vivyan 27.04.05, 22:47 Norrmalnie nie wytrzymam jak sie nie pochwale ))) Moje dwie uczennice zdały dzis mature z angielskiego!! Na rozszerzonym poziomie!! Ha! Rany jaka jestem z nich dumna, no!. A tak sie bałam.... V. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: Musze sie pochwalić!! :) 27.04.05, 22:51 No, no, cieszę się razem z Tobą )) Zona Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Musze sie pochwalić!! :) 27.04.05, 22:54 sorki że się zapytam ale to już są matury?...zawsze były w maju? Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Musze sie pochwalić!! :) 27.04.05, 22:56 Są, są. Nowe matury zaczely sie pod koniec kwietnia, od ustnych . Dziwnie, prawda? Zero atmosfery Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 to ja też :))))) 27.04.05, 23:27 dwie moje uczennice (korepetycje i pomoc w pisaniu prac) zdały maturę z polskiego. szczególnie dumna jestem z jednej z nich. uczęszczała do szkoły integracyjnej - ma uszkodzony słuch, w klasie miała dzieci migające, zupełnie głuche. nawiasem mówiąc, z tego co opowiadała to jej szkoła to pomyłka nauczyciele z olewającym stosunkiem, cały czas straszący i mówiący dzieciakom że są głąby, a najlepszym wg. mnie świadectwem "umiejętności" integracji klasy był fakt, że dzieciaki nie chciały iść na szkolną studniówkę (przeszkodą nie była cena tylko niechęć). cały czas mam wrażenie, że akurat ta integracyjna szkoła za tzw. integrację uznała obniżanie poziomu. polonistka na przykład zupełnie olała pomoc, jakby była niezaangażowana i jakby jej nie zależało! wymyśliłam młodej do pracy kilka pomocy naukowych (piosenkę do puszczenia, wydrukowane obrazy pasujące do tematu) - i nie żebym uważała, że to jakieś specjalne z mojej strony osiągnięcie, bo wiem że do polskiego ludzie rpzygotowywali cuda na kiju, prezentacje komputerowe itd., ale moja podopieczna powiedziała mi, że NIKT nie miał żadnych pomocy naukowych do tematu. przygnębiające, jakby nauczyciel miał wszystko w d... . mała strasznie panikowała, ale zdała. nadspodziewanie dobrze a druga koerpetytantka miała wszystkie punkty na możliwe )))) lekcje z nią odbywały się w cokolwiek nowoczesny sposób, bo większość z nich miała przebieg rozmów na gadugadu (signum temporis, hihi, za rok-dwa dojdą do tego videokonferencje ) popękajmy z dumy nad uczennicami i nad własnym talentem pedagogicznym koshee Odpowiedz Link Zgłoś