ivinka275 01.07.07, 19:49 Teraz ja zapraszam To jest ciąg dalszy wątku CZERWIEC\LIPIEC, ale nowe duszyczki też są mile widziane, zapraszamy do dyskusji i dzielenia się wiedzą Pozdrawiam niedzielnie i życzę wysypu || w tym wątku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 19:56 jaki ladny tytul strzelilaś i ja się tu ladnie przywitam ps. mentafolia, ja chyba dzis przez Ciebie nie zasnę Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:01 Sotie, a ja przez Ciebie Od razu jak wstanę to forum będę okupować Odpowiedz Link
sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:02 Trzymamy kciuki za Sotie i same staramy się starać i nie dolować)! Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:13 Jestem i ja. Podobnie jak Ivinka jak tylko jutro wstanę,od razu przylecę do kompa przeczytać co u Sotie ) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:19 jestem i ja o nie, ledwo przeczytałam co napiusałyście jeszcze na maj/czerwiec, tyle tam wypociłam, a Wy juz tu, no nie!!! wklejam ale naskrobałyscie, jak ja dam radę Sotie te ceny Ivince podawałam, bo ona bedzie robiła monitoring, to cena jednego usg. Buuuu stoja kolorowe kubeczki do kawy, pasuja do wyciągnietego z lodówki pomidora, chyba zostanie obok nich na stałe. Sotie juz nie nakręcam. No tak juz wszystko napisałyście, że ceny tyczą usg, ja tak pomalutku odpowiadam, tu czytam, a w drugim oknie pisze, i stąd głupotki. Ivinko ja tylko leki kupie i ulotki wyrzucam i pudełka, tylko jesli mam mieć dobry efekt zbijania tej prl to powinnam brać, spytam gina i ulotke poczytam w aptece. Ale zresztą bez sensu odstawiac leki jak nie wiadomo czy jest ciąża, jak bedzie to odstawię. Oczywiście podrążę temacik. Mentafolia tak zrobię, herbatka na romantyczny wieczór, M w czerwonym ja w niebieskim plus żółte stringi. Mentafolia dobry wybór przeprowadzka, zyczę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. Ivinko dziekuje bardzo, moja imienniczko, tak tak wrzuicisz hasło i wyskakuje lawina informacji, ale czasami ciekawe rzeczy. Tesi ja tak sobie tylko gadam, czy to moja wina że FF nie chce mnie przyjąć? Wykresik bardzo ładny, dawno takiego porządku nie miałam. Harmonia macierzyństwa, ha ha. No własnie droczę sie. A Megisa pewnie urokiem powaliła i stąd taki rabat. A mi tez się wydawało że Megisa jest a Wawy, uuu? Ivinko sport, no może może, więcej tlenu, ruchu, organizm lepiej funkcjonuje, ciężko stwierdzić. Sotie tylko nie mów że udało Ci się zarejestrować, ja próbuje od 2 dni i klapa. O w morde czytam dalej, a Ty już się zalogowałaś, no zaraz mnie coś trafi, ja chyba źle coś robię, proszę zobacz, ja tak robie: wppisuje w tej dużej tabelce "Free Membership Registration" trzy poniższe pola:nick, mail i skąd o nich wzięłam info i next i pojawia mi się cały długaśny tekst, który mi Tesi tłumaczyła, że na razie nie ma dostępu do rejestracji. Co ja kurcze źle robię? Dobre bobre, właśnie przytyłam 4kg i patrzcie jaki długi cykl. Ale po ostatniej ciąży miałam znacznie więcej, a cykle krótkie, takie norm 28 dni. Sotie teraz dopiero widze, ja jestem wzrokowcem, Ty masz bardzo ładny skok w 3dc, jakie masz te,mpki zwykle w pierwszej fazie? no tak dawno nie mierzyłaś, wszystko mogło ulec zmianie. Miałam Cie nie nakręcać, ale taki ładny skok w 3dc, kobieto, kobieto, juz nic nie mówię. Ależ mnie korci coś rzec, jak pozwolisz, to powiem, testuj jutro, nie czekaj. Dobra skoro Mentafolia Cie nakreca, to i ja, masz piękny wykres ciążowy. Wysokich jest juz 14 dni, ale pewności nie mam. Sil zgadzam się z Mentafolia, czas najwyzszy na badanka. Mi sie jeszcze to jako tako otwiera, ale juz może być czerwiec/lipiec? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:28 co do ff, to zrobilam dokladnie tak jak napisalaś, z tym że po "next" bylo, że succesfully chyba. a na pocztę Ci nic nie przyszlo? może innego maila wpisz. a na pewno pierwszy raz z tego kompa sie rejestrujesz? a z tym moim testowaniem, to rany julek, w mordę jeża, ok. niech wam będzie. zrobię tego testa jutro, niech stracę. przynajmniej mnie molestować przestaniecie wyniku proszę się spodziwać po godzinie 8 - z pracy napiszę. trochę mnie nakręcilyście przyznam, ale i tak się cudu nie spodziewam. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:31 W takim razie jutro od 8 wszystkie warujemy przy kompach ) Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:32 wiosenko, jeszcze co do tych moich temperatur w 1 fazie, to zwykle mialam wyższe niż te początkowe tutaj. o ile pamiętam jakieś 36,3 - 36,6. a na tym wykresie tempka w 1dc jest z kapelusza, bo wtedy nie zmierzylam. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:33 probuje sie logowac drugi raz, ale ciagle nie moge, spóbowałam z innym mailem i nic, ale w sumie czemu z innego kompa, skoro nigdy u nich sie jeszcze nie rejestrowalam, spróbuję jutro z innego kompa. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:36 Wiosenko,a sprawdziłas pocztę? I spam?Bo maile od nich,nie wiedzieć dlaczego,często przychodzą jako spam. A generalnie to oni tam chyba trochę bajzel mają. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:36 Sotie szkoda ze nie mierzylas calego cyklu, prawda? testuj jutro spoko, jeśli jest ciążą test powinien wyjść. Ja odpadam, ludzie jak Wy piszecie, duuużo. Uciekam bo trzeba pić herbatę z kolorowych kubków. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:38 Ha ha Wiosenko,nie zapomnij o tych żółtych stringach Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:44 tak, stringi koniecznie wlaśnie studiuję instrukcję pre-testu ha ha pierwszy raz mam taki porządny test, zawsze korzystalam z taniochów allegrowych, a ten sobie kupilam żeby potwierdzić pozytywnego taniocha, którego nigdy nie zobaczylam... no i już mam pewność, że dzis nie zasnę!!! wszystko przez Was nakręcaczki ;P Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:44 Wiosenko Wiosenko My dużo piszemy? My? A jak Ty tasiemca rąbniesz, to aż miło sie czyta Co do castagnusa to znów mam mieszane uczucia, Wiosenko, zapytaj lekarza, tak będzie najbezpieczniej. Fakt Mentafolio (o rany, jak ładnie brzmi, hihi), w spamie też trzeba okiem rzucić. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:48 no dzisiaj trochę naplodzilysmy, nie ukrywam, że się dotego mocno przyczynilam. a teraz to już sie wogole rozkręcilam i ciężko mi stąd odejść u mnie z FF przyszlo nie w spamie,a normalnie, ale tytul mialo jakiś taki jak typowy spam. i gdyby nie uprzedzili o tym, to pewno bym nie czytając wywalila. Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 01.07.07, 20:58 no, nie wiem co powiedzieć, ja jej tak samio zyczę sobie jak i każdej z nas tutaj z osobna. no.. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:54 Ale o co chodzi z tym Wiosenkowym castagnusem? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:55 chyba o to czy można w 2 fazie brać (po 2 tabl). Odpowiedz Link
mentafolia castagnus 01.07.07, 20:58 Mozna brać.On ma w sumie działanie bardzo podobne do bromku,a jego spokojnie mozna zażywać do czasu stwierdzenia ciąży. To tak jak z wiesiołkiem.Każdy pisze,że tylko w pierwszej fazie.A ja o niczym takim nie słyszałam.Moze gdyby kg dziennie brać to jakies skurcze by wywołał,ale kilka kapsułek to watpię. Odpowiedz Link
sil.bi Re: castagnus 01.07.07, 21:09 Ja się nie piszę na wstanie do kompa o 8, ale o 9 już na pewno będę w pracy. Super gdyby się udalo,pewnie i mnie by to na duchu podnioslo.Sotie, walcz jutro dzielnie z testem. Odpowiedz Link
mentafolia Sotie :)) 01.07.07, 20:15 Tez będę miała problem z zaśnięciem Żebym tylko nie musiała Cie przepraszać,jak wczoraj mnie Tess,za nakręcenie Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:18 dziewczyny bardzo Wam dziękuję za dzielne kibicowanie, ale dajcie spokój, pośpijcie jutro bo jak będę wiedziala, że wszystkie tu bladym świtem przylecicie, to będę musiala tego testa zrobić a w sumie nie wiem czy chcę a nakręcanie powinno być karalne )) Odpowiedz Link
mentafolia Re: Sotie :)) 01.07.07, 20:25 Nakręcanie JEST karalne - w postaci niewyspania Odpowiedz Link
sil.bi FF logowanie 01.07.07, 20:29 Wiosenko,sprobuj też może z innego maila.Ja też czekalam dlugo i z niecierpliwości zarejestrowalam się ponownie podając innego maila-wtedy poszlo blyskawicznie.Powodzonka! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:21 FF mnie nie loguje, buuu, zosatłam tylko ja, a pomyslęć ze FF był ostatnia rzeczą której p[ragnęlam. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:24 Wiosenko nic sie nie martw. z FF tak czasem bywa,że kilka dni trzeba poczekać. Podałas im swojego maila?Lada dzień powinni przysłać Ci login i hasło. A jesli nie to spróbuj moze z innego kompa? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 20:26 Mentafolia, to znaczy, że FF rozpoznaje użytkownika po jego IP? Jeśli tak to faktycznie z innego kompa trzeba, a jeśli nie to może z innego maila? Co Wiosenko? Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 21:38 Wiosenko, ff pewnie sie msci za Twoja niechec do niego, ale w koncu go zmusisz. Ja mysle ze ff rozpoznaje IP tylko wtedy gdy zaznaczy sie opcje 'remember me on this computer' czy jakos tak, inaczej to nie powinien... Poza tym gdyby cos mial przeciwko rejestrowaniu CIebie (oprocz czystej zemsty), to chyba by napisal, a nie ze wszystko ok a potem mail nie dochodzi. Musi byc cos z mailem, moze Twoja poczta automatycznie eliminuje spam, a nie wrzuca do specjalnej skrzynki? Odpowiedz Link
ewinka22 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:20 No więc i ja do Was zaglądnęłam Wiecie ja z jednego kompa miałam 3 razy inne konto na ff wiec chyba nie zapamietuje IP. Choc noże fakycznie wyedy kiedy się da aby zapamiętalo mnie na danym komputerze. Ja Wiosenko radzę, spróbować na ten sam nick i haslo raz jeszcze i do skutu, ja tak raz mialam i robilam i w końcu za którymś razem zaskoczylo A ja jutro dopiero wieczorkiem Was odwiedzę i moze jakieś nowosci poczytam! Powodzenia Ewa Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:32 No, wreszcie się do Was tutaj dokopałam... Sotie nie żartuj sobie tylko jutro testuj, bo Ci inaczej żyć nie damy....a może lepiej od razu idź na betę... przecież wiemy, że będzie ładna... Ale test będzie szybciej... )) Nie macie umiaru z tym nakręcaniem dziewczyny.. hi hi i kto to mówi??? Która jeszcze następna do nakręcenia..? Na Wiosenkę za wcześnie..., Mentafolia, a może i Ty zatestujesz? Czy jeszcze czekasz? Jeśli Twoja tempka pójdzie jutro w górę choc odrobinę, to warto się dobrze zastanowić czy testowac... Ja to pewnie już bym 5 razy testowała hi hi... Dzisiaj to już co chwila do kibelka latam sprawdzać śluz. Bo tak myślę zacznę testowac owulacyjnymi jak się śluz pojawi, lub tak cosik ok 10dc, żeby nic nie przegapić... Pewnie nie wytrzymam i polecę na monitoring... Nic nie zrozumiałam jak zrobic sygnaturkę ;-((. Może jutro przekopię się i spróbuję... Wiosenko ten ff to chyba trzeba z uporemm maniaka... ja mam podobnie tylko z WorldPay. Chcę VIP'a a odrzuca mi transakcje z WorldPay. Niby to jest WorldPay - czyli na całym świecie a tu gucio, nic z tego. Ciągle to samo. Zmień komp i może nick i hasło zmień... nie wiem już co doradzić... Iwinko, na Ciebie jeszcze za wcześnie do nakręcenia, a szkoda. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:38 Hej Aquita chyba weekendowałas? A niech FF sie mści, ja chyba w chwilach namietnych prób wcisnęłam to Remember, moze mnie szaleniec zapamietał, mam w pracy dwa kompy, wiec jutro szaleję od rana, skrzynek mailowych mu wrzucałam do bólu, spamy do nas przychodza, M mi tu podpowiada, że nawet jak ma się blokady na spamy to i tak przychodzą. Chyba ze te platne jakieś programy są antyspamowe są lepsze, pewnie tak, bo poczta mailowa miedzybankowa ma takie zabezpieczenia, na przyklad, i pewnie wiele innych instytucji. Jesli chodzi o castagnus, to na druga fazę chciałam łykac tylko 1 tabl, i też jestem zdania, że nie ma co szaleć i leki odstawiać, i cóż znów zacznie mi szaleć prl, a tak zacznę nowy cykl z jakąś harmonią. Mi lekarz mówił, że i w ciąży bromek się bierze, jesli prl skacze. Oczywiście, że spytam jutro gina, ale i tak wiem co powie, że brac bo to przecież ziolowe, on ma lajtowe podejście do takich spraw, i w sumie cóż nie ma ciąży to nie ma. Piszcie dziewczynki piszcie milutko sie czyta. Mentafolia nie mam stringów żółtych, buuu, piżamka za to żółta frunęła, bo właśnie ogłaszam zakończenie ceregieli pt staranka. Sotie nakreciłysmy Cię, co ma byc to będzie, trzymam kciuki, bądź dzielna, spij spokojnie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:45 no nie Tesi istne jaja, se tu robimy, testujmy jutro wszystkie, wspierajmy Sotie, Sotie, Sotie ja mam jednego Quika, trzymam go na lepsze czasy, ja z reguły nie testuję, z zsensem to 10dpo, a zaraz u mnie bo za 2 dni plamienie, te 2 dni do wytrzymania, ale że teraz mam nadzieje to testuję za 9 dni, zaczynam odliczanie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:46 dziewczyny tę stronę wypełniam tak? www.fertilityfriend.com/fforeg.html tylko te ramke na srodku wypelniam, czy tez te pola nick i mail po lewej? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:50 Wypełniasz to co po środku (oczywiście te 3 linijki) i klikasz 'next'. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 01.07.07, 22:55 czyli tak robie, czyli dobrze, wiec bede go męczyć , bo zalazł mi za skóre, dobrej nocki dziewczynki Odpowiedz Link
tessie124 Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:29 Witajcie, Co słychać??? Sotie jak Twój test? Mentafolia i Wiosenka jak tam Wasze tempki??? U mnie nic nowego. Sil.bi widziałam Twój wykres, rzeczywiście same wzloty i upadki... Tylko dlaczego to nie jest w skali Celcius? Masz termometr na Farenhite'a? Nie wiem, może w innej skali wyglądałoby to nieco inaczej. Niby nie sama tempka jest ważna tylko wykres jako taki, no ale jak tu człowieku zorientuj się czy tempka nie za wysoko albo za nisko...? Sorki, ale to takie moje przemyślenia - po prostu trudniej interpretowac wykres w mało znanej skali... Dobra, jeżeli Tobie tak wygodniej...ok. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:32 A swoją drogą to może by i nową listę o ddzielnym wątku...? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:46 Tess, bosko, jak przeczytałam, że chciałaś i mnie wczoraj ponakręcać to się uśmiałam, ani ja Ciebie ani Ty mnie, no nie damy rady mieć objawów Ty w 4 a ja w 7 dniu cyklu )) Pomysł z listą super, zaraz się tym zajmę No, Sotie, to ja stoję na stanowisku i czekam na info Odpowiedz Link
mentafolia Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 07:52 Dzień dobry Tess,pod wykresem z lewej strony masz "view in celsius". Mnie dzisiaj wykres poleciał w dół. Ja wiedziałam,że tak będzie... Odpowiedz Link
tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:08 No widzisz Mentafolia, co ślepemu po oczach... Muszę zobaczyć Twój wykres... gdzieś tu jest... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:18 Mentafolia przykro mi ;-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link
mentafolia Re: Poranek dzień 7... 02.07.07, 08:22 Dzięki Tess. Trudno,widocznie nie pora na to... Odpowiedz Link
aneczka_78 Witam i ja w ten piekny poranek 02.07.07, 07:54 Sotie jak test?? A co ureszty? Wiosenka co u Ciebie? A ja od rana zaczynam walke z FF moze dzis mi sie uda Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Witam i ja w ten piekny poranek 02.07.07, 08:09 U mnie 10 dpo, i zostały 3 dni do niechcianej @. Mam przeczucia, że niestety w tym miesiącu też nici. Ale już dziś zaczyna mnie korcić żeby zrobić test Odpowiedz Link
sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:31 tak szybko mnie się stąd nie pozbędziecie ha ha wyszla mi piękna krecha... kontrolna drugiej nawet przez lupę nie widać. nawet nie jestem specjalnie rozczarowana.. Mentafolia, daruję Ci te przeprosiny chyba. ściskam teraz chyba aneczkę trzeba nakręcić )) Odpowiedz Link
sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:34 a wiecie co, mój mąż mnie rozwalil rano orzekl, że test jest zepsuty i potem i tak się okaze że jestem w ciąży hehe slodki... uważa tak dlatego, bo "dawno nie mialam @". pińcset razy mu tlumaczylam te zawirowania z dupkiem. chyba nie do końca w ogóle kojarzy o czym mówilam Odpowiedz Link
aneczka_78 Sotie....... 02.07.07, 08:38 ..... jak Tobie wyszła jedna to mi już napewno, więc proszę mnie nie nakręcać Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:41 Twój M ma rację. Dopóki @ nie przyjdzie nie uwierzę, że nie jestes w ciąży... A może by tak betę??? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
ivinka275 Sotie 02.07.07, 08:46 Hmm, zastanawiające. Sotie, a jak Ty się Słońce czujesz w ogóle? Jaką masz zazwyczaj lutealną? Test jak test, nawet tydzień po terminie może być niejednoznaczny, a czujesz się jakoś inaczej niż zazwyczaj? Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 02.07.07, 08:50 ja Was blagam, przestańcie... zadnej bety! lutealną normalnie mialam krótką, średnio 10 dni, ale na dupku ładną dłuższą 14- 16 o ile dobrze pamiętam. teraz uważam, że owu mialam w 7dc, więc póki nie minie jakieś 18 dni, to już żadnych testów nie robię a czuję się najnormalniej w świecie, brzuch mam wzdęty, ale to pewno po obżarstwie niedzielnym. Odpowiedz Link
remka1 Witam:):):) 02.07.07, 08:54 Witam wszystkich tak z rana Widzę,że wasze forum tękni życiem przez cały czas! No to super! Pozwalam sobie od czasu do czasu wtrącić się do waszych dyskusjii, czytam wiele (a jest co czytać, a jak!). Miło tu i na dodatek zawsze ktoś jest! Sotie, myślę tak jak Tessie, że dopóki nie ma @ to jest nadzieja. Z testami jest różnie.A jak temperaturka się zachowuje? Odpowiedz Link
sotie Re: Witam:):):) 02.07.07, 09:00 witaj remka tempka wysoka, wykres ukryty w kropkach w moim podpisie. Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:50 Sotie, zrób jednak cytologię i to jak najszybciej... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 08:56 O ile dobrze pamiętam to Ty powinnas ją robić co pół roku a ostatnio robiłaś rok temu. Sorry, ale zdrowy rozsądek tak podpowiada. Odpowiedz Link
sotie Re: no więc... 02.07.07, 08:59 nie wiem czy powinnam co pól roku, tylko sama z siebie tak zawsze robilam, teraz też zrobię, spokojnie. tak to zabrzmialo, jakby mi jakieś nieszczęście grozilo, jezeli jej dzisiaj nie zrobię Odpowiedz Link
remka1 Re: no więc... 02.07.07, 08:57 Nie, pośpiech nie wskazany. Nieraz się okropnie nakręcamy, a tu spokój taki ważny. Spokój a nie stres!!! Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 09:00 Dobrze, bez pośpiechu, ale zrób w tym tygodniu i przestane Cię męczyć Odpowiedz Link
remka1 Re: no więc... 02.07.07, 09:04 ok niech będzie, tak czy siak lepiej na spokojnie niż w stresie Odpowiedz Link
tessie124 Re: no więc... 02.07.07, 09:06 No jasne, a betę to możesz zrobić albo nie robić. Ona w końcu niczego nie zmieni, ciąża jest lub nie, bez względu na betę... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:31 Sotie,trudno. W końcu się doczekasz,zobaczysz. Ty Tessie też. U mnie to jednak PMS wczoraj był. Nie mam chęci do pracy,armosfera jest beznadziejna.I to też zdecydowało o mojej przeprowadzce.Mam nadzieję,że nie będzie jak z tą pracą i nie będę żałowała. Miałam fajną to chciałam jeszcze lepszą,no i trafłam tutaj....zamienuł stryjek siekierkę na kijek he he ..Chyba mi na mózg wtedy padło. Na 11 idę na badania,potem znowu praca i tak do wieczora. Trzymajcie się dzielnie wszystkie. Od czasu do czasu Was podczytam,ale na luzie raczej nie pogadam. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:41 ej, no kochana, przeciez wszystkie się doczekamy!!! każda w swoim czasie, o ile nie powariujemy do tego czasu mentafolijko, wierzę że przeprowadzkowo wyjdziesz naprawde na lepsze, no i zmienisz pracę, klimat, otoczenie etc będzie lepiej, zobaczysz! no i wierzę, że jutro zajrzysz tu z lepszym nastrojem bardzo cieplutko cię ściskam! nie wiem jakie badania robisz, ale też za nie kciuki potrzymam! buźka* Odpowiedz Link
monaliska1985 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:46 witajcie. ja 10 lipca chyba zrobie test bo wtedy powinnam dotac okres. ale juz teraz sfiksuje. caly czas mysle czy jestem czy nie, pobolewa mnie troche brzuch, czy to moze juz byc jakas oznaka? pewnie nie ma sensu robic testu juz teraz tylko czekac do 10 ?co myslicie. aha i jeszcze mam pytanko strasznie mnie boli glowa 2 dzien od slonca, ale nie wzielam tabletki bo boje sie ze moge zaskodzic jesli bede. to dobrze ? nie wolno mi brac nic poki sienie upewnie? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:44 cześć Dziewczynki, ale nas tu pełniutko dziś tempka 36.65, jest ok, dzis monitoring nr 5 w celu polukania czy pęcherzyk ppękł i cóż pozostaje czekanie. Aneczka czy Ty też walczysz z FF, ja nie mogę się zalogować, próbowałam już z drugiego kompa, i kombinacje alpejskie stosuję i nic. Jak przyjdzie kumpela, przesiądę się na swój i tam popróbuję. Nie chcą mnie i tyle. Aneczka rób teścik rób, a co se będziesz żałować, ale oczywiście lepiej poczekać. Sotie co ma być to będzie, ja tylko raz betę poszłam zrobić, szkoda kasy. Poczekaj cirpliwie i testuj za tydzień. Mentafolia wrzuć wykresik, nie chce mi się kopać, szkoda, że spadła, ale samo życie, jak zamieszkacie razem, to zobaczysz blixniaki pykniecie. Tesi Sotie zdąży zrobić i test i cytologię, na raka nie umiera się od razu, tydzień w tą czy w tą, nie stresujmy dziewczyny. Jezu Tesi Ty mi tylko nie pisz że mam betę robić, kobieto ja po 10 litrów tankuję, bo kasy za dużo mi stopniało, a że ciągniemy pewną inwestycję do końca, to już niedługo na piechotę będę chodzić. Teraz lepiej niech Sotie nie robi cytologi, po @ lepiej. Remka cześć, jestem w szoku, dużo nas tu ostatnio, i wesoło się zrobiło, Sotie ma przepiękny wykresik w stopce. Sotie zmień sobię tę stopkę, taka ona niewidoczna prawie. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:48 Tak wiosenko ja też walczę z ff, niechce mnie zalogowac - odsyła za jakiś czas Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:50 Mentafolia dziś robi cytologię i chyba prg? Kochana ja też wierzę, że ułozycie sobie razem życie, wiadomo to ogromna zmiana, być już razem 24h, to prawie jak młode małżeństwo, miłość wszystko zwycięży. Rety ale napisałam, sama słodycz. Testuję w sumie nie wiem po co? już za 8 dni Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:54 Dziś cyto,progesteron w nastepnym cyklu.O ile się nie wystraszę... Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:15 mentafolia napisała: > Dziś cyto,progesteron w nastepnym cyklu.O ile się nie wystraszę... z czego tu się bać? ten kolega taki straszny? )) Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 09:52 Dzięki dziewczyny,niesamowite jesteście,że mnie tak na duchu podtrzymujecie. Bo ja sama nieźle potrafię się wkręcic w czarnowidztwo... Mnie sie podoba stopka Sotie,taka dyskretna,wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:10 a fakt, dziś cytologia z kawką u znajomego dzięki za obronę mojej stopki mentafolio wiosenka, na wlasnie ma być dyskretna, mialam zamiar postawiuć jedną kropkę, ale się nad wami zlitowalam hehe Odpowiedz Link
melani5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:01 Dzieki Wiosenko.Ja tez tak myslalam ze najwczesniej od czwartku, ale M mnie popedza tak jakby to mialo przyspieszyc owulacje.Wczoraj brat M "chrzcil" swoja druga corcie-Hanie.To wlasnie przez Hanie podjelismy staranka-taka slodka. Gdzie pojdziemy do sklepu to kupujemy ubranka-dla Hani,ale z zaangazowaniem jak dla wlasnej dzidzi. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:13 wiosenka1 napisała: > Tesi Sotie zdąży zrobić i test i cytologię, na raka nie umiera się od razu, > tydzień w tą czy w tą, nie stresujmy dziewczyny. buahahaha no wiosenko, malo kto tak potarfi pocieszyć, no naprawdę Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:28 chyba mnie dopadl syndrom wykonanego testu, tak coś czuję że nadciąga @ ;[ Odpowiedz Link
sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:52 O matko,ale sie rozpisalyscie Dziewczyny. Na razie tylko omiotlam watek wzrokiem,zeby zobaczyc,co tam u Sotie i...no trudno,trzeba probowac dalej. Znam 'smak' jednej krechy,bo sama ja pare dni temu widzialam. Rozczarowanie u mnie bylo, bo pierwsy raz spozniala mi sie @. Teraz od dwoch dni glupie plamienia,ktore nieuchronnie zapowiadaja @. a wiecie co,troche nie rozumiem tego nakrecania sie na ciaze Sotie,bo przeciez wzrost tempki to nie wszystko...? Buziaki z biura wszystkim! Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 11:39 sil.bi, ten smak zna każda z nas u mnie aż tak gorzki akuratnio nie byl, gdyż nie ja się nakręcalam, ale forumki się nakręcaly heh a tak na marignesie, to co równie ważnego jak tempka powinno wystąpić? (no prócz seksu oczywiście )) ) Odpowiedz Link
sil.bi Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 11:53 > a tak na marignesie, to co równie ważnego jak tempka powinno wystąpić? (no > prócz seksu oczywiście )) ) Wiesz, ja to ekspertem nie jestem,ale czytalam bodaj na FF,ze nie ma udowodnionej scislej korelacji miedzy tempkami a ciaza, ze moze byc szereg innych objawow,a moze nie byc ich wcale. Moze bardziej doswiadczone kolezanki to zweryfikuja? Odpowiedz Link
mercy2 :( 02.07.07, 12:09 Czuję, ze @ nadciąga (((( Od następnego cyklu starania na maxa, no ile można czekać, hihihihi. Odpowiedz Link
sotie Mentafolia :) 02.07.07, 12:24 no melduj nam tutaj jak krzywa nastroju się ksztaltuje, jak wizytacja na fotelu i w ogóle Odpowiedz Link
wiosenka1 Sotie 02.07.07, 12:38 ja mam takie nieudaczne żarty, często w życiu zdarza mi się coś palnąć! ale chyba nie zraziłam? pozdrawiam Was wszystkie, pomalutku zbieram się na usg nr 5 Odpowiedz Link
tessie124 Wiosenko... 02.07.07, 12:46 Wiosenko zbieraj się zbieraj i nam tu dobre wieści przynoś. Troszkę płynu w j. Douglasa i piękne ciałko żółte. Powodzonka Tess. Odpowiedz Link
megisa1 melduję obecność ;D 02.07.07, 10:06 oj dziewczynki ale żeście sie rozpisały...kurcze moze znajde czas żeby nadrobić...póki co jestem u mnie jeszcze gdzieś z 5 dni do @ która pewnie przylezie bo szanse marniutkie (moze ktos akcję "plecki" pamięta) ale juz mi główka najwidoczniej figle płata albo to mój ukochany progesteron... wczoraj mnie odrzuciło maksymalnie od kawki przy sniadanku....szok nr 1, szok nr 2 nastapił przy otworzeniu pastelli z makreli...tak mi sie zebrało że myslałam że bedzie paw....już mi tak slina nabiegła...pewnie wiecie o co chodzi ...oj wyszłam na taras głęboko pooddychać i na sniadanko był sucharek pomogło eh Odpowiedz Link
mentafolia Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 10:13 Megisa,jak widzę Twój wpis to od razu wiem,ze jestes przed @.) Po przyjściu @ znowu nas olejesz ha ha; Nie nakrecaj się tak,za wcześnie na objawy ) Mnie tam codziennie rani rzygac się chce Odpowiedz Link
megisa1 Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 11:38 mentafolia jak ty mnie dobrze znasz ...heheh ...ale nie oleje tylko bedzie lizać rany ...no mi tez sie chce rzygac czy to przed @ czy to po @ ale wyłaccnie w dni pracujace! hehehe mysl o 8 godzinach tak na mnie działa heheh w weekend to jakaś nowość wiec stawiam na główkę albo jakieś hormonkowe zachwianie Odpowiedz Link
mentafolia Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 12:58 Swoje rany szybciej wylizesz w naszej obecności Ja pawia też czasami mam ochotę puścic przed pracą. Jak juz czuję,że nie dam rady to wtedy dzwonię,zmyślam,że fatalnie sie czuję lub cos w tym stylu i biorę urlop. Tym sposobem nigdy nie mam zaległego,niestety. Odpowiedz Link
megisa1 Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 14:14 no ja tak nie mogę... ale nie ma tego złego mam 12 zaległego i 26 bierzącego a niech sie zbiera bedzie jak znalazł po macierzyńskiem )) ..ja w drodze do pracy otwieram w autku wszystkie okna....jak człowiekowi zimno to o rzyganiu nie mysli hehehe ja widać każdy ma swoje sposoby Odpowiedz Link
mentafolia Megisa 02.07.07, 14:54 Mogłabyś mi wrzucić skład oleju,o którym pisałas na innym wątku? W kazdym razie idzie mi o miksturę którą podobno popijasz Odpowiedz Link
megisa1 Re: Megisa 02.07.07, 20:28 mentafolia składu ci nie podam hehe bo az takim małym chemikiem nie jestem ale gdybys go szukała, to musi być olej lniany tłoczony na zimno NIEOCZYSZCZONY Z tego co wiem to Oleofarm ma tylko licencje na tłoczenie takiego oleju. Robią go na zamówienie i ma ważność 30 dni, koszt chyba jak dobrze pamiętam z 45zł. Gdybyś szukała w necie to ten olej ma kwasy omega 3, po tym haśle tez duzo sie dowiesz....ja diety dr Budwig nie stosuję...bo pewnie na to tez gdzies trafisz ale piję 3 duże łyżki oleju zmiksowane z jogurtem naturalnym i jakimiś owocami...pewnie gdyby nie świadomość ze jest tam olej, piło by sie nieźle....bo oleju wogóle nie czuc tylko taki orzechowy posmak no ta świadomość ;D pazury zrobiły mi sie twarde, włosy sie swiecą, o jakis przytkaniach to wogóle zapomniałam....polecam...rewelka jakby co to pisz Odpowiedz Link
mentafolia Re: Megisa 02.07.07, 20:48 Dzięki. Własnie chciałam wiedzieć co to za olejowe mikstury. Moja teoria się potwierdza,dalej o tym piszę,jeśli chcesz poczytać. Olej lniany tez zawiera mnóstwo NKT i cudownie działa na całego człowieka Odpowiedz Link
sil.bi Re: melduję obecność ;D 02.07.07, 15:36 Dobre,bo ja wlasnie wrocilam od lakarki ze zwolnieniem na kilka dni. I nawet za duzo nie wymyslalam,po prostu powiedzialam jej, ze mam dola,bo kolejna proba nieudana i ze nie moge sie w zwiazku z tym skupic na pracy. Lekarka wykazala sie zroumieniem i od srody do piatku mam sie relaksowac w domku z dobra ksiazka w dloni. Odpowiedz Link
tessie124 Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:25 Oh Aregiec, wiedziałam że się za Toba stęskniłam, wiedziałam... Z Twojego wykresu wynika, że jeszcze wszystko jest możliwe... głowa do góry i uśmiech na twarz))) Uda się nie teraz to za miesiąc i już. Musi się udać!!! Zrób ten progesteron, nie ma czego się bać. Przynajmniej będziesz wiedziała z czym walczyć. A to, że nie będziesz wiedziała, że jest zły (jeśli jest) nie zlikwiduje problemu. Tylko będziesz żyć w błogiej nieświadomości nie posuwając się do przodu... A może jest ok, to sie uspokoisz... Aneczko, chciałam zerknąć na Twój wykres... nie wiem czy masz jutroo testować czy nie... No cóż jeśli masz ochotę to przecież nie zaszkodzi...a może coś wyjdzie Wiosenko i co, masz to ciałko żółte??? Odpowiedź na tak proszę mi tu zaraz przysłać....! Ja to już naprawdę, właśnie wróciłam z poczty i mam dziecko w Afryce - opłaciłam adopcję serca... A co, na monity to mogę wyrzucać kasę, a na pomoc dla kogoś to nie??? I czuję się lepiej )) Po drodze wstapiłam do apteki i dokupiłam jeszcze testy owulacyjne - te tańsze LH. Mam ich już w sumie 20 LH+ 5 + 4. W zasadzie to mogę testować od dzisiaj, bo chyba pojawił się jakiś śluz - mokry, śliski... Jak na mnie to owulacja za wcześnie, ale co tam. A nóż widelec porypało się wszystko i będzie wcześniej??? He, he już owul u mnie wcześniej to byłby cud, he he. I chyba pójdę zatesuje, kurcze ja bez tych testów żyć nie mogę... Sil.bi dobrze, że siedzisz w domu ja też, będzie nam raźniej... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:36 Sluz to kolejny ciekawy temat. Ja juz sie dawno zakrecilam w jego obserwacji i najpierw kazdy wydaje mi sie sticky, potem kazdy creamy, a tego najwazniejszego,czyli watery nie moge uchwycic. moze macie jakeis niezawodne sposoby obserwacji? Tess, a Ty siedzisz w domu,bo tak chcesz, czy musisz? Odpowiedz Link
tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:46 I chcę i muszę... mam urlop. Później planujemy gdzieś wyjechać, chociaż na tydzień... Ja to automatycznie sprawdzam śluz jak idę siusiu i namiętnie łykam wiesiołek. Prawdę mówiąc to mogłabym go garściami łykać i czasem to chyba nawet więcej niż 3x2kaps... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:10 A na co konkretnie ma pomoc ten wiesiolek? Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 16:48 Tessi to mój wykres www.nmpr.bfe.pl/pelny/index_pelny.php?analiza=tak login - aniakow haslo - dawidek Odpowiedz Link
tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:11 Aneczko, a kiedy spodziewasz się @? Na razie jest 9 dni wyższej tempki, chociaż to też trudno określic bo w 1 fazie 3 były nie zmierzone i w 2 jedna. Można więc tylko gdybać... Najwcześniej jutro zatestuj, ale nie rób sobie zbyt wielkich nadziei. Chyba jeszcze za wcześnie na testowanie. Jeśli tempka pójdzie jutro w górę to testuj, a jeśli nie to czekaj.... Taka jest moja rada... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:17 Dzieki. Wiem, że jeszcze czs - conajmniej 3 dni. Ale właśnie tak to jest u mnie z ta cierpliwoscia Odpowiedz Link
tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:18 Aregiec, a nie robiłaś sobie monitoringu? Wiadomo by było, czy jest pęcherzyk, czy dojrzewa, czy jest ciałko żółte. A testy owulacyjne? Ja tam jestem ich wielką fanką. W ostatnim cyklu wyniki z testu pokryły się z wynikami usg... Pomyśl o tym, łatwiej walczyc jak wiadomo z czym... Wiesiołek tzn olej z wiesołka w postaci kapsułek Oeparol jest na poprawę śluzu. Trzeba go brać 3x2 kaps i rezultaty są ponoć po 3 miesiącach. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aregiec Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:25 Trochę już o tym myslałam ale doszłam do wniosku, ze damy sobie jeszcze czas przez wakacje bo i tak chcemy gdzies pojechac. Moze własnie jak sie nam klimat i miejsce zmieni to jakieś efekty będą. Ehh czyms pocieszać sie trzeba. Odpowiedz Link
sil.bi Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 18:25 OK,zatem nabędę wiesiolka, może pomoże,a na pewno nie zaszkodzi.Dzięki,Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 18:35 Tylko ten wiesiołek to bierz do owulacji, później już nie. On powoduje skurcze macicy, więc dla ewentualnej dzidzi to nie za dobrze. Owulację wystarczy określić tempką. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Wiooooseeeenkoooooooooooo! 02.07.07, 18:37 Wiosenko, co z Twoim pęcherzykiem? Co z ciałkiem żółtym??? Dlaczego się nie odzywasz????? Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Wieczór dzień 7... 02.07.07, 19:15 Tak więc zatestowałam owulacyjnym dzisiaj bo już zaczynam pływać. Pojawił się śluz, niby nie wiele, ale rozciągam go na 3-4cm. Sa 2 kreski, ale testowa dużo jaśniejsza od kontrolnej. Przez 20 dni mogę spokojnie testować takimi samymi testami i zobaczymy. Na usg chyba zapisze się na 16-17dc... Tylko 17dc to będzie 12.07 i mój M idzie do swojego androloga, no ale może uda sie jedno i drugie. Zobaczymy. Dziewczyny, jest tam kto??? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aregiec Re: Popołudnie dzień 7 ;-) 02.07.07, 17:02 Kurcze Tess własnie tak sobie pomyslalam, ze moze wlasnie u mnie ten problem co u Wiosenki. Ja zawsze mialam cykle 25-26dniowe a ostatnio ciagle mam 23dni. Moze sa za krotkie? Moze prawidlowa owu jest tylko w takim 26 dniowym. A ja glupia sie ciesze, ze owu szybko u mnie przychodzi a tu moze jej wogole nie ma , ehh. No ale przeciez wszystko bylo ok. W listopadzie 2006 zaszlam w ciąze bez problemu, w pierwszym cyklu starań!!! Niestety poroniłam... Myslicie, ze w tak krotkim czasie moglo mi sie cos popiprzyc z hormonami? No nic moze faktycznie wybiore sie na ten progesteron. Aneczka ja bym sie jeszcze wstrzymała z testowaniem ale ja do tych cierpliwych naleze ;P Jeden test w życiu zrobiłam i był pozytyw i nawet wiedzialam, ze bedzie Teraz choc nie czekam na @ to zawsze przychodzi w terminie wiec i zatestowac nie ma okazji. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 10:48 Ło matko, ale śie przez weekend rozpisałyście I ja się serdecznie witam w nowym wątku Soti - trzymam kciukasy i tylko spokojnie Będzie dobrze coś tak czuję Odpowiedz Link
aregiec to i ja się melduję ;) 02.07.07, 11:39 Megiska to przez Ciebie postanowilam wyjść z ukrycia ;D choć dziewuszki nie myslcie sobie, ze nie wiem co u Was bo na bierząco Was podczytuję. No i jak widać cięzko mi się z Wami rozstać na dobre. A kurcze długo nie pisałam dwa tygodnie równe no i tym sposobem u mnie juz 16dc - 6dpo!!! Ale jak patrze na mój wykres to złudzeń żadnych nie mam bo te tempki po owu jakies takie niskie . Tak więc postanowiłam się ujawnić i podopingować innym. Zaraz luknę na nasza liste która tam najwyzej sie plasuje Odpowiedz Link
tessie124 Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 12:14 Witaj Aregiec, właśnie wczoraj o Tobie myślałam co z Toba się dzieje??? Wykres masz ok Poszedł ładnie w górę i oby tak dalej... Jak pewnie wiesz ja jestem dopiero 7dc i już fiksuję, bo nie mogę sie doczekac owulacji i testowania i w ogóle nakręcania... Ja to chyba tak trochę to nawet dla samego nakręcania się kurcze blade. Nienormalna jestem czy co? Już niedługo i będziesz testować (będziesz?) Kurcze, ja chyba naprawdę minęłam się z powołaniem - powinnam byc ginem... No pozdr Tess. P.S. Sotie może rzeczywiście poczekaj z cytologią na po @... Mentafolia, a nie sądzisz, że i Ty powinnaś zrobić cyt dopiero po @? Odpowiedz Link
mentafolia Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 12:56 Sotie,ja się nie gina boję,tylko wyniku progesteronu.Że niski będzie ; Tessie,nie jest tak,że cyto mozna robić tylko po @.Mozna tez przed,byleby plamienia nie było,bo wtedy w obrazie wyjdą krwinki czerwone. Pogadalismy,zapytałam co sądzi o staraniach w tym wieku,czy nie za stara jestem he he.Gin na moje pytanie obśmiał się jak norka i jako ,że jest baaardzo sympatycznym i kulturalnym człowiekiem,powiedział,że jestem zdrową babą (sic!),bardzo młodo wygladam ( moje ego urosło )i żebyśmy brali się do roboty jak najszybciej. Aha,jeszcze powiedział,ze ryzyko wad tak naprawdę rośnie po 40,a nie jak mylnie się uważa po 35r.ż. Pogadalismy jeszcze o wakacjach,dostałam skierowanie na progesteron i tyle. Tess,nie jestes nienormalna.Po prostu napalona na dzieciątko i tyle.Co złego w testowaniu?Nikomu to przecież krzywdy nie robi.Jak dla mnie mozesz testować co 10 minut Odpowiedz Link
tessie124 Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 13:01 Progesteron można jakoś podwyższyć, więc to chyba nie powinien byc problem... Co do testowania... no cóż moja kieszeń na tym ucierpi baaaaardzo Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sotie Re: to i ja się melduję ;) 02.07.07, 13:07 Mentafolia, dokladnie, jak będzie niski, to da się powyższyć, tym sie nie przejmuj a wizytacji u takiego gina na poziomie to zazdroszcze no i budujące co powiedzial Odpowiedz Link
aregiec Niespodzianka :D 02.07.07, 13:33 Dziewczyny na wątku z lista mam dla Was niespodziankę, mam nadzieję, ze mój pomysł sie Wam spodoba. Ja też sie zastanawiam czy nie zrobic sobie badania progesteronu. Wypadałoby jutro albo pojutrze ale kurcze chyba jednak za bardzo sie boje wyniku. Tess, ja to o Was ciagle mysle Odpowiedz Link
tessie124 Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 13:49 Dzięki Aregiec, niespodzianka super Chociaz prawde mówiąc to myslałam, że to będą ciążowe fluidki)) Może niebawem Słonko tak będzie. Ta niespodzianka naprawdę Ci sie udała!!!Buziaki))))))))))))))))))) Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aregiec Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 13:59 Ciesze sie, ze Ci sie podoba no ale zobaczymy jak inne Dziewczyny. A co do ciązowych fluidków - och gdybym tylko mogła to od razu bym posłała tysiące no ale cóż - moze kiedys... Ale sie za Wami steskniłam Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Niespodzianka :D 02.07.07, 14:13 Dziewczyny kochane a jak myslicie jak bym zrobila jutro test wyjdzie?? Qrcze juz mnie bierze, nakrecam sie i pytania zadaje jak 15 latka <lol> Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 19:36 dziewczyny rozkładacie mnie na łopatki, toz ten wątek niebawem nie będzie chodził, wczoraj założony a tyle juz wpisów, czyżby ten lipiec to jakiś dobry znak dla nas wszystkich tu zgromadzonych sorki że tak późno, ale młody dzis juz nie w przedszkolu, więc trza było babcię odciążyć trochę, a i sprzatanie bo nosi się strasznie, i pranie, i gotowanie, i jeszcze 8kg truskaweczek do pomrożenia dobre wieści przynoszę, płyn w jamie D jest, owu dokonana, ciałko żółte juz mnie nie obchodziło, pewnie gdzieś ukryte było, zrobię prg w 7dpo, to sie dowiem czy z ciałkiem żółtym ok, w każdym razie endo w całej jamie 14mm, jedynie przy ujściu szyjki 4mm, eureka jakl dla mnie, 5 cykli temu zaczynałam od endo w porywach do 7mm a teraz czaszkuję czy jednak w zeszłym cyklu to ja czasem też owu nie miałam, 12dc i 17dc pęcherzyk niby bez zmian, w 17dc skok tempki, a w 28dc płyn w zat D? dobra już nie myślę, bo to dobijające, teraz najchętniej bym monitorowała każdy cykl Mentafolia i zobacz owu dokonana, a linia na poziomie 36.55, pierwsza wyzsza 36.75, druga 36,65 i gdzie tu magiczne 0,5 stopnia nigdy tak nie miałam. Wiesz co Ci jeszcze powiem, chyba to Ty pisałaś że bolą Cię długo jajniki, otóż od porodu 04.2006 każdy mój cykl stał się bardzo bolesny, miałam wrażenie że ból trwał przez cały cykl, krzyz nawet mnie bolał, zawsze prawy jajnik, jak zaczęłam ponownie obserwować cykle, zauważyłam, że przed owu i po owu najbardziej, gdzieś czytałam że jak pęcherzyki nie pękają, to taki ból jajinika trwa jakby bez końca, wg mnie znajduje to wytłumaczenie, bo taki pęcherzyk rosnuie i rosnie i nie peka, dopiero z @ sie wydala lub wcześniej się wchłania. Dopiero w tym cyklu z castagnusem odczułam ogromną ulgę, miałam lekkie pobolewanie wczoraj. Coś w tym jest, wiem że rozgryziesz temacik. A castagnus w ciązy nie wolno przyjmować, mam brać do stwierdzenia ciąży, bo coż gdy odstawie to znów cykl zacznę z hustawką prolaktynową. Będę go brać jak bromek czyli na noc, bo właśnie u mnie prl po obciążeniu MTC czyli ta prolaktycośtam jest w miare dobra czyli nie mam prolakty... czynnościowej a raczej spoczynkową, czyli po nocy miałam zawsze dużą. A ja o Was wszystkich mysłałam myjąc dziecku wypaćkane buty, ale się usmiałam, bo tak się z Wami zżyłam. Mentafolia kiedy robisz prg? ja sobie zrobię i w piuątek i w poniedz, mam jedno skierowanie, ale ciekawa jestem jaka będzie różnica. zaraz cd idzie ryksa Odpowiedz Link
mentafolia Wiosno :) 02.07.07, 19:56 Gratuluje płynu w zatoce D. Mnie jajniki w życiu nie boały,ale dzieki za info! Progesteron zrobię w nastepnym cyklu,tez juz poszedł na straty. Co to jest ryksa? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:10 No, Wiosenko super. To endometrium to jest fantastyczne. No jeżeli teraz nic z tego nie będzie to ja wymiękam. No tak, no tak Sotie zaciąży, Ty Wiosenko też a my biedne sieroty zostaniemy same ;-( Mam nadzieję, że nam wszystkim wreszcie sie uda... A ten wątek rzeczywiście robi się długaśny - tak jak moje cykle...ha ha 100 postów jednego dnia... Przedtem było 600 (prawie) w ciągu 2-3 tygodni... Trzymam kciuki Wiosenko... A wiesiołek i tak będę łykac w 1 poł cyklu, inaczej zbankrutuję )) niech sobie działa nawet jak placebo, ale działa. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:15 Wiosenko, kiedy jajeczko uwolni się z pęcherzyka Graafa i idzie sobie jajowodem, to pęcherzyk już bez jajeczka zapada się i tworzy się z niego ciałko żółte. To ono produkuje progesteron i pełni funkcję łóżyska we wczesnej ciąży... Po prostu zapytaj czy było ciałko żółte - gin będzie wiedział o co chodzi. Mogło być przysłonięte albo coś... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mentafolia Tess 02.07.07, 20:18 Ale ja wcale nie miałam na myśli,że wiesiołek nie działa Owszem,działa,i to bardzo fajnie,tylko nie na śluz. Kiedyś czytałam wywiad z jakimś profesorem z kliniki piękności w Szwajcarii. Mówił,ze na dobre samopoczucie,zdrowe serce,skórę,układ hormonalny i na młodość poleca wypijać codziennie na czczo łyżeczkę oliwy z oliwek,która zawiera mnóstwo NKT. I wiesiołek tez ma mnóstwo tych kwasów. A jak człowiek jest zdrowy to i śluz lepszy i łatwiej zaciążyć.Ale to taki efekt uboczny ) Odpowiedz Link
mentafolia Re: Tess 02.07.07, 20:36 A jakie oszczędności! Za butelkę oliwy z oliwek zapłacisz ok.20 zł i wystarczy na kilka miesięcy. Dodam tylko,że nie jestem importerem oliwy Odpowiedz Link
mentafolia wiesiołek 02.07.07, 19:51 Kochane,ponieważ wszędzie czytam o śluzorodnych właściwościach wiesiołka to zaczęłam drążyć temat co też takiego owa roślina zawiera ; I doszłam do wniosku,że zawiera sporo,ale na pewno nie są to substancje śluzorodne. W nasionach,z ktorych otrzymuje sie olej wiesiolkowy przede wszystkim są NKT (nienasycone kwasy tłuszczowe),białka,trochę węglowodanów,wapń,magnez,żelazo. NKT stosuje się w zapobieganiu miażdzycy,chorobach skóry,SM,zresztą nie będę tu wyliczała wszystkiego. I moja teoria jest taka,że to ściema. Doszłam do wniosku,ze skoro NKT działaja na całego człowieka,to równie dobrze można popijać np.oliwę z oliwek czy tran,który tez jest przecież olejem i zawiera NKT. Nie ma też nigdzie info,jakoby olej z wiesiołka powodował skurcze macicy. I zastanawiam się czy to przypadkiem nie wzięło sie z sufitu i żyje własnym życiem,powtarzane z ust do ust ) To samo z rzekomo śluzorodnym działanie siemienia lnianego.Śluz w nim zawarty działa tylko miejscowo,nie wchłania się z przewodu pokarmowego. Poprawcie mnie jeśli się zagalopowałam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:04 Aregiec buuu fajny pomysł, buuu nie mam FF. Tesi nie było pęcherzyka, w sumie to nie spytałam o te ciałko żółte szkoda, teraz żałuję. Dziewczyny jak to jest z tym ciałkiem jak ono się wytwarza? Po jakim czasie ono sie wytwarza po peknięciu pęcherzyka, to chyba indywidualna sprawa? Aregiec ha ha ja zaszłam w pierwszym rzucie 7 lat temu, i w drugim rzucie 1,5 roku temu, a obecnie 5 cykl staranek, a wykresy od zawsze dwufazowe. Często własnie po poronieniach pieprzy się coś z hormonkami, ale dojdzie to do ładu i składu, ale pewnie warto sobie prg zrobić i może prl? No tak juz po usg mam doła że nie powiedz mi gin o ciałku żółtym, ale wrzućcie prosze kilka info na ten temacik i zaraz poslę do niego jakieś madre pytanie, czy widział, a jeśli nie to dlaczego nie widział, ha ha, on ma ze mną ubaw. Dziś leżę rozkraczona, a on pyta, czy coś wydarzyło przez te 3 dni, ja mu na to, hmmm wiele się wydarzyło no i śmiechu było... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:23 zupe mieszałam i doszłam Tesi do wniosku że przecież ciałko żółte musi powstać żeby była wzwyzka tempki, ciałko wytwarza się na pęcherzyku i produkuje prg? chyba tak? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:46 no, chwilę mnie nie bylo, i już za Wami nadążyć ne mogę )) Wiosenko, gratuluję! plynu i endo! pięęęęęęknie! cialko musi tam być! Tessie, dajżesz już spokój. póki co w ciąży nie jestem żadne objawy mi od poludnia nie doszly Mentafolia, nie wiem czy z wiesiolkiem ściema czy nie, ale oliwa na pewno bardzo zdrowa. chyba moja mama kiedyś eksperymentowala i pila lyżkami ale ona to różne eksperymenty robila )) aneczka, testuj, nie denerwuj mnie! ja musialam, to Ty nie? ))) Odpowiedz Link
megisa1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:38 dziewczynki a ciałko to nie powstaje z blizny po uwolnieniu pecharzyka przypadkiem....cos gdzies mi sie koleboce i to chyba tu tak naskrobali pl.wikipedia.org/wiki/Cia%C5%82ko_%C5%BC%C3%B3%C5%82te Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:42 Dla mnie bez różnicy z jakiej blizny. Grunt żeby powstawało w ogóle i litrami produkowało progesteron Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:41 Aaaaa, rozwaliłyscie mnie na łopatki, zdolne bestie. 120 postów w jedną dobę, a ja to wszyskto przegapiłam, o szoook Anetko, cieszę się, że jesteś, a z tymi wykresami to był strzał w dychę! ja też namawiam Cię na badanie progesteronu, 7-8 dni po owu, a już będziesz miała czytelniejszy obraz swojego cyklu. Tess, Ty to masz głowę, tyle razy już pisałaś jak to z tym żółtym ciałkiem jest, a ja co Cie czytam to się dziwię, nijak moja głowa tego nie ogarnia Wiosenko, no Ty to Rybka teraz będziesz mi sen z powiek spędzać, owu przepisowa, starania w dobrym momencie, zaciążać umiesz, to nic tylko czekać na niespodziankę! No nic, czytam Was dalej, chyba mi do nocy zejdzie Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:46 Aleee, FF dało mi vipa na miesiąc, nawet go nie chciałam, a tu samo mi wskoczyło. No dziękuję Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:50 To świnie na tym FF Mnie dali tylko na 5 dni.Pewnie za niskie temperatury miałam ha ha. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:52 Mentafolia, hehe, nie za niskie temperatury tylko za krótkie cykle pewnie Ja to mogę rekordy pobijać Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 20:52 jeszcze w kwestii wiesiolka, to mi też nic do życia nie wniósl... 5 miechów brania, fakt, że może malo, bo tylko 1x1. ale gdzieś wyczytalam (chyba na bocianie, ale nie chcę sklamać), ze wiesiolek obniża ciśnienie, a ja i bez niego mam 85/58 heh Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:01 Sotie z ciśnieniem prawda. Obniżają je właśnie NKT zawarte w wiesiołku,dlatego oliwa z oliwek jest polecana nadcisnieniowcom.Obniza tez cholesterol i takie tam miażdzycowe historie. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:09 a widzisz! a ktos tu mi wcześniej nie wierzyl. ha! tylko co ja mam brać, żeby być piękna i mloda, i na dodatek śluzowa????? bo jakoś ni cholery... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:18 Łyżeczka oliwy z oliwek,obowiązkowo na czczo.Jesli dasz radę,bo mój M nijak sie zmusic do tego nie moze. A na śluz w okresie płodnym łyżeczka-dwie jakiegokolwiek syropu mukolitycznego. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:22 Ta oliwa z oliwek to na czczo i bez popijania? Dzielne kobiety jesteście, ja już wiem jak u mnie by się to zakończyło. Brrr Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:03 oliwe mogę dać radę, jestem sklonna do wszelakich poświęceń, spoko. no wlaśnie, a ten syrop to np. guajazyl? coś mi sie obilo kiedyś o uszy i przez caly cykl czy tylko 1 faza? Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 15:47 jezusicku, ale po co lyzkami, kobiety, to nie lepiej oliwe w salatce albo hiszpanskim sposobem zamiast masla polac na kanapke??? zmilujcie sie, tak lyzka to mozna natychmiast zwrocic, ja przynajmniej od razu mam odruch. wiem, bo kiedys wypilam sadzac ze to miod!!! bylam mala a po dzis dzien robi mi sie niedobrze, jak sobie przypomne ... Zmilujcie sie! Toz niemozliwe zeby dzialala tylko na czczo, bez przegiec ... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 16:31 Aquita Jasne że oliwa z oliwek działa nie tylko na czczo,ale na czczo jest najlepiej wchłaniana,a NKT są najlepiej przyswajalne własnie wtedy. To nie przegięcie i czary mary tylko fakty Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:00 Coś sobie zachachmęciłam i widzę Was do góry nogami Tzn porządek wątków mam od najnowszego, muszę Was przekręcić Pierwsza dobra wiadomość jest taka, że wtrąbiam właśnie pulpety własne, nigdy w życiu nie pomyślałabym, że jestem do tego zdolna (nie lubię gotować ) Druga dobra, że łyżką oliwa z oliwek misię dziś rano wcale nie cofnęła, a już myślałam, że będzie mały dramacik Tess, rozwaliłaś mnie tym testem, miałabym mętlik taki jak Ty, oj biedna, ja ciągle trzymam kciuki! A co Cię podkusiło o test w 8 dc? Wygrałaś dziś Sotie, jeśłi zdecydujesz się na dietę pt ZERO CIASTEK, to obiecuję, że nie będę się forumowo chwaliła co właśnie wcinam Anetko, ależ Ty szczuplutka dziewczynka, o szok. Kiedyś byłam u teścia w szpitalu i w ramach rozrywki zabrał mnie na szpitalną wagę, wchodzę, a tam strzałka włazi na przedział: CHORY Z NIEDOWAGĄ, przy moim 168/55, to co byłoby u Ciebie? ))) U mnie nadmiary właża w tyłek, co prawda tych nadmiarów jest nieduzo, ale za to jakie dupsko się robi wielkie Wiosenko, ja roztrząsałam z gin tylko mój przypadek hiperprl, ale egoistka ze mnie Ale też tłumaczyła, że czynnościowa, bo opowiedziałam ze szczególami jak mi sie guziki w koszuli rozłaziły, hihi, ale teraz dałaś mi zagadkę, że powinnam rano, a ona przykazała wieczorem, a ja jak osiołek posłuchałam. Hmm, pogadam jeszcze jutro w pracy z kumpelą. No i o tej prolaktynemii nie wiem nic, bo jak padło HIPER to już od samego słowa wariowałam z niepokoju. No niedouczona jestem. Ale zgłebimy temat, razem szybciej Ja też belfer, ale tylko na papierze, co prawda douczam nieraz na szkoleniach, ale to nie to samo co szkoła, dłuzsze wakacje i przerwy świateczne, ech... No, pulpety były pycha, czas na pranie i prasowanie, a potem wieczorny joging w parku. Buźka! Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:14 Wiosenko oj te moje cycki Zawsze bolały mnie od owulacji i przechodziły przed okresem, w tamtym miesiącu zaczęły boleć tuż przed @. Teraz to tak naprawde nie bolą śa duże, pełne, brodawki wrażliwe, ciągną jak zdejmę stanik i są wrażliwe na dotyk. Ale ja już nie patrzę na te cycki bo w końcu zgłupieje, okaże się może jutro albo w czwartek zrobię test Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:17 Aneczka, i nie dotykaj ich, bo mnie od samego dotykania bolały jak piernik Swoja droga cierpliwa dusza jesteś, że nie testujesz Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:21 Ivinko nie dotykam sama, ale czasami się zdarza że siedzę przy biurko i dotknę przypadkiem itp. A z tą cierpliwością to tylko tak wygląda, ale jak bym miała testy w domu to nawet i 10 bym już zrobiła Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:59 Dziewczyny moze sprobujcie tej oliwy z oliwek z pomidorem, mozzarella i listkami świezaj bazylii na sposób włoski. Mnie bardzo smakuje ale niestety mam bardzo niskie ciśnienie wiec jak przeczytałam tutaj nie powinnam za dużo tej oliwy. Ivinko Ty to masz super wage, mój M by chciał bardzo zebym taka miała. Ja najwiecej wazyłam 51kg ale jak poszlam na studia to mi chyba z nerwów poleciala i potem juz sie nie podniosla. Dopiero jak w ciaze zaszłam to 2kg przytyłam. Oj dziewczyny gdybyscie mi troche oddały to wszystkie byłybysmy zadowolone ;D A Wiosence to tylko pozazdroscic dużych piersi, ehh u mnie tylko A Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:14 ja mam wrażenie że lepszy od wiesiołka na poprawę sluzu jest wywar z siemienia lnianego, gluty nieziemskie ale jak ma byc tak w majciochach, i chyba kiedys Ivinka mi pisała, że lepsze nie to mielone, tylko w zirenkach ale gotowane, i ziarenka odcedzane, w smaku lepsze niż to mielone, ja tam piję, miałam w tym cyklu kurze jajko w majtach, hi hi, nigdy czegos takiego nie widziałam, nie wiem jak to przechodzi, może mocno uwierzyłam To co mi sie ubzdurało Mentafolia, no nie wiem, to chyba pisałas że brzuch zaczyna Cie boleć zaraz po owu? nie istotne wa każdym razie Ryksa to dziecko które ryczy czasami, moja mama tak mówiła na mnie i ja to widać przejęłam, pewnie jak beksa od beczenia, ryksa od ryczenia. Tesi ta ja się nie nastawiam, bo nawet jak wszystko zagra to i tak ciąży być nie musi. Megisa dzieki za tekst o ciałku żółtym, ależ to fachowy język. Ivinko dziewczyny są niesamowite, pisza i piszą, kiedyś byłam na bieżąco, a teraz, nie nadążam, buuu, a jeszcze 8kg truskawek do obrania. Dziewczyny jutro jadę do koleżanki z innego forum, zaszła niedawno za pierwszym razem, maja już 2 dzieci, i cóż poroniła niestety w 8tc, ale do czego zmierzam, trafiła do super lekarza ze swissmedu, który kazał jej czekać na samoistne poronienie-niesamowite-a jesli krwawienie by nie przyszło, to miała przyjechać do szpitala i dostała by tabletke na rozwarcie szyjki, i byłby zabieg, ale bze mechanicznego rozwierania szyjki. Czyż to nie postęp, pozwalaja czekać, niesamowite!!! Dobrze pamietam na NPR, Mentafolia radziłaś Joannie czekanie na naturalne poronienie? Tylko czasem dziewczyny nie wytrzymują psychicznie i wolą od razu łyżeczkowanie. To tak informacyjnie. Sotie spokojna dziewuszka z Ciebie - cisnienie. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:24 Wiosenko ja pisałam kiedys o siemieniu,że powinno byc w ziarnach,bo ze zmielonego uwalnia się cyjanowodór. No i ono naprawdę się nie wchłania z przewodu pokarmowego,ale jesli Ci pomogło to ok Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 21:53 Mentafolia ale mam pamięć, a pisałaś Joannie 006 o poronieniu samoistnym, czy też zmyslam? Ewinko no tak opiateczek 13 ale w końcu gdzie? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:01 Pisałam,pisałam. Tylko ja jej wtedy nie namawiałam żeby czekała na samoistne,ale informowałam o takiej możliwości. Bo wkurza mnie bardzo,że lekarze nie dają kobiecie wyboru,tylko z marszu odsyłaja do szpitala. I jeszcze niektórzy plotą bzdury o zakażeniu,a przeciez w macicy jest srodowisko beztlenowe i żadne mikroorganizmy tam się nie rozkładają.Poza tym znane są przypadki śmierci jednego z bliźniąt i wtedy zabiegu sie nie robi,bo jak? Zresztą co ja wygaduję,my sie tu staramy,a ja o poronieniach.Ale znowu mi sie cisnienie podniosło na samą myśl... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:51 Sotie dzięki ) Jestem czerwona jak burak. Tak naprawdę nie jestem mądra,mam tylko wiedzę na niektóre tematy Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:00 no bez kawy to ja nie egzystuję normalnie. piję dwie dziennie wprawdzie, ale z trzech kopiatych lyżeczek no to już nie wiem oliwa czy wiesiolek? może najpierw wykończe tego wiesiolka, co go jeszcze mam, ale zwiększe dawkę i zobaczymy a potem pewno sie na cos przerzucę, nawet nie wiecie jak ja bym chciala zobaczyc w końcu te kurze jajko czy cos Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:04 Sotie,zarówno oliwa jak i wiesiołek będzie ok.Działanie podobne. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:09 jakoś prześladuje mnie wrażenie, że na mnie to nic nie zadziala. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:28 Wiosenko super!!!!!!!! gratuluje!!!!!!!! to co jeszcze dwa tygodnie i idziesz sobie od nas Mi piersi urosły , nie bolą przy dotyku, ale jak zdejmę na noc stanik to uuuuuuu, troche swedza. Brzuch mnie zaczał pobolewac w podbrzuszu od paru dni. Chyba wytrzymam jeszcze chociaz 2 dni Ale chyba jak @ przyjdzie ( a znajac zycie przyjdzie napewno), to albo kupie testy owu, albo odetne sie od forum. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 22:55 Zadziała zadziała,i to już niedługo. Jeśli chodzi o medykamenty i ich działanie to podstawowa sprawą jest wiara w ich skuteczność. Czy wiecie ,że największą skuteczność mają lekarstwa gorzkie i czerwone? Im lek bardziej ohydny,tym lepszy skutek terapeutyczny. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 02.07.07, 23:41 Aneczko, nawet nie myśl, żeby się od nas odcinać - chyba, że zaciążysz)) Kup sobie masę testów owulacyjnych i testuj, będzie super. A i mnie nie będzie głupio, że taka porypana jestem z testami... Co do wiesiołka to chyba się uzależniłam, mogę go łykac garściami... Wiecie co, tak naprawdę to mam inny problem... Nie wiem, wątpię czy będziecie w stanie mi pomóc... otóż musze schudnąć... Naprawdę nie kryguję się - jestem gruba... Już nawet nie chodzi o to, że nie mogę na siebie patrzec w lustrze, ale grubasy maja większe problemy z zajściem w ciąże... Gdybym tak zdołała schudnąć - najlepiej ok 20kg (ważę 78 przy wzr 162cm) i naprawdę nie jest mi do śmiechu;-/// Przecież nawet jak bym zdołała zaciążyć to jeszcze przytyję, i co przekroczę 100? To już w ogóle nie będę mogła się ludziom na oczy pokazać... Dlatego tak myślę i myślę, może by pobrać cynk organiczny....Niestety od jedzenia też nie umiem się odzwyczaić he he buuu. Sama już nie wiem...Oh Iwinko ja nie tylko mam głowę, (dzięki - podbudowałaś moje ego) cztery litery i brzuszek też... Tylko,żeby jeszcze w tym brzuszku coś było...;-/ A może u mnie te jajowody niedrożne, skoro nie było płynu w j. Douglasa? To co mi po ciałku żółtym i owulacji, kurcze blade. Na jesieni mam iść na laparoskopię. Miałam iść w kwietniu a ja durna baba (nauczyciel he he) nie chciałam iśc na zwolnienie tuż przed maturą i w czasie matur. Zawsze jest zła pora, bo tam coś... Słuchajcie jak tak dalej pójdzie to co tydzień trzeba będzie nowy wątek zakładac...)) No widzicie, ja zawsze jakieś problemy wynajdę... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Poranek dzień 8? 03.07.07, 07:14 Witajcie, Ja to naprawdę jestem zakręcona... Zmierzyłam dzisiaj tempkę 36.6 - dziwna ona jakaś, trochę za wysoka...nic z tego nie rozumiem... I wiecie co ja durnota zrobiłam? Sugerując się wykresem Sotie, że ciągle pnie się do góry i mój durny też, zrobiłam dzisiaj rano test ciążowy (wczoraj owulacyjny był neg tzn linia testowa była słabsza od kontrolnej, ale była). Dzisiaj miałam taki b. wrażliwy test niebieski 10cośtam. W instrukcji jest, że jak są 2 linie to oznacza ciąże. Nawet jeśli druga jest b. słaba, ale musi ona się pojawić w ciągu 5minut. No i pokazała się druga linia, b.słaba ale jednak widoczna i to nie pod odpowiednim kątem i w dobrym oświetleniu... Kurcze, co ja mam myśleć? przecież miałąm @, bolał mnie brzuch, wychodziły skrzepy, może nie była najbardziej obfita, ale jednak. Beta tydzień temu była poniżej 0.5 I co uroiłam sobie, a może to pik LH? Piersi w zasadzie nie bolą, brzuch przestał ciągnąć a ja przestałam brać luteinę w zeszłym tygodniu. W sumie tych niskich tempek to jest może 4 dni, bo 3 dni nie mierzyłam bo @. No i co? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 07:53 Tessi no niezle. Ja chyba dziś jeszcze wytrzymam bez testu temperatura w dalszym ciagu 36,8. Dziewczyny testy owu kupujecie w ptece(jaka cena i ile sztuk?)?, czy na allegro? (od kogo?) Odpowiedz Link
sotie Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 08:33 Tessie, no ale jaja. to Ty może jesteś w ciąży? ja dla spokojności ta betę bym strzelila. żeby się upewnić, ze ten test nie zwariowal i nie sugeruj się moim wykresem, gdyż dziś z hukiem spadla mi tempka na 36.55, więc, tak jak czulam, idzie @ :[ aneczka, testowałaś??? Mentafolia, jak nastroje dzisiaj? co do wagi, to mam podobny problem, dobre 10kg do starcenia. a najgorsze jest to, że nie chodzę na aerobik. a zawsze chodzilam, i to taki fest wycisk, że na czworakach wracalam. uwielbiam to no a teraz mam już rok przerwy, boję się zacząć chodzić, bo to bylby zbyt duży wysilek przy staraniach, tak myślę. a może tylko szukam wykrętów? udalo mi się w życiu dwa razy schudnąć po 16kg, z czego raz na specyfikach, a raz silą woli, plus oczywiście aerobik 2xtyg i basen. za każdym razem na przestrzeni kilku lat, niestety nadrabialam. i teraz też już osiągam moment kulminacyjny... Odpowiedz Link
ewinka22 Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 08:41 Dzisiaj wyjeżdżam do Gdańska wieczorkiem, wiec pewnie nie zajrzę już do Was( Powodzenia życzę Wam wszystkim i jak zajrze następnym razem to mam nadzieję, że sie dużo miłego w trakcie wydarzy Wiosenko piatek aktualny na priva wysyłam mój numer telefonu, a proszę Cie o podanire konkretnego miejsca w tym Centrum Matarni a ja to znajde, bo wiesz mi trudno coś wybrać bo nie wiem co tam jesthihi Proszę wyślij smskiem nazwę tej kawiarenki czy czegoś innego U mnie dalej tempka wysoko, ale nie nakręcam się zupełnie bo jakoś czuję, że to tylko te leki a nie owu W czwartek ostatnia tabletka a w niedzielę pewnie @ Trzymajcie się dzielnie Pozdrawiam Ewcia Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 08:49 Sotie testu nie robiła, poczekam może do jutra albo do czwartku Odpowiedz Link
aregiec Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 09:45 Witajcie Kochane!!! Wiosenko ale dobre wiesci nam przyniosłas wczoraj. Nawet nie wiesz jak bardzo podbudowałas tym mnie samą. Mam nadzieję, ze nawet jak u mnie jakies problemy hormonalne sie pojawily to beda przejsciowe. Ale jutro chyba wybiore sie na progesteron. Na czczo sie go robi? A jak jest z prolaktyną? Czy tez moge ja zrobic jutro, czyli 8dpo? Wiem, ze ostatnio wywodziłyscie sie na ten temat ale chyba jakos mi umknęło. Wiosenko nie poddawaj sie jeśli chodzi o FF, wkońcu muszą Cie wpuścić. A my z niecierpliwościa czekamy zeby podgladac Twoje wykresy Ivinko no chyba rzeczywiscie ff nagrodził Ci vipem Twoje długaśne cykle, bo ja tak jak Mentafolia taki bonus dostałam tylko na 5 dni Ale dobre i to. Tessi ja tez mam problem z wagą tyle ze moja jest za niska (( (46kg przy wzroście 167cm) Nijak nie mogę przytyć choć jem wszystko i w życiu sobie niczego nie odmówiłam. A najgorsze jest to, że ostatnio przyczytałam, że taka niedowaga sprzyja poronieniom ((((((( Aneczka muszę pogratulować cierpliwości ale tez juz jestem ciekawa Tessi Kochana tak bym chciała żeby u Ciebie to była ciąża. Leć na ta bete i zdawaj nam tu szybko relacje. Trzymamay kciuki! Odpowiedz Link
mentafolia Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 09:51 Aregiec,progesteron robisz 7-8 dpo,pora dnia obojętna,stan żółądka też Prolaktynę na czczo,po krótkim odpoczynku,byleby nie podczas @. Odpowiedz Link
tessie124 Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 10:18 Zaraz polecę na betę, znowu kłucie - jak ja tego nie lubię. No ale tańsze niż usg. Co mnie podkusiło, żeby ten test zrobić to ja nie wiem. Przeczytajcie wątek na niepłodności'no i mam prezent od losu;-(((' - chyba taki tytuł. Rano tempkę zmierzyłam i już tak w półśnie zaczęłam się zastanawiać nad tą tempką, nad Sotie, nad tym wątkiem (tym powyżej). Zrobiłam test tylko, że teraz to linia już powinna byc mocna a u mnie słabiutka, ale po mniej więcej 2-3 minutach się pojawiła. A może ja już mam zwidy. A może ja wszystko popsułam jak przestałam brac luteinę? No ale beta była beznadziejna, nie pozostawiała złudzeń. W tych testach jest niby 99% skuteczności - może ja jestem ten 1%. I jak ja mam schudnąć, kiedyś chodziłam na siłownię, basen, wiele lat temu. Chodziłam systematycznie i b. dobrze się z tym czułam. Niestety nadeszły wakacje, siłownię zamknięto, ja gdzieś wyjechałam i odzwyczaiłam się. Po wakacjach już nie wróciłam. Dostałam od gina clo i metformax i wtedy niemiłosiernie przytyłam i za cholerę nie mogę tego teraz zrzucić... Dobra, trzeba się zbierać... iść na betę... Pozdr Tess Odpowiedz Link
sotie Re: Poranek dzień 8? 03.07.07, 10:46 wątek czytalam. bardzo mocno trzymam kciuki, żeby u Ciebie bylo podobnie! powodzenia ) Odpowiedz Link
aneczka_78 Aregiec 03.07.07, 09:51 Ja przed pierwsza ciązy też byłam chudziutka - 48 kg przy 168 cm. Zaszłam w ciąże donosiłam bez komplikacji.Waga w dzień porodu 63 kg, po porodzie spadło do 53. Dawid urodził się zdrowy jak ryba 3700, 56. A ja teraz waże już 60 kg Także jak Bóg da i będę miała drugie dziecko to ciekawe ile bede pozniej ważyć. Ale to juz bede se martwić jakprzyjdzie pora. Odpowiedz Link
aregiec Re: Aregiec 03.07.07, 10:04 Dzieki Mentafolia Aneczka, bo widzisz 2 tygodnie temu moja kolezanka urodziła bez komplikacji synka a jest tak chuda jak ja. Ale w najwiekszym szoku byłam jak wysłała zdjecia na których wogóle nie widac, ze w ciazy była - chuda jak patyk! Niestety za mna jedno poronienie i chyba stąd ta obawa Ale nadzieje mam i tak łatwo sie nie poddam Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 09:31 Tess,ale numer z tym testem.To że wyszedł pozytywny to nic,nalepszy był Twój pomysł z zatestowaniem.Ale z Ciebie aparatka Co do wagi to łatwo nie jest jak się chce schudnąć,ale ja tam nie wierzę w te wszytskie pseudo-cudowne-preparaty. Mało jedzenia,dużo ruchu,innego sposobu nie ma. Mnie dzisiaj smutno,tęsknię za moim M,pewnie rozkręcę się pod wieczór. Odpowiedz Link
aregiec Mentafolia 03.07.07, 10:30 Własnie spojrzałam na Twój wykres Siedzisz sobie cichutko a to już 14 wyższa! Ładnie Nic sie nie martw ja do niczego nie namawiam, hehe. Rozchmurz sie, M wróci dzisiaj? Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 10:33 Aregiec,ja mam 13-15 dniową lutealną. Ciąży nie ma na bank. M dzisiaj nie wróci,mieszkamy ponad 300 km od siebie,dopiero w piątek się zobaczymy. Odpowiedz Link
aregiec Re: Mentafolia 03.07.07, 10:45 UUU ja sie własnie zasugerowałam poprzednim wykresem, wtedy było chyba 13 dni lutealnej a dzisiejsza 14 troche poszła do góry. Sorki nie wiedziałam, nie mam chyba tak dobrej pamieci jak nasza Wiosenka. Ale dziś już wtorek i ani się obejrzysz a będzie piątek. No głowa do góry Odpowiedz Link
sotie Re: Mentafolia 03.07.07, 10:45 eee niejeden bank już padl tempka ladnie trzyma się w górze, trzymam kciuki, bo nie wszystko stracone! a do piątku już tylko dwa dni )) a mnie brzuch booooliiii buu Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 11:01 Dziewczyny,co tu bedę ściemniać ; Zwyżka jest,bo wino wczoraj piłam,a alkohol tak właśnie na mnie działa Odpowiedz Link
sil.bi Re: Mentafolia 03.07.07, 11:07 Tess, a to ciekawe wiesci nam tu dalas. koniecznie poinformuj o wynikach bety, tymczasem mocno trzymam kciuki za pierwszy lipcowy sukces!A u mnie za to dol glebokosci Rowu Marianskiego, bo dzisiaj przyszla @ z cala moca, tempka 36.2, czyli startuje z nowym cyklem. Powinnam pewnie tez napisac 'i z nowa nadzieja', ale jakos z tym ostatnio kiepsko... Po @ planuje umowic sie na wizyte do gina i powiedziec mu,ze mam juz troche dosc prob i pocieszania-czas na badania. Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 11:11 Dobry pomysł Sil z badaniami,rzeczywiście najwyższa pora. Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 11:21 No sama,a z kim? Lata samotności zrobiły swoje ha ha. Moja matka jak kiedyś do mnie przyjechała i pobyła kilka dni to przed wyjazdem ze łzami w oczach stwierdziła,że straszne dziwolągi ze mnie i z córki. ...dziecko,co się z Wami porobiło?Mała siedzi zamknięta w swoim pokoju i gada,że lubi byc sama,ty siedzisz u siebie,wieczorami popijasz... Tak nas widziała he he. Coś w tym było,ale bez przesady... Odpowiedz Link
sotie Re: Mentafolia 03.07.07, 11:30 no przecież że z nami! ) e tam żadne dziwolągi, dwie dorosłe kobity, to każda ma swój świat a Twoja mama to chyba w trzecim pokoju siedzieć musiała? )) Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentafolia 03.07.07, 11:46 Moja mamuśka siedziała w kuchni i gotowała dla nas ogromne ilości żarcia. Bo uważała,że obie jesteśmy za chude.. Odpowiedz Link
sotie Re: Mentafolia 03.07.07, 11:49 hehehe )) oj, chyba by Was tam chętnie poustawiała po swojemu Odpowiedz Link
tessie124 Re: Mentafolia 03.07.07, 12:44 Poszłam na betę, ale akurat sprzęt im się zepsuł i wynik będzie dopiero jutro ok. 15.00 buuuuuuu Naprawdę to ze mnie dziwoląg... Zaraz zerknę na te Wasze tempki... Mentafolia, u Ciebie to chyba jeszcze wszystko jest możliwe, Aregiec, Ty masz ciekawą tempkę, poszła w górę. Sotie, co Ty nam tu wyprawiasz? Kto Ci pozwolił tak spadać??? Do góry, do góry... A ja nie wiem co ze mną będzie, kurcze blade... Może powinnam zrobic jeszcze raz, tylko M dać do odczytania? Ee tam pewnie szkoda testu... Cyrk Wam zafundowałam, to trzeba przyznać... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sotie Re: Mentafolia 03.07.07, 12:52 złośliwość rzeczy martwych z tym sprzętem ja bym ju dała spokój z testami, wytrzymaj do jutra, beta prawdę Ci powie ja jeszcze nie spadłam, w sensie z listy, bo @ nie ma narazie. trzymam sie resztką sił póki nie pozwolicie, to nigdzie nie idę )) a brzuch to mnie jakoś mniej boli, ale w ogóle to może nie z fizjologii, ino z czynników zewnętrznych, mam na myśli nowe dżinsy, w które się wbiłam dzisiaj )))))) Odpowiedz Link
tessie124 Sotie... 03.07.07, 13:01 Sotie, dziewczyno nie wbijaj się w ciasne dżinsy... powinnaś utyć (no tak na 8-9 miesięcy) a nie wciskać się w ciasne dżinsy... Tytuł tamtego wątku na niepłodności to był:'no to mam niespodziankę od losu ' Czekam cierpliwie, jeśli będę w domu to ok 17.00 zatestuje owulacyjnym... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie... 03.07.07, 13:08 jak utyję, to już się nie wbiję a po co chcesz robić test owu?? Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie... 03.07.07, 13:32 tiaaa. no to u mnie już koniec złudzeń... cykl nr 25 uważam za otwarty ;[ Odpowiedz Link
tessie124 Re: Sotie... 03.07.07, 13:46 Hm, prawdę mówiąc sama nie wiem, ale chciałam robic testy codziennie i prawdę mówiąc jestem ciekawa co wykaże... Sotie, nie mów, @ przyszła??? Tak wcześnie? Który to dzień cyklu? Przykro mi. Było tak obiecująco... Ja muszę wyjść, może zatestuję na mieście... Trzymajcie się Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sil.bi Re: Sotie... 03.07.07, 14:13 Sotie,czyzbys dolaczyla do Rogalli i mnie (1 i 2 dc)? Jesli tak,to wielka szkoda,ale przynajmniej mamy silniejsza grupe lipcowa. Trzymajmy sie razem:- ))! Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie... 03.07.07, 14:26 jeszcze nie wiem czy to tylko plamienie czy pełna @. stawiam na @, bo w tym cyklu nie brałam dupka, więc i plamień nie powinno być. Tessie, no jak szybko? mój wykres dotyczy części cyklu po póltoradniowym krwawieniu, tak naprawde to chyba już 39dc albo jakoś tak, straciłam rachubę ;] Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Sotie... 03.07.07, 14:35 Sotie, to i Ty takimi tasiemcami obdarzona? Oj nie, oj może to nie @, nie ruszaj jeszcze lipcowej listy. Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie... 03.07.07, 14:40 normalnie nie miałam tasiemców, no... dwa cykle w całym zyciu po 39 dni. inne w miarę przepisowe, a nawet krótsze niż ustawa przewiduje. teraz wylazł taki długaśny przez to zaburzenie dupkiem, wszystko się przesunęło. nie powiem, jakieś tam nadzieje miałam, szczególnie po waszym nakręcaniu. ale z drugiej strony ciesze się, że @ już jest i moge spokojnie zacząć nowy cykl, z obserwacją i pomiarami, może będzie szczęśliwszy... listy póki co nie ruszam, dotąd aż nie wykluczę że to tylko plamienia. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 14:48 czesc dziewczynki rano przed wyjazdem do kumpeli, próbowałam wejść na forum, ale chyba znów coś naprawiali w naszej sieci internetowej (modernizacja tazw) i nie mogłam nic napisać Aneczka ha ha nie pójdę sobie od Was prędko, tu jest fajnie. A te cycuchy to w drugiej fazie Coi tak dokuczają? Mentafolia nam poronienia nie grożą, toż my do rodzenia stworzone! I dziel sie kochana swoją wiedzą, i jak coś Ci się nasuwa na mysl, to pisz, dzieki Wam dziewczyny drążyłam temacik i szłam kolejny raz na monit, choc głupio mi juz było. A buraka nie iwdzimy, hi hi. Jakie fajne to forum, można z Wami rozmawiać i się buraczyć, hi hi. Ivinko pewnie masz juz takie wiadomości, ale mi ostatnio lekarz tłumaczył te zależności z tą prl i już mniej wiecej jarzę, jęsli po obc MTC Twój staniczek staje się za ciasny, znakiem tego że reagujesz na zewn bodźce, typu stres, typu ta tabl MTC i w związku z tym masz hiperprolaktynemię czynnościowa, ja z kolei nie reagowałam na tę MTC i skłaniał się że mam prolaktynemię spoczynkową. Sorki jeśli się wymadrzam, ale jak znasz temacik, napisz proszę czy wiesz cosik wiecej. Rozumiem to tak, że jeśli ktoś ma tę czynnościową to raczej leki powinien brać rano, a ten co ma spoczynkową czyli zaraz po śnie powinien brać leki na noc? No i jeszcze jest prolaktynemia i hiperprolaktynemia, a to juz zalezy od wysokosci prl, te do 20 jednostek i powyzej 20 jedn a nawet powyzej 25 jednostek? czy tak? miesza mi się to ciut więc prosze o wyrozumiałość. Sotie ja tez nie wierzyłam w jakiś wiesiołki, brałam bo brałam, bo dziewczyny piszą że birą, w tym cyklu zaczęłam cos poprostu łykać systematycznie, oprócz dupka, i cóż miałam jajko kurze, początkowo myślałam, że to żel z usg lub nasienie, ale nigdy dotąd tak nie miałam, a nie raz było nasienie (ono bardziej płynne) i żel z usg. Zobaczysz efekty, trezba dobrze uwierzyć. Jak mnie boli głowa, najwieksze ukojenie daje mi połknięcie tabletki, nie jej działanie, ale że wzięłam tableteczkę. Same belfry na forum (Tesi, Ewinka, Agafrytka z NPR), u mnie w rodzinie też sporo, więc ich lubię bardzo. Kochana Sotie to fakt że trudniej niby o owu jak się ma kg za dużo, ale bez paniki. 7 lat temu zaszlam spoko, wazyłam 70kg/168, w sumie żadna nadwaga, ale zawsze walczę z otylością można powiedzieć, bo przed 10 laty ważyłam ok 85, i racjanalną dietą 1000kcal zjechałam do 70kg, trwało to ho ho 1 rok, sporo, ale miałam zacięcie wówczas. Po urodzeniu dziecka (6 lat temu) stanęło na ok 74kg, później stres schudłam i znów przytyłam, doszło do ok 78. Po drodze były hormonki na wywołanie @, bez efektu. A już jak zaszłam w drugą ciążę wrzesień 2005, to dobiłam na koniec ciąży do ok 90kg (ale tu było full hormonków, wcale si8ę nie objadałam, bo wymiotowałam), gdzie w pierwszej ciąży tylko 10,5kg. I cóż we wrześniu 2006 zaczęłam walkę, wyjściowa waga to 84kg, w ok 3msc zjechałam do 69, 2 kg w skoczyły od razu, bo się kichy porządnie wreszcie wypełniły, a obecnie mam wagę buuu 73kg, żle nie wyglądam, ale u mnie najlepeij tak 70. Dieta ta osoatnia to dieta cambridge, paskudztwo, chemia totalna, ale nie mam już tyle w sobie zaparcia co kiedyś, musiałam zjechać szybko, no i to było własnie przygotowanie do ciąży, do tej o którą się staram. Ale jest to zbyt drastyczna dieta żeby sie starac jednocześnie. Proponuje Ci dietke 1500kcal, zero ciastek (mniam mniam), dieta pt uważanie na to co się je, co sie pije i liczenie kg, a wkażdy poniedz i wtorek możesz sobie zrobić oczyszczenie, pijesz jedną kawusię, sok jablkowy, wode i jesz jabłek do woli, uwierz że nie zjesz ich za dużo, bo ile mozna, ja za nimi nie przepadam, w te 2 dni, 2 kg w dół murowane, ale to tylko oczyszcenie więc jak 3 dnia się napchasz to niestety wracasz na ten sam poziom. Oj Tesi walczę z tym od stu lat. Życzę powodzonka. A jeszcze, zobacz w drugą ciążę zaszłam ważąć ok 80kg/168, więc spoko. Sotie widzę że odwet robisz, Tesi nakrecasz, uwaga, bo Tesi łatwo się nakręca. Aregiec cały czas próbuję z tym FF. Buuu Aregiec ile Ty ważysz, zawsze taka niska wagę miałaś? Czemu kurde jeden za dużo, drugi za mało. Dziewczyny wymiekam jak odpisuję, tak dużo tego. Ufff. To nie znaczy że macie przestać, hi hi. Tesi podgladnęłam Twoje tempki, niestey nijak się ma te 36,4 z 5dc do ciąży, daruj sobie betę, cudów nie ma, bądź czujna, co po clo, cykl kolejny bez niego może Cię zaskoczyć. Starajcie się, żeby za późno nie było i lukaj na śluz. I testy rób, ale tylko owu!!!! Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 15:00 wiosenko, ważymy dokładnie tyle samo )) mam 170cm wzrostu. najlepiej się czuję (i wyglądam) jak mam 63kg. udalo mi się kiedyś zejść z 78kg do 61,5kg w ciągu 3 mc-y, głównie za pomoca herbalife + ćwiczenia. po paru latach znów mi się przytyło i zawzięłam się sama, i tez w ciągu 3 mcy zeszłam z 75kg do 58,5kg - dietą MŻ i ćwiczenia. ale trochę przegiełam, bo już źle wyglądałam ja jak się wezmę to umiem utrzymać reżim, gorzej jak mam się do tego zabrać )) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 14:58 ha ha Aregiec dobra pamieć. Menatfolia a dobrze pamiętam, miszkasz za gramanicą, a do Wrocka się przeprowadzasz? sama po wątku Tesi nie wiem, może w sumie i być że prg spada i tempka leci w dół, ale wówczas trzeba brać luteinkę, no dawaj nam znać jak beta? Sil nawet nie chodzi o starania, te badania które warto zrobić, profilaktycznie tez waro, bo jak zajdziesz, to żeby nie pluć sobie w brodę, że nie zrobiłas. Tesi kochana żaden cyrk, my tu wszystkie po części z cyrku. Czekaj kochana cierpliwie. Może lepiej owu zrobic, cobyś ciągłość miała, bo może ten skok to juz na owu idzie? Licho nie spi. Sotie nowy cykl, nadzieja ogromna, już Cię nie zaskoczy. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 15:03 Sotie prawidłowo cykl to nie 25 dni, a ten dluzszy, bo plamienie srodcykl nie jest poczatkiem nwoego cyklu, ale to i tak niewazne. I tak tempka poszla w dół, zwiastuje @, ale pod linie domniemana jeszcze nie spadla. Sotie dla mnie waga 70 jest ok, ja mam nogi szczupłe i dupke nie zadużą, za to cycki balony i mocne ramiona, więc jak bym ważyła 60, to buuu. Pa pa do wieczora. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 15:09 jakie 25 dni???? pisalam, że 25 cykl się zaczyna. u mnie to jakieś 39dni cały cykl chyba, wiem wiem że liczę całość tylko ff mi automatycznie rozdzielił po krawawieniu na dwa kawałki, stąd ten 18dc. szczupłych odnóży zazdraszczam, resztę mam taką samą Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 17:50 Dziewuszki kochane jak miło Was poczytac Nie było mnie zaledwie dni kilka, a tu zaległości takie, że nie wiem kiedy nadrobię. I jakie nowe porządki na forumie I jak miło wiedzieć, który cyklu dzień Wiecie to forum to nałóg...jestem po nielada wyprawie, mam za sobą przejechanych 3500km w 5 dni i co? I zanim zdążyłam walizę rozpakować do kompa. do forum- w poszukiwaniu dobrych wieści Ale widzę, że się nam lista znów posypała i cosik mało kreseczek. Ja byłam pewna, że w urodzaj wrócę No nic, padam tam gdzie stoję/siedzę, wypadłam chwilowo z obiegu, nadrabiam juto od rana i włączam się do dyskusji moich ulubionych Odpowiedz Link
aregiec Mjuleczko witaj :D 03.07.07, 18:03 Cieszymy sie ze znow z nami jestes I czekamy jutro na opowiesci jak sie wyprawa udała. Mam nadzieje ze wszystko oki. Buźka wielka! Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 18:16 witaj mjulka, a gdzie to Cie nosilo tak daleko?? ivinka, ale ja w zasadzie nie jem ciastek! ciastka mnie w ogóle nie ruszją Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 18:46 Mjulka, witaj przebardzo, ja myślałam, ze Ty na dłużej, a tu rachciach i z powrotem, no ale udała się wyprawa? Co widziałaś i co tam robiliście Robaczki? Anetko, pozwól, że i ja dołaczę do Cię z tym przyjmowaniem biustu, kto ma za dużo niech nam trochę odda, nasze A aż się o to proszą Mnie to cycki wywaliło po teście z metaklopramidem, hehe, żeby tak nie swędziało i wkurzało w trakcie to bym sobie codziennie taką tableteczkę fundowała. Podobałam się sobie i nie tylko, że hej No ale co kobiety z biustem mogą o takich marzeniach wiedzieć ))))))))) Ech Sotie, szczęściaro, ja szczególnie przed @ za ciasteczko krwi bym sobie utoczyć dała, a jak z czekoladą to życie skłonnam oddać Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 19:12 oj staram ja się Was dogonić z czytaniem, staram, do jutrzejszego wieczorka dam radę Widzę, że o biustach rozprawiacie, to ja Wam powiem, że jest to element mego ciała, z którego wyjątkowo jestem zadowolona. Ni za mały, ni za duży, taki w sam raz, no może do jędroności można by się było przyczepić A kilometrów natrzaskałam, bo skoro postanowiliśmy zaniechać prokreacji, to mieliśmy nadmiar wolnego czasu. I tak Budapeszt załatwiliśmy w 1,5 dnia. Potem miał być Balaton, ale pogoda plażowa nie dopisała, więc postanowiliśmy jej poszukać. I tym sposobem po 4h jazdy malowniczą autostardką wylądowaliśmy na słoweńskim wybrzeżu. 2 nocki tam i rzut beretem do Wenecji I tym sposobem, przez Triest na most Rialto. I pomyśleć, że jeszcze wczoraj o tej porze przesmykałam się weneckim Wilekim Kanałem. Także romantyzm był pełen, aż żal, że ze staranek zrezygnowaliśmy. Ale co tam, w przyszłym m-cu może znów podejmiemy próby. Gorzej było wracać. Jeszcze w Wenecji dopadła nas prawdziwa burza śródziemnomorska i deszcz dawał tak czadu do samiuśkiej Polski. Powroty zawsze są najgorsze, ale nasz w wyjątkowo trudnych warunkach. Ale emuś dzielny był, całą noc grzał, nie bacząc na ścianę deszczu, błyskawice i pioruny walące w sece Alp. Dopiero pod koniec Słowacji przejęłam stery, bo jemu już nawet zapałki nie pomagały. I tak szczęśliwie, w poprawnej atmosferze (a w naszym przypadku, ostatnimi czasy, to na prawdę ogromne osiągnięcie) dotelepaliśmy się prawie w południe do Wawki. W każdym razie baaardzo się wyluzowałam, i o ciąży nie myślałam prawie wcale, choć myślałam, że to niemozliwe "niemyśleć". Sądziłam, że weszło mi to myślenie w krew, bo przez ostatnie pół roku nic innego nie zaprzatało mojej głowy na taką skalę, jak upragniona ciąża. I było mi z tym "niemyśleniem" bardzo dobrze, tak...błogo i spokojnie? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 19:27 Wyprawa, że pozazdrościć, a tego wyluzowania jeszcze bardziej. W każdym razie bardzo się cieszę, że myślicie o staraniach, to znaczy, że wszystko zmierza ku dobremu Według mojej głowy miałaś wrócić pod koniec tygodnia, to przykład na to jak to baba potrafi sobie wbić do głowy własne przekonania. Hehe. Podobno jestem w tym mistrzem (to z doświadczeń mojego M) Nie to, że Cię wyganiam, wcale nie )) Super, że jesteś, bo my tu Ci codziennie cykl obliczamy Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 19:49 mjulka, no to żeście pól Europy przejechali ))) niezle tempo super, że się tak oderwalas od codzienności alez mnie sie marzy urlop... a tu jeszcze co najmniej póltora miesiąca buu Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 21:16 Mjulka -cześć Wiosenko,z jakiej ja zagranicy znowu? Zgadzam się z Ivinką,że dzisiaj wygrała Tess Za testowanie w 8dc należy się nagroda .A tekst o zrobieniu testu na mieście mnie rozwalił Ja już wyraźnie czuję jutrzejszą wizytę @.Niech ją szlag... Wiosenko,jak tam Twoje ukochane nowe kubeczki? Całe jeszcze czy juz niechcący się potłukły? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 22:37 Witaj Mjulka. Wszystko jest rozumiem na dobrej drodze Super. Miło tak usiąść wieczorkiem i poczytać coście tu popełniły)) Ja nie nastawiam się na zbyt wiele tym testowaniem, ale sama nie wiem co mnie podkusiło... Jutro jak odbiore bete będzie spokój przez parę tygodni... Mentafolia, ja nie rozumiem o co Ci chodzi ) z tym testowaniem na mieście??) Byłam w Blue City, poszłam do łazienki, spędziłam tam 10 min i test zrobiony. Jak chcę mieć zrobiony codziennie, to nie mogę się przejmować takimi drobiazgami)) Wynik taki jak wczoraj - 2 kreski, ale nie nadzwyczajne... Wiosenko, ja sama bardzo łatwo (i chętnie) się nakręcam he he... Wiosenko, nie znikłam tylko cała wyprawa do banku była a mój M na swoje badanko pojechał, później mojego tatę spotkaliśmy a ponieważ ja umierałam z głodu wstąpliśmy do Blue City coś zjeść. Jak wróciliśmy to już 20.00 a ja od tv uzależniona i 'Wstrząsy wtórne' cz.2 w TVP1 oglądałam... Od tego forum i od Was też jestem uzależniona , ale od czasu do czasu trzeba cosik innego, bo przeciez wariatkowo będzie jak nic... Już i tak to chyba nie najlepszy objaw testowac w 8dc? Wy tak o ciastkach, kurcze blade a dla mnie to najlepszy wynalazek to czekolada... Oh, w każdej postaci (no może niekoniecznie) o i każdej porze... a zielska (sałatek) wszelakiego nie znoszę i nie jadam...To jak ja niby mam schuść??? Wiem, że to trzeba więcej spalać niż się wprowadza do organizmu... I co ja przy starankach mam zacząć ćwiczyć??? Porypało się wszystko, od jutra się odchudzam... tylko żeby mi to nie przystopowało owulacji... Kolacji staram się nie jadać (prawdę mówiąc z lenistwa - nie chce mi się szykować). Chyba porobię w domu porządki, okna pomyję... zawsze to coś... Ja nie wiem, ale to chyba niemożliwe żebym była w ciąży - te całe testy to można o d.... potłuc... Może już taka moja uroda, że stale mam taki sam niski, ale wykrywalny poziom bety hcg... Myślicie, że to możliwe? Jutro się okaże, wóz czy przewóz... No dobrze, dosyc tego dobrego. Oczekuję jutro od Was samych dobrych wieści... A ja to mam po prostu parcie na dzidzię i tyle... Pozdr Tess. P.S. Bardzom ciekawa Waszych tempek jutro... Która testuje? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 22:41 Aneczko, czekam z niecierpliwością na wynik testu Chyba nie sądziłaś, że ja Cię będę powstrzymywać.. Wręcz przeciwnie jestem za... Co za problem z ff? Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 08:02 Witam. Test zrobiony niestety "I", nie widać nawet cienia drugiej kreski. ale póki @ nie ma jest nadzieja. Temperatura poszła o 0,1 w górę. Ale ja i tak nie mam nadziei<buuuuuuuuuuu> A co u Was? Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 08:11 Dziewczyny gdzie kupujecie testy owu?? W aptece na allegro - ile sztuka, cena?? Od następnego cyklu chyba będziemy współpracować z testami Odpowiedz Link
tessie124 Dzień 9... 04.07.07, 09:00 Witajcie, Aneczko, ff trzeba z uporem maniaka aż wreszcie zaskoczy. Wiosenka ma ten sam problem co Ty. Nie wiem co na to poradzić... Co do testu dzisiaj, to może jest po prostu za wcześnie... Jeśli tempka poszła w górę to dobry znak U mnie tempka nijak nie wskazuje na ciążę, bo spadła dzisiaj do 36.3. Coś czuję, że jak odbiorę betę to będę tego całego ff uaktualniać, żeby mi tu nie wyskakiwał z zielona linią... Testy owulacyjne, ja kupuję w aptece. Najpierw natrafiłam na bobo-plan (czy coś takiego), strasznie drogie - ponad 50zł: 5testów owul i łaskawie dokładają 1 ciążowy gratis... To było w poprzednim cyklu, teraz mam też kupione w aptece testy LH,są o wiele tańsze (24zł - 5 testów), to z tymi już idzie wytrzymać. Tylko ciążowe trzeba dokupywać... Mam jeszcze jeden rodzaj testów, 5szt - koszt ok 34zł (też z apteki). Ja to tak myślę, żeby w jednym cyklu tak sam test stosować - czyli albo LH, albo bobo-plan .... Wtedy powinno być najlepsze rozeznanie. No i ja sama obliczam kiedy zacząc testowanie) Hi, hi, zaczęłam 7dc,i jednak chcę to robić codziennie, choć owul mam raczej później ok 21dc... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sotie Re: Dzień 9... 04.07.07, 09:16 cześć dziewuszki aneczka, no przykry to widok ta jedna kreska, ale jeszcze nie wszystko starcone obyś tylko tym testem nie wywolala @... ja testy owu zakupilam raz na allegro w ilośći hurtowej, po 3 zl sztuka plus kilka gratisów ciążowych, ale mi już wyszly. w aptece kupować nie zmierzam, bo cena jest kosmiczna. zresztą na mnie te testy jakoś nie dzialają. ja z ff to chyba mialam jakiegoś nieprawdopodobnego fuksa, za pierwszym razem mi się udalo, bezstresowo. mam nadzieję, że w końcu wpuści Ciebie i Wiosenkę. Tessie, no jestem bardzo ciekawa jak tam Twoja dzisiejsza beta przyłączam się do fanklubu "testowania na mieście". wariatka z Ciebie )) a za sałatki wszelkiej maści to się mogę dać pokroić za czekoladę owszem też, ale najbardziej taką własnej roboty. znacie ? u mnie @ w pelnym rozkwicie. humorem w związku z tym nie tryskam :] życzę Wam miłego dnia Odpowiedz Link
sotie Re: czekolada 04.07.07, 10:56 proszę uprzejmie - 1,5 szklanki cukru - 0,5 szklanki wody - 1 kostka Palmy - mleko w proszku (taki jeden duży niebieski worek, chyba to jest pół kg) - 3-4 łyżki mocnego kakao (najlepsze holenderskie) cukier i wodę na małym ogniu rozpuścić. dodać palmę, rozpuścić, nie gotować. w osobnej misce przesiać przez sitko mleko i kakao. wlać do tego lukier, intensywnie wymieszać. wyłożyć na blachę wyścieloną kalką i ostudzić. jak zastygnie, kroić i jeść )) jak ktoś lubi można do masy dodać wszelakie bakalie, orzechy etc. ja nie lubię, najlepsza jest taka bez niczego polecam gorąco, bije rekordy popularności wsród wszystkich znajomych Odpowiedz Link
mentafolia Re: czekolada 04.07.07, 11:12 Dzięki Sotie Własnie o to mi chodziło ) Kiedys jadłam taki blok czekoladowy domowej roboty i to chyba jest ten przepis Ślina mi wisi do pasa Odpowiedz Link
ivinka275 Mentafolia 04.07.07, 11:21 Wszyscy patrzą na mnie jak na wariatkę, po Twoim pytaniu do Tess leżę na biurku i ledwo powietrze łapie ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentafolia 04.07.07, 11:47 Mam nadzieję,że Tessi tez to odbierze jako żart Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 21:56 Sotie pomieszałam z tą liczbą 25, sorki. Aquita to mój tato, jak byłam dzieckiem, też częstował mnie mioden na łyzce, trzymając słoik w ręku, i mi wciska, a ja mu mówię że to nie miód, a on swoje, w końcu sie wkurzył i sam ciach łyżkę do buzi ... to był smar do silników na statkach, ale pluł. Ja wiesiołka mogłabym zjeść opakowanie, bo mi smakuje. Cześć Mjulka bo już Cię widziałam między wierszami. Dzięki Ivinko, tak na chłop[ski rozum to przy czynnościowej by trza łykać rano, a przy spoczynkowej na wieczór, nieważne czy hiper czy zwykła, bo każdy lek działa najefektywniej pierwsze 12 godzin, dlatego nawet w ciąży z niskim prg powinno sie brać duph minimum co 12 godz, czyli 2 szt na dobe, bo po 12 godz duph nie działa i następuje spadek prg, tak mi kiedys tłumaczono. Teraz serwuje sobie castagnus na wieczór szt 1, a po @ bedzie i rano i wieczór. Oj Tesi jak Ty zaciążona, to sie dopiero będzie działo na naszym wateczku, ogólbnie byłby to szok, cud, ale całkiem mozliwe. Też Aneczko kiedys miałam bolesne piersi przed @, teraz już nie wiem co to jest, niewiadomo, czy sie cieszyc czy płakać? Oj czekamy na teścik czwartkowy. Ja testuję za 7 dni, ot tak chyba sobie, chyba tylko żeby zobaczyć czy coś próbuje sie przylepić. Aregiec nie ma czego zazdrościć, kobieto chcesz mieć na starość bolący kręgosłup, wiszą, a jak biegniesz to się telepia, kiedyś po owu nie mogłam podbiec nigdzie bo ból okropny. A na staniki wydaje fortune, bo muszą trzymać być wygodne, i ramiaczka mieć grubsze, zapomnij o topie na lato. Nie tam balony, prosze nie mysleć, hi. Przed pierwszą ciążą miałam C, cudowne to były czase, takie fajne. Sotie ciast nie lubisz, o to juz se nie pogadamy. Rety ja uwielbiam, każde byle dobra, byle jakiego nie ruszam, pomysleć że od jutra dietka lekkostrawna, bo nie daj Boże zaciążyłam, a tu zbędne 4 kg wiecej. Mjulka pęknie, fajowa wycieczka, bardzo sie cieszę że odpoczęłaś, ale wiesz no wiesz ja cały czas o jednym...a jak sie godziliście to gumeczka nie pękła? słuchaj tylko nawet nie odpowiadaj, bo ja tam troche do pośmiania... ojej jakie nowe słowo w ustach Mjulki, dziewczyny jakie ładne - emuś!!!! Cieszę sie przeogromnie że juuż tak dobrze. Jeszcze niech tylkoi Megisa wybaczy Emusiowi że plecki bolą nie w porę. Ja też się na mojego wściekałam, jak kamyczka rodził, pamieta kto jeszcze? A i tak nie urdził! No dobra Mentafolia odpuszczam przypominanie sobie, kubeczki żyją, pieknie się komponują, tylko stringów żółtych brakuje. Ale Tesi nam coś zniknęła, Tesi hej gdzie jesteś. Może szczęście że zrobiła ten test? Hmm kto wie, nie wierzę w czary mary, ale może to jak moje pęcherzyki, nie było a SOM. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 03.07.07, 22:29 Test kupiony, teraz niech mnie ktoś powstrzyma od zrobienia go rano. Jak tempka nie spadnie to chyba rano zrobię. A co do ff to już mnie wyprowadza z równowagi Odpowiedz Link
megisa1 shrek 3 04.07.07, 09:09 stwierdziłam wczoraj że trzeba sie trochę odstresować i pośmiać przejżałam repertuar najbliżeszego kina i padło na shreka 3 ....i co film o rodzicielstwie i znowu cięzarówka ale sie wkurzyłam...nastepnym razem przeczytam o czym jest film .... eh a na koniec miłego wieczora pokłóciliśmy sie z moim o pierdoły...nie ma jak udany wieczór i relaksik Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 09:44 Tesi czyli w knajpce robiłaś ciążowy i znów były dwie kreski? Ale jaja! Tesi rozumiem Twoje parcie na dzidzię, ale sama widzisz jak nie wiele możemy zdziałać? U mnie dobre wieści, że testuję za 6 dni, w sumie nie wiem po co i tak będzie negatyw! A tempka dziś wogóle się nie podniosła, 36.75, ale jeszcze ciupkę skoczy. Aneczka ja też próbuje, i już w d... mam tego FF! Aneczka a ile Ci zostało do końca lutealnej, tak plus minus? Testy owu na allegro som, za 2 zł za sztukę. Raz kupiłam, ale że owu nie było to i nie wyszły. Ale chyba Megisie wychodziły. Ja też się wybieram na Shreka, co tam Fiona w ciąży? Ja też uwielbiam sałatki, ale nie wszystkie, a najlepiej takie swieże jak ktoś zrobi. Tesi wiesz ta tempka za niska na ciążę, poczekajmy na betę, o której wynik? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:16 Wczoraj wieczorem robiłam test owulacyjny... a beta będzie dzisiaj po 15.00 Już widzę, że ta ciąża to jakieś opowieści dziwnej treści mi wychodzą... My też chcemy iść do kina... mamy w tej kwestii spore zaległości... Zaraz luknę, aaa nie luknę na Twój wykresik cholerny ff... Trzymam kciuki, kiedy testujesz, za tydzień (czy 5 dni)? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:21 Witajcie Mjulka, ale podróz zaliczyłaś, naprawdę jestem pod wrażeniem A co do testow, ja testy owu kupiłam na allegro, ale nie wiem czy jakieś trefne czy ze mną coś nie halo, bo owu nie pokazały Zatem czekam na @ niestety, bo pewnikiem nadejdzie niebawem. Ale potem przecież zacznie się nowy ckl i nowe nadzieje Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:30 Mjuleczko, czyli miedzy wami juz wszystko dobrze?? Bedziecie znowu sie starac? Super! Aneczko, no i co z tym dzisiejszym testem?? Czekamy na wynik!!! Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:30 Cześć! Jestem wściekła Tempka poleciała dziś w dół ( Nie wiem co jest grane. Tylko błagam nie piszcie mi, ze to spadek implantacyjny bo jakoś nie mam nadziei. I nie poszłam na progesteron bo sie tak rano wkurzyłam Ide sobie zaparzyć melise bo normalnie mnie nosi!!! Będę później bo nie chce zeby sie Wam udzieliło. Tessi myślami jednak będę z Tobą. Mam nadzieje ze poprawisz mi humor swoim wynikiem bety. Aneczka jeszcze nie wszystko stracone. Odpowiedz Link
mentafolia aregiec 04.07.07, 10:42 Dobra - to nie spadek implantacyjny. Nie wiem co to,ale progesteron mogłabyś zrobić.Może jutro będzie lepszy humor? Trzymaj się chudzinko.) Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 10:55 Aregiec, widziałam Twój wykres. Dobrze, nie mówię tego co może być najbardziej oczywiste i mimo wszystko najbardziej prawdopodobne ... Jednak uważam, że jutro tempka powinna pójść do góry, bo na @ to jednak trochę za wcześnie. Wiesz, że nie jestem ginem, czasem sobie żartuję, że ja to taki lekarz amator... I wg mnie to, hm pewnie nie tylko wg mnie masz za krótkie te cykle. I ja bym postawiła tu na niedomogę lutealną czyli inaczej niedomogę ciałka żółtego. Szkoda, że nie zrobiłaś tego progesteronu, jestem prawie pewna, że jest niski... Czy robiłaś monitoring? Miałaś pęcherzyk i owulację? Powinnaś robić testy owulacyjne i to wcześnie zaczynać, bo jak masz skok 10dc to powinnaś zacząć testować już 5dc i to codziennie, nawet jak skoczy tempka a nie było owulacji. No i pewnie powinnaś brać dupka albo luteinę... Nie wiem co bierzesz i czy bierzesz?? Sorki, chyba nie pomogłam Ci zbytnio;-( ups Ja wychodzę z założenia, że łatwiej walczyć jak się zna wroga. Skarbie, potrzebny Ci dobry gin, który wyśle Cię na wszystkie badania i znajdzie przyczynę takiego stanu rzeczy, i najlepiej gdyby znał się na npr... Jeszcze raz sorki Aregiec, bardzo bardzo bym chciała, żeby Ci się udało... Jak jutro tempka pójdzie w górę, a tak będzie to ja pierwsza będę Cię nakręcać i napastować to testowania...))Zobaczysz!!! I nie liczyłabym tak bardzo na moją betę, prędzej Ty za 5-6 dni powalisz nas na kolana... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 11:10 Pani doktor Tess ) Gdzie Pani dziaiaj testuje? Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 11:39 Tessi no to mnie teraz postraszyłaś ale przyznam się, ze myslałam juz o tej niedomodze ciałka żółtego tyle, ze ja mimo tych krótkich cykli mam prawidłową fazę lutealną - 13 dni. Poprzedni wykres moze nie był imponujący ale wszystkie inne sa ok. No chyba ze mi od tego myślenia coś zaczyna sie psuć Monitoringu nie robiłam, testów owu też nie bo jak pisałam nie jestem fanka testowania ;D Nic nie biorę prócz feminatalu N i foliku na zmianę. Lekarz nic mi nie zapisał bo w listopadzie zaszłam w ciąże bez problemu i skoro sie udało to z hormonami powinno być ok- tak mi powiedział. Rozmawialam z nim tez czy bedzie potrzebny dupek jak zajde w ciaze. Powiedział, ze zobaczymy ale naciskac nie bede bo jakos nie wierze w jego działanie o którym pisza dziewczyny zażywające go profilaktycznie po poronieniu. Co innego na wydłuzenie fazy lutealnej no ale to przeciez jego głowne działanie. No nie wiem, nie wiem co to sie u mnie dzieje, gin mi mówił, ze to moze byc jakas blokada po poronieniu. Fakt boje sie bardzo ale bardziej chce walczyc o dziecko. Tak jak mowilam dam sobie jeszcze czas na okres wakacji a później zacznę działac na wielka skale Już mi troche lepiej, melisa zawsze dobrze na mnie działa Pójde jutro na ten progesteron. Bedzie jeszcze sens wogóle w 9dpo? Tessi nie przepraszaj, nie ma za co A testowac to ja za szybko nie będę, hehe choc byscie mnie tu nie wiem jak napastowały. Ja myslę, ze tak jak poprzednio bede wiedziala ze jestem w ciazy i wtedy test bedzie tylko formalnościa. Niestety na razie nic na to nie wskazuje Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 11:52 Anetko, a w czasie kiedy zaszłaś w ciążę rownież miałaś takie krótkie cykle? Bo to mi wcale nie wygląda na niedomogę, ale jeśli do jesieni nie byłoby efektów to ja bym zaczęła od monitoringu, u Cie szybciutko pójdzie, bo masz cykle strzały i wiadomo kiedy można się spodziewać owu W 9dpo progesteron można zbadać, co prawda piszą, że swój szczyt osiąga 7-8 dpo, ale w 9 też jego wartość powinna wskazywać czy owulacja się odbyła. I wtedy będziesz miała więcej info. Pozdraiwam Cię Rybka i ściskuję, trzymaj się dzielnie Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:05 Zawsze miałam krótkie tzn zwykle 25,26dni ale 23 tez sie zdarzały - dłuższych nie miałam nigdy tzn drugi cykl po poronieniu miałam 32 dni ale wówczas na wykresie ładnie widać dwie fazy śluzowe i dopiero po tej drugiej nastąpił skok tempki (byłam wtedy chora na grypę dlatego tym tłumaczę opóźnienie owu) Lekarz powiedzial, ze długośc moich cykli jest ok, taka moja uroda choć nie powiem bo zanim zaczęliśmy się starać to bardzo mnie to wkurzało . Dobra ide na ten progesteron jutro, postanowione Odpowiedz Link
mercy2 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:08 Stie, przepis czaderski Dzięki Koniecznie muszę przetestować, mniam Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:12 hej dziewuszki jak Was czytam, to zaczynam żałować, że staranka odpuściłam...no a teraz to kolejne płodne dni za miesiąć eh, życie... idę na czekoladę Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:17 Mjulka, może byś się z termometrem przeprosiła, co? Wtedy będę mogła i Ciebie podglądać. Umowa? Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:31 Tessi hehe, Ty mnie jeszcze nie znasz jaka ja twarda jestem jesli chodzi o to testowanie ;D Mjulka ja też Cie namawiam do mierzenia, dopiszemy Twój wykresik do naszej listy A swoja droga to co chwila próbuje zalożyć konto na ff (Wiosence albo Aneczce) ale mi tez sie nie udaje Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:33 Aregiec, z wykresu to @ może przyjść nawet jutro a to jest zdecydowanie za wcześnie... Jeśli skoczy to może to byc (ale nie musi) rzeczywiście spadek implantacyjny. Wszystko zależy od jutrzejszej tempki... Głowa do góry... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:36 A widziałyście ten post o ff i cyklu co ma 13000 dni? Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:53 Aguita Pisałam już wcześniej niestety "I", ale poczekamy zobaczymy. Wiosenko lutealnej jeszcze +/- 2 dni. Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 13:27 Tess, no ja tam trzymam kciukiNie doczekam się do po 15 A tak w ogóle, to niezależnie od wyniku bety, jesteś ciekawym przypadkiem. A może siłą woli sobie hcg podnosisz? (ptfu ptfu...oby nie) a ja się może i termometrem przeproszę i linka zarzucę w sygnaturkę, tylko nie wiem, czy w tym cyklu to już nie za późno? Aneczko, trzymaj się zatem jeszcze te +/- 2 dni Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 13:50 Dzięki Mjuleczko. Ja tak czaszkuję, czaszkuję i sama nie wiem. Test owul może wykryc ciążę, poza tym pik LH krzyżuje się z HCG. Może u mnie wystąpiła odwrotna reakcja i test ciążowy wykrył pik LH, czyli zbliżającą się owulację. Ta druga kreska była słaba, ale się pojawiła. Innego wytłumaczenia nie znajduję. Albo ciąża, co jednak jest wątpliwe, albo wadliwy test, albo test wykrył pik LH. Może tak, bo śluz jak jajo sie pojawił, ból jak na @, tylko u mnie owul tak wczesnie to już cud... Bo nie wiem co innego mogłoby byc. Dzisiaj okaże sie co jest. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 14:29 a czuły był ten test, który robiłaś? Mi wychodziła blada, ale widoczna II kreska przy jednoczesnej becie=2, na teście 10j. Oj wtedy to się wkurzyłam strasznie, bo taka bladziocha potrafi w głowie zawrócić. A tylko pozostałości po pregnylu były, choć wydawałoby się, że już się organizm oczyścił. A może faktycznie się skrzyżowało z lh, a może to ciąża? No nic jeszcze pół godzinki i będziesz wiedziała co i jak. A my mam nadzieję zaraz potem Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 14:32 Tess, dopóki nie dasz znać z domu nie wychodzę, czekam z niecierpliwością. Mjulka, o jakich krzyzówkach mówicie? Co się z czym krzyżuje i dlaczego? Rany, ale mądre dziewczynki, już sama ze sobą ustaliłam, że o testy owu i hcg, ale co dalej? Odpowiedz Link
melani5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 16:49 Widze tess ze my juz drugi cykl idziemy prawie taksamo. Ja dzisiaj zrobilam test owu. (bo M popedzal) i mam dwie grube krechy(co mnie bardzo zdziwilo bo przyszykowalam sie na dlugie testowanie a tu pierwszy w moim zyciu i jeszcze pozytywny). Tylko nadal te tempki mnie niepokoja,bo praktycznie od poczatku cyklu 36.7. tylko raz spadla do 36.4. Czytalam gdzies ze wysoka tempka moze przeszkadzac w zaplodnieniu.Czy to prawda? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:00 Ja nic nie wiem o tym, że wysoka tempka utrudnia zapłodnienie... A może Ty już jesteś w ciąży i dlatego test owul + ? Tempka wysoka to by sie zgadzało, tylko kurcze ja już tym testom nie wierzę.Tak jak u mnie tylko na odwrót... Moja beta jest poniżej 0,5. Tak jak tydzień temu. To musiał być albo wadliwy test, albo skrzyżował się pik LH. Może któraś będzie wiedziała jak to działa i wyjaśni tę zależność... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:13 Tess, dzielna babka jesteś, reszta dziewczyn jeszcze pewnie na wdechu, bo trzymaja kciuki nie mając czasu do kompa dojść. Kurcze, niesamowity przypadek z Ciebie. Nie wiem jak działają te krzyżówki, ale lekko obrażona na testy jestem, bo w tę stronę mylić się nie powinny i koneic kropka. A do owu u Ciebie jeszcze chyba trochę czasu jest, żeby taka krzyżówka wyszła, nie? Ściskam Rybka! Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:29 No to ładne jaja z tymi testami. Zawsze piszą, ze nawet jak kreska blada to ciąża jest, no wiec jak tu im teraz wierzyć. Oj tym bardziej na testowanie nie namówicie mnie. Tess przykro mi strasznie, że ten głupi test narobił Ci nadziei. Jak któras sie zna na tych krzyżówkach to napiszcie o co chodzi bo ja też zielona jestem. Już mi troche lepiej tzn przespalam się i brzuch boli mnie mniej ale to chyba rzeczywiście z nerwów wiec zaraz zaparze sobie jeszcze jedna melise. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 12:17 No to, Aregiec nie przejmuj się... Chyba powinnam zmodyfikować nieco moją diagnozę... Jeżeli zawsze miałaś takie krótkie cykle i zaszłaś to jest ok. Jeżeli dopiero po poronieniu, no to mogły się porypac hormony... Pozazdrościć tylko szybkiej owulacji... bo szybko masz kolejny cykl i już hop siup jest owulacja... Potestuj, trochę Rybka - przyłącz się do nas...) Mnie to szkoda każdego cyklu... Mentafolia, jadłam budyń i mało się nie udławiłam czytając Twoje pytanie) Dzisiaj czekam na betę.. a potem ok 17.00 testuję w.....siusiarni he he, a więcej nie powiem bo się ze mnie nabijacie Poza tym ja dzisiaj w majtach (nie w majtach tylko na papierze, no ale co za różnica) zanlazłam kurze jajo... a wczoraj to nawet mało wiesiołka jadłam... No, ale u mnie zawsze jest na początku cyklu przymiarka a faktyczna owul później dopiero za 10 dni... Coś mnie tak brzuch niby troche @owo pobolewa, już nie wiem co jest grane... A co do bety to jestem prawie pewna, że nic. No, ale cuda się zdarzają... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 15:02 O rany tessie, jak to znalazlas na papierze kurze jajo??? Wyobraznia podpowiada mi najrozniejsze szalone mozliwosci ... przynajmniej po wiosenkowym jaju juz sobie nie wyobrazam, ze je znioslas, ale na Boga czemu na papierze??? Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 15:08 Aregiec, ja uwazam, ze cykle masz super, faza lutealna moim zdaniem bez niedomog (nie zebym sie znala, ale jest przeciez dluga), a krotki masz cykl bo masz owu szybko, wiec pierwsza faza ma pare dni, a nie jak u mnie nawet 28 - to juz chyba zalezy od organizmu i nie jest niczym nieprawidlowym, a raczej na moj gust objawem prawidlowosci, bo hormony szybko sie sprezaja i jajeczko dojrzewa, a nie jak u mnie rodzi sie zmudnie nie wiadomo ile dni i przez kilka podejsc. Po prostu jestes superplodna babka - nic sie nie martw! Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 15:23 no zrobiło się po 15, i tupię z nogi na nogę z niecierpliwości Tess Anetko, a Tobie faktycznie cykli pozazdrościć Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 16:07 Dzięki Aguitko i Mjulko za słowa otuchy Chyba jednak super płodna to ja nie jestem skoro na razie z ciąży nici. Modlę sie zeby ta @ nie przyszła jutro choć w sumie zaskoczona bym nie była przez ta tempkę no i jeszcze brzuch, który jakoś dziwnie zaczyna mnie pobolewać Chyba sie położę na chwilę. Tess bo my tu czekamy na wieści Gdzie się podziewasz? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 16:19 Dziewczyny jesteście takie kochane... Ja nic nie poradzę... Poszłam, było po 15 i dowiedziałam się, że dopiero robią - bo była awaria sprzętu... No i że jeszcze pół godziny. No więc wróciłam do domu, żeby Was uspokoić i zjeść obiad )) Zaraz pójdę... No, ale mówię Wam nie nakręcajcie się bo i tak nic z tego. Test ciążowy był super czuły 10j i pewnie wykrył pik LH. Nie brałam żadnego pregnylu ani nic takiego. Biorę bromergon i wiesiołek, no i luteinę (chwilowo jej nie brałam, bo dop po owul...) To idę, lab czynny do 17, więc już powinno byc gotowe (byłam 5 w kolejce)Tylko teraz to już bez wyniku nie wrócę.he he) Pozdr Tess. P.S. Aregiec, spokojnie nie stresuj się... weź nospę (zapobiegawczo) i leż. Odpowiedz Link
melani5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:09 No naprawde tess dziwna sprawa.Ja ci nic nie wyjasnie bo sie natym nieznam.Ja cie tylko moge pocieszyc-moze to juz u ciebie owu,ja wciazy raczej niejestem bo niemam zadnych objawow,ale jak dzisiaj poatakuje M to mam nadzieje ze niedlugo bede.pozd. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 17:46 Tess, spuszczam w końcu powietrze, bo na wdechu od wczoraj jestem i trzym się, żeby te testy Ci więcej wody z móżgu nie robily. dlatego ja za bardzo nie testuję, bo chyba bym zwariowala na Twoim miejscu. o tych krzyżówkach to pierwsze slyszę, więc nie pomogę. Mentafolia, jak zrobisz czekoladę, to pochwal się jak Ci wyszla wiecie co, ja chcę na urlop!!! już ledwo daje radę w pracy. mózg mi się buntuje chyba i krzyczy: "odpocznij"! padam na twarz i pozdrawiam Odpowiedz Link
ewinka22 A ja już w Gdańsku... 04.07.07, 18:45 No ja dzisiaj rano z męzusiem i chrześniakiem przybyliśmy do Gdańska Jechaliśmy cała noc pociagiem, ale w sumie było znosnie Jutro ostatnia tableteczka z opakowania cyclo i czekamy na krwawienie (bo dzidzi pewnie nie będzie). Zresztą byłam w tym gimnazjum w ktorym bedę od września pracowac i znów sie wszystko trochę pomieszało Ach...jak nie jedno to drugie, pogoda poza tym straszna, a najgorsze, ze taka ma niby być cały czas i dziecko się nie pocieszy za bardzo pogodą nad morzem A pierwszy raz w życiu zobaczy nasz Baltyk No nic narazie kończę bo korzystam z netu w firmie szwagra Pozdrawiam Was tym razem z PN PolskiTrzymajcie się dzielnie Ewcia Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 19:08 Dzięki dziewczyny... nie będę więcej robić tych super czułych testów 10j. A tak w ogóle to mam nauczkę, żeby się nie nakręcać he, he... Nie przejmujcie się tym moim wynikiem, tak jest lepiej. Owul była 7-9.06 i dopiero teraz by beta miała coś pokazać? To nie byłoby normalne, i nie wróżyłoby za dobrze dla dzidzi... Przecież to prawie miesiąc... Wy tu o czekoladzie piszecie a wiecie jaki ja łasuch jestem??? A przecież mam schuść) Już to widzę... D Aguita, jak to Ci wytłumaczyć... ja śluz sprawdzam papierem toaletowym, bo w gaciach nie lubię szperać hmmm, i właśnie miałam kurze jajko tzn no białko jaja kurzego Tylko to się pojawia i znika, raz mniej raz więcej, ale to chyba normalka... Od dzisiaj zaczynamy orgie) Nie mogę się doczekać na wyniki mojego M, mają być za 3 dni (od wczoraj - to chyba piątek, nie poniedziałek). Mam nadzieję, że będą lepsze od poprzednich i akurat nowe staranka... a w przyszły czwartek z M do lekarza i zobaczymy co dalej. Ja powinnam zapisać się na usg bo już mam 9dc... Ewinko, Ty do gimnazjum... Ja to już przerabiałam hmm, życzę powodzenia... Pozdr Tess. P.S. Melani5 a gdzie Twój wykres? Sotie odpocznij!Odpocznij!Odpocznij! Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 14:06 tessie, ja juz potem sama wpadlam na to ze ten papier byl toaletowy, widac mialam wczoraj jakies zacmienie, bo jak to wytlumaczyc, dla mnie papier to byla kartka papieru i w glowe zachodzilam, co ty z tym papierem wyprawialas, ja chyba za duzo pracuje ... sorry!!! Kobieto, jak masz juz jajo to lec na monitoring, bo jeszcze przegapisz! Dzis pewnie mam owu, bo mialam niska tempke jak na mnie, ale nie mam zadnego porownania, bo nowym termometrem mierzylam pierwszy dzien, wiec moze teraz takie bede miec normalne, zobaczymy czy bedzie skok jutro. Brzuchol mnie na dole cmi juz od wczoraj, sluz zgestnial, no i ta tempka wyglada na niska ... ale zobaczymy. pozdrawiam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 19:25 Tesi dziś 4 tempka wyższa, testuję przy 10 lub 11 wyższej tempce, pewnie to pierwsze. Aregiec ot sobie spadła i tyle, dobrze że dziś nie robiłaś prg, bo tempka w dół to i prg w dół, idź jutro zrobić prg, 9dpo też jest ok. Poprzednia lutealna bardzo ładna akurat 12 dniowa, ale leć jutro na prg nie ma co czekać. Sotie blok zajefajny, w dawnych czasach mama go robiła, przepisik przepisany. Na innym forumie kiedys dostałam przepis na chlebek, szybko się robi, ciach i upieczony, zaraz go odgrzebię. aregiec lutealna ok, nic tam narazie nie łykaj, ale ten prg to sie kłania a monit nie zaszkodzi, żeby zobaczyć pęcherzyki i endo. Oczywiście bez paniki. Tak jutro spokojnie prg możesz robić i wakacjuj a po to juz będziesz dzidzię oglądać na usg a nie pęchezryki. Mjulka eee bynajmniej masz luz psychiczny, nie czakasz, jak nie miałam pęcghezryka tak czułam, a póżniej nagle wysokczył, ech. Tesi ja się nie nabijam, ja tak szalałam na początku, z czasem ciut wyluzowałam. Ale testować w szaletach, no wiesz!!! Aregiec nie załozysz, z jednego kompa jeden login, chyba! Ja juz rzadko próbuje, ale jednak czasem. Tesi może testy pomieszali, źle popakowali, ja kiedyś kupiłam kisiel, atam galaretka, serio. O tak Ewcia pogoda do bani, tragedia. zaraz wrzuce przespis na chleb. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 04.07.07, 19:31 wiosenka1 napisała: > Tesi może testy pomieszali, źle popakowali, ja kiedyś kupiłam kisiel, atam > galaretka, serio. normalnie zeszlam ))))))) Ty to masz porónania DD dawaj ten chlebek Odpowiedz Link
wiosenka1 chlebek 04.07.07, 19:52 1 litr ciepłej wody (trochę cieplejsza od temperatury ciała) 40 g drożdzy szczypta cukru 1 czubata łyżka soli 1kg mąki (może być pszenna, żytnia, razowa) 3 łyzki oliwy z oliwek otręby (zazwyczaj dosypuję pół szklanki) ziarna do dużej miski wlewasz wodę, wrzucasz drożdże i cukier i mieszasz do rozpuszczenia. wsypujesz mąkę, sól, ziarna, otręby, wlewasz oliwę i mieszasz - ja zawsze łyżką. odstawiasz w ciepłe miejsce na 30-40 min (uważaj, mi ostatnio wyrosło ponad miskę ) nagrzewasz piekarnik do 250 st. dwie foremki podłużne do ciasta smarujesz masłem i wysypujesz otrebami. wlewasz do nich ciasto (ja wierzch posypuję jeszcze ziarnami). wstawiasz do piekarnika na 20 min. razem z chlebem wstawiasz też żaroodporne naczynie z wodą (wystarcza średnia miseczka). po 20 min zmniejszasz temperaturę do 220 stopni i pieczesz jeszcze 20 min. jeżeli po pierwszych 20 min chleb ma już wystarczająco przyrumieniony wierzch, zmniejszając temperaturę przykryj go papierem do pieczenia lub folią aluminiową. chleb jest pyszny i wychodzi za każdym razem przechowuję go na desce, ewentualnie pod ściereczką, ale nie zawsze. a chleb wydaje się nie starzeć Odpowiedz Link
wiosenka1 Sotie 04.07.07, 19:54 no niestety mam usterkę od urodzenia, mówię co mam na mysli, ha ha Odpowiedz Link
tessie124 Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 20:40 Nie testuję na środku Marszałkowskiej ani w męskiej toalecie. Jakbym powiedziała, że u ginekologa to byłoby ok. Nie mam zamiaru być więźniem we własnym domu, jak chcę zatestować a muszę wyjść to trudno, nie będę się stresować i poradzę sobie inaczej i gdzie indziej. Co to komu przeszkadza i czemu Was to gorszy? Sądziłam, że podobnie jak ja baaardzo pragniecie dziecka, więc to będzie coś normalnego. Przykro mi, że tak to odebrałyście, nie mam czasu na kolejne stracone cykle tylko dlatego, że nie siedzę w domu po całych dniach. Pozdrawiam ozięble Tess. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 20:58 Tessie kochana, przecież wiesz, że wszystkie tutaj jedziemy na jednym wózku, a że troszkę przy tym śmiechu jest to nie zaszkodzi Rybka, dostarczasz nam uśmiechu, jesteśmy z Tobą, tak jak Ty z nami, i w trudnych i w lepszych chwilach. Główka do góry, dobrze, że jesteś Odpowiedz Link
mjulka Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 21:29 Tessi, bardzo mi przykro, że się nadziewałaś nie potrzebnie. Taki wynik testu + bety może z nóg powalić, to fakt I może spowodować chmurny nastrój, ale Ty się na nas tutaj nie obrażaj. Przecież my tu żartem o wszystkim i o wszystkich. Ot, taki sposób na starania. Nie można mieć ciągle kwaśnej i zdołowanej miny Głowa do góry, bierz się za erotyczne igraszki z emusiem i nie poddawaj się złemu humorkowi! A teraz trochę o krzyzówce - cholera pół netu musiałam przekopać, żeby się na to napatoczyć. Normalnie zara wrzucę do ulubionych. Nigdy nie wiadomo, co komu i kiedy trzeba tłumaczyć i wyjaśniać: www.storktest.pl/index.php?option=content&task=view&id=14 Dziewuszki, przestańcie szaleć z tymi przepisami, bo i mi w końcu tyłek urośnie (mniam mniam) Odpowiedz Link
sotie Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 21:31 hej Tessie, wrażliwcu, chyba za bardzo się przejęlaś naszymi komentarzami. calkiem niepotrzebnie przeca. ja tam się zgorszona nie czuję absolutnie, powiem więcej zaimponowalaś mi więcej uśmiechu buziaki* Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 21:52 buuu a ja myslałam że śmiesznie będzie to juz tylko mi pozostało siedzieć cicho i tempkę wrzucać, bo FF nie mogę Odpowiedz Link
mjulka Re: Wiosenko i nie tylko... 04.07.07, 22:04 Wiosenko, tam w ff jest taka opcja invite a friend, podając maila. Wpiszę Twojego gazetowego, może to coś da Odpowiedz Link
mjulka Re: moje ff? 04.07.07, 22:12 starałam się ustawić linka do mojego wykresu, znaczy do tego który być może w niedalekiej przyszłości powstanie. Nie wiem, czy mi sie udało, więc robię próba- niepróba Odpowiedz Link
mjulka Re: moje ff? 04.07.07, 22:14 hihi, to mi się udało od razy przepraszam za 1 kropkę=1 tempce, proszę o rozgrzeszenie, postanawiam poprawę Odpowiedz Link
aneczka_78 Czwartek 30 dc 05.07.07, 08:04 . tempka spada - dziś 0,2, podbrzusze boli, pogoda do d...., ach! szkoda gadac Odpowiedz Link
sotie Re: chlebek 05.07.07, 18:48 wiosenko, dzięki za przepis chyba podczas weekendu upiekę swój pierwszy chleb Odpowiedz Link
ivinka275 Sotie 05.07.07, 19:02 Sotie, czerwone i gorzkie kojarzy mi się jeszcze z wytrawnym winem )))) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Sotie 05.07.07, 19:15 ja tylko na momencik, pochwalić się tym co na dole, jeszcze zgwałce FF bo owu palant źle zrobił, za wcześnie Mjuleczko dziekuje bardzo za pomoc w zarejestrowaniu, przy okazji angielski ciut liznęłam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Sotie 05.07.07, 19:32 w sumie to nie wiem kiedy byla dokladnie owu, szczyt sluzu niby 21dc, ale najlepszy sluz byl w 19dc, skok tempki albo w 20dc albo w 22dc usg w 20dc jeszcze był pęcherzyk, w 23dc juz go nie było, równie dobrze pierwsza wyższa tempka mogłaby być w w 20dc i linia na poziomie 36.45? ja zawsze czekałam na pierwsza wyższą tempkę od wszystkich po @ i było dobrze, więc obstawiam pierwszą wyższą w 22dc (mam taką książke jakieś stare wydanie metody angielskiej) dziewczyny kiedys napisałam że pierwszym FF wstawionym na forum bedzie FF ciążowy! ciekawa jestem jak cholera, testuje za 5 dni Odpowiedz Link
ivinka275 Wiosenko 05.07.07, 19:36 Czy Ty ten cykl masz z bromkiem? Czy tylko castagnus? Ale spokojny, zero stresujących skoków, pogratulować. No i oby było czego gratulować za kilka dzionków Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 08:25 Tess,no co Ty dziewczynko??? Przecież my tu z sercem na dłoni,nikt nie jest złośliwy. Zrsztą co tu ukrywać ,jesteś testowym nałogowcem .ale co z tego?A że trcchę zabawy przy tym jest...nie możesz brać wszystkiego aż tak serio,bo dziecko nie będzie miało poczucia humoru Jak dla mnie to możesz testować nawet przed mauzoleum Lenina ;- Aneczka,przykro mi z powodu spadku,chociaz z drugiej strony niezbyt książkowe temperatury wcale nie muszą świadczyć o ciąży bądź jej braku. Na dowód wklejam Wam ciążowy wykres mojej koleżanki z innego wątku ( Agniesiu wybaczysz?,za który ani ja,ani pewnie żadna z Was nie dałaby pięciu groszy. www.fertilityfriend.com/home/126d3f Właścicielka wykresu w chwili obecnej jest ok.10-11 tygodnia ciąży. Miłego dnia Wam życzę,a Ty Tess wracaj! Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 08:31 Ja w tym miesiącu niewiem czemu - starania pełną para nie miałam nadziei tylko mój S. mnie tak nakrecił, że piersi inne niż zwykle itp. A do tego to S. jest z marca i chcieliśmy dzidzię też rybkę. Ale co Bóg da to będzie Dopóki @ nie ma - szansa jest! Odpowiedz Link
sotie Re: już czwartek ;) 05.07.07, 08:39 witajcie w ten deszczowy dzień mentafolia, no wykres kurczę, podnosi na duchu, nie powiem aneczka, trzym się kobito brawo mjulka Tessie, wróć! Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:02 Witajcie w zimny poranek! Tess, nie wygłupiaj się, przeciez nikt nie chciał Cie obrazić. A Twoje testowanie na mieście jak dla mnie jest ok, przeciez nikt nie wie co Ty tam robisz za drzwiami toalety. Ja teraz bedac gdzies poza domem i stojac w kolejce do kibelka bede miała na uwadze, ze może któras kobitka akurat testuje i nie bede sie denerwowac jesli bedzie dłuzej siedzieć. No chyba, ze pęchez bedzie mi bardzo cisnal Mjulka zaraz dopiszemy Twoje ff na naszej liscie no chyba ze Ty lub ktos juz to zrobił bo jeszcze nie sprawdzałam Mentafolia, rzeczywiscie wykres Twojej kolezanki o ciazy nie dawał znaku. Ja kiedys przegladnelam w galerii FF chyba 200 i tez doszlam do wniosku, ze nie ma reguły i nie ma co sie sugerowac niczym A mi rano tempka troszke skoczyła tzn o jedna kreske, na @ sie nie czuje jeszcze ale jest cos innego - zaczynaja mnie bolec piersi Jak dla mnie to pierwszy cykl, w którym zaczynam miec malutka nadzieje Bylam tez zrobic ten progesteron, wyniki beda jutro z samego rana wiec szykujcie sie moje miłe Panie na interpretacje ;D Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:34 Aregiec,czyli zmiana nastroju? Super,bardzo sie cieszę,bo taka nieszczęśliwa wczoraj byłas. To kiedy i gdzie testujesz??? DDA. A jesli chodzi o wykresy na FF to mnie ich galeria w ogóle nie podnieca,juz kiedys doszłam do wniosku,ze te wykresy sa wyssane z palca.No niektóre ,takie piękne Wszystkie PRAWDZIWE ciążowe które do tej pory widziałam takie śliczne nie były,wręcz odwrotnie i nilt nawet ciąży nie podejrzewał,prędzej zaburzenia hormonalne. Jak znajdę to Wam wkleję. Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:47 dziewczyny, to wytłumaczcie mi w takim razie na cholerę ten cały npr? Tylko po to, zeby wiedzieć kiedy owu była? Nic nie kumam. Przecież na podstawie tempek i tak tylko w przybliżeniu można ją określić i niekoniecznie potwierdzić Aregiec, jak już przeszła Ci przez myśl nadziejka, to my tu się już postaramy, żeby Cię nakręcić i do testowania zmusimy. Masz to jak w banku Tess, no przestańże się wreszcie dąsaćKażdy ma jakiegoś bzikaCzy szalet, czy klopik w pracy, czy też inna urokliwa lokalizacja, nie ma znaczenia, jeśli miałyby być II krechy Wiosenko dostałaś jakieś zaproszonko z ff na maila-gazeciarza? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:53 Mjulka,no własnie NPR to okreslenie okresu plodnego.Bo nawet nie owulacji. Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:59 hehe nie uda sie Wam bo mnie w weekend nie bedzie Prawdopodobnie wrocimy dopiero w poniedziałek Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 10:16 Wiosenko to wejdz na ten link i spróbuj sie zarejestrować, moze to zaproszenie Mjulki cos da, oby. Ja tez próbuje co chwila ale wyglada na to, ze faktycznie maja jakies straszne przeciążenia. Troche zaluje, ze nie zrobilam od razu prolaktyny. Mentafolia ja też próbuje sama interpretowac a FF przydaje mi sie tylko po to, ze moge ogladac swoje wykresy z kazdego punktu na Ziemi gdzie jest net i nie musze papietac zeby zabrac karty obserwacji jak gdzies wyjezdzam (termometr nosze w kosmetyczce) i nie zgubie (dwie moje pierwsze karty papierowe niestety gdzies posiałam) Acha i najwazniejsze - dzieki temu Wy mozecie je poogladac, cos zasugerowac i ewentualnie ponakrecac mnie ;D Odpowiedz Link
aregiec Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:52 O tak, dzis mam całkiem fajny humor mimo tej beznadziejnej pogody. Ja nie testuję Czekam na główny objaw czyli brak @, ale musze przyznac ze troche mnie kusi bo w sobote jedziemy na wesele i to bedzie juz drugie na którym będac w tej niewiedzy nie napije sie alkoholu No ale sobota to bedzie 11 dpo wiec na mój gust i tak troche za wczesnie na test. Na szczęscie nawet gdy nie pije, zawsze sie dobrze bawie Myslisz, ze te wykresy na ff sa spreparowane? No jak tak mozna! Odpowiedz Link
mentafolia Aregiec 05.07.07, 09:57 Nie wiem czy spreparowane,bo przeciez dowodów nie mam.Ale lekko podrasowne?...może.. W każdym razie mnie FF służy wyłącznie to wpisywania temperatur.Sama lepiej sobie zinterpretuję cykl niz jakiś bezmózgi program komputerowy,no nie ??) Odpowiedz Link
mentafolia wykres ciążowy nr 2 05.07.07, 11:39 Popatrzcie na ten wykres,początek lutealnej wydawał sie do niczego,a tu niespodzianka.www.fertilityfriend.com/home/16839b Odpowiedz Link
aregiec Re: wykres ciążowy nr 2 05.07.07, 11:46 Ten wykres już gdzies widzialam. Czy czasem szczęsliwą właścicielką nie jest pewna agnieszka? Odpowiedz Link
mentafolia Re: wykres ciążowy nr 2 05.07.07, 12:31 Zgadza się ) Moze to Agnieszki mają takie nieprawdopodobne wykresy? Odpowiedz Link
aregiec Re: wykres ciążowy nr 2 05.07.07, 12:53 Czyli dobrze pamietam Mniej wiecej kiedy ona zaszła w ciąze to ja zaczelam pojawiac sie na forum a tu zdaje sie u niej 25tc juz. Jak ten czas leci... Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 10:08 Witajcie, Boli mnie głowa od rana, tempka poszła w górę. Może ja właśnie miałam owul i dlatego taki cyrk z tymi kreskami na teście... Tym razem mam inne testy owul i może jeszcze nie umiem ich interpretować;-( śluzu na razie nie widać... pięknie, pewnie przegapiłam... Do d.... z tym wszystkim, pewnie polecę na usg...tylko po co... i kiedy? Ciekawy ten wykres ciążowy, brała luteinę przez 7 dni a później przestała a tempka pozostała w górze...ciekawe. Dlaczego linie są na niebiesko? Normalnie rysują na czerwono, czasem linię przerywaną..? Gdzieś to chyba tłumaczyli, ale nie pamiętam... Aregiec, (a nie mówiłam, że tempka musi pójść do góry), to, że piersi zaczynają swoje to dobry znak. Kiedy testujesz? Aha jutro będzie progesteron - powinien byc co najmniej przyzwoity. Poczekaj z testowaniem jeszcze co najmniej 6 dni... to moja rada i nie nakręcaj się - to baaardzo boli. Trzymam kciuki Aneczko, zgadzam się z Tobą, pogoda do bani i w ogóle buuuuuuuuu Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to było chwilowe, głowa do góry - jutro znów zaświeci słońce... Nie zdarzyło mi się jeszcze testować jak do kibelka była kolejka... nie zrobiłabym tego. Na ogół wchodzę a tam nikogo nie ma...nikomu krzywda sie nie dzieje. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 14:18 tessie, jak linie sa na niebiesko to znaczy, ze wlascicielka sama sobie ustawila owu i linie, bo widocznie ff zle jej zinterpretowal, mozna tak - trzeba wejsc w override i wtedy samemu sie okresla dzien owu i wysokosc linii podstawowej. Ja uwazam, ze testowanie na miescie jest super! A niby co ma w tym przeszkadzac? Jestes po prostu oryginalna i nie dajesz sie zamknac w jakies nieprawktyczne ograniczenia. Tak trzymaj! Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 15:22 Aguita, powiedz mi Rybka gdzie ta opcja OVERRIDE, bo błądzę od dobrych kilku minut i gapa znaleźć nie mogę A chętnie pozmieniałabym te ef-ef-owe pomyłki Pozdrawiam cieplutko, mimo zimna i deszczu Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 15:39 Mjulka, dziś Ty wygrałaś )))) Z Twojego wykresu wieje optymizmem )))) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 16:09 Mjuleczko dziewczynbki bardzo dziekuje wieczorkiem bede zglebiac temacik. Jutro spotkanie z Ewinką22, wykresiki będą sie darły. Ewcia głowne wejście, niby są dwa, ale dla mnie główne to te od parkingów, jakby od kierunku Ikei. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 17:28 Dzięki, że też sama tego override'a nie znalazłam... Rzeczywiście Mjulka wygrywa dzisiaj... chociaż ja bym przyznała exequo (tak się to pisze??)dla Aguity5. Toż to prawie symetria osiowa wykresu Mjulki Ponadto u Aguity to chyba jeszcze nie było owul, więc ma dziewczyna farta, bo może się załapać i jeszcze nam tu pierwsza zaciąży)) Na usg zapisałam się na 12.07, to będzie 17dc, chyba nie powinno być za późno- najwyżej będzie ciałko żółte, to zrobię progesteron. A teraz to może zintensyfikuję staranka coby nie przegapić jajka Testy owul na razie bledną... więc pewnie nic ciekawego się nie dzieje. Ja zawsze na początku mam taką przymiarkę a owul dopiero później... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mercy2 do Sotie... 05.07.07, 17:44 Sotie, wczoraj zrobiłam blok z Towjego przepisu - wyszedł rewelacja, wszyscy się zajadają - wielkie dzieki za super pomysł !!! Mjulka - wykresik naprawdę czaderski - oby tak dalje, hehehehe Odpowiedz Link
ivinka275 Re: do Sotie... 05.07.07, 17:56 Ale kusicie tą czekoladą, nieładnie Musze ją zrobić, z orzechami, ale dopiero po owulacji, wtedy mam ciśnienie na czekoladę )))) Odpowiedz Link
sotie Re: do Sotie... 05.07.07, 17:57 bardzo się cieszę i gratuluję )) tylko sie nie uzaleznij Odpowiedz Link
tessie124 Mjulka... 05.07.07, 18:29 Mjulka, ale za krzyżówkę to dałabym Ci medal) świetnie, że to znalazłaś. Dzięki. )) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 09:57 Mjulka no chyba mi odpisali, mam info na gazeciaku od noreply@fertilityfriend.com , wieczorkiem będę ruszać, buuu nie znam angielskiego, przyszły dwa adresy jakieś ale zero loginów. Może wkleje treść, zobaczycie czy to to, będę działać z M - wieczorem - oczywiście przy FF. You have been sent a personal invitation to join FertilityFriend.com by mjulka. Here is her message to you: oby to co?? da??o Please register now using this link: www.fertilityfriend.com/ffo/invite.php?ref=92464dc739 FertilityFriend.com is an online ovulation calendar and fully featured fertility charting service that helps you identify ovulation and your most fertile days. Join now for free. -- Please report any abuse using: www.FertilityFriend.com/ffo/abuse.php?ref=92464dc739 Już na liście lipiec widziałam Twoje niestarania, fajny wykres. EEEEE Aneczka jeszcze nic straconego, a S to...? imię ema? Mentafolia też uraczyłaś spadek, buuu. Co tam dłużej z nami zostaniecie i milutko będzie. O superek Aregiec ja jutro robię prg i rpl, i w poniedz powtorze prg z ciekawosci, bo jutro 6dpo a w poniedz 9dpo. Wykresik Agniesi ciążowy fajniutki, fajniutko że się jej udało, ale to fakt że nie ma reguły. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 10:23 wiosenko, wejdź w ten link: www.fertilityfriend.com/ffo/invite.php? ref=92464dc739 i się zarejestruj. mam nadzieję, że Cis ię teraz yda. mjulka miała bardzo dobry pomysł Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~~~ LIPIEC ~~~~ 05.07.07, 11:16 Wiosenko, klikniej na link, o którym mówiły dziewczyne, pojawi Ci się okienko w którym poproszą o podanie maila , na który przyszło zaproszenie, czyli gazeciarza Twojego. Dalej chyba klikacz ok albo next nie pamiętam i pojawia Ci się kolejno okienko z prośba o podanie nickname wpisujesz więc nicka-_ sprawdziłam wiosenka1 jest wolny i znowu next, czy tam ok. No i pojawi się komunikat, że password=hasło zostanie wysłane Twojego na maila. Tak więc moim zdaniem wszystko poszło jak po maśle Odpowiedz Link