Dodaj do ulubionych

Urodziłam!!!

IP: *.* 03.09.01, 21:10
Hej,chcę się pochwalić, że tydzień temu, tj. 27 o godz. 9.30 urodziłam ślicznego chłopczyka Oskarka (2990/50). Poród trwał 3 godziny (mój pierwszy). Jest zdrowy, kochaniutki i słodki. Nie możemy nacieszyć się z mężem naszym maleństwem!PozdrawiamAsia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 03.09.01, 21:34
      Naj naj naj naj serdeczniesze życzenia szczęścia !!!!!Gratulacje i wszystkiego najlepszego....buziaczki dla maleństwa i rodziców :-)wioleta
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 03.09.01, 22:01
      Bardzo bardzo mocno gratuluję.Życzę zdrówka dzidziusiowi.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 03.09.01, 22:12
      Gratuluję i życzę wszystkiego dobrego ! :benetton:
      • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 05.09.01, 15:14
        Gratuluję i zazdroszczę!!!!!Całusy Anja :hello:
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 04.09.01, 06:25
      gratulacjeniech dobrze sie rozwija wszystkiego dobrego
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 04.09.01, 07:05
      GRATULACJE!!!!! Wszystkiego najlepszego dla Oskarka i jego dzielnej Mamusi i Tatusia.PozdrowieniaKasia R
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 04.09.01, 07:37
      Moje gratulacje. Synek musi śliczny :0). Dawaj jego zdjęcie na forum zobaczcie.Tyska
      • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 04.09.01, 07:41
        Gratuluję bohaterskiej mamie /te 3 godziny to niezły wynik ;) /. Pozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 04.09.01, 11:34
      GRATULUJE!!!!Pozdrowienia dla ciebie, Oskarka i meza.Margotka
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 04.09.01, 13:17
      Moje gratulacje :D !!!Pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego!
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 04.09.01, 17:55
      gratulacje!
      • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 04.09.01, 19:44
        Grrrratutuję! :bounce:A teraz dużo zdrówka, spokoju, i niech Was nie opuszczają dobre wróżki!
        • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 06.09.01, 17:06
          Czesc Asiu Gratuluje i zycze zdrowka tobie i dzidzi.Ja takze urodzilam 27.08. z tym ze porod byl szybki i bez bolesny(mialam cesarke)Dzidzi to dziewczynka Natalie 49/3360 zdrowa i sliczniutka, urodzilam o 22.54.Jeszcze raz gratuluje i pozdrawiamsmile!!!
          • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 08.09.01, 22:04
            Hej AsiuW,również bardzo serdecznie Ci gratuluję!!! Ja swój poród wspominam BARDZO pozytywnie i chcę jeszcze! :-)))Dziękuję wszystkim za gratulacje i życzenia, CałuskiAsia z synkiem Oskarkiem
          • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 09.09.01, 13:04
            Gratuluje obu mamusiom - imienniczkom!!! :hap:Przesylam zyczenia zdrowka dla dzieciatek, Mamus i Tatusiow. Strasznie Wam zazdroszcze, ja dopiero na Gwiazdke bede miala moje babelki kolo mnie... Pozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 06.09.01, 21:05
      Wspaniale!!! Gratuluję! Jak czytam takierzeczy to mi gula w gardle staje................Ja mam termin na jutro .....papaTrzymajcie się całą trójką.PozdrawiamKaśka
    • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 10.09.01, 11:58
      Gratulacje i pozdrowienia dla Oskarka! Ja też muszę się pochwalić - jestem "świeżą" mamusią ślicznych bliźniaczek - urodziłam 23 sierpnia Weroniczkę (2300/50)i Julię (3050/55).Agnieszka
      • Gość: asia_t Re: Urodziłam!!! IP: *.* 10.09.01, 12:18
        WOW, Agnieszka, gratulacje!!!! ja bede miala blizniaczki za 4 miesiace. :_))))) mam nadzieje, ze coreczki sa zdrowe, bo ze sliczne, to nie watpie!!!!papa
        • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 14.09.01, 10:55
          Dzięki Asiu za gratulacje. Ostatnio żadko zaglądam na forum - ale to chyba zrozumiałe - trzytygodniowe bliźniaczki są wiecznie głodne, więc poza karmieniem przez 20 godzin na dobę (trochę przesadziłam) nic innego nie robię. Ale dzidziusie są naprawdę słodkie i zdrowe i choć opieka nad dwójką zajmuje trochę więcej czasu, nie jest tak źle. Kiedy chodziłam w ciąży, wyobrażałam sobie, że będzie dużo trudniej. Pozdrowienia dla wszystkich mam i dzidziusiów.Agnieszka
          • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 14.09.01, 11:08
            a karmisz piersia? widze jednak, ze mozna dac sobie rade i nawet czasem na forum zajrzec. :-) to mnie napawa optymizmem. :-) na razie tez mam chwile zalamania i widze wszystko w czarnych barwach,najmniej chyba boje sie, ze cos mogloby byc nie tak, jakos od razu widze je ze mna w domciu...moze to i dobrze? mialas cesarke? jak bedziesz miala chwilke, skrobnij,jak sobie mozna dac z tym rade,co jest koniecznie potrzebne z wyprawki,co sobie mozna darowac...nie musi byc juz,ja rodze za jakies 13 tygodni.:-)pozdrawiam Ciebie i maluszki BARDZO serdecznieAsia i bąbelki
            • Gość: guest Re: Urodziłam!!! IP: *.* 14.09.01, 12:44
              Hej Asia, po co ten czarny nastrój!Z bliźniakami nie jest źle, więc nie martw się na zapas. Są co prawda chwile, gdy obie córeczki się zmawiają i płaczą w jednej chwili lub nagle chcą jeść w tym samym momencie, ale da się to przeżyć. Ja przed porodem nasłuchałam się, jak to przy bliźniakach potrzebna jest pomoc, jak jest ciężko i zapewniłam sobie pomoc babć - mieszkają na szczęście w tej samej miejscowości. Jednak w tych trzec tygodnach po porodzie babcie nie były potrzebne ani raz, przychodziły tylko odwiedzać dzidziusie. Mój mąż wzią 1 miesiąc urlopu i w dwójkę radzimy sobie doskonale. Ja karmię piersią, a nadgorliwy tatuś czeka tylko na moment mojej nieuwagi i dokarmia dzidziusie butelką. Ja (pod wpływem pielęgniarki środowiskowej) jestem zazdrosna o butelkę, chciałabym karmić tylko piersią, ale mąż nie może wytrzymać, gdy po 3 godzinach karmienia piersią w nocy - na przemian, raz jedna, raz druga - dziewczynki dalej płaczą. Wówczas wystarczy dobra ręka tatusia z butelką i małe śpią prawie do południa. SZtaram się, by tej butelki było jak najmniej, nie da się jej jednak uniknąć. Co do porodu - miałam cesarkę, bo dziewczynki były ułożone poprzecznie i pośladkowo - znieczulenie ogólne, cała operacja trwała 30 min., blizny prawie nie widać. Najgorsze były trzy pierwsze dni po porodzie - dochodzi się do siebie dużo wolniej niż po porodzie fizjologicznym - wiem, bo tak rodziłam moją pierwszą córeczkę - głodzą człowieka przez trzy doby, zasilają wstrętnymi kroplówkami, które utrudniają chodzenie - ale da się przeżyć. Po pięciu dobach opuściłam szpital wraz z dzieciaczkami i czułam się już zupełnie dobrze. Na razie kończę, bo muszę lecieć do domu karmić Julię i Weroniczkę ( internet mam w pracy, wpadam tylko na chwilkę) , odezwę się wkrótce i napiszę coś o wyprawce. Pozdrowienia! Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka