wana 11.03.05, 14:14 Szanowne eMamy, czy spotkałyście się z testami psychologicznymi Ravena dla dorosłych? Co to jest? I czy można dostać w necie? Jak tak, to pomóżcie zdobyć )) Pozdrawiam dziękując za odpowiedź wana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina_p Re: Testy psychologiczne 11.03.05, 15:09 z tego, co wiem, nie są one dostępne dla osób "postronnych", do uzytku samemu w domu a jedynie przy badaniu przez psychologa lub dla studentów psychologii. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Testy psychologiczne 11.03.05, 15:23 Ufff... w wyniku pilnej konieczności muszę taki test zobaczć.... A są przynajmniej jakieś podobne? Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Testy psychologiczne 11.03.05, 15:26 A jakaż to pilna konieczność? Możesz spróbować pojechać do jakiejś biblioteki dla studentów i popytać, może ktoś Ci da do czytelni.A czy są w inetrnecie - nie mam pojęcia. Nawet niezbyt dokładnie pamiętaml jak toto wygląda. Możesz opisać? Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Testy psychologiczne 11.03.05, 15:57 Dzięki serdeczne za pomoc, pójdę tym tropem. A co do konieczności... może kiedyś się przyznam )) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Testy psychologiczne 11.03.05, 15:28 wpisz w google "test ravena", sa opisy ale nie ma zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Testy psychologiczne 11.03.05, 20:43 wana, mam nadzieję, że nie znajdziesz tych testów, bo gdyby wszyscy znali testy psychologiczne to psychologowie nie mieliby czym badać... W bibliotece też Ci ich raczej nie dadzą. Może nakłonisz jakiegoś studenta psychologii, ale info dla niego - to nieetyczne, niezgodne z kodeksem zawodowym... Może choc trochę Cie odwiodłam? Odpowiedz Link Zgłoś
grenta Re: Testy psychologiczne 11.03.05, 23:15 Testy psychologiczne można zakupić jedynie w pracowni testów psychologicznych za okazaniem dyplomu ukończenia stidiów (oczywiście psychologicznych). Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Testy psychologiczne 14.03.05, 08:18 Odwiodłaś, ale i paradoksalnie... uspokoiłaś )) Dzięki serdeczne Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Testy psychologiczne 14.03.05, 12:05 bardzo się cieszę Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mmaja1 Re: Testy psychologiczne 14.03.05, 20:53 test Ravena to sa obrazki na zasadzie :ktory tu nie pasuje, nie sa jakies koszmarnie trudne, do przejscia bo nie sprawdzaja konkretnej wiedzy (jak np. WISC-R) Odpowiedz Link Zgłoś
monanan Re: Testy psychologiczne 14.03.05, 21:33 potwierdzam - te testy dostepne sa jedynie na syudiach psychol. i dla dyplomowanych psychologow. I tak byc ma test to ksiazeczka, w ktorej sa rozne obrazki bez jednego kawalka i trzeba znalezc taki fragment ktory pasuje wsrod szesciu roznych. Stopien trudnosci jest zroznicowany. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Testy psychologiczne 15.03.05, 08:26 Dzięki, dziewczyny!!! Pomogłyście mi! Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś