saskia123 19.01.06, 09:45 Czy jestście już dumni ze swojego rządu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amwaw Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 09:48 Tak, zdecydowanie mniej z opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:08 Nie głosowałam, ale wiem, że moja koleżnka jest bardzo dumna. Jest nauczycielką i dostała od Marcinkiewicza dodatkowy tydzień wolnego! Przecież wiadomo, że w czerwcu to nikomu nie chce się uczyć i pracować. Jest za ciepło. Rząd to rozumie. A w ogóle to wszystko wina PO, wyborcy PIS na ogół nie śledzą wydarzeń, ale wiedzą, żetak jest, bo wierzą ślepo Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:31 Zastanawiam się saskio czy ty jesteś dumna z rządów lewicy i co takiego z rządów poprzedniej kadencji zasługuje na pochwałę? Cóż takiego oni zrobili, że ich tak kochasz? Odpowiedz Link Zgłoś
saskia123 Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:35 Nie wiem skąd wysnułaś wniosek, że jestem zwolenniczką lewicy. W każdym razie oczekuję publicznego odszczekania tej kalumni i przeprosin w 3 wiodących dziennikach na pierwszych stronach tłustą czcionką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:43 To przepraszam, miałaś zaapewne na myśli PO... Ale to też prawica, a jak wiadomo od lat prawica z prawicą się nie dogada. Zawsze będzie spór o to kto jest bardziej prawy... Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: Co za rozumowanie: 19.01.06, 11:34 jak ktoś widzi perfidię PIS to pewnie bezkrytycznie wielbi SLD albo PO. Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: Co za rozumowanie: 19.01.06, 17:52 Rozumowanie jak najbardziej poprawne, trzeba mieć jakieś zdanie i jakąś orientację polityczną . W końcu jesteśmy Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:27 Zaskoczę Cię-śledzą i to bardzo wytrwale. Dzisiaj np wchodzi w życie becikowe przegłosowane przez egzotyczną koalicję LPR-PO( z lekka jest to niezgodne z tym co mówiło PO ale co tam). Wyborcy PiS cieszą się, że Marcinkiewicz wywalczył dla Polski taki budżet, że nawet lewica musiała się przed nim ukłonićwyborcy PiS się cieszą,że nie będziemy uzależnieni od widzimisie Rosji jeżeli chodzi o dostawy gazu,wyborcy PiS cieszą się, że mordercy dzieci nie będą bezkarni, wyborcy wyborcy PiS cieszą się, że od teraz mężczyzna nie będzie musiał czekać do 28rż, żeby dostać kredyt, wyborcy PiS( szczególnie Ci, którzy grają na giełdzieA) cieszą się, że jest hossa na giełdzie, wyborcy PiS cieszą się, że dzięki Relidze zostały zażegnane problemy z PZ, wyborcy PiS cieszą się, ze mają być ułatwienia dla małych i średnich przetsiębiorstw..i in zasadniczo- wyborca PiS-u mają dużo powodów do radości..Wyborcy PO chyba niewiele..w końcu już 3 razy zostali "oszukani" bo oprócz rozmów z PO PiS ośmielił się rozmawiać z kimś innym. Ale ale- to chyba nie było pytanie do Ciebie dzidzinko?? Odpowiedz Link Zgłoś
saskia123 Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:41 Wyborcom PiS nie przeszkadza, że to wszystko jest pudrowanym blichtrem, nie przeszkadza, że PiS mówi iż słońce jest zielone i dla zachowania honoru też będą tak twierdzić! O! Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:53 powtarzasz tylko slogany polityka to polityka polega na szukaniu sprzymierzeńców, tworzeniu mniej lub bardziej trwałych koalicji, a żeby taką koalicję utworzyć trzeba pertraktować- to co widzimy to pertraktację ostatecznie i tak będzie koalicja PO-PiS To co widzimy to przepychanie się wzajemnie tych 2 partii, które używają w tym celu: PO-prezydenta, straszenia SO, Rydzykiem, poparciem becikowego w zamian za ustawę samorządową, udaje, że chce podpisania budżetu, choć tak naprawde utrudnia nad nim pracę( zgłoszenie 270 poporawek niemożliwych do dyzkusji, zeby zdążyć z budżetem-PO nie chce podpisania budżetu bo w ewentualnej koalicji z SO, PSL, LPR-PiS mógłby spokojnie porządzić cały rok, a oni tak naprawde na mój gust chcę koalicji) PiS-straszeniem sojuszem z SO, LPR, PSL(przy czym od jedyną chyba partią wiedzącą o tej grze jest SO), próby zmuszenia do przyjęcia budżetu Myślę, że sojusz z PO będzie- na razie PiS chce być pewien, że resorty siłowe bedą oczyszczone, a nie ufa, że PO tego chce. Jeżeli nie będzie koalicji to i tak chyba lepsze przyśpieszone wybory,żeby nie było ciągłej rozpierduchy. Najlepsze w tym wszystkim jest LPR-jest tak przerażone wizją przyśpieszonych wyborów, że poparłoby wszystko i wszystkich Piękny Roman ma strach w oczach przy każdej wypowiedzi telewizyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:57 "dyskusji" pardon i naprawde- nie ma sensu, żeby wyborcy PO i PiS się kłócili chyba lepiej, żeby dążyli do jednego- wspólnej koalicji ja tego jako wyborca PiS ciągle chcę i, jak myślę- chce tego większość wtedy jest szansa na zmiany, na zmiany na lepsze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:59 Wyborcy PO w ogromnje większości nie chcą żeby PO wchodziło do koalicji z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:58 "polega na szukaniu sprzymierzeńców, tworzeniu mniej lub bardziej trwałych koalicji" a wcześniej pisałaś, że PO źle się zachowała układając się z LPR, żeby osiągnąć swoje cele (przecież nie chodziło im o becikowe...) Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 11:04 Nie, mi nie przeszkadza tworzenie koalicji z LPR-przeszkadza mi zaprzeczanie temu co się mówi. PO było przeciwne becikowemu, a następnie go poparło To mi się nie podoba Ale potrafię też zrozumieć, że zrobili to dla osiągnięcia innej korzyści-poparcia ustawy samorządowej. Tylko..please..niech nie krzyczą tak najpierw jakim złem jest becikowe, żeby potem to poprzeć.Trochę wyobraźni politycznej.. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 11:06 Prezydent mocno związany z PiSem nie musiał podpisywać ustawy ) PO dokładnie powiedziała dlaczego tak głosowali. To nie jest zaprzeczanie. Owszem kwestia wyborów w Warszawie jest dość istotna. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: Nie zachwycam się PO również, 19.01.06, 11:33 ale jeśli chodzi o becikowe, to na tym polegała perfidia PIS: oni są dobrzy, daliby każdemu, ale wredne PO nie pozwoliło. Po przeanalizowaniu sytuacji, przyznałam rację PO. Zasiłek porodowy jest dla najbiedniejszych, a becikowe jako nagroda za urodzenie dziecka dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Nie zachwycam się PO również, 19.01.06, 11:40 Nie dyskutuje, że PiS się wkopało. W obietnicach przedwyborczych obiecało becikowe. PO poparło becikowe dla ustawy samorządowej, nie z tych przekonań o których piszesz. Ale ostatecznie PiS może mieć pretensję tylko do swoich obietnic. Prezydent wg mnie powinien podpisać ustawę nawet jeżeli byłby jej przyciwny- było to wola prezydium sejmu czyli osób które są naszymi przedstawicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Nie zachwycam się PO również, 19.01.06, 14:53 amwaw napisała: > było to wola prezydium sejmu czyli osób które są naszymi przedstawicielami. Przedstawiecielami naszymi sa poslowie, nie prezydium sejmu. I to sejm, nie prezydium, przeglosowal ustawe. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 20.01.06, 07:32 I co da Ci becikowe hehhehehe to jest g***** bo zasilk rodzinny wynosi 43 zł to ze dostaniesz pare groszy na nowe kozaczki to wszystko .Tak jak za komuny wszystkim równo czyli g******!Prezety z naszych podatków dobrze się rozdaje bo nie ze swojej kieszeni moze Giertych powinien oddac kase swojego ugrupownia!To ze dają wsztkim to okradja tych co maja naprawde mąło pieniedzy ,rodziny wielodzietne które cięzko chruja na pieniądze i nie stac ich aby dawac Paniusią 1tysić za urodzenie dziecka bogatego na to stac i czemy klasa średnia ma dawac na bogatych kase !!!! - To moje skarby img464.imageshack.us/img464/8531/10oa1.jpg img464.imageshack.us/img464/2130/33hy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ula_max Obiecanki cacanki 19.01.06, 11:07 No rzeczywiście dużo tych radości maja wyborcy PIS. A czy cieszą się także z innych wyborczych obietnic z których pozostało ... wspomnienie? 1. Tanie państwo -fikcja 2. Polityka pieniężna przyjazna wzrostowi gospodarczemu – fikcja 3. Program budownictwa społecznego 3 mln mieszkań w 8 lat – fikcja 4. Przyspieszenie w budowie dróg i autostrad – nierealne 5. Preferencyjne kredyty dla małych i średnich firm –nierealne 6. Odpolitycznienie spółek skarbu państwa – nierealne 7. Ułatwienia w rejestracji działalności gospodarczej – realne ale jeszcze nie zrealizowane – wiec jak będzie kto wie? 8. Obniżenie podatków i wprowadzenie dwóch stawek – mało realne ze względu na budżetowe ograniczenia 9. Weryfikacja rent – dobre! Nierealne bo się nie chcą narażać elektoratowi 10. Obniżenie kosztów pracy – patrz pkt 8 A co do giełdy i tego co się tam dzieje – giełda przyjęłaby nawet koalicję PIS z Lepperem! Zaskoczę Cię ale hossa na giełdzie nie ma nic wspólnego z polityką PIS. No i jak teraz wyglądają osiągnięcia PIS? Żałośnie prawda. Wyborcy PIS może i sledzą politykę, ale z jej zrozumieniem mają duże problemy. Kaczyńscy wiedza jak zdobyć władzę, ale nie wiedzą co maja z nia zrobić. MI osobiscie źle kojarzy sie ktoś kto gospodarowanie zacyna od wydawania pieniedzy. Żeby dzielic trzeba mnożyć nie odwrotnie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw ula_max 19.01.06, 11:15 wszystko co piszesz to fikcja i jałowa dyskusja jak zwykle ________ Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
ula_max amwaw 19.01.06, 11:23 Staram się odpowiadać na tym samym poziomie co Ty. Jak zwykle ciezki temat dla Ciebie to jałowa dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Obiecanki cacanki 19.01.06, 15:45 zgadzam się. Sporo czasu już minęło, a PiS jest bardziej zajęty politycznymi gierkami niż działalnością idącą w kierunku poprawy państwa. Amwaw pisała o Relidze i tym, że zazagnał kryzys, ale Religa nie jest członkiem PiS. Dorn chciał wysyłać lekarzy do wojska, Jarosław Kaczyński chce więcej władzy, Lech udaje, że go nie ma A w kraju nic się nie dzieje - tzn. dzieje się - powstają nowe urzędy ) Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: Jak tu dyskutować z kimś 19.01.06, 11:30 kto nawet nie potrafi poprawnie odczytać nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 23:12 A w zime sie chce Wam wszystkim uczyć i pracować ?? Uwielbiam obiboków którzy myślą tylko jak sie nie narobic i dostać za to jeszcze kase.... Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 10:49 bardzo się cieszę, że PO nie weszła w koalicję z PiS. Porażają mnie kolejne pomysły braci Kaczyńskich. Dążenie do coraz większej władzy i sterowanie przez Jarosława Kaczyńskiego. Ulitmatum i grożenie wcześniejszymi wyborami to bardzo niskie zagrywki, natomiast zwalanie winy na PO to już kompletne dno. Sam Marcinkiewicz robi na mnie dobre wrażenie, gdyby nie musiał słuchać się Jarosława Kaczyńskiego, byłoby pewnie lepiej. To uciekanie od odpowiedzialności - szukanie winnego - jakież to podobne do kampanii wyborczej PiS... Wszystko co złe to nie my i obrzucanie błotem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 11:01 laminja, Naprawde tego chcesz? Nie uważasz, że lepsza by była koalicja?Koalicja dzięki której wreszcie będą zmiany na lepsze? Ja nie wierze, zeby w przyszłych wyborach wygrało PO albo PiS-Polacy ciągle wzdychają za komuną i zgodnie z cyklem w najbliższych wyborach poprą tych,którzy ich okradali, a wtedy szansa na zmiany zostanie zaprzepaszczona. Wierzę, że PO i PiS są w stanie wprowadzić w kraju zmiany. Tylko niech się wreszcię dogadają bo to zaczyna być nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 11:03 jak PiS będzie ciągle obrzucał PO błotem to pewnie, że lewica się będzie umacniać. Ale mam już dość polityki Jarosława Kaczyńskiego, szantażowania, lawirowania i ciągłego dążenia do jeszcze większej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 11:11 Nie sądze, zeby to była chęć zdobycia "jeszcze większej władzy"-chodzi o oczyszczenie resortów siłowych-PO zaraz po wyborach chciało je przejąć(sądze, ze nadal chce) i Kaczyński boi się, ze nie zrealizuje podstawowych obietnic wyborczych. Z drugiej strony to oczywiście daje im poparcie społeczne( a to się przełoży na wybory samorządowe za 8 mś) i o to jest gra. Obie strony mają sporo na sumieniu( nie będę mówić, że PiS nie ma bo ma). Nie podoba mi się polemika PO(teksty o "oszukiwaniu" bo nie rozmawia się tylko z nimi), ale też wielokrotnie nie podoba mi się polemika PiS-u.Nie uważam, że jest sens dyskutować kto jest bardziej winny. To chyba nie jest ważne i było by trudne do rozstrzygnięcia-najważniejsze jest żeby w końcu się dogadali. Ja ciągle wierze że im się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 15:51 chcesz, żeby się udało bo widzisz, że bez PO PiS idzie w złym kierunku - coraz bliższy mu populizm. Ja nie chcę, żeby PO weszło do koalicji z taką partią, żeby wchodziło w nieprzejrzyste układy. Niby premier Marcinkiewicz i prezydent Lech Kaczyński a wszystkim i tak po cichu steruje Jarosław... Przez to nie umieją podejmowac szybkich i jednoznacznych decyzji. No i dwulicowość PiSu jest chyba najważniejsza. Zobacz na czym się opierała ich kampania wyborcza. Na kontrowaniu programu i propocycji PO, pluszak udający Tuska, rodziny, które przez propozycje PO miały tracic itd. Przez całą kampanię spoty PiSu uderzały w PO. Jak można potem budować koalicję? Odpowiedz Link Zgłoś
laminja PS 19.01.06, 11:04 kolalicja porszę bardzo - jest tworzona ) z Samoobroną, PSL i LPR wiadomo było od początku, że do tego pewnie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: PS 19.01.06, 11:19 Właśnie nie jest i od początku było wiadomo, ze nie będzie- dlatego Lepper wyjechał do Chin w , teoretycznie, najważniejszej chwili w karierze jego partii( niby podpisywania umowy koalicyjnej).I tu się rypło, bo PO zrozumiała, że koalicja z SO to tylko straszak dla nich, żeby stworzyli koalicję z PiS-em- dlatego Kaczyński musiał przyznać się do tego, że nie będzie koalicji. Straszak przestał straszyć. Jest to brutalna gra. Ale tak to jest w polityce. Dlatego politykami nie jesteśmy Odpowiedz Link Zgłoś
driadea PiS - znaczenie ;) 19.01.06, 11:47 Dziewczyny, ale Wy wiecie co oznacza skrót PiS? Podpieprzymy i Słońce... Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: PiS - znaczenie ;) 19.01.06, 12:32 I tu się akurat zgodzę, bo o to właśnie chodzi braciom K. Wszystko będzie nasze, a plamy na Słońcy to i tak wina PO (podobnie zresztą jak to, że teraz mamy takie mrozy i wszystko inne co tylko komu przyjdzie do głowy). Odpowiedz Link Zgłoś
karmazynowa_dama Re: PiS - znaczenie ;) 19.01.06, 13:07 "Jest nauczycielką i dostała od Marcinkiewicza dodatkowy tydzień wolnego! Przecież wiadomo, że w czerwcu to nikomu nie chce się uczyć i pracować. Jest za ciepło. Rząd to rozumie. A w ogóle to wszystko wina PO, wyborcy PIS na ogół nie śledzą wydarzeń, ale wiedzą, żetak jest, bo wierzą ślepo Kaczyńskim." O ja pierdykam, ale masz mądrą kolezankę... U mnie w rodzinie też co prawda cieszą się ze tydzień mniej roboty, bo mąż nauczyciel, mama nauczycielka, kilka ciotek i wujkowie, nie wspominając o kolezankach i kolegach, ale nikt ztego powodu nie wielbi PISuaru bo to ludzie inteligentni i populistom oraz demagogom mówią stanowcze nie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sbial Re: PiS - znaczenie ;) 19.01.06, 13:22 i ja jestem nauczycielką i przeogromnie cieszę się, że tydzień wcześniej będą wakacje, ale... oddałabym i miesiąc cały żeby tylko rząd się zmienił Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: PiS - znaczenie ;) 19.01.06, 13:39 od kilkunastu lat prowadze działalność i mam porównanie.Takiego utrudniania jak za czasów lewicy nie było ani wczesniej ani.....no i tu zobaczymy. Na razie PiS ma u mnie kredyt zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
marotka Re: PiS - znaczenie ;) 19.01.06, 14:45 Kredyt zaufania - u mnie nie ma i nie będzie miał. Ja się najzwyklej ich BOJĘ !!! Boję się ich ustaw, decyzji itd... Czuję że zrobią w tym kraju większy burdel niż jest. Nie zgadzam się z ich programem, z ich pomysłem na socjal, na który nas najzwyklej nie stać. A kto się weźie wreszcie za ten pier... ZUS. Znowu budować będą jakieś pękate budynki ze szkła. Niedługo wszyscy normalni ludzie spakują manatki i wyjadą gdzieś, gdzie jest normalnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: PiS - znaczenie ;) 19.01.06, 16:01 gorszy burdel??????? no nie mów że może być gorzej jeszcze,ja sie nie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
marotka Re: PiS - znaczenie ;) 19.01.06, 16:11 oczywiście, że może być gorzej. Jak nieumiejętnie zaczną grzebać w przepisać, stanowić nowe ustawy, powoływać nowe urzędy, których kompetencje będą się mieszać z kompetencjami już istniejących.... A na to się zanosi. Naprawa państwa nie jest prostą sprawą i trzeba mieć na to pomysł i kompetentnych ludzi... A oto przykład... prozaiczna sprawa urlopów. Teraz wymiar 26 dni i nie wlicza się sobót i niedziel. Ktoś wymyślił, żeby zamienić na 36 dni i wliczać w to soboty i niedziele. Już tak kiedyś było, że weekendy się wliczało. Po cholerę to zmieniać ?? KOMU i DLACZEGO to komuś przeszkadza????? Mnożyć by można nowe dla mnie idiotyczne pomysły a Ważne sprawy kiedy???? Kiedy ktoś zreformuje ZUS??? Przecież to przerośnięty pod każdym względem moloch. ZA TRUDNA SPRAWA pewnie??? więc mydli się oczy zmieniając rzeczy mniejszej wagi lub te które zmiany WG MNIE nie wymagają. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: PS 19.01.06, 15:52 tak, tak, dobre pranie mózgu, ale na mnie nie działa ) Odpowiedz Link Zgłoś
karola.v Re: Słyszałyscie? 19.01.06, 20:23 "Jak zapytasz kogoś z PiS-u;która jest godzina? to ci odpowiedzą-nie wiemy,Platforma temu winna" To urocze zdanie powiedział Komorowski w "Trójce" Trafił w samo sedno Odpowiedz Link Zgłoś
laskosia Re: Słyszałyscie? 19.01.06, 22:04 karola.v napisała: > "Jak zapytasz kogoś z PiS-u;która jest godzina? > to ci odpowiedzą-nie wiemy,Platforma temu winna" > > To urocze zdanie piękne )))))) Pan Bronisław jest moim idolem )) bardzo podobała mi się jedna z jego wcześniejszych wypowiedzi na temat PiSu (czyba po wyborze marszałka sejmu) "mają już swojego prezydenta, premiera , marszałka sejmu - brakuje jeszcze prymasa " dla PiSu i jego przywódców straciłam cały szacunek - ich działania kojarzą mi się z powiedzeniem- apetyt rośnie w miarę jedzenia... POzdrawiam serdecznie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 19.01.06, 22:06 Nie głosowałam na PiS. Strasznie mnie denerwuje co się dzieje. Kaczyńscy są chorzy na władzę. Boję się kolejnego totalitaryzmu. Najgorzej, ze ludzie coraz bardziej zaczynają im wierzyć i coraz częściej słyszę, że to wszystko wina PO. Najbardziej wkurza mnie brak szacunku dla nas. Dla Kaczorów zwykli ludzie liczą się o tyle o ile na nich głosują. Nic wiecej ich nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 20.01.06, 07:20 Panowie K pakzuja na co ich stac i kim sa to wyrachowni ludzie!A Pan Marcinkiewicz to tylko marjonetka w tym całym bałaganie bo i tak będzie na jego miejscu Pan Jarosław!Mówia o sprawiedliwości $%^^&()(_))()_(((**&&*^ i po co Panu J ochrona kim on jest wrrrr szlak mnie trafia.Bardzo sie ciesze ze beda nowe wybory i mam nadzieje ze PIS dostanie w d************************** ! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 20.01.06, 07:34 Głosowałam na PO i nadal będe bo to co sie dzieje to syf zrobiony przez Panów K! Odpowiedz Link Zgłoś
saskia123 Re: Do tych, którzy głosowali na PiS 20.01.06, 09:04 Rozdawnictwo. Jeśli Roman i Lepper wytargują za przyjęcie nowego planu polubownego zapomogi socjalne, bezrobocie gwałtownie wzrośnie i zrujnuje to finanse. Wtedy albo podatki wzrosną albo dług. A to nie koniec kiełbasy wyborczej. Jeszcze tylko Lepper zrobi skok na rezerwy rewaluacyjne i dewizowe, potem na bank centralny i mamy Białoruś! Niech żyją krótkowzroczni wyborcy których myślenie globalne kończy się na czubku własnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: Podobała mi się wypowiedź Niesiołowskiego. 20.01.06, 11:11 Wzorem Rewolucji Francuskiej PIS powinno zmienić nazwy miesięcy: styczeń powinien się nazywać ziobro, luty wasserman, marzec dorn... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 O co Wam chodzi? 20.01.06, 11:14 Jest bardzo pięknie. Nareszcie wyborcy mają idealnych dla siebie reprezentantów. Jedyna pociecha, że granice (jeszcze) otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: O co Wam chodzi? 20.01.06, 18:50 no coż ja tez nie glosowałam na PIS..na PO zreszta też nie ale widze że pan Tusk powoli sie łamie i niedługo z panem Kaczyńskim bedą pod ręke chodzić Odpowiedz Link Zgłoś