Dodaj do ulubionych

NO I STALO SIE:-)

IP: *.* 17.03.02, 08:01
za tydzien w sobte moj Kubek bedzie mial swoje pierwsze duze swieto:chciny.on i tak nie bedzie wiedzilam co sie dziej ale goscie tak.cjcualam was spytac co podac do jedzenia ztym , ze nie bedzie to obiad , bo chrzet jest o godzinie 18 wiec raczej ciepla kolacja kolo 19.prosze o pomoic , bo ja zupelnie nie wiem co i nie chodzi o to , ze nie umiem czegos wykonac tylko o to ,i z nie wiem co przygotowacsmile.ach,chcialabym aby byla to potrawa z drobiu, zebym ja tez mogla ja zjescsmiledziekiiza
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: NO I STALO SIE:-) IP: *.* 17.03.02, 10:30
      Mozesz upiec lub usmazyc czesci kurczaka. posmaruj sosem sojowym-beda ciemne. do tego pieczywo czosnkowe (bulka na skos posmarowana maslem czosnkowym i lekko posypana serem)lub pieczywo tostowe.surowka-moze byc coleslaw ze sklepu.jakies przystawki-mozarella z pomidorami, jajka wypelnione farszem,salatka, deska serow.deser(lody z owocami,ciasto, owoce)
    • Gość: PAULA Re: NO I STALO SIE:-) IP: *.* 17.03.02, 15:17
      Hej Ja bardzo lubię takie leczo z piersi kurczaka.W jego skład wchodzą pomidory czerwona papryka cebula no i piersiątka.Bardzo dobre danie , podawać z pieczywkiem.jedyny problem mogą stanowić pomidory i papryka bo teraz są drogie ale mimo to polecam.dokładny przepis-pisz na priv.
      • Gość: iberia Re: NO I STALO SIE:-) IP: *.* 17.03.02, 18:53
        dzkuje bardzo i prosze Paule o dokladny przepis.a co z piciem?czy na chcinach jest alkohol?na komunii sw nie ma ale tutaj to nie mam pojecia wiec tez prosze o pomoc.iza
    • Gość: Ika Re: NO I STALO SIE:-) IP: *.* 17.03.02, 23:56
      Alkohol to chyba indywidualny wybór, ale ja generalnie uważam, że święto dziecka powinno być bez alkoholu, bez względu na to, czy jest to chrzest, komunia, czy urodzinki :) To znaczy zależy, jak rozumieć "alkohol" - my na chrzcinach mieliśmy potrawę zwaną forszmak i do niej lekkie wino, ale raczej symbolicznie :)
    • Gość: MariaMamaOli Re: NO I STALO SIE:-) IP: *.* 19.03.02, 13:10
      Izo,polecałam już to w menu na chrzciny, ale przekopiowałam dla ciebie jeszcze raz :indyk w owocach - to moje koronne danie świąteczno-wielkookazjonalne, i można odgrzewać następnego dnia po zrobieniu:- pierś z indyka - może być kilka jeśli masz dużo gości, upiec w piekarniku w folii alumioniowej, pokroić w plastry i ułożyć na dużym półmisku ciepłą w środku półmiska(ewentualnie następnego dnia zagrzać, pokroić i ułożyć), naokoło położyć sos:- cebule zeszklic na patelni na oleju z dodatkiem wiórków kokosowych (nikt nie bedzie narzekał na wątrobę), dodawać stopniowo rodzynki, suszone śliwki, suszone morele, ananas z puszki ! koniecznie wraz z sokiem, + ewentualnie pokrojone brzoskwinie z puszki, przedusić dość krótko - kilka minut i przyprawić - musi być przyprawa curry, no i sos gotowy.takie mięsko obłożone tymi owocami w sosie wyglada naprawdę ładnie, do tego ryż, surówka z czerwonej kapusty, sałata lub cykoria (może byc z kawałkami pomararańczy i sosem winegret lub orzechami włoskimi i sosem majonezowo-jogurtowym.pozdrawiam - maria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka