Dodaj do ulubionych

No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy.

08.11.06, 08:29
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3724492.html
Obserwuj wątek
    • mama007 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 08:32
      wlasnie mialam to wkleic
      siedze i sie jeszcze zastanawiam czy sie smiac czy plakac, szok mi chyba nie
      minal smile)))) za 2 lata koncze studia i see you polsko, wcale mi nie bedzie
      szkoda. banda baranow...
    • moofka Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 08:42
      smile
      ło matko
      posłanka sobecka od zawsze jest moją idolką
      za urode ją podziwiam i za intelekt
      i za pomysly z dupy wyjete big_grinDD
      i za kazdym razem nie moge sie nadziwic jak takie cos moglo powstac w glowie
      wtedy sobie przypominam sygnaturke czajki o wpływie wstrzymywanych bąków na
      posrane pomysły ;P
      • madame_edith Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 08:47
        To muszą być te bąki, nie widzę innej możliwości.
        Nikt kto nie ma nasrane we łbie na to by po prostu nie wpadł.
      • oxygen100 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 13:41
        i za pomysly z dupy wyjete big_grinDD
        moofka nie bluznij!!! poslance sex analny przeciez nie przystoismilea ty wlasnei
        to sugerujesztongue_out
    • sweet.joan Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 08:45
      To już naprawdę nie jest śmieszne uncertain
    • moofka a z drugiej strony 08.11.06, 08:49
      tytuł artykułu jest nieco mylący
      grubymi literkami napisanoi ZAKAZAC a dopiero potem, w tresci artykułu -
      ograniczac, przez informowanie i umieszczanie napisow
      wprawdzie wrzucanie do jednego wora pigulek z prezerwatywami jest idiotyczne,
      ale prawda jest, ze w polsce lekarze przepisuja hormony hurtem, wszystkim i na
      ogól bez odpowiednich badan
      sama nie uzywam, bo wiem ze mi nie sluzy
      ale wiem to bez poslanki sobeckiej
      a info o srodkach ubocznych jest na ulotce wewnatrz kazdego opakowania tabletek
      natomiast w dobie aids odradzanie prezerwatyw powinno byc karalne
      • mama007 moofka 08.11.06, 08:57
        tak, zgadzam sie, tylko jak ten artykul przeczyta 15 letnia dziewczynka, ktorej
        sie marzy rozpoczecie wspolzycia to zamiast brac te 'wstretne, paskudne
        hormony', to sobie zajdzie w ciaze - bo zdrowiej. tu raczej nalezy plakac, a
        nie smiac sie...
        zaraz sie zacznie dyskusja o wychowaniu 15letnich panien pewnie, ale nie o tym
        ma byc tylko o antykoncepcji.

poza tym nalezaloby zaczac od jakiegos programu opieki nad UCZCIWYMI matkami z
        dziecmi na przyklad (nie takie co to konkubent, byly maz, do tego opieka
        spoleczna, a tak naprawde stan zycia miodzio). no ale po co myslec, lepiej
        robic te dzieci, niech gnija w syfie albo patologii, ale byle bylo wiecej.
        grrrrrrrrrrrr
        • moofka Re: moofka 08.11.06, 09:03
          mama007 napisała:

> tak, zgadzam sie, tylko jak ten artykul przeczyta 15 letnia dziewczynka,
          ktorej
          >
          > sie marzy rozpoczecie wspolzycia to zamiast brac te 'wstretne, paskudne
          > hormony', to sobie zajdzie w ciaze - bo zdrowiej. tu raczej nalezy plakac, a
          > nie smiac sie...
          > zaraz sie zacznie dyskusja o wychowaniu 15letnich panien pewnie, ale nie o
          tym
          > ma byc tylko o antykoncepcji.

nie zebym jednym glosem z poslanka sobecką mowila, boze uchowaj ;P
          ale czy naprawde dla dorastającej dziewczynki taka antykoncepcja i duza badz
          co badz ingerencja burze hormonalna jest wlasciwa?
          a choroby jakies, to tez jest duze zagrozenie przeciez
          wlasnie tu powinno sie ze wszechmiar propagowac prezerwatywy zwlaszcza dla
          mlodziezy
          • mama007 Re: moofka 08.11.06, 09:08
            > wlasnie tu powinno sie ze wszechmiar propagowac prezerwatywy zwlaszcza dla
            > mlodziezy

ale jak sie taki ktos naczyta, ze i hormony bee, i gumki bleee, i w ogole
            uchowaj Boze, bo wszystko ma byc tak jak Bozia chce - wiesz jakie beda skutki.
            jedni rozdaja garsciami na skrzyzowaniach prezerwatywy, zeby niechcianych ciaz
            nie bylo i zeby mlodziez byla swiadoma, a inni grzmia z 'gory' - ZLO!!
            i potem takie twory co dusza nowo narodzone dzieci albo zostawiaja na smietnich
            powiedza 'NO ALE PRZECIEZ GUMEK NIE MOZNA, BO SA ZLE'
            • moofka Re: moofka 08.11.06, 09:24
              ale jak sie taki ktos naczyta, ze i hormony bee, i gumki bleee, i w ogole
              > uchowaj Boze, bo wszystko ma byc tak jak Bozia chce - wiesz jakie beda
              skutki.
              > jedni rozdaja garsciami na skrzyzowaniach prezerwatywy, zeby niechcianych
              ciaz
              > nie bylo i zeby mlodziez byla swiadoma, a inni grzmia z 'gory' - ZLO!!
              > i potem takie twory co dusza nowo narodzone dzieci albo zostawiaja na
              smietnich
              >
              > powiedza 'NO ALE PRZECIEZ GUMEK NIE MOZNA, BO SA ZLE'

pozostaje miec nadzieje, ze te ktore z taką nabozna uwage beda sluchac pomyslow
              lpr nie beda podejmowac wspolzycia przedmalzenskiego w wieku lat 15
              • monia145 Amen:) 08.11.06, 09:25

• mama007 Re: Amen:) no wlasnie :DDDD 08.11.06, 09:33

• jowita771 Re: moofka 08.11.06, 12:19
              w liceum miałam księdza, który często chorował, więc zamiast niego przychodziła
              w porze religii pani "psycholog i seksuolog". tak nam sie przedstawiła. w
              rzeczywistosci była to pani z małzeńskiej poradni przy kościele, ale tego nie
              powiedziała, bo spodziewała się (słusznie zresztą), że nie weźmiemy jej słów do
              końca na poważnie. twierdziła, że od masturbacji ludzie zapadają na choroby
              psychiczne, a w prezerwatywach są dziury, przez które wirus HIV przenika bez
              problemu, więc ich używanie jest bezcelowe. i takie bzdury przekazywała
              młodzieży w szkole, to powinno być zabronione.
    • gosika78 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 08:53
      Kraj jest w porządku, za to Naród ...
      Czasem mi wstyd że jestem Polką uncertain
    • monia145 Przedwyborcze pierdu, pierdu.....n/t 08.11.06, 08:59

• chloe30 Re: Przedwyborcze pierdu, pierdu.....n/t 08.11.06, 09:03
        Pewnię, ze pierdu pierdu, tylko zastanawiam się jakim debilem trzeba być, żeby
        publicznie wygadywać takie bzdety??? Prezerwatywy przyczyniaja sie do
        niepołodności - nawet badania maja na ten temat, fiu fiu!
        • moofka Re: Przedwyborcze pierdu, pierdu.....n/t 08.11.06, 09:04
          chloe30 napisała:

> Pewnię, ze pierdu pierdu, tylko zastanawiam się jakim debilem trzeba być,
          żeby
          > publicznie wygadywać takie bzdety??? Prezerwatywy przyczyniaja sie do
          > niepołodności - nawet badania maja na ten temat, fiu fiu!

• chloe30 Re: Przedwyborcze pierdu, pierdu.....n/t 08.11.06, 09:10
            moofka napisała:

> > ___________________
            > a tam, czepiasz sie
            > no przeciez przyczyniają sie
            > bezposrednio wrecz i przy kazdym WLASCIWYM uzyciu ;P

No fakt tongue_outPP
            Ale w takim razie jak oni te badania przeprowadzili????? Hm......
        • monia145 Re: Przedwyborcze pierdu, pierdu.....n/t 08.11.06, 09:06
          chloe30 napisała:

> Pewnię, ze pierdu pierdu, tylko zastanawiam się jakim debilem trzeba być,
          żeby
          > publicznie wygadywać takie bzdety???

Ty się mnie nie pytaj- moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga.....smile
    • gruba-buba "Polska to taki dziwny kraj" mówił Zulu Gula. 08.11.06, 09:15
      A mnie już w tym naszym kochanym kraju nic nie dziwi! Każdy kolejny pomysł jest
      coraz bardziej posrany, mnie już dawno ręce, nogi i szczęka opadły. A zaczęly
      mi opadać wiele lat temu kiedy to sejm nasz zaczął na zmianę zajmować się
      aborcją (temat przez wieki nie traci na aktualności) i ..... liczeniem piórek w
      ogonie orła z naszego godła. Ciekawam, czy któraś to wogóle pamięta.

W sumie to już na naukach przedmałżeńskich (nie napiszę ile lat temu)
      prowadzący "uświadamiacz" wyraźnie nam tłumaczył, że seks należy uprawiać
      jedynie w celach prokreacji. Seks uprawiany dla przyjemności (cokolwiek tu mamy
      na myśli: w czasie niepłodnym bądź w wyrafinowanych pozycjach, czyli innych niż
      misjonarska)) jest śmiertelnym grzechem!!! No i co Wy na to?

Wracając do tego zaludniania Polski na siłę, to chyba w ten sposób, czyli
      robiąc z kobiet siedzące w domu samice rozpłodowe, rząd chce zmniejszyć
      bezrobocie, bo przecież kobieta "domowa" lub taka na urlopie macierzyńsko-
      wychowawczym teoretycznie nie zasila szeregów bezrobotnych i tym samym nie
      zwiększa niepokojących statystyk.
      Ja tam wojującą feministką nie jestem, ale to co się ostatnimi czasy dzieje
      krew mi burzy w żyłach. Ja tam już mam w domu wszystkie planowane dzieci i
      zamierzam się jeszcze powykazywać w swoim fachu w zawodzie.
      • moofka Re: "Polska to taki dziwny kraj" mówił Zulu Gula 08.11.06, 09:25
        gruba-buba napisała:

>> W sumie to już na naukach przedmałżeńskich (nie napiszę ile lat temu)
        > prowadzący "uświadamiacz" wyraźnie nam tłumaczył, że seks należy uprawiać
        > jedynie w celach prokreacji. Seks uprawiany dla przyjemności (cokolwiek tu
        mamy
        >
        > na myśli: w czasie niepłodnym bądź w wyrafinowanych pozycjach, czyli innych
        niż
        >
        > misjonarska)) jest śmiertelnym grzechem!!! No i co Wy na to?
        >
        >

bzdura, stanowisko kosciola jest inne nieco wink
      • a-ronka Buba:)) 08.11.06, 09:27
        na takich naukach prawie płakałam ze śmiechu.Prowadziła je stara (naprawdę
        stara bo miąła 60 lat) panna,która chyba w życiu nie widziała męskiego narządu.
        Mówiła właśnie tylko o uprawianiu seksu w ramach prokreacji,że prezerwatywa to
        grzech śmiertelnysmile)
        W całym kotekście,gdzie co druga para miała już zawiązek "fasoli" pod sercem
        cała ta akcja i nauki były śmieszne.Co dziwne,te nauki były obowiązkowe (i
        chyba dalej są) a na koniec wszyscy młodzi raczeni są filmem z aborcji.
        Do czego to służy?
        Kto chce to się zabezpiecza,kto chce to rodzi co roku,kto chce to jeżdzi do
        Czech i robi to w kulturalnych warunkach.

Moja odezwa do LPR i tej pani Oszołom-Sobeckiej to :
        " Wara od kobiecych brzuchów i ci........."
        Czy te wszystkie pomysły biorą się stąd,że LPR,MW,PIS ma nieudane pożycie
        seksualne oraz brak partnera ?
        Sfrustrowani,biedni z chucią i z głową pełną posranych wymysłów.
        • monia145 Re: Buba:)) 08.11.06, 09:31

> Czy te wszystkie pomysły biorą się stąd,że LPR,MW,PIS ma nieudane pożycie
          > seksualne oraz brak partnera ?
          > Sfrustrowani,biedni z chucią i z głową pełną posranych wymysłów.

Ciekawa jestem coby to Sobecka ujawniła na seansie u Freuda?smile
      • agmar3 Re: "Polska to taki dziwny kraj" mówił Zulu Gula 08.11.06, 09:35
        To dopiero żenujący pomysł. Tak daleko posunięta ignorancja w przedstawianiu
        danych to tylko w naszym ciemnogrodzie jest możliwa. Powołuje się na badania,
        które się w nocy przyśniły i wierzy do tego, że naród tak tempy, że łyknie.
        Córka znajomych miała (17 l.) zajęcia z przygotowania do życia w rodzinie czy
        jakoś tak to się nazywało. Przyszła pani i zakomunikowała, że jak chcą
        rozpocząć współżycie, to należy zacząć brać kwas foliowy, bo to dobrze wpływa
        na rozwój dziecka. Antykoncepcja to kalendarzyk. Nieźle co? W szkole tego uczą.

Rozumiem, że nie wszystkim służą hormony, ale nie zrozumiem, że ktoś będzie
        wybierać za mnie.
        • malila Re: "Polska to taki dziwny kraj" mówił Zulu Gula 08.11.06, 09:48
          Z tym kwasem foliowym to mnie się akurat podobasmile) Młodzieży nie zaszkodzi
          świadomość, ze dziecko może się pojawić nawet mimo antykoncepcji.
    • nisar Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 09:28
      Podziemie aborcyjne zaciera ręce...

A poważnie - jakim tępym debilem trzeba być, żeby wrzucić do jednego wora
      pigułki z narkotykami, to w mojej (może ograniczonej) głowinie się nie mieści
      ani dudu.
      • a-ronka Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 09:33
        może władza z LPR myśli,że jak ludzie przestaną się seksem zajmowac,to do
        kościoła zaczną chodzic.
        Powninni jeszcze zabronic pocałunków w usta i trzymania się za ręce,bo to takie
        wyuzdane a feeeee
        • moofka Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 09:34
          a-ronka napisała:

> > Powninni jeszcze zabronic pocałunków w usta i trzymania się za ręce,bo to
          takie
          >
          > wyuzdane a feeeee

ee przesadzasz
          przeciez im nie chodzi o obscene tylko o przyrost naturalny ;P
        • sara.24 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 09:55
          Skoro tym z lpr-u tak leży nasercu przyrost natralny, to czemu sami nie wezmą
          się do roboty? Jakoś dziwnie się składa że koński łeb ma tylko 1 dziecko,a
          potworzyca od plemników-2. Trochę to mało biorąc opd uwagę głoszone przez nich
          teorie. Ale to chyba lepiej dla społeczeństwa, że nie przekazali swoich genów
          większej ilości dzieci.
          • monia145 Giertych ma 2 dzieci n/t 08.11.06, 09:57

• sara.24 Re: Giertych ma 2 dzieci n/t 08.11.06, 10:13
              Jak mogłam przeoczyć ten fakt z jego biografii wink Ale 2 to i tak kiepściutko
              jak na takiego fana życia poczętego. Czyżby potajemnie stosował tą złą
              antykoncepcję? wink
              • jowita771 Re: Giertych ma 2 dzieci n/t 08.11.06, 12:26
                e tam, zaraz antykoncepcję. może jak zona go widzi, to od razu ją głowa zaczyna
                boleć?
            • oxygen100 Re: Giertych ma 2 dzieci n/t 08.11.06, 18:32
              ale nie wie na pewno czy to jego hehe
      • syriana Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 09:37
        ja jestem zdania, że takie pomysły powinny być jak najmniej nagłaśniane

i tak nie mają szansy powodzenia (jeszcze wierzę w rozsądek innych posłów)
        a szum medialny wokół nich, powoduje że urastają do rangi poważnych,
        oficjalnych propozycji, którymi zajmują się wszyscy dziennikarze

a potem w świat idzie za nami opinia fundamentalnych, katolickich seksofobów,
        co to w jakimś ciemnogrodzie żyją w strachu przed plemnikami
        • monia145 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 09:42
          No i tak jak Wierzejski wszędzie wietrzy spiski homoseksualistów, tak Sobecka
          ma obsesję na punkcie plemników.....
          Sowja drogą, wiecie, jakie hasło wyborcze ma Wierzejski, jako kandydat(
          buhahaha)na stanowisko prezydenta Warszawy?" Dumna,......, ....., nowoczesna
          Warszawa"smile))) Dwa frazesy w śrdoku sa mniej istotne, ale to "dumna i
          nowoczesna, jakoś tak mi się kłóci...co Wierzejski może miec wspólnego z
          nowoczesnością...strach sie bać.....
          • moofka Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 09:43
            monia145 napisała:

Dwa frazesy w śrdoku sa mniej istotne, ale to "dumna i
            > nowoczesna, jakoś tak mi się kłóci...co Wierzejski może miec wspólnego z
            > nowoczesnością...strach sie bać.....

tramwaje odmaluje moze wink
            • monia145 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 09:48
              Taaa, może Światynię Opatrzności w końcu dokończy......smile
              Obejmie patronatem jakąs wyższą szkołę wszystkiego i niczego, która
              kreacjonizmu nauczać będzie.....
              Zasponsoruje badania pod hasłem :" Hemoseksualizm da się leczyć"smile

Jest tyle możliwości......smile
          • malila Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:07
            monia145 napisała:
            > co Wierzejski może miec wspólnego z
            > nowoczesnością...strach sie bać.....

Chodzi o nowoczesny monitoring zapewnewink
            • chloe30 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:09
              malila napisała:

>
              >
              > Chodzi o nowoczesny monitoring zapewnewink
              >
              Zamontowany w sypialni każdego warszawiaka smile)))
              • moofka Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:10
                w tyłku moze, nowoczesniej bedzie
                • chloe30 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:13
                  moofka napisała:

> w tyłku moze, nowoczesniej bedzie

Na czubku penisa proponuję - pełna kontrola nad miejscem składowania
                  plemników tongue_outPP
                  • malila Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:15
                    Na czubku penisa to lepiej fotokomórkę i alarmwink
                  • sara.24 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:16
                    > Na czubku penisa proponuję - pełna kontrola nad miejscem składowania
                    > plemników tongue_outPP
                    To jest pomysł wink)) Wtedy będzie wiadomo z kiedy, z kim i od razu będzie można
                    podjąć działania ochronne, żeby materiał genetyczny się przypadkiem nie
                    zmarnował.
    • triss_merigold6 Jak dla mnie super 08.11.06, 10:15
      Bardzo dobrze! Rzucę robotę, przeprowadzę się w Bieszczady i będę robic majątek
      na szmuglu gumek und pigułek z Ukrainy i Słowacji. Będę miec pracę na świeżym
      powietrzu, pożyteczną dla ludzi, twórczą, dobrze płatną, mniejsze koszty
      utrzymania niż w Warszawie i będę mogła mnóstwo czasu jeździć konno. Nareszcie
      się spełnię.
      • monia145 Re: Jak dla mnie super 08.11.06, 10:16
        Triss, nie zapomnij o grzybkach halucynogennych, podobno zbocza Bieszczadów aż
        sie od tego towaru uginająsmile)))))))))))))))
        • chloe30 Re: Jak dla mnie super 08.11.06, 10:17
          monia145 napisała:

> Triss, nie zapomnij o grzybkach halucynogennych, podobno zbocza Bieszczadów

> sie od tego towaru uginająsmile)))))))))))))))

E tam, ja i bez grzybków nie wierzę w to co widze codziennie w
          wiadomościach smile)))
          • aleksandrynka Re: Jak dla mnie super 08.11.06, 10:39
            a widzisz, może z grzybkami zaczęłabyś wierzyć?
            zalegalizować grzybki!
        • triss_merigold6 Re: Jak dla mnie super 08.11.06, 10:27
          Na to jest mało amatorów, lokalny lud tradycyjnie nawala się bimbrem i
          ukraińską wódą. Niezłą zresztą.wink
          • mama007 trisssssss 08.11.06, 11:31
            wez mnie do spolki!!!! mam dojscie do ukrainskiej wody big_grinDDDDDD mieszkam na
            wschodzie big_grin
            • triss_merigold6 Re: trisssssss 08.11.06, 11:37
              Pomyślimy.P Ja nieźle jeżdżę konno, parę szlaków znam, trochę lokalnych kwater,
              jeszcze się ziemianki z czasów II wojny ostały - można zaadaptować na magazyny
              gumek, a mrówom płacić parę zeta. Biznes jak ta lala.
              • mama007 Re: trisssssss 08.11.06, 13:22
                triss_merigold6 napisała:

> Pomyślimy.P Ja nieźle jeżdżę konno, parę szlaków znam, trochę lokalnych kwater,
                >
                > jeszcze się ziemianki z czasów II wojny ostały - można zaadaptować na magazyny
                > gumek, a mrówom płacić parę zeta. Biznes jak ta lala.

no ba! jeszcze fajki od mrowek, zapomnialas!!! smile konno tyz jezdze big_grin
        • majan2 Re: Jak dla mnie super 08.11.06, 18:29
          Po..... tych politykow juz totalnie. Mysle,z e oni sami maja jakies klopty ze
          swoja seksulanoscia a na pewno glowa. Co za kraj, robi sie jak w Afganistanie,
          moze powinnysmy cos razem zrobic? Na pewno tzreba isc na wybory i przegnac ich
          daleko.
    • e_r_i_n Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:30
      Czytalam i sie tez zastanawiam, czy smiac sie, czy plakac. Fajna wizja Polski
      sie nam wylania: socjal po pachy i kazda kobieta z dziesieciorgiem dzieci wink
      A na to wszystko beda pracowac... hmmm...
      Zgadzam sie, ze hormony powinny byc przepisywane z glowa. Ale stawianie ich na
      rowni z uzywkami i decydowanie za mnie, czy mam je zazywac, czy nie, jest
      (tutaj cenzura zadzialala wink).
      • triss_merigold6 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:32
        Idziesz prywatnie i przepisuje. Zakładam, że baba, ktora ma życzenie brac
        pigułki nie jest analfabetką, umie przeczytać o skutkach ubocznych i upomieć
        się o badania.
        • e_r_i_n Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:36
          Owszem, tez tak zakladam. Ale podejrzewam, ze sporo jest kobiet, ktore o tym
          nie mysla (lekarze tez nie). Z drugiej strony - robia to na swoja
          odpowiedzialnosc.
    • e_r_i_n Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:37
      A propos pigulek, to kiedys dopadla mnie jakas wirusowa infekcja. Poszlam wiec
      do internisty (przypadkowego) i pani pyta mnie, czy w ciazy nie jestem. No wiec
      mowie, ze nie, ze piguly biore. Wyklad na temat ich morderczych skutkow
      przerwalam, wychodzac z gabinetu. W szoku bylam, ze lekarz moze takie bzdury
      opowiadac.
    • mamamonika Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 10:38
      Mam zastosowanie dla tych niechcianych gumek. Niech je sobie nadmuchają i
      wcisną do łbów w miejsce mózgu, bo im się pewnie pokrywa czaszkowa zapada. Co
      za banda debili sad(((
    • edorka1 ha, ha dobre a przeciez racja!!!! 08.11.06, 10:40
      prezerwatywa ma w założeniu zapobiegać do zapłodnieniu czyli jakby niebyło zwiększaja bezpłodność...
      • tysia77 Re: ha, ha dobre a przeciez racja!!!! 08.11.06, 10:49
        Niedługo wstyd będzie za granicę wyjechać...
        • triss_merigold6 Re: ha, ha dobre a przeciez racja!!!! 08.11.06, 10:52
          Już jest wstyd. Moja siostra w międzynarodowym środkiwsku pracuje i już ją
          delikatnie podpytują czy u nas aby wszystko ok. czy może ruscy rozpylili wirusa
          kasującego szare komórki.
      • karmazynowa_dama Re: ha, ha dobre a przeciez racja!!!! 08.11.06, 10:50
        "prezerwatywa ma w założeniu zapobiegać do zapłodnieniu czyli jakby niebyło zwię
        kszaja bezpłodność..."

że niby co????????????????????!!!!!!!! Odpadłam...
        • edorka1 Nie odpadaj 08.11.06, 11:14
          jak nie zapladniają to przeszkadzają w zaplodnieniu, czyli nie dopuszczaja czyli powoduja nieplodność ( wymuszoną ale zawsze ) hahaha. Czyli racja. Czyli więcej poczucia humoru.
    • carrotka1 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 11:05

Głupota koaczogrodu sięgnęła dna. Trzeba chyba zapasy pigułek zrobić.

Jak na razie chcą aby producenci informowali o szkodliwości środków anty, ale
      kto wie co później wymyślą. Wcale nie zdziwiłoby mnie, gdyby oszołomy z LPR
      nałożyły na środki antykoncepcyjne jakiś dodatkowy podatek, który miałby służyć
      realizacji programu "wspierania rodziny". Chyba żadne z nich nie czytało ulotki
      z pigułek, w której są wyraźnie opisane zagrożenia, jakie niesie ich stosowanie.
      Odnośnie stosowania antykoncepcji hormonalnej przez nastolatki - uważam, że
      jest to lepsze rozwiązanie niż kombinowanie, co zrobić z niechcianą ciążą,
      wszak obok pigułek są łagodniejsze plasterki.
      Gdy słyszę rewelacje typu całkowity zakaz aborcji, zakaz stosowania
      antykoncepcji - nieważne, że są to jak na razie tylko pomysły - zaczynam mieć
      dość tego kraju i kościoła katolickiego. Jak na razie nie chce wyjeżdżać ale
      kto wie. To jest chore, żeby zmuszać ludzi do wielodzietności zgodnie z
      przekonaniem bóg da dziecko to i da na dziecko.

Znam przypadek rodziny mieszkającej na malej wsi w kaczogrodzie. We wsi nie ma
      kanalizacji, w domach nie ma łazienek i toalet. Młodzi i wykształceni z tej wsi
      wyjechali zostali starsi ludzie i ci którym się nie powiodło. Rodzina, którą
      mam na myśli, ma 6 dzieci. Najstarsze ma 21 lat najmłodsze zaczęło podstawówkę.
      Po drodze były 2 aborcje. Matka dzieci nie pracuje, bo "pan i władca" - tj. mąż
      jej zabronił, gdyż w pracy by się wg niego puszczała. On nie ma stałej pracy,
      bo to nieopłacalne pracować. Utrzymują się z zasiłków i z jakiś jego dorywczych
      prac. Tatuś dzieci, znaczną część zarobionych pieniędzy przepija. W przeszłości
      zdarzało mu się przepić pobierane zasiłki. Starsze dzieci były już notowane na
      policji, za rabunki, rozboje, pobicia. Jeden z nich za molestowanie młodszej
      koleżanki. Troje z dzieci zakończyło edukację na gimnazjum. Rodzinie początkowo
      pomagało rodzeństwo matki dzieci - dawało jej pieniądze, kupowało odzież i
      przybory szkolne dla dzieci, ale ileż można kogoś finansować, widząc, że ten
      ktoś dosłownie nic nie robi. Ani mamie, ani tacie nie przeszkadza, że
      wspomniana trójka dzieci rzuciła szkołę, a pozostałej trójce (2 - w
      podstawówce, 1 - w gimnazjum) nauka bardzo źle idzie, żadne z nich nie chodzi
      na zebrania - co szkole nie przeszkadza, bo w żaden sposób nie interweniuje, z
      dziećmi do lekarzy też nie chodzą jedno z dzieci ma silną alergię, drugie
      bardzo słaby wzrok, najmłodsze wymaga leczenia ortodontycznego. Ich jedyny
      argument to - nie stać nas na leczenie - a żadne z nich nawet nie poszło na
      konsultację do lekarza w ramach publicznej służby zdrowia. Mama dzieci nigdy
      nie stosowała antykoncepcji - tzn. po urodzeniu pierwszego dziecka brała
      pigułki, ale bardzo szybko z nich zrezygnowała - bo mąż jej zabronił ich brać,
      gdy siostra kupiła jej spiralę - to mężulek ją spalił. Z mężem też rozwodu nie
      wzięła - bo lepszy taki niż żaden, bo dzieciom tata jest potrzebny -
      nieistotne, że się dziećmi nie interesuje. Jej teściowa ma bardzo wysoką
      emeryturę, ale interesuje ją wyłączenie synalek - jemu kupuje ubrania, środki
      kosmetyczne itp. Mama dzieci niejednokrotnie nie miała za co dzieciom kupić
      jedzenia, a teściowa nigdy nie pożyczyła jej nawet złotówki. Teściowej
      oczywiście nie poda do sądu o alimenty, co poradzono jej w ośrodku pomocy
      społecznej, bo co ludzie powiedzą i mąż nie chce o tym słyszeć. Matka dzieci
      ukończyła szkołę zawodową, a ich ojciec tylko podstawówkę.

Tak więc, jak dowiaduję się na temat kolejnych rewelacji rządzących
      kaczogrodem, ogarnia mnie coraz większa złość, bo może zamiast myśleć jak
      zmusić naród do wzmożonej prokreacji, zastanowili by się jak walczyć z
      patologiami takimi, jak ta którą opisałam powyżej. Co z tego, że wyżej
      przytoczona rodzina ma 6 dzieci, jak żadne z nich nie ma szans na dobre
      wykształcenie, a nie które z nich już stały się kryminalistami.

Ps., przepraszam za wszelkie ewentualne błędy

Ależ się rozpisałam wink. Ciutkę mi przeszła złość wink

• edycia274 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 11:17
        musimy zapas gumek i tablet zrobić. albo spirale taką z długą datą ważności
        założyć uncertain
        • triss_merigold6 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 11:19
          Będą przymusowe kontrole ginekologiczne na okoliczność posiadania spirali i
          grzywny?
          • edorka1 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 11:20
            bramki specjalne. Idziesz i...ciach!!!! smile))
            • edycia274 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 11:27
              Poprostu nie będziemy uprawiac seksu i już.
            • carrotka1 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 11:29
              To trza będzie bramek unikać wink. A ta spirala to chyba nie bedzie takim złym
              pomysłem - na okolo 5 lat spokój
    • mam_to_w_nosie Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 11:39
      Część posłów powinno chodzić z prezerwatywami na głowie bo wytryski ich głupoty
      prowadzą do niepłodności umysłowej jeszcze zdrowych psychicznie.
    • triss_merigold6 Czy jeszcze się nie wstydzi 08.11.06, 11:44
      Czy ktoś jeszcze się nie wstydzi, że głosował na PiS? Bo jak rozumiem
      elektoratu Samoobrony i LPR tu raczej nie ma ale wyborczynie PiS-u były.
      • edycia274 triss 08.11.06, 11:51
        Myślisz, że się wstydzą????? Bo raczej nie. Pewnie są dumne.
        • triss_merigold6 Re: triss 08.11.06, 11:54
          Chciałabym to przeczytać tj. jak bardzo są dumne z PiS, koalicjantów PiS i jak
          bardzo się cieszą z tego, że przy kolejnych wyborach wahadło poleci z hukiem w
          lewo.
          • sara.24 Re: triss 08.11.06, 12:22
            Jak nie poleci w lewo, to się nieźle zdziwię. Osobiście wolę lewicowych
            kombinatorów, kłamców czy złodziei ( nie łudzę się że politycy z którejkolwiek
            strony, dbają o los wyborców a nie swój interes ) od takich samych tylko
            prawicowych.
            Ci drudzy odpadają za swoje zakłamanie i pseudomoralne próby dyktowania co kto
            ze swoim życiem powinien robić. Nie chcę żyć w państwie w którym jakaś jakieś
            chore radio i inspirowane nim oszołomy będą mieli coś do powiedzenia i
            wprowadzą zakaz stosowania antykoncepcji, dożywocie za aborcję, 5 godzin
            tygodniowo-właściwego przygotowania do życia w rodzinie, od 1. klasy- naturalne
            metody planowania rodziny, grzywny lub więzienie za pozostawanie w związkach
            nieformalnych, posiadanie mniej niż 3 dzieci, brak ślubu przed 30-stką... Ufff,
            przecz z oszołomstwem.
            • triss_merigold6 Re: triss 08.11.06, 12:30
              Nie mam złudzeń co do żadnej opcji politycznej. Lewica ma jednak gigantyczny
              plus - nie zagląda ludziom do łóżek.
    • aska2000 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 12:06
      Śmiać się czy płakać ?!?!?!?!

... pozostaje mieć nadzieję, że wyborcy zweryfikują głosicieli tych "prawd
      objawionych" wink
      • edycia274 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 12:07
        płakać. szykujmy ogromną ilość papieru toaletowego sad o ile nie jest szkodliwy.
    • carrotka1 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 12:16
      Tak się zastanawiam, czy w pewnym sensie kobiety nie są "winne" temu, że mamy
      tak debilny rząd, bo ktoś takich oszołomów musiał wychować?? Dziwie się, też
      ludzie wyskakujący z tak debilnymi pomysłami mają rodziny, przykładowo jak
      wielki koń znalazł sobie żonę i jak ta babka z nim wytrzymuje.

Pisze o tym dlatego, że mam 22 - letniego brata, który został wychowany przez
      moją mamę wg modelu on nic nie musi robić, bo jest facetem. Nigdy nie musiał po
      sobie sprzątać, zmywać naczyń, wynosić śmieci itp., nie mówiąc już o tym, żeby
      kiedykolwiek cokolwiek musiał sobie ugotować. Gdy przyjeżdża jego dziewczyna,
      on nawet sam nie robi kawy czy herbaty, tylko mama jest jego kucharką i
      kelnerką. Watpie, aby kiedykolwiek się zmienił.
      Do mnie za to ma prentensje, że mam dziecko i śmię chodzić do pracy. Mała ma 3
      lata - rano zaprowadzamy ją do mamy (na co oboje rodziców się zgodziło i sami
      wyszli z inicjatywą)a po 17 odbieramy. Mójemu bratu to przeszkadza - bo wg
      niego się dzieckiem powinnam zająć, a nie do pracy chodzić. W domu zwykle jest
      wieczorem, gdy mała jest już nami więc ona mu nie przeszkadza. W tym roku
      skończyłam studia mgr zaoczne, które robiłam w innym mieście i w związku z tym
      weekendy włacznie z piątkami zwykle spędzałam poza domem, co rownież mojego
      braciszka irytowało. Szokiem było to dla niego, że mój mąż się na to zgodził.
      Mój brat nie kryje się z przekonaniami typu, że jak on bedzie miał dziecko to
      ZABRONI żonie pracować. Mi ciągle powtarza, że gdybym nie wydawała kasy na
      bzdury typu ubrania i kosmetyki to bym pracować nie musiała.
      • agacz2905 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 15:11
        Mam brata wychowanego przez moją mamusię mniej więcej w ten sam sposób, jak
        Twoja mama wychowała Twojego braciszka. Ma 25 lat i 3 lata w plecy, tj. dopiero
        zdał licencjat. Powodzi mu się jednak nieźle, a to z racji zdolności
        jezykowych. Zarabia dużo więcej ode mnie jako lektor j.angielskiego. Ma 25 lat
        i chwała mu za to, że (jak twierdzi) nigdy nie zamierza mieć dzieci, jego
        dziewczyna zresztą teżsmile Poglądy ma okropne, mamusia wszystko mu zrobi
        (jedzenie, pranie, prasowanie, gotowanie itp.) Oczywiście pozostaje na
        utrzymaniu rodziców. Ja zaszłam w II ciążę to skomentował, że na własne
        życzenie sobie życie marnujęsmile
        Co do antykoncepcji hormonalnej: konkretnie ja to źle się czułam po hormonach,
        bardzo źle. mam wiele zdrowotnych przeciwskazań do ich zażywania. natomiast nie
        widzę żadnego powodu, zeby kobiety, którym pigułki pasują miały ich nie łykać.
        Sama od czasu do czasu mam "schizę", że jestem w ciąży, bo przy nieregularnych
        okresach (i regularnym współżyciu) siłą rzeczy taka schiza mnie dopada. Nie
        życzyłabym sobie III dziecka z wielu, wielu powodów. Bazuję li i jedynie (a
        może aż?) na moich uniedrożnionych podczas II cesarki jajowodach. Ale schiza
        mimo wszystko od czasu do czasu występujesad(
        Agnieszka
    • inia1984 Re: No prosze. W jakim mądrym Kraju mieszkamy. 08.11.06, 19:39
      buhahahahahahahaha................... cale szczescie ze juz w Polsce nie
      mieszkam!!!! buuuuuuuuuhahahahahaha.
      jakim prawem oni tak kontroluja zycie ludzi?
      pozdrowieniasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka