mamaszymona2 11.05.06, 23:14 moze jest jakas mama ktora udzieli mi szcególowej insrukcjiii jak przerobic zdjecie w tym programie chodzi o przerobke zdjecia na mniejszy format dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: mamy hakerki! adobe photoshop 11.05.06, 23:43 Ło matko, z armaty we wróbla strzelasz. Odpal windowsowego painta i windowsowy kalkulator. Pożądany wymiar obrazka podziel przez obecny, uzyskany wynik pomnóz przez 100. W paincie otworz obrazek, w menu Obraz znajdz rozciągnij/pochyl, wpisz wyliczony procent w oba okienka, zapisz jako nowy plik, voila. Ja do zmniejszania i obracania obrazków używam IrfanView - ten nie wymaga kalkulatora i sam zmniejsza oba boki proporcjonalnie, i do wymiaru, i procentowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: mamy hakerki! adobe photoshop 12.05.06, 08:14 Dlaczego zaraz hakerki? Obrazek ---> Wielkość obrazka ---> wpisujesz odpowiednie parametry Jeśli nie używasz PS tak na codzień, polecałabym jednak jakiś inny, darmowy i o niebo prostszy program, np. ten albo ten Odpowiedz Link Zgłoś
lakie Re: mamy hakerki! adobe photoshop 12.05.06, 08:23 Ja tez zazwyczaj używam IrfanView, ewentualnie Microsoft Office Picture Manager, tam też jest zmiena rozmiaru i kompresja obrazka Po szczegółowe instrukcje w razie czego zapraszam na gg Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: mamy hakerki! adobe photoshop 12.05.06, 08:28 Włażę wąteczek, bo myślę sobie, że wreszcie coś dla prawdziwych tygrysów, a Ty tylko zdjęcia chcesz poprzerabiać...iiii... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś