20.07.25, 03:45
Czesc dziewczyny. Potrzebuje porady w delikatnym temacie. Mam kuzynke, jest przed czterdziestka. Mieszka w Warszawie, jest lekarzem, ale jest sama. Jakis czas temu rozpadl sie jej zwiazek. Dziewczyna zadbana, atrakcyjna, nieglupia. Ale do rzeczy. Do mnie do pracy przychodzi sluzbowo bardzo fajny facet troche po czterdziestce, bardzo kontaktowy, rozmawial, ze mna bardzo dlugo na rozne tematy. Jest bardzo dobrze wyksztalcony, pracuje w instytucjach naukowych i on niedlugo przeprowadza sie do Warszawy. Na 99% jest wolny. Jak do niego zagadac, zeby spotkal sie z moja kuzynka w Warszawie? Nie moge wymyslec sensownego powodu, dla ktorego mieliby sie spotkac. Nie znam go na tyle, zeby powiedziec wprost, ze mam fajna, wolna dziewczyne w Warszawie. Moze ematka wymysli ciekawy powod?
Obserwuj wątek
    • turbinkamalinka Re: Randka? 20.07.25, 04:39
      Jakby mnie jakaś obca kobieta którą znam tylko służbowo, próbowała swatać ze swoją siostrą... to poprosiłabym o rozmowę z jej przełożonym.
      • trzecia.strona111 Re: Randka? 20.07.25, 05:50
        Ale ja mam swoj biznes. Nie mam przelozonego. Pan tak sie rozgadal opowiadajac bardzo ciekawe historie ze swojego zycia, ze musialam mu przerwac i powiedziec, ze inni kliencji czekaja.
        • alpepe Re: Randka? 20.07.25, 07:38
          Gdyby ten pan był taki fajny, byłby już w związku.
          • ewka.n Re: Randka? 20.07.25, 07:55
            Gdyby ta kuzynka była taka fajna, byłaby już w związku.
          • ophelia78 Re: Randka? 20.07.25, 11:48
            Jprd ...
            Nie słyszałaś nigdy o fajnych ludziach którzy z roznych powodów jednak nie są w związku? Czy z automatu jak ktoś nie jesy w związku to juz nie jest fajny?
        • galaxyhitchhiker Re: Randka? 20.07.25, 12:43
          >Pan tak sie rozgadal opowiadajac bardzo ciekawe historie ze swojego zycia, ze musialam mu przerwac i powiedziec, ze inni kliencji czekaja.

I chcesz takiego gadułę-mitomana bez wyczucia sytuacji naraić kuzynce? Co ci ta biedna dziewczyna zrobiła?

(pomijam, że po jednej nutce...)
    • tanebo0001 Re: Randka? 20.07.25, 06:06
      Zrób imprezę. Zaproś ją i jego. I parę innych osób. Już sparowanych. Najlepiej z partnerkami.
    • rb_111222333 Re: Randka? 20.07.25, 07:25
      A kuzynce możesz powiedzieć, że znasz fajnego, wolnego faceta? Pomysł z imprezą też niegłupi.
    • alpepe Re: Randka? 20.07.25, 07:37
      Wiesz od kuzynki, że jest sama i czuje się samotna i szuka? Bo może warunki brzegowe są inne niż sądzisz?
    • wybitniemondry Re: Randka? 20.07.25, 07:45
      trzecia.strona111 napisała:

> Czesc dziewczyny. Potrzebuje porady w delikatnym temacie. Mam kuzynke, jest prz
      > ed czterdziestka. Mieszka w Warszawie, jest lekarzem

Jest lekarką!!!
      Albo lekarzyną.
      • feldmarszalek.duda Re: Randka? 20.07.25, 12:36
        Tu byś się zdziwił - nasz paternalistyczny kraj wydaje kobietom dyplomy z napisem "lekarz". Kobieta otrzymuje "prawo wykonywania zawodu lekarza". Natomiast mężczyzna bynajmniej nie otrzymuje prawa wykonywania zawodu pielęgniarki czy położnej - choć tak byłoby sprawiedliwie. O nie, męskość jest odpowiednio uhonorowana nazewniczo, przecież mężczyznom to by uwłaczało, gdyby było inaczej.
      • trzecia.strona111 Re: Randka? 20.07.25, 16:57
        Wybitne madry albo wybitnie glupi. Pochwal sie co ty osiagnoles w zyciu. Np wyksztalceniem itp.
    • rita83rita Re: Randka? 20.07.25, 07:58
      Nie wtrącałabym się. Przecież facet może być gejem.
    • 1matka-polka Re: Randka? 20.07.25, 08:47
      trzecia.strona111 napisała:

> Dziewczyna zadbana, atrakcyjna, nieglupia.

To zuplełnie bez znaczenia, jeśli pani jest słaba w nawiązywaniu i utrzymywaniu relacji. Ale to można leczyć, na psychoterapii.
      • iwles Re: Randka? 20.07.25, 09:02

Jeśli komuś rozpadł się związek, to znaczy, że kobieta jest słaba w nawiązywaniu i utrzymywaniu relacji?
        Aha. Jak zwykle wina kobiety.
        • 1matka-polka Re: Randka? 20.07.25, 11:21
          Nie, tak samo by było, gdyby ta kobieta była mężczyzną.
          • iwles Re: Randka? 20.07.25, 11:37

Tutaj ewidentnie oskarżasz kobietę.
            • 1matka-polka Re: Randka? 20.07.25, 17:42
              iwles napisała:

>
              > Tutaj ewidentnie oskarżasz kobietę.
              >

Bo akurat o kobiecie watek. 😆
    • migafka357 Re: Randka? 20.07.25, 09:01
      Jeśli pan ma taki zawód, że kuzynka może skorzystać z jego porady albo uslug, to niech skorzysta.
      • trzecia.strona111 Re: Randka? 20.07.25, 17:01
        Pan pracowal naukowo w Brazylii, Hiszpanii, w Szwecji. I chyba w Japonii. Widzialam dokumenty na ten temat.
    • iwles Re: Randka? 20.07.25, 09:03

Wypytaj pana, czy nie ma schorzenia, z którym mógłby się udać po poradę do twojej kuzynki 🤪
    • ga-ti Re: Randka? 20.07.25, 12:16
      Jedzie pan do Warszawy? Naprawdę? Jak wspaniałe się składa! Mam w Warszawie kuzynkę, cudowna kobieta, lakarka, ładna, zadbana, ech, nieistotne, mam dla niej do przekazania (wymyśl co), przecież pan mógłby to jej podwieźć! Och, niesamowite! Spada mi pan z nieba! Możecie się spotkać w jafejce na Bankowym. Cudownie! Zaraz zadzwonię do kuzynki, a Panu dam jej numer. Z góry bardzo dziękuję!!!

Z entuzjazmem, uśmiechem i szybko panem zakręć, żeby nie mógł dojść do słowa.
      • ga-ti Re: Randka? 20.07.25, 12:18
        Kafejce, tylko to strzał, sprawdź najpierw i ustal realne miejsce.

• simply_z Re: Randka? 20.07.25, 19:11
        Bosh, jak jakas ciotka 70 plus...
      • mama-ola Re: Randka? 24.07.25, 07:25
        > przecież pan mógłby to jej podwieźć! Och,
        > niesamowite! Spada mi pan z nieba!

Kiedy zlikwidowali paczkomaty?
    • zapomnialosiehehe1 Re: Randka? 20.07.25, 12:59
      Fajny, inteligentny, zaradny singiel po 40 celuje raczej w dużo młodsze kobiety.
      40letnia lekarka to nie będzie dla niego smakowity kąsek. On pewnie szuka dziewczyny, najlepiej przed 30, z którą docelowo założy rodzinę. Dużo czasu i energii poświęcił na rozwój i zbieranie kapitału, teraz czas to wykorzystać
      • marta.graca Re: Randka? 20.07.25, 15:50
        A czemu z ustawioną lekarką nie może zakładać rodziny?
        • abria Re: Randka? 20.07.25, 16:02
          ale po co mu stara, jak teraz leca na niego mlode
          • simply_z Re: Randka? 20.07.25, 19:12
            A ty wiesz, ze na niego leca...
          • marta.graca Re: Randka? 20.07.25, 19:13
            W jego wieku, nie stara.
      • gru.u Re: Randka? 20.07.25, 16:23
        Celuje w tego, w kogo chce. I nie każdy chce mieć dzieci
    • abria Re: Randka? 20.07.25, 16:01
      gdyby im wprowadzić bykowe i łaniowe to sami by cię błagali, żebyś ich z kimś poznała

a tak nie ma szans na swatanie
    • misiamama Re: Randka? 23.07.25, 21:41
      a co powiesz kuzynce, jak już wymyślisz ten powód? bo jeśli ją też chcesz wkręcać, to robi się skomplikowane, a jeśli ona ma wiedzieć, to niech ci sama pomoże coś wymyślić, skor taka niegłupia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka