Dodaj do ulubionych

strasznie swedzi-co robic

IP: *.* 11.08.01, 20:59
strasznie mnie swedzi brzuch,biodra posladki itp.Drapie sie do krwi,w dodatku nie moge sie niczym smarowac,bo wtedy juz w ogole wariuje.Oczekuje szybkiej pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: strasznie swedzi-co robic IP: *.* 11.08.01, 23:46
      Asia, co Ci jest?I no, w ciązy jesteś?Napisz coś więcej, może być na priva.Bo ja coś miałam takiego, jakieś ochydne uczulenie, czy coś innego? I w ciązy i po porodzie to miałam.Może Ci cos pomogę...Aneczka
      • Gość: guest Re: strasznie swedzi-co robic IP: *.* 18.08.01, 18:10
        aneczko,ciekawa jestem czy dosTalas maila ode mnie na priva?na szczescie juz przeszlo-przez 3 dni bralam claritine,uzylam elocomu (1x) i zmienilam krem na rozstepy z penatenu na vichy-To chyba byl dobry Trop.Teraz to juz pestka .dziekuje wszysTkim
    • Gość: guest Re: strasznie swedzi-co robic IP: *.* 13.08.01, 09:02
      Bardzo silne i uporczywe swędzenie może być jednym z objawów cholestazy ciążowej - jest to jakaś choroba wątroby. Niekoniecznie musi tak być, bo generalnie wędzenie skóry jest dość typowe dla ciąży, ale lepiej powiedz o tym lekarzowi. I może nadmień mu o tej cholestazie, jeśli nie masz zaufania do niego, że weźmie pod uwagę wszystko, co jest możliwe.
      • Gość: guest Re: strasznie swedzi-co robic IP: *.* 14.08.01, 17:30
        To nie cholesTaza to wysypka,prawdopodobnie alergiczna-moj lekarz nie ma pojecia co z Tym FanTem zrobic-ciekawe kto ma.przeciez nie moge sie ciagle drapac,a z drugiej sTrony nie moge sie smarowac masciami ze sTerydami.Tzw.syTuacja bez wyjscia
    • Gość: guest Re: strasznie swedzi-co robic IP: *.* 17.08.01, 12:54
      tez na to cierpilam az kupilam oliwke do mycia dla niemowlatWchodze do wanny napuszczam wody wcieram oliwke w cale cialoPotem mocny prysznic szczegolnie na uniesione nogi.Zadnego mydla!!!!Potem porzadne wycieranie czyms miekkim i frotowymI da sie zasnac bez drapaniaBaw sie dobrzePS moja dzidzia juz na dniach przjdzie na swiatpozdrawiam.Zuza
      • Gość: guest Re: strasznie swedzi-co robic IP: *.* 17.08.01, 13:14
        Ja na przełomie 6/7 miesiaca dostałam takiej "swędzonki". Mój ginekolog przepisał mi wapno, fenazolinę (czy jakoś tak) i jeszcze coś, kazał brać chyba 5 dni i minęło. Uczulenie, alergia? Nie wiem, ale przeszło i Kuba zdrowiutki...Trzymaj się, ebe.
    • Gość: guest Re: strasznie swedzi-co robic IP: *.* 17.08.01, 22:17
      Asia, a byłaś u dermatologa? (bez skierowania!!!!)Mnie przepisał takie mazidło, trochę jak to na ospę. Niestety nie pamiętam teraz co zawierało, ale przynajmniej na trochę była ulga... Jak sobie przypomnę, to Ci napiszę.Smarowałam się tez Bepanthenem - trochę pomagało. Aha, i dieta (nic uczulającego, tylko gotowane, żadne soki owocowe), bawełniana odzież, delikatne mydło (np. Kajtek), pranie w szarym mydle i inne takie. Ale najbardziej pomagał mi sen... A od rapnia to mnie już ręcę bolały, więc żarłam na potęgę Pyralginę ( ne receptę...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka