animeat 17.06.08, 07:34 witam. chciałabym się dowiedzieć od Was jaką wyprawkę zabierałyście do szpitala dla siebie i dla maluszka? mam termin za miesiąc i tak na dobrą sprawę sama nie wiem już co spakować. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks2539 Re: poród w toruniu 17.06.08, 10:02 ja mam poród za dwa miesiące a poniżej moja lista :) Mama: koszula do karmienia 2 sztuki T -schirt - 2 sztuki szlafrok - 1 szuka Majtki jednorazowe - 5 szt podkłady poporodowe - 1 opak tantum rossa skarpetki koło dmuchane biustonosz do karmienia wkładki laktacyjne klapki okulary ładowarka do telefonu ręczniki - 2+1 sztuće ubranie na wyjście płyn do higieny intymnej żel pod prysznic szampon szczoteczka do zebów pasta do zębów zwykłe majtki maszynka do golenia chusteczki jednorazowe dowód osobisty ksiązeczka ubezpieczniowa karta ciązy wyniki badań grupa krwi badanie na obecność przeciwciał Anty RH HBS WR usg po 36 tc ostatnia morfologia i badania moczu skarpetki Dziecko: Bodziak - 3 szt Śpiochy - 3 szt Czapeczka - 2 szt Pampers - 10 szt chusteczki wilgotne - 1 opak oliwka smoczek kocyk pielucha tetra - 5 szt sudocrem rękawiczki skarpetki pielucha flanelowa ręcznik ubranko na wyjście Odpowiedz Link
kama1978k Re: poród w toruniu 17.06.08, 10:37 Lekko to zweryfikuję: Nie zabierajcie żadnych podkładów i pampersów, bo dają w szpitalu ( Szpital na Bielanach jest sponsorowany w tym zakresie przez Bellę wiec nie ma potrzeby zabierania tych rzeczy ze sobą). Dla dziecka proponuję nie brać żadnych kosmetyków - poza chusteczkami nawilżonymi. Same w szpitalu nie będziecie kąpać. Smoczka tez bym nie brała - chyba ze z góry planujecie wytworzyć u takiego malucha nawyk ssania smoczka:). Generalnie ubranka dla dziecka nie są wymagane. Ale oczywiście nie zakazane. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mazajac Re: poród w toruniu 17.06.08, 14:05 ubranka dla dziecka koniecznie, bo jak ja rodziłam to dawali takie,że nie było co załozyć praktycznie...koszul dla siebie to bym nawet ze 3 wzieła chyba, ze ma kto ci donieść, bo mleko może ci później lecieć ciurkiem, wkładki do stanika koniecznie bo może cię zalewać pokarm, pieluszki tetrowe koniecznie, żeby miec czym dziecko wytrzeć jak uleje,czy podłożyć do przewijania, koniecznie też rękawiczki dla malucha bo się drapią niemiłosiernie pazurkami, smoczka bym nie brała, po co ma się od małego uczyć,....ciuchy na wyjście ze szpitala dla siebie i dziecka uszykuj w domu, to ci doniosą bo w szpitalu nie będziesz wszystkiego trzymała...wodę koniecznie do picia weź...dokumenty to już pewnie sama wiesz....pampresy możesz wziąć ale nie musisz....dają, wkłady dla ciebie też...ale koszule weż swoje koniecznie bo te ich to obraz nędzy i rozpaczy....najlepiej rozpinane wygodne do karmienia.... Odpowiedz Link
animeat Re: poród w toruniu 17.06.08, 17:20 dzięki bardzo dziewczyny, ja już powoli panikuję to moje pierwsze bobo;)może właśnie dlatego... Odpowiedz Link
elaimalwi Re: poród w toruniu 17.06.08, 21:56 Dziewczyny napisały wszystko co trzeba. Ja tylko dodam, że będzie dobrze i lekkiego porodu życzę :-)) Odpowiedz Link
mazajac Re: poród w toruniu 17.06.08, 22:08 też tak panikowałam, normalne :-), powodzenia Odpowiedz Link
kiniakuk1984 Re: poród w toruniu 18.06.08, 20:08 ja jeszcze dodalabym maść na bolące brodawki, i jak ktos wie ze bedzie cesarka to może zabrac ze sobą wlasny laktator, bo po cc leży sie 4 doby a wiec jest szansa zeby trafic na nawal pokarmowy, i wtedy laktator może sie przydac,(w szpitalu jest laktator elektryczny ale trzeba czekac bo jest kolejka - jest chyba jeden na oddziale), u mnie to sie sprawdzilo Odpowiedz Link
mazajac Re: poród w toruniu 18.06.08, 21:42 z tym laktatorem to racja ja też tak miałam Odpowiedz Link
wronka32 Re: ja rodziłam 2 tygodnie temu ..wiec ... 20.06.08, 12:32 do powyzszej obszernej listy dodam jeszcze PAPIER TOALETOWY i KUBEK ... Tego pierwszego zdecydowanie w toaletach brak !!!! kubki tez trzeba miec swoje podobnie jak sztućce - bo ominie Cie przyjemnosć napicia sie szpitalnej herbaty czy kawy zbozowej.... Podklady poporodowe i pieluszki tak jak tu ktoras wspominala szpital zapewnia .... Ubranka dla dzidzi mozna wziac swoje ...bo w szpitalu to dziecko dostaje tylko koszulkę ,,i jest zamotane w taki szpitalny rozek ... Odpowiedz Link
deepblueangel Wronka, już? 23.06.08, 14:40 Napisz jak się czujecie. Gratuluję!!! (pisałam maila na gazetowy jakiś czas temu) Odpowiedz Link
wronka32 Re: a juz , uwinęłam sie prędzej :-) 27.06.08, 10:46 odpisałam Ci na gazetowego !!! Odpowiedz Link
gaga805 Re: poród w toruniu 27.06.08, 14:33 dodam jeszcze do tej listy delikatny żel do higieny intymnej i wodę w sprayu do higieny mi przynosiła ulgę... i maść na brodawki bephanten polecam Odpowiedz Link