kontaminacja 22.03.05, 19:40 Zaprosilam rodzinke na sniadanie swiateczne. Czy mozecie mi podrzucic przepisy na jakies smaczne jedzonko, ewentualnie link, jezeli temat sie juz pojawil, choc moja wyszukiwarka milczy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiamw Re: menu na Wielkanoc 23.03.05, 14:39 proszę bardzo ) 1. biała kiełbasa pieczona w folii z cebulką 2. słatka warzywna 3. szynka konserwowa w galarecie zawijana ze szparagami 4. szynka gotowana własnoręcznie zapeklowana 5. pieczeń rzymska tzn. mięso mielone prxyprawione, papryka w kostke i całe jajka przepiórcze zapiekam we foremce w piecu 6. owoce 7. mazurek, babka, sernik pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: menu na Wielkanoc 23.03.05, 19:22 I schab ze sliwkami. Faszerowane jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamw Re: menu na Wielkanoc 23.03.05, 14:39 no i oczywiście jajka kolorowe na twardo i miękko ) Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: menu na Wielkanoc 23.03.05, 19:09 Ja też jestem zainteresowana. Kasiu rozwiń pkt 1 i 5-chodzi mi o dokladne przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
mifka Re: menu na Wielkanoc 23.03.05, 20:17 u mnie barszcz bialy, jajka w majonezie(obowiazkowo), gotowana biala kielbasa. lubie tez schab pieczony w folii, najlepiej w bulionie. moja mama zawsze piecze wieniec, ktory smakuje wysmienicie z szynka i cwikla. nie moze tez zabraknac babki, makowca i sernika. a sniadanie tradycyjnie rozpoczynamy od podzielenia swieconki, zawsze staram sie aby dla kazdego bylo przynajmniej jedno kolorowe jajo z koszyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamw pkt1 i 5 :)) 24.03.05, 12:10 kiełbaska biała gruba + duzo cebulki pokrojonej w talarki, wszystko zawijam w folię i do piekarnika na ok. 150 stopni i czekam aż zacznie "pachnieć" pieczeń rzymska - mięsko mielone wołowo-wieprzowe do tego sól, pieprz, majeranek jak do zwykłych mielonych dodatkowo rozmaryn, papryki kolorowe pokrojone w kosteczkę, ugotowane jajka ja daję przepiórcze bo fajnie wyglądają ale mogą być zwykłe, mięsko mieszam z papryką, wkładam jajka na różną głębokość i zapiekam w prostokątnej foremce (tak długo aż mięsko nabierze koloru usmażonych kotlecików). podaję na zimno z sosem czosnkowym ( z jogurtu naturalnego). Jest kolorowe i bardzo dobre. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś