Dodaj do ulubionych

Zapach szukam :)

18.07.26, 20:20
Weszłam dziś do sephory i …wielka doopa
Szukam nowego zapachu -czegoś nieoczywistego ( nie kwiatowe, nie korzenne )
Ostatnio w pracy przyszła klientka -pachniała nie wiem czym ale to było cudne ! Żałuję do dziś , że nie zapytałam co to 😩
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Zapach szukam :) 18.07.26, 20:22
      Hermesy sobie powąchaj. Ogródki (zwłaszcza nilowy) i zieloną pomarańczę, i rabarbar.
      • mysiulek08 Re: Zapach szukam :) 18.07.26, 22:42
        hermesy sie zawsze obronia i jeszcze penhaligon's, nie wiem co jest w tych zapach ale jak na razie zaden nie powoduje mi migreny smile
    • koko8 Re: Zapach szukam :) 18.07.26, 20:35
      Jeśli nieoczywiste, to może jakieś z Molecule?
      • taje Re: Zapach szukam :) 19.07.26, 14:30
        Molecule 01! Mój ulubiony.
    • pursuedbyabear Re: Zapach szukam :) 18.07.26, 20:46
      Etat Libre d'Orange wypuścił ostatnio genialny zapach, Let's Pretend.
    • ga-ti Re: Zapach szukam :) 18.07.26, 22:35
      Nie znam się, ale co jakiś czas czuję ten zapach, podejrzewam więc, że modny jakiś, jak smród gnijącej ziemi, czy jakiś wilgotnych grzybów, to coś mnie dusi, nie mogę tego "zapachu" znieść. A czuję raz mocniejszy, raz słabszy z jakąś domieszką. Fuj. Gorszy niż "perfumy" mojej świętej pamięci teściowej🤢
      • koko8 Re: Zapach szukam :) 19.07.26, 09:46
        żywica oud
        • kropkaa Re: Zapach szukam :) 19.07.26, 10:16
          Mam wrażenie, że nastąpiło odrodzenie tej nuty. Faktycznie, często ostatnio znajduję w perfumach. Podobnie z figą. Też jakiś renesans przeżywa.
          • koko8 Re: Zapach szukam :) 19.07.26, 10:41
            kropkaa napisała:

> Mam wrażenie, że nastąpiło odrodzenie tej nuty. Faktycznie, często ostatnio zna
            > jduję w perfumach.

Ja z kolei mam wrażenie, że dzięki bogu zanika. 20 lat temu TF rozbuchał agar w mainstreamowych perfumach, ale chyba nie jest juz tak dominującym trendem . Przynajmniej niszowe marki powoli odchodzą od oudowych zapachów.
            A co do figi - polecam Hydra Figue MH. Rześkie i słone.
    • mava12 Re: Zapach szukam :) 18.07.26, 22:40
      ja tego lata używam Power Of You - prezent jak zwykle bo mąż często mi takie prezenty robi.
      Taki typowo letni zapach. I nieoczywisty
      "- Najważniejsze nuty zapachowe: Kwaskowato-egzotyczny akord marakui i owoców pasji
      - Główne nuty zapachowe: Przezroczysty akord frangipani
      - Nuty bazowe: Zmysłowa, ciepła wanilia absolutna z Madagaskaru"
      Ale on powinien być w sephorze więc pewnie nie podobał ci się.
    • kropkacom Re: Zapach szukam :) 18.07.26, 22:44
      PHLUR Father Figure to mój ostatni nabytek. Jest figa, lilia wodna i liść czarnej porzeczki. Potem między innymi irys oraz piżmo. Eleganckie, nie nachalne. Chociaż z twojego opisu wynika, że nie tego szukasz. tongue_out
    • mysiulek08 Re: Zapach szukam :) 18.07.26, 22:44
      jak chcesz co malo oczywistego to spojrz na zapachy Penhaligon's, zacznij od probek i nie odrzucaj meskich zapachow pd nich
      www.galilu.pl/menu-marka/penhaligon-s
      • mysiulek08 Re: Zapach szukam :) 18.07.26, 22:45
        * od nich
    • kropkaa Re: Zapach szukam :) 19.07.26, 09:34
      Ostatnio w Sephorze sprawdzam różne Givenchy z linii privee (czy jak tam ichniejsza nisza się zwie) i albo mają trwałość wody (piękna kompozycja z piwonią i różą, ale do domu ledwie dojdę, a już nic nie czuć), albo skład, że nawet na skórę nie psikam, bo tak śmierdzi.
      Z nowości już dawno nic mi nie podeszło, wracam do znanych, wypróbowanych staroci.
    • andace Re: Zapach szukam :) 19.07.26, 13:01
      Moje odkrycie tego roku to DRUNK LOVERS www.galilu.pl/drunk-lovers-woda-perfumowana?type=58072&size=100+ml

A od jakiegoś czasu mam obsesje na punkcie Essential Parfumes Bois Imperial najbardziej nieoczywisty zapach jak mi się podoba. Co ciekawe mimo że to zapach unisex, to na moim mężu jest dla mnie nie do zniesienia, a na sobie uwielbiam. Polecam też tą markę, ma sporo ciekawych nieoczywistych zapachów.
      www.galilu.pl/bois-imperial-woda-perfumowana?type=4020&size=100+ml

Nie lubię oud, nuta zapachowa zupełnie nie dla mnie, polecany tutaj Hermes w większości wywołuje u mnie głowy, wszystkie które testowałam są bardzo drażniące.

Ale ja ogólnie mam bardzo wrażliwy nos, przez jakiś czas niczego nie używałam, np kremy do twarzy muszą być bezzapachowe bo mi przeszkadza, dopiero Bois Imperial zmienił moje nastawienie do perfum.
      • lewababa Re: Zapach szukam :) 19.07.26, 14:08
        Dziękuję -spisze sobie i będę wąchać 😁 choć na jedną wizytę wydaje mi się , że max 3 zapachy przyjmę -potem już wszystko się zlewa
    • husky_cat Re: Zapach szukam :) 19.07.26, 14:10
      Aqua Allegoria Coconut Guerlain i Lost Cherry Tom Ford

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka