ankekon Re: nietypowe imie dla dziewczynki 03.10.05, 14:47 ja też miałam z tym problem. Od zawsze to miał być Jaś, a tu proszę - dziewczynka w drodze (prawdopodobnie). Moje słoneczko bedzie miało na imię ANIELKA (po babci) Ładne jest również Amelka i Blanka. Ale to moje subiektywne odczucie Odpowiedz Link Zgłoś
aga.s1 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 03.10.05, 16:02 A moja córeczka ma na imię Lidka (Lidia) i jak dotąd wszystkim się podoba i dużo ludzi mówi, że to niespotykane imię. I chyba nie ma tu mowy o "przegięciu pały" prawda? ha ha ha Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 09:21 A ja nazwałam córkę Brygidka. Znałam jedną Brydzię - piękna, mądra i wesoła dziewczyna. Była bardzo zadowolona ze swojego imienia w przeciwieństwie do wielu Kasiek i Asiek. A jeśli chodzi o "przegięcie pały - to zależy co się komu podoba. Mojemu mężowi dali imię Mateusz i wszyscy się dziwili dlaczego tak brzydko i niespotykanie, a teraz co drugi to Mateusz. Odpowiedz Link Zgłoś
molka176 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 09:51 Mnie się bardzo podoba imię Noemi, nie słyszałam, żeby ktoś tak miał na imię. Ostatnio słyszałam o Blance. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 10:26 Witam mijawalles )) Pamiętasz mnie z innego forum??? Jaki mały ten świat. Moja córcia (37 tc) będzie Blanka, dopuszczalna druga opcja- Liliana. Co do Emmy, to fajne, ale troche mi się z powieściami Jane Austen kojarzy, takie mocno anglosaskie, tylko nie ma zdrobnienia za bardzo, może Emi, bo Emusia głupio brzmi. Tez zresztą przez całą ciąże miałam dylemat z imieniem, miała być Maja, ale juz oklepane się robi, będzie to, co z Julką (fuj!), same Julki dokoła. Blanka mi wpadła dopiro w 9 m-cu na myśl, ale widzę, że też robi się dość popularne, ale to chyba niegroźne...mam znajoma nazywa się Blandyna, mówia na nią Blanka- super, ale ja chcę nazwać Blanka, stre imię ze strożytnych romasów. Podoba mi sie też bardzo Zoja, ale troszkę za krótkie, bo mamy 4- literowe nazwisko i trochę głupio brzmi. Jeszcze zmienisz nie raz swoje upodobanie, chociaż Lilianka mi od początku ciąży chodzi po głowie. Przesyłam Ci stronke z najpopularnijszymi imionami w W-wie- czyli tymi, których należy unikać www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ Odpowiedz Link Zgłoś
bergo1 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 10:29 U nas bedzie Karen jezeli okaze sie ze to dziewczynka - jest to skandynawskie imie, maz Skandynaw Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-anna Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 10:33 My zdecydowaliśmy się na Ninkę. Dosyć nietypowe, ale podoba mi się też Lena, Inga i Amelka. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia01 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 10:45 mnie sie bardzo podoba Kornela i Mirella, ale moja córeczka bedzie miała na imie Julia Odpowiedz Link Zgłoś
sakerloff Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 11:07 u mnie jak dzidzius sie okaze dziewczynka bedzie Nina piekne jest tez Elena i Lena, tylko w tym pierwszym przypadku istnieje zagrozenie zdrobnieniem do Ela Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: nietypowe imie dla dziewczynki MiLena 27.10.05, 11:32 To ja do kacika Len sie przylacze) Co prawda mojemu mezowi podoba sie bardziej Milena wiec chyba w ramach kompromosu tak zostanie, bo zdrobnienie od tego imienia to dla mnie wlasnie Lena) Faworytem byla tez dla nas Oliwia,ale stala sie zbyt popularnym imieniem, wiec na drugim miejscu jest jeszcze Olga i Matylda ale to raczej na drugie - Milena Matylda) A tak cos czuje, ze i tak bedzie Franciszek, bo jak na razie lekarz strasznie sie placze w zeznaniach... Odpowiedz Link Zgłoś
tsunami05 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 11:17 Ja chciałam Nina - ale chyba będzie Antonina... Odpowiedz Link Zgłoś
fiszak Re: Tara 17.03.06, 14:39 To może jeszcze Netto i Brutto - na wypadek gdyby był synek Odpowiedz Link Zgłoś
mika113 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 13:12 Szczegolnie podobaja mi sie dwa imiona, ale nie dla mojej ewentualnej corci: Nela albo Malania (ze wskazaniem na to drugie) Poza tym jesli chodzi o imie, warto poprobowac laczenia z nazwiskiem dziecka. Bo czasem wychodza jakies takie kuriozalne zbitki, ze az smiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anet24 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 13:22 Razem z mężem postanowiliśmy, że jak urodzi sie dziewczynka to damy jej na imię MARIKA (imieniny 16.VII), ale na 100% będzie chłopczyk - KACPER Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka74 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 13:39 Ja lubie najbardziej stare polskie imiona i nasze malenstwo jesli bedzie dziewczynka to nazwiemy ja Marysia, Basia, lub Malgosia a chlopczyk bedzie zdecydowanie Antos. Odpowiedz Link Zgłoś
sajpa Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 14:43 może Alicja- dość rzadkie, ma krótkie zdrobnienie- a nie jest udziwnione Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia Honorata 27.10.05, 16:02 baardzo nietypowe. tylko z krotkim zdrobnieniem ciezko. Honorcia, Honoratka Odpowiedz Link Zgłoś
oolcik Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 16:53 Antonina , Blanka , Dalia , Gracja , Irma ,Julia , Kamila , Kora , Lidia , Łucja , Matylda , Natalia , Natasza , Odetta , Olga , Rebeka , Wiktoria , Iga , Inga ,Ita , Andromeda ,Areta , Emanuela , Felicja , Fryda , Gabriela , Ganda , Honorata , Juda , Kinga , Kleopatra ,Konstancja , Lea , Ligia , Miła , Nadia , Oda , Wera , Odpowiedz Link Zgłoś
ivonna Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 18:17 Nikt wcześniej nie wspomniał imion: Anielka, Adela, Grazyna. Stare, ale obecnie brzmią oryginalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Najpopularniejsze imiona w 2004 (Warszawa) 27.10.05, 19:01 Polecam lekturę. Wiele imion, które jeszcze niedawno wydawały mi się oryginalne, jest już w modzie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=20149481&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
jula7310 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 27.10.05, 19:12 Ismena, Osana , Emila to imiona osób które znam i wg mnie są nietypowe i ładne Odpowiedz Link Zgłoś
greengarden A może JAŚMINA -jak moja córeczka 27.10.05, 20:51 Nie ma dużo dziewczynek o tym imieniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1 Re: A może JAŚMINA -jak moja córeczka 27.10.05, 21:27 A co powiecie o Dorocie, zdrobnienie chyba miłe dla ucha-Dorotka. Nie spotkałam od lat dziewczynki o tym imieniu, a dorosłe osoby tylko dwie. Moja mama miała tak na imię i jedna znajoma (starsza kobitka).Im dłużej myślę nad tym imieniem, tym bardziej mi się podoba. Ale najbardziej to Maria(Marysia) i jeżeli tym razem będzie dziewczynka to bedzie właśnie Maria. Też nie słyszę często tego imienie wśród malych dziewczynek. To chyba imię bardziej pokolenia naszych babć. A uważam,że jest piękne i szlachetne. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1 Re: A może JAŚMINA -jak moja córeczka 27.10.05, 21:43 aha, przypomniało mi się jedno imię. Nigdy go nie słyszałam wcześniej. Latem w piaskownicy biegała może pięcioletnia dziewczynka i imieniu Kira. Wiem,ze o gustach się nie dyskutuje , ale mnie sie to imie jakos źle kojarzyło. ale niespotykane i nietypowe to chyba jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A może JAŚMINA -jak moja córeczka 28.10.05, 10:39 Marysia jest teraz bardzo popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
milka1974 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 28.10.05, 11:11 Mam na imię Lilianna (2 x NN) i zawsze podobało mi się to imię - nie bez znaczenia był fakt że zwykle spotykało się ono z bardzo ciepłym przyjęciem otoczenia BYłam szybko zapamiętywana i postrzegana jako ktoś wyjątkowy - pamiętajcie pierwsze wrażenie jest najważniejsze I właśnie przez sentyment do mego imienia podobają mi się imiona żeńskie kończące się cząstką "-anna": Marianna, Zuzanna, Adrianna itd. Za wyjątkiem Joanny i Anny bo to w moim pokoleniu bardzo bardzo popularne imiona... Ale faktycznie o gustach się nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
girka9 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 28.10.05, 12:09 A może IGA. Tak ma na imię moja córcia i dużo osób mi mówi że jest to żadko spotykane i nietypowe imię. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 28.10.05, 12:20 Luiza - to imię czekało dla córki której nie będę miała Odpowiedz Link Zgłoś
iv14 Re: nietypowe imie dla dziewczynki 29.10.05, 02:18 A moja córcia ma na imie Sara. Prawda ,ze ladnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
exylia Re: nietypowe imie dla dziewczynki 29.10.05, 08:56 Podobają mi się: Anastazja, Natasza, Nadia. Moja córka będzie na 99% Natasza. Z typowo polskich to Izabela, teraz chyba bardzo rzadkie, bo dawno nie spotkałam małej Izy. Odpowiedz Link Zgłoś