Gość: guest IP: *.* 27.11.01, 21:05 Emamy ratunku!!! Jestem 3,5 m-ca po porodzie i strasznie zaczely wypadac mi wlosy. Co robic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 27.11.01, 22:00 U mnie było podobnie ale pomógł Skrzyp polny z witaminami, kupiłam go w aptece. Efekty było widać po miesiącu kuracji.Pozdrawiam Justa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 01.12.01, 12:16 Czy mozna brać skrzyp polny karmiąc piersią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 27.11.01, 22:19 Ja miałam też taki okres wypadania, ale wszystko wróciło do normy. Byłam przerażona, bo włosy to moja wizytówka (mocne, grube), nigdy nie wypadały. A tu po ciąży na grzebieniu po myciu całe kłaki. Przeszło gdzieś po miesiącu, bez żadnych kuracji. Mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie. PozdrawiamKruszynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 28.11.01, 10:21 Aniu, było już, całkiem niedawno dużo o wypadajacych włosach, poszukaj w postach, jak się nie dokopiesz pisz na priva, ja walczę z wypadającymi włosami od ponad dwóch lat... maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 28.11.01, 10:26 Wapno (calcium gluconicum) 2 x 1 tabletka + Materna 1x 1 tabletka - to moj sposob na mocne wlosy, dobre paznokcie i generalnie niezle samopoczucie co przy diecie eliminacyjnej jest baaaardzo wazne !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 28.11.01, 10:51 Moniko, a co kiedy moje dziecko ma 23 miesiące i dawno nie karmię??? też mogę Maternę ???? - maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 30.11.01, 16:42 Wszystko zalezy w jakim stanie jest Twoj organizm - sama wiesz najlepiej jak sie odzywiasz ......Ja Materne traktuje jako potezny "kop" witaminowy, ktorego bardzo potrzebuje wlasnie w czasie karmienia, bo niestety ze wzgledu na alergie Julity odzywiam sie ryzem Wydaje mi sie, ze wlasnie dzieki Maternie nie mam wiekszych problemow z dowitaminizowaniem sie. Zreszta rozmawialam z pediatra, ktory stwierdzil, ze w czasie karminia spokojnie moge brac Materne - no i oczywiscie wapno !!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 28.11.01, 14:42 Moje włosy do niedawna były wszędzie: na podłodze, meblach, w łazience i coraz mniej na głowie, ale mi też pomógł skrzyp polny. Zauważyłam nawet, że po ok. miesiącu kuracji zaczęły mi wręcz rosnąć nowe włosy. Co prawda oprócz skrzypu biorę jeszcze Maternę i wapno (dieta bezmleczna), ale dopiero jak do tego zestawu doszedł skrzyp, sytuacja mojego owłosienia na głowie znacznie się poprawiła.A do Marii mamy Oli: jesli już nie karmisz, to polecam Revalid. Jest dosć drogi, ale jeszcze przed ciążą rewelacyjnie mi wzmocnił włosy. Niestety nie można go zażywać gdy się karmi piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 29.11.01, 22:15 czesc Ja stosowalam odzywke z czarnej rzepy-wzmacnia i do tego Revalid , kuracja trwala 3 miesiace- dosc drogi (1 op okolo 32 zl) ale bardzo skuteczny.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 30.11.01, 08:55 poczekać, mnie strasznie wyłaziły włosy do mniej więcej 8 miesiąca po porodzie w takich ilościach, że bałam sie je myć - teraz jest ok. Brałam tylko witaminy dla mam karmiących. Odpowiedz Link Zgłoś