 20:58 Mozna brać.On ma w sumie działanie bardzo podobne do bromku,a jego spokojnie mozna zażywać do czasu stwierdzenia ciąży. To tak jak z wiesiołkiem.Każdy pisze,że tylko w pierwszej fazie.A ja o niczym takim nie słyszałam.Moze gdyby kg dziennie brać to jakies skurcze by wywołał,ale kilka kapsułek to watpię. Odpowiedz Link
sil.bi Re: castagnus 01.07.07, 21:09 Ja się nie piszę na wstanie do kompa o 8, ale o 9 już na pewno będę w pracy. Super gdyby się udalo,pewnie i mnie by to na duchu podnioslo.Sotie, walcz jutro dzielnie z testem. Odpowiedz Link
mentafolia Sotie :)) 01.07.07, 20:15 Tez będę miała problem z zaśnięciem Żebym tylko nie musiała Cie przepraszać,jak wczoraj mnie Tess,za nakręcenie Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:18 dziewczyny bardzo Wam dziękuję za dzielne kibicowanie, ale dajcie spokój, pośpijcie jutro bo jak będę wiedziala, że wszystkie tu bladym świtem przylecicie, to będę musiala tego testa zrobić a w sumie nie wiem czy chcę a nakręcanie powinno być karalne )) Odpowiedz Link
mentafolia Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:25 Nakręcanie JEST karalne - w postaci niewyspania Odpowiedz Link
sil.bi FF logowanie 01.07.07, 20:29 Wiosenko,sprobuj też może z innego maila.Ja też czekalam dlugo i z niecierpliwości zarejestrowalam się ponownie podając innego maila-wtedy poszlo blyskawicznie.Powodzonka! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:21 FF mnie nie loguje, buuu, zosatłam tylko ja, a pomyslęć ze FF był ostatnia rzeczą której p[ragnęlam. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:24 Wiosenko nic sie nie martw. z FF tak czasem bywa,że kilka dni trzeba poczekać. Podałas im swojego maila?Lada dzień powinni przysłać Ci login i hasło. A jesli nie to spróbuj moze z innego kompa? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:26 Mentafolia, to znaczy, że FF rozpoznaje użytkownika po jego IP? Jeśli tak to faktycznie z innego kompa trzeba, a jeśli nie to może z innego maila? Co Wiosenko? Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 21:38 Wiosenko, ff pewnie sie msci za Twoja niechec do niego, ale w koncu go zmusisz. Ja mysle ze ff rozpoznaje IP tylko wtedy gdy zaznaczy sie opcje 'remember me on this computer' czy jakos tak, inaczej to nie powinien... Poza tym gdyby cos mial przeciwko rejestrowaniu CIebie (oprocz czystej zemsty), to chyba by napisal, a nie ze wszystko ok a potem mail nie dochodzi. Musi byc cos z mailem, moze Twoja poczta automatycznie eliminuje spam, a nie wrzuca do specjalnej skrzynki? Odpowiedz Link
ewinka22 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:20 No więc i ja do Was zaglądnęłam Wiecie ja z jednego kompa miałam 3 razy inne konto na ff wiec chyba nie zapamietuje IP. Choc noże fakycznie wyedy kiedy się da aby zapamiętalo mnie na danym komputerze. Ja Wiosenko radzę, spróbować na ten sam nick i haslo raz jeszcze i do skutu, ja tak raz mialam i robilam i w końcu za którymś razem zaskoczylo A ja jutro dopiero wieczorkiem Was odwiedzę i moze jakieś nowosci poczytam! Powodzenia Ewa Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:32 No, wreszcie się do Was tutaj dokopałam... Sotie nie żartuj sobie tylko jutro testuj, bo Ci inaczej żyć nie damy....a może lepiej od razu idź na betę... przecież wiemy, że będzie ładna... Ale test będzie szybciej... )) Nie macie umiaru z tym nakręcaniem dziewczyny.. hi hi i kto to mówi??? Która jeszcze następna do nakręcenia..? Na Wiosenkę za wcześnie..., Mentafolia, a może i Ty zatestujesz? Czy jeszcze czekasz? Jeśli Twoja tempka pójdzie jutro w górę choc odrobinę, to warto się dobrze zastanowić czy testowac... Ja to pewnie już bym 5 razy testowała hi hi... Dzisiaj to już co chwila do kibelka latam sprawdzać śluz. Bo tak myślę zacznę testowac owulacyjnymi jak się śluz pojawi, lub tak cosik ok 10dc, żeby nic nie przegapić... Pewnie nie wytrzymam i polecę na monitoring... Nic nie zrozumiałam jak zrobic sygnaturkę ;-((. Może jutro przekopię się i spróbuję... Wiosenko ten ff to chyba trzeba z uporemm maniaka... ja mam podobnie tylko z WorldPay. Chcę VIP'a a odrzuca mi transakcje z WorldPay. Niby to jest WorldPay - czyli na całym świecie a tu gucio, nic z tego. Ciągle to samo. Zmień komp i może nick i hasło zmień... nie wiem już co doradzić... Iwinko, na Ciebie jeszcze za wcześnie do nakręcenia, a szkoda. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:38 Hej Aquita chyba weekendowałas? A niech FF sie mści, ja chyba w chwilach namietnych prób wcisnęłam to Remember, moze mnie szaleniec zapamietał, mam w pracy dwa kompy, wiec jutro szaleję od rana, skrzynek mailowych mu wrzucałam do bólu, spamy do nas przychodza, M mi tu podpowiada, że nawet jak ma się blokady na spamy to i tak przychodzą. Chyba ze te platne jakieś programy są antyspamowe są lepsze, pewnie tak, bo poczta mailowa miedzybankowa ma takie zabezpieczenia, na przyklad, i pewnie wiele innych instytucji. Jesli chodzi o castagnus, to na druga fazę chciałam łykac tylko 1 tabl, i też jestem zdania, że nie ma co szaleć i leki odstawiać, i cóż znów zacznie mi szaleć prl, a tak zacznę nowy cykl z jakąś harmonią. Mi lekarz mówił, że i w ciąży bromek się bierze, jesli prl skacze. Oczywiście, że spytam jutro gina, ale i tak wiem co powie, że brac bo to przecież ziolowe, on ma lajtowe podejście do takich spraw, i w sumie cóż nie ma ciąży to nie ma. Piszcie dziewczynki piszcie milutko sie czyta. Mentafolia nie mam stringów żółtych, buuu, piżamka za to żółta frunęła, bo właśnie ogłaszam zakończenie ceregieli pt staranka. Sotie nakreciłysmy Cię, co ma byc to będzie, trzymam kciuki, bądź dzielna, spij spokojnie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:45 no nie Tesi istne jaja, se tu robimy, testujmy jutro wszystkie, wspierajmy Sotie, Sotie, Sotie ja mam jednego Quika, trzymam go na lepsze czasy, ja z reguły nie testuję, z zsensem to 10dpo, a zaraz u mnie bo za 2 dni plamienie, te 2 dni do wytrzymania, ale że teraz mam nadzieje to testuję za 9 dni, zaczynam odliczanie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:46 dziewczyny tę stronę wypełniam tak? www.fertilityfriend.com/fforeg.html tylko te ramke na srodku wypelniam, czy tez te pola nick i mail po lewej? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:50 Wypełniasz to co po środku (oczywiście te 3 linijki) i klikasz 'next'. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:55 czyli tak robie, czyli dobrze, wiec bede go męczyć , bo zalazł mi za skóre, dobrej nocki dziewczynki Odpowiedz Link
tessie124 Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:29 Witajcie, Co słychać??? Sotie jak Twój test? Mentafolia i Wiosenka jak tam Wasze tempki??? U mnie nic nowego. Sil.bi widziałam Twój wykres, rzeczywiście same wzloty i upadki... Tylko dlaczego to nie jest w skali Celcius? Masz termometr na Farenhite'a? Nie wiem, może w innej skali wyglądałoby to nieco inaczej. Niby nie sama tempka jest ważna tylko wykres jako taki, no ale jak tu człowieku zorientuj się czy tempka nie za wysoko albo za nisko...? Sorki, ale to takie moje przemyślenia - po prostu trudniej interpretowac wykres w mało znanej skali... Dobra, jeżeli Tobie tak wygodniej...ok. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:32 A swoją drogą to może by i nową listę o ddzielnym wątku...? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:46 Tess, bosko, jak przeczytałam, że chciałaś i mnie wczoraj ponakręcać to się uśmiałam, ani ja Ciebie ani Ty mnie, no nie damy rady mieć objawów Ty w 4 a ja w 7 dniu cyklu )) Pomysł z listą super, zaraz się tym zajmę No, Sotie, to ja stoję na stanowisku i czekam na info Odpowiedz Link
mentafolia Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:52 Dzień dobry Tess,pod wykresem z lewej strony masz "view in celsius". Mnie dzisiaj wykres poleciał w dół. Ja wiedziałam,że tak będzie... Odpowiedz Link
tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:08 No widzisz Mentafolia, co ślepemu po oczach... Muszę zobaczyć Twój wykres... gdzieś tu jest... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:18 Mentafolia przykro mi ;-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link
mentafolia Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:22 Dzięki Tess. Trudno,widocznie nie pora na to... Odpowiedz Link
aneczka_78 Witam i ja w ten piekny poranek 02.07.07, 07:54 Sotie jak test?? A co ureszty? Wiosenka co u Ciebie? A ja od rana zaczynam walke z FF moze dzis mi sie uda Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Witam i ja w ten piekny poranek 02.07.07, 08:09 U mnie 10 dpo, i zostały 3 dni do niechcianej @. Mam przeczucia, że niestety w tym miesiącu też nici. Ale już dziś zaczyna mnie korcić żeby zrobić test Odpowiedz Link
sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:31 tak szybko mnie się stąd nie pozbędziecie ha ha wyszla mi piękna krecha... kontrolna drugiej nawet przez lupę nie widać. nawet nie jestem specjalnie rozczarowana.. Mentafolia, daruję Ci te przeprosiny chyba. ściskam teraz chyba aneczkę trzeba nakręcić )) Odpowiedz Link
sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:34 a wiecie co, mój mąż mnie rozwalil rano orzekl, że test jest zepsuty i potem i tak się okaze że jestem w ciąży hehe slodki... uważa tak dlatego, bo "dawno nie mialam @". pińcset razy mu tlumaczylam te zawirowania z dupkiem. chyba nie do końca w ogóle kojarzy o czym mówilam Odpowiedz Link
aneczka_78 Sotie....... 02.07.07, 08:38 ..... jak Tobie wyszła jedna to mi już napewno, więc proszę mnie nie nakręcać Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:41 Twój M ma rację. Dopóki @ nie przyjdzie nie uwierzę, że nie jestes w ciąży... A może by tak betę??? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
ivinka275 Sotie 02.07.07, 08:46 Hmm, zastanawiające. Sotie, a jak Ty się Słońce czujesz w ogóle? Jaką masz zazwyczaj lutealną? Test jak test, nawet tydzień po terminie może być niejednoznaczny, a czujesz się jakoś inaczej niż zazwyczaj? Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 02.07.07, 08:50 ja Was blagam, przestańcie... zadnej bety! lutealną normalnie mialam krótką, średnio 10 dni, ale na dupku ładną dłuższą 14- 16 o ile dobrze pamiętam. teraz uważam, że owu mialam w 7dc, więc póki nie minie jakieś 18 dni, to już żadnych testów nie robię a czuję się najnormalniej w świecie, brzuch mam wzdęty, ale to pewno po obżarstwie niedzielnym. Odpowiedz Link
remka1 Witam:):):) 02.07.07, 08:54 Witam wszystkich tak z rana Widzę,że wasze forum tękni życiem przez cały czas! No to super! Pozwalam sobie od czasu do czasu wtrącić się do waszych dyskusjii, czytam wiele (a jest co czytać, a jak!). Miło tu i na dodatek zawsze ktoś jest! Sotie, myślę tak jak Tessie, że dopóki nie ma @ to jest nadzieja. Z testami jest różnie.A jak temperaturka się zachowuje? Odpowiedz Link
sotie Re: Witam:):):) 02.07.07, 09:00 witaj remka tempka wysoka, wykres ukryty w kropkach w moim podpisie. Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:50 Sotie, zrób jednak cytologię i to jak najszybciej... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:56 O ile dobrze pamiętam to Ty powinnas ją robić co pół roku a ostatnio robiłaś rok temu. Sorry, ale zdrowy rozsądek tak podpowiada. Odpowiedz Link
sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:59 nie wiem czy powinnam co pól roku, tylko sama z siebie tak zawsze robilam, teraz też zrobię, spokojnie. tak to zabrzmialo, jakby mi jakieś nieszczęście grozilo, jezeli jej dzisiaj nie zrobię Odpowiedz Link
remka1 Re: no więc... 02.07.07, 08:57 Nie, pośpiech nie wskazany. Nieraz się okropnie nakręcamy, a tu spokój taki ważny. Spokój a nie stres!!! Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 09:00 Dobrze, bez pośpiechu, ale zrób w tym tygodniu i przestane Cię męczyć Odpowiedz Link
remka1 Re: no więc... 02.07.07, 09:04 ok niech będzie, tak czy siak lepiej na spokojnie niż w stresie Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 09:06 No jasne, a betę to możesz zrobić albo nie robić. Ona w końcu niczego nie zmieni, ciąża jest lub nie, bez względu na betę... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:31 Sotie,trudno. W końcu się doczekasz,zobaczysz. Ty Tessie też. U mnie to jednak PMS wczoraj był. Nie mam chęci do pracy,armosfera jest beznadziejna.I to też zdecydowało o mojej przeprowadzce.Mam nadzieję,że nie będzie jak z tą pracą i nie będę żałowała. Miałam fajną to chciałam jeszcze lepszą,no i trafłam tutaj....zamienuł stryjek siekierkę na kijek he he ..Chyba mi na mózg wtedy padło. Na 11 idę na badania,potem znowu praca i tak do wieczora. Trzymajcie się dzielnie wszystkie. Od czasu do czasu Was podczytam,ale na luzie raczej nie pogadam. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:41 ej, no kochana, przeciez wszystkie się doczekamy!!! każda w swoim czasie, o ile nie powariujemy do tego czasu mentafolijko, wierzę że przeprowadzkowo wyjdziesz naprawde na lepsze, no i zmienisz pracę, klimat, otoczenie etc będzie lepiej, zobaczysz! no i wierzę, że jutro zajrzysz tu z lepszym nastrojem bardzo cieplutko cię ściskam! nie wiem jakie badania robisz, ale też za nie kciuki potrzymam! buźka* Odpowiedz Link
monaliska1985 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:46 witajcie. ja 10 lipca chyba zrobie test bo wtedy powinnam dotac okres. ale juz teraz sfiksuje. caly czas mysle czy jestem czy nie, pobolewa mnie troche brzuch, czy to moze juz byc jakas oznaka? pewnie nie ma sensu robic testu juz teraz tylko czekac do 10 ?co myslicie. aha i jeszcze mam pytanko strasznie mnie boli glowa 2 dzien od slonca, ale nie wzielam tabletki bo boje sie ze moge zaskodzic jesli bede. to dobrze ? nie wolno mi brac nic poki sienie upewnie? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:44 cześć Dziewczynki, ale nas tu pełniutko dziś tempka 36.65, jest ok, dzis monitoring nr 5 w celu polukania czy pęcherzyk ppękł i cóż pozostaje czekanie. Aneczka czy Ty też walczysz z FF, ja nie mogę się zalogować, próbowałam już z drugiego kompa, i kombinacje alpejskie stosuję i nic. Jak przyjdzie kumpela, przesiądę się na swój i tam popróbuję. Nie chcą mnie i tyle. Aneczka rób teścik rób, a co se będziesz żałować, ale oczywiście lepiej poczekać. Sotie co ma być to będzie, ja tylko raz betę poszłam zrobić, szkoda kasy. Poczekaj cirpliwie i testuj za tydzień. Mentafolia wrzuć wykresik, nie chce mi się kopać, szkoda, że spadła, ale samo życie, jak zamieszkacie razem, to zobaczysz blixniaki pykniecie. Tesi Sotie zdąży zrobić i test i cytologię, na raka nie umiera się od razu, tydzień w tą czy w tą, nie stresujmy dziewczyny. Jezu Tesi Ty mi tylko nie pisz że mam betę robić, kobieto ja po 10 litrów tankuję, bo kasy za dużo mi stopniało, a że ciągniemy pewną inwestycję do końca, to już niedługo na piechotę będę chodzić. Teraz lepiej niech Sotie nie robi cytologi, po @ lepiej. Remka cześć, jestem w szoku, dużo nas tu ostatnio, i wesoło się zrobiło, Sotie ma przepiękny wykresik w stopce. Sotie zmień sobię tę stopkę, taka ona niewidoczna prawie. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:48 Tak wiosenko ja też walczę z ff, niechce mnie zalogowac - odsyła za jakiś czas Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:50 Mentafolia dziś robi cytologię i chyba prg? Kochana ja też wierzę, że ułozycie sobie razem życie, wiadomo to ogromna zmiana, być już razem 24h, to prawie jak młode małżeństwo, miłość wszystko zwycięży. Rety ale napisałam, sama słodycz. Testuję w sumie nie wiem po co? już za 8 dni Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:54 Dziś cyto,progesteron w nastepnym cyklu.O ile się nie wystraszę... Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:15 mentafolia napisała: > Dziś cyto,progesteron w nastepnym cyklu.O ile się nie wystraszę... z czego tu się bać? ten kolega taki straszny? )) Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:52 Dzięki dziewczyny,niesamowite jesteście,że mnie tak na duchu podtrzymujecie. Bo ja sama nieźle potrafię się wkręcic w czarnowidztwo... Mnie sie podoba stopka Sotie,taka dyskretna,wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:10 a fakt, dziś cytologia z kawką u znajomego dzięki za obronę mojej stopki mentafolio wiosenka, na wlasnie ma być dyskretna, mialam zamiar postawiuć jedną kropkę, ale się nad wami zlitowalam hehe Odpowiedz Link
melani5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:01 Dzieki Wiosenko.Ja tez tak myslalam ze najwczesniej od czwartku, ale M mnie popedza tak jakby to mialo przyspieszyc owulacje.Wczoraj brat M "chrzcil" swoja druga corcie-Hanie.To wlasnie przez Hanie podjelismy staranka-taka slodka. Gdzie pojdziemy do sklepu to kupujemy ubranka-dla Hani,ale z zaangazowaniem jak dla wlasnej dzidzi. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:13 wiosenka1 napisała: > Tesi Sotie zdąży zrobić i test i cytologię, na raka nie umiera się od razu, > tydzień w tą czy w tą, nie stresujmy dziewczyny. buahahaha no wiosenko, malo kto tak potarfi pocieszyć, no naprawdę Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:28 chyba mnie dopadl syndrom wykonanego testu, tak coś czuję że nadciąga @ ;[ Odpowiedz Link
sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:52 O matko,ale sie rozpisalyscie Dziewczyny. Na razie tylko omiotlam watek wzrokiem,zeby zobaczyc,co tam u Sotie i...no trudno,trzeba probowac dalej. Znam 'smak' jednej krechy,bo sama ja pare dni temu widzialam. Rozczarowanie u mnie bylo, bo pierwsy raz spozniala mi sie @. Teraz od dwoch dni glupie plamienia,ktore nieuchronnie zapowiadaja @. a wiecie co,troche nie rozumiem tego nakrecania sie na ciaze Sotie,bo przeciez wzrost tempki to nie wszystko...? Buziaki z biura wszystkim! Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 11:39 sil.bi, ten smak zna każda z nas u mnie aż tak gorzki akuratnio nie byl, gdyż nie ja się nakręcalam, ale forumki się nakręcaly heh a tak na marignesie, to co równie ważnego jak tempka powinno wystąpić? (no prócz seksu oczywiście )) ) Odpowiedz Link
sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 11:53 > a tak na marignesie, to co równie ważnego jak tempka powinno wystąpić? (no > prócz seksu oczywiście )) ) Wiesz, ja to ekspertem nie jestem,ale czytalam bodaj na FF,ze nie ma udowodnionej scislej korelacji miedzy tempkami a ciaza, ze moze byc szereg innych objawow,a moze nie byc ich wcale. Moze bardziej doswiadczone kolezanki to zweryfikuja? Odpowiedz Link
mercy2 :( 02.07.07, 12:09 Czuję, ze @ nadciąga (((( Od następnego cyklu starania na maxa, no ile można czekać, hihihihi. Odpowiedz Link
sotie Mentafolia :) 02.07.07, 12:24 no melduj nam tutaj jak krzywa nastroju się ksztaltuje, jak wizytacja na fotelu i w ogóle Odpowiedz Link
wiosenka1 Sotie 02.07.07, 12:38 ja mam takie nieudaczne żarty, często w życiu zdarza mi się coś palnąć! ale chyba nie zraziłam? pozdrawiam Was wszystkie, pomalutku zbieram się na usg nr 5 Odpowiedz Link
tessie124 Wiosenko... 02.07.07, 12:46 Wiosenko zbieraj się zbieraj i nam tu dobre wieści przynoś. Troszkę płynu w j. Douglasa i piękne ciałko żółte. Powodzonka Tess. Odpowiedz Link
megisa1 melduję obecność ;D 02.07.07, 10:06 oj dziewczynki ale żeście sie rozpisały...kurcze moze znajde czas żeby nadrobić...póki co jestem u mnie jeszcze gdzieś z 5 dni do @ która pewnie przylezie bo szanse marniutkie (moze ktos akcję "plecki" pamięta) ale juz mi główka najwidoczniej figle płata albo to mój ukochany progesteron... wczoraj mnie odrzuciło maksymalnie od kawki przy sniadanku....szok nr 1, szok nr 2 nastapił przy otworzeniu pastelli z makreli...tak mi sie zebrało że myslałam że bedzie paw....już mi tak slina nabiegła...pewnie wiecie o co chodzi ...oj wyszłam na taras głęboko pooddychać i na sniadanko był sucharek pomogło eh Odpowiedz Link
mentafolia Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 10:13 Megisa,jak widzę Twój wpis to od razu wiem,ze jestes przed @.) Po przyjściu @ znowu nas olejesz ha ha; Nie nakrecaj się tak,za wcześnie na objawy ) Mnie tam codziennie rani rzygac się chce Odpowiedz Link
megisa1 Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 11:38 mentafolia jak ty mnie dobrze znasz ...heheh ...ale nie oleje tylko bedzie lizać rany ...no mi tez sie chce rzygac czy to przed @ czy to po @ ale wyłaccnie w dni pracujace! hehehe mysl o 8 godzinach tak na mnie działa heheh w weekend to jakaś nowość wiec stawiam na główkę albo jakieś hormonkowe zachwianie Odpowiedz Link
mentafolia Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 12:58 Swoje rany szybciej wylizesz w naszej obecności Ja pawia też czasami mam ochotę puścic przed pracą. Jak juz czuję,że nie dam rady to wtedy dzwonię,zmyślam,że fatalnie sie czuję lub cos w tym stylu i biorę urlop. Tym sposobem nigdy nie mam zaległego,niestety. Odpowiedz Link
megisa1 Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 14:14 no ja tak nie mogę... ale nie ma tego złego mam 12 zaległego i 26 bierzącego a niech sie zbiera bedzie jak znalazł po macierzyńskiem )) ..ja w drodze do pracy otwieram w autku wszystkie okna....jak człowiekowi zimno to o rzyganiu nie mysli hehehe ja widać każdy ma swoje sposoby Odpowiedz Link
mentafolia Megisa 02.07.07, 14:54 Mogłabyś mi wrzucić skład oleju,o którym pisałas na innym wątku? W kazdym razie idzie mi o miksturę którą podobno popijasz Odpowiedz Link
megisa1 Re: Megisa 02.07.07, 20:28 mentafolia składu ci nie podam hehe bo az takim małym chemikiem nie jestem ale gdybys go szukała, to musi być olej lniany tłoczony na zimno NIEOCZYSZCZONY Z tego co wiem to Oleofarm ma tylko licencje na tłoczenie takiego oleju. Robią go na zamówienie i ma ważność 30 dni, koszt chyba jak dobrze pamiętam z 45zł. Gdybyś szukała w necie to ten olej ma kwasy omega 3, po tym haśle tez duzo sie dowiesz....ja diety dr Budwig nie stosuję...bo pewnie na to tez gdzies trafisz ale piję 3 duże łyżki oleju zmiksowane z jogurtem naturalnym i jakimiś owocami...pewnie gdyby nie świadomość ze jest tam olej, piło by sie nieźle....bo oleju wogóle nie czuc tylko taki orzechowy posmak no ta świadomość ;D pazury zrobiły mi sie twarde, włosy sie swiecą, o jakis przytkaniach to wogóle zapomniałam....polecam...rewelka jakby co to pisz Odpowiedz Link
mentafolia Re: Megisa 02.07.07, 20:48 Dzięki. Własnie chciałam wiedzieć co to za olejowe mikstury. Moja teoria się potwierdza,dalej o tym piszę,jeśli chcesz poczytać. Olej lniany tez zawiera mnóstwo NKT i cudownie działa na całego człowieka Odpowiedz Link
sil.bi Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 15:36 Dobre,bo ja wlasnie wrocilam od lakarki ze zwolnieniem na kilka dni. I nawet za duzo nie wymyslalam,po prostu powiedzialam jej, ze mam dola,bo kolejna proba nieudana i ze nie moge sie w zwiazku z tym skupic na pracy. Lekarka wykazala sie zroumieniem i od srody do piatku mam sie relaksowac w domku z dobra ksiazka w dloni. Odpowiedz Link
tessie124 Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:25 Oh Aregiec, wiedziałam że się za Toba stęskniłam, wiedziałam... Z Twojego wykresu wynika, że jeszcze wszystko jest możliwe... głowa do góry i uśmiech na twarz))) Uda się nie teraz to za miesiąc i już. Musi się udać!!! Zrób ten progesteron, nie ma czego się bać. Przynajmniej będziesz wiedziała z czym walczyć. A to, że nie będziesz wiedziała, że jest zły (jeśli jest) nie zlikwiduje problemu. Tylko będziesz żyć w błogiej nieświadomości nie posuwając się do przodu... A może jest ok, to sie uspokoisz... Aneczko, chciałam zerknąć na Twój wykres... nie wiem czy masz jutroo testować czy nie... No cóż jeśli masz ochotę to przecież nie zaszkodzi...a może coś wyjdzie Wiosenko i co, masz to ciałko żółte??? Odpowiedź na tak proszę mi tu zaraz przysłać....! Ja to już naprawdę, właśnie wróciłam z poczty i mam dziecko w Afryce - opłaciłam adopcję serca... A co, na monity to mogę wyrzucać kasę, a na pomoc dla kogoś to nie??? I czuję się lepiej )) Po drodze wstapiłam do apteki i dokupiłam jeszcze testy owulacyjne - te tańsze LH. Mam ich już w sumie 20 LH+ 5 + 4. W zasadzie to mogę testować od dzisiaj, bo chyba pojawił się jakiś śluz - mokry, śliski... Jak na mnie to owulacja za wcześnie, ale co tam. A nóż widelec porypało się wszystko i będzie wcześniej??? He, he już owul u mnie wcześniej to byłby cud, he he. I chyba pójdę zatesuje, kurcze ja bez tych testów żyć nie mogę... Sil.bi dobrze, że siedzisz w domu ja też, będzie nam raźniej... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:36 Sluz to kolejny ciekawy temat. Ja juz sie dawno zakrecilam w jego obserwacji i najpierw kazdy wydaje mi sie sticky, potem kazdy creamy, a tego najwazniejszego,czyli watery nie moge uchwycic. moze macie jakeis niezawodne sposoby obserwacji? Tess, a Ty siedzisz w domu,bo tak chcesz, czy musisz? Odpowiedz Link
tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:46 I chcę i muszę... mam urlop. Później planujemy gdzieś wyjechać, chociaż na tydzień... Ja to automatycznie sprawdzam śluz jak idę siusiu i namiętnie łykam wiesiołek. Prawdę mówiąc to mogłabym go garściami łykać i czasem to chyba nawet więcej niż 3x2kaps... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:10 A na co konkretnie ma pomoc ten wiesiolek? Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:48 Tessi to mój wykres www.nmpr.bfe.pl/pelny/index_pelny.php?analiza=tak login - aniakow haslo - dawidek Odpowiedz Link
tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:11 Aneczko, a kiedy spodziewasz się @? Na razie jest 9 dni wyższej tempki, chociaż to też trudno określic bo w 1 fazie 3 były nie zmierzone i w 2 jedna. Można więc tylko gdybać... Najwcześniej jutro zatestuj, ale nie rób sobie zbyt wielkich nadziei. Chyba jeszcze za wcześnie na testowanie. Jeśli tempka pójdzie jutro w górę to testuj, a jeśli nie to czekaj.... Taka jest moja rada... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:17 Dzieki. Wiem, że jeszcze czs - conajmniej 3 dni. Ale właśnie tak to jest u mnie z ta cierpliwoscia Odpowiedz Link
tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:18 Aregiec, a nie robiłaś sobie monitoringu? Wiadomo by było, czy jest pęcherzyk, czy dojrzewa, czy jest ciałko żółte. A testy owulacyjne? Ja tam jestem ich wielką fanką. W ostatnim cyklu wyniki z testu pokryły się z wynikami usg... Pomyśl o tym, łatwiej walczyc jak wiadomo z czym... Wiesiołek tzn olej z wiesołka w postaci kapsułek Oeparol jest na poprawę śluzu. Trzeba go brać 3x2 kaps i rezultaty są ponoć po 3 miesiącach. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aregiec Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:25 Trochę już o tym myslałam ale doszłam do wniosku, ze damy sobie jeszcze czas przez wakacje bo i tak chcemy gdzies pojechac. Moze własnie jak sie nam klimat i miejsce zmieni to jakieś efekty będą. Ehh czyms pocieszać sie trzeba. Odpowiedz Link
sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 18:25 OK,zatem nabędę wiesiolka, może pomoże,a na pewno nie zaszkodzi.Dzięki,Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 18:35 Tylko ten wiesiołek to bierz do owulacji, później już nie. On powoduje skurcze macicy, więc dla ewentualnej dzidzi to nie za dobrze. Owulację wystarczy określić tempką. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Wiooooseeeenkoooooooooooo! 02.07.07, 18:37 Wiosenko, co z Twoim pęcherzykiem? Co z ciałkiem żółtym??? Dlaczego się nie odzywasz????? Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Wieczór dzień 7... 02.07.07, 19:15 Tak więc zatestowałam owulacyjnym dzisiaj bo już zaczynam pływać. Pojawił się śluz, niby nie wiele, ale rozciągam go na 3-4cm. Sa 2 kreski, ale testowa dużo jaśniejsza od kontrolnej. Przez 20 dni mogę spokojnie testować takimi samymi testami i zobaczymy. Na usg chyba zapisze się na 16-17dc... Tylko 17dc to będzie 12.07 i mój M idzie do swojego androloga, no ale może uda sie jedno i drugie. Zobaczymy. Dziewczyny, jest tam kto??? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aregiec Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:02 Kurcze Tess własnie tak sobie pomyslalam, ze moze wlasnie u mnie ten problem co u Wiosenki. Ja zawsze mialam cykle 25-26dniowe a ostatnio ciagle mam 23dni. Moze sa za krotkie? Moze prawidlowa owu jest tylko w takim 26 dniowym. A ja glupia sie ciesze, ze owu szybko u mnie przychodzi a tu moze jej wogole nie ma , ehh. No ale przeciez wszystko bylo ok. W listopadzie 2006 zaszlam w ciąze bez problemu, w pierwszym cyklu starań!!! Niestety poroniłam... Myslicie, ze w tak krotkim czasie moglo mi sie cos popiprzyc z hormonami? No nic moze faktycznie wybiore sie na ten progesteron. Aneczka ja bym sie jeszcze wstrzymała z testowaniem ale ja do tych cierpliwych naleze ;P Jeden test w życiu zrobiłam i był pozytyw i nawet wiedzialam, ze bedzie Teraz choc nie czekam na @ to zawsze przychodzi w terminie wiec i zatestowac nie ma okazji. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:48 Ło matko, ale śie przez weekend rozpisałyście I ja się serdecznie witam w nowym wątku Soti - trzymam kciukasy i tylko spokojnie Będzie dobrze coś tak czuję Odpowiedz Link
aregiec to i ja się melduję ;) 02.07.07, 11:39 Megiska to przez Ciebie postanowilam wyjść z ukrycia ;D choć dziewuszki nie myslcie sobie, ze nie wiem co u Was bo na bierząco Was podczytuję. No i jak widać cięzko mi się z Wami rozstać na dobre. A kurcze długo nie pisałam dwa tygodnie równe no i tym sposobem u mnie juz 16dc - 6dpo!!! Ale jak patrze na mój wykres to złudzeń żadnych nie mam bo te tempki po owu jakies takie niskie . Tak więc postanowiłam się ujawnić i podopingować innym. Zaraz luknę na nasza liste która tam najwyzej sie plasuje Odpowiedz Link
tessie124 Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 12:14 Witaj Aregiec, właśnie wczoraj o Tobie myślałam co z Toba się dzieje??? Wykres masz ok Poszedł ładnie w górę i oby tak dalej... Jak pewnie wiesz ja jestem dopiero 7dc i już fiksuję, bo nie mogę sie doczekac owulacji i testowania i w ogóle nakręcania... Ja to chyba tak trochę to nawet dla samego nakręcania się kurcze blade. Nienormalna jestem czy co? Już niedługo i będziesz testować (będziesz?) Kurcze, ja chyba naprawdę minęłam się z powołaniem - powinnam byc ginem... No pozdr Tess. P.S. Sotie może rzeczywiście poczekaj z cytologią na po @... Mentafolia, a nie sądzisz, że i Ty powinnaś zrobić cyt dopiero po @? Odpowiedz Link
mentafolia Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 12:56 Sotie,ja się nie gina boję,tylko wyniku progesteronu.Że niski będzie ; Tessie,nie jest tak,że cyto mozna robić tylko po @.Mozna tez przed,byleby plamienia nie było,bo wtedy w obrazie wyjdą krwinki czerwone. Pogadalismy,zapytałam co sądzi o staraniach w tym wieku,czy nie za stara jestem he he.Gin na moje pytanie obśmiał się jak norka i jako ,że jest baaardzo sympatycznym i kulturalnym człowiekiem,powiedział,że jestem zdrową babą (sic!),bardzo młodo wygladam ( moje ego urosło )i żebyśmy brali się do roboty jak najszybciej. Aha,jeszcze powiedział,ze ryzyko wad tak naprawdę rośnie po 40,a nie jak mylnie się uważa po 35r.ż. Pogadalismy jeszcze o wakacjach,dostałam skierowanie na progesteron i tyle. Tess,nie jestes nienormalna.Po prostu napalona na dzieciątko i tyle.Co złego w testowaniu?Nikomu to przecież krzywdy nie robi.Jak dla mnie mozesz testować co 10 minut Odpowiedz Link
tessie124 Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 13:01 Progesteron można jakoś podwyższyć, więc to chyba nie powinien byc problem... Co do testowania... no cóż moja kieszeń na tym ucierpi baaaaardzo Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sotie Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 13:07 Mentafolia, dokladnie, jak będzie niski, to da się powyższyć, tym sie nie przejmuj a wizytacji u takiego gina na poziomie to zazdroszcze no i budujące co powiedzial Odpowiedz Link
aregiec Niespodzianka :D 02.07.07, 13:33 Dziewczyny na wątku z lista mam dla Was niespodziankę, mam nadzieję, ze mój pomysł sie Wam spodoba. Ja też sie zastanawiam czy nie zrobic sobie badania progesteronu. Wypadałoby jutro albo pojutrze ale kurcze chyba jednak za bardzo sie boje wyniku. Tess, ja to o Was ciagle mysle Odpowiedz Link
tessie124 Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 13:49 Dzięki Aregiec, niespodzianka super Chociaz prawde mówiąc to myslałam, że to będą ciążowe fluidki)) Może niebawem Słonko tak będzie. Ta niespodzianka naprawdę Ci sie udała!!!Buziaki))))))))))))))))))) Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aregiec Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 13:59 Ciesze sie, ze Ci sie podoba no ale zobaczymy jak inne Dziewczyny. A co do ciązowych fluidków - och gdybym tylko mogła to od razu bym posłała tysiące no ale cóż - moze kiedys... Ale sie za Wami steskniłam Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 14:13 Dziewczyny kochane a jak myslicie jak bym zrobila jutro test wyjdzie?? Qrcze juz mnie bierze, nakrecam sie i pytania zadaje jak 15 latka <lol> Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 19:36 dziewczyny rozkładacie mnie na łopatki, toz ten wątek niebawem nie będzie chodził, wczoraj założony a tyle juz wpisów, czyżby ten lipiec to jakiś dobry znak dla nas wszystkich tu zgromadzonych sorki że tak późno, ale młody dzis juz nie w przedszkolu, więc trza było babcię odciążyć trochę, a i sprzatanie bo nosi się strasznie, i pranie, i gotowanie, i jeszcze 8kg truskaweczek do pomrożenia dobre wieści przynoszę, płyn w jamie D jest, owu dokonana, ciałko żółte juz mnie nie obchodziło, pewnie gdzieś ukryte było, zrobię prg w 7dpo, to sie dowiem czy z ciałkiem żółtym ok, w każdym razie endo w całej jamie 14mm, jedynie przy ujściu szyjki 4mm, eureka jakl dla mnie, 5 cykli temu zaczynałam od endo w porywach do 7mm a teraz czaszkuję czy jednak w zeszłym cyklu to ja czasem też owu nie miałam, 12dc i 17dc pęcherzyk niby bez zmian, w 17dc skok tempki, a w 28dc płyn w zat D? dobra już nie myślę, bo to dobijające, teraz najchętniej bym monitorowała każdy cykl Mentafolia i zobacz owu dokonana, a linia na poziomie 36.55, pierwsza wyzsza 36.75, druga 36,65 i gdzie tu magiczne 0,5 stopnia nigdy tak nie miałam. Wiesz co Ci jeszcze powiem, chyba to Ty pisałaś że bolą Cię długo jajniki, otóż od porodu 04.2006 każdy mój cykl stał się bardzo bolesny, miałam wrażenie że ból trwał przez cały cykl, krzyz nawet mnie bolał, zawsze prawy jajnik, jak zaczęłam ponownie obserwować cykle, zauważyłam, że przed owu i po owu najbardziej, gdzieś czytałam że jak pęcherzyki nie pękają, to taki ból jajinika trwa jakby bez końca, wg mnie znajduje to wytłumaczenie, bo taki pęcherzyk rosnuie i rosnie i nie peka, dopiero z @ sie wydala lub wcześniej się wchłania. Dopiero w tym cyklu z castagnusem odczułam ogromną ulgę, miałam lekkie pobolewanie wczoraj. Coś w tym jest, wiem że rozgryziesz temacik. A castagnus w ciązy nie wolno przyjmować, mam brać do stwierdzenia ciąży, bo coż gdy odstawie to znów cykl zacznę z hustawką prolaktynową. Będę go brać jak bromek czyli na noc, bo właśnie u mnie prl po obciążeniu MTC czyli ta prolaktycośtam jest w miare dobra czyli nie mam prolakty... czynnościowej a raczej spoczynkową, czyli po nocy miałam zawsze dużą. A ja o Was wszystkich mysłałam myjąc dziecku wypaćkane buty, ale się usmiałam, bo tak się z Wami zżyłam. Mentafolia kiedy robisz prg? ja sobie zrobię i w piuątek i w poniedz, mam jedno skierowanie, ale ciekawa jestem jaka będzie różnica. zaraz cd idzie ryksa Odpowiedz Link
mentafolia Wiosno :) 02.07.07, 19:56 Gratuluje płynu w zatoce D. Mnie jajniki w życiu nie boały,ale dzieki za info! Progesteron zrobię w nastepnym cyklu,tez juz poszedł na straty. Co to jest ryksa? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:10 No, Wiosenko super. To endometrium to jest fantastyczne. No jeżeli teraz nic z tego nie będzie to ja wymiękam. No tak, no tak Sotie zaciąży, Ty Wiosenko też a my biedne sieroty zostaniemy same ;-( Mam nadzieję, że nam wszystkim wreszcie sie uda... A ten wątek rzeczywiście robi się długaśny - tak jak moje cykle...ha ha 100 postów jednego dnia... Przedtem było 600 (prawie) w ciągu 2-3 tygodni... Trzymam kciuki Wiosenko... A wiesiołek i tak będę łykac w 1 poł cyklu, inaczej zbankrutuję )) niech sobie działa nawet jak placebo, ale działa. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:15 Wiosenko, kiedy jajeczko uwolni się z pęcherzyka Graafa i idzie sobie jajowodem, to pęcherzyk już bez jajeczka zapada się i tworzy się z niego ciałko żółte. To ono produkuje progesteron i pełni funkcję łóżyska we wczesnej ciąży... Po prostu zapytaj czy było ciałko żółte - gin będzie wiedział o co chodzi. Mogło być przysłonięte albo coś... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mentafolia Tess 02.07.07, 20:18 Ale ja wcale nie miałam na myśli,że wiesiołek nie działa Owszem,działa,i to bardzo fajnie,tylko nie na śluz. Kiedyś czytałam wywiad z jakimś profesorem z kliniki piękności w Szwajcarii. Mówił,ze na dobre samopoczucie,zdrowe serce,skórę,układ hormonalny i na młodość poleca wypijać codziennie na czczo łyżeczkę oliwy z oliwek,która zawiera mnóstwo NKT. I wiesiołek tez ma mnóstwo tych kwasów. A jak człowiek jest zdrowy to i śluz lepszy i łatwiej zaciążyć.Ale to taki efekt uboczny ) Odpowiedz Link
mentafolia Re: Tess 02.07.07, 20:36 A jakie oszczędności! Za butelkę oliwy z oliwek zapłacisz ok.20 zł i wystarczy na kilka miesięcy. Dodam tylko,że nie jestem importerem oliwy Odpowiedz Link
mentafolia wiesiołek 02.07.07, 19:51 Kochane,ponieważ wszędzie czytam o śluzorodnych właściwościach wiesiołka to zaczęłam drążyć temat co też takiego owa roślina zawiera ; I doszłam do wniosku,że zawiera sporo,ale na pewno nie są to substancje śluzorodne. W nasionach,z ktorych otrzymuje sie olej wiesiolkowy przede wszystkim są NKT (nienasycone kwasy tłuszczowe),białka,trochę węglowodanów,wapń,magnez,żelazo. NKT stosuje się w zapobieganiu miażdzycy,chorobach skóry,SM,zresztą nie będę tu wyliczała wszystkiego. I moja teoria jest taka,że to ściema. Doszłam do wniosku,ze skoro NKT działaja na całego człowieka,to równie dobrze można popijać np.oliwę z oliwek czy tran,który tez jest przecież olejem i zawiera NKT. Nie ma też nigdzie info,jakoby olej z wiesiołka powodował skurcze macicy. I zastanawiam się czy to przypadkiem nie wzięło sie z sufitu i żyje własnym życiem,powtarzane z ust do ust ) To samo z rzekomo śluzorodnym działanie siemienia lnianego.Śluz w nim zawarty działa tylko miejscowo,nie wchłania się z przewodu pokarmowego. Poprawcie mnie jeśli się zagalopowałam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:04 Aregiec buuu fajny pomysł, buuu nie mam FF. Tesi nie było pęcherzyka, w sumie to nie spytałam o te ciałko żółte szkoda, teraz żałuję. Dziewczyny jak to jest z tym ciałkiem jak ono się wytwarza? Po jakim czasie ono sie wytwarza po peknięciu pęcherzyka, to chyba indywidualna sprawa? Aregiec ha ha ja zaszłam w pierwszym rzucie 7 lat temu, i w drugim rzucie 1,5 roku temu, a obecnie 5 cykl staranek, a wykresy od zawsze dwufazowe. Często własnie po poronieniach pieprzy się coś z hormonkami, ale dojdzie to do ładu i składu, ale pewnie warto sobie prg zrobić i może prl? No tak juz po usg mam doła że nie powiedz mi gin o ciałku żółtym, ale wrzućcie prosze kilka info na ten temacik i zaraz poslę do niego jakieś madre pytanie, czy widział, a jeśli nie to dlaczego nie widział, ha ha, on ma ze mną ubaw. Dziś leżę rozkraczona, a on pyta, czy coś wydarzyło przez te 3 dni, ja mu na to, hmmm wiele się wydarzyło no i śmiechu było... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:23 zupe mieszałam i doszłam Tesi do wniosku że przecież ciałko żółte musi powstać żeby była wzwyzka tempki, ciałko wytwarza się na pęcherzyku i produkuje prg? chyba tak? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:46 no, chwilę mnie nie bylo, i już za Wami nadążyć ne mogę )) Wiosenko, gratuluję! plynu i endo! pięęęęęęknie! cialko musi tam być! Tessie, dajżesz już spokój. póki co w ciąży nie jestem żadne objawy mi od poludnia nie doszly Mentafolia, nie wiem czy z wiesiolkiem ściema czy nie, ale oliwa na pewno bardzo zdrowa. chyba moja mama kiedyś eksperymentowala i pila lyżkami ale ona to różne eksperymenty robila )) aneczka, testuj, nie denerwuj mnie! ja musialam, to Ty nie? ))) Odpowiedz Link
megisa1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:38 dziewczynki a ciałko to nie powstaje z blizny po uwolnieniu pecharzyka przypadkiem....cos gdzies mi sie koleboce i to chyba tu tak naskrobali pl.wikipedia.org/wiki/Cia%C5%82ko_%C5%BC%C3%B3%C5%82te Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:42 Dla mnie bez różnicy z jakiej blizny. Grunt żeby powstawało w ogóle i litrami produkowało progesteron Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:41 Aaaaa, rozwaliłyscie mnie na łopatki, zdolne bestie. 120 postów w jedną dobę, a ja to wszyskto przegapiłam, o szoook Anetko, cieszę się, że jesteś, a z tymi wykresami to był strzał w dychę! ja też namawiam Cię na badanie progesteronu, 7-8 dni po owu, a już będziesz miała czytelniejszy obraz swojego cyklu. Tess, Ty to masz głowę, tyle razy już pisałaś jak to z tym żółtym ciałkiem jest, a ja co Cie czytam to się dziwię, nijak moja głowa tego nie ogarnia Wiosenko, no Ty to Rybka teraz będziesz mi sen z powiek spędzać, owu przepisowa, starania w dobrym momencie, zaciążać umiesz, to nic tylko czekać na niespodziankę! No nic, czytam Was dalej, chyba mi do nocy zejdzie Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:46 Aleee, FF dało mi vipa na miesiąc, nawet go nie chciałam, a tu samo mi wskoczyło. No dziękuję Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:50 To świnie na tym FF Mnie dali tylko na 5 dni.Pewnie za niskie temperatury miałam ha ha. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:52 Mentafolia, hehe, nie za niskie temperatury tylko za krótkie cykle pewnie Ja to mogę rekordy pobijać Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:52 jeszcze w kwestii wiesiolka, to mi też nic do życia nie wniósl... 5 miechów brania, fakt, że może malo, bo tylko 1x1. ale gdzieś wyczytalam (chyba na bocianie, ale nie chcę sklamać), ze wiesiolek obniża ciśnienie, a ja i bez niego mam 85/58 heh Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:01 Sotie z ciśnieniem prawda. Obniżają je właśnie NKT zawarte w wiesiołku,dlatego oliwa z oliwek jest polecana nadcisnieniowcom.Obniza tez cholesterol i takie tam miażdzycowe historie. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:09 a widzisz! a ktos tu mi wcześniej nie wierzyl. ha! tylko co ja mam brać, żeby być piękna i mloda, i na dodatek śluzowa????? bo jakoś ni cholery... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:18 Łyżeczka oliwy z oliwek,obowiązkowo na czczo.Jesli dasz radę,bo mój M nijak sie zmusic do tego nie moze. A na śluz w okresie płodnym łyżeczka-dwie jakiegokolwiek syropu mukolitycznego. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:22 Ta oliwa z oliwek to na czczo i bez popijania? Dzielne kobiety jesteście, ja już wiem jak u mnie by się to zakończyło. Brrr Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:03 oliwe mogę dać radę, jestem sklonna do wszelakich poświęceń, spoko. no wlaśnie, a ten syrop to np. guajazyl? coś mi sie obilo kiedyś o uszy i przez caly cykl czy tylko 1 faza? Odpowiedz Link