Dodaj do ulubionych

Będę narzekać!

01.01.25, 02:51
Otóż... Na moim piętrze są trzy mieszkania: moje, sąsiednie - puste i na wprost - od lata wynajmują je studentki. Trzy dziewczyny, kontakty niemal zerowe, ot "Dzień dobry" na klatce schodowej, czy prośba o nie palenie tuż przy drzwiach klatki (nie palą w mieszkaniu). No i otóż wczoraj wczesnym popołudniem przyszły dwie z nich z tabliczką czekolady z góry przeprosić za hałasy, bo urządzają imprezę sylwestrową. No, ok, ja stara konserwa jestem, ale cóż zrobić, młodość ma swoje prawa. Od 17:00 do mniej - więcej 17:30 faktycznie był wzmożony ruch na klatce schodowej, "odpicowani" młodzi ludzie wchodzili, z balonikami, butelkami szampana w garści. No więc jako stara ciotka, co to siedzi na kanapie i ma za złe - czekam. No i do teraz NIC. Ani jednego hałasu, ponad przeciętne użytkowanie! Zero! Ba, gdyby mnie nie uprzedzili, to po północy spokojnie poszłabym spać i nawet bym nie wiedziała! Co za zwyrodniała młodzież... big_grin Nawet powodów do narzekania nie dają! Mogę narzekać, że nie mam na co narzekać? To jakiś wyższy level?
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Będę narzekać! 01.01.25, 03:05
      Moja młodzież za to wariuje nadal...
      Już fajnie spałam, ale przebudziłam się, bo spać sie nie da
    • andallthat_jazz Re: Będę narzekać! 01.01.25, 06:41
      Lajzy jakies, nie mlodziez! Sorry, ale by sie raz w roku postarali! 😉 Ja czekam po 2 godzinach snu, by pojsc po fajki (wien 🙄), ale odglosy z zewnatrz strasza.
    • evee1 Re: Będę narzekać! 01.01.25, 07:17
      A może już głucha jesteś?
      • kocynder Re: Będę narzekać! 01.01.25, 09:49
        Nie jestem. Więcej hałasu narobili na klatce schodowej rano jak wychodzili (też nei jak stado bawołów, ale jednak słyszalne) niż przez całą imprezę! big_grin
    • nenia1 Re: Będę narzekać! 01.01.25, 09:06
      pewnie siedzą w telefonach.
    • asia-loi Re: Będę narzekać! 01.01.25, 09:07
      Może dlatego, że mieszkanie na wprost, a nie za ścianą, to nie słychać?
    • jesienneporanki Re: Będę narzekać! 01.01.25, 09:18
      Może zrobili sobie rytuał ajałaski. A to raczej niezbyt hałaśliwa ceremonia...
    • feniks_z_popiolu Re: Będę narzekać! 01.01.25, 09:33
      Pewmie grają w planszówki 😀
      • kocynder Re: Będę narzekać! 01.01.25, 09:50
        Mam zapytać przy okazji? wink
      • misiamama Re: Będę narzekać! 01.01.25, 19:00
        Dobre😀
    • anorektycznazdzira Re: Będę narzekać! 01.01.25, 09:37
      big_grin
    • stasi1 Re: Będę narzekać! 01.01.25, 09:38
      Kiedyś znajoma jechała autobusem. Przy wyjściu był gość z dużym psem i brzydko wyrażał się do kobiet które przechodziły obok niego. Ona specjalnie chciała wyjść tymi drzwiami aby go obsztorcować jak tylko do niej się odezwie. Wychodzi a gość do psa. Ta pani jest bardzo miła i td. ona chciała go solidnie objechac ale jak to zrobić po takich słowach?
      • la_felicja Re: Będę narzekać! 01.01.25, 19:03
        OJP, cudne!
        (Nie wiem, jak się wstawia taką emotkę z babką w fioletowym łapiąca się za łeb, ale to mam na myśli smile
        • sueellen Re: Będę narzekać! 01.01.25, 19:26
          🙇🏼‍♀️🙋🏼‍♀️💁🏼‍♀️🙆🏼‍♀️🙅🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🙍🏼‍♀️🙎🏼‍♀️🧘🏼‍♀️🧍🏼‍♀️🤸🏼‍♀️🧎🏼‍♀️👩🏼‍🦼👩🏼‍🦽👩🏼‍🦯🚶🏼‍♀️🏃🏼‍♀️⛹🏼‍♀️🤾🏼‍♀️🚴🏼‍♀️🚵🏼‍♀️🧗🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🤼‍♀️🤹🏼‍♀️🏌🏼‍♀️🧏🏼‍♀️💆🏼‍♀️💇🏼‍♀️
    • mava12 Re: Będę narzekać! 01.01.25, 15:15
      kiedyś przyszli do mnie sąsiedzi, mieszkający w podobnej konfiguracji, jak u ciebie, młode małżeństwo wieku studenckim, z butelką wina i ze przepraszają z góry ale u nich bedzie jakas impreza, parapetówa czy coś. Miałam podobne podejście jak ty. A skończyło się podobnie jak u ciebie. Z tym że goscie wyszli jakos przed 22.00.
      Wino otworzylismy i popijaliśmy bo tak to chyba bym oddała.
    • sueellen Re: Będę narzekać! 01.01.25, 18:57
      Mmm. Cała noc grali online na słuchawkach i palili trawę . Co za czasy, co za czasy...
      Kiedy ja byłam młoda to trzęsłam tym blokiem 😁🎊

A dzisiejsza młodzież...
      Córka mojego chlopa, lat 22. Godzina 22:00 ona w łóżku i śpi.

Dwie moje siostrzenice też totalnie nieimprezowe. Nie piją, nie palą. Książki czytają. Czy oni są normalni?

Moja najmłodsza grała w gry online z koleżankami. Starsza robiła tiramisu na sylwestra i uczyła się biologii ( chce zdawać na medycynę) od czasu do czasu rzucając randomowo jakimis informacjami których nie rozumiem.

Te dzieci dziwne jakieś są. Będą imprezować po 40 .
    • la_felicja Re: Będę narzekać! 01.01.25, 19:13
      Pamiętam takiego Sylwestra - ale ja byłam młodą singielką.
      W dodatku singielką świeżą stażem, niepewną siebie, zdołowaną pytaniami otoczenia o plany na Sylwestra. Nawet miałam zaproszenie do znajomych na imprezę, ale pod warunkiem, że znajdę sobie chłopaka na tę imprezę, bo miały być same pary. Powiedziałam im, że dzięki bardzo, ale nie skorzystam, bo chłopaka owszem znalazłam i on mnie zaprasza na wypasiony bal w moim mieście.

Innym też nakłamałam, żeby się odczepili i postanowiłam sobie posiedziec w domu. Ale żeby się zabezpieczyć od hałasów, poprzedniej nocy nie spałam prawie wcale, żeby przez cały dzień być wykończona i szybko zasnąć, a w Sylwestrowy wieczór zapodałam sobie końską dawkę Nervosolu. Nawet był smaczny. Do tego łyknęłam tabletkę rozluźniacą mięśnie, którą lekarz mi przepisal na ból szyi - i poszłam spać.

Przyśnił mi się taki potworny koszmar, że nawet na drugi dzień bałam się iść spać big_grin
      Dziś się z tego śmieję, ale wtedy to mi do śmiechu nie było...
    • szmytka1 Re: Będę narzekać! 01.01.25, 20:29
      Ja robiłam imprezę dzisz noworoczną, a moi zwyrodniali goście już poszli do domu, bo trzeba spać! A nikt z nas jutro nie ma do roboty. Co to ma być.
      • kocynder Re: Będę narzekać! 01.01.25, 20:45
        Co za upadek obyczajów!
    • mikams75 Re: Będę narzekać! 02.01.25, 07:48
      Moze sie nie udala imprezka. Zalozenia byly inne, wiec uprzedzily.
      Ale ja ostatnio slyszalam, ze 17-18-latki swietuja przy piccolo. Za moich czasow nie do pomyslenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka