inez21 Re: Czytelniczo-swiątecznie 27.12.25, 18:17 Ja moge pochwalic się tym co sama sobie zakupiłam Cesarzowa Piotra Lis z martwego lasu Piękność z lodu. Kobiety Romanowów A z ostatnio przeczytanych miło zaskoczył mnie i piekna była Kos kos jeżyna. Polecam jak ktoś jeszcze nie czytał. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czytelniczo-swiątecznie 27.12.25, 18:23 "Kos, kos, jeżyna" - świetne, czytałam. No iż Cesarzowej, jak sądzę, będzie Pani zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Czytelniczo-swiątecznie 27.12.25, 23:13 Myślę że pani bedzie zadowolona 🤣🤣 bo czytałam duzo dobrych opinii a po za tym jest to autorka ktora napisała całkiem niezłe Silva rerum 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Czytelniczo-swiątecznie 28.12.25, 14:23 Czytam poleconą tu Zrzutkę Haywardów. Ależ tam wszyscy są odpychający nieźle napisane choć trudno się czyta taką formę. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Czytelniczo-swiątecznie 29.12.25, 02:09 Mój mąż dostał tę nową Cherezińską. On bardzo lubi. Ja 5 książek japońskich, 1 wietnamską, i 1 z dziedziny literatury faktu ("Blokowiska Lublina") Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Czytelniczo-swiątecznie 29.12.25, 02:25 Wszystko dla N - Kanae Minato Zamek po drugiej stronie lustra - Mizuki Tsujimury Dziwne obrazki - Uketsu Czwarta epoka - Kobo Abe Dwadzieścioro czworo oczu - Sakae Tsuboi i wietnamska: Ru - Kim Thuy Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Czytelniczo-swiątecznie 29.12.25, 13:56 Z polecenia pani bibliotekarki zaczęłam serię "Góra kłopotów" Misiek i jego Szwagier zawładnęli moją uwagą w święta Pan Marek Stelar nie udawał, że napisał ambitną literaturę. Ja z koleji nie udawałam, że takiej poszukiwałam. Odmóżdżacz z Bożym Narodzeniem w tle. Przebrnęłam przez dwa tomy (drugi lepszy). Kolejne dwa tomy w następne Święta. Odpowiedz Link Zgłoś