alakyr 29.01.10, 21:48 Przestańcie dawać Orlików jako przykład reformowania państwa, ośmieszacie siebie, rząd i czytelników! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tom PO idzie trzeci? drog? IP: 94.254.162.* 29.01.10, 21:48 > Rz?d deklaruje przy tym, ?e nie chce nikomu odbiera? praw nabytych > ci, którzy teraz pracuj?, zachowaj? przywileje. ale > Premier chce te? krok po kroku "wyprowadza?" bogatych rolników z > sowicie dotowanego przez pa?stwo KRUS oraz "rozpocz?? dyskusj?" o > wyd?u?aniu wieku emerytalnego Czyli wydłużą wiek emerytalny i będą "wyprowadzać" rolników z KRUS tylko tych którzy dopiero rozpoczynają pracę ? Czyli w sumie gwarantują, że wszyscy którzy teraz pracują zachowają swoje przywileje ? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka PO idzie trzecią drogą 29.01.10, 21:58 Żyć nie umierać w takim kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan bismarcka PO idzie trzecią drogą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.10, 11:04 Kolejny sukces PO.Mam pomysł jak rozwiązać problem ZUS.Kanclerz Bismarck wprowadzając emerytury od 65 roku życia brał pod uwagę średni wiek w Niemczech wtedy to było 45lat.Teraz zwiększając 65 o 1/4 daje nam to 81 - i problem z glowy tylko trzeba to uzasadnić odpowiednio wyższą emeryturą, wakacjami na Malediwach(Tak tak niektórzy jeszcze pamiętają te reklamy II filaru i obietnice drinków z parasolką) Dziwne tylko że wszystkie reformy tj.szkolnictwa , emerytalna czy administracyjna (ta najmniej )to totalne porażki i sieroty bez ojców.Jak ktoś pamięta to niech mi przypomni tych Ojców Legislatorów byśmy mogli im podziękować w najbliższych wyborach. ps:nie jestem pisiorem ani komuchem tylko chce normalności Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m PO idzie trzecią drogą 08.08.10, 23:42 "Rząd deklaruje przy tym, że nie chce nikomu odbierać praw nabytych - ci, którzy teraz pracują, zachowają przywileje, ale od 2012 r. nikt nowy już ich nie nabędzie. Oszczędności z tego tytułu przyjdą dopiero po latach, ale rząd uniknie niezadowolenia społecznego." szkoda, że tuski się tak nie troszczyli o nauczycieli, im bez mrugnięcia okiem odebrali prawa nabyte do wcześniejszych emerytur Odpowiedz Link Zgłoś