Dodaj do ulubionych

nietypowe imie dla dziewczynki

• ankekon Re: nietypowe imie dla dziewczynki 03.10.05, 14:47
      ja też miałam z tym problem. Od zawsze to miał być Jaś, a tu proszę -
      dziewczynka w drodze (prawdopodobnie).
      Moje słoneczko bedzie miało na imię ANIELKA (po babci)smile
      Ładne jest również Amelka i Blanka. Ale to moje subiektywne odczuciesmile
      • aga.s1 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 03.10.05, 16:02
        A moja córeczka ma na imię Lidka (Lidia) i jak dotąd wszystkim się podoba i
        dużo ludzi mówi, że to niespotykane imię. I chyba nie ma tu mowy o "przegięciu
        pały" prawda? ha ha ha
        Pozdrawiam Aga
    • majca1 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 09:21
      A ja nazwałam córkę Brygidka. Znałam jedną Brydzię - piękna, mądra i wesoła
      dziewczyna. Była bardzo zadowolona ze swojego imienia w przeciwieństwie do
      wielu Kasiek i Asiek. A jeśli chodzi o "przegięcie pały - to zależy co się komu
      podoba. Mojemu mężowi dali imię Mateusz i wszyscy się dziwili dlaczego tak
      brzydko i niespotykanie, a teraz co drugi to Mateusz.
    • 1stkasia Delfina 27.10.05, 09:42
    • 1stkasia Kim 27.10.05, 09:43
    • molka176 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 09:51
      Mnie się bardzo podoba imię Noemi, nie słyszałam, żeby ktoś tak miał na imię.
      Ostatnio słyszałam o Blance.
      • niunia64 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 10:26
        Witam mijawalles wink)) Pamiętasz mnie z innego forum??? Jaki mały ten świat.
        Moja córcia (37 tc) będzie Blanka, dopuszczalna druga opcja- Liliana. Co do
        Emmy, to fajne, ale troche mi się z powieściami Jane Austen kojarzy, takie
        mocno anglosaskie, tylko nie ma zdrobnienia za bardzo, może Emi, bo Emusia
        głupio brzmi. Tez zresztą przez całą ciąże miałam dylemat z imieniem, miała być
        Maja, ale juz oklepane się robi, będzie to, co z Julką (fuj!), same Julki
        dokoła. Blanka mi wpadła dopiro w 9 m-cu na myśl, ale widzę, że też robi się
        dość popularne, ale to chyba niegroźne...mam znajoma nazywa się Blandyna, mówia
        na nią Blanka- super, ale ja chcę nazwać Blanka, stre imię ze strożytnych
        romasów. Podoba mi sie też bardzo Zoja, ale troszkę za krótkie, bo mamy 4-
        literowe nazwisko i trochę głupio brzmi. Jeszcze zmienisz nie raz swoje
        upodobanie, chociaż Lilianka mi od początku ciąży chodzi po głowie. Przesyłam
        Ci stronke z najpopularnijszymi imionami w W-wie- czyli tymi, których należy
        unikać wink www.gorny.najlepsze.pl/imiona/
    • bergo1 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 10:29
      U nas bedzie Karen jezeli okaze sie ze to dziewczynka - jest to skandynawskie imie, maz Skandynaw
    • agnieszka-anna Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 10:33
      My zdecydowaliśmy się na Ninkę. Dosyć nietypowe, ale podoba mi się też Lena,
      Inga i Amelka.
    • pysia01 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 10:45
      mnie sie bardzo podoba Kornela i Mirella, ale moja córeczka bedzie miała na
      imie Julia
    • sakerloff Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 11:07
      u mnie jak dzidzius sie okaze dziewczynka bedzie Ninawink piekne jest tez Elena i
      Lena, tylko w tym pierwszym przypadku istnieje zagrozenie zdrobnieniem do Elawink
      • kokons Re: nietypowe imie dla dziewczynki MiLena 27.10.05, 11:32
        To ja do kacika Len sie przylacze)
        Co prawda mojemu mezowi podoba sie bardziej Milena wiec chyba w ramach
        kompromosu tak zostanie, bo zdrobnienie od tego imienia to dla mnie wlasnie
        Lena)
        Faworytem byla tez dla nas Oliwia,ale stala sie zbyt popularnym imieniem, wiec
        na drugim miejscu jest jeszcze Olga i Matylda ale to raczej na drugie - Milena
        Matylda)
        A tak cos czuje, ze i tak bedzie Franciszek, bo jak na razie lekarz strasznie
        sie placze w zeznaniach...
    • tsunami05 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 11:17
      Ja chciałam Nina - ale chyba będzie Antonina...
    • leni_wa Rina. 27.10.05, 11:45

• kaka61 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 11:57
      Jagoda
      • martaa26 Tara 27.10.05, 12:43
        bardzo ładne i orginalne
        • fiszak Re: Tara 17.03.06, 14:39
          To może jeszcze Netto i Brutto - na wypadek gdyby był synek
    • mika113 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 13:12
      Szczegolnie podobaja mi sie dwa imiona, ale nie dla mojej ewentualnej corci:
      Nela albo Malania (ze wskazaniem na to drugie)
      Poza tym jesli chodzi o imie, warto poprobowac laczenia z nazwiskiem dziecka.
      Bo czasem wychodza jakies takie kuriozalne zbitki, ze az smiesznie.
    • anet24 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 13:22
      Razem z mężem postanowiliśmy, że jak urodzi sie dziewczynka to damy jej na imię
      MARIKA (imieniny 16.VII), ale na 100% będzie chłopczyk - KACPER
      • bozenka74 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 13:39
        Ja lubie najbardziej stare polskie imiona i nasze malenstwo jesli bedzie
        dziewczynka to nazwiemy ja Marysia, Basia, lub Malgosia a chlopczyk bedzie
        zdecydowanie Antos.
        • sajpa Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 14:43
          może Alicja- dość rzadkie, ma krótkie zdrobnienie- a nie jest udziwnionewink
    • ciociacesia Honorata 27.10.05, 16:02
      baardzo nietypowe. tylko z krotkim zdrobnieniem ciezko. Honorcia, Honoratka
    • oolcik Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 16:53
      Antonina , Blanka , Dalia , Gracja , Irma ,Julia , Kamila , Kora , Lidia ,
      Łucja , Matylda , Natalia , Natasza , Odetta , Olga , Rebeka , Wiktoria , Iga ,
      Inga ,Ita , Andromeda ,Areta , Emanuela , Felicja , Fryda , Gabriela , Ganda ,
      Honorata , Juda , Kinga , Kleopatra ,Konstancja , Lea , Ligia , Miła , Nadia ,
      Oda , Wera ,
      • ivonna Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 18:17
        Nikt wcześniej nie wspomniał imion: Anielka, Adela, Grazyna. Stare, ale obecnie
        brzmią oryginalnie.
    • kika53 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 18:33
      Nastazja,Kalina
    • yskyerka Najpopularniejsze imiona w 2004 (Warszawa) 27.10.05, 19:01
      Polecam lekturę. Wiele imion, które jeszcze niedawno wydawały mi się
      oryginalne, jest już w modzie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=20149481&v=2&s=0
    • jula7310 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 19:12
      Ismena, Osana , Emila to imiona osób które znam i wg mnie są nietypowe i ładne
    • greengarden A może JAŚMINA -jak moja córeczka 27.10.05, 20:51
      Nie ma dużo dziewczynek o tym imieniu. Pozdrawiam
      • kasik1 Re: A może JAŚMINA -jak moja córeczka 27.10.05, 21:27
        A co powiecie o Dorocie, zdrobnienie chyba miłe dla ucha-Dorotka. Nie spotkałam
        od lat dziewczynki o tym imieniu, a dorosłe osoby tylko dwie. Moja mama miała
        tak na imię i jedna znajoma (starsza kobitka).Im dłużej myślę nad tym imieniem,
        tym bardziej mi się podoba. Ale najbardziej to Maria(Marysia) i jeżeli tym
        razem będzie dziewczynka to bedzie właśnie Maria. Też nie słyszę często tego
        imienie wśród malych dziewczynek. To chyba imię bardziej pokolenia naszych
        babć. A uważam,że jest piękne i szlachetne.
        • kasik1 Re: A może JAŚMINA -jak moja córeczka 27.10.05, 21:43
          aha, przypomniało mi się jedno imię. Nigdy go nie słyszałam wcześniej. Latem w
          piaskownicy biegała może pięcioletnia dziewczynka i imieniu Kira. Wiem,ze o
          gustach się nie dyskutuje , ale mnie sie to imie jakos źle kojarzyło. ale
          niespotykane i nietypowe to chyba jest.
        • gaudencja Re: A może JAŚMINA -jak moja córeczka 28.10.05, 10:39
          Marysia jest teraz bardzo popularna.
    • milka1974 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 28.10.05, 11:11
      Mam na imię Lilianna (2 x NN) i zawsze podobało mi się to imię - nie bez
      znaczenia był fakt że zwykle spotykało się ono z bardzo ciepłym przyjęciem
      otoczenia smilesmilesmile BYłam szybko zapamiętywana i postrzegana jako ktoś wyjątkowy -
      pamiętajcie pierwsze wrażenie jest najważniejsze smilesmilesmile
      I właśnie przez sentyment do mego imienia podobają mi się imiona żeńskie
      kończące się cząstką "-anna": Marianna, Zuzanna, Adrianna itd. Za wyjątkiem
      Joanny i Anny bo to w moim pokoleniu bardzo bardzo popularne imiona...
      Ale faktycznie o gustach się nie dyskutuje smile
    • girka9 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 28.10.05, 12:09
      A może IGA. Tak ma na imię moja córcia i dużo osób mi mówi że jest to żadko
      spotykane i nietypowe imię.
    • bazylea1 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 28.10.05, 12:20
      Luiza - to imię czekało dla córki której nie będę miała
    • iv14 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 29.10.05, 02:18
      A moja córcia ma na imie Sara.
      Prawda ,ze ladnie???
    • exylia Re: nietypowe imie dla dziewczynki 29.10.05, 08:56
      Podobają mi się: Anastazja, Natasza, Nadia. Moja córka będzie na 99% Natasza. Z
      typowo polskich to Izabela, teraz chyba bardzo rzadkie, bo dawno nie spotkałam
      małej Izy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka