Dodaj do ulubionych

Projekt Hail Mary

30.03.26, 08:27
Kto był i widział? Jak wrażenia? Ja poszłam wczoraj i szczerze mówiąc dawno nie widziałam tak przyjemnego filmu. Jestem pod wielkim wrażeniem.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:29
      To samo mi wczoraj opowiadał kolega, tylko bardziej intensywnie.
      • chromatic Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:34
        Nie chciałam być zbyt wylewna bo mnie emamy zabija słowem.
        Wiem że jest mnóstwo wielkich dzieł kinematografii ale ten film jest wspaniały. Wszystko w nim było świetne big_grin nie potrafię znaleźć żadnego słabego punktu.
    • elisabeth.nakatami Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:34
      Bardzo przyjemnie sie go oglądało, aczkolwiek po zapowiedziach spodziewałam się jednak czegoś poważniejszego🙂.
    • hanusinamama Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:46
      BYłam. Zachwycona.
      Szłam obawiając się, ze spartaczą (moim zdaniem Marsjanin wyszedł tak sobie), nie byłam przekonana do aktora.
      I mocno się zdziwiłam.
      Pierwszy raz od bardzo dawna...idę drugi raz na ten sam film smile
      BYłyśmy z młodą w dniu premiery (młodej bardzo się spodobała ksiązka i czekała na film). W tym tygodniu idziemy drugi raz
      • chromatic Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:50
        Haha
        Tez się zastanawiam czy nie iść drugi raz.
        Najśmieszniejsze, że nie wiedziałam nic o tym filmie, nie czytałam wcześniej książki, nie widziałam trailera. Jedyne co wiedziałam, to że jest dobrze oceniany.
        • hanusinamama Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:53
          My czekałyśmy. Ksiązkę czytałam ja , mąz i starsza córka.
          Młodsza w takim wieku ze mogłaby obejrzeć...ale w sumie moze lepiej jak najpierw przeczyta
          • aguha Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 12:12
            Nie czytałam książki (niestety), Ryan Gosling nie należy do moich ulubionych aktorów, ale dzięki waszej zachęcie kupiłam bilety na dzisiaj. 😁
            • kurt.wallander Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 20:33
              Ja Goslinga nie lubię, kiedy gra amantów (bo ciężko mi uwierzyć, że jest przystojny wink), ale tu sie sprawdził.

Film podobał mi się, ale ksiązka bardziej. W filmie jednak pewne sprawy, że tak powiem techniczne, są zbyt uproszczone przez co zatraca się wiarygodność.

Ale polecam obejrzeć mimo to.
              • aguha Re: Projekt Hail Mary 31.03.26, 07:41
                Film jest faktycznie, to chyba najbardziej odpowiednie słowo, uroczy. Z przyjemnością obejrzałam, a ponad dwie godziny minęły, nawet nie wiem kiedy.
    • jakis.login Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:47
      Uroczy, mimo fabuły składającej się z klisz.
      • bananananas Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 09:44
        jakis.login napisała:

> Uroczy,
        No właśnie to słowo mi się w mózgu uformułowało w czasie seansu. Chyba żadnego innego filmu bym tak nie określiła.
      • asiairma Re: Projekt Hail Mary 31.03.26, 22:19
        jakis.login napisała:

> Uroczy, mimo fabuły składającej się z klisz.

Racja.
        Użyli chyba wszystkich gatunków muzyczny i nawet Archway Islands miały swoje kilka sekund.
        Podobał mi się.
    • lauren6 Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 09:54
      Zrobił na mnie średnie wrażenie. Niepotrzebnie nastawiłam się na film science fiction, a dostałam kino familijne w kosmosie. Taki lekki i przyjemny filmik do obejrzenia z małolatami.
      • jennifer1 Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 14:19
        Ja też nastawiłam się na "bardziej" sf ale mimo wszystko przyjemnie się oglądało.
        • hanusinamama Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 18:07
          Bo jest na podstawie książki hard science... Andy Weir tak pisze. Ksiązka jest naćkana hard science, to wyróżnia jego książki.
    • swiecaca Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 10:54
      przyjemny tzn podnoszący na duchu? mnie przygnębiają filmy o kosmosie więc nie rozważałam tego ale może się zastanowię
      • chromatic Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 11:34
        Tak, podnoszący na duchu też. To jest zdecydowanie inny film o kosmosie niż wszystkie.
        • grey_delphinum Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 14:25
          Wybietsm sie
    • wicehrabia_julian Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 19:48
      Skusiłem się, bo lubię kosmiczne filmy, niestety to nie poziom Interestellar czy Marsjanina, ot przyjemna bajęda, raczej kino familijne
    • mayaalex Re: Projekt Hail Mary 31.03.26, 02:34
      Tak, bardzo fajny.
    • tanebo0001 Re: Projekt Hail Mary 31.03.26, 22:33
      Jestem totalnie zawiedziony. Gdzie sci fi stawiające poważne pytania? Gdzie Philip Dick pytający czym jest człowieczeństwo? Gdzie Lem kwestionujący możliwość poznania innego życia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka