Dodaj do ulubionych

DO MAM KARMIĄCYCH BUTELKĄ

IP: *.* 13.05.02, 19:54
Cześć Dziwczyny!Karmię butelką swoją córeczkę (skończyła 2 miesiące), Nan-em H.A. 1 Na puszce umieszczona jest informacja, że takie dziecko powinno jeść 6 razy dziennie po 150 ml, czyli co 4 ha. Moja Ada je co 3 lub 3,5 ha (w nocy tylko robi sobie dłuższą przerwę), po około 80 do 120. Czy Wasze dzieci jedząwg podanych miar czy też inaczej? Napiszcie proszę, bo nie wiem czy wszystko jest w porządku czy nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Słoneczko Re: DO MAM KARMIĄCYCH BUTELKĄ IP: *.* 13.05.02, 20:00
      Witaj,ja karmię moją córcię butelką i sztucznym pokarmem od 2 tygodnia jej życia i od samego początku zjadała mniej niż to jest napisane na opakowaniu a niezły z niej tłuścioszek.Ja zapatruję się na to tak: po co się zadręczać czy je mniej niż to co zalecił producent lub ktoś tam (to co napisane na opakowaniu), przecież gdybym karmiła piersią to nie miałabym zielonego pojęcia ile moje dziecko ml zjada, prawda?W końcu przecież karmimy na żądanie i dzieciaczek je ile chce.Madzia
    • Gość: Gosia1 Re: DO MAM KARMIĄCYCH BUTELKĄ IP: *.* 13.05.02, 20:49
      Squbinku kochany, jasne że wszystko w porządku. Dzieci nie da się podciągnąć pod daną kreseczkę i oczekiwać, że będę robić wszystko według "instrukcji obsługi". Jeśli Malutka ładnie przybywa na wadze, jest wesoła, nie płacze, śmieje się, jest ruchliwa - to naprawdę nie masz się czym martwić. Wręcz przeciwnie - masz powód do dumy!! :-)Pozdrawiam cieplutko Gosia
    • Gość: AsiaW-punkt Re: DO MAM KARMIĄCYCH BUTELKĄ IP: *.* 13.05.02, 21:12
      Czesc Squbi, popieram to co mowia dziewczyny.Moja Nati tez jest butelkowa i jak do tej pory wszystko w jej rozwoju jest w najlepszym porzadku,a dodam ze ona nigdy nie trzymala sie zadnych norm jakie byly podawane na opakowaniach. Dzidzi najlepiej sama wie ile potrzebuje i zje nie mnie nie wiecej tylko w sam raz a to co piszya na opakowaniach to jest tylko dla orientacji, ale zadko kiedy jest takie dziecko ktore spelnilo by te zalecenia. Jesl mala dobrze sie rozwija i prawidlowo przybiera na wadze to nie ma sie czym martwic. Pozdrawiam :)
      • Gość: klaudia Re: DO MAM KARMIĄCYCH BUTELKĄ IP: *.* 13.05.02, 22:38
        Witam!!Moja "dziuńka" co prawda przez 4,5 micha była na cycu + butelce, a od 1,5 mis. jesat już tylko na butli (NAN H.A oczywiście).Ma już 6 mies. i normę zobaczysz sobie na puszce a ona jada po 100-150ml. Za to częściej niż napisali. I jest OK. Panie doktór powiedziała, że ten typ tak ma i tego się nie zmieni.Także nic się nie martw, każde dziecko jest inne (i całe szczęście)Pozdrowienia, KLaudia mama Julki.
    • Gość: squbi1 Re: DO MAM KARMIĄCYCH BUTELKĄ-SQUBI1 IP: *.* 14.05.02, 17:33
      Dzięki dziewczyny za odpowiedź. już jestem spokojniejsza, choć muszę przyznać że mi również wydawało się, że nie ma czym się stresować, ale zawsze lepiej się upwenić. Adrianka rozwija się prawidłowo, bardzo łądnie przybiera na wadze - 6 tyg.= 2 kilo i w ogóle jest pogodnym, szczęśliwym dzieckiem. Jeszcze raz dzięki.
    • Gość: madzia22 Re: DO MAM KARMIĄCYCH BUTELKĄ IP: *.* 14.05.02, 21:31
      Obaj moi chłopcy jedli całkowicie nie według podanych norm. Potrafili w ciagu dnia nie jeść przez 6 godzin. Czasem jedli co godzinę. I nigdy nie udało im się zjeść tyle ile było podane w ich rubryce na jeden posiłek. Zawsze jedli mniej.Dzisiaj mają 16 miesięcy.Dzieci same sobie ustalają ile chcą jeść i jak często. Troszkę można je wyregulować, ale nie do końca.Pamiętaj także, że podczas upałów dzieci zawsze jedzą mniej ale częściej.Madzia
    • Gość: Marta_23 Re: DO MAM KARMIĄCYCH BUTELKĄ IP: *.* 15.05.02, 10:58
      Cześćsmile)Każde dziecko je według sobie tylko znanych reguł. Mateuszek na już 8 miesięcy, ale też od urodzenia był na butli. Potrafił raz zrobić sobie przerwę nawet 6 godzin a innym razem chciał jeść już po pół godzinie. Raz zjadał 160 a raz tylko 30. I czasem nawet po tej malutkiej porcji spał dłużej niż po tej wielkiej. Karmiłam go po prostu na życzenie (tak też doradzała mi pediatra). Także nie ma w tym nic dziwnego.Pozdrowienia dla Ciebie i Maleństwa.Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka