IP: *.* 27.11.01, 21:05
Emamy ratunku!!! Jestem 3,5 m-ca po porodzie i strasznie zaczely wypadac mi wlosy. Co robic ? :(
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 27.11.01, 22:00
      U mnie było podobnie ale pomógł Skrzyp polny z witaminami, kupiłam go w aptece. Efekty było widać po miesiącu kuracji.Pozdrawiam Justa
      • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 01.12.01, 12:16
        Czy mozna brać skrzyp polny karmiąc piersią?
    • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 27.11.01, 22:19
      Ja miałam też taki okres wypadania, ale wszystko wróciło do normy. Byłam przerażona, bo włosy to moja wizytówka (mocne, grube), nigdy nie wypadały. A tu po ciąży na grzebieniu po myciu całe kłaki. Przeszło gdzieś po miesiącu, bez żadnych kuracji. Mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie. PozdrawiamKruszynka :)
    • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 28.11.01, 10:21
      Aniu, było już, całkiem niedawno dużo o wypadajacych włosach, poszukaj w postach, jak się nie dokopiesz pisz na priva, ja walczę z wypadającymi włosami od ponad dwóch lat... maria
    • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 28.11.01, 10:26
      Wapno (calcium gluconicum) 2 x 1 tabletka + Materna 1x 1 tabletka - to moj sposob na mocne wlosy, dobre paznokcie i generalnie niezle samopoczucie co przy diecie eliminacyjnej jest baaaardzo wazne !!
      • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 28.11.01, 10:51
        Moniko, a co kiedy moje dziecko ma 23 miesiące i dawno nie karmię??? też mogę Maternę ???? - maria
        • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 30.11.01, 16:42
          Wszystko zalezy w jakim stanie jest Twoj organizm - sama wiesz najlepiej jak sie odzywiasz ......Ja Materne traktuje jako potezny "kop" witaminowy, ktorego bardzo potrzebuje wlasnie w czasie karmienia, bo niestety ze wzgledu na alergie Julity odzywiam sie ryzem :((Wydaje mi sie, ze wlasnie dzieki Maternie nie mam wiekszych problemow z dowitaminizowaniem sie. Zreszta rozmawialam z pediatra, ktory stwierdzil, ze w czasie karminia spokojnie moge brac Materne - no i oczywiscie wapno !!!Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 28.11.01, 14:42
      Moje włosy do niedawna były wszędzie: na podłodze, meblach, w łazience i coraz mniej na głowie, ale mi też pomógł skrzyp polny. Zauważyłam nawet, że po ok. miesiącu kuracji zaczęły mi wręcz rosnąć nowe włosy. Co prawda oprócz skrzypu biorę jeszcze Maternę i wapno (dieta bezmleczna), ale dopiero jak do tego zestawu doszedł skrzyp, sytuacja mojego owłosienia na głowie znacznie się poprawiła.A do Marii mamy Oli: jesli już nie karmisz, to polecam Revalid. Jest dosć drogi, ale jeszcze przed ciążą rewelacyjnie mi wzmocnił włosy. Niestety nie można go zażywać gdy się karmi piersią.
      • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 29.11.01, 22:15
        czesc :-)Ja stosowalam odzywke z czarnej rzepy-wzmacnia i do tego Revalid , kuracja trwala 3 miesiace- dosc drogi (1 op okolo 32 zl) ale bardzo skuteczny.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Włosy IP: *.* 30.11.01, 08:55
      poczekać, mnie strasznie wyłaziły włosy do mniej więcej 8 miesiąca po porodzie w takich ilościach, że bałam sie je myć - teraz jest ok. Brałam tylko witaminy dla mam karmiących.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka