Dodaj do ulubionych

Dzień Matki - życzenia dle teściowej

24.05.05, 15:01
Składacie swoim teściowym w tym dniu życzenia i czy Wasi mężowie składają je
swoim teściowym ???
Pozdrawiam - Małgosia
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Oczywiscie, ze tak. nt 24.05.05, 15:04
    • anet22 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 15:04
      Na poczatku, przez 2 lata nie składałam, bo jakoś mi tak głupio było.

Ale później tak moją teściówkę pokochałam, ze teraz pędzę do niej nawet z
      kwiatkami smile

Pozdrówki
      Anet
    • kasiali2 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 15:05
      Ja składam życzenia, i moj mąż też. smile Przecież one też sa matkami smile W takim
      dniu każda matka zasługuje na krótkie miłe życzonka. Słyszałam, że podobno jest
      tez obchodzony dzien tesciowej, czy któraś o tym słyszała??
      • margosia.kr Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 15:11
        Jest obchodzony od ubiegłego roku ( chyba). O ile dobrze pamiętam to 5 marca.
        Pozdrawiam - Małgosia
    • e-rybka Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 15:10
      Ja nie składam swojej teściowej życzeń.Nie jest to moja matka (mówię do niej na
      pani na jej prożbę)On składa swojej mamie ja swojej.Nie wymagam od niego,żeby
      składał życzenia mojej mamie.
      • dagmama Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 15:38
        Poważnie mówisz pani do teściowej?
        Zdziwiłam się. Normalniej jest chyba po imieniu?
      • sowa_hu_hu Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 16:12
        ja mojej? nigdy w zyciu smile z resztą nie ejst moją teściowa tylko matką mojego
        niemęza...
    • onika27 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 15:59
      ja sie wybieram zawsze szlismy razem do teściowej a potem do mojej mamy na
      cmentarz.W tym roku mąż za granica a ja pójdę.W końcu to Dzień mamy a nie Dzień
      mojej mamy.A teśiowa też mama.Nie moge tylko zrozumieć jak teściowa mogła kazać
      ci mówić na pani.Jakoś chyba sie mnie lubicie.Ale kurcze w końcu jesteś żona
      jej syna jakoś nie moge tego zrozumieć.Mój syn do obcych ale lubianych osób
      mówi ciociu wujku a teściowa chyba bliższa niz sąsiadka nie rozumiem tego
    • magda1711 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 17:26
      Nie.
    • nchyb Składam, składam... 24.05.05, 17:30
      Żeby było śmieszniej, wszystkim swoim trzem teściowym. Podobnie jak składam
      życzenia babciom mojego męża w Dniu Babci. Dla mnie i dla nich to oczywiste.

A gdzieś czytałam, że każdy ma takich teściów, na jakich sobie zasłużył smile
      Ciekawe, czy wiele jest w tym prawdy?
    • twinmama76 oczywiście, że nie n/t 24.05.05, 18:02

• asia9931 Re: oczywiście, że nie n/t 24.05.05, 21:00
        MATKĘ MA SIĘ JEDNĄ, A POZATYM MOJA TEŚCIOWA NIE ZASŁUGUJE NA ŻYCZENIA Z OKAZJI
        TEGO ŚWIĘTA ODEMNIE.
        • polnadroga Re: oczywiście, że nie n/t 24.05.05, 21:03
          Najchętniej bym nie szła.

Ale pewnie mój mąż będzie nalegał.
        • nchyb Re: oczywiście, że nie n/t 25.05.05, 00:04
          A POZATYM MOJA TEŚCIOWA NIE ZASŁUGUJE NA ŻYCZENIA Z OKAZJI
          > TEGO ŚWIĘTA ODEMNIE.
          Tak mnie ciekawi, czy Ty z kolei zasługujesz na jakiekolwiek życzenia z jej
          strony?
          A niektórym się zdarza, że mają i drugą mamę. Słyszałaś o dobrych macochach? Bo
          ja tak.
          Pozdrawiam
          • asia9931 Re: DO NCHYB 25.05.05, 18:07
            Widzisz tak się sklada że ja pamiętam o mojej teściowej, gdy ma imieniny,
            urodziny itp. Ona często choruje odwiedzam ją w szpitalu, pomagam finansowo bo
            jest jej ciężko. Wczoraj miałam imieniny i ona oczywiście nie pamiętała, o
            urodzinach też, więc pewnie ja nie zasługuje na jej życzenia. Potrafi zapominać
            o własnym synu i wnukach, a na skleroze nie cierpi, więc nie bądz taka
            zdziwiona tym co napisałam wcześniej. Jeśli ty swojej składasz to tylko
            pogratulować tobie i twojej teściowej dobrego kontaktu, ja nie mam nic
            przeciwko tym co skladają życzenia.Pozdrawia dobra synowa która nie zasługuje
            na życzenia od swojej tesciowej.
    • anettab oczywiście że nie, to nie jest moja matka 24.05.05, 21:19
    • jolaw74 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 22:39
      Składam życzenia tylko dlatego żeby nie było przykro mężowi ale jest mi ta pani
      bardzo obojętna.
      • kasia706 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 24.05.05, 23:22
        Stanowczo NIE!!! Teściowa to na szczęście nie moja matka.
    • kubusala Oczywiście,że tak! 24.05.05, 23:21
      W końcu to matka mojego męża! a mąż to osoba mi najbliższa. Nie rzucam Jej się
      nasz szyję krzycząc mamusiu!!! ale serdecznie całuję i składam życzenia,
      zresztą Ona mi też, bo ja w końcu już też matkasmile))
      Demontracyjne prezentowanie, że teściowa to nie matka jest dla mnie śmieszne i
      prymitywne, przecież to oczywiste.

• ula_max kubusala 25.05.05, 09:27
        Dzień Matki jest DNIEM MATKI a nie TEŚCIOWEJ i nie dorabiajmy filozofii do
        rzeczy oczywistych. To dzień tych które urodziły i wychowały, albo tylko
        wychowały.
      • twinmama76 Re: Oczywiście,że tak! 25.05.05, 12:37
        kubusala napisała:
        > Demontracyjne prezentowanie, że teściowa to nie matka jest dla mnie śmieszne
        i
        > prymitywne, przecież to oczywiste.
        Nie składam zyczeń mojej teściowej z okazji Dnia Matki, ani teściowi z okazji
        Dnia Ojca, podobnie nie kupuję dzieciom w rodzinie prezentów z okazji Dnia
        Dziecka. Jest to dla mnie oczywiste i nie wiem, gdzie jest niby ta demonstracja.

Oczywiście mozna składać zyczenia tesciom z powyższych okazji, mozna nawet
        kupowac im z tych okazji prezenty, jak ktos chce. Zalezy to od układów w
        rodzinie, od tego krótko mówiąc, czy teściowie sobie "zasłużą". Ale dorabianie
        do tego ideologii i pisanie, że tak p o w i n n o się postępować, to dla mnie
        grube nieporozumienie.
        • mufka51 Re: Oczywiście,że nie 25.05.05, 21:40
          Ja składam swojej mamie ,a mąz swojej.Jak ustanowią dzień teściowych to będę
          składać.
    • czajkax2 Jak najbardziej TAK 24.05.05, 23:36
      w szafce czeka już zakupiony z tej okazji wazon i bombonierka. Przeciez to
      Matka mego męża, nie wyobrazam sobie nie złożyć jej życzeń. A tym bardziej
      teraz, gdy mąż za granicą i nie może zrobić tego osobiście. Ale nawet jak był w
      Polsce to i tak bym poszła z wizytą. W rózne "świąteczne" dni nie kieruję się
      tylko sympatiami czy antypatiami,po prostu pewne rzeczy należy robić( jeżeli
      już nie wynika to z sympatii).
      Szczerze mówiąc to zdziwiło mnie to pytanie. Nie myślałam że są osoby,którym
      ciężko z takiej okazji złożyć zyczenia dla teścowej. Nie żebym potepiała,po
      prostu mnie to zdziwiło.
      • musia2002 Re: Jak najbardziej TAK 25.05.05, 01:08
        A ja nie skladam i skadac nie bede bo dla mnie to swieto mojej mamy a nie mamy
        mojego meza-to maz sklada swojej a ja swojej.Rownie dobrze moglabym wszystkim
        mama skladac w ten dzien zyczenia.
        • musia2002 Re: Jeszcze cos 25.05.05, 21:33
          Tak mi sie jeszcze nasunelo,ze mojemu ojczymowi tez nie skladam zyczen w dniu
          ojca bo tate mialam i bede miec tylko jednego.Dla mnie to jest kolosalna
          roznica moja tesciowa to mama mojego meza,wiec on sklada jej
          zyczenia.Zazdroszcze tym z Was,ktore zyja z tesciowa bardzo dobrze ja bylam
          udupiana od slubu[mialam brzydka sukienke,zle gotuje,koszmarne imie wybralam
          dla naszego dziecka i jej syna wywiozlam za ocean.Zle umeblowane
          mieszkanie,brzydkie firanki w oknie[zaznacze,ze to bylo moje panienskie
          mieszkanie] i wogole jestem be!!!].Wiec kochac sie nie bedziemy z tesciowa.Do
          naszego dziecka do dzis[ma juz 3latka]nie powie po imieniu ktore wybralismy
          razem z mezem tylko tesciowa wybrala sobie swoje i tak sie do mlodego zwraca.To
          jest normalne??-za co ja mam traktowac ja jak mame.Moze na taka tesciowa sobie
          zasluzylam-jak to jedna z Was napisala.
    • grazbed Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 25.05.05, 05:39
      Jeśli jesteśmy w tym dniu z wizytą u teściów do dołączam się do życzeń
      składanych przez męża i mamy jakiś drobny prezencik dla niej. Tak samo w
      przypadku męża; on dołącza się do składanych przeze mnie życzeń.

Jeśli natomiast jesteśmy w kontakcie telefonicznym to każde z nas składa
      życzenia swojej mamie, przy czym ja muszę kilka razy przypominać mężowi, żeby to
      zrobił.
      • korneliap Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 25.05.05, 09:13
        absolutnie nie skladam zyczen tesciowej - TO NIE JEST MOJA MAMA
        • ula_max nie nie składam... 25.05.05, 09:18
          tak jak wyżej - mamusię ma się jedną. Poza tym mimo tego ze teściową lubie i
          bardzo szanuję, to i tak zawsze ciężko przechodzi mi przez gardło słowo mamo!
          Uważam to za bzdurę i nonsens zeby tak mówić do teściowej, ale siła złego... i
          zeby nie robić nikomu przykrosci mówię mamo!
    • lola211 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 25.05.05, 10:16
      Widac wszystko zalezy od wzajemnych relacji tesciowa- synowa.Moja jest
      wspaniala, to jej sie zwierzam, a nie wlasnej mamie, dlatego nie mam zadnych
      oporów przed mówieniem do niej "mamo" oraz skladaniem zyczen w Dniu Matki.
      • cocollino1 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 25.05.05, 12:28
        otóż to!!! to zalezy w duzej mierze od relacji z tesciowa, moja stala sie dla
        mnie bliska, sama zawsze mowi do mnie ze zyskala corke, zachowuje sie wobec
        mnie jak matka, wiec oczywiscie nie widze powodow dla ktorych mialabym jej nie
        zlozyc zyczen, wiadomo ze moja mame kocham wyjatkowo i mama to mama, ale zlozyc
        zyczenia mamie meza, osobie ktora dla mnie teraz tez jest jak mama, przeciez
        moge, nawet z mila checia.
    • kangur4 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 25.05.05, 10:35
      Oczywiście, że składam mojej teściowej życzenia z okazji Dnia Matki. Mimo, że
      czasem mnie irytuje do czerwoności, uważam, że z jednej rzeczy wywiązała się
      wspaniale: wychowała Superfaceta, który jest moim mężem. I własnie DLATEGO tego
      dnia składam jej życzenia. Bo przecież tak naprawdę wychowała go dla mnie.
    • isma Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 25.05.05, 11:21
      Oczywiscie, ze tak. Moja tesciowa, nawiasem mowiac, to bardzo przyjemnie co
      roku zdumiewa, bo w jej kraju sie Dnia Matki nie obchodzi. I akurat uwazam, ze
      poniewaz mojej Mamie okazuje milosc na codzien, i okazywalam ja tylko Jej przez
      te lata, kiedy nie bylam mezatka, to zyczenia "z okazji Dnia" (a nie bez
      okazji) jak najbardziej do "przyszywanej mamy", czyli tesciowej, pasuja.
      Moj maz sklada zyczenia mojej Mamie razem ze mna (sam to nie wiem, czy by na to
      wpadl, z racji odmiennosci kulturowej wskazanej powyzej).
    • mamaradzia Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 25.05.05, 13:25
      na początku składałam, ale odkąd z mamy stała sie TEŚCIOWĄ nie
      • glusiowa Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 25.05.05, 14:55
        nie składam - matkę ma się jedną, a teściowa ( nawet fajna) to matka męża nie
        moja, więc dlaczego bym miała jej składać życzenia z tej okazji?
    • ariana1 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 25.05.05, 19:18
      Składam i to z miłą chęcią. Na szczęście moja teściowa to wspaniała kobieta,
      bardzo ją lubię i wiem,że ona mnie też. I nie mam oporów przed mówieniem do
      niej "mamo, wiesz, słuchaj". A do mamy mówię "mamuś".
      • solaneta Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 26.05.05, 03:05
        Składam. Zawsze razem z mężem składamy życzenia mojej mamie i teściowej. Nie
        wyobrażam sobie inaczej, mimo ze moje stosunki z tesciowa nazwalabym
        poprawnymi. I szczerze mowiac tez zdziwilo mnie pytanie czy skladam zyczenia-
        dla mnie to oczywiste. Zyczenia i prezent - dla mamy i tesciowej smile
        • dzindzinka Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 26.05.05, 08:52
          Nie składam, ledwo przez gardło przechodzi mi słowo: "mamo", które wypowiadam
          jak muszę.
          • ledzeppelin3 Re: Dzień Matki - życzenia dle teściowej 26.05.05, 10:25
            Nadmiar szczęścia jak dla mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka