Dodaj do ulubionych

Najlepsza kawa!

05.11.05, 08:50
Macie ulubioną? Ja od lat tylko nesca. Inna jakoś mi nie podchodzi, nie
smakuje. Dawno temu piłam mieloną, pachniała bardzo, ale po niej miałam
problemy z żołądkiem. Zdecydowałam więc się na zmianę. Pyycchhaaa!!! Drugą
filiżankę pijam ze śmietanką. Więcej obecnie nie pijam.
Obserwuj wątek
    • iwona-mama-majki Re: Najlepsza kawa! 05.11.05, 08:54
      A ja dla postawienia się na nogi pijam 3 - 4 dziennie - najchetniej Tchibo.Dla
      przyjemności pijam grecką nescę smile
    • nadka1 Re: Najlepsza kawa! 05.11.05, 08:56
      Jeśli kawka sypana to Jacobs Kronung a jeśli rozpuszczalna to zazwyczaj Nescafe
      z dużą ilością mleka.Lubię kawke ale tylko w towarzystwie-nie lubię jej pić
      sama,zupełnie inaczej smakuje.
    • kejtka1 Re: Najlepsza kawa! 05.11.05, 09:48
      Ja piję 2 razy dziennie kawę rozpuszczalną. Czarną bez mleka i cukru. Moją
      ulubioną jest Jacobs Gold. Teraz piję Nescafe którą przesłał mi brat smakuje
      lepiej niż "nasza". Ta "nasza" nigdy mi nie smakowała. Amerykansaka jest
      lepszasmile)
      • kejtka1 Re: Najlepsza kawa! 05.11.05, 09:50
        I oczywiście zgadzam się z Nadką, nie ma to jak kawka w miłym towarzystwie.
        • mama-marty1 Re: Najlepsza kawa! 05.11.05, 10:35
          Moja ulubiona to Nescafe,ale tak jak Ty kejtka tylko ze Stanów,bedąc tam nie
          miałam żadnej innej w domu,a i teraz popijam nesce tyleże sama buuuu... smile
          Pozdrawiam Justyna i Martusiasmile
    • bbb21 Wirtualnie możemy popijać ją razem! 05.11.05, 10:42
      smile))
      • mamaroksany Do bbb21 05.11.05, 11:21
        witaj, jeśli masz problemy z żołądkiem to idź i popros o test z krwi na
        helikobakter pylori, są to bakterie odkryte niedawno odpowiedzialne za stany
        chorobowe żołądka i dwunastnicy. U mnie wyszło dodatnio a miałam ogromne
        problemy żołądkowe, teraz jestem na kuracji antybiotykowej i powoli wszystko
        wraca do normalności smile)
        pozdrawiam Agnieszka
        • kejtka1 Re: Do bbb21 05.11.05, 11:29
          Witaj Mamoroksany. Dawno Cię tu nie było.
    • malgosia191 Re: Najlepsza kawa! 05.11.05, 12:07
      Najbardziej smakuje mi LAVAZZA ESPRESSO i TCHIBI-granatowa z expresu
      ciśnieniowego,rozpuszczalna NESCAFE GOLD.Największa moja bolączka to to,że do
      kawy muszę mieć coś słodkiego.I bardzo brakuje mi miłego towarzystwa!
    • kaka272 Re: Najlepsza kawa! 05.11.05, 12:59
      och ja uwielbiam kawe, jak karmiłam to własnie kawy najbardziej mi brakowało.
      Jestem uzależniona niestety,a piłam mieloną Jakobs zielona, ale jakos mnie w
      żołądku cos gniotło i zmieniłam na rozpuszczalną nesce tak dwie mósze wypic bym
      byla w pełni szczęśliwa.
    • kawowa2 Re: Najlepsza kawa! 25.07.13, 15:32
      ja tam nie lubie niemieckiej kawy typu jacobs. poza tym nigdy nie wiem co tam pływa, a że idę z trendem eko, wiec staram sie odzywiac produktami ekologicznymi jak i pic kawe bez zadnych syfow. pilam wiele marek reklamujacych sie fairtrade, bio, eko i co tylko i ostatnio trafilam na jakis artykul w internecie o ochratoksynie.. przeczytałam, przerazilam sie i zaczelam szukac jakiejs sensownej kawy, bo okazuje sie, ze wszystkie dostepne na rynku maja TO COŚ! nikomu to nie przeszkadza, malo tego, jeszcze specjalnie zawyzaja normy, zeby te najtansze mogly sie tam lapać(!!!!!!). ostatecznie znalazłam dwie marki - illy i cellini, które tego nie mają. dam znać co z tego wyszło i jak to smakuje, dopiero wczoraj kupilam obie w almie...
    • jagoda56 Re: Najlepsza kawa! 25.07.13, 20:00
      Najlepiej to Jacobs zielona i mild czerwona.Rozpuszczalna od czasu do czasu. Lubię także kawy zbożowe i kujawiankę. Tą ostatnią trzeba zagotować.
    • luccio1 Re: Najlepsza kawa! 26.07.13, 02:31
      Kiedy jeszcze pracowałem poza domem, piłem w pracy kawę - rozpuszczalnego "Jacobsa", z dodatkiem śmietanki.
      To stawiało mnie na nogi w połowie dnia, kiedy siedząc przy komputerze potrafiłem tracić przytomność nie wiedzieć jak ani kiedy.
      (Przyczynę tych utrat przytomności dziś już znam - schorzenie wątroby, niszczące m.in. krew; z tego też powodu jestem od ponad trzech lat na rencie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka