Dodaj do ulubionych

To nie wypada???

16.06.05, 20:14
mam ochotę na samotny urlop, no może dwa trzy dni odpoczynku od męża i
dzieci, marzę o takich krótkich wakacjach już od kilku lat. Jednak niektórzy
kiedy im mówię o moim pomyśle, patrzą na mnie jak na kosmitkę no bo jak to
sama? wyjechać? matka dwójki dzieci a na dodatek żona? Ładnie mówiąc to nie
wypada. Czyżby?????????
Obserwuj wątek
    • mama_patulki Re: To nie wypada??? 16.06.05, 20:23
      jeżeli masz okazję i możliwość to jedź. Odpoczniesz sobie, a rodzinka przypomni
      sobie jaką ma cudowną mamę i żonę. Pozdraiwam, życzę miłych wakacji.
      • zumaminka Re: To nie wypada??? 17.06.05, 11:57
        Co to za pytanie,a czy sąsiedzi i rodzina radzą sie ciebie w kwestiach swojego
        zycia prywatnego??Precz z takimi doradcami!!!!Dlaczego ma niewypadać ja
        kilkakrotnie już opuszczałam mojego męża i dziecko na 2 dniowe wypady a czasami
        zabierałam dziecko i jechałam do mojej mamy np na 3 tyg żeby sie wyszaleć i
        odetchnąć.Wszyscy byli zadowoleni mąż bo odpoczął od nas ,ja bo poszalałam ze
        znojomymi,Dziecko bo odwiedziło babcie i babcia bo miała wnuczke.Moja mama sama
        mi proponowała ze zostanie z Zuzią a zebyśmy gdzieś jechali razem albo
        osobno.Jak tylko masz możliwośc to pakuj się i jedź.Powodzeniasmile)))
    • gagunia Re: To nie wypada??? 16.06.05, 20:31
      wg mojej mamy nie wypada. wg mnie jak nabardziej. dlatego nigdy nie odbieralam
      telefonow od rodzinki, a o moim wyjezdzie wiedzial tylko maz. i obylo sie bez
      gderania smile
    • karakalka Re: To nie wypada??? 16.06.05, 21:24
      Ja też marzę o takim samotnym wyjeździe. Ale w moim przypadku to na pewno nie
      wyjdzie. Gdy powiedziałam o tym mężowi, to się oburzył i stwierdził, że on nie
      marzy o takich samotnych wyjazdach, i że dziwi mi sie jak ja o czymś takim mogę
      w ogóle myśleć, skąd mi-matce przyszło to do głowy itd, itp. A ja z chęcią bym
      sama gdzieś pojechała, całkiem sama, choć na 2-3 dni. Na dłużej nie, bo sama
      bym nie wytrzymała. Odstresowałabym się, odpoczęła od męża i dziecka,
      wróciłabym szczęśliwa i uśmiechnięta.Ale nie chcę już ryzykować następnej
      kłótni.
    • edka05 Re: To nie wypada??? 16.06.05, 21:30
      ja też bym chciała wyjechać, choć na weekend, by w końcu się wyspaaać ! marzy
      mi się weekend nad morzem, leżenie plackiem na plaży i szum morza. Pozdrawiam
    • 76kitka Re: To nie wypada??? 16.06.05, 21:31
      spakuj mnie do torby, też chętnie wyemigruję z domu na choćby dwa dni. Nie wiem czemu to niby miałoby niewypadać, ja nie mogę swoich planów zrealizować ze względu na karmienie piersią. Myślę, że mąż nie będzie miał nic na przeciw, na razie robię sobie wolne popołudnia w sobote albo w niedzielę, wybywam z domu na kilka godzin, a tata zostaje z dzieckiem, nadrabia zaległości z tygodnia.
    • michatka Re: To nie wypada??? 17.06.05, 09:18
      wypada nie wypada w czym problem
      jesli masz taką potrzebę i możliwość to jedż
      niedawno pojechałam na 4 dni w góry "zostawiając" męża i dwoje dzieci (rok i cztery)
      było fantastycznie - odpoczęłam, naładowałam akumulatory, wróciła mi cierpliwość
      rodzina nic nie mówiła bo już się chyba przyzwyczaili że sobie z męzem dajemy
      luz od czasu do czasu i wyjeżdżamy sami
      w pracy natomiast usłyszałam od paru koleżanek pełne zdumienia "ooo to mąz ci
      pozwala???" co mnie śmieszyło do łez wink
    • weronikarb Re: To nie wypada??? 17.06.05, 09:22
      Wlasnie to u nas jest takie zaklamanie, bo szczerze mowiac Ci co ci mowia ze
      nie wypada, to gdyby mieli okazje to by niemysleli ze wypada czy ie smile
      Jesli to nie spowoduje konfliktu z Twoim mezem/partnerem to zmykaj i odpocznij.
      Pozatym ja na takie stwierdzenia u mojej tesciowej "co powiedza sasiedzi"
      zawsze odpowiadam "czy sasiad mnie karmi?Czy da mi jesc jak nie bede miec?"
      Wiecej nie dyskutuje smile
      • demika Re: To nie wypada??? 17.06.05, 09:26
        Byłam juz zoną ale jeszcze nie mamą i wyjechałam sam na tydzień odpocząć od
        małżonkasmilepo dwóch dniach tęskniłam strasznie ale wytrzymałamsmile
        teraz też mam ochotę na samotny wypad ale wiem,że znów bym tęskniłam już nie
        tylko za mężem ale i synkem
        A tak na marginesie co Cię obchodzi co powiedzą inni?Masz ochotę to jedź
    • mamadwojga Re: To nie wypada??? 17.06.05, 09:31
      Dawno przestałam się przejmować tym co rzekomo wypada lub nie. Bo NIKT mi nie
      będzie życiem sterował, a na pewno nie jakieś przesądy, wymysły czy "wypady-nie
      wypady". Ludzie sobie gadają, jak nie o tym to o tamtym. I co z tego?
      Ważne żeby w życiu nikt przez Ciebie nie płakał. I to jest chyba jedyna zasada
      jaką się kieruję.
      Chcesz- jedź. Sama bym sobie pojechała ale mnie nie stać sad akurat teraz.
    • 18lipcowa Re: To nie wypada??? 17.06.05, 10:22
      to bardzo wypada.
    • cocollino1 Re: To nie wypada??? 17.06.05, 11:35
      U na sjest odwrotna sytuacja. Mąż zajmuje sie dzieckiem w dzien, pracuje
      wieczorno-nocnie. Wlasnie zaprosila go na tydzien do siebie (Londyn) jego
      siostra. Ja juz bylam u niej pare lat temu, bylam jeszcze wtedy wolna, tescie
      byli, tylko ma znie byl,teraz nadaza sie okazaja, siostra przyslala mu bilet po
      uprzednuiej konsultacji ze mna, czy dam rade sama itp, jasne ze damsmile))
      Bardzo sie ciesze, ze maz poleci na tydzien, wiem ze trzeba mu odpoczynku od
      codzinnej opieki nad malym i od stresujacej pracy. Ale tez niektore moje
      kolezanki dzienwie pytaja "Puszczasz go samego?" troche mnier to smieszy. Jedz
      i baw sie dobrze!!!!!!!!!!Wypocznij!!!!!!!
    • ekan13 Re: To nie wypada??? 17.06.05, 11:51
      I tam jak by mnie mąż nie puścił to bym się sama puściłasmileA jedż i wracaj
      wypoczęta. Ja teraz też nie mogę bom karmicielka ale jak tylko cyc pójdzie w
      odstawkę to z trójką męża zostawie, albo go gdzieś z całą tą ekipą wyślę bo ja
      bardzo lubię wypoczywać w swoim domku.
    • anka1003 Re: To nie wypada??? 17.06.05, 11:57
      wypada i nawet jest wskazane.Ja byłam tydzień na samotnych
      wakacjach.Pojechałysmy z koleżanką w daleką podróż i było bardzo
      miło.Odpoczywałyśmy , zwiedzałyśmy i spałyśmy,a nasi kochani mężowie zajmowali
      się dziećmi.Komentarze były ale nie ma co się przejmować.Wspominamy to miło i
      czekamy na następną okazję.Polecam każdej mamie ,która potrzebuje odpoczynku.To
      nie musi być tydzień czasami wystarczy weekend.Mmmm ale się rozmarzyłam.
      • morgen_stern Re: To nie wypada??? 17.06.05, 12:06
        Oczywiście, że wypada, ale mam małe pytanie... Co by było, gdyby takie pytanie
        zadał mężczyzna?... "Chcę odpocząć od żony, dzieci, pracy i pojechać na samotny
        urlop". Żeby uprzedzić pytania, załóżmy, że mąż przykłada się do życia
        rodzinnego, aktywnie uczestniczy w pracach domowych i w opiece nad dziećmi.
        Założe się, drogie kobietki, że odpowiedzi byłyby dużo mniej entuzjastyczne!
        wink)))))))))
        • anka1003 Re: To nie wypada??? 17.06.05, 12:11
          ale właśnie u nas tak jest mój mąż ma taką pracę ,że często wyjeżdża.Jedzie za
          granicę np.podpisać kontrakt.2 dni trwają negocjacje ,2 dni
          wypoczynek.Oczywiście w ogromnym uproszczeniu.Przecież muszę mu ufać i wierzyć
          w jego zdrowy rozsądek bo inaczej bym zwariowała.
        • cocollino1 morgen przeczytaj moj post:)))) 17.06.05, 12:15
          • morgen_stern Przeczytałam :-))) 17.06.05, 15:30

• cocollino1 Re: Przeczytałam :-))) 17.06.05, 15:40
              no i ja nie mam nic przeciwkosmile)) nawet sie ciesze ze chlop odpocznie. Mam
              nadzieje, ze tak mysli wiecej zonsmile))
    • anek.anek Re: To nie wypada??? 17.06.05, 14:47
      To czy wypada czy nie to zalezy od słuchaczasmile
      I tak moi teściowie nie widzą nic dziwnego w tym, że mąż średnio dwa razy w
      roku robi sobie samotny długi urlop (po ok 2 tygodnie), ja też nie widzę w tym
      nic dziwnego. Ale już dla moich koleżanek to jest szok: jak to puszczasz go
      samego? Mój tata też twierdzi, że skoro jesteśmy rodziną, to po prostu nie
      wypada, żeby on sam wyjeżdżał.
      Kiedy z kolei ja mówię, że marzy mi się chociaż tydzień samotności, to
      teściowie wtedy: żartujesz, a co z dzieckiem? Przeciez to nie wypada, żeby
      matka sama wyjeżdżała. A mój tata wtedy przyklaskuje: jeź, kochanie, nalezy ci
      się taki odpoczyneksmile
      Geenralnie: olej wszystkie opinie - tylko opinię męża weź pod rozwagę. I jak
      najszybciej uciekaj - przynajmniej na weekend. Miłego odpoczynkusmile
      • eni7.08 Re: To nie wypada??? 17.06.05, 15:01
        też mam ochotę odpocząć, ale tylko 2-3 dni, bo potem strasznie bym
        tęskniła...to gdzie jedziemy?smile)))
        • aga55jaga daleko 17.06.05, 21:15
          na tyle daleko abym w środku nocy nie mogła wrócić do domu dręczona wyrzutami
          sumienia i obawą: czy aby dziewczynki okryte, czy zjadły kolację, czy nie
          płaczą za mną?.......itd
    • palka_zapalka Re: To nie wypada??? 18.06.05, 00:27
      Jak masz tylko okazję - jedź! Co nie wypada?? jak Boga kocham denerwują mnie
      ludziska mówiący co wypada, a czego nie! niech każdy popatrzy na swoje życie i
      swoje sprawysmile
      Gdybym tylko mogła to sama juz teraz bym sie spakowała i wyjechała na 2-3 dni.
      Wiadomo tęskniłabym, myślała o dziecku, ale odreagować i odpocząc ma prawo każda
      z nas i nie ma słowa matce, żonie nie wypada - a co nam wypada??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka