Dodaj do ulubionych

Dziwne praktyki KOMISU

IP: *.* 03.03.02, 22:41
Parę dni temu wreszcie się zmobilizowałam i zaniosłam swoją sukienkę ślubną do pobliskiego mi komisu (właściwie nie zaniosłam, ale najpierw poszłam zapytać, czy przyjmą). Dowiedziałam się, że oczywiście przyjmą, ja ustalam sobie cenę, a prowizję w wysokości 15% ustalonej ceny mam OD RAZU im wpłacić :ouch: Mało z tym, jeżeli sukienka się nie sprzeda do dwóch miesięcy, to albo jeszcze raz zapłacę te 15% prowizji, albo ją sobie mogę zabrać (rzecz jasna nie oddadzą mi tych wpłaconych pieniędzy)!!! :gun:Spotkaliście się z czymś takim? Przecież na dobrą sprawę to temu komisowi w tym momencie kompletnie nie zależy, żeby daną rzecz sprzedać, bo już swoje zarobił. Mało z tym, im wręcz to będzie na rękę, bo a nuż będę taka głupia i jeszcze raz na kolejne dwa miesiące im towar zostawię!A może to w ogóle jest niezgodne z jakimiś prawami konsumenta i gdzieś możnaby to zgłosić, no chyba że wręcz przeciwnie, jest to normalnie praktykowane, w końcu "a to Polska właśnie"...
Obserwuj wątek
    • Gość: agis Re: Dziwne praktyki KOMISU IP: *.* 04.03.02, 15:41
      u mnie w wieliczce sa dwa komisy i oba maja takie same zasady: zostawienie rzeczy na 1 albo 3 miesiace, nie pamietam, kosztuje 30 zl. dodatkowo oni doliczaja 30% wartosci od sumy ktora podam (gdyby to ktos kupil). ja chcialabym zarobic na sukience ok 650zl. musze wiec wystawic ja z cena 845zl! nie wiem czy to sie oplaca, ale na co mi ta sukienka?? (kosztowala ponad 1000zl i jest przesliczna a zarazem skromna, wiec mysle ze szybko pojdzie). ja rozejrze sie jeszcze po krakowie. tez mi sie to wydaje mocno nie fairsad
      • Gość: Olenka Re: Dziwne praktyki KOMISU IP: *.* 04.03.02, 15:50
        Dziewczyny! nie pamietam adresu, ale wrzuccie w wyszukiwarke, to z pewnoscia znajdziecie internetowe komisy sukien slubnych dzialajace przy stronach dla nowowzencow. Wydaje mi sie, ze tam nikt zadnych oplat nie pobiera??? a moze zawiescie ich zdjecia w sklepiku e-dziecka? dlaczego nie mialayby znalezc tu amatorek? :-)))powodzeniaF.
    • Gość: Wronka Re: Dziwne praktyki KOMISU IP: *.* 04.03.02, 16:41
      Też mam suknię do sprzedania. Jeżeli macie adres Jakiegoś w miarę normalnego komisu w Warszawie lub okolicach, bardzo proszę o mnie pamiętać.Wronka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka