Dodaj do ulubionych

Jaką macie pracę? ;)

15.05.25, 20:18
Wątek bardziej na luzie.
Macie pracę wymagającą skupienia? Odpowiedzialną? Obciążającą emocjonalnie, psychicznie? A może lajtową? Zrobicie swoje i do domu?

Moja praca wymaga skupienia i w sumie ciągłego kształcenia. Bywa obciążająca emocjonalnie.
Ale nie zamieniłabym jej na inną.
Obserwuj wątek
    • eva_evka Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:27
      Odpowiedzialną, obciążającą czasami, zgodną z zainteresowaniami, wymagającą szkoleń, dobrze płatną. Na razie AI mi nie zagraża.
    • marta.graca Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:29
      Wymagająca skupienia, odpowiedzialną, obciążająca psychicznie, ale i pełną wyzwań, w której nie można się nudzić i ciągle się człowiek rozwija.
      • grey_delphinum Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:47
        Trudna, obciążająca psychicznie, bardzo absorbujaca (moglabym pracowac bez konca, bo zawsze jestco robić), bardzo odpowiedzialna. I niezbyt dobrze platna.

Gdybym wygrała w titka lub miala naturę kury domiwej, rzuciłabym tę robotę w sekunde, momo ze jestem e niej podobno niezla.

• imponderabilia20 Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 18:16
        marta.graca napisała:

> Wymagająca skupienia, odpowiedzialną, obciążająca psychicznie, ale i pełną wyzw
        > ań, w której nie można się nudzić i ciągle się człowiek rozwija.
        >

Czyli typowa ematka 😁
    • koko8 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:49
      Przebodźcowującą, w hałasie i stresie, często całą dobę. Ze wzgledu na charakter pracy jestem coraz bardziej zmęczona. Ale wciąż są satysfakcjonujące momenty.
    • sabek81 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:51
      Typowa dla ematki, nie dodałaś jedynie, że nie podasz czym się zajmujesz bo jest was zaledwie kilkoro w kraju😂, każda praca wymaga zaangażowania, skupienia, kształcenia, odpowiedzialności. Każda.
      • nelamela Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:56
        Mam ciężką fizycznie i obciążająca psychicznie pracę.Muszę się dokształcać (właśnie zaczynam trzecią specjalizację)A jednocześnie uwielbiam to co robię i nie wyobrażam sobie robić czegoś innego.W zawodzie pracuje dwadzieścia lat i chociaż czasami mam dosyć ,to tak naprawdę niczego innego nie chcę robić.Pozdrawiam.
      • miurielamirsa Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 03:54
        Nie mam problemu z podaniem tego co robię.
        Tak, w Polsce są braki w tej kwestii, ale tak chyba jest w większości zawodów.
        Jestem lekarzem medycyny sądowej.
        Od wielu lat już.
        • pepsi.only Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 08:21
          O wow, pamiętam, że mieliśmy tu banicęzarbuzem, (ostatnio jej nie widuję) i ona była technikiem kryminalistyki. Wydaje mi się, że oba te zawody są b.mocno obciążające psychikę.
          • miurielamirsa Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 10:07
            Banica zniknęła z forum po śmierci siostry.
            Opiekuje się jej dzieciaczkami.
            Czasem mamy kontakt.
            • pepsi.only Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 11:52
              Pozdrów banicę od ematek !
              • miurielamirsa Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 15:49
                Pozdrowię
                • bazia_morska Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 17:55
                  Koniecznie!
        • trampki-w-kwiatki Re: Jaką macie pracę? ;) 17.05.25, 07:35
          O Kryste, masz taką pracę z końca mojej listy prac. Ja się boję oglądać nawet jak dziecko sobie zębem rusza, bo zaraz krew tryśnie kroplami trzema 🙄
          • miurielamirsa Re: Jaką macie pracę? ;) 17.05.25, 13:54
            Ja w korpo bym się zanudziła smile
      • awf-33 Re: Jaką macie pracę? ;) 17.05.25, 14:12
        sabek81 napisała:

> Typowa dla ematki, nie dodałaś jedynie, że nie podasz czym się zajmujesz bo jes
        > t was zaledwie kilkoro w kraju😂, każda praca wymaga zaangażowania, skupienia,
        > kształcenia, odpowiedzialności. Każda.

Nie każda w równym stopniu. Pracowałam w sklepie, na produkcji, sprzątałam mieszkania - to był skupieniowy lajt w porównaniu do tego co robię teraz. Lekkie wzniesienie w porównaniu na najwyższej góry świata.
    • olpa7 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:52
      Nie jestem w stanie odpowiedzieć
      Dla mnie praca jest wymagająca skupienia i tyle

Dla mojej koleżanki, z biurka obok co robi to samo, jest obciążająca psychicznie.

Ja robię swoje i zamykam komputer. Ona myśli o pracy po nocach.
      • eva_evka Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:57
        Też mam taką koleżankę, w tej samej branży
        Jak jej pomóc?
        • olpa7 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 21:00
          Ja w wolnym czasie przeprowadzam z nią rozmowy że ma się nie przejmować bo wszyscy mają wywalone. Nawet nasza szefowa jej to powtarza ale no cóż... Nie mamy absolutnie pracy która miałaby zbawić świat. I nawet gdybyśmy same coś zawaliły to nikt od tego nie umrze a po weekendzie wszyscy o tym zapomną
          • eva_evka Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 21:22
            Ja również prowadzę z nią taki coaching, ale chyba nie mam do tego weny smile
            • eva_evka Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 21:23
              O rany, nie weny, tylko zdolności, bo nie działa.
      • trampki-w-kwiatki Re: Jaką macie pracę? ;) 17.05.25, 07:37
        Też tak mam. Niektórzy w mojej pracy uważają, że to co robimy jest trudne i ważne. I mają mega stres. Ja uważam, że trudna i ważna jest praca na SOR, u nas nie jest ważna każda sekunda i nawet jak coś się skaszani, to wszyscy żyją.
    • alexis1121 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:52
      Easy, breezy. Pracą musi sprawiać przyjemność, inaczej nie ma sensu tego robić.
      • szarmszejk123 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 21:27
        No tak 😅
    • login.na.raz Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 20:57
      W zależności od okresu, albo jest wymagającą albo nie.
      Nie lubię jej już, ale finansowo jest ok, pracuje w pełni zdalnie, mam duzy luz jeśli chodzi o godziny pracy, więc nie szukam niczego innego. Poza tym nie jestem wąską specjalistka i raczej w moim wieku nie byłoby mi łatwo znaleźć pracę z warunkami, które by mi pasowały (kasa, godziny pracy)
    • arthwen Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 21:15
      A ja nie. Mam lekką, przyjemną i nieobciążającą psychicznie pracę (a przynajmniej od czasu jak mogę odmówić klientom, którzy nie rokują na dobrą współpracę).
      • emka_bovary Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 09:48
        arthwen napisał(a):

> A ja nie. Mam lekką, przyjemną i nieobciążającą psychicznie pracę

Ja właściwie też. Nareszcie 👍
    • pepsi.only Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 21:25
      Angażująca i wymagająca. Kreatywna.
      Trzeba być wszechstronnym, mieć wiedzę i umiejętności z kilku dziedzin, trzeba być kreatywnym, bo to bardzo pomaga (choć ktoś kto jest odtwórczy tez poradzi sobie). Przydaje się otwartość i wygadanie. Nigdy nie ma tak, że zrobię swoje i do domu, bo praca i moje życie rodzinne, domowe mocno zazębiają się.

Krótko mówiąc- nie ma nudy!
    • szarmszejk123 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 21:28
      Lekką i przyjemną. Często nudną, czasem upierdliwą, ale i tak ją lubię.
    • engine8t Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 21:55
      Fatalna.
      Nikt mnie nie docenia, ciagle tylko musz poprawiac to co zrobilem,. musz byc gotow pracowac kiedy Boss uwaz i mam na to minute czasu - jka siebi ezjawie to nie jem tego dnia.
    • alina460 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 22:06
      Stresującą, obciążającą psychicznie, wymagającą i niedocenianą społecznie i finansowo. Jednym słowem: kicha.
      • hosta_73 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 22:38
        Nauczycielka?
    • simply_z Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 22:42
      Jedną fajną drugą męczącą.
    • eliszka25 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 22:55
      Pracę mam dość hmmm nietypową, wymagającą precyzji i zamiłowania do precyzyjnej dłubaniny. Ponieważ bardzo taką dłubaninę lubię i wcześniej była moim hobby, to pracę tym bardziej lubię, bo mi za to płacą 😄
    • bi_scotti Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 23:18
      Jaka? Hmmm ... na tyle cool & lubiana, ze nawet nie mysle o emeryturze. No i w sumie calkiem przyzwoicie oplacana, co jest dodatkowym plusem of course, podobnie jak wypracowane & juz od lat "nalezne" rozne inne valuable benefits smile Sure, w pracy musze sie napracowac no bo w sumie o to chodzi big_grin Ale ja lubie pracowac wiec everything is OK. Mam nadzieje, ze wciaz jeszcze dobrych kilka lat bede w tej pracy wanted & needed. Cheers.
    • klaramara33 Re: Jaką macie pracę? ;) 15.05.25, 23:28
      Teraz w takim projekcie jestem, że mam nadzieję, że szybko się skończy. Dziś się wkurzyłam w pracy, powiedziałam co myślę ale to niewiele zmieni bo zbyt wiele błędów poelniono zanim dołączyłam i nie da się odkręcić a czas bardzo goni. Plusy są bo zdalna i takie tam dobre warunki.
      • trina45 Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 01:17
        praca ciezka fizycznie i obciazajaca psychicznie , nebezpieczna, ale daje duza satysfakcje , ciekawa.
    • kaki11 Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 01:54
      Ogólnie to raczej przyjemną smile Czasem wymagającą skupienia a czasem nie, bo obowiązki mam zróżnicowane, i część dość luźną, lub prawie automatyczną, a część faktycznie wymaga sporo uwagi. W jakimś tam zakresie odpowiedzialną, ale no nie oszukuję się, że to operacja na otwartym sercu- jak się pomylę, to ani nikt nie umrze, ani firmy mi nie zamkną bo stracimy miliony. Nie jest obciążająca psychicznie, i tak, jak ją kończę to idę do domu/zamykam laptop a nie jestem ciągle głową w pracy. I tak, muszę się dokształcać.
    • mama_duzych_dzieci Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 06:43
      Praca moja jest odpowiedzialna, czasami obciążająca psychicznie ( kontrole, audyty) ale dająca bardzo dużo satysfakcji. Lubię przychodzić do pracy, z zarobków jestem zadowolona, szkolę się kiedy uznam za stosowne, zespół ludzi czasami jest wkurzający ale i tak ich lubię. Jestem doceniana, chwalona, czuję się potrzebna.
    • nellamari Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 07:17
      Lekką, łatwą, bo na pewno poniżej moich kompetencji, ale wygodną - to akurat było dla mnie najważniejsze w tym okresie życia - żeby mieć prace i kasę, ale się za bardzo nie spocić.

Za to finansowo nieodpłatna praca matki wielodzietnej to orka na ugorze, ale i najlepszy fitness (intelektualny i fizyczny).
    • anajustina Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 08:22
      Łatwą, prosta, przyjemną i kiepsko płatną. Pasuje?
      • pani.asma Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 08:54
        przeciez pracujesz w urzedzie miasta czy tam ministerstwie
        • alpepe Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 10:51
          Asma, cóż za pamięć big_grin
    • nangaparbat3 Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 08:28
      Mam pracę chwilami dramatycznie obciążająca emocjonalnie, wymagająca refleksu, nieustającej autorefleksji i siły spokoju nade wszystko. Ale ja lubię i dlatego jest lajtowa.
    • palacinka2020 Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 08:35
      Lekka, przyjemna. Tak, wymaga skupienia ale nie wymaga zadnych szkolen czy doksztalcania sie poza standardowe szkolenia oferowane przez pracodawce. W dodatku dobrze platna.
    • ruscello Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 08:37
      Fajną, wymagającą kreatywności, ale też skupienia i rzetelności, nieraz stresującą i po godzinach. Co dla mnie ważne jest przydatna społecznie, regularnie udaje się nam zorganizować fajne akcje charytatywne.
    • poszetka Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 08:51
      Ja mam zwykła w korpo. Zarządzam wybranymi kategoriami zakupowymi. Nie polecam nikomu. Dostawcy się opóźniają, produkcja przyspiesza, dużo zmian i stresu. Trzyma mnie HO + dobra pensja + brak perspektyw w moim mieście.
      • simply_z Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 09:43
        Tak zakupy to syf, potwierdzam.
        • poszetka Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 09:55
          Ostatnie ogniwo w firmie i wszystkiemu winne. Gdyby jeszcze szef umiał nas docenić dobrym słowem, to byłoby łatwiej, ale dla niego wszystko może być szybciej, lepiej i taniej. Niestety nie mam dokąd pójść, a do własnej firmy się nie nadaję ( i nie mam pomysłu ) smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka