dagella nie tylko ty... 11.12.05, 18:42 dla mnie to tez chory temat....... pozdrawiam cieplo dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: nie tylko ty... 11.12.05, 19:15 o ile pytania rozumiem( chora ciekawosc), to za nic nie zrozumiem ODPOWIEDZI Odpowiedz Link Zgłoś
janet3 Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 11.12.05, 19:31 Hej dziewczyny ja też nie bardzo rozumiem jak mozna pytać o zarobki,albo na to pytanie odpowiadać.Żenujący wątek i dlatego nawet tam nie zaglądam))) Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 11.12.05, 21:53 pytać można, sama z zainteresowaniem oglądam wszelkie tabele z kasą ale po co odpowiadać??????? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 11.12.05, 21:56 no fakt.. nie ma głupich pytań itp )) po kiego grzyba obwieszczac ile sie zarabia, jakim samochodem sie jeździ.. jakie ciuchy sie kupuje nie tak trudno kogoś podsumować. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 11.12.05, 23:33 marge czyzbys pozazdroscila sukienek Gucciego? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 12.12.05, 08:30 to takich sukieneczek w paseczki marghe na pewno nie zazdrości Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 12.12.05, 09:44 a co Wy tam wiecie bardzo zazdraszczam a do kompletu jeszcze jakiś mesio.. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 12.12.05, 13:23 ja tez bo mnie to nie obchodzi i nic w moim zyciu nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 12.12.05, 13:24 Dla mnie umieszczanie w internecie danych o wysokości zarobków, zajmowanych stanowiskach, stanie posiadania itp to czysta głupota. Internet nie jest anonimowy Odpowiedz Link Zgłoś
c-o-s-m-o-s-k-a Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 12.12.05, 13:41 A co w takim razie wnosi do twojego życia wcinanie się w nie swoje sprawy?? Jestes obłudna. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku-007 Re: dziwne 12.12.05, 21:33 Co jest takiego dziwnego lub niewłaściwego w pytaniu i mówieniu o pieniądzach? Dlaczego w Polsce to jest temat wstydliwy, żenujący? Dlaczego ktoś, kto ma pieniądze, dobrze zarabia jest traktowany jak smierdzące jajko? Pieniądze same w sobie nie są niczym złym, dlaczego więc budzą tyle emocji? Zwłaszcza w tych, ktorzy ich nie mają. Kwestia podejścia. U nas pieniądze są tematem tabu. Nie miec ich - źle, mieć - jeszcze gorzej. Zupełnie inaczej jest u protestantów, gdzie dostatek materialny jest traktowany jako błogosławiństwo boga. I wierzcie lub nie, nie przeszkadza to postępować wwłaściwie wobec siebie i świata i rozwijać się duchowo. Powątpiewacie w wtku o zarobkach nawet w to, że ktos zarabia 4 tys/mies. Takie wątpliwosci mają osoby, ktore takich pieniędzy niw widziały na oczy. Nie mowię juz o wyższych sumach, bo to juz kosmos i na pewno nieprawda. Wiedzcie, ze są osoby które co miesiąc uczciwie pracujac zarabiają pięciocyfrowo. Ale dla nich to nie jest temat tabu a pieniądze nie są złem ale dobrem. Dopóki będziecie tak myślały o pieniądzach, jak to wynika z waszych wypowiedzi, dopóty nie będziecie ich miały. czego Wam oczywiście NIE życzę kuku Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: dziwne 12.12.05, 21:37 kuku-007 napisała: > Co jest takiego dziwnego lub niewłaściwego w pytaniu i mówieniu o pieniądzach? > Dlaczego w Polsce to jest temat wstydliwy, żenujący? Dlaczego ktoś, kto ma > pieniądze, dobrze zarabia jest traktowany jak smierdzące jajko? > Pieniądze same w sobie nie są niczym złym, dlaczego więc budzą tyle emocji? > Zwłaszcza w tych, ktorzy ich nie mają. > Kwestia podejścia. U nas pieniądze są tematem tabu. Nie miec ich - źle, mieć - > jeszcze gorzej. Zupełnie inaczej jest u protestantów, gdzie dostatek materialny > > jest traktowany jako błogosławiństwo boga. I wierzcie lub nie, nie przeszkadza > to postępować wwłaściwie wobec siebie i świata i rozwijać się duchowo. > Powątpiewacie w wtku o zarobkach nawet w to, że ktos zarabia 4 tys/mies. Takie > wątpliwosci mają osoby, ktore takich pieniędzy niw widziały na oczy. Nie mowię > juz o wyższych sumach, bo to juz kosmos i na pewno nieprawda. Wiedzcie, ze są > osoby które co miesiąc uczciwie pracujac zarabiają pięciocyfrowo. Ale dla nich > to nie jest temat tabu a pieniądze nie są złem ale dobrem. > Dopóki będziecie tak myślały o pieniądzach, jak to wynika z waszych wypowiedzi, > > dopóty nie będziecie ich miały. > czego Wam oczywiście NIE życzę > kuku chyba nie zrozumiałas o co mi chodzi . Pytam jaki sens ma wypisywanie na forum publicznym tego ile kto zarabia co nam , forumowiczoma taka wiedza daje? Nikomu normalnemu nic komuś o niezbyt czystych intencjach .. sporo tu informacja o pieniadzach, tam o mieszkaniu, jeszcze gdzie indziej adres przedszkola do którego chodzi dziewcko.. potem jeszcze moze zdjęcie NET nie jest anonimowy Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: dziwne 12.12.05, 21:43 no wlasnie. ja tam mam gdzies czy ktos zarabia mniej czy wiecej niz4 tysiace, zwlaszcza ze strasznie duzo to nie jest, chodzi o ostroznosc. pomijam osobiste wynurzenia na forach, bo pewnie niewielu przestepcow jest zainteresowanych kto kogo zdradzil, ale jakie ma auto, jak wyglada dziecko, ile ktos zarabia+ zdjecia przed blokiem+ nazwa miasta uwazam, ze juz duzo daja. > kuku-007 napisała: > > Powątpiewacie w wtku o zarobkach nawet w to, że ktos zarabia 4 tys/mies. > Takie > > wątpliwosci mają osoby, ktore takich pieniędzy niw widziały na oczy. Nie > mowię > > juz o wyższych sumach, bo to juz kosmos i na pewno nieprawda. Wiedzcie, z > e są > > osoby które co miesiąc uczciwie pracujac zarabiają pięciocyfrowo. Ale dla > > > > chyba nie zrozumiałas o co mi chodzi . > Pytam jaki sens ma wypisywanie na forum publicznym tego ile kto zarabia > co nam , forumowiczoma taka wiedza daje? > Nikomu normalnemu nic > komuś o niezbyt czystych intencjach .. sporo > tu informacja o pieniadzach, tam o mieszkaniu, jeszcze gdzie indziej adres > przedszkola do którego chodzi dziewcko.. potem jeszcze moze zdjęcie > > NET nie jest anonimowy Odpowiedz Link Zgłoś
kuku-007 Re: dziwne 12.12.05, 21:44 chyba nie zrozumiałas o co mi chodzi . > Pytam jaki sens ma wypisywanie na forum publicznym tego ile kto zarabia > co nam , forumowiczoma taka wiedza daje? > Nikomu normalnemu nic > komuś o niezbyt czystych intencjach .. sporo > tu informacja o pieniadzach, tam o mieszkaniu, jeszcze gdzie indziej adres > przedszkola do którego chodzi dziewcko.. potem jeszcze moze zdjęcie > > NET nie jest anonimowy Dlaczego nic? Mozna sie zorientować, że w np. w innym mieście jest szansa na większe zarobki w swojej branży. Na tańsze mieszkanie. Że np. wyjazd za granice może być szansą na poprawę życia, bo inni juz to sprawdzili i jakoś poszło. Pytanie zrozumiałam właściwie - jak pytanie. Chyba, że było retoryczne... Zdziwiły mnie odpowiedzi - pełne oburzenia i dezaprobaty, jak w ogole można poruszać taki temat. co do anonimowości w necie - nie umieszczam informacji tzw. bytowych ani tym bardziej zadnych zdjęć. Az taka głupia nie jestem bez obrazy. kuku Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: dziwne 12.12.05, 21:46 tego wszystkiego mozna sie wg Ciebie dowiedziwc w wątku o zarobkach męza? Moim zdaniem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku-007 Re: dziwne 12.12.05, 21:49 Z mojego akurat nie, ale z innych tak. z mojego mozna sie dowiedziec, że mozna zarabiac godnie pracując na swoim, nie u kogos. Gdybym teraz była na etapie rozkręcania własnej działalności, pewnie byłoby to dla mnie ważne - tzn. że może sie udać. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: dziwne 12.12.05, 21:50 a ja sie z kuku zgadzam. Moze ktos zdecyduje sie np. na zmiane zawodu, miejsca zamieszkania..? I zgadzam się, że pieniadze to temat tabu, a szkoda. Ci, którzy maja malo pewnie wstydza sie przyznać, że mało, a Ci, ktorzy maja dużo wola sie nie chwalić, bo w biedniejszych wzbudzi to zazdrość i zawiśc... Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 E tam.... 12.12.05, 21:58 E tam. Ktoś chce to pisze, ktoś nie chce nie pisze. Kto ciekawy czyta. Wychodzi z tego i tak niska średnia . Taki sam temat jak każdy inny. Jak kogoś maja napaść na podstawie tego co tu ten ktoś pisze to nieźle się potencjalny złodziej musiałby nawysilać. I musiałby czytać i czytać... A wystarczy zobaczyć na markę samochodu i mniej więcej wiadomo kto co ma w kieszeni :0. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: dziwne 12.12.05, 21:47 kuku-007 napisała: > Zdziwiły mnie odpowiedzi - pełne oburzenia i dezaprobaty, jak w ogole można > poruszać taki temat. gdzie ? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: dziwne 12.12.05, 21:54 powtarzam. obawialabym sie opowiadac na ogolnodostepnym forumo swoich zarobkach, miejscu pracy, itp. nie bylam, boze bron, oburzona. z moich poprzednich wypowiedzi w tym watku nic takiego nie wynika. a napisalam w 1. poscie zaledwie jedno zdanie. prosze czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku-007 Re: dziwne 12.12.05, 22:05 nie mogłam wkopiować, wyżej napisałaś o coś chorej ciekawości )) to nie jest neutralna postawa. Chora ciekawość nie kojarzy mi sie pozytywnie, ale,,, może nie zrozumiałam Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Na marginesie 12.12.05, 22:24 Niepracująca foremka zadała pytanie w jakiej branży można zarobić więcej niż na opiekunkę nie pracując 10 godzina na dobę albowiem nie wierzy, że takie fuchy istnieją. Odpowiedziałam uprzejmie....i dowiedziałam się, że milionów z tego nie będzie, ona by tak nie chciała a w ogóle to coś tam. Nie wiem, śmiać się czy załamać? Zasadniczo jak kogoś miliony przez duże M interesują bez wysiłku to najprościej w totka wygrać, odziedziczyć albo znaleźć męża nafciarza.P Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Na marginesie 12.12.05, 23:17 > Nie wiem, śmiać się czy załamać? Nie rzucać pereł przed wieprze po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Na marginesie 13.12.05, 11:02 triss_merigold6 napisała: > Niepracująca foremka zadała pytanie w jakiej branży można zarobić więcej niż na > > opiekunkę nie pracując 10 godzina na dobę albowiem nie wierzy, że takie fuchy > istnieją. > Odpowiedziałam uprzejmie....i dowiedziałam się, że milionów z tego nie będzie, > ona by tak nie chciała a w ogóle to coś tam. > Nie wiem, śmiać się czy załamać? Myślę, że to nieporozumienie nie do wyjaśnienia bez podania konkretnych kwot. Wysokie zarobki to rzecz względna. Dla jednych to są 2 - 3 tys. netto, dla innych 8 -10 tys. netto (i dla tych drugich po zapłaceniu opiekunce 1 - 1.5 tys. zł gra/praca nie jest warta świeczki/pensji. Dalej jeśli rozmawiamy z punktu widzenia kogoś dla kogo zarobki rzędu 3 tys. netto są niskie to zgadzam się, ze stwierdzeniem, że nie da się dobrze zarobić pracując do 16-tej. Poza nielicznymi wyjątkami (bardzo dobrze opłacani freelancerzy) z porządnych (a więc dobrze płacących firm) na stanowiskach powyżej asystentki czy handlowca nie wychodzi się o 16-tej czy 17-tej. Coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Na zupełnym marginesie 13.12.05, 17:20 poza tematem zupełnie melka, czy ja dobrze widzę? tylko miesiąc ci został? )))) ogromnie się cieszę )))) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: dziwne 12.12.05, 23:14 kiedys napisalam że mialam 1200 zł tylko na siebie i bylo mi malo i zostalam zjechana ... Odpowiedz Link Zgłoś
pupencja Re: dziwne 13.12.05, 15:22 no pewnie, 1200 zł dla jednej osoby to nędzne grosze, na waciki ledwo starcza Odpowiedz Link Zgłoś
anna_geras Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 13.12.05, 15:31 Ja nie widze problemu bo jestem anonimowa. Nie umieszczam zadnych zdjec ani danych w necie,wiec nie sadze aby ktos mogl mnie namierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 13.12.05, 17:33 anna_geras napisała: > Ja nie widze problemu bo jestem anonimowa. Nie umieszczam zadnych zdjec ani > danych w necie,wiec nie sadze aby ktos mogl mnie namierzyc. _____________ aniu, a to ohydztwo w twojej wizytówce, to co? normalnie apetyt odbiera DD Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: Nie rozumiem pytań o zarobki.. 13.12.05, 20:01 Eeeee tam, bez przesady. Jak zlodziej chce mnie namierzyc, to sobie popatrzy co nosze, jakim autem jezdze i gdzie mieszkam, a nie ile moj maz zarabia. --- "Pogląd, że mężczyzna nie może stale kochać tej samej kobiety, jest tak samo fałszywy jak pogląd, że skrzypek dla odegrania tego samego utworu musi mieć kilka instrumentów" Aleksander Spoerl Odpowiedz Link Zgłoś