pepsi.only Re: Wątek na. 13.11.25, 18:49 Dziś bardzo pracowity dzień. Zaraz mam ostatnie spotkanko, potem wejde na moment do marketu, i moge wrócić do domku... A w pracy odwiedził nas dziś kotek. Początkowo nieufny, z miną srogą, nagle wielki pieszczoch. Po serii głasków poszedł w swoją stronę. Co było jeszcze dziwniejsze, niż to, że zjawił się znikąd... Na obiad resztki z lodowki- zupa dyniowa, kurczak pieczony, brokuł. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na. 13.11.25, 19:25 O prosze, jaka zmiana wyrazu pyszczka 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wątek na. 13.11.25, 20:40 szarmszejk123 napisał(a): > Nie mam żadnych ciekawych zdjęć Ja też nie, czekam właśnie na lekarza u moich gruźlików. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Wątek na. 14.11.25, 19:13 W sumie nie pomogę. Kilka znajomych z pracy zostawiło sobie siwe włosy, krótko po 40. Maja piękne lokowane włosy, świetnie przycięte. W tych siwych włosach wyglądają na starsze o 20 lat wiem, na pewno mają to w pompie, ale fakt jest że jak jedna się pofarbowała to wygląda na dużo młodsza. Jedna z tych pięknych polityczek (mucha?) wyglądała wspaniale o w farbowanych i w siwych- tyle że siwe jej dodały wiele lat. Ostatnio widzę modę u młodych siwiejących- zostawianie siwych i lekkie farbowanie/ tonowanie na różowo 😳 Sama mam coraz więcej siwych, na szczęście jestem blondynką, więc się kamuflują, ale ja je widzę Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wątek na. 15.11.25, 10:46 Rozwiązałam problem z farbowaniem jasnymi tonerami, ale ja od dziecka marzyłam o włosach blond (a dekoloryzacja robiła mi z nich spalone siano). Co do jesieni, to zimna nie mam, ale wichura łeb urywa. I popaduje. Niemniej nie narzekam, wszystko lepsze od 40stopniowych upałów! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na. 15.11.25, 17:14 Zmokliśmy dziś jak kury, ale dziecię zadowolone :p Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na. 15.11.25, 18:38 Wątek na sobotni wieczór, cóż wam powiem, postanowiłam przejść na islam Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wątek na. 15.11.25, 19:31 Przez chwilę zastanawiałam się co pies na głowie ma wspólnego z islamem... Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na. 16.11.25, 10:58 Jak możesz zasłaniać piesu słońce - ty podły brutalu! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na. 16.11.25, 11:19 Już nie zasłaniam. Wróciłam dziś rano i zobaczywszy pogodę mialam ochotę na Balicach zawinąć sie do najbliższe samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wątek na. 16.11.25, 12:20 Prawda? Aż trudno uwierzyć, że gdzieś na świecie świeci słońce i jest bezchmurne niebo 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na. 16.11.25, 12:38 U nas też: wczoraj ładnie, słoneczko, mimo, że chłodno, ale bardzo przyjemnie. A dziś -3 st C, niebo zasnute szaroburo, mży albo pada otwarcie cały czas, a na dodatek wieje jak na Uralu. Obraziłam się i najchętniej bym zapadła w sen zimowy. I wstała tak w okolicach kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wątek na. 15.11.25, 20:53 Właśnie ze 2,5 tys zaoszczędziłam 🤩 wspaniale! Zamiast kupować nową kanapę, to zrobiłam z mężem przemeblowanie. Jednak nowej kanapy nie chcę. I zamiast kupować nowy stolik kawowy do biura, to będziemy odrestaurowywać stary stolik vintage. W sklepie- sobota, tłok, i nic mnie nie powaliło na kolana. Ha, nawet nie wiedziałam, co ja do końca chcę, czy chcę stolik kawowy, czy bardziej regał, ale taki niski, a może jakiś kredens... W drodze powrotnej mąż przypomniał, że a może by tak... ... w pomieszczeniu gospodarczym, że tak nazwę tę graciarnię, od dawna stoi stoliczek ze śmietnika przytargany, (miałam go robić, och, ze 4 lata temu, ale jakoś zapomniałam) więc przed chwilą odgruzowałam stolik, przytaszczyłam do mieszkania, przymierzyłam- no idealnie komponuje się! Jutro po wykładach papier ścierny w dłonie, i biorę się za mebelek, nie byle jaki, bo Koronowo 640B, czyli stary, zacny PRL. A że jeden już taki mam, w innym pokoju, i bardzo podoba mi się, to po prostu bardzo się cieszę. Będzie spójnie, w stylu jaki lubię szczególnie, i za darmo )) ) Na obiad mieliśmy bitki, kaszę gryczaną i ogórki kiszone. Popijam teraz herbatę zimową, i jestem szczęśliwa i zadowolona 🥰 (zaparzyłam dzban herbaty, wkroiłam imbir, pół pomarańczy, laseczkę cynamonu, i miód do smaku- pychota!) Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wątek na. 15.11.25, 20:55 Z włosami nie pomogę, od prawie 20 lat nie farbuję. Moje pojedyncze siwe włosy są bardzo fajne, pojawiły się, gdy miałam 28lat, i są ze mną, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wątek na. 16.11.25, 10:19 Jesień, betonowo, leczę zatoki. W domu na stanie dwie dziewczynki, które kategorycznie zarzadały "krysmasowego klimatu", więc chata tonie w kawałkach papieru 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wątek na. 16.11.25, 11:31 Dziękuję niestety nie obyło się bez poparzonych paluszków 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Wątek na. 16.11.25, 13:08 Powtórzę się. Jedyny plus pandemii. Gdyby nie COVID, dalej bym się bujała z farbowaniem. Od 5 lat spokój. Siwe sa, ale jakos tak powiedzmy sie wtapiają w tło. Czasem machnę niebieskim szamponem albo tonerem z only bio. A tak, to dwa razy w roku podcięcie końcówek. Ostatnio sprawdzałam ile zapłaciłabym u mojego za farbowanie i wyszło mi koło tysiaka. Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wątek na. 16.11.25, 18:23 Ja tam nie widzę siwych. Widzę fajny, naturalny kolor włosów. Odpowiedz Link Zgłoś