Dodaj do ulubionych

Wez trolla na kolana

15.09.09, 11:35

Jak wam sie wydaje, dlaczego forum - wlasnie to, zadne inne - z tak
osobliwym zapalem cholubi
trolle?
Dlaczego sie z nimi dyskutuje (czyli karmi), dlaczego animuje ich
watki, ba - czasem zaklada watki specjalnie dla nich? Okazuje
sympatie tym, ktorzy rozwalaja cudze watki albo wrecz bluzgaja na
autorow watkow - osoby czesto zrozpaczone, szukajace pomocy?

Pytam, bo wiem, ze inne fora specjalistyczne maja w stosunku do
trolli zupelnie inna postawe. Po identyfikacji zostaje on np
pouczony o normach forum i koniecznosci ich przestrzegania - a
jesli dalej trolluje, zazwyczaj i tak nikt nie podejmuje dyskusji,
wiec zmyka jak niepyszny.

Czemu wiec spolecznosc tego forum sklada sie z tak wielu
zapamietalych karmicieli trolli, zeby nie powiedziec - hodowcow?
Obserwuj wątek
    • funstein Re: Wez trolla na kolana 15.09.09, 11:43
      "specjaliści" to z definicji ludzie o skrajnie wąskich horyzontach.

a na temat: tylko słuchając wszystkich można się czegokolwiek
      nauczyć.

Widać to świetnie w medycynie, która cofa się w rozwoju nie słuchając nikogo
      oprócz siebie.
    • funstein Re: Wez trolla na kolana 15.09.09, 11:46
      zadajmy lepiej dużo ciekawsze pytanie:

co Cię tak boli, że ktoś się wypowiada ?
      dlaczego uważasz, że to Ty masz rację a nie inni ?
      dlaczego masz potrzebę zamykania innym ust ?
      która prawda Cię boli ?
      dlaczego Twoja matka była na tyle dominująca, że
      nie potrafisz sobie uświadomić siebie ?

To są ciekawe pytania, a nie pytanie dlaczego
      jedni ludzie chcą poznawać odmienne poglądy innych ludzi,
      nawet skrajnie sprzeczne z ich światopoglądem.
    • barabarska Re: Wez trolla na kolana 15.09.09, 12:39
      bene_gesserit napisała:

Sama jesteś przykładem oficjalnego trolla, chociaż czasami udajesz kryptotrolla ;)
    • klosowski333 Re: Wez trolla na kolana 15.09.09, 14:52
      Troll to tez czlowiek.
      • bene_gesserit Re: Wez trolla na kolana 16.09.09, 11:38
        Uwazasz, ze z kazdym czlowiekiem nalezy porozmawiac?
        • ir1.easy Re: Wez trolla na kolana 16.09.09, 18:43
          ..."należy porozmawiać"... - to może niekoniecznie, ale można, czemu nie
          • bene_gesserit Re: Wez trolla na kolana 16.09.09, 21:03
            Czyli wydaje ci sie, ze rozmowa z trollem ma sens? Ze to nie jest
            gadanie do obrazu? Ze troll objawi ci cos inspirujacego lub bedzie
            w stanie przyjac twoje argumenty?
            • ir1.easy Re: Wez trolla na kolana 16.09.09, 21:53
              no, wiesz - zależy od trolla, tematu i wielu innych okoliczności :-). Jak dojdę
              do ściany lub mi się już nie chce to zawsze mogę przestać z trollem dyskutować.
              Są trolle i trolle. Sama jak czasem widzę pewne wątki to mam ochotę
              "potrollować". Nie robię tego z braku czasu.
              • klosowski333 Re: Wez trolla na kolana 16.09.09, 23:11
                Zgadzam sie z przedmowczynia. Sa rozne gatunki trolli. Od kazdego czlowieka
                mozna sie czegos dowiedziec, nauczyc, czy czyms zainspirowac, trzeba miec tylko
                wysuniete czulki w odpowiednia strone i w odpowiednim momencie.
                To kwestia checi, nastawienia oraz wielu zlozonych czynnikow zwiazanych z samym
                tzw trollem.

Rozne sa postawy, rozne jest podejscie do czlowieka. Niektorzy maja latwosc w
                szybkim ferowaniu wyrokow, opinii i w formulowaniu miazdzacej krytyki, nawet
                wowczas, gdy "obiektu" oceny nie znaja zbyt dobrze. Inni zas sa w tym procederze
                ostrozniejsi... Nie ma ludzi idealnych. Wszyscy w gruncie w wiekszym lub
                mniejszym stopniu jestesmy trollami, ale nie zyczymy sobie by nas z tego powodu
                od razu dyskwalifikowano.

• komandos_seal Re: Wez trolla na kolana 16.09.09, 23:15
                  klosowski333 napisał:

trzeba miec tylko
                  > wysuniete czulki w odpowiednia strone i w odpowiednim momencie.
                  xxxxxxxxxxxxxxxxx

nigdy nie sadzilem ze mozesz byc podobny do slimaka
                • bene_gesserit Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 15:13
                  A mozesz przytoczyc jakis przyklad, bo nie bardzo rozumiem?
                  Tzn czego sie nauczyles/dowiedziales od jakiegos trolla (moze byc
                  bez nickow, chociaz jakbys mogl zlikowac watek, byloby mi latwiej :)

Wdajesz sie w dyskusje z osobami, ktore juz poznales i przekonales
                  sie, ze sa trollami-trollami?
                  • klosowski333 Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 16:34
                    Przykladem jest kazdy nick bez wyjatku, bo - jak powiedzialem - kazdy z nas w
                    mniejszym lub wiekszym stopniu jest trollem.
    • horatio_valor Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 11:03
      Trolle to jedyny wartościowy element w internecie! Osoby, które dyskryminują
      trolle, powinny mieć bana na internet na rok, bez zawieszenia! Internet trollami
      stoi! Nietrolle - won z internetu!

------
      << to właśnie klasyczny przykład trollingu
      • bene_gesserit Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 15:15

Nie masz wrazenia, ze wtedy net najpierw zaludnilby sie osobami,
        ktore tylko monologuja, a potem - z braku widowni dla
        monologujacych (bo, imho, monologujacy nie moze byc widownia dla
        innego monologujacego) zmarl by smiercia gwaltowna?
        • ir1.easy Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 18:19
          cóż, trolle poza tym, że ubarwiają net, niekiedy mają wiele racji, jak się
          wczytać w to co piszą i przełożyć ich często wulgarny język na treść komunikatu.
          Część z nich zwalcza tak naprawdę cudze trollowanie, bo jak inaczej nazwać np.
          wypłakiwanie się 40-letniej kobiety lub mężczyzny z tego powodu, że ich partner
          np. notorycznie nie wyrzuca śmieci lub że nie przyszedł/-a na spotkanie już 2-gi
          raz? Chyba nie było takiego wątku, ale to tylko kwestia czasu. Ludzie mają tej
          rangi problemy!
          Niektóre trolle są wyjątkowo złośliwe i bezmyślne - nie prześledziwszy wątku
          dokładnie wylewają swoje pomyje. Zdarzyło mi się takiego ochrzanić, skutecznie.
          • komandos_seal Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 18:32
            Nie wiem czy sa potrzebni. Wiem ze trole zasmiecaja to piekne forum. Pisza ze az siwy dym I'm spod opuszkow wali. Taka bene, morda jak siorlo tatarskie ze w realu dzieci nia strasza a tutaj troluje. Troluje z mysla ze bedzie na nia zwrocona uwaga. Inaczej, jak juz wspomnialem pies na jej widok chcialby zabic sie o bude
            • komandos_seal Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 18:35
              Mialo byc. Morda jak siodlo tatarskie
              • ir1.easy Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 18:43
                :-)
                Ale zachowamy proporcje i nie zmienimy się w megatrolli?
                • komandos_seal Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 19:07
                  ir1.easy napisa?a:

> :-)
                  > Ale zachowamy proporcje i nie zmienimy si? w megatrolli?

xxxxxe
                  Jasne. Ja nie troluje. Jak inni troluja to nalezy ich wziac na kolana tyle ze jak maja mega grube dupy, ciezko utaszczyc takiego potwora. Jak bene na kolanach.
                  • ir1.easy Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 19:31
                    no, fakt, niektórzy ciężcy są ponad miarę :-D
                    • ir1.easy Re: Wez trolla na kolana - do komandos 17.09.09, 20:08
                      komandos, czy Ty przypadkiem nie jesteś zakamuflowanym, złagodzonym K-57? :-D
                      • komandos_seal Re: Wez trolla na kolana - do komandos 17.09.09, 20:14
                        Co za roznica? Fakt ze. Nie moga mi zablokowac konta za najswietsze prawdy wiec blokuja login. Ale jestem. Chce niesc pomoc tym potrzebujacym z obolalymi kroczami. Gumowy ogor to przezytek. Teraz korniszonem lecze I klapem z buta w siedzisko
                        • ir1.easy Re: Wez trolla na kolana - do komandos 17.09.09, 20:20
                          oh... popaprańcu, jakoś Cię lubię, ale jak widzisz dla dobrze ustawionych
                          "czułek" czy "czułków" (?) jesteś wciąż rozpoznawalny. No, to pa - do następnej
                          potyczki :-DDDDD
                          • ir1.easy Re: Wez trolla na kolana - do komandos 17.09.09, 20:27
                            i sorry, że Cię zdemaskowałam, ale z pewnością dasz radę i w swojej misji
                            będziesz trwał.
                            • komandos_seal Re: Wez trolla na kolana - do komandos 17.09.09, 21:27
                              ir1.easy napisa?a:

> i sorry, ?e Ci? zdemaskowa?am, ale z pewno?ci? dasz rad? i w swojej misji
                              > b?dziesz trwa?.

8888888888
                              Ejjjj. Sam zdjelem kominiarke takze spoko
                          • komandos_seal Re: Wez trolla na kolana - do komandos 17.09.09, 21:19
                            Hahhahhahhaha.... Mysle ze klosowski to kumaty facet I wierze ze wali go taka docinka. Ale swoja droga. Kedy bylem na wakacjach u babci postanowilem odmalowac jej kuchnie. Popedzilem z rana do sklepu po farby I pedzle. Kolejka do kasy ze dluzsza niz ze bzdzinami na forum. Stoje. Za mna po minutach tlum. Przy kasie panienki. Nawet ladne. Ze zdrowym pieknym usmiechem. Wierze ze nie zdeprawowane jak te bzdziagwy nadasane na forum. Place. Panienka pyta czy faktura czy paragon. Mowie ze bez znaczenia co. Ona po chwili.....pana zona tu byla wiec dopisze..do czegos tam. Hahahahhaha zona. Mowie do niej...prosze pani, czy ja wygladam na glupieglupiego? Pani trwoznie zerka na mnie. Po chwili joker na jej ladnej buzi...place....czuje ze jestem w centrum zainteresowania. Zerkam na gapiacy sie na mnie tlum...lekko usmiechniety...I mowie do tej panienki....niech pani popatrzy na tych nieszczesnikow. Odwracam sie na piecie I wychodze. I tak se mysle czy ich zony tez tu pisuja o partnerach I dymaniach I jak sa nieszczesliwe...
                            Niesmialo zapytam....wolnas? Jest tu jedna ktora mi sie podoba. I jak to mi zarzucano ze sie podlizuje do niej. Ale niestety Leda jest zajeta.
    • jan_stereo Re: Wez trolla na kolana 17.09.09, 22:43
      Widac to forum jest najbardziej otwarte na innych, zwanych obrazliwie
      trollami...po drugie, owi trolle sa dosc czesto duzo ciekawsi od
      grzecznie smecacych, nie trolli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka