Dodaj do ulubionych

Drugie dziecko

11.08.26, 08:48
Czy to może być prawda, że pojawienie się drugiego dziecka źle wpływa na związek?
Czy rzeczywiście dużo związków zalicza kryzys po urodzeniu kolejnego dziecka?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Drugie dziecko 11.08.26, 09:12
      Pojawienie się każdego dziecka może wywołać kryzys. Reguły nie ma. To za każdym razem chaos i kobieta na osłabionej pozycji negocjacyjnej. Dziecko raczej jest papierkiem lakmusowym pokazującym, co się dzieje w związku.
    • raczek47 Re: Drugie dziecko 11.08.26, 09:22
      Znam małżeństwo, któremu drugie dziecko scementowało związek. Zdecydowali się na nie,gdy jedynak miał 15 lat a ich małżeństwo zaczęło się baaardzo rozluzniać. Drugie dziecko z powrotem ich zblizylo, mają aktualnie po 60 lat i kwitną, można im zazdrościć. To drugie dziecko właśnie zdało maturę i dostało się na studia.
    • inkamovinka Re: Drugie dziecko 11.08.26, 09:26
      tak

xd
    • szmytka1 Re: Drugie dziecko 11.08.26, 15:18
      Nie wiem, moj związek po urodzeniu 2 dziecka, które na początku okazało się okazem bezproblemowym, tryb je-pi-s.a-je-spi-itd przeszedł umocnienie. No ale to drugie dziecko to było w 10 lat od ślubu, w kilkanaście lat od początku związku, u starychow przed 40, więc kryzysy z grubsza chyba za nami. Teraz przewiduje kryzys za 10 lat, jak zostaniemy sami na chacie i z nim jie wytrzymam, co się zbiegnie mniej więcej z emerytura męża. No będę na pewno nim wykonczona.
      • szmytka1 Re: Drugie dziecko 11.08.26, 15:21
        Ale... mój mąż jest z typów kapiących, przewijających, zajmujących się żona w połogu. Za każdym razem miał urlop, wykorzystywał na maxa co tam prawo przewidziało, wszelkie tacierzynsko opiekuńcze i naprawdę się mną zajmował. W ciąży mnie myl, jak ledwo chodziłam i full serwis. Zawsze się w domu chorymi zajmuje, tu złego słowa o nim nie mogę powiedzieć
    • memphis90 Re: Drugie dziecko 11.08.26, 15:38
      Nie, dopiero piąte tak działa.
    • m_incubo Re: Drugie dziecko 11.08.26, 15:58
      Chyba częściej źle wpływa pierwsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka